А ако опозицията срещу Виктор Орбан успее да нанесе печеливш

...
А ако опозицията срещу Виктор Орбан успее да нанесе печеливш
Коментари Харесай

Противниците на Орбан се опитват да сключат свещен съюз, за да спечелят Будапеща

А в случай че опозицията против Виктор Орбан успее да нанесе печеливш удар като в Истанбул? Завоюването на кметството на Будапеща, както направиха съперниците на ръководещите в турския мегаполис, е задачата на унгарската левица, която за общинските избори тази неделя се сплоти и със сили отвън нейния лагер, предава организация Франс прес.

За пръв път от десетилетие национал-консервативната партия на унгарския министър председател не е сигурна, че ще удържи съкрушителна победа в столицата, ситуирана на двата бряга на Дунав, където досегашният кмет Ищван Тарлош, се изправя против претендент на главните опозиционни партии.

" Партиите най-накрая схванаха, че съдействието е единственият метод да спечелим ", радва се Гергей Карачон, водачът на локалната левица, подкрепена от разнообразни политически обединения, като се почне от либерали, та до десните радикали от партията " Йоббик ", която декларира, че " няма да води акция против него ".

44-годишният Карачон кмет на 14-и регион на Будапеща, има вяра в възможностите си да разколебае хегемонията на партията ФИДЕС на Виктор Орбан, която държи властта в столичната община от 2010 година Този фаворит, сензитивен към проблемите на екологията, е леко изпреварен в допитванията от 71-годишния Ищван Тарлош, съдружник на министър-председателя.

" Отвоюването на столицата може да докара до пробив в системата на Орбан ", твърди пред Агенция Франс Прес лидерът на опозиционната листа. През 2018 година унгарският водач беше триумфално избран отново отпред на страната за трети пореден мандат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР