Aĸo eвpoнaблюдeниeтo въpxy пpaвocъдиeтo и вътpeшния peд нe oтпaднe дo

...
Aĸo eвpoнaблюдeниeтo въpxy пpaвocъдиeтo и вътpeшния peд нe oтпaднe дo
Коментари Харесай

Данаил Кирилов се закани да подаде оставка, ако мониторингът не падне до октомври

Aĸo eвpoнaблюдeниeтo въpxy пpaвocъдиeтo и вътpeшния peд нe oтпaднe дo ĸpaя нa мaндaтa нa ĸoмиcиятa " Юнĸep ", нoвият пpaвocъдeн миниcтъp Дaнaил Kиpилoв щe пoдaдe ocтaвĸa от министерския пост. Toвa oбяви тoй пpeд жypнaлиcти, представен от уеб страницата defakto.bg. Известно е, че мандатът на Еврокомисията под управлението на Жан-Клод Юнкер изтича в края на октомври.

Заканата на министър Кирилов породи въпросителни, защото наскоро еврокомисарят по правораздаване Вера Йоурова отхвърли опцията евронаблюдението над България да бъде завършено през мандата на Юнкер.

Кирилов: " Аз имам вяра "

Запитан дали в действителност е реалистично да отпадне наблюдението до края на октомври, министър Кирилов отвърна: " Аз имам вяра. "

Разговорът на Кирилов с Йоурова в Брюксел се пресъздава с разнообразни нюанси от него и от еврокомисаря. Според Кирилов тя е отчела огромния прогрес на България. Подкрепила е и готвените законови промени за основаване на опция за следствие и санкциониране на " тримата огромни " - ръководителите на Върховен касационен съд, Върховен административен съд и основния прокурор, макар че от Брюксел до момента са поставяли въпроса единствено за основния прокурор, защото за другите двама " огромни " такава опция и в този момент съществува.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР