а 22 срещу 23 септември отново сме в равноденствие! Казват,

...
а 22 срещу 23 септември отново сме в равноденствие! Казват,
Коментари Харесай

Тази нощ се случват чудеса, пожелайте си нещо!

а 22 против 23 септември още веднъж сме в равноденствие! Казват, че тогава се случват чудеса! Трябва да си пожелаем нещо от дълго време мечтано, написа


Есенното равноденствие е един от най-пищните слънчеви празници, символизиращо равновесието и мъдростта. Изравняването на деня и нощта изобразява изцелителния баланс и естествената плодоносна цялост. По тип този миг от слънчевия цикъл дава отговор на пълнолунието от лунните етапи.

Равноденствието е и фестивал на жътвата - време за празнуване и за признателност, време за пренареждане и за понижаване на темпото. Това е интервал на обилие от плодове и зърнени храни. Той бележи кулминационната точка на напъните през годината, когато се събират и плодовете от труда ни.


Почитат се даровете на Майката Природа и силите на земята и небето, които подхранват растенията и обезпечават изобилна годишна продукция. В края на жътвата по остарял келтски бит се дава Жътвена вечеря - в чест на получените есенни блага, които ще обезпечат благоденствието през зимата.

Сега е моментът да заредите със мощ събраните през лятото речни и морски камъни, мидени черупки или ръчно направени глинени фигурки и предмети. Оставете ги да престоят под намерено небе в нощта преди самото равноденствие, с цел да поемат естествената сила в себе си.


С повишаването на нощите мислите се обръщат във вътрешността. Време за размисли върху уроците от миналите месеци и мерки за студения сезон, който ще пристигна с нови поучения и мъдрост. Почитат се по-възрастните членове на семейството, вземат решение се и се възнамеряват парични въпроси. Подготвя се зимнината.

Както си подредите нещата в този момент, по този начин ще се осъществят те през идната година. Подходящо е за работа в група и в кръг - работа за обмисляне, мисловни действия, хармонизиране и балансиране на изцелителните сили по света.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР