McDonald’s уволни главния си изпълнителен директор Стив Истърбрук, защото е

McDonald’s уволни главния си изпълнителен директор Стив Истърбрук, защото е ...

......... се продукти и добави нови, предлагайки по-евтини менюта, за да привлече хората и вечер. Стойността на акциите е скочила почти двойно, откакто Истърбрук стана главен изпълнителен директор през 2015 г. В петък акциите приключиха търговията на цена от 193,94 долара, което дава на компанията пазарна капитализация от 147,3 млрд. долара.


Главният изпълнителен директор на модния гигант Hennes & Mauritz  казва,

Главният изпълнителен директор на модния гигант Hennes & Mauritz  казва, ...

......... на мораториум върху потреблението. „Продължавайте да се фокусирате върху въпроса за околната среда, но провеждайте открита дискусия относно това какво би било най-доброто решение“, казва той. Акциите на H&M са поскъпнали с над 60% тази година, след като през 2018 г. компанията загуби около една четвърт от пазарната си стойност.


След листването на Budweiser APAC в Хонконг миналата седмица, най-голямата

След листването на Budweiser APAC в Хонконг миналата седмица, най-голямата ...

......... острата конкуренция между местните пивовари и глобалните бирени гиганти. China Resources Beer има над 25% пазарен дял в Китай, според Ройтерс. Тяхната изключително популярна бира Snow е най-продаваната бира в света. Компанията е най-голямата местен производител по пазарна стойност, следвана от Tsingtao и Chongqing, показват данните на Refinitiv.

След като португалската супер звезда Кристиано Роналдо извърши трансфера си

След като португалската супер звезда Кристиано Роналдо извърши трансфера си ...

......... в Instagram през последната година, което го прави най-добре печелещият в платформата. Поради невероятния брой хора, до които португалецът достига в Instagram, някои компании са склонни да се разделят с над 1 милион долара, а играчът получава средно по 975 000 долара за всяка платена публикация в неговия акаунт.  


На най-голямото световно изложение в Лас Вегас луксозните самолети примамват

На най-голямото световно изложение в Лас Вегас луксозните самолети примамват ...

......... World Energy, която произвежда 40 млн. галона биогориво в завода си в Калифорния, може да разшири производството до 150 млн. галона до 2022 година. Корпоративни чартърни компании и консултанти също наблюдават по-голям интерес от страна на клиентите, които искат да купят въглеродни кредити, за да компенсират емисиите от своите полети.


Индонезия, която е третият по големина производител на сорта кафе

Индонезия, която е третият по големина производител на сорта кафе ...

......... 300 000 тона, изчислива той. Консумацията на кафе в Индонезия се е удвоила през последното десетилетие, като начинът на живот в градските райони все повече се концентрира около кафенета. Това води до появата на все повече места, на които се продава кафе като търговски и транспортни центрове и офис комплекси.Harley-Davidson спира производството и доставките на първия си електрически мотоциклет

Harley-Davidson спира производството и доставките на първия си електрически мотоциклет ...

......... че ще изнесе европейското си производство извън рамките на САЩ заради репресивните мита, наложени от администрацията на президента Доналд Тръмп. Преди митническия казус моторите на Harley бяха обложени с мита на стойност 6 на сто. След митата на Доналд Тръмп върху алуминия и стоманата този процент се покачи на 31 на сто.


Последната класация на богаташите, публикувана от The Hurun Research Institute,

Последната класация на богаташите, публикувана от The Hurun Research Institute, ...

......... милиарда долара. Засега никой от Китай не попада в челната десетка на глобалния списък - с референтна стойност в момента от 51 млрд. долара, но със сигурност това е само въпрос на време.Вижте още графики тук! p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Две цифри показват колко очевидна е несъразмерността между работниците на

Две цифри показват колко очевидна е несъразмерността между работниците на ...

......... двете страни на Брахмапутра и е най-големият чаен район в света. От 2000 градини там се ражда наситен с подправки, силен и малцово-сладък чай. Освен познатия “Втора реколта” чай, плантациите произвеждат също така и “Първа реколта” и зелени Асам чайове. Цветът на запарката е между златисто кафяво и медено червено.


С напредването на възрастта на поколението Y (родените от началото

С напредването на възрастта на поколението Y (родените от началото ...

......... които да изразят своята индивидуалност, сега те следват тази тенденция, изразяваща се в сходен външен вид и унифициране на препочитаните брандове. Факт е, че поколението Z обръща внимание на глобалните проблеми. Околната среда се нарежда като основен политически и социален въпрос за младежите, последван от имиграцията и контрола на оръжия.


Американската NBA (National Basketball Association) ли има нужда повече от

Американската NBA (National Basketball Association) ли има нужда повече от ...

......... китайската спортна индустрия, твърдят, че успехът на лигата в страната е резултат от нейните непрестанни усилия да събира база от фенове и да държи властите доволни. Но досега никога не е имало подобен тест за отношенията на двете страни като този, а несигурността само се увеличава с всеки следващ залп.Жил Богар вече повече от 20 години е един от

Жил Богар вече повече от 20 години е един от ...

......... устойчивостта и отговорността сме много ангажирани: стартирахме много амбициозен план - "да доставяме добри продукти от добро място", развивайки нашия тероар. По този начин даваме по-добра стойност на нашите потребители и популяризираме отговорната консумация. Една от основните ни задачи е да сме отговорни към нашите потребители, клиенти, доставчици и служители


Уве Дабел знае какво прави една бира перфектна по време

Уве Дабел знае какво прави една бира перфектна по време ...

......... 1-литрова бира, споделя, че посещава фестивала всяка година. Нейните изисквания са бирата да бъде студена и халбата  да се напълни до мерителната линията, за да си струва парите. Но най-голямата й грижа е подобна на тази на Дабел. „Единственото, което има значение, е бирата да пристига тук бързо“, казва Мария.


В България рафтингът започна да се развива след 2001 г.

В България рафтингът започна да се развива след 2001 г. ...

......... предимно българи. През останалите сезони клиентите са ни предимно чужденци", отбеляза гостът. По думите му най-благоприятните реки за рафтинг в България са Струма и Арда. В Искър има много малки участъци, където може да се осъществяват спускания, допълни Пауновски. Целия разговор може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


30 електроразпределителни касети в центъра на София бяха предоставени от

30 електроразпределителни касети в центъра на София бяха предоставени от ...

......... в други подобни инициативи“, коментира Виктор Станчев, главен оперативен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“. Компанията е с дългогодишни традиции в подобряване на градската среда чрез изрисуване на електроразпределителни касети. Досега, в рамките на различни проекти, са реализирали няколко подобни инициативи в Благоевград, Враца, Перник, както и по централните софийски улици.


През 2016 година французойката Берил дьо Лабушер стъпи на пазара

През 2016 година французойката Берил дьо Лабушер стъпи на пазара ...

......... "етично" облекло. Освен това предлага под наем завършени тоалети (пола, блуза и чанта например). "Стремежът е да се оптимизира продължителността на живота на един продукт", посочва Людовик Кино, президент на SKFK. В същото време той уточнява, че това не е широкоразпространена практика: "Това е тенденция, а не надигаща се вълна". Налагането на собствена марка изисква много търпение и работа. Рекламата

Налагането на собствена марка изисква много търпение и работа. Рекламата ...

......... вече е доста по-разчупен от българския, както и по-добре развит по отношение на биологичното производство. „На пазара в България има свободна ниша за всички“, смята гостът. "Конкурентите у нас се познават помежду си и заедно създават културата у потребителите", добави тя. Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Anheuser-Busch InBev NV набра около 5 милиарда долара в рамките

Anheuser-Busch InBev NV набра около 5 милиарда долара в рамките ...

......... проспект. При по-ранното подаване азиатският отдел, включително Австралия, имаше приходи от 8,5 милиарда долара, което представлява органичен растеж от 6,1%. Очаква се Budweiser Brewing да започне да се търгува на борсата на 30 септември. JPMorgan Chase & Co. и Morgan Stanley са съвместни поематели за продажбата на акциите в Хонконг.


Музеят на Mercedes-Benz в Щутгарт е готов да се раздели

Музеят на Mercedes-Benz в Щутгарт е готов да се раздели ...

......... са се запазили в идеално състояние. За 37 години седанът е изминал 35 000 км, като след това специалсите от музея на Mercedes-Benz са му провели пълно техническо обслужване и са сменили някои детайли. Купувачът ще получи сервизна книжка, оригинално ръководство за експлоатация и комплект инструменти.Още снимки вижте в Automedia.bg!


В държава, където средният месечен доход в столицата е 200-300

В държава, където средният месечен доход в столицата е 200-300 ...

......... който предвиждаше таванът на броят на поканените гости да не надвишава 150 души. Президентът на Узбекистан Шавкат Мирзийоев преди време разкритикува пищните венчавки. Той изтъкна, че много често хора умират от инфаркти и инсулти само на 50 години, тъй като не могат да върнат борчове от сватбите на децата си.


Разгромът на Лудогорец над ЦСКА Москва с 5:1 донесе 570 хиляди

Разгромът на Лудогорец над ЦСКА Москва с 5:1 донесе 570 хиляди ...

......... евро срещу споменатите 500 хил. евро", допълни той, след което спомена, че до момента в касата на Лудогорец са постъпили над 4 млн. евро от евроучастието през този сезон. Гостът говори още за волейболните национали, които утре гостуват на Словения в мач от 1/8-финалите на Европейското първенство.Вижте цялото видео тук!


Статуетка бе продадена за 377 000 евро на търг с

Статуетка бе продадена за 377 000 евро на търг с ...

......... и Жан Оранс и бяха продадени за общо 1,2 милиона евро. За изваяната от вулканична скала статуетка на Чалчиутликуе - ацтекска богиня на прясната и течащата вода, бе платена пет пъти по-голяма сума от първоначалната й оценка. Мексико настояваше за отменяне на търга, за да защити националното си наследство. /БТА/


Американската технологична компания Apple Inc. заяви, че нейната оригинална услуга

Американската технологична компания Apple Inc. заяви, че нейната оригинална услуга ...

......... Джейсън Момоа. Услугата се предлага в телевизионното приложение, което е предварително инсталирано на iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, а скоро – и на Mac. Тя ще се интегрира с услугата Apple TV Channel, която позволява на потребителите да се абонират за други доставчици, като HBO, STARZ и Showtime поотделно.


Още по тематаТуристите в света са се увеличили с 4%

Още по тематаТуристите в света са се увеличили с 4% ...

......... брой международни посещения с нощувка, заедно с трансграничните разходи на същите посетители в градовете през 2018 г. Използват се публични данни, за да се извлече информация относно броя международни пристигания на туристи за минимум една нощ, както и сумата от изхарчените от тях пари във всеки един от 200-те града.


Хаосът във Великобритания заради засилващата се несигурност около Brexit се

Хаосът във Великобритания заради засилващата се несигурност около Brexit се ...

......... край на този спор", добави той. Междувременно говорител на британския премиер Борис Джонсън призова и двете страни да прекратят спора. Командирите на полети на British Airways сега получават средно 167 хиляди паунда /205 хиляди долара/ годишно. Средната годишна заплата на вторите пилоти възлиза на 70 хиляди паунда /86 хиляди долара/.


Джоел Шафър обикновено слуша съвременни поп звезди като Drake, Kygo

Джоел Шафър обикновено слуша съвременни поп звезди като Drake, Kygo ...

......... of Soul”, включващи текстови полета с истории от студиото и други подробности, имаха за цел да копират онова, което по-възрастните потребители са свикнали да виждат на плочите или дисковете. „При каталожната музика винаги мислиш за бокссетове“, коментира Лагерлоф. „Това е начин за прехвърлянето на всичко това в ерата на стрийминга“.


Малцина си дават сметка за негативната роля на модния бизнес

Малцина си дават сметка за негативната роля на модния бизнес ...

......... естествената кожа нещата са нееднозначни – от една страна против унищожаването на огромен брой животинчета заради кожите им, от друга страна има и кожа, която не е от редки животни и те не са били убити единствено заради нея, заключи проф. Стойков.Повече вижте във видеото.гледано: 13   Още видео0 гласа


Украинската иновативна марка очила Ochis кара клиентите си буквално да

Украинската иновативна марка очила Ochis кара клиентите си буквално да ...

......... клиенти от САЩ, Западна Европа, Япония и Австралия. Хавриленко казва, че само 10% от клиентите са от Украйна. Нашата супер цел е да насърчим поне в Украйна, а и в целия свят, първо - идеята за производство на чисти продукти и второ - правилното изхвърляне на отпадъците, твърди той. /БТА/


При 15 млн. долара за серия, финалният сезон на „Игра

При 15 млн. долара за серия, финалният сезон на „Игра ...

......... долара годишни приходи и 1 трлн. пазарна капитализация на Apple, тези абонати може да не чакат много, за да видят дори по-скъп нов сериал в услугата. Носят се слухове за множество сериали, които също включват големи звезди и режисьори, но Apple заяви, че ще пусне само пет тази есен.  


Около три месеца, след като Walt Disney придоби Twentieth Century

Около три месеца, след като Walt Disney придоби Twentieth Century ...

......... обявено, че Disney купува компанията. Други са си тръгнали на по-късен етап, насочвайки се към конкурента, който накара Disney да купи Fox: Netflix. Сегашните и бивши директори на Fox потвърждават, че работата в студиото се е забавила, но други подчертават, че това се дължи на липса на комуникация с Disney.


Американците, притиснати от дългове и знаците на забавящата се икономика,

Американците, притиснати от дългове и знаците на забавящата се икономика, ...

......... друго. Родителите са най-потърпевши. Над три четвърти от хората с деца под 18-годишна възраст отбелязват, че е трябвало да се откажат от развлечения спрямо 66% от възрастните американци без деца. Проучването включва над 2500 американци и е проведено онлайн през месец юли, като данните са представителни за населението на САЩ.


Испанските колоси Реал Мадрид и Барселона са двата клуба, които са

Испанските колоси Реал Мадрид и Барселона са двата клуба, които са ...

......... че трансферният прозорец за входящи сделки в Англия затвори вчера, а в останалите големи първенства в Европа продължава още 24 дни. Гостът говори и за представянето на ЦСКА, Лудогорец и Локомотив Пловдив в мачовете им от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа.Вижте повече във видеото!гледано: 38   Още видео0 гласа


Германците, които са известни с консумацията си на бира, все

Германците, които са известни с консумацията си на бира, все ...

......... цифри взимат под внимание единствено продажбите в търговската мрежа и изключват пивото, консумирано в пъбове, клубове и ресторанти. До 2000-а година интерес към безалкохолната бира проявяваха предимно шофьорите, но от 2010 година новото поколение я включи към енергийните напитки и често я консумира с плодови добавки като разхладителна напитка./Стоян Кирчев/


Световният лидер в производството на самобръсначки и ножчета за бръснене

Световният лидер в производството на самобръсначки и ножчета за бръснене ...

......... за бойкота й в социалните мрежи. През май Gillette разбуни духовете, залагайки на рекламен клип с баща, учещ транссексуалния си син да се бръсне. „Независимо къде, независимо кога, независимо по какъв начин, този момент настъпва. Първият път, когато се бръснеш, е специален", се казва в рекламата. Реакциите не закъсняха.   


Преди да започне първата си година като студент в Университета

Преди да започне първата си година като студент в Университета ...

......... раница. ArmorMe, израелска компания, основана от бившия командос Габи Сибони, продава раници, които могат да се разгърнат и да покрият по-голяма площ от тялото, давайки по-ефикасна защита. „Освен, че е красива, нашата раница значително увеличава шансовете ви да оцелеете в случай на стрелба около вас.“Какво казват критиците вижте в продължението!


Нов вид памучен плат, изпускащ ухание на лимон, ще измести

Нов вид памучен плат, изпускащ ухание на лимон, ще измести ...

......... ухание при контакт с човешката пот и служат като естествен дезодорант. Уханието се получава с екстракт от цитронела. Португалските биоинженери са успели да складират екстракта в липозоми - изкуствено създадени молекули, включващи в състава си мехурчета. Ниското Ph на потта активира ароматизиращите протеини и липозоми и цитронелата влиза в действие. 


Тематичен парк, посветен на култовата японска измислена героиня Hello Kitty,

Тематичен парк, посветен на култовата японска измислена героиня Hello Kitty, ...

......... Group да бъде отворен през 2024 г. Тематичният парк ще бъде разположен в района на залива Хайтан в популярния курортен град Саня. Предвижда се след официалното му откриване той да бъде посещаван ежегодно от около 2 милиона души предвид популярността на Hello Kitty както в Китай, така и в чужбина.


Тримесечните отчети, които Walt Disney, CBS и Viacom ще представят

Тримесечните отчети, които Walt Disney, CBS и Viacom ще представят ...

......... предавания в САЩ - “Приятели” и “The Office”, заради предстоящите конкурентни услуги от AT&T и NBC Universal, които се очаква да бъдат пуснати съответно през 2020 и 2021 г. Viacom пък може да разкрие подробности за стратегията си за продажба на програми за видео стрийминг услуги през следващата седмица.  


Има градове, които ви карат отново да се учите да

Има градове, които ви карат отново да се учите да ...

......... линия между Истанбул и СофияТурция блокира пътищата към България в търсенето на нападателя от Истанбул7 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар


Цените на произведенията на изкуството на търговете са продължили да

Цените на произведенията на изкуството на търговете са продължили да ...

......... откажат от празните зали и прекомерния персонал. Хонконг се конкурира с Ню Йорк и Лондон, като продава на търг до 40% от китайското изкуство. Именно при съвременното изкуство Хонконг привлича западни звезди като американския уличен артист Коус или английския скулптор Тони Крег, както и най-добрите творци от цяла Азия. /БТА/


В атомната електроцентрала "Игналина" Михаил Нефедиев гледа мрачно редицата мигащи

В атомната електроцентрала "Игналина" Михаил Нефедиев гледа мрачно редицата мигащи ...

......... хората, изпратени в Чернобил няколко седмици след катастрофата. Той се надява шумът, вдигнат от сериала, да доведе до по-добра грижа за оцелелите. "Този филм събуди стари спомени. Емоциите са много силни, защото през 1986 г. не знаехме срещу какво се изправяме. Щастлив съм, че съм още жив", казва той. /БТА/ 


Преди почти 150 години германските философи Карл Маркс и Фридрих

Преди почти 150 години германските философи Карл Маркс и Фридрих ...

......... Ливърпул. Ето как мечтата на Маркс и Енгелс е също толкова неприложима в реалния свят, колкото е и желанието на част от дамите в спорта за еднакво възнаграждение с мъжете. Комунизмът няма място в спорта. Мястото му е в миналото! Коментарът е на Десислав Янкулов, редактор в Bloomberg TV Bulgaria!


16-годишно момче от Пенсилвания се превърна в милионер за един

16-годишно момче от Пенсилвания се превърна в милионер за един ...

......... заяви, че „тази игра е като хероин“. Nyhrox вече има план за наградата си. „Ще спестя повечето от парите, може да инвестирам част от тях и със сигурност ще обновя гейминг оборудването си“, коментира той. Oще технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 52   Още видео0 гласа


Неяснотата около процеса по  Brexit и ожесточените ценови войни донесоха

Неяснотата около процеса по  Brexit и ожесточените ценови войни донесоха ...

......... очаква да бъдат значително забавени, също създава проблеми за конкурента на Easyjet. О'Лиъри бе по-песимистичен по отношение на очакванията за растежа на броя пътници. За настоящата финансова година до края на март 2020 г. той очаква повече от 152 милиона пътници, с около един милион по-малко от миналата година.  


Това са суми, които знаят само една посока: нагоре. За

Това са суми, които знаят само една посока: нагоре. За ...

......... погълне RefinitivАко Volkswagen предпочете Измир, България ще преговаря и с Hyundai2Как изкуственият интелект насърчава индустрията на чиповете?1Финансовите директори трябва да имат визия за цялостното развитие на бизнесa Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати


През годините българинът започва все по-често да полага грижи за

През годините българинът започва все по-често да полага грижи за ...

......... “Продуктът ни е напълно конкурентен на пазара, независимо, че използваме съставки, които са в пъти по-скъпи от традиционните за бизнеса в момента”, каза още Савина Николова.През какви трудности още минава Савина Николова и какви са плановете ѝ за развитие, може да научите от видео материала.гледано: 52   Още видео0 гласа


Производителят на мебели IKEA затваря единствената си производствена фабрика в

Производителят на мебели IKEA затваря единствената си производствена фабрика в ...

......... големи вериги. Големите ѝ магазини извън градовете все още доставят по-голямата част от приходите ѝ, но броят на посетителите е в застой, а продажбите в съществуващи магазин напоследък също не растат. Компанията отговори на тези предизвикателства с преструктуриране и планира да отвори по-централно разположени магазини с подобрени възможности за доставка. 


Млада пловдивска художничка преобрази контейнери в квартал Смирненски. С помощта

Млада пловдивска художничка преобрази контейнери в квартал Смирненски. С помощта ...

......... бъдат обновени 2 зони в града. Целта е те да се превърнат в модерни места за срещи или спорт за местната общност. В допълнение, срещу събраните и предадени за оползотворяване опаковки от всички инициативи и събития през годината, на няколко места в Пловдив ще бъдат създадени модерни кътове за сядане.


Към първото тримесечие на 2019 г. шведската музикална стрийминг услуга

Към първото тримесечие на 2019 г. шведската музикална стрийминг услуга ...

......... музикално приложение в App Store на Apple. През ноември 2018 г. то е генерирало 14,55 млн. долара приходи. Същевременно Spotify е популярен източник на нова музика. Проучване, проведено сред потребителите в САЩ през 2017 г., показва, че 33% от респондентите използват услугата именно за това. Find more statistics at Statista


Средната продължителност на живота в САЩ намалява за трета поредна

Средната продължителност на живота в САЩ намалява за трета поредна ...

......... на самоубийствата в САЩ е скочил с 33% от 1999 г. до днес. Само през 2017 г. ръстът е 3,7%. Междувременно в глобален мащаб този показател намалява с близо 30 на сто от 2000 г. досега. Нивата в Русия, Япония, Южна Корея и Индия са спаднали значително през последното десетилетие.


Продължението „Stranger Things” на Netflix се сдоби с огромна популярност,

Продължението „Stranger Things” на Netflix се сдоби с огромна популярност, ...

......... същества от друга реалност, е оригиналната продукция на Netflix, която има най-добри оценки от критиците и публиката до момента. Премиерата на първи сезон беше през 2016 г. От този сериал стартираха кариерите на Мили Боби Браун и Фин Уълфхард. Уинона Райдър пък достигна до по-младата аудитория благодарение на ролята си.Пазарът на електрически тротинетки преживява "бум" през последните две години,

Пазарът на електрически тротинетки преживява "бум" през последните две години, ...

......... конкурента си Scoot за 25 милиона долара, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", като се позова на добре информирани източници. Освен това има спекулации в медиите, че Uber ще купи Lime, в който Uber вече инвестира, за да включи електрическите скутери в приложението си за автомобили. /Превод от английски: София Ангелова/ /БТА/


Американските потребители вероятно ще платят повече за гриловете, на които

Американските потребители вероятно ще платят повече за гриловете, на които ...

......... увеличение спрямо 2,04 долара миналата година. Цените на свинското месо се повишиха след избухването на смъртоносната африканска чума по свинете в Китай, която засили очакванията за увеличение на износа на компании като Tyson Foods въпреки митата от 62 процента за внос на американско свинско месо в Китай, посочва още БТА.


Сладолед, млечни шейкове и балони: веригата за бързо хранене McDonald's

Сладолед, млечни шейкове и балони: веригата за бързо хранене McDonald's ...

......... глобалната цел „до 2025 г. всички наши опаковъчни материали да са само от възобновяеми, рециклирани или сертифицирани източници". Пластмасовите отпадъци са във фокуса - наред с други неща, защото замърсяването на океаните нараства драстично. Много вериги за търговия на дребно преминават към решения без пластмаса и като цяло намаляват опаковките.


Един от най-ценните автомобили в историята на състезанията Формула 1

Един от най-ценните автомобили в историята на състезанията Формула 1 ...

......... шасито 022 и с нея Лауда е спечелил Гран при на Франция, завършил е втори в Холандия и трети в Германия. С този автомобил Ники е карал в общо пет състезателни уикенда през 1975 г., като и в петте австриецът печели първата позиция на старта. Повече по темата вижте в Automedia.bg!Той ръководи изпълнителната власт на ЕС, управлява екип, в който

Той ръководи изпълнителната власт на ЕС, управлява екип, в който ...

......... път седмично, най-често в сряда в Брюксел, но веднъж месечно заседава във вторник в Страсбург. Един път годишно, през септември, председателят на ЕК изнася реч за състоянието на съюза на пленарно заседание на Европейския парламент в Страсбург, донякъде по образец на американския президент, който говори през януари пред Конгреса. (БТА)


Амансио Ортега е испанецът, който завладява САЩ през XXI век.

Амансио Ортега е испанецът, който завладява САЩ през XXI век. ...

......... с бъдещата си първа жена Росалия Мера. Той отваря първия магазин Zara през 1975 г. и внедрява холдинговата компания Inditex десет години по-късно. Ортега се оттегли като президент на Inditex през 2011 г. Той никога не е имал собствен офис и вместо това предпочиташе да работи редом със служителите си.


Атинската ривиера, която се намира само на 20 минути от

Атинската ривиера, която се намира само на 20 минути от ...

......... Hotel & Thalasso Spa Center, един от десетте луксозни хотела на бранда Myconian Collection на остров Миконос. „Въпреки че представата на клиента за хотела се определя от портиера, камериерката или бармана, икономът е директната връзка, даваща информация за желанията на клиента и незабавното им задоволяване чрез практичен подход“, отбелязва Геладарис.


Автомобил Aston Martin DB5 от 1965 г., конструиран за Джеймс

Автомобил Aston Martin DB5 от 1965 г., конструиран за Джеймс ...

......... за приключенията на Джеймс Бонд, но е сходен с този, който екранният агент 007 шофира в продукциите "Голдфингър" и "Операция "Мълния".  Возилото е изработено по поръчка на кинокомпанията EON Productions за промоционални прояви за филма "Операция "Мълния" в САЩ, пише БТА. Снимки на автомобила можете да видите в нашата галерия.   


Испанската компания за облекло Inditex SA, собственик на търговската верига

Испанската компания за облекло Inditex SA, собственик на търговската верига ...

......... пазара през есенно-зимния сезон, след като наскоро добави Бразилия. Акциите на Inditex не отчетоха голяма промяна в Мадрид, като добавиха 13% към стойността си от началото на тази година. Книжата на Gap, който наскоро съобщи за спад от 10% в сравними продажби, отчита спад с 29% за същия период.  


Йоана Панчева е новият изпълнителен директор на творческата агенция guts&brainsDDB,

Йоана Панчева е новият изпълнителен директор на творческата агенция guts&brainsDDB, ...

......... за агенциите от 23 държави в региона, част от DDB Group, и по този начин се превърна в двигател на маркетинговите стратегии на групата. Реализира проекти за клиенти извън България като Теленор Унгария, Trading 212 и Shedd за пазари в Централна и Източна Европа, Унгария, Германия, Франция, Англия и Дубай.


Amazon беше избрана за най-високо оценената марка в света, докато

Amazon беше избрана за най-високо оценената марка в света, докато ...

......... в полза на Пекин. Въпреки това Huawei е добавила 8% към стойността на бранда си през последната година, която достигна 26,9 млрд. долара. Междувременно вътрешната регулация изглежда натежава над стойността на марката Tencent, която се е свила с 27% до 130,9 млрд. долара на годишна база, сочи класацията.

Има вкуса на месо, но не е - с тази

Има вкуса на месо, но не е - с тази ...

......... продажбите не се вижда. За текущата финансова година Beyond Meat показва увереност в тримесечния си отчет и обещава приходи от 210 милиона долара. Това е със 140% повече от приходите за същия период на 2018 г. Освен това ръководството очаква да постигне печалба преди отчитането на лихви, данъци и амортизация.


Високо в тучните, зелени планини на Западна Колумбия, където се

Високо в тучните, зелени планини на Западна Колумбия, където се ...

......... да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Style Ниските цени отчайват производителите на кафе в КолумбияPernod Ricard е уверена в доброто си представяне в АзияКруизите в Европа са туристически успех и икономическа благословия


Казината в Макао се върнаха към растежа си през май,

Казината в Макао се върнаха към растежа си през май, ...

......... геополитическата несигурност. Поради тази песимистична прогноза цените на книжата на казината в Макао поеха надолу. Индексът The Bloomberg Intelligence за акциите на казината в района се е свил с 20% през май - най-големият месечен спад от септември 2015 г. Най-зле се е представила Wynn Macau, която е изтрила 26%.


Една далечна галактика колонизира тематичните паркове на Walt Disney. Това

Една далечна галактика колонизира тематичните паркове на Walt Disney. Това ...

......... парк и да се потопят във вселената на „Междузвездни войни“. Всъщност тематичните паркове са най-бързо развиващото се подразделение на Disney. Оперативната печалба от това звено достигна 4,5 млрд. долара през 2018 г., или над двойно повече от сумата, която отчете пет години по-рано. Парковете често достигат лимита си откъм посещения.


Френският Сенат одобри в нощта срещу вторник на първо четене

Френският Сенат одобри в нощта срещу вторник на първо четене ...

......... са безспорни и предизвикаха сериозни обсъждания в обществото. Нотр Дам пострада сериозно при опустошителния пожар през април, след което френският президент Еманюел Макрон обеща да възстанови катедралата в рамките на само пет години. Той обяви международен конкурс за въстановяването, а  на 2 май се състоя първа експертна дискусия по темата.