Абитуриент от математическата гимназия в Пловдив успя да се нареди

...
Абитуриент от математическата гимназия в Пловдив успя да се нареди
Коментари Харесай

Ученик от Пловдив е в топ 5 на световните математици

Абитуриент от математическата гимназия в Пловдив съумя да се подреди в международния топ пет на планове, отличени от софтуерния институт на Масачузетс. Висшето учебно заведение седем пъти оглавява английска ранглиста за най-елитно на планетата. Проектът на пловдивчанина Димитър Чакъров е селектиран измежду други 80 на възпитаници от Съединени американски щати и още 30 страни.

В Щатите в границите на 10 дни ученикът съумява да се запознае с 30 публикации и 4 академични учебника.Така идват и личните заключения към хипотезата за примитивните корени.
Димитър Чакъров, възпитаник в ОМГ „ Акад. Кирил Попов " - Пловдив: Ние направихме едно резюме на задачата в, аз обичам да му споделям, двумерно пространство.Вместо да преглеждаме естествени цифри, ние преглеждаме техния двумерен еквивалент.
Страстта към математиката Митко открива в четвърти клас. Мечтата му в този момент е да откри отговор на една от седемте нерешени задания на хилядолетието - хипотезата на Риман.
Димитър Чакъров, възпитаник в ОМГ „ Акад. Кирил Попов " - Пловдив: Тя е толкоз бездънен проблем, че има математици, които споделят: „ въобще не знаем дали тя може да бъде потвърдена ". Работи с толкоз фундаментални обекти, че никой не знае какво тъкмо да прави с нея.
За учителите си Митко, а и доста други от учениците на Математическата гимназия в Пловдив, са новите будители.
Веселина Карапеева, шеф на ОМГ „ Акад. Кирил Попов " - Пловдив: Димитър е горделивост за математическа гимназия. Успява да съобщи тази мотивация и упоритост на съучениците си. И освен - и на по-малките деца. Стената на славата в действителност няма място за фотоси. Вече мислим къде да я продължим.
Надеждите на всички са, че един ден в родината ще се върнат надарените и умни деца, с върхови достижения - като Митко, който единствено след няколко месеца ще следва в Америка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР