А, помниш ли когато мълчахме, защото нямахме избор? Мислехме, че

...
А, помниш ли когато мълчахме, защото нямахме избор? Мислехме, че
Коментари Харесай

А, помниш ли когато медиите значеха нещо?

А, помниш ли когато мълчахме, тъй като нямахме избор? Мислехме, че е гадно, мислехме, че по-зле не може да стане. И внезапно – стана. Млъкнахме, тъй като стана по-удобно. И, не – не можеш да се извиниш с „ новото потомство “ публицисти. Ние сме новото потомство.

Спомням си разкази на остарели сътрудници – разкази още от времето на соца. Смешни разкази, тъжни разкази, неуместни разкази, припомням си мои лични истории, които са неуместни, тъй като минахме през какво ли не. Но това „ улеснение “ ще ни закопае.

Някога си казвахме, че няма ли мощен ЦСКА, „ Левски “ ще е слаб, тъй като няма ли противодействие, няма мощ. Когато се „ кротнахме “, загубихме цялата си мощ.

Инерцията е убийствена. Започнахме да се „ носим “ по течението, където ни заведат, там отиваме. И с повдигане на плещи, се извиняваме, че „ тука е по този начин “.

Една цяла група хора подвига плещи и си споделя, че няма какво да направи – група, която безусловно я носят, дори не „ водят “. Венелин Петков – началник в bTV, кани подчинените си на „ сериозен разговор” в заведение на подсъдимия Мирослав Боршош. Те не могат да кажат „ не “, те не могат да си помислят да са несъгласни.

Определено ни липсва „ съпротивлението “. Имаме потребност от дразнител. Имаме потребност, нашата колегия, да се ядосаме отново на нещо. Това „ успокоение “ ни направи апатични.

Няма да не помни по какъв начин преди 5 години (работейки в един вестник, благосъстоятелност на един избран „ огромен “ предприемач, който е прочут с това, че има
съвсем всички медии в България) ходехме с сътрудници на митинги против шефа. През деня работехме за него и медията му, вечер протестирахме. Да, и вечерта на „ белия рейс “ - отново бяхме там.

Имахме дразнител, реагирахме. Сега дразнителят е подценено „ просто належащо зло “, няма да се „ пънеме “ против него. Заговори се за „ медиен чадър “ над подсъдимия Боршош, заприказва се, че на някои сътрудници им е било „ неловко “ от „ поканата “, заприказва се и за това: „ На 1 декември 2015 година Мирослав Боршош подписва бартер сред НДК и bTV Media Grop ЕАД на стойност 77 160 лева “, също и за това: „ Вече през 2016 година Боршош дава 8 664 лева за програмно време в ефира на bTV Radio Group. Това е единствената договорка на НДК за закупуване на рекламно време в радиостанции, за която има обществено оповестени данни през съответната година “.

На безусловно никой не му е прелестно това, само че има едни „ шефове “, които са се разбрали между тях и всички им танцуват „ на музиката “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР