A to JazZ Festival в Южния парк за осма поредна

...
A to JazZ Festival в Южния парк за осма поредна
Коментари Харесай

A to JazZ Festival в Южния парк за осма поредна година
За осм

A to JazZ Festival в Южния парк за осма поредна година
За осма поредна година беше открит интернационалният A to JazZ Festival в столичния Южен парк 2. От 2011 досега тридневният фестивал се трансформира в една от емблемите на музикална София. Партньор е Столична община, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Както всяка година надграждаме нашата стратегия. Имаме специфични посетители от Съединени американски щати, Литва, Люксембург и още няколко европейски страни. За първи път организирахме и конферентна част, която мина с извънреден триумф. Участваха всички български джаз фестивали и оператори. Целта беше да се срещнат. Това беше дребна крачка за нас като уредници, само че значима. Тук е мястото да благодаря за поддръжката на Столична община, Министерството на културата и фондация „ Америка за България “, с които осем години развиваме този форум", съобщи фестивалният шеф Петър Димитров.

Тази година на откриването дебют направи бандата Soleil с певицата Милена Цанова. Групата преплита пробно звучене през призмата на модерни и типичен стилове музика като инди, джаз и соул рок. Сформирана е при започване на годината от музиканти с друга визия за актуалната музикална сцена.

За миналите седем години фестивалът е гледан от над 100 000, регистрират уредниците. На сцената са свирили Крисчън Макбрайт, Робърт Гласпър, Кени Гарет, Рой Харгроув, Бранфорд Марсалис, Кърт Елинг, Ричард Бона, Мишел Камило, Даян Рийвс, Хосе Джеймс, Дърти Лупс, Ник Уест.

„ Мисията ни е да разпространяваме това изкуство, да го създадем още по-достъпен за хората, по този начин, че всеки да може да открие джаза в себе си. Искаме да възпитаваме децата и младежите в по-добра звукова и прочувствена среда, а на обичайните фенове на тази музика да сбъдваме фантазиите. Вдъхновени сме, тъй като джазът е музика на момента, на импровизацията, на свободния дух “, споделят уредниците. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР