Ааааа, не! Няма да мине тая работа така! Не сме

...
Ааааа, не! Няма да мине тая работа така! Не сме
Коментари Харесай

Адв. Грета Ганева: Пламен Георгиев не отговаря на изискванията за дипломат

Ааааа, не! Няма да мине тая работа по този начин! Не сме в развития социализъм да пращат стъпилите на погрешно по дипломатическите ни служби в чужбина. Кой предложи Пламен Георгиев за консул? Захариева? Защо, бе? С какви претекстове?
Поради каква причина Министерски съвет одобри това решение? Защо в закрито съвещание?

Дори да се създадем, че не разбираме действителните претекстове, от чисто официална страна, по какъв начин се откри, че Пламен Георгиев дава отговор на изикванията на закона?

Съгласно член 24 от Закона за дипломатическата работа:

(1) За ръководители на задгранични представителства се назначават дипломатически чиновници, които имат минимално изискващия се дипломатически сан и длъжностна категория според класификатора на дипломатическите длъжности по член 42.

(2) По изключение за началник на задгранично посланичество може да бъде назначено лице, което не е от състава на дипломатическата работа единствено когато то:
1. е изявена персона, която се употребява с несъмнено положително име и престиж в Република България;
2. дава отговор на условията по член 27, алинея 1, т. 1, 2, 3, 4 и 5.

Ясно е, че Пламен Георгиев не дава отговор на критериите по ал.1, значи би трябвало да дава отговор на условията за изключение по алинея 2

Вижда се, че условията по алинея 2 би трябвало да са налице по едно и също време. Тъй като е общоизвестно, че Георгиев не се употребява с несъмнено положително име /той, в случай че се ползваше с положително име, нямаше да се постанова да подава оставка като началник на КПКОНПИ/, липсва първото изискуемо по закон изискване, заради което не е належащо да се ревизира дали останалите по т. 2 са налице. Макар, че и за тях искрено се колебая, по-специолно по отношение на това по член 27 алинея 1 т. 3 да владее минимум два непознати езика, най-малко единият от които формален за Организацията на обединените народи, или процедурен език, употребен от Европейската комисия

Защо си мисля, че колкото са го проверявали преди да стане ръководител на КПКОНПИ, толкоз са го проверявали и в този момент.
Точка!

Грета Ганева, фейсбук
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР