А един дедо вика, че русите ни били освободили. А

...
А един дедо вика, че русите ни били освободили. А
Коментари Харесай

Разсъжденията на едно българче покрай визитата на руски премиер

А един дедо вика, че русите ни били освободили.

А аз се чудя, по какъв начин по този начин русите? Русите мацки ли? Ми те нали били тъпи? От какво пък са ни освободили? От пърхота ли? Щото в този момент нали най-много това разправят – освободи се от пърхота... или пък от непотребните килограми, викат, освободи се от непотребните килограми... или от подутия стомах и газовете.

Сигурно от това са ни освободили русите. Ами от какво ли са ни освободили черните? Или те са ни поробили?

А от русите ли е русата Златка? Ами черната Златка – аз нея по я одобрявам, – що пък тя да не ме освободи мене персонално?

Мисла си всякакви такива работи и си пътувам, возат ме с колата от летището накъм къщи.

И виждам – леле, какъв брой ченгета! Леле. Това аз нали съм към педесе и не съм го виждал от времето на бай Тошо. Много ченгета си крещя, доста народ. Леле. Как наподобяват единствено. Като чували с картофи. Е, не сички. Има и такива, дето наподобяват на мутри. Българските ченгета или не им дреме, или желаят да наподобяват на мутри. На тия, на които не им дреме си наподобяват по какъв начин им падне и ходат пет за четири и имат и шкембета това-онова. А другите са стегнати и имат крепко мускули и дори май им разрешават да носат черни очила като ченгето от Бевърли хилс. Обаче няма ченгета от ромски генезис, си крещя, щото нали ченгето от Бевърли хилс е черен, а у нас няма мургави ченгета и това ни разграничава от американците. А и всичко друго, като се замисла.

Та в тоя ред на мисли доста народ... Такава тълпа не бях виждал от Тошово време. Карат ме от летището към къщи, да си зема някои неща и да ме карат след това в ареста, щото съм задържан, 10 години бях в чужбина и се занимавах с търговия, но малко противозаконна, в този момент на летището малко ме приклещиха, но се едно, ченгето е прочут и ме кара до нас, да си зема някои неща за в ареста, след това ще лежа малко в ареста, до момента в който не ме освободят. Така се случва и сме го претърпели това. Не един път.

В тоя ред на мисли си крещя – щом начи толкоз ченгета изкарват, като идва съветският министър председател, това не мога да си го обясня? Викам си, ами в случай че пристигна, примерно, непалският министър председател? Той май дори е идвал, па може и да не е, само че щях ли да схвана, в случай че беше идвал? Дали, крещя си, щяха толкоз служители на реда да се изсипят по улиците?

И си мисла: в този момент това нек`ва проява ли е? Да не е проява? Че примерно сме доста загрижени какво мислат руснаците за нас?

Мисла си също по този начин, в случай че примерно, американският президент пристигна – отново ли толкоз ченгета ще се изсипят по улиците да охраняват? И си крещя, че несъмнено и повече, щото у нас постоянно си е по този начин – кой е най-силен сега, на него се подмазваме най-силно. Е, те руснаците не са най-силни сега, не е като по бай-Тошово, обаче аз си припомням доста добре, когато беха изцяло отслабнали, по какъв начин не ги бръснехме за слива. Обаче българинът има заплашителен инстинкт, като кобра е начи, напряко ужасно усеща кой по този начин леко си поеме въздух и стане по-силен. И като усети – незабавно почва да му се подмазва. Яко.

Що, крещя си, като идва албанският министър председател, не се дига толкоз народ да го пази? И си мисла, че несъмнено това е, щото имаме особено отношение към руснаците. Щото са ни освободили два пъти. И народът си ги тачи. И примерно, крещя си, ченгетата по този начин – от едното почитание – излизат. Даже не щото са на работа и са ги пратили – ами по този начин – по свое предпочитание. Да покажат такова почитание към братушките.

Шегувам се, естествено. Ма се и дразна в тоя ред на мисли.

Щото си крещя, че в случай че ченгетата не са излезнали по свое предпочитание... кой ги е предиздвикал да излезнат? Началниците? Значи началниците им имат нек`во особено отношение към руснаците? Ами, крещя си, в случай че не са началниците им? Ако напряко руснаците са заповядали или такова разпоредили на ченгетата да излязат да охраняват? Абе, крещя си, по какъв начин по този начин някой чужденец ще заповядва на нашите ченгета какво да прават? Аз, в случай че бех ченге, щях да си скъсам пагоните и да си хвърла пищова и айде – пипвам гората. Или нек`ва търговия като мойта. Как по този начин чужденци ше ми заповядват какво да права аз?

В тоя ред на мисли ме е доста гняв, че постоянно ни споделят какво да правиме. Аз по тази причина се махнах и отидох в чужбина и се хванах с търговия и затва в този момент ме карат към ареста. Ама първо ще мина през нас да си зема некои неща.

Южен поток, северен поток, краставици на търкалета, разбираш ли, единствено ни залъгват и ни разправят нек`ви работи, а ние единствено се подмазваме и единствено да пристигна нек`ъв министър председател там и ние напряко ше се на..реме от напрягане да се представиме добре. Аз немам нищо срещу тия, които нарушават закона, и това сме го претърпели, само че въпреки всичко си крещя – то при нас, като некой наруши закона и направи някаква голема беля, но доста сериозна – нема, братче! Никакви ченгета не идват или идват и си ходат пет за четири по всички страни и изобщо какво да ви разправям. Обаче като пристигна нек`ъв министър председател, изключително съветски – все едно е пристигнал Елвис Пресли (той ми е кумир!!!).

Ще ми се, като излезна от ареста, да основа некаква партия или нещо сходно – да се изкорени малко това подмазвачество, си крещя. 

Щото по този начин, като се подмазваме... Аз от персонален опит го знам. В тоя свят, който аз населявам, подземния, си е по този начин – в случай че си доста лъзгав и се подмазваш и немаш никакъв темперамент – просто никой не те почита. Ставаш подлога, ставаш бърсалка за всички. И в политиката е по този начин, уверен съм.

В тоя ред на мисли, в случай че аз бех политик, щеше да е по-различно. Щото в този момент излиза нек`си, че премиера им на руснаците е нещо като престъпник, та по тази причина се дига полицията, схващате ли ми мисълта, щото служителите на реда требва да се дигат като има закононарушение и да се дига да гони нарушителя. А не като идват министър председатели.

Но това е тематика за доста дълъг диалог, а аз в този момент отивам до къщи да си зема некои работи, щото ше ме карат в ареста. Нали ви разправям, ченгето ми е прочут и ми направи тоя поклон, а след това ше се оправяме. А това за русите беше подбив, аз доста почитам историята, обаче ми стана смешно и по тази причина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР