Хакери са откраднали данни от уебсайта на Министерството на външните

Хакери са откраднали данни от уебсайта на Министерството на външните ...

......... не включва чувствителни финансови данни или такива, които е вероятно да разкрият дестинации“. Уебсайтът Ariane, който казва на пътуващите колко сигурни са различните дестинации, беше създаден през 2010 г., за да дава по-подробна информация на френските граждани, които пътуват зад граница. Не е установено веднага от коя страна са хакерите. 


Световното първенство по футбол и името на българската компания за

Световното първенство по футбол и името на българската компания за ...

......... Оскари Лунно затъмнение Сватбата на принц ХариФилми 50 нюанса освободени Venom Лили рибката Дъвка за балончета Бохемска рапсодияТВ сериали Сега и завинаги Скъпи наследници Полицаите от края на града Семейни тайни Искрите на отмъщениетоИнституции авто изпит апи пътна обстановка нап справки Комисия за защита на личните данни Агенция по лекарствата


Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай заяви пред панел

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай заяви пред панел ...

......... че търсачката се е опитала да помогне на хората да се регистрират за вота или да намерят секция за гласуване, но отхвърли твърденията, че компанията е платила за превоза на гласоподаватели от латиноамерикански произход до избирателните секции в някои градове. „Не се ангажираме с партийни дейности“, каза Пичай пред панела.


Американският технологичен концерн Google иска да се върне в Китай

Американският технологичен концерн Google иска да се върне в Китай ...

......... и други облачни активи на местния партньор Beijing Sinnet Technology Co. Ходът се придържаше към законите, въведени през тази година, които налагат съхраняването на данни в страната и засилват държавния контрол върху движението на информация. Той отразява и подобни действия на Microsoft и нейния местен партньор 21Vianet Group Inc.  


Бургас, София и Габрово са с най-висок индекс за дигитално

Бургас, София и Габрово са с най-висок индекс за дигитално ...

......... липсват възможности за директно обсъждане, смятат от Института. Тази година анализаторите са въвели и нов компонент - проследяване на финансовата отчетност на общините онлайн. Общини като София и Варна са подобрили прозрачността на своите отчети, Габрово също е сред общините, които са прозрачни и имат пълен набор от финансова информация.


В състезанието коя компания за споделени пътувания първа ще излезе

В състезанието коя компания за споделени пътувания първа ще излезе ...

......... Gifford. Съоснована от Лоуган Грийн и Джон Зимър, Lyft води битка с Uber за шофьори и клиенти в САЩ. Макар че Uber се разрасна глобално, Lyft се фокусира върху местния си пазар. И двете компании харчат сериозно за отстъпки за клиентите и бонуси за шофьорите.гледано: 99   Още видео0 гласаДоставчикът на медийни услуги и данни Thomson Reuters възнамерява да

Доставчикът на медийни услуги и данни Thomson Reuters възнамерява да ...

......... през 2008 г. след сливането на американската информационна компания Thomson и агенция Reuters. Канадската фамилия Томсън контролира над 63% от акциите на Thomson Reuters чрез компанията Woodbridge. Доставчикът на новини и данни има пазарна стойност от около 31 млрд. долара, а акциите му се търгуват на борсите в Ню Йорк и Торонто.


Музикалната услуга Tencent Music Entertainment стартира в понеделник дългоочакваното си

Музикалната услуга Tencent Music Entertainment стартира в понеделник дългоочакваното си ...

......... същия период на 2017 г. За сравнение, Spotify обяви нетна загуба от 520 млн. долара за първите девет месеца на годината. Компанията ще оцени IPO-то си на 4 декември, а търговията с акциите ще стартира на 12 декември. Още технологични новини вижте във видео материала!гледано: 52   Още видео0 гласа


Европейската централна банка (ЕЦБ) пуска днес системата за плащания в

Европейската централна банка (ЕЦБ) пуска днес системата за плащания в ...

......... разреши този проблем, предлагайки единно, трансгранично решение, което ще може да се използва през смартфони, настолни компютри, терминали за плащания в магазините. Системата първоначално ще бъде отворена за всяко лице, банка или компания в еврозоната, но в бъдеще може да се разшири и до други страни и валути, допълва БТА.


215 общини от България (81% от всички 265 местни администрации)

215 общини от България (81% от всички 265 местни администрации) ...

......... оставащите две години от инициативата. Бюджетът на програмата до 2020 г. е 120 млн. евро. В конкурса от 7 до 9 ноември 2018 г., са участвали общо 13 198 общини от Европейския съюз, като 4 000 от тях са изпратили своите кандидатури още в първите 10 секунди след обявеното начало.


Онлайн видео платформата YouTube планира да направи всичките си оригинални

Онлайн видео платформата YouTube планира да направи всичките си оригинални ...

......... които искат да се асоциират със специално съдържание. Ходът също така дава по-голяма гъвкавост на компанията в маркетинга на програмите ѝ. Някои бъдещи продукции или съдържание, заснето „зад кулисите“, може да остане ексклузивно само за абонатите, твърди източник, запознат с въпроса. YouTube Premium струва около 12 долара месечно в САЩ.Служители на Google призовават компанията да спре Project Dragonfly –

Служители на Google призовават компанията да спре Project Dragonfly – ...

......... могат или не могат да правят онлайн, като добавиха в черен списък уебсайтове и блокираха достъпа до информация за някои исторически събития. Освен това властите започнаха да изискват хората да се регистрират в онлайн форуми с истинските си имена. Говорител на Google не е открит веднага за коментар по въпроса. 


Киберпонеделникът е напът да отбележи рекордни продажби от 7,9 млрд.

Киберпонеделникът е напът да отбележи рекордни продажби от 7,9 млрд. ...

......... млрд. долара, основавайки се на продажбите през платежната система на Mastercard и оценка за други форми на плащане като кеш и с чекове. Прогнозите за САЩ все пак бледнеят в сравнение с Деня на самотните сърца на Alibaba, когато по-рано този месец китайският гигант продаде стоки за 30,7 млрд. долара.


Русия планира да наложи сериозни глоби на технологичните фирми, които

Русия планира да наложи сериозни глоби на технологичните фирми, които ...

......... Telegram Павел Дуров са отговорили на запитванията. Един от източниците, който е разкрил пред Ройтерс за предложенията, работи в руска технологична фирма. Друг е от чуждестранна технологична компания, а трети - от лобистка група на индустрията. Всички те са пожелали да останат анонимни, защото нямат право да говорят пред медиите.


Идеята да отидат до физически магазини и да общуват с

Идеята да отидат до физически магазини и да общуват с ...

......... е от Черния петък? Краткият отговор според Thrilist  е "не". Намаленията, които са достъпни единствено във физическите магазини, са точка в полза на Черния петък. Не трябва обаче да се забравя, че потребителят се подлага на физическа опасност и не е сигурно дали ще направи покупка сделката, обобщава онлайн изданието.  


Купувачите в САЩ не се притесняваха да извадят смартфоните си,

Купувачите в САЩ не се притесняваха да извадят смартфоните си, ...

......... по-добро потребителско изживяване и оптимизация за мобилните устройства", казва Тейлър Шрайнер, директор на Adobe Digital Insights. Националната федерация на търговците на дребно предвижда ръстът на продажбите по празниците - в магазините и онлайн бъде по-висок от средния за последните пет години от 3,9%. Тя очаква ръст от 4,3% до 4,8%.Чаканият дълго от всички търговци, а и от мнозина потребители

Чаканият дълго от всички търговци, а и от мнозина потребители ...

......... Джеф Безос, най-богатият човек в света, често е обект на критики от страна на служителите си, но и от медии - заради някои свои бизнес практики. Въпреки това Amazon е най-желаното място за работа в САЩ. Базираната в Сиатъл фирма измества Google от традиционната класация на професионалната социална мрежа LinkedIn.


Американската технологична компания Google ще разработи нови правила в Европа

Американската технологична компания Google ще разработи нови правила в Европа ...

......... на политическите реклами на Стария континент. В четвъртък Google обяви, че ще изисква от рекламодателите да подават заявление и съответно да получат потвърждение преди да могат да плащат за политическа реклама. Facebook също каза, че стартира подобен процес в Европа. Вижте продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Председателят на Alphabet Джон Хенеси твърди, че не е сигурен

Председателят на Alphabet Джон Хенеси твърди, че не е сигурен ...

......... от Пекин. Пичай определи тези усилия като експериментални, но те предизвикаха истинска буря вътре и извън компанията. Хенеси, който е бивш президент на Станфордския университет и автор на книгата „Leading Matters”, твърди, че Лари Пейдж „наистина прави каквото поиска“ и „се опитва да играе роля на човек, насърчаващ иновациите“.  


Американският технологичен концерн Apple Inc подписа многогодишна сделка с A24,

Американският технологичен концерн Apple Inc подписа многогодишна сделка с A24, ...

......... за заглавия като Breaking Bad, Better Call Saul и The Crown, се присъединиха към Apple, за да ръководят всички аспекти на видео съдържанието. Двамата са едни от най-талантливите телевизионни мениджъри в света и имат ключов принос към златния век на телевизията. Те бяха служители на Sony от 2005 г.  


120 контейнера в „спалнята“ на българската столица – ЖК „Люлин“,

120 контейнера в „спалнята“ на българската столица – ЖК „Люлин“, ...

......... Strawberry Energy.  Мария Габриел обяви началото на мрежите StartupEurope за Централна и Източна Европа и за Западните Балкани. Членовете на тези партньорства от 14 страни ще поемат ангажимент да улеснят връзките между стартъпите в региона, да засилят образованието по предприемачество, за да създадат синергии, и да увеличат наличието на финансиране. 


Българската компания 15toGO е спечелила второто място в първата надпревара

Българската компания 15toGO е спечелила второто място в първата надпревара ...

......... Това означава, че ако потребителят е сред първите 15 пътешественици, направили резервация за дадена оферта, той би могъл да получи паричен бонус при постигането на повече от 15 резервации за същата оферта. Така за първите, закупили дадено преживяване, ще съществува възможността да платят по-малко, а дори и да пътуват безплатно. 


„Сирма Груп“ обяви първите 9 месеца на 2018 г. като

„Сирма Груп“ обяви първите 9 месеца на 2018 г. като ...

......... Увеличението на капитала ще се използва за инвестиране в разработката на платформата SENPAI, увеличаване на капацитета за маркетинг и продажби, навлизане на нови пазари (включително  чрез придобивания на компании) и достигане на приходи от 100 млн. евро през 2022 г., както и за осъществяване IPO на голяма световна борса.  


В рамките на най-голямото шопинг събитие в Китай и през

В рамките на най-голямото шопинг събитие в Китай и през ...

......... Важна е и по-широката картина. Анализаторите възприемат представянето на Alibaba като показател за състоянието на китайската икономика, задвижвана от потреблението. Слаби резултати от "Деня на самотните сърца" могат да сигнализират за загуба на доверие в развитието на икономиката на Китай, която попадна под натиска на търговските войни и дълговото бреме. 


Германският производител на софтуер SAP осъществява една от най-големите си

Германският производител на софтуер SAP осъществява една от най-големите си ...

......... пазара и служителите. Qualtrics твърди, че има над 1500 клиенти в Европа и повече от 9000 в световен мащаб. Компанията, основана преди 16 години, има около 1800 служители. Главният изпълнителен директор Райън Смит, който държи около 40% от компанията заедно с брат си и баща си, ще остане в компанията.


Най-големият търговец на дребно в света Walmart задмина гиганта в

Най-големият търговец на дребно в света Walmart задмина гиганта в ...

......... купуващи храни онлайн, са по-склонни да закупуват бързоразвалящи се продукти като месо и морска храна – категории, които много потребители продължават да взимат от физическите магазини, за да изберат най-доброто качество. Именно тези притеснения забавят налагането на онлайн пазаруването на храни в САЩ, което изостава зад Великобритания и Южна Корея.


Българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст“ АД, част от „Сирма

Българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст“ АД, част от „Сирма ...

......... 2018 г. Увеличението на капитала ще се използва за: ·     Инвестиране в разработката на платформата SENPAI; ·     Увеличаване на капицитета за маркетинг и продажби, навлизане на нови пазари (включително  чрез придобивания на компании); ·     Достигане на приходи от 100 млн. евро през 2022 г. и IPO на голяма световна борса  


Китайската компания Baudi прогнозира приходи за останалата част от годината,

Китайската компания Baudi прогнозира приходи за останалата част от годината, ...

......... по-рано до 12,4 млрд. юана (1,77 млрд. долара), което е малко над очакванията. Въпреки това оперативният марж се е свил от 21% до 16%, докато компанията инвестира в нови технологии. Baidu отчете коригирана печалба на акция в размер на 19,01 юана (2,73 долара) спрямо прогноза за 16,70 юана (2,4 долара). 


Онлайн търговията B2C (бизнес към крайни потребители) в България нараства

Онлайн търговията B2C (бизнес към крайни потребители) в България нараства ...

......... се предлага скъпо струваща стока с 90% намаление от сайт без възможност за връзка и контакт, без отзиви и препоръки. Интересен е и фактът, че в голяма степен сериозните измами и злоупотреби идват от сайтове, които са базирани извън страната, не са местни компании и не дават възможност за комуникация.


За да се справи с нарастващото търсене на краткосрочни наеми

За да се справи с нарастващото търсене на краткосрочни наеми ...

......... долара през 2015 г. за уебсайта в опит да се конкурира с Airbnb. Заедно с Booking Holdings, трите се борят да привлекат пътуващите да се насочат отвъд обичайните ваканционни пакети. Компанията отчете приходи за 3,28 млрд. долара, което е значителен ръст спрямо миналата година, когато те бяха 2,97 млрд. долара.


Американският интернет концерн Google е уволнил 48 служители заради сексуален

Американският интернет концерн Google е уволнил 48 служители заради сексуален ...

......... Той допълва, че всяка връзка, която Рубин е имал по време на престоя си в Google, е била по взаимно съгласие и не е касаела хора под неговите преки заповеди. Нито едно вътрешно правило по това време не е забранявало подобни връзки между служители, добавя говорителят на Рубин Сам Сингър.


Приложението за споделяне на снимки Snapchat продължава да губи потребители

Приложението за споделяне на снимки Snapchat продължава да губи потребители ...

......... и мениджъри. За капак и редизайнът на Snapchat по-рано тази година беше критикуван от много потребители и рекламодатели. Този редизайн, подкрепен от главния изпълнителен директор Ивън Шпигел, отдели чатовете и публикациите на приятели от останалата част от приложението - съдържанието от медийни организации, съчетано с реклами, продавани от Snap.  


Компанията майка на Google Alphabet Inc. плаща повече на партньорите,

Компанията майка на Google Alphabet Inc. плаща повече на партньорите, ...

......... графата „Други приходи“ и включват бизнеса с облака, хардуера и продажбите на приложения, нарастват с 29 на сто до 4,64 млрд. долара. Главният изпълнителен директор на Google Cloud Даян Diane Грийни агресивно преследва нови корпоративни клиенти, но бизнесът все още изостава зад Amazon Web Services и Azure на Microsoft Corp.


Предложеният от Световната търговска организация и Потребителския интернационал „чеклист” при

Предложеният от Световната търговска организация и Потребителския интернационал „чеклист” при ...

......... финала Райков цитира данни от скорошно проучване, според което най-голям потенциал за развитие в онлайн търговията в ЕС имат България и Румъния. Според него това е пряко свързано с мерките за повишаване защитата на потребителите, дисциплинирането на търговците и спазването на правилата все повече и повече в тези страни.     


Acronis, една от големите компании в сферата на кибер защитата

Acronis, една от големите компании в сферата на кибер защитата ...

......... офис ще се занимава с различни среди за защита на данните и ще предоставя важна информация за най-новите кибер заплахи на инженерите на компанията. Основана през 2003 година в Сингапур, днес компанията обслужва над 5 млн. клиенти и 500 000 бизнеси по цял свят, включително 79 от 100-те най-ценни марки.


Американската услуга за стрийминг Netflix Inc. се разраства дори по-бързо,

Американската услуга за стрийминг Netflix Inc. се разраства дори по-бързо, ...

......... бъде оценена на 120 млрд. долара1Huawei представи Mate 20 Pro с тройна камераNetflix би и собствените очаквания със 7 млн. нови абонати през трето тримесечиеСъоснователят на Microsoft Пол Алън почина на 65 години57Дончев: Водещото предизвикателство пред България - човешкият капитал55Съоснователят на Instagram: Никой не се отказва, ако всичко е готино1BGONAIR.BGEв


Човешкият капитал, наред с инфраструктурата, качеството на администрациите, процесът на

Човешкият капитал, наред с инфраструктурата, качеството на администрациите, процесът на ...

......... Голямото предизвикателство ще бъде в България всички тези тенденции и информации да се сведат на нивото на стратегиите на фирмите и българското общество да въведе предприемаческия начин на мислене като основен тип поведение”, каза Неголова. Още за участниците в конференцията вижте тук. Очаквайте още репортажи от The Next Big Thing!


Американският технологичен концерн Apple придобива Asaii – основан през август

Американският технологичен концерн Apple придобива Asaii – основан през август ...

......... месец Apple завърши придобиването на приложението за разпознаване на музика Shazam, което също се очаква да спомогне за по-добрата конкуренция със Spotify, лидера на пазара за музикални стрийминг услуги. Apple сключи сделката през декември миналата година. Цената не бе обявена, макар да се твърди, че е около 400 млн. долара.


Tencent Music Entertainment Group отлага първичното си публично предлагане поне

Tencent Music Entertainment Group отлага първичното си публично предлагане поне ...

......... долара. Това е най-натоварената година от 2014 г. насам, а обемът е с 46% над този от същия период на миналата година, показват данни на Dealogic. Китайски компании вече са набрали 5,9 млрд. долара от листвания в САЩ през тази година – рекорд за годината, сочат данни на Thomson Reurers.


Базираният в Индия виртуален широколентов интернет доставчик Excitel Broadband, който

Базираният в Индия виртуален широколентов интернет доставчик Excitel Broadband, който ...

......... Пламен Петков. Към тях, по-късно в изграждането на Excitel се присъеденяват и индийците Вивек Райна и Прашант Кумар Сингх. Виктор Францес и Николай Горчилов бяха сред основателите на телекомуникационната компания “Орбител”, която в началото на 2006 г. бе придобита от контролираната от Deutsche Telekom Magyar Telekom за 8 млн. евро.


Споровете между платформата за запознанства Tinder и Шон Рад преминават

Споровете между платформата за запознанства Tinder и Шон Рад преминават ...

......... отстрани, след като акциите на Match поскъпнаха със 150%. Той не може сега да ревизира мнението си и позицията си, просто защото съжалява“. IAC смята, че Tinder ще генерира приходи за 800 млн. долара през тази година. От юни 2017 г. насам акциите на Match Group почти утроиха стойността си.  


Американската технологична компания Google подаде възражение срещу глобата, наложена от

Американската технологична компания Google подаде възражение срещу глобата, наложена от ...

......... се направи, защото скоростите на интернет вече са много по-бързи и смяната на софтуер става безплатно и на момента. Сложният съдебен процес може да се проточи в продължение на години, преди да се стигне до присъда. Последна жалба може да бъде подадена до най-висшия съд - Съда на Европейските общности.


Американската технологична компания Microsoft ще инвестира във фирмата за споделени

Американската технологична компания Microsoft ще инвестира във фирмата за споделени ...

......... не може да си представим сега“, заяви Джонсън. Стартъпът се стреми да събере финансиране за 3 млрд. долара до края на тази година, обясни президентът на Grab Минг Ма в интервю за Bloomberg. Ръководството на Grab отказа да обяви цената на инвестицията. Още подобни новини четете в Bloomberg TV Bulgaria!


Предложенията на Google за увеличаване на конкуренцията в онлайн пазаруването

Предложенията на Google за увеличаване на конкуренцията в онлайн пазаруването ...

......... и САЩ обаче твърдят, че въведените промени от Google не са достатъчни и еврокомисарят заяви, че е наясно с тези оплаквания. „Силно съм заинтересована от мнението на някои от останалите услуги за сравняване на цените. След като се срещнах с някои от тях, за нас възникнаха нови въпроси“, посочи тя.


Директорът, който управлява огромния бизнес на Google с онлайн реклама,

Директорът, който управлява огромния бизнес на Google с онлайн реклама, ...

......... приходите ѝ. Рамасвами се присъедини към Google през 2003 г., когато рекламните приходи на компанията бяха под 1,5 млрд. долара. Чрез придобиването на технологии и изграждането на връзки с търговци и медии, той помогна на Google да разрасне бизнеса си, който миналата година генерира 95 млрд. долара от реклама.  


Американският предприемач Джеф Безос никога не е обмислял идеята да

Американският предприемач Джеф Безос никога не е обмислял идеята да ...

......... преход от национално към глобално разпространение. Има едно предимство, което интернет предоставя на вестниците и това е безплатното глобално разпространение“, казва Безос в интервюто си за Bloomberg. Вижте какво още казва той за медийния бизнес и началото на Amazon! Първата част от интервюто му вижте тук!гледано: 27   Още видео0 гласа


В сферата на киберсигурността в ЕС в момента се планира

В сферата на киберсигурността в ЕС в момента се планира ...

......... карта е поставено преди всичко да направим нашето цифрово общество безопасно", заяви еврокомисарят. Във връзка с това какво могат да направят правителствата, за да станат устройствата по-сигурни, Мария Габриел посочи необходимостта да се развият по-сигурни начини за писане и проверяване на кодове, създаване на нови характеристики на сигурността и т.н.


Stripe, американската онлайн платежната компания, която има клиенти като Target,

Stripe, американската онлайн платежната компания, която има клиенти като Target, ...

......... пропусна вълна от супер успешни интернет компании, които се обърнаха към конкуренти като Adyen BV и Braintree, която сега е част от PayPal Inc. През последната година Stripe обаче притъпи тези критики, като подписа договори с клиенти като Amazon.com Inc. и отмъкна част от най-големите клиенти на Adyen, включително Uber.


Американският технологичен стартъп Uber Technologies Inc. ще плати 148 млн.

Американският технологичен стартъп Uber Technologies Inc. ще плати 148 млн. ...

......... „Обучение на потребителите и съдебно преследване". Ню Йорк получава около 5,1 милиона долара. Като част от споразумението Uber също така обеща да подобри политиките си за сигурност и да наеме външна страна, която да наблюдава нейните усилия за запазване на поверителността на данните и редовно да докладва за необходимите подобрения.


Компанията за онлайн анкети SurveyMonkey набра 180 млн. долара в

Компанията за онлайн анкети SurveyMonkey набра 180 млн. долара в ...

......... Шерил Сандберг е в борда на този фонд. Починалият неин съпруг, Дейвид Голдбърг, бе главен изпълнителен директор на компанията. JPMorgan Chase & Co., Allen & Co. и Bank of America Corp. са водещи поематели при IPO-то. Очаква се компанията да бъде включена в Nasdaq Global Select Market под символа SVMK.


В последното си интервю дадено за Guardian икономистът Джоузеф Стиглиц

В последното си интервю дадено за Guardian икономистът Джоузеф Стиглиц ...

......... това, което им „хваща окото“. „Във взаимодействието ви с Google, Facebook, Twitter и други, те събират ужасно много данни за вас. Ако тези данни се комбинират с други данни, компаниите имат много информация за вас като физическо лице - повече информация, отколкото имате самите вие за себе си", казва той.


Altaba, преди известна като Yahoo!, обяви, че очаква да даде

Altaba, преди известна като Yahoo!, обяви, че очаква да даде ...

......... Наказанието му включва и плащането на глоба в размер на 250 хил. долара. Карим Баратов, както е името на нарушителя, призна вината си още през ноември 2017 г. Той беше арестуван в Канада през същата година, по искане на американски прокурори, занимаващи се с разследването на пробива в сигурността.  


Джеф Безос, един от най-богатите хора на планетата и основател

Джеф Безос, един от най-богатите хора на планетата и основател ...

......... за деца, до голяма степен беше финансирана от родителите му от дела им в Amazon, койтопридобиха като ранни инвеститори в предприятието на сина си. Освен това известните досега дарения на Безос и семейството му включват подкрепа за университета в Принстън и центъра за изследване на рака Fred Hutchinson в Сиатъл.


Две трети от германските производители са били засегнати от кибератаки,

Две трети от германските производители са били засегнати от кибератаки, ...

......... една четвърт, че са загубили чувствителни дигитални данни. Има доказателства, че киберпрестъпниците използват и други техники, за да пречат на германските си конкуренти, показва проучването. 19 на сто от респондентите посочват, че техните ИТ и производствени системи са били саботирани дигитално, а 11% коментират, че са били засегнати комуникациите им. 


Уеб сайтът на Националния осигурителен институт (НОИ) може да бъде

Уеб сайтът на Националния осигурителен институт (НОИ) може да бъде ...

......... и радио бутоните на началната страница, се получава вариант за промяна на координати за получаване на съобщения, за пенсии, парични обезщетения и др., коментират източници на Investor.bg. От НОИ обещаха пред медията да коментират темата, след като се запознаят по-подробно с обстоятелствата, а междувременно адресът за справки е временно недостъпен. 


Изпълнителният директор на AT&T обяви, че компанията може да насочи

Изпълнителният директор на AT&T обяви, че компанията може да насочи ...

......... че HBO, която похарчи 3,7 млрд. долара за програми миналата година, е малко вероятно да инвестира сума, близка до 11-12-е милиарда долара, които се очаква Netflix да похарчи тази година. По думите му като цяло WarnerMedia, която включва CNN и филмовото студио Warner Bros., може да достигне сумата на Netflix.


Шест големи интернет компании, сред които AT&T, Twitter и Google,

Шест големи интернет компании, сред които AT&T, Twitter и Google, ...

......... сигурността на данните на Google, глобалният директор за защита на данните на Twitter, както и вицепрезидентът на Apple за софтуерните технологии. . През юли Белият дом заяви, че работи по създаването на нови закони за опазване на потребителската информация и властите се срещат с големи компании по този повод.  


Европейската комисия ще предложи нови закони в сряда, които ще

Европейската комисия ще предложи нови закони в сряда, които ще ...

......... създаде бази данни с хешове, за да открива по-добре екстремисткото съдържание. Комисията ще запази доброволния си кодекс за поведение при наличие на реч на омразата, който бе сключен с Facebook, Microsoft, Twitter и YouTube през 2016 г. Оттогава и други фирми оттогава обявиха плановете си да се присъединят към него.


Производителят на мобилно телекомуникационно оборудване Ericsson обяви, че е подписал

Производителят на мобилно телекомуникационно оборудване Ericsson обяви, че е подписал ...

......... пазара на мобилни мрежи през второто тримесечие. Отчасти това се дължи на по-бързите обновявания на мрежата в Северна Америка, където компанията е най-големия доставчик на телекомуникационно оборудване, изпреварвайки Nokia. Новите 5G технологии обещават по-бързи и по-стабилни връзки, както и енергийно ефективни услуги в области, свързани с ползването на множество устройства.


Публичният облачен бизнес на Amazon може би се насочва към

Публичният облачен бизнес на Amazon може би се насочва към ...

......... на спътникови системи, свързване на космическите системи и управление и мониторинг на всички устройства за сателитна контролна мрежа и критична инфраструктура на центровете за данни", пише в обяснението към обявата. И двете позиции изискват специално разрешение за практикуването им от властите на САЩ. Amazon не e коментирала темата пред CNBC.  


Altaba Inc., холдинговата компания, формирана от чуждестранните инвестиции на бившата

Altaba Inc., холдинговата компания, формирана от чуждестранните инвестиции на бившата ...

......... 35-процентно участие в Yahoo Japan, подхранвайки разпродажбите на акции на японския уеб портал. Двете компании обявиха план през юли, който трябваше да намали влиянието на голяма продажба на акции от голям акционер. Планът предвиждаше Yahoo Japan да купи обратно свои акции за 2 милиарда долара чрез сложна сделка със SoftBank.


Интернет отвори вратата на компании по цял свят да търгуват

Интернет отвори вратата на компании по цял свят да търгуват ...

......... спечелят награди на стойност 210,000 евро – 10,000 евро под формата на парична награда и 200,000 евро под формата на инвестиции. Очакват се над 2000 собственици на различни видове бизнес, мениджъри и бизнес ръководители, както и стартъп компании от 23 страни да посетят събитието. Билети могат да бъдат намерени тук.


Американският интернет гигант Google ще обжалва заповедта за разширяването на

Американският интернет гигант Google ще обжалва заповедта за разширяването на ...

......... като регламентите стават все повече, технологичните компании рискуват да се окажат правно обвързани, без значение как ще подходят, посочват юристи. Конфликти могат да възникнат и когато полицейските служби в една страна поискат данни от технологична компания, но законът на друга държава забранява предоставянето на подобна информация на чужда полиция.  


Китайският гигант в сектора на споделените пътувания Didi Chuxing отчита

Китайският гигант в сектора на споделените пътувания Didi Chuxing отчита ...

......... милиарди долари и принуди Uber да излезе от Китай след скъпа война за субсидии. Смята се, че американската компания е загубила 2 млрд. щатски долара през двете години, в които работеше в азиатската страна, и в крайна сметка предаде своя бизнес на Didi в замяна на дял от китайската компания.


Кибер рисковете са сред основните заплахи за свързаната с интернет

Кибер рисковете са сред основните заплахи за свързаната с интернет ...

......... с интернет в световен мащаб и това число може да скочи до 125 млрд. през 2030 година според прогнози на групата. Икономическите щети от кибератаките в големи мащаби вече надвишават щетите от природни бедствия. Когато бъдат засегнати малки и средни предприятия, това може да застраши самото им съществуване, подчертава компанията.  


Нападките му срещу Google излязоха на първа страница на вестниците,

Нападките му срещу Google излязоха на първа страница на вестниците, ...

......... му и да дискредитират медиите, които го разследват. "Авторитарните режими ценят възможността да контролират търсачките. Американското правителството трябва да се опълчи на подобен вид цензура", казва Ед Блек, оглавяващ Асоциацията за компютърна и комуникационна индустрия, която цели да насърчава индустрията на информационните технологии. Нейни членове са Facebook и Google. /БТА/


Технологичният гигант VMware ще придобие CloudHealth Technologies като част от

Технологичният гигант VMware ще придобие CloudHealth Technologies като част от ...

......... В рамките на глобалните облачни системи VMware държи 21% от пазара, следвана от Microsoft с 14% по данни за 2016 г. на консултантската компания IDC. Очаква се пазарът да достигне стойност от 5,4 млрд. долара тази година, а прогнозите са за 10,1 млрд. долара през 2021 г., посочва още IDC.


От тази седмица може да се натъкнете на повече реклами

От тази седмица може да се натъкнете на повече реклами ...

......... за всичките им преди това качени клипове. Освен това авторите ще получат достъп до инструменти, които могат да следят представянето на рекламите, които не могат да бъдат пропускани. Ако забележат спад на гледанията или на печалбата, те винаги могат да деактивират опцията за всичките си видеа от опциите в платформата.


Американската банка Sun Trust съобщи, че цената на акциите на

Американската банка Sun Trust съобщи, че цената на акциите на ...

......... (500 до 800 рупии), което е значително повече от средната цена на платените телевизии. Освен това доста по-малко домакинства в Индия имат достъп до широколентов интернет в сравнение със САЩ. Но Netflix създаде партньорства с местни компании като Videocon, Bharti, Vodafone и Tata Sky, което Торнтън определя като добър ход.


Тези дни, докато кибератаките и онлайн измамите са навсякъде и

Тези дни, докато кибератаките и онлайн измамите са навсякъде и ...

......... за услуги по сигурността – 58,9 млрд. долара. Това представлява повече от половината годишни глобални разходи. Следват разходите за защита на инфраструктурата с 14,1 млрд. долара, а малко след това е оборудването за сигурност на мрежата с 12,4 млрд. долара. You will find more infographics at StatistaДруги графики вижте тук