АББ започва изграждането на нов завод в Петрич, което бележи

...
АББ започва изграждането на нов завод в Петрич, което бележи
Коментари Харесай

АББ започва изграждането на нова производствена база за продукти ниско напрежение в Петрич


АББ стартира построяването на нов цех в Петрич, което бележи втората огромна инвестиция на компанията в района и петата индустриална база на АББ Груп в България. Новият цех с повърхност от 7 400 кв.м. ще създава артикули ниско напрежение за АББ и ще сътвори още 420 работни места, когато стартира работа на цялостни обороти.

Заводът съставлява инвестиция на зелено на стойност 7 милиона лв. и ще бъде построен до първата индустриална база на АББ в Петрич. Когато бъде приключена, новата постройка ще предлага съвременни работни места за действия като заваряване, авансово сглобяване, дефинитивно сглобяване и изпитвания, разграничени на ръчни и полуавтоматизирани интервенции.

" В качеството си на някогашен шеф на първата индустриална база, за мен е доста специфичен миг да видя по какъв начин АББ продължава да се разраства в Петрич. През годините предприехме много положителни инициативи и назначихме на работа доста квалифицирани фрагменти, които потвърдиха на АББ Груп, че Петрич има капацитета да се развива даже още повече”, показа Марсел ван дер Хук, изпълнителен шеф на АББ България.

 Визуализация на новата индустриална база в Петрич - аспект от горната страна

Визуализация на новата индустриална база в Петрич - аспект от горната страна

Новият цех ще бъде построен съгласно най-високите стандарти в строителството и ще включва индустриално хале с повърхност от 3 500 кв. м., административна част с повърхност 1 500 кв. м., както и 2 400 кв.м. зони за логистика и експедиция за дистрибуция на създадените продукти.

“Решението да създадем нова инвестиция в региона на Петрич пристигна откакто станахме очевидци на извънредно високото равнище на работа на първия ни цех в града. Местният екип работи с отлична успеваемост за постигането на начертаните цели навреме и по резистентен начин”, показа Франк Вентцлер, районен управител за бизнес направление „ Сградна инсталация “ в дивизия Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, в АББ Швейцария.

“Това е трогателен нов план и предизвикателство за бизнес направлението на АББ по основаването на артикули. Безопасността, гъвкавостта и продуктивността са значими детайли, интегрирани надълбоко в ДНК-то на съществуващия клон на компанията в Петрич, и аз съм уверен, че това разширение ще даде още по-голям подтик на развиването на завода и ще донесе спомагателна стойност за АББ,” показа Джанлука Казанова, Мениджър продуктова група „ DIN шини и разпределителни шкафове”, бизнес направление „ Изграждане на продукти” в АББ Италия.

Първата индустриална база на АББ в Петрич е издигната през 1996 година върху обща повърхност от 5 000 кв. м. Петричкият клон на компанията създава артикули за ръководство ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на АББ от Германия и Швейцария.

“Невероятна опция е да видя по какъв начин напъните на моя екип водят до разширение на активността ни в нова и съвременно оборудвана индустриална база. Ние доказахме, че качеството на създаваните в Петрич артикули е извънредно високо, и ще продължаваме да работим старателно по усъвършенстването на всеки един аспект от индустриалния процес”, съобщи Десислава Михтарска, Управител на индустриална база за АББ България, клон Петрич.

 Визуализация на новата индустриална база в Петрич

Визуализация на новата индустриална база в Петрич

Освен двете си индустриални бази в Петрич, АББ разполага и с два завода за артикули ниско и приблизително напрежение в гр. Раковски, както и индустриално звено за артикули високо напрежение в Севлиево. Компанията има и съвременна сервизна база за турбокомпресори във Варна, която обслужва клиенти от българското и румънското крайбрежие на Черно море. В София се намира основният офис на компанията, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори. Към сегашния миг компанията разполага с над 2 700 чиновници в България.

(АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач в региона на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в нововъведенията, АББ през днешния ден написа бъдещето на промишлената цифровизация с две оферти с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени браншове от естествени запаси до приключени артикули. В качеството си на главен сътрудник на Формула Е, напълно електрическият интернационален клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата подвижност оттатък вероятното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива активност в над 100 страни и разполага с към 147 000 чиновници.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР