АББ изгражда нов, цялостно устойчив глобален централен офис и научно-изследователски

...
АББ изгражда нов, цялостно устойчив глобален централен офис и научно-изследователски
Коментари Харесай

АББ инвестира в бъдещето на електрическата мобилност с нов изследователски център


АББ построява нов, изцяло резистентен световен централен офис и научно-изследователски център, с цел да придвижи още по-напред водещата си позиция на пазара на зарядната инфраструктура за електрически транспортни средства.

Съоръжението на стойност 10 млн. щатски $ ще ускори продължителното водачество на АББ в международен мащаб в региона на зарядната инфраструктура за електрически транспортни средства

Глобалната централа и научно-изследователски център ще бъдат построени в кампуса на Техническия университет в Делфт, Холандия, до 2019 година

Оборудвани с най-новите технологии за създаване на програмен продукт и хардуер, продуктова архитектура, оперативна съгласуемост и надеждност в извънредно тежки условия на околната среда

Цялостно устойчива постройка, включваща необятен обсег технологии на АББ – от слънчеви инвертори до КРУ и зарядни устройства за електрически автомобили

Съоръжението на стойност 10 млн. щатски $ и с повърхност от 3 600 кв.м., което би трябвало да бъде приключено през месец юни 2019 година, акцентира уговорката на АББ към стимулиране на развиването в региона на устойчивата подвижност. Наскоро АББ получи международно самопризнание от списание Fortune, което я класира на 8 място в своя лист от компании, които „ трансформират света”, поради осъществените достижения и прогрес на компанията в региона на електрическата подвижност и зареждането на електрически транспортни средства.

Франк Мулон, Управител на бизнес направлението за зарядна инфраструктура за електрически автомобили в АББ, разяснява: “Инвестицията в този нов централен офис и научно-изследователски център показва уговорката на АББ към софтуерното водачество и налагането на стандарти във връзка с устойчивата подвижност. Съоръжението ще ни разреши да ускорим скоростта на създаване и тестване на артикули, гарантирайки, че можем да доставяме новаторски артикули на пазара по-бързо от всеки път.”

Намиращ се в южната част на кампуса на Техническия университет в Делфт, комплексът, който ще разполага с потенциал да обитава до 120 души, ще означи завръщането на бизнес направлението на АББ за зареждане на електрически транспортни средства към родното му място. Действително студентите, които са основали Epyon (начинаещото дружество за зареждане на електрически транспортни средства, добито от АББ през 2011 г.), са били някогашни студенти на Техническия университет в Делфт.

Тъй като оперативната съгласуемост е основният фокус за зарядните устройства на АББ, постройката ще бъде оборудвана с най-модерните технологии за да се подсигурява, че зарядните устройства са съвместими с всички типове транспортни средства. За тази цел са построени симулатори, като 95% от всички проби ще се организират с цифрово копие на транспортните средства, заредено в симулатора.

Тъй като държанието на колите и зарядните устройства в топло и студено време няма по какъв начин да бъде тествано в симулатора, АББ създава пространства вид „ околна среда”, където системите ще бъдат подлагани на извънредно тежки условия, в това число температурен обсег от -40 до +40 градуса по Целзий и висока мокрота.

Съоръжението се проектира и с нужните условия да форсира развиването на бързо разрастващия се бранш на електрическите рейсове, като ще разполага с тестови зони, които ще бъдат задоволително огромни да може рейс от публичния превоз да влезе в тях.

Като част от уговорката на АББ да задвижва света без да употребява ресурсите на земята, от жизненоважно значение бе освен да се сътвори постройка, която да обезпечава прогрес в устойчивата подвижност, само че и самото оборудване да бъде 100% стабилно.

За отопление и изстудяване комплексът на АББ ще бъде обвързван с геотермалната електроцентрала за отопление и изстудяване на Техническия университет в Делфт. В същото време на покрива ще бъдат конфигурирани слънчеви панели, които посредством инвертори на АББ ще преобразуват добития от слънцето непрекъснат ток в изменчив, който може да се употребява за електрозахранване на обекта.

АББ също по този начин ще интегрира своите електрически решения в цялата постройка, в това число трансформатори, КРУ, артикули и защитни съставни елементи за интелигентни здания, включително дребни прекъсвачи, устройства за остатъчен ток и отбрана от пресилване, аксесоари за ръководство, сигнализация и премерване.

Франк заключава: “Тази постройка отбелязва забележителна стъпка в продължителния напредък на нашето бизнес направление за зареждане на електрически автомобили. Най-важният фактор за стимулирането на софтуерния прогрес е геният и ние не бихме могли да желаеме по-вдъхновяващо място от кампуса на TU Delft, където ще бъдем заобиколени от идващото потомство електро- и индустриални инженери.”

Като част от партньорството с Техническия университет в Делфт, новото оборудване на АББ ще има опция да приема студенти в магистърски и докторски стратегии от университета.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач в региона на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР