Абитуриентът Павел Ковачев от Италианския лицей в София завърши с

...
Абитуриентът Павел Ковачев от Италианския лицей в София завърши с
Коментари Харесай

Пълният отличник Павел Ковачев от София продължава образованието си в Италия

Абитуриентът Павел Ковачев от Италианския колеж в София приключи с 5 шестици от 5 матури – три италиански и две български.

Като цялостен първенец той става първият притежател на специфичната премия, учредена през ноември предходната година на името на известния публицист от Българска национална телевизия Димитър Цонев.

Дълги години Цонев беше ръководител на Настоятелството на Националния образователен комплекс по просвета с Италиански колеж.

Наградата – грамота, книга и парична сума, ще връчи през днешния ден синът на журналиста, който също се споделя Димитър Цонев

На тържествената гала по случай връчването на дипломите на випуск 2017 ще участва и италианският дипломат в София Негово Превъзходителство Стефано Балди.

Павел Ковачев е наследник на Пенчо Ковачев от вестник „ 24 часа”. Майка му Весела Палдъмова е шеф на 134-то учебно заведение в София, известно като Еврейското учебно заведение.

Павел е безапелационен, че родителите му не са го пресирали и не са били свръхамибциозни.

Едва шестгодишен Павел се снима във кино лентата на Мариана Евстатиева-Биолчева „ Принцът и просякът”. После играе и в тв сериалите „ Ваканцията на Лили” и „ Шменти-капели”, както и в театрлана режисура – „ Четири стаи”. Участва и в доста телевизионни излъчвания.

Той обаче ще продължи образованието си в Италия – в влиятелния частен университет „ Бокони”, където ще учи политика и стопанска система.

Въпросът му към министерстовото на образованието е какво биха направил, с цел да остават зрелостниците да учат висше образовани в България.

Вижте повече във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР