Отменените Олимпийски игри в Токио трябваше да се състоят тази

Отменените Олимпийски игри в Токио трябваше да се състоят тази ...

......... Съдбата на факела не е решена, нос ъс сигурност ще символ в месеците напред. През последната седмица, когато се заговори дали Олимпиадата няма да бъде отменена, посланията на Абе за събитието започнаха да се проемнят. Той започна да говори за игрите като „доказателство, че човешката раса ще пребори новия коронавирус“.


За първи път в своята 124-годишна история Олимпийските игри се

За първи път в своята 124-годишна история Олимпийските игри се ...

......... за пръв път призна публично, че ще се разгледа подобна възможност. В същия ден в обръщение към спортистите Бах заяви, че пълна отмяна на олимпийските игри няма да реши нито един проблем, а отлагането ще доведе до огромни организационни трудности. P { margin-bottom: 0.08in } P { margin-bottom: 0.08in }


В обикновен ден заводът на LVMH край Орлеан произвежда цветни

В обикновен ден заводът на LVMH край Орлеан произвежда цветни ...

......... катедралата „Нотр Дам“ след пожара миналата година. Този път жестът на LVMH беше приет добре. Във вторник вечер Ромен дьо Жорна, служител в болница „Сен-Луи“ в Париж публикува снимка в Twitter на шишенче с дезинфектант за ръце на LVMH. „Благодаря…Продуктът е великолепен във всеки един смисъл на думата!“, написа той.


LVMH, френският гигант за луксозни стоки, който през ноември обяви,

LVMH, френският гигант за луксозни стоки, който през ноември обяви, ...

......... си по-рано в петък, посочвайки, че нетната ѝ печалба е спаднала с 8% през 2019 г. Сравнимите продажби, ключова метрика за търговците на дребно, са се повишили с 3 на сто при постоянни валути. Представител на LVMH е отказал да коментира въпроса. От Tiffany не са отговорили веднага на запитванията.


Докато феновете чакат да разбрат дали Олимпийските игри в Токио

Докато феновете чакат да разбрат дали Олимпийските игри в Токио ...

......... начин. „Местата за тренировки на повечето места са затворени, така че най-доброто, което можеш да направиш, е да тренираш на пътя или да тичаш в Сентрал парк“, коментира Рик Бъртън, професор от Университета на Сиракуза и бивш главен финансов директор на Team USA. „Това определено няма да е достатъчно добро“.


Изолацията, свързана с разпространението на коронавируса, означава ли, че хората

Изолацията, свързана с разпространението на коронавируса, означава ли, че хората ...

......... И все пак 90% от приходите на Spotify са от плащащи абонати, а само 10 на сто са от реклами, насочени към потребителите, които не си плащат. Абонатите плащат една и съща сума независимо колко стриймват, така че спадът на слушането ще засегне само малкия сегмент, свързан с рекламните приходи.Операторите на частни самолети отклоняват богатите си клиенти, тъй като

Операторите на частни самолети отклоняват богатите си клиенти, тъй като ...

......... в запитванията за еднократни полети до вкъщи, така че не показва стабилно търсене. Общо 87% от планираните заявки на компанията са били отменени, твърди тя. Компанията на Мехра, която има 10 самолета, отчита 70% спад на пътуванията. „Изключително притеснени сме какво ни носи бъдещето, как ще плащаме заплати“, коментира Текривал.


Решението на Боб Айгър да се оттегли от ролята си

Решението на Боб Айгър да се оттегли от ролята си ...

......... ще търсят развлечения. Опитът на Чапек в бизнеса с тематични паркове може да го направи особено подходящ за справяне с предизвикателството в момента, докато Айгър продължава да се фокусира върху това да се увери, че творческата линия в компанията е запълнена - с други думи, да мисли за бъдещето.  


Ежедневната тълпа от почитатели на Мона Лиза значително е намаляла,

Ежедневната тълпа от почитатели на Мона Лиза значително е намаляла, ...

......... че конференцията, която привлича десетки хиляди хора от цял свят, може да доведе до скок в броя на заболелите в страната. Отмяната доведе до недоволство и обвинения, че самата туристическа индустрия подхранва глобалната паника относно вируса. „Това изпраща страховит сигнал“, каза Том Дженкинс, ръководител на групата на туроператорите в Европа.


Когато Amazon Studios искаше да снима фантастичния свят на викториански

Когато Amazon Studios искаше да снима фантастичния свят на викториански ...

......... на филма е строго секретно. „Понякога се случва да имаме дупка“ в производството „и след това изведнъж то експлодира и е пълно“, казва Ян Калусек, управляващ директор на Prague Studios. „Всичко се променя за секунда и навсякъде са паркирани каравани, хора тичат наоколо с портативни радиоприемници. Удивително е“, допълва той.


Главният изпълнителен директор на Lego смята, че коронавирусът представлява само

Главният изпълнителен директор на Lego смята, че коронавирусът представлява само ...

......... има и фабрики в Чехия, Унгария и Дания за европейските си магазини. „Ние имаме предимството пред някои от нашите конкуренти, че имаме по-гъвкава верига на доставки“, каза изпълнителният директор. „Тъй като продуктите са еднакви, можем да използваме някои фабрики, за да подпомогнем други региони, ако е необходим капацитет“, добави той.Английският крал Хенри VI забранил целувките през 1439 г. като

Английският крал Хенри VI забранил целувките през 1439 г. като ...

......... респираторен синдром) коронавирусът не предизвиква видими симптоми при всички хора, които заразява, което дава невидимо предимство на патогена. „Тази война въвлича всички, не само хората в защитни костюми или учените. Достатъчно е само един човек да обърка нещата и сте в беда“, казва Оксфорд.Всичко за разпространението на коронавируса четете тук. 


Продължаващата забрана за полети на самолета 737 Max на Boeing

Продължаващата забрана за полети на самолета 737 Max на Boeing ...

......... 45 млн. евро. Под черта нетната загуба намалява с почти осем процента до 129 милиона евро. Обикновено туристическите доставчици са на загуба през зимния сезон, защото не могат да покрият постоянните си разходи. Те реализират високи приходи и излизат на печалба основно през основния сезон на пътувания - през лятото.


Greggs е верига пекарни с ниски цени и без излишни

Greggs е верига пекарни с ниски цени и без излишни ...

......... марки започна едва през последното десетилетие, когато новото ръководство наследи бизнес, който беше силно засегнат от световната финансова криза. „Нещото, което хората погрешно тълкуват на пазара във Великобритания, е, че ако цената е ниска, това означава ниско качество“, каза изпълнителният директор на Greggs Роджър Уайтсайд пред вестник Telegraph миналата година.


Warner Music Group, звукозаписната компания, която стои зад звезди като

Warner Music Group, звукозаписната компания, която стои зад звезди като ...

......... приходите от продажби на компанията са нараснали с 50 на сто. Фирмата отчете нетна печалба от 268 млн. долара за фискалната 2019 г. при 4,48 млрд. долара приходи. Apple и Spotify са донесли около 27% от тези приходи. Morgan Stanley, Credit Suisse Group и Goldman Sachs Group са поематели на IPO-то.


Вегетариански гала вечери, рециклинари вечерни облекла – Холивуд удвоява усилията

Вегетариански гала вечери, рециклинари вечерни облекла – Холивуд удвоява усилията ...

......... да носи един и същи смокинг, ушит от нейната модна къща, „през целия сезон на наградите, за да намали отпадъците си“. Идеята обаче предизвика подигравките на водещия на церемонията, британеца Рики Гервайс: „Това не е нищо. Аз нося едни и същи чорапи, а да бяхте видели състоянието на бельото ми!“.Дори и кралят заплака, когато Мамбата почина. Видеоклип показва как

Дори и кралят заплака, когато Мамбата почина. Видеоклип показва как ...

......... бяха продадени за 50 хил. долараКомунизъм в спорта? Не, благодаря!3Орязват заплатите в Манчестър Юнайтед с 25%Аякс детронира Ювентус на Кристиано Роналдо без скъпи трансфериИ най-добре платеният баскетболист в НБА е... 1Финансовото измерение на успеха на Алберт ПоповБизнесът в спорта - в новото предаване Index Sport по Bloomberg TV Bulgaria Спонсорирано съдържание


18-годишната певица от Лос Анджелис Били Айлиш грабна четирите топ

18-годишната певица от Лос Анджелис Били Айлиш грабна четирите топ ...

......... не следват важни тенденции, в това число и по отношение на признанието за труда на жените и хората от различни раси. Въпреки че хипхопът измести рока като основен жанр в САЩ и в чужбина, нито един рапър не е печелил приза за албум на година от Outcast през 2003 г.


Една от най-големите тенденции в круизите от висок клас е

Една от най-големите тенденции в круизите от висок клас е ...

......... е от палубата на 20-местния Meroe, който извежда този тип речен круиз на следващо ниво като автентичност и лукс. Декорът включва плюшени дивани и френски полилеи. Ястия като ръчно изработен фалафел и нилски костур отразяват както местните съставки, така и вековните рецепти. Пет нощувки струват около 2052 долара на човек.


Casper подчертава нарастващата власт на инфлуенсърите в социалните мрежи, които

Casper подчертава нарастващата власт на инфлуенсърите в социалните мрежи, които ...

......... като риск в документите за първичното публично предлагане. Листването на Casper ще бъде внимателно наблюдавано на Wall Street, защото ще е един от първите тестове за инвеститорския апетит за непечеливши бизнеси за потребителски стоки, подкрепени с рисков капитал, след лошото представяне на фирми като Peloton, SmileDirectClub и WeWork миналата година.


Разходите по бягството на бившия лидер на Nissan и Renault

Разходите по бягството на бившия лидер на Nissan и Renault ...

......... дали част от активите му към момента на ареста - които включват акции в Renault и Nissan, оценени на около 60 млн. долара - не е конфискувана или продадена. Дори и да е така, разходите, които произтичат от това, определено като най-известното бягство в света, ще продължат да бъдат огромни. 


Изпълнителният директор на Target Брайън Корнел казва, че една от

Изпълнителният директор на Target Брайън Корнел казва, че една от ...

......... доклад на NPD Group отпреди ваканционния сезон се твърди, че 25% от онлайн купувачите планират да използват своите смартфони по време на празниците, за да пазаруват. Според проучването тези хора са по-склонни да купуват онлайн и да взимат пратките от магазина от онези, които използват други устройства като лаптоп например.Канадците са съгласни да издържат Кралицата, но не са сигурни,

Канадците са съгласни да издържат Кралицата, но не са сигурни, ...

......... Института за изследване на короната в Канада, казва, че херцозите на Съсекс са преди всичко знаменитости, които искат да излязат от светлините на прожекторите. Той разбира защо Канада може да се хареса на двойката, търсеща по-независим живот. „Канада е безопасно, привидно скучно място, а те търсят именно скука“, казва Фрейзър.


Любителите на шампанското и други френски пенливи вина трябва да

Любителите на шампанското и други френски пенливи вина трябва да ...

......... едноименния северен френски регион. Американски винопроизводители правят пенливи вина, които се представят добре срещу шампанското при тестови вкусове на сляпо. Но в момента няма излишък от производство на вино в САЩ и са необходими между 7 до 10 години, преди новите лозя да могат да дадат добра реколта, поясняват експертите.


Холивуд е изправен пред мрачни прогнози за продажбата на билети

Холивуд е изправен пред мрачни прогнози за продажбата на билети ...

......... беше, че предвид броя франчайз продукции и продължения ще имаме рекордна година“, казва Пол Дергарабедян, анализатор от Comscore. „Трябва да дадем шанс на 2020 г... В микса може да има свежи и оригинални филми, които да се появят от нищото и да се представят по-добре от очакваното“ добавя още той.


Китайската верига за кафе напитки Luckin Coffee Inc заяви, че

Китайската верига за кафе напитки Luckin Coffee Inc заяви, че ...

......... Компанията планира да използва част от постъпленията за отваряне на повече магазини, както и за продажби и маркетинг. Разширявайки бизнеса си с бърз темп, предлагайки евтина доставка, онлайн поръчки и големи отстъпки, Luckin разполага в момента с малко над 4500 обекта в Китай, изпреварвайки Starbucks, която разполага с 4100 магазина.


Повече от две години, след като станаха известни обвиненията за

Повече от две години, след като станаха известни обвиненията за ...

......... г. става един от многото американски звезди, обвинени в сексуални посегателства покрай движението MeToo) или актьорът Кевин Спейси. Актьорът комик Бил Козби, който бе вкаран в затвора за сексуални посегателства от 2018 г., е единственият осъден от ерата на MeToo. Обществените обвинения срещу него започнаха години преди скандала с Уайнстийн.


Шарън Стоун не е сама в борбата си с приложенията

Шарън Стоун не е сама в борбата си с приложенията ...

......... според проучване, публикувано в журнала Psychological Science in the Public Interest. Но актът на сърфиране и сравняване на голям брой профили може да накара хората да гледат на потенциалните партньори като на взаимозаменяеми и да намали желанието им да се ангажират с един определен човек", се твърди още в проучването.


За втора година през десетилетието броят на милиардерите е намалял,

За втора година през десетилетието броят на милиардерите е намалял, ...

......... директор до 2001 г., когато Ерик Шмид поема тази роля, а след това от 2011 г. до 2015 г., когато става изпълнителен директор на новата компания майка на Google Alphabet. Той е основополагащ инвеститор в компанията за космически проучвания Planetary Resources и също така финансира  стартъпите Kitty Hawk and Opener.


Първо бяха стоманата и алуминият. От октомври обаче на карта

Първо бяха стоманата и алуминият. От октомври обаче на карта ...

......... изпращат големи количества от продуктите си за САЩ", уточнява Бюлбекер. Шефът на Lambertz планира да използва панаира на сладкарски изделия в Кьолн в началото на февруари, за да прецени доколко компанията може да вдигне цените, приспособявайки се към новите мита. "Американският потребител няма лесно да преглътне това", прогнозира той. /БТА


Пластмасовите отпадъци са глобален проблем. Тъй като повечето евтини пластмасови

Пластмасовите отпадъци са глобален проблем. Тъй като повечето евтини пластмасови ...

......... сложи край на войната с пластмасата в Азия?3Г-20 ще засили мерките в борбата срещу замърсяването на водите с пластмасаГ-20 ще работи по нова рамка за борба с отпадъка в океанитеОкончателно: ЕС сложи край на пластмасата за еднократна употреба от 2021 г.Франция ще налага глоби в борбата срещу нерециклируемата пластмаса

По-малко материал, по-малко рекордни цени, по-малко скандали. Така накратко може

По-малко материал, по-малко рекордни цени, по-малко скандали. Така накратко може ...

......... долара за парче от ЛунатаКартина на Марк Шагал беше продадена за рекордните 28,5 млн. долараRolex Daytona на Пол Нюман бе продаден на търг за 18 млн. долараПазарът на швейцарски часовници върви надолу, но един сегмент расте Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!


Когато главният изпълнителен директор Adidas Каспер Рорстед обяви новия стратегически

Когато главният изпълнителен директор Adidas Каспер Рорстед обяви новия стратегически ...

......... цикли от нашите собствени основни области“, посочи той. В допълнение и ски пазарът като цяло се свива, а и „ние нямаме опит в тази област", категоричен е Хайнер. Ето защо не е чудно, че Adidas продаде Salomon през 2005 г. на финландската компания Amer Sports за почти 500 милиона евро.


Най-голямата европейска туристическа компания Tui се е възползвала от фалита

Най-голямата европейска туристическа компания Tui се е възползвала от фалита ...

......... ниво", казва той.  Юсен не очаква дебатите за климата да намалят броя на полетите. „Хората ще пътуват и в бъдеще. Те искат да видят света, а климатичният дебат няма да промени това“, казва директорът на Tui. Той очаква като цяло ръст между 5% до 9% за сегашната фискална година.   


Никой не обича истинските коледни дръвчета така, както германците. Те

Никой не обича истинските коледни дръвчета така, както германците. Те ...

......... използва най-малко десетилетие преди въглеродният му отпечатък да стане по-малък от този на истинско дърво. „Ако избягвате употребата на пластмасови торбички вимето на планетата, а след това купувате пластмасово дърво по същата причина, то това, което правите просто няма смисъл“, посочва Саскиа Блюмел, заместник-председател на Асоциацията на естествените коледни дръвчета.


Позицията „изпълнителен директор“ беше по-нестабилна от всякога през 2019 г.

Позицията „изпълнителен директор“ беше по-нестабилна от всякога през 2019 г. ...

......... първата жена, която ръководи студиото от създаването му.Адам Нойман от WeWork Изпълнителният директор и съосновател на WeWork Адам Нойман се оттегли от позицията си през септември след неуспешен опит на компанията да стане публична. В изявление Нойман каза „че е в интерес на компанията да се оттегли като изпълнителен директор".


Италианският футболен колос „Интер“ е 14 пъти по-скъп от отбора

Италианският футболен колос „Интер“ е 14 пъти по-скъп от отбора ...

......... от Серия "А" на Лудогорец в Европа. "През 2014 г. разградчани елиминираха драматично Лацио, а през 2018 г. отпаднаха от Милан без да отбележат гол. "Нерадзурите" пък са безгрешни срещу противници от България, отстранявали са Етър и ЦСКА", каза още той. Видео с целия материал вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Сейха Соун показва нагледно как ще се храним в бъдеще

Сейха Соун показва нагледно как ще се храним в бъдеще ...

......... при онлайн доставките на хранаDanone отчете силни финансови резултати за 2017 г.Nestle очаква по-слаб оперативен марж заради ускоряване на преструктуриранетоАкциите на австралийската Dominos`s Pizza се сринаха с 18% Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар!


Disney изпраща изключително успешна година и се готви да посрещне

Disney изпраща изключително успешна година и се готви да посрещне ...

......... и Рейчъл Зиглър. Възможно е на Коледа догодина Disney да пусне филма "Последният дуел", въпреки че посочената дата за излизането му е 8 януари 2021 г. Режисьор на продукцията, проследяваща последния официален дуел във Франция, е Ридли Скот. Актьорският състав включва Бен Афлек, Мат Деймън, Адам Драйвър, Джоди Комър. (БТА)


Британският производител на потребителски стоки и храни Unilever развали настроението

Британският производител на потребителски стоки и храни Unilever развали настроението ...

......... не показва прекален оптимизъм и за следващата година: „Дори да прогнозираме подобрение през първата половина на годината, ръстът на продажбите ще бъде под три процента“, поясни той. Анализаторът на Liberum Нико фон Стакелберг обаче посочва пред DPA, че е малко вероятно печалбата да пострада заради тази по-слаб растеж на приходите. 


Компании като Goldman Sachs и Monsanto се заеха сериозно с

Компании като Goldman Sachs и Monsanto се заеха сериозно с ...

......... тях, както отбелязва Аняни Триведи. Хората там буквално се трудят до смърт със 100-часови работни седмици. Коносуке Мацушита, основателят на Panasonic и гуру по бизнес мениджмънт, казва, че трябва да мислите за кариерата си като за "тридневна работа“. Време е да поемем толкова ангажименти, колкото са полезни за нашето благосъстояние.


Ричард Гудинг бе един от най-запалените колекционери на уиски. В

Ричард Гудинг бе един от най-запалените колекционери на уиски. В ...

......... Очаква се Black Bowmore от 1964 г. да привлече оферти от 12 000 до 17 000 паунда. 50-годишна бутилка Спрингбанк от 1919 г. има приблизителна стойност от 180 000 до 220 000 паунда. „Мисията на Ричард беше да събере бутилки, която представят всяка една дестилерия“, казва в изявление Нанси Гудинг.


Повишаването на температурите и екстремните метерологични условия оказват все по-голямо

Повишаването на температурите и екстремните метерологични условия оказват все по-голямо ...

......... Organic Winary. Дългите периоди на суша оказват отрицателно влияние върху качеството на виното. Българското винопроизводство е спаднало с 3,6% през миналата година, спрямо година по-рано, поради влошените метерологични условия, сочат данни на OIV. Още за ефектите върху отделните държави в Европа може да прочетете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Манията „Черен петък“ все по-силно завладява Европа. Коледните светлини, празничните

Манията „Черен петък“ все по-силно завладява Европа. Коледните светлини, празничните ...

......... ниво на намаление означава, че някой търговци дори ще трябва да жертват част от печалбата си. Черния петък ще се състои през 2019 г., но ако търговците и потребителите отчетат неговите негативни ефекти и откажат да участват в тази мания занапред, то несъмнено от това ще спечели и цялата планета.


Шапка, която вероятно е принадлежала на Адолф Хитлер, е продадена

Шапка, която вероятно е принадлежала на Адолф Хитлер, е продадена ...

......... и на медиите за своето хоби. Подобно изискване може да превърне търговията с нацитски предмети в черен пазар. Но тогава директните продажби на музеи и установени колекции няма да бъдат възпрепятствани. Що се отнася до останалата част от пазара – тя може би не заслужава легитимността, която аукционите й оказват.


„Медисън Скуеър Гардън“ разчита на баскетболния отбор Ню Йорк Никс и хокейния отбор Ню Йорк Рейнджърс,

„Медисън Скуеър Гардън“ разчита на баскетболния отбор Ню Йорк Никс и хокейния отбор Ню Йорк Рейнджърс, ...

......... дати за мачовете на NHL или NBА, за концерти в залите са на разположение над 40 допълнителни дни в годината. Бумът на живата музика се подхранва до голяма степен от стрийминга, а това - заедно със социалните медии - помага на голяма част от изпълнителите да достигнат по-бързо до повече фенове, според Ървинг  Азоф.


McDonald’s уволни главния си изпълнителен директор Стив Истърбрук, защото е

McDonald’s уволни главния си изпълнителен директор Стив Истърбрук, защото е ...

......... се продукти и добави нови, предлагайки по-евтини менюта, за да привлече хората и вечер. Стойността на акциите е скочила почти двойно, откакто Истърбрук стана главен изпълнителен директор през 2015 г. В петък акциите приключиха търговията на цена от 193,94 долара, което дава на компанията пазарна капитализация от 147,3 млрд. долара.


Главният изпълнителен директор на модния гигант Hennes & Mauritz  казва,

Главният изпълнителен директор на модния гигант Hennes & Mauritz  казва, ...

......... на мораториум върху потреблението. „Продължавайте да се фокусирате върху въпроса за околната среда, но провеждайте открита дискусия относно това какво би било най-доброто решение“, казва той. Акциите на H&M са поскъпнали с над 60% тази година, след като през 2018 г. компанията загуби около една четвърт от пазарната си стойност.


След листването на Budweiser APAC в Хонконг миналата седмица, най-голямата

След листването на Budweiser APAC в Хонконг миналата седмица, най-голямата ...

......... острата конкуренция между местните пивовари и глобалните бирени гиганти. China Resources Beer има над 25% пазарен дял в Китай, според Ройтерс. Тяхната изключително популярна бира Snow е най-продаваната бира в света. Компанията е най-голямата местен производител по пазарна стойност, следвана от Tsingtao и Chongqing, показват данните на Refinitiv.

След като португалската супер звезда Кристиано Роналдо извърши трансфера си

След като португалската супер звезда Кристиано Роналдо извърши трансфера си ...

......... в Instagram през последната година, което го прави най-добре печелещият в платформата. Поради невероятния брой хора, до които португалецът достига в Instagram, някои компании са склонни да се разделят с над 1 милион долара, а играчът получава средно по 975 000 долара за всяка платена публикация в неговия акаунт.  


На най-голямото световно изложение в Лас Вегас луксозните самолети примамват

На най-голямото световно изложение в Лас Вегас луксозните самолети примамват ...

......... World Energy, която произвежда 40 млн. галона биогориво в завода си в Калифорния, може да разшири производството до 150 млн. галона до 2022 година. Корпоративни чартърни компании и консултанти също наблюдават по-голям интерес от страна на клиентите, които искат да купят въглеродни кредити, за да компенсират емисиите от своите полети.


Индонезия, която е третият по големина производител на сорта кафе

Индонезия, която е третият по големина производител на сорта кафе ...

......... 300 000 тона, изчислива той. Консумацията на кафе в Индонезия се е удвоила през последното десетилетие, като начинът на живот в градските райони все повече се концентрира около кафенета. Това води до появата на все повече места, на които се продава кафе като търговски и транспортни центрове и офис комплекси.


Harley-Davidson спира производството и доставките на първия си електрически мотоциклет

Harley-Davidson спира производството и доставките на първия си електрически мотоциклет ...

......... че ще изнесе европейското си производство извън рамките на САЩ заради репресивните мита, наложени от администрацията на президента Доналд Тръмп. Преди митническия казус моторите на Harley бяха обложени с мита на стойност 6 на сто. След митата на Доналд Тръмп върху алуминия и стоманата този процент се покачи на 31 на сто.


Последната класация на богаташите, публикувана от The Hurun Research Institute,

Последната класация на богаташите, публикувана от The Hurun Research Institute, ...

......... милиарда долара. Засега никой от Китай не попада в челната десетка на глобалния списък - с референтна стойност в момента от 51 млрд. долара, но със сигурност това е само въпрос на време.Вижте още графики тук! p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Две цифри показват колко очевидна е несъразмерността между работниците на

Две цифри показват колко очевидна е несъразмерността между работниците на ...

......... двете страни на Брахмапутра и е най-големият чаен район в света. От 2000 градини там се ражда наситен с подправки, силен и малцово-сладък чай. Освен познатия “Втора реколта” чай, плантациите произвеждат също така и “Първа реколта” и зелени Асам чайове. Цветът на запарката е между златисто кафяво и медено червено.


С напредването на възрастта на поколението Y (родените от началото

С напредването на възрастта на поколението Y (родените от началото ...

......... които да изразят своята индивидуалност, сега те следват тази тенденция, изразяваща се в сходен външен вид и унифициране на препочитаните брандове. Факт е, че поколението Z обръща внимание на глобалните проблеми. Околната среда се нарежда като основен политически и социален въпрос за младежите, последван от имиграцията и контрола на оръжия.


Американската NBA (National Basketball Association) ли има нужда повече от

Американската NBA (National Basketball Association) ли има нужда повече от ...

......... китайската спортна индустрия, твърдят, че успехът на лигата в страната е резултат от нейните непрестанни усилия да събира база от фенове и да държи властите доволни. Но досега никога не е имало подобен тест за отношенията на двете страни като този, а несигурността само се увеличава с всеки следващ залп.


Жил Богар вече повече от 20 години е един от

Жил Богар вече повече от 20 години е един от ...

......... устойчивостта и отговорността сме много ангажирани: стартирахме много амбициозен план - "да доставяме добри продукти от добро място", развивайки нашия тероар. По този начин даваме по-добра стойност на нашите потребители и популяризираме отговорната консумация. Една от основните ни задачи е да сме отговорни към нашите потребители, клиенти, доставчици и служители


Уве Дабел знае какво прави една бира перфектна по време

Уве Дабел знае какво прави една бира перфектна по време ...

......... 1-литрова бира, споделя, че посещава фестивала всяка година. Нейните изисквания са бирата да бъде студена и халбата  да се напълни до мерителната линията, за да си струва парите. Но най-голямата й грижа е подобна на тази на Дабел. „Единственото, което има значение, е бирата да пристига тук бързо“, казва Мария.


В България рафтингът започна да се развива след 2001 г.

В България рафтингът започна да се развива след 2001 г. ...

......... предимно българи. През останалите сезони клиентите са ни предимно чужденци", отбеляза гостът. По думите му най-благоприятните реки за рафтинг в България са Струма и Арда. В Искър има много малки участъци, където може да се осъществяват спускания, допълни Пауновски. Целия разговор може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


30 електроразпределителни касети в центъра на София бяха предоставени от

30 електроразпределителни касети в центъра на София бяха предоставени от ...

......... в други подобни инициативи“, коментира Виктор Станчев, главен оперативен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“. Компанията е с дългогодишни традиции в подобряване на градската среда чрез изрисуване на електроразпределителни касети. Досега, в рамките на различни проекти, са реализирали няколко подобни инициативи в Благоевград, Враца, Перник, както и по централните софийски улици.


През 2016 година французойката Берил дьо Лабушер стъпи на пазара

През 2016 година французойката Берил дьо Лабушер стъпи на пазара ...

......... "етично" облекло. Освен това предлага под наем завършени тоалети (пола, блуза и чанта например). "Стремежът е да се оптимизира продължителността на живота на един продукт", посочва Людовик Кино, президент на SKFK. В същото време той уточнява, че това не е широкоразпространена практика: "Това е тенденция, а не надигаща се вълна". 


Налагането на собствена марка изисква много търпение и работа. Рекламата

Налагането на собствена марка изисква много търпение и работа. Рекламата ...

......... вече е доста по-разчупен от българския, както и по-добре развит по отношение на биологичното производство. „На пазара в България има свободна ниша за всички“, смята гостът. "Конкурентите у нас се познават помежду си и заедно създават културата у потребителите", добави тя. Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Anheuser-Busch InBev NV набра около 5 милиарда долара в рамките

Anheuser-Busch InBev NV набра около 5 милиарда долара в рамките ...

......... проспект. При по-ранното подаване азиатският отдел, включително Австралия, имаше приходи от 8,5 милиарда долара, което представлява органичен растеж от 6,1%. Очаква се Budweiser Brewing да започне да се търгува на борсата на 30 септември. JPMorgan Chase & Co. и Morgan Stanley са съвместни поематели за продажбата на акциите в Хонконг.


Музеят на Mercedes-Benz в Щутгарт е готов да се раздели

Музеят на Mercedes-Benz в Щутгарт е готов да се раздели ...

......... са се запазили в идеално състояние. За 37 години седанът е изминал 35 000 км, като след това специалсите от музея на Mercedes-Benz са му провели пълно техническо обслужване и са сменили някои детайли. Купувачът ще получи сервизна книжка, оригинално ръководство за експлоатация и комплект инструменти.Още снимки вижте в Automedia.bg!


В държава, където средният месечен доход в столицата е 200-300

В държава, където средният месечен доход в столицата е 200-300 ...

......... който предвиждаше таванът на броят на поканените гости да не надвишава 150 души. Президентът на Узбекистан Шавкат Мирзийоев преди време разкритикува пищните венчавки. Той изтъкна, че много често хора умират от инфаркти и инсулти само на 50 години, тъй като не могат да върнат борчове от сватбите на децата си.


Разгромът на Лудогорец над ЦСКА Москва с 5:1 донесе 570 хиляди

Разгромът на Лудогорец над ЦСКА Москва с 5:1 донесе 570 хиляди ...

......... евро срещу споменатите 500 хил. евро", допълни той, след което спомена, че до момента в касата на Лудогорец са постъпили над 4 млн. евро от евроучастието през този сезон. Гостът говори още за волейболните национали, които утре гостуват на Словения в мач от 1/8-финалите на Европейското първенство.Вижте цялото видео тук!


Статуетка бе продадена за 377 000 евро на търг с

Статуетка бе продадена за 377 000 евро на търг с ...

......... и Жан Оранс и бяха продадени за общо 1,2 милиона евро. За изваяната от вулканична скала статуетка на Чалчиутликуе - ацтекска богиня на прясната и течащата вода, бе платена пет пъти по-голяма сума от първоначалната й оценка. Мексико настояваше за отменяне на търга, за да защити националното си наследство. /БТА/


Американската технологична компания Apple Inc. заяви, че нейната оригинална услуга

Американската технологична компания Apple Inc. заяви, че нейната оригинална услуга ...

......... Джейсън Момоа. Услугата се предлага в телевизионното приложение, което е предварително инсталирано на iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, а скоро – и на Mac. Тя ще се интегрира с услугата Apple TV Channel, която позволява на потребителите да се абонират за други доставчици, като HBO, STARZ и Showtime поотделно.