А1 започва ново издание на дългогодишната си програма за дигитална

...
А1 започва ново издание на дългогодишната си програма за дигитална
Коментари Харесай

А1 стартира новото издание на своята образователна кампания за детската безопасност в интернет

А1 стартира ново издание на дългогодишната си стратегия за цифрова просветеност - " Интернет за всички ". Тази година акцията е ориентирана към децата на възраст сред 7 и 15 години и ги среща с главните рискове, които могат да срещнат в интернет, чрез седем интерактивни видеоклипа. Видеоуроците са безвъзмездни и могат да бъдат открити на, а акцията ще продължи до 31 декември 2023 година.

" В свят, в който интернет прониква в съвсем всеки аспект от всекидневието, отбраната на децата и младежите онлайн става все по-належаща за децата, родителите и учителите. Това частично се дължи на обстоятелството, че младежите прекарват повече време онлайн от останалите. Друга причина е обвързвана с еволюцията на самия интернет, а с него и появяването на нови закани и опасности. Именно заради тази причина новото издание на " Интернет за всички " се концентрира върху детската сигурност в интернет, която е също толкоз значима колкото и останалите цифрови умения. ", разяснява Илияна Захариева, шеф " Корпоративни връзки " на А1 България .

Интерактивните видеа от " Интернет за всички " 2023 слагат на напред във времето най-често срещаните закани в мрежата и описват от какво и по какъв начин да се пазим. Темите са свързани с кибер хулиганството, държанието в обществените мрежи, подправените вести, онлайн измамите, изкуствения разсъдък и други. Докато гледат видеата, децата ще имат опция да ръководят героя в другите сюжети, както и да наблюдават своя напредък при всеки изработен избор. След сполучливото прекосяване през всички епизоди, те ще вземат участие в лотария за награди от А1 . Голямата премия е iPhone 14, а останалите са 6 броя слушалки Redragon T-Dagger Ural, 6 микрофона Genesis Radium 200 и 3 гейминг пада Redragon Pluto. Освен това всички участници, които преминат през " Интернет за всички " 2023, ще получат и документ за сполучливо преминато образование по интернет сигурност.

А1 застава зад концепцията, че дигитализацията би трябвало да сближава, а не да разделя хората, и точно по тази причина започва самодейността " Интернет за всички " през 2014 година. Тя разпространява интернет грамотността и сигурността посредством разнообразни просветителни начинания, ориентирани към хора от всички възрастови групи.

На фокус са както лекциите с деца и младежи, по този начин и образованията на възрастни хора над 55 години. По време на всяко образование участниците получават потребна информация, както и доста нови софтуерни умения. Целта е да се научат по какъв начин вярно да употребяват интернет и устройствата, да извлекат допустимо най-полезното и качествено наличие за тях, както и да им се подсети какъв брой е значимо да сърфират безвредно без значение в коя възрастовата група попадат.
 Снимка 637137
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР