A1 ще внедри система за интелигентно сметосъбиране с аналитични функции

...
A1 ще внедри система за интелигентно сметосъбиране с аналитични функции
Коментари Харесай

A1 и Община Монтана подписаха договор за интелигентно сметосъбиране

A1 ще внедри система за интелигентно сметосъбиране с аналитични функционалности в Монтана. Днес сред компанията и Община Монтана бе подписан контракт за осъществяване на плана. Той ще е първият в страната сбъднат благодарение на (NB-IoT) - софтуерен стандарт, който свързва необятна гама от устройства, машини и услуги благодарение на клетъчни телекомуникационни технологии.

Услугата за мъдро ръководство на боклуци е подобаваща за общини и сметосъбиращи компании. С помощта на сензори тя автоматизирано разпознава степента на запълване на контейнерите за боклук и количеството боклуци, което се извозва. Системата предлага автоматизирани калкулации на маршрут и навигация, основани на разбор на информация, както и доклад за сметосъбиране до клиентите. Използването ѝ икономисва времеви запас, а във финансов аспект може да понижи с до 70% разноските за сметосъбиране. Системата обезпечава изгоди и за жителите, като осведоми сметоизвозващите компании при положение на запълване на резервоар преди плануваното изхвърляне, както и обезпечава алармиране при положение на пожар.

" Радвам се, че Монтана ще е първата община у нас с толкоз новаторска система за мониторинг и разбор на сметосъбирането и сметоизвозването. Решението ще докара както до оптимизация на разноските за тези действия, по този начин и до заслужено систематизиране на такса боклук за жителите и компаниите, работещи на територията на общината. Това ще стане чрез статистически логаритми, приложени върху събраните данни от " умните " кофи и подобаващи модели за разбор на тези данни ", сподели кметът на Община Монтана Златко Живков.

А1 си партнира сполучливо с над половината общини у нас, като предлага цялостно портфолио от телекомуникационни решения - гласови услуги, мобилен интернет, закрепени услуги, ИКТ решения, услуги за сигурност и видеонаблюдение. Миналата година А1 показва в Монтана и други благоприятни условия на Narrowband IoT, измежду които решения зa ĸoнтpoл нa въздyxa, интeлигeнтнo осветяване и мъдро паркиране.

" А1 към този момент има няколко пилотни плана за интелигентен град и сме подготвени да внедрим решения, основани на Narrowband мрежа с национално покритие. Основните преимущества на технологията са свързани с по-ниски разноски за устройствата, по-добро покритие, по-дълъг живот на батериите, усъвършенстван транспорт на данни, висока сигурност на връзката. Това е технология, която ще усъвършенства ръководството на градските зони, ще даде по-добър надзор на общините и ще направи градовете по-чисти ", сподели Иван Иванов, старши шеф " Корпоративни продажби в А1 България ".

Предлагането на решения благодарение на Narrowband IoT технология е следващата стъпка от тактиката на да бъде софтуерен водач на телеком пазара. Компанията се стреми непрекъснато да следва международните трендове, които демонстрират, че " Интернет на нещата ще играе все по-важна роля. Очаква се IoT връзките в света да бъдат 25 милиарда през 2025 година, като 13,8 милиарда от тях ще бъдат индустриални, а 11,4 милиарда - потребителски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР