А1 Group, част от която е А1 България, стартира своята

...
А1 Group, част от която е А1 България, стартира своята
Коментари Харесай

A1 стартира 5G мрежа в Австрия

А1 Group, част от която е А1 България, започва своята 5G мрежа в Австрия. Мрежата от пето потомство на А1 стартира рaбота с 350 базови станции, които се разгръщат на територията на 129 общини в алпийската страна. Плановете на компанията плануват техният брой да нараства съвсем ежедневно. 5G мрежата на А1 беше пусната на 25 януари в Кицбюел, провинция Тирол, а от 27 януари А1 стартира да предлага 5G устройства и абонаментни проекти за клиентите си.

А1 Австрия разполага с най-голямата оптична мрежа в страната с дължина от към 54 000 километра, а през 2019 година компанията закупи на търг лиценз за потребление на честоти от радиочестотния набор 3,5 GHz. Лицензираният интервал за потребление на радиочестотната лента е годен в интервала от 1 януари 2020 година до 31 декември 2039 година Малко след неговото публично влизане в действие, компанията започва своята 5G мрежа. A1 влага към 450 милиона евро годишно в разширението на цифровата инфраструктура на Австрия.

Австрийският канцлер Себастиан Курц, който участва на стартирането на 5G мрежата на А1, разяснява: „ Нашата цел е да създадем Австрия една от водещите цифрови народи на Европа. Това значи цялата страна да има достъп до широколентов интернет. За нас е изключително значимо отдалечените и провинциални региони да се възползват от развиването на мобилните технологии. “

 A1 започва 5G мрежа в Австрия
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР