A1 пусна демонстративна 5G мрежа за посетителите на фестивала, който

...
A1 пусна демонстративна 5G мрежа за посетителите на фестивала, който
Коментари Харесай

А1 организира първия 5G финал по Counter-Strike:GO по време на Aniventure Comic Con 2019

A1 пусна демонстративна 5G мрежа за посетителите на фестивала, който се организира през уикенда в Inter Expo Center
А1 провежда първите финали в България по спортен гейминг на 5G мрежа. На 14 и 15 септември компанията пусна 5G мрежа за ревюто Aniventure Comic Con 2019 , което се организира в Inter Expo Center. Тя беше употребена за провеждането на първия 5G край по Counter-Strike:GO, част от личната гейминг лига на компанията – A1 Gaming League . 5G беше налична за потребителите на ревюто благодарение на 5G смарт телефони, обезпечени от А1. По време на A1 Gaming League се организираха и демонстративни мачове на 5G сред спечелилите по Clash Royale и Brawl Stars от лигата и влогъра Слави Панайотов .
През 2018 година A1 разгласи развиването на електронните спортове за собствен приоритет за България и започва собствен гейминг шампионат – A1 Gaming League. Той включва онлайн шампионати през уикендите, офлайн шампионати през цялата година и огромен край по време на Aniventure Comic Con, което на процедура трансформира надпреварата в първата спортна гейминг лига в България. Този уикенд първите Гранд финали на тимовете и самостоятелните състезатели изправиха един против различен най-хубавите играчи по CS:GO, League of Legends, FIFA, Clash Royale и Hearthstone.
Електронните спортове притеглят от ден на ден почитатели, а геймингът има характерни условия за мрежовата съгласуваност. Поради тази причина опцията за висока скорост на предаване на данни и ниско времезакъснение, което се предлага от 5G, е извънредно уместно за гейминга и електронните спортове.
Counter-Strike:GO е една от най-популярните игри в своя род и една от най-оспорваните на A1 Gaming League. Тя изисква извънредно ниска инертност на връзката и заради тази причина А1 избра да тества опциите на 5G точно с нея. На финала се срещнаха два от най-хубавите тима и директни съперници през последната година – „ Fate ” и „ Bpro ”. Въпреки че са директни съперници на всички локални и интернационалните шампионати, двата екипа взеха решение да тестват 5G мрежата на А1, като основат нови сформира с членове и от двата тима.
„ 5G мрежата вървеше изненадващо добре и това е една от най-хубавите връзки, на които сме играли. 5G ще направи допустимо да играем даже игри като CS:GO, където и да се намираме, което е супер “, разясниха от тима победител на 5G финала по Counter-Strike:GO след неговия край.
„ Радваме се, че успяхме да тестваме опциите на 5G мрежата за гейминг в действителни условия с най-хубавите състезатели в България. 5G ще открие нови благоприятни условия за гейминг промишлеността и играчите, предоставяйки им опция за същинско мобилно развлечение и съревнование. Тестовете по време на Comic Con и противоположната връзка от играчите ни дават убеденост, че развиваме технологиите, в тази ситуация 5G, съгласно високите упования на потребителите. “, разяснява Красимир Петров, шеф „ Конвергентна мрежа и услуги ” в А1 България.
A1 стартира първа тестванията на 5G в България, като пусна работеща 5G базова станция на 1 юли в НДК. По време на Aniventure Comic Con А1 тества приложението на 5G за гейминг с ниското времезакъснение на мрежата. Компанията ще продължи с тестванията на 5G през идващите месеци и ще влага в развиването на съществуващата си 4G мрежа, която ще послужи за основа за бързото стартиране на 5G в България.

А1 , част от A1 Group, е водещ снабдител на цифрови услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията дава мобилни и закрепени услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, в това число четири лични спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, лична платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 година A1 България регистрира доходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.
A1 Group е водещ телекомуникационен снабдител в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем страни: Австрия (А1), България (A1), Беларус (А1), Хърватия (A1), Словения (A1), Сърбия (Vip mobile) и Северна Македония (А1). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в региона на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със постоянен акционер в лицето на América Móvil – третият по величина снабдител на мобилни услуги в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР