А1 Wallet и A1 Smart Home триумфираха в своите категории

...
А1 Wallet и A1 Smart Home триумфираха в своите категории
Коментари Харесай

A1 с две отличия от престижните международни награди за иновации „Продукт на годината”

А1 Wallet и A1 Smart Home победиха в своите категории с помощта на своята функционалност и новаторски характерности
A1 си потегли с две оценки от влиятелните интернационалните награди за нововъведения „ Продукт на годината 2019 “ . Продуктът А1 Wallet завоюва първа премия в категория „ Дигитални разплащания”, a A1 Smart Home направи същото в категория „ Умни решения за дома”. Двете услуги са част от тактиката на А1 за развиване на своето цифрово продуктово портфолио, с цел да бъде в интерес на потребителите и да направи актуалните технологии по-достъпни.
„ Тези оценки са следващото доказателство, че се движим в вярната посока. И двата продукта въплъщават задачата ни да цифровизираме страната, като създадем технологиите потребни, лесни и налични за българския консуматор. На прага на лансирането на 5G в световен аспект, артикули като А1 Wallet и А1 Smart Home ще стават все по-търсени. Горди сме, че А1 е иноватор в страната в тази посока”, показа Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ в А1 България.
Дигиталният портфейл А1 Wallet е мобилно приложение за смарт телефони, което разрешава гратис изпращане и приемане на пари сред потребителите му в страната и чужбина, безконтактно заплащане посредством Android смарт телефон, заплащане посредством IBAN, онлайн заплащане, заплащане на битови сметки, зареждане на предплатени карти към всички оператори в България, изпращане на Gift карти и други. Клиентите на A1 Wallet могат даже да получават заплатата си в своя цифров портфейл посредством самостоятелен IBAN. Към А1 Wallet клиентите получават 2 безвъзмездни виртуални карти, с които могат да пазарят онлайн. Приложението разрешава да се вкарат данни на дебитна/кредитна карта, с която да се правят заплащанията. Другият вид е насъбраните разноски през приложението да бъдат включени в месечната сметка на клиента на А1. С помощта на приложението клиентите следят преводите си в действително време, което подсигурява сигурност и надзор. Ползването на А1 Wallet не изисква месечен или годишен абонамент за обслужване и е изцяло гратис за клиенти на компанията.
А1 Smart Home е първото решение за интелигентен дом в България, което разполага с изкуствен интелект (AI) и учи навиците на прилагане на своите консуматори, с цел да се пригоди към желанията им. В взаимозависимост от потребностите на дома, A1 Smart Home се предлага в два пакета – Comfort и Security. Чрез пакет Comfort потребителите могат да ръководят всички свои електроуреди, когато са отвън дома, посредством особено приложение за смарт телефони. Пакет Security, пък, има датчици, които алармират за отворена врата или прозорец при овакантяване на дома. Устройството осведомява за наличието на непознати в жилището посредством уведомление до телефона на потребителя. При абониране за Smart Home, клиентите получават Смарт хъб устройство, с чиято помощ управляват всичките си smart устройства. Пакет Comfort включва мултисензор, smart крушка и smart контакт, а пакет Security - мултисензор, датчик за врата/прозорец и сирена. Смарт хъб устройството се свързва със смарт телефон благодарение на приложение, което е налично в Гугъл Play/App Store. Премиум версията на Смарт хъб пък разполага със SIM карта и батерия, които дават опция на услугата да работи даже и при спиране на електрозахранването.
Световният конкурс „ Продукт на годината” се организира годишно в над 40 страни. В третото издание на състезанието за нововъведения в страната се състезаваха десетки нови и новаторски артикули и услуги, стартирани на българския пазар през последните 18 месеца, които бяха позиционирани в 25 категории. Участващите артикули трябваше да показват нововъведения в една или повече от следните характерности: функционалност, дизайн, опаковка, състав и други Победителите са определени, следвайки неповторима методология, посредством осъществяване на без значение национално представително изследване, като в страната то бе осъществено от Nielsen Bulgaria измежду 2000 респонденти.

А1 , част от A1 Group, е водещ снабдител на цифрови услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията дава мобилни и закрепени услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, в това число четири лични спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, лична платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 година A1 България регистрира доходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.
A1 Group е водещ телекомуникационен снабдител в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем страни: Австрия (А1), България (A1 Bulgaria), Беларус (velcom), Хърватия (A1 Croatia), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в региона на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със постоянен акционер в лицето на América Móvil – третият по величина снабдител на мобилни услуги в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР