Тейлър Суифт имаше особено успешна година по отношение на турнетата.

Тейлър Суифт имаше особено успешна година по отношение на турнетата. ...

......... период. Шийрън е имал 94 концерта по света, близо два пъти повече от 53-та на Суифт. Сред десетте най-печеливши изпълнители средната цена на билет за шоу на Шийрън е най-ниска - 89 долара, което е под тези на групи като Eagles и Rolling Stones, които са били на по-кратки турнета.


Да работите само четири дни в седмицата, но да ви

Да работите само четири дни в седмицата, но да ви ...

......... Великобритания и Германия, установи, че близо половината от респондентите смятат, че могат лесно да свършат задачите си в рамките на пет часа на ден, ако не бъдат прекъсвани, но много работят по над 40 часа седмично въпреки това. САЩ водят по този показател. Според 49% от анкетираните те работят извънредно.  


80% от българите планират да купят коледни подаръци само на

80% от българите планират да купят коледни подаръци само на ...

......... в България активно купуват или продават 1,6 млн. потребители, а продажбите са 7 хил. на ден. Съотношението на частни и бизнес потребители в сайта е 80/20%. От компанията отчитат, че въпреки новите правила за публикуване на обяви, има ръст на потребителите. 80% от посещенията на сайта са през мобилни телефони.


Отново сме в онзи етап от годината, в който любителите

Отново сме в онзи етап от годината, в който любителите ...

......... Западните острови в Шотландия и префектура Уакаяма в Япония. Местните преживявания също са движещ фактор за туристите, отбелязва Airbnb. Платформата публикува и придружаваща класация на най-модерните преживявания по време на пътуване за следващата година, като медитацията (повишение от 367%) и планинарството (ръст от 655%) са все по-популярни занимания за туристите.


От климатичните промени до интереса от Азия и от валутните

От климатичните промени до интереса от Азия и от валутните ...

......... и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Style Десет тенденции, които ще повлияят на пазара на имоти в ски курортитеСветовният пазар на органично вино расте, но остава малък

Независимо дали искате да развиете нови умения или да се

Независимо дали искате да развиете нови умения или да се ...

......... от проучвания сред директори на компании и външни данни, като страните се оценяват по три фактора: инвестиции и развитие на националната образователна система, привлекателност на държавата сред чуждестранните служители (качество на живота, данъци и разходи за живот) и способността за създаване на нови възможности за работа и обучения на работниците.  Денят на самотните сърца на Джак Ма ще направи Черния

Денят на самотните сърца на Джак Ма ще направи Черния ...

......... Денят на самотните сърца все още не е превзел САЩ. В проучване на BAML 61% от интервюираните твърдят, че до 19 ноември не са били започнали празничното пазаруване. Но докато офертите стават все повече, а търговците се възползват от всяко събитие, за да предложат намаления, това е въпрос на време.  


Всяка година износът на вино от България расте и се

Всяка година износът на вино от България расте и се ...

......... Азербайджан, Русия и Великобритания. 5% от приходите от събитието ще отидат за стипендии за трима студенти от Университета по хранителни технологии, съобщи Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм в Пловдив. Тодорка Стойчева уточни, че младите вина още не са стабилизирани при тях е нормално общата киселинност да е по-висока.


Два туристически автобуса се движат по тесния, виещ се път,

Два туристически автобуса се движат по тесния, виещ се път, ...

......... сега е целогодишно, оплаква се Йохан Велтуизен. Решението според мелничаря Петер Пол Клапвайк е да се създаде връзка с посетителите, да ги накараш по-добре да разберат начина на живот на местните. Сега щом види турист да насочва дългия си обектив към фамилната му къща, той го кани вътре на чай. 


Тъмна бира от изпечени зърна малц, покрита с гъста кремообразна

Тъмна бира от изпечени зърна малц, покрита с гъста кремообразна ...

......... стоки, е особено важно за нас", призна президентът на Diageo Europe Джон Кенеди. Ако се възстанови митническият контрол, "ще намерим някакво решение, ние сме голяма компания", заяви той. Кенеди обаче казва, че въвеждането на подобен контрол, би могло да се превърне в "огромно бреме" за цялата верига от доставчици. /БТА/


Тютюнопушенето е все по-малко популярно в САЩ, където, според здравните

Тютюнопушенето е все по-малко популярно в САЩ, където, според здравните ...

......... на страната, продължават да употребяват тютюневи изделия - цигари, пури, електронни цигари, тютюн за дъвчене, като броят им е останал непроменен през последните няколко години. Тютюнопушенето е първата причина за болести и смъртност, която може да се избегне, в САЩ, като всяка година причинява смъртта на около 480 000 американци.  През последните години все повече и повече руснаци се отдалечават

През последните години все повече и повече руснаци се отдалечават ...

......... литра. Междувременно нивата на изпитите бива и вино се радват на стабилен растеж и дори изпреварват водката. Тази промяна е свързана с много фактори. Нарастващите цени на алкохола и опитите за въвеждане на по-добра регулация със сигурност са повлияли, намалявайки пиенето като цяло. Крафт бирите също стават все по-популярни.  


Дружеството за колективно управление на авторски права в музиката Музикаутор

Дружеството за колективно управление на авторски права в музиката Музикаутор ...

......... рамка. Към България може да бъде стартирана наказателна процедура поради непълното въвеждане на Европейската директива 2001/29/CE, гарантираща правото на авторите да получават справедливо възнаграждение при частно копиране на създадените от тях произведения. От Музикаутор твърдят, че обсъждат възможността да внесат сигнал до Европейската комисия за неефективното прилагане на европейското законодателство. 


 Картини от Иван Айвазовски и Василий Шухаев ще са сред

 Картини от Иван Айвазовски и Василий Шухаев ще са сред ...

......... Оценката им е 300 - 500 хиляди лири. Картините са били част от частна френска колекция. "Те не само разкриват способностите на Шухаев като художник, но и свидетелстват за неповторимия му творчески път, който е неразривно свързан с изучаване наследството на старите майстори на четката", отбелязаха от Christie's. /БТА/  


Германските пивоварни и бирарии са продали 72,7 милиона хектолитра бира

Германските пивоварни и бирарии са продали 72,7 милиона хектолитра бира ...

......... силни отстъпки. „Но ниските цени са погрешният път", предупреждава NGG.  Въпреки лекото покачване сега пивоварните в Германия се сблъскват от години с непрекъснато намаляващи продажби. През тази година клиентите са принудени да плащат повече за ечемичената напитка. Заради сушата и произтичащите от това по-ниски добиви ечемикът за пивоварите поскъпна.  


Миньорът Ричард Капета откри в рудник в Замбия огромен и

Миньорът Ричард Капета откри в рудник в Замбия огромен и ...

......... ще бъде изложен на търг. Бъдещите му собственици вероятно ще го раздробят на по-малки части и ще го използват за направата на бижутерски изделия. Друг голям изумруд беше намерен в Замбия през 2010 година. Скъпоценният камък беше с тегло 6255 карата и бе закупен от индийска компания, припомня изданието.  /БТА/За седма поредна година София Вергара печели първото място в

За седма поредна година София Вергара печели първото място в ...

......... за същия период тя е спечелила 24,5 млн. долара. Според Forbes 95% от средствата ѝ се дължат на въпросната роля. Третата позиция в класацията остава за звездата от “Анатомията на Грей” Елън Помпео, която е спечелила 23,5 млн. долара. Ето и кои са останалите актриси в списъка:Други графики вижте тук


Когато Сурабхи Чаухан, фондов мениджър от Делхи, се омъжила през

Когато Сурабхи Чаухан, фондов мениджър от Делхи, се омъжила през ...

......... че сватбеният туризъм е нова тенденция в сватбената индустрия по подобие на медицинския туризъм в здравеопазването. Някои индийски двойки смятат, че поканата към международни туристи да присъстват на сватбата им е начин да направят церемонията по-екстравагантна, други искат туристите да усетят културата и да се запознаят с ритуалите в страната.


Преди време американски и южнокорейски медии съобщиха, че севернокорейският лидер

Преди време американски и южнокорейски медии съобщиха, че севернокорейският лидер ...

......... които са на обща стойност от 12 млн. долара. Не че в клана на Ким има музиканти или меломани – инструментите са били предназначени за женската музикална формация, например, която стана известна по време на Зимните олимпийски игри. Най-малко пари са били похарчени за бижута – едва 7,1 млн. долара.


Китай нанесе удар на световната индустрия за луксозни стоки. Можете

Китай нанесе удар на световната индустрия за луксозни стоки. Можете ...

......... върху потреблението, които са с по-широк диапазон, и правителството ще е много напред. Опитът за запълване на празнините в китайския фискален и търговски баланс чрез интензивни инспекции на завръщащите се туристи представлява тромав начин за прилагането на публични политики и е по-вероятно да се провали, отколкото да постигне някакъв успех.  


Въпреки че Spotify и Apple Music върнаха музикалния бизнес към

Въпреки че Spotify и Apple Music върнаха музикалния бизнес към ...

......... на фона на насочването от физически носители към дигитална музика - период, който беше силно белязан от пиратството. Този растеж е свързан предимно с 41-процентния скок на приходите от стрийминг, който сега носи по-голямата част от приходите на индустрията, благодарение на 176-те млн. потребители на платени услуги като Spotify.  


След десетилетието на възстановяване от финансовия и икономически срив Исландия

След десетилетието на възстановяване от финансовия и икономически срив Исландия ...

......... сегашното положение и банковата криза отпреди 10 години. „Това са напълно различни събития и се случиха във финансовата система и в банки, които могат да бъдат обект на масово изтегляне на средства“, каза той и допълни, че компаниите на свой ред постоянно предприемат рискове, някои от които повече от други.


Германските винопроизводители са напът да приберат най-голямата реколта от грозде

Германските винопроизводители са напът да приберат най-голямата реколта от грозде ...

......... десетилетие и е най-голямата реколта от 1999 г. Институтът посочва, че очаква резултатът от горещото лято да е вино с добро качество, особено при белите плодови вина и силните червени. За фермерите, които отглеждат други култури, годината обаче бе тежка. Германското правителство компенсира хиляди фермери, чиято реколта пострада от горещините.  


Починалият през януари основател на Ikea Ингвар Кампрад е оставил

Починалият през януари основател на Ikea Ингвар Кампрад е оставил ...

......... редовно присъства в класациите на списание Forbes за най-богатите хора в света, а през 2010 г. състоянието му беше оценено на 23 млрд. долара, Ингвар Кампрад е пословичен със своята пестеливост. С избелялото си палто, тъмните диоптрични очила и износените обувки шведът приличаше на най-обикновен пенсионер, живеещ в лишения.  


Само една зима ни дели от завръщането на „Игра на

Само една зима ни дели от завръщането на „Игра на ...

......... последните серии бяха излъчени през юли 2017 г. Едномалцовото шотландско уиски излиза на пазара този месец с нотки на карамелизирана захар и ванилия в бутилка от 750 мл и е препоръчително да се сервира ледено студено. През ноември се очакват още питиета, свързани с Домовете от Вестерос и Нощния страж.


Асоциацията на американската звукозаписна индустрия (RIAA) обяви данни за приходите

Асоциацията на американската звукозаписна индустрия (RIAA) обяви данни за приходите ...

......... на дискове пък са донесли с 41% по-малко приходи на годишна база. Приходите от продажбите на плочи са се увеличили с 13% спрямо година по-рано. Стриймингът изпревари свалянето от интернет като основен източник на приходи за индустрията още през 2015 г., а всяка година делът му става все по-голям.  


Рапърът Джей-Зи е най-високоплатеният хип-хоп изпълнител през 2018 г., според

Рапърът Джей-Зи е най-високоплатеният хип-хоп изпълнител през 2018 г., според ...

......... шесто място, с 35 милиона долара, и Кание Уест на десето място, с 27,5 милиона долара. В края на месец юни списание Rolling Stone публикува списък със 100-те най-добри песни на XXI век. Списъкът се оглавява от "Grazy in Love" в съвместното изпълнение на Бионсе и съпруга й Джей-Зи. /БТА/


Джеф Безос продължава да печели повече от който и да

Джеф Безос продължава да печели повече от който и да ...

......... ще бъдат вложени 5 млрд. долара и тя ще създаде до 50 хил. нови работни места. Градове в Америка се борят да бъдат избрани, откакто Amazon за първи път обяви, че си търси нов дом през 2017 г. Сред градовете в краткия списък на компанията са Вашингтон, Денвър и Кълъмбъс.


Полемиката около новата рекламна кампания на Nike с участието на

Полемиката около новата рекламна кампания на Nike с участието на ...

......... 2011 г. влезе в Националната футболна лига на САЩ. Рекламата с негово участие включва снимка на лицето му в близък план, съпътствано от слогана „Вярвай в нещо. Дори и това да означава да пожертваш всичко“. Каперник е без отбор, откакто започна протеста си по време на мачове.

Според някои изследвания пиенето на кафе удължава живота. Дори това

Според някои изследвания пиенето на кафе удължава живота. Дори това ...

......... сравнително разпръснат между множество различни страни. Само две от тях формират над 10% от глобалния износен пазар, а 17 отделни държави допринасят с между 1 и 5%. А това означава, че със сигурност няма как да останем без сутрешната ни доза кафе.(За по-голям вариант натиснете върху картата)Още графики вижте тук


Оказва се, че вкусът към филмите става все по-еднакъв по

Оказва се, че вкусът към филмите става все по-еднакъв по ...

......... в Холивуд, предполага, че той по-скоро отразява азиатско-американската култура за някои китайски зрители. Въпреки това разликата в оценките между двата сайта все още не е твърде голяма.А всичко това показва, че независимо от културните различия стандартът за това кой филм е добър явно е един и същ в цял свят.


Организирани детски лагери, включващи елементи на оцеляване в Родопите, са

Организирани детски лагери, включващи елементи на оцеляване в Родопите, са ...

......... откъснат от мобилните устройства, към които учениците вече се пристрастяват. Телефоните се дават само за 30 минути след вечеря. Селфитата също са забравени, а снимките за спомен се правят само от планинските водачи. Вместо чат лагерниците пишат дневници, за да се опитат да изразят чувствата и впечатленията си без емотикони.


Отчисленията за личното копиране, които трябва да правят производителите и

Отчисленията за личното копиране, които трябва да правят производителите и ...

......... гара в София, гарите във Варна и в Бургас, атракциони като туристическото корабче по маршрута Бургас - остров Света Анастасия. През есента заедно с „Музикаутор“ „Профон“ ще организира обучения на общинските инспектори, които от 2019 г. ще участват в проверките на търговските обекти за лицензирането на използваната музика по места. 


Mustang, култовият автомобил на автомобилната марка Ford и символ на

Mustang, култовият автомобил на автомобилната марка Ford и символ на ...

......... (...) представяха го като един вид автомобил на свободата". Ford вече използва миналото си и фактора носталгия. Компанията представи през януари лимитирано издание на модела, кръстен Mustang Bullitt, на името на известния филм от 1968 година, в който Стийв Маккуин кръстосваше улиците на Сан Франциско зад волана на един Mustang.


Това може би е най-успешната рискова инвестиция на всички времена.

Това може би е най-успешната рискова инвестиция на всички времена. ...

......... около 20 млн. долара по това време. Самата фондация се фокусира върху образованието на млади хора. Ако не бяха продали или дарили нищо, родителите на Безос щяха да притежавато около 16,6 млн. акции, или 3,4% дял от фирмата, което щеше да ги направи вторите най-големи индивидуални акционери след сина им.


Виктор Литвиненко се рови в имейли на iPhone-а си, за

Виктор Литвиненко се рови в имейли на iPhone-а си, за ...

......... митата, защото някои европейски клиенти не отговарят на имейлите за следващите си поръчки. „Смятахме Европа за огромна пазарна възможност. Това е голям удар, защото растем с всяка изминала година, създаваме работни места в производството и правим страхотни продукти тук, в Северна Каролина. Това вреди на нашите перспективи“, казва той.  


Отпадането на Лудогорец от МОЛ Види във втория квалификационен кръг

Отпадането на Лудогорец от МОЛ Види във втория квалификационен кръг ...

......... финансови проблеми при шампионите", допълни гостът. Той заяви още, че и миналото лято разградчани са направили голям изходящ трансфер, след като бяха елиминирани от израелския Апоел Беер Шева от Шампионска лига. Джонатан Кафу беше продаден на Бордо за рекордните за България 7 млн. евро.  Скоро очаквайте видео с целия разговор! 


Голямата награда за качество - Златен медал, от най-престижния конкурс

Голямата награда за качество - Златен медал, от най-престижния конкурс ...

......... останалите винени конкурси е, че със злато се награждават само вина, достигнали между 95 и 100 точки. В другите състезания са достатъчни по-малко точки - между 88 и 90. Конкурсът събира жури от 224 от най-подготвените световни професионалисти и ежегодно в него се състезават около 15 000 участници.

Истинският мач на финала на Световното първенство по футбол в

Истинският мач на финала на Световното първенство по футбол в ...

......... на Световното първенство, но Nike е ясният победител в неделя, казват анализатори. Марката спонсорира и двата отбора на финала, както и някои от най-добрите играчи в този мач. Стратегията на Nike да отдава предпочитание на играчите пред отборите изглежда се отплаща. В играта на маркетинг Nike винаги печели, отбелязва Сийгъл.


Всенародната футболна треска във Франция има и един неочакван ефект

Всенародната футболна треска във Франция има и един неочакван ефект ...

......... Световното първенство през 1998 г. и на Европейското първенство през 2016 г. RTE не очаква толкова големи вариации спрямо обичайното по време на финала в неделя, тъй като мачът ще се играе по-рано, в 17 ч. местно време, когато по традиция потреблението на ток не е толкова голямо през лятото.


В разгара на лятото, когато търсенето към полетите е най-голямо,

В разгара на лятото, когато търсенето към полетите е най-голямо, ...

......... се разкриват в отговор на пътническия интерес, като всеки може да следи за тях онлайн на уебсайта на авиокомпанията, където ще се публикува поетапно информация за всеки нов полет. Подробности може да получите и от Центъра за обслужване на клиенти на +359 2 402 04 00, както и на [email protected]


Основателят на Facebook Марк Зукърбърг изпревари Уорън Бъфет и стана

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг изпревари Уорън Бъфет и стана ...

......... млн. акции от клас B от Berkshire Hathaway на благотворителни организации – по-голямата част от които на фондацията на Бил Гейтс. Тези акции сега възлизат на над 50 млрд. долара според данните на Bloomberg. Зукърбърг пък обеща да дари 99% от акциите си от Facebook до края на живота си.


Пазарът на паркоместа в Хонконг е по-горещ от всякога -

Пазарът на паркоместа в Хонконг е по-горещ от всякога - ...

......... каза Денис Ма, ръководител на изследване на жилищния пазар на Хонконг към консултантската фирма Jones Lang LaSalle Inc. Броят на паркоместата е нараснал само с 9,5% до 743 хил. от 2006 до 2016 г., докато частните автомобили са се увеличили с 49% до 536 025, сочи доклад на транспортния отдел на града.


Истинска финансова бомба нарече бъдещия трансфер на Кристиано Роналдо от

Истинска финансова бомба нарече бъдещия трансфер на Кристиано Роналдо от ...

......... на Маестрото 300 млн. долара за 10-годишния договор. За сравнение, през цялата си кариера Федерер е спечелил 116 млн. долара", каза още гостът. Скоро очаквайте видео с целия разговор. В него ще видите кои легендарни спортисти имат доживотни договори с Nike и какво предстои на световното първенство в Русия.  


В Обединеното кралство има недостиг на въглероден диоксид. Това е

В Обединеното кралство има недостиг на въглероден диоксид. Това е ...

......... сайдер. Daily Mail съобщава, че има проблеми и с безалкохолните напитки. Засегнат от кризата е и германският дискаунтър Lidl, който е широко представен и в България. „Ние работим в тясно сътрудничество с нашите доставчици, за да сведем до минимум въздействието върху продуктовата гама", казва говорител на компанията пред DPA.  


Обръщайки се към стая, пълна с бизнес елита на Ню

Обръщайки се към стая, пълна с бизнес елита на Ню ...

......... твърди, че няма планове да коригира цената си в Индия. Тя вече е обсъдила възможността за партньорства с Bharti Airtel и Reliance Jio Infocomm, две от най-големите телекомуникационни компании в Индия, и обяви сделки с индийското звено на Vodafone за получаване на безплатна година в Netflix с определени тарифни планове.


Увеличената консумация на бира сред футболните запалянковци предизвиква затруднения за

Увеличената консумация на бира сред футболните запалянковци предизвиква затруднения за ...

......... (42,5 лв.). Чуждестранните фенове активно обменят долари и евро срещу рубли. В  Екатеринбург на  15 юни беше мачът между Египет и Уругвай (0:1), на 21 юни между Франция и Перу (1:0), на 24 юни между Япония и Сенегал (2:2). Там на 27 юни ще се играе мачът Мексико – Швеция.


Напитки, които никой не иска, твърде много заведения, недостатъчни иновации.

Напитки, които никой не иска, твърде много заведения, недостатъчни иновации. ...

......... с повече клиенти, дори с такива, които не желаят да стават членове. Джонсън работи и по други инициативи, като въвеждането на програма за лоялни клиенти за потребители, които се регистрират с кредитна или дебитна карта. „Ако успеят да извлекат печалба от тези нарастващи отношения...,продажбите ще се увеличат“ догодина, смята Сетян.


На фона на залиняващия пазар на сладки изделия в развитите

На фона на залиняващия пазар на сладки изделия в развитите ...

......... и развитие към Cargill Cocoa & Chocolate и Илко Кваст, маркетинг директор на компанията. „Пазарът се променя, не само сред Поколението Y, но и при други възрастови групи и географски региони, което ще се отрази върху нас и други производители. Оставането на едно място не е вариант“, посочват още те.


Изминаха две години откакто Златан Ибрахимович игра за Швеция, но

Изминаха две години откакто Златан Ибрахимович игра за Швеция, но ...

......... официалното спонсорство, посочва експертът в интервю по телефона. "Маркетингът от засада“ е постоянно предизвикателство за организации като FIFA, която получава почти цялата си печалба от Световното първенство по футбол. В най-сериозните случаи компаниите използват маркетинг, който заблуждава потребителите, като ги кара да вярват, че рекламодателят е официално свързан със събитието. 


Над 30 хил. лева в подкрепа на млади творци в

Над 30 хил. лева в подкрепа на млади творци в ...

......... по телевизията, радиото или да участват в друго събитие. Ето защо „Музикаутор“ стартира кампания за негативните ефекти от отказа от права, насочена към членовете. Организацията реализира и превантивни мерки в тази посока, включително чрез занижаване на оценката на проекти на автори, кандидатствали по Културния фонд, но които са отстъпвали правата си.


Spotify Technology, която стана публична през април, е водещата музикална

Spotify Technology, която стана публична през април, е водещата музикална ...

......... отказал да коментира. Колко значими са тези средства зависи от изпълнителя, коментира Уалдфогел. „100 хил. долара са много за някои изпълнители, но не са много за Дрейк“. Но разкритията подчертават колко влиятелна може да е Spotify в определянето на кои песни, албуми и музиканти успяват в стрийминг ерата, допълва той.


Ако рекордните разходи за Зимните олимпийски игри в Сочи през

Ако рекордните разходи за Зимните олимпийски игри в Сочи през ...

......... няколко от контракторите, включително фирма, собственост на приятеля на Путин Генадий Тимченко, за превишаване на разходите, като вече спечели част от делата. И все пак, въпреки по-стриктния контрол и по-реалистичните първоначални оценки за разходите, Световното първенство в Русия, е особено скъпо, като се имат предвид инфраструктурните разходи на място.  


Собствениците на зали и клубове за концерти и организаторите на

Собствениците на зали и клубове за концерти и организаторите на ...

......... са само два, а по въпросните два договора все още не са постъпили плащания. Ситуацията е почти сходна и с други клубове в столицата. Sofia Live Club е организирал 101 събития, но е лицензирал само едно. В Studio 5 е имало 69 събития в посочения период, а лицензите са два.  


FIFA подаде жалба в Швейцария срещу платформата за онлайн продажба

FIFA подаде жалба в Швейцария срещу платформата за онлайн продажба ...

......... стадионите. FIFA заяви, че ще анулира всички билети, които идентифицира като продавани през неоторизирани търговци. Във вторник Viagogo продължаваше да продава билети за Световното първенство по футбол, включително единични места за откриването на 14 юни – на двойна цена спрямо реалната. Viagogo не е отговорила веднага на запитването за коментар. 


Netflix Inc. за кратко надмина Walt Disney Co. по пазарна

Netflix Inc. за кратко надмина Walt Disney Co. по пазарна ...

......... докато Comcast генерира понижение с 21%. Disney реагира на заплахата от страна на стрийминг услугите, като премества повече от програмите си онлайн. Компанията въвежда уеб-базирана услуга за абонамент за ESPN и има планове за допълнителни оферти. Comcast започна да продава услугата на Netflix като част от своите кабелни пакети.  


Британската верига магазини Marks & Spencer се готви да закрие 

Британската верига магазини Marks & Spencer се готви да закрие  ...

......... Групата притежава близо 1000 магазина във Великобритания, от които около 300 са големи търговски центрове, които предлагат хранителни продукт, облекло и домашни уреди, както и близо 700 обекта, в които се продават само храни. Инвеститорите очакват групата, която ще публикува резултатите си в сряда, да обяви спад на печалбата.  


Принц Хари и Меган Маркъл официално се врекоха във вярност

Принц Хари и Меган Маркъл официално се врекоха във вярност ...

......... на сватбата”, които включват “църковната служба, музиката, цветята, декорацията и приема след това”. Огромните разходи за сигурност се очаква до голяма степен да бъдат платени от данъкоплатците. В случая и булката се очаква да допринесе с нещо. Твърди се, че Маркъл ще плати сама шестцифрената сума за булчинската си рокля.


Отказвайки се от Холивуд, за да се омъжи за принц,

Отказвайки се от Холивуд, за да се омъжи за принц, ...

......... на 15 на сто от печалбата. Това са 42,8 млн. паунда по последни сметки. Самата Елизабет има богатство в размер на 420 млн. долара. Последните слухове и снимки на кралското семейство продават таблоиди и тласкат нагоре на онлайн трафика в Обединеното кралство, а медийната еуфория около най-новата кралска е огромна.  


За пореден път ужасна музика победи на конкурса за песни

За пореден път ужасна музика победи на конкурса за песни ...

......... страната. Ето защо организацията призова за бойкот преди гласуването: "Нула точки за израелската апартейдска песен". Този призив очевидно нямаше никакъв ефект. В Лисабон надделя европейският дух на солидарността. Лозунгът на тазгодишния конкурс беше "All Aboard!" (Всички на борда). Е, по-добър победител от Нета едва ли би могъл да съществува, заключава Дьор.


Сушата за германските пивовари се задълбочава. През първото тримесечие на

Сушата за германските пивовари се задълбочава. През първото тримесечие на ...

......... до 93,5 милиона хектолитра. За разлика от предишните години, износът през 2017 г. не успява да компенсира спадащото потребление в Германия. За 2018 г. пивоварните се надяват, че едно успешно от германска гледна точка Световно първенство по футбол ще увеличи бирената жажда на феновете, а с това и продажбите.  


Нашир Уддин Миа е наистина много горд с мерките за

Нашир Уддин Миа е наистина много горд с мерките за ...

......... Запад консумира само две, вместо три бири, според Мита той може да си позволи да похарчи още един долар за риза. „Никой потребител няма да обеднее, ако трябва да плати още един долар за дреха“, казва той с горчивина в гласа. Още подобни анализи четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Компанията за потребителски стоки Procter & Gamble (P&G) прекратява продължаващия

Компанията за потребителски стоки Procter & Gamble (P&G) прекратява продължаващия ...

......... на P&G Марк Причърд е считан за един от най-известните критици на дигиталната реклама. През миналата година най-големият в света производител на потребителски стоки сви бюджета си за дигитална реклама със 100 млн. долара – не само заради скандала с Youtube, но и защото очакваните ефекти не са били задоволителни. 


Онлайн светът си взаимодейства с физическите магазини по напълно нови

Онлайн светът си взаимодейства с физическите магазини по напълно нови ...

......... посока. Така например магазините на Walmart в Китай позволяват на клиентите да плащат за стоките през чат платформата на Tencent – WeChat. След това приложението използва данните за навиците за пазаруване, за да дава други предложения. "За много търговци това са данни, каквито те не са имали преди“, посочва Чан. 


Байерн Мюнхен – Реал Мадрид е безспорният гвоздей от 1/2-финалите

Байерн Мюнхен – Реал Мадрид е безспорният гвоздей от 1/2-финалите ...

......... е с най-евтиният тим, което едва ли е изненадващо за някого", каза още Коларов. Във вторник, 24 април, "вълците" гостуват на "Анфийлд" в първия мач, а на следващия ден Байерн приема Реал. Реваншите ще се играят на 1 и 2 май. Вижте повече във видеото! гледано: 19   Още видео0 гласа


Саудитска Арабия иска да прави повече от това да изнася

Саудитска Арабия иска да прави повече от това да изнася ...

......... Netflix са особено популярни. Властите в кралството искат да запазят тези разходи вътре в страната – част от усилията да диферсифицират икономиката отвъд пазара на петрол, който подхранваше растежа в продължение на десетилетия. Управляващите твърдят, че се надяват около 350 кина и над 2500 екрана да заработят до 2030 г.


Между революцията и търговските права от десетилетия бушува битката за

Между революцията и търговските права от десетилетия бушува битката за ...

......... със задна дата правата за продажба на американска територия на рома Хавана клуб, след като икономическото ембарго срещу Хавана бъде вдигнато. Перспектива, за която се е подготвила и компанията Pernod Ricard, регистрирайки в САЩ името "Хаваниста", за да продава там рома си, ако един ден това ембарго бъде вдигнато. /БТА/


Музикалната стрийминг услуга SoundCloud надмина прогнозите за финансовия си растеж

Музикалната стрийминг услуга SoundCloud надмина прогнозите за финансовия си растеж ...

......... 700 млн. през 2014 г. Въпреки това Трейнър, който от 20 години работи в музикалната индустрия, твърди, че е оптимист за бъдещето. “Имаше период от близо десетилетие, в което никой не беше сигурен, че някой би платил отново за музика”, коментира той. “Вълнуващо е да можеш да забравиш това сега”.


Облаци от проблемите надвиснаха над земята на играчките и то

Облаци от проблемите надвиснаха над земята на играчките и то ...

......... на американската компания са три пъти по-големи.Един от начините, с които компаниите могат да се опитат свият разходите и да увеличат продажбите, е офертата на Hasbro за придобиването на Mattel. Според информация на Wall Street Journal компаниите са обсъдили стъпката през ноември, но Ройтерс съобщи, че Mattel е отхвърлил офертата.


Аюрведа е индийска медицина, която може да излекува всяка болест.

Аюрведа е индийска медицина, която може да излекува всяка болест. ...

......... важно е да възприеме и здравословните принципи на Аюрведа, защото иначе след излекуването отново ще тръгне към болестите. Затова при лечението и беседите аюрведа лекарят дава персонален план на всеки за всекидневните му дейности и най-вече за храненето - какви храни да подбира, в какво съчетание, и последователност, и т.н.