А сега продължаваме с ужасяващата футболна седмица. С тези думи

...
А сега продължаваме с ужасяващата футболна седмица. С тези думи
Коментари Харесай

Михайлов си отиде, Гешев идва: два различни спектакъла, но с общ почерк

" А в този момент продължаваме с ужасяващата футболна седмица ". С тези думи през уикенда телевизионна водеща направи преход сред две тематики в предаването си. Днес, с взор към идното, със същото съображение бихме могли да кажем, че продължаваме с " ужасяващата прокурорска седмица ".

Какво е общото?

На пръв взор сред футболните събития от предходната седмица и прокурорските от тази няма нищо общо, като се изключи че хронологически, по случайност, те се паднаха на две поредни страници в сюжета, по който се случват нещата в страната.

Когато човек се вгледа по-внимателно в тях обаче открива най-малко една огромна аналогия, която сигурно не е инцидентна и е също толкоз ужасяваща, колкото нацистките прояви на националния стадион. Начинът, по който бе свален от поста към този момент някогашният президент на футболния съюз, доста наподобява на метода, по който бе повдигнат (и след два дни най-вероятно ще бъде " определен " ) новият основен прокурор. Нещо като типово интензивно мероприятие, приложено в две разнообразни обстановки.

Още първоначално да създадем ангажимента, че тук не става дума за качествата на двамата. Както и по тази причина дали, да вземем за пример, единият е справедливо свален, а другият – несправедливо повдигнат. Истинският въпрос е по какъв начин и за какво като по предписание у нас на такива постове се слагат такива хора. Колкото до постовете, те, несъмнено, са прекомерно разнообразни. Единият дава голяма фактическа власт и мощни лостове за въздействие във всички сфери на публичния живот. Но очевидно и другият крие някоя и друга апетитна хапка и благоприятни условия, които го вършат съблазнителна цел за преодоляване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР