Абитуриенти от град Бургас решиха да отбележат завършването на училище

...
Абитуриенти от град Бургас решиха да отбележат завършването на училище
Коментари Харесай

Златни сърца! Вместо бал: абитуриенти дариха кръв

Абитуриенти от град Бургас взеха решение да отбележат завършването на учебно заведение по ексцентричен и доста доблестен метод. Вместо бал зрелостници от учебно заведение „ Епископ Константин Преславски “ проведоха даряване на кръв.

Идеята за групово кръводаряване учениците получили от своите учители Ивелина Димитрова и Пролетина Иванова, която е постоянен кръводарител.

Инициативата води началото си от преди 2 години под мотото „ Това не си го правил “ и в нейната основа са УМБАЛ Бургас и Българският червен кръст.

„ Решихме да създадем нещо положително, нещо, което до момента не правено и нещо от сърце “, споделя абитуриентката Яна Иванова.

„ Абсолютно постоянно е доста значимо да се кръводарява, защото има доста нуждаещи се хора. В този миг е изключително значимо, защото лечебните заведения са претъпкани “.

„ По този метод ще запомним по-добре по какъв начин приключваме и ще знаем, че сме създали нещо положително “, споделя зрелостникът Мартин Иванов.

Някои от родителите на учениците също се включиха в акцията.

От отделението по трансфузионна хематология в Бургас припомнят, че има остра потребност от кръв и чакат в идващите дни да се включат и други учебни заведения.

Всяко учебно заведение или група от зрелостници може да съобщи желанието си за включване в акцията на телефоните на отделението – 056 810565 и 0879357603.

Да пожелаем сполучлив път в живота на тези млади и благородни хора!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР