А сега преглътни това, което ядеш, допий си кафето и

...
А сега преглътни това, което ядеш, допий си кафето и
Коментари Харесай

Безсрамно за срамните болести

А в този момент преглътни това, което ядеш, допий си кафето и в случай че си от тези, които се изчервяват, стане ли дума за секс и заразни заболявания, остави срама си зад вратата и я хлопни под носа му. Защото ще си приказваме нахално за... срамните заболявания.

Наричани са срамни, поради местата, на които се настаняват паразитите – така наречен срамни елементи, и метода, по който се популяризират – най-вече посредством полов контакт. А намесена ли е фамилиарност, гласът, който споделя, постоянно леко се намалява, до момента в който премине в шушукане, а бузите поруменяват от... срам. Откритото говорене за половите взаимоотношения е проблем за много хора. Разбира се, въобще не става дума за бурно афиширане с персоналната сексуалността. Това, което става под чаршафите, си остава за двамата под чаршафите. Но е извънредно време повече хора да осъзнаят, че в секса няма нищо мръсно и срамно. Чрез него сме пристигнали на този свят, само че от време на време той може да е причина и да го напуснем.

При срамните заболявания, както и при облеклата и обувките, има типичен и съвременни разновидности. Класическите случаи, съществуващи още от 15 век, са – сифилис и трипер, а относително новите разновидности включват хламидии, кандидоза, трихомоназа, генитален херпес, генитални брадавици, СПИН и други Болестите си имат и фешън название, назовават ги френга, тъй като се считат, че французите са техните най-големи разпространители.

Срамни въшки – въпреки самите гадинки въобще да не се срамят от инвазивните си дейности, приносителите им постоянно се срамят да споделят за казуса си даже с доктор. Макар да са микроскопични инсекти, те са извънредно устойчиви - устоят на напън до 1,5 кг и могат да оцелеят до 4 денонощия в пясък. Плаши ги само гладът. Останали без храна, след 24 часа те умират. Характерни признаци за тяхното съществуване са сърбеж, петна, пъпки по кожата и черни петънца по бельото. Топлата вода и сапунът може да са доста положителни другари на индивида, само че в тази ситуация няма да оказват помощ. Лечението включва избръсване, препарати за външна приложимост и такива за вътрешна, които вършат кръвта отровна за въшките.

Генитален херпес – появява се под формата на дребни петънца върху половите органи, непроменяемо съпроводени със сърбеж и парене, които се трансформират в мехурчета, цялостни с течност. С времето се оформя раничка, която изсъхва и се скрива. При досег, разчесване или разтриване с ръце херпесът може да се придвижи към други елементи на тялото. Не се предлага самолечение.

Сифилис е пренесен от моряците на Колумб през 1493 година Заедно със сандъците със злато и скъпоценни камъни те транспортирали от новооткритите земи и тази болест, наречена със симпатична доза черен комизъм „ подарък от Новия Свят “ и „ отмъщението на туземците ”. Ранните признаци включват непрекъсната унесеност и нарастване на лимфните възли под мишниците и към гениталиите. По-късно се появява раничка върху срамните устни или пениса и пенливо течение. За установяването на инфекцията се прави кръвен тест. Лекува се с антибиотици.

Трипер (гонорея) - визира лигавицата на уретрата при мъжете, а при дамите – лигавицата на маточната шийка. Проявява се като жълто или зеленикаво гнойно течение. В началото може и да няма забележими признаци, само че в случай че не се лекува в точния момент, може да докара до съществени последици. В предишното националните лечебни предписания са включвали семки от пъпеш, черупки от яйца, счукани на прахуляк и смесени с дървено масло. Днес лечебната терапия включва курс с антибиотици. Продължава: Безсрамно за срамните заболявания - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР