АББ и италианската компания FIMER S.p.A обявиха днес, че са

...
АББ и италианската компания FIMER S.p.A обявиха днес, че са
Коментари Харесай

АББ излиза от бизнеса със соларни инвертори


АББ и италианската компания FIMER S.p.A оповестиха през днешния ден, че са подписали съглашение FIMER да придобие бизнеса за слънчеви инвертори на АББ. Сделката ще укрепи бъдещите вероятности на бизнеса за слънчеви инвертори и ще даде опция на АББ да концентрира своето портфолио върху други разрастващи се пазари, оповестиха от компанията.

Бизнесът на АББ със слънчеви инвертори разполага с почти 800 чиновници в над 30 страни, с индустриални и R&D бази в Италия, Индия и Финландия. Това включва бизнеса от Power-One, който бе добит от дивизия “Автоматизация и дискретни процеси” на АББ през 2013 година Бизнесът предлага всеобхватно портфолио от артикули, системи и услуги за разнообразни типове слънчеви инвертори. Понастоящем той е част от бизнес направлението “Електроснабдяване и електрообзавеждане” на АББ и има доходи от почти 290 млн. щатски $ през 2018 година

И двете компании ще обезпечат равномерен преход за клиентите и чиновниците си. FIMER ще извърши всички съществуващи гаранции, а АББ ще компенсира FIMER за това, че поема бизнес направлението и отговорностите ѝ.

В резултат на това АББ чака да поеме неоперативни разходи след данъчно облагане от почти 430 млн. щатски $ през второто тримесечие на 2019 година, което ще се отрази по съответния метод на резултатите от първото полугодие на 2019 година Около 75% от тези разходи съставляват изходящи парични потоци, които АББ ще изплати на FIMER от датата на подписване на договорката до 2025 година Освен това, АББ чака до 40 млн. щатски $ разноски, свързани с отделянето на бизнес направлението, с начало през втората половина на 2019 година

След привършване на договорката АББ чака маржът на оперативната облага EBITA за бизнес направление “Електроснабдяване и електрообзавеждане” да бъде позитивно повлиян от малко над 50 базисни пункта, подкрепяйки напредъка на бизнес направлението към неговия целеви кулоар на маржа от 15-19%.

Финализирането се чака през първото тримесечие на 2020 година и ще бъде предмет на избрани условия, в това число завършване на отделянето на предприятието и предварителните съвещания с представителни органи на чиновниците.

Тарак Мехта, президент на бизнес направление “Електроснабдяване и електрификация”, показа: “Продажбата е в сходство с нашата тактика за непрестанно систематично ръководство на портфолиото за усилване на конкурентоспособността, фокусиране върху качеството на приходите и сегментите с по-висок напредък. Соларната област е одобрен и основен фокус за FIMER, заради което ние ги считаме за доста добър нов притежател за бизнес направлението на АББ за слънчеви инвертори. Съчетанието от артикули под шапката на FIMER ще подкрепи бъдещия растеж на продажбите. С помощта на нашето интелигентно портфолио от артикули ниско и приблизително напрежение, АББ ще продължи да интегрира слънчевата сила в редица интелигентни решения, включително интелигентни здания, предпазване на сила и зареждане на електрически транспортни средства.”

Филипо Карзанига, основен изпълнителен шеф на FIMER, съобщи: “Радваме се да обявим тази последваща стъпка в нашето развиване, защото фокусът на FIMER върху слънчевия бизнес ще се ускори доста от това консолидиране. Нашият ангажимент да влияем позитивно на енергийния пазар ще бъде осъществен посредством създаването на нови продуктови платформи и новаторски цифрови технологии. Ние ще продължим отличната работа, свършена от АББ в последните години, комбинирайки скъпи запаси, познания и експертен опит в Италия и целия свят. С едно по-силно портфолио, ние сме още по-добре позиционирани да оформим бъдещето на тази възходящо стратегическа бизнес активност.” В съобщеннието си АББ прецизира, че изказванията са планирани.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач с обстойно портфолио за цифровите промишлености. Продължавайки своята над 130-годишна история в нововъведенията, АББ през днешния ден е водач в цифровите технологии с четири насочени към клиентите, международни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и дискретна автоматизация, поддържани от общата цифрова платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива активност в над 100 страни и разполага с над 147 000 чиновници.

FIMER е учредена през 1942 година и е интензивно настояща в региона на инверторните технологии от 1983 година насам. Компанията FIMER е осмият по величина производител на слънчеви инвертори в света. Основната активност на компанията се състои в производството на инвертори за фотоволтаични електроцентрали, заваръчни и зарядни станции за електрически транспортни средства в нейния действен и интегриран цех във Вимеркате, Италия. FIMER е построила своето конкурентно преимущество на база на непрекъснати нововъведения и високо качество, както във връзка с артикули, по този начин и на обслужване на клиенти.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР