А генцията за национална сигурност (АНС) на САЩ е използвала

...
А генцията за национална сигурност (АНС) на САЩ е използвала
Коментари Харесай

Шпионски скандал: Дания помагала на САЩ

А генцията за национална сигурност (АНС) на Съединени американски щати е употребила партньорството си със звено на датското външно разузнаване, с цел да шпионира високопоставени представители на прилежащи страни, в това число немския канцлер Ангела Меркел, заяви датския държавен радиотелевизионен оператор DR, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Разкритията са резултат от вътрешно следствие на датското военно разузнаване от 2015 година, отдадено на ролята на американската организация в партньорството, са съобщили девет неназовани източници с достъп до следствието, което обгръща 2012 и 2014 година.

Според откритите обстоятелства АНС е употребила датски кабели за транспорт на информация, с цел да шпионира високопоставени представители в Швеция, Норвегия, Франция и Германия, измежду които някогашния немски външен министър Франк-Валтер Щайнмайер и някогашния немски опозиционен водач Пер Щайнбрюк.

В Дания се намират изходните точки на няколко подводни кабела за интернет до и от Швеция, Норвегия, Германия, Нидерландия и Англия.

Според DR вътрешното следствие на датското военно разузнаване е почнало през 2014 година поради опасения, които зародили след разкритията на Едуард Сноудън предходната година за метода на работа на АНС.

Засега АНС не е коментирала информацията, а датското военно разузнаване е отказало коментар.

"Гротескно е, че другарски разследващи служби фактически засичат (комуникациите) и шпионират високопоставени представители на други страни ", е споделил Щайнбрюк пред немската телевизия А Ер Де. "Политически считам това за скандал ", е допълнил той.

От немското канцлерство са декларирали, че са разбрали за изказванията от публицистите и са отказали спомагателен коментар.
Шведският министър на защитата Петер Хултквист е споделил пред телевизия SVT, че е изискал цялостна информация за случая. За телевизионния канал NRK военният министър на Норвегия Франк Баке-Йенсен е декларирал, че "взима изказванията съществено поради ".

Датската държавна телевизия оповестява още, че отстраняването на ръководителя на датското военно разузнаване и на още трима чиновници от постовете им през предишния август поради изказвания за съществени нарушавания е било обвързвано с следствието от 2015 година

Миналата година датското държавно управление съобщи, че ще стартира следствие по случая въз основата на информация, получена по сигнал. Очаква се следствието да завърши тази година.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Стефке, повече няма да мия чинии в тая къща! - Ооо...ще миеш, Пешо, и песни ще пееш! - Абе, може и да мия, но… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПредложението към момента се разисква, само че е доста евентуално да бъде признато. Ще визира електрическите автомобили под $80 000.С какво време ще посрещнем месец юниПо предварителни данни стрелецът е някогашен полицайВижте за какво от време на време не можем да обуем обичаните си обувкиОбвиняемият И.Д. е арестуван за период до 72 часаТемата разяснява дипломат Марин РайковВижте защоЕто кои са теКолко промила алкохол е посочила тестът муЦИК организира през днешния ден симулация в с. ДоброславциБританското кралското семейство разполага с богато многообразие от коли и моториЦелият ни фокус е ориентиран към България и всички нейни институции, сподели Зоран ЗаевЕксперименталният концерт цели да приготви Франция за връщане към организирането на огромни събитияКакво още разяснява служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко РашковКоментар за подслушванията и свадите, които разтресоха страната  Кражба на идентичност в интернет, по какъв начин да се пре </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР