А политиците са на път да измамят своите страни и

...
А политиците са на път да измамят своите страни и
Коментари Харесай

Одеялото и войната. Омразата на прага ни

А политиците са на път да излъгват своите страни и нации. Вече се чуват „ мъдрите “ и „ верните “ им догатки по какъв начин да се постави завършек на експанзията на Кремъл и Путин против Украйна. Очертава се следното: Украйна да сведе глава. Преди това да остане без изход на море. Да признае двете сепаратистки образования в снагата й – ДНР и ЛНР. Да признание Крим за съветски. Да се откаже от участие в НАТО и в бъдеще да не мисли за участие в алианса. Да се откаже и от Донбас. Също да одобри статут на неугпарта страна. Вече се загатва и вид Украйна да бъде разграничена като Корея – Северна и Южна… Москва продължава да упорства и за демилитаризация на Украйна.

Добре де, какво излиза от бабуването на огромни, по-малко огромни и дребни водачи от Европа, Азия, Съединени американски щати и Океания? Украинците да преглътнат някакъв мир, наподобяващ доживотната присъда без право на подмяна и да се радват, че са отървали смъртната. Но в действителност ли ще я избегнат?

Замислете се: Русия е нуклеарна мощ в Топ-3. Притежава всевъзможни ракети - химически, бактериологически, касетни, вакуумни и прочие всеобщи убийци. Но упорства Украйна, Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Швеция, Грузия, Армения, Казахстан и прочие да са обезоръжени. С война, кланета и опустошения постанова това свое искане. За да се усеща незастрашена. И в случай че нещо в тези страни не е както желае Кремъл, Путин ще изпраща „ омиротворителни сили “, които с ботуш и кърви да вкарват ред. Така Русия схваща нещата. И тропа по масата на договарянията – секрети и очевидни.

И медиаторите към този момент мрънкат под носа си, че май по този начин е заслужено. И все по-настоятелно уговарят Киев и Зеленски да одобряват офертата. Офертата? Сакаш става дума за бакалска договорка. Всъщност май тъкмо такава се предлага…

Пред очите ни „ значимите играчи “ разпродават Украйна и украинците като плебеи. С „ благородната “ спогодба, че господарят в Кремъл ще се държи добре, в случай че робите слушкат. Ще им дава храна, няма да пречи да раждат деца, само че ще желае тези деца да обичат Русия. Или най-малко да се усмихват, когато ги гали по главиците в... домовете за сираци. Не пресилвам.

Не съм сюрпризиран. Задава се блестящ церемониал на успеха на Червения площад. Мумията на Владимир Ленин ще маха бащински на каквото е останало от Владимир Путин от утробата на Мавзолея. Чужди дипломати ще бъдат подредени по значителност на трибуната, а по-късно, в някоя от залите на Кремъл, ще похапнат чер хайвер, ще ударят по няколко водки или игристое и ще обсъдят огромната дипломация…

А сякаш щяхме да пазиме Народа, който желае и се води война в кървясъл пердах за помирение, без да се търгуват хора, територия или суверенитет.

Германия 44 години живя разграничена на две и към този момент над 30 години лекува дълбоките рани от това. Накъде ще гледа Берлин, в случай че почне делбата на Украйна? Съединени американски щати, Франция, Англия, Италия, Испания, Нидерландия, Дания, Чехия и останалите, признали ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ за своя морална конституция и те ли ще се смирят пред „ лудия с картечницата “? Защото ги е боязън да не натисне „ аленото копче “. Не значи ли това, че оттук нататък той ще ги изнудва когато и колкото си желае? И в случай че е по този начин, за какво НАТО на следващия ден да не кандидатства за евразийския съюз на Путин, с цел да не го нервира? А за какво Турция да не си вземе Кърджалийско, Делиормана и Варненско, както от дълго време напира съседът и огромен другар Тайпи? Дори намек за укор няма да има към него, тъй като през днешния ден е „ рефер “ на договорката за Украйна… Нищо, че е деспот и в пандизите гният хиляди.

За България даже не разтварям дума. Срам ме е занапред, тъй като знам, че ще бъдем солидарни с Москва, Вашингтон, Брюксел, Анкара… И ще акцентираме, какъв брой доста сме съдействали за мира на планетата. Ще поканим оживелите украинци и " съветските братя " да дойдат да почиват в нашите курорти. Щото такива са ползите ни, както ни поучават родните политици. Те, нашите политици, са огромни патриоти и вършат всичко в името на народа.

Мислех, че путинофилите у нас са позора на Европа, само че се оказа, че не били единствено те…

А другояче украинците се бият безстрашно! Дават свидни жертви, губят в руини цели градове, гинат деца, милиони ориси рухват пречупени от носещия крах Z…

Все повече разбирам какъв брой свидно, мъчно, само че и величествено нещо е свободата! „ Свобода или гибел “ - клетвата на лудите глави, които ОСВОБОДИХА България! Доста преди съветската войска да мине Дунав…

Падат една по една заблудите ми, че фантазиите на народите и на всеки един обособен човек, значат нещо отвън покупко-продажбите на политиката.

Знам даже какво ще ни кажат: Общите старания на света и здравия разсъдък извоюваха мира в Украйна. И ще гръмне в ефира Ода на насладата. Но аз ще съм наясно с действителността: Прежалихме Украйна и народа й, сякаш в името на седем милиарда други.

„ Другите “ обаче от дълго време са разбрали, че случи ли се нещо сходно с тях, ще бъдат продадени по същият метод. Луд с картечница постоянно се намира. А в случай че няма подготвен, отгледан от тайните служби – ще го основат.

Аз обаче бях дотук. Надеждите ми затъват все по-дълбоко в тресавището от неистини. Вече не пазаря от продавачите на благополучие. Не очаквайте от мен поддръжка или добра дума за политиците. Остана ми да ненавиждам. И да дам одеяло на чужд другар. Тази привилегия не могат да ми лишават. Няма да я лишават и от украинците.

Това няма да ви простя. Никой няма…

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР