Борислав Иванов е директор „Бизнес развитие“ на Software Group за Европа

Борислав Иванов е директор „Бизнес развитие“ на Software Group за Европа ...

......... банката, отпускането на дигитални кредити и други. При всички случаи консултираме клиентите си в посока стартиране и внедряване на технологични решения, които им дават гъвкавост, сигурност, контрол върху операциите, както и възможност за бързо стартиране и предоставяне на нови продукти, въвеждане на нови начини за обслужване на клиентите и др.


Някои съдържания на пакети, които пристигат в MyGermany, са любопитни:

Някои съдържания на пакети, които пристигат в MyGermany, са любопитни: ...

......... рискове за опериране на международния пазар. В края на годината ще бъде стартирана онлайн платформа, чрез която германските магазини ще могат да продават стоките си директно на чуждестранни клиенти. Шмалиш се надява, че търсенето на продукти ще бъде високо - дори и отвъд вибратора и резервните части за превозни средства. 


Онлайн платформите ще бъдат задължени да плащат на издателите и

Онлайн платформите ще бъдат задължени да плащат на издателите и ...

......... за ползване. Платформите също така ще трябва да премахват или блокират материали, които правоносителите са отбелязали предварително и бързо да отстраняват всяко неоторизирано съдържание, след като бъдат уведомени. "Законът ще промени фундаментално интернет какъвто го познаваме“, коментира Юлия Реда, член на Европейския парламент и представител на Пиратската партия в Германия.


Американският интернет концерн Google, част от Alphabet Inc, ще инвестира

Американският интернет концерн Google, част от Alphabet Inc, ще инвестира ...

......... му централа там не успее да се осъществи поради местната опозиция. Google също е забелязала опозиция на плановете си за разширяване в Сан Хосе, близо до централата в Маунтин Вю, но иначе не е срещнала силна местна опозиция. Още технологични новини вижте във видео материала! гледано: 42   Още видео0 гласа


Книжата на платформата за потребителски отзиви Yelp повишиха стойността си,

Книжата на платформата за потребителски отзиви Yelp повишиха стойността си, ...

......... от SQN Investors. Представител на SQN Investors е отказал да коментира финансовите резултати на Yelp.   Yelp обяви още, че ще увеличи обратното изкупуване на акции с 250 млн. долара. Преди време бордът разкри, че тя планира обратно изкупуване на акции за 250 млн. долара, а сега сумата ще бъде удвоена. 


Основателите на Lyft Inc. се готвят да запазят контрола над

Основателите на Lyft Inc. се готвят да запазят контрола над ...

......... риск за корпоративното управление и накърняване оценката на компанията. Досега обаче критикуващите решението за структурата не са направили много, за да разубедят основателите на компаниите да въведат новия клас акции. Поемателите и адвокатите твърдят, че инвеститорите продължават да настояват за достъп до бързоразвиващи се компании, което затруднява защитата на структурите.Industry 4.0 - новата фаза в индустриалната революция, която се

Industry 4.0 - новата фаза в индустриалната революция, която се ...

......... системен интегратор в България. Притежава широко портфолио от технологии и висока експертиза във внедряването на комплексни решения в производството. Заедно със своя дългогодишен партньор Dell EMC предлага промишлени компютри, работни станции, сървъри, мрежи, сториджи за съхранение и анализ на данни, които са основа за успешното приложение на IIoT в производството.


Не е тайна, че американският технологичен гигант Google обича да

Не е тайна, че американският технологичен гигант Google обича да ...

......... различни компании. В Азия едно приложение предлага доста услуги... Много от компаниите са мобилни в Азия, тъй като има едно огромно количество потребители, които за пръв път са ползвали интернет само на мобилно устройство. На запад вече има наслагване на технологии”.Вижте повече във видео материала.гледано: 55   Още видео0 гласа


Париж съди компанията за отдаване под наем на частни жилищ

Париж съди компанията за отдаване под наем на частни жилищ ...

......... наемат временно жилище, със своите временни хазяи чрез уебсайт. Les locations touristiques illégales, qui font monter les prix des loyers et entrainent des nuisances pour les habitants : ça suffit ! J'ai décidé de mettre les sites internet devant leurs responsabilités. https://t.co/06kShNhTOa — Anne Hidalgo (@Anne_Hidalgo) 10 февруари 2019 г.


Amazon.com преосмисля установяването на част от новата си централа в

Amazon.com преосмисля установяването на част от новата си централа в ...

......... 48 хил. долара за всяко създадено работно място. Компанията-майка на Google Alphabet разкри през декември, че ще инвестира над 1 млрд. долара в нов кампус в Ню Йорк, което ще я превърне във втората голяма технологична компания, избираща финансовата столица на Америка за разширяване и създаване на хиляди работни места.


Airbnb се подготвя да добави опции за транспорт към своята

Airbnb се подготвя да добави опции за транспорт към своята ...

......... компания ще получава дял от всяка трансакция, а това ще насърчи приходите ѝ. Междувременно Airbnb се подготвя за първично публично предлагане тази година, а инвеститорите ще се фокусират върху растежа ѝ, когато решат как да я оценят.    Вижте още технологични новини във видео материала!гледано: 204   Още видео0 гласаАмериканският концерн Amazon бе принуден да изтегли около 400 000

Американският концерн Amazon бе принуден да изтегли около 400 000 ...

......... търговията в Индия ще надхвърли 100 млрд. долара годишно до 2022 г. в сравнение с 35 милиарда долара днес. Броят на индийските граждани, които имат достъп до интернет, расте според доклад на PwC. Но изглежда, че 2019 г. може да доведе до голямо главоболие за интернет компаниите на пазара.   


Spotify, която се опитва да излезе от чисто стрийминг бизнеса,

Spotify, която се опитва да излезе от чисто стрийминг бизнеса, ...

......... съдържание. Отчасти защото е малко вероятно да разполага с ресурси за закупуване на основен музикален лейбъл, а отчасти защото всеки ход за закупуване на по-малък лейбъл ще разгневи големите, които постоянно се притесняват, че Spotify ще стане техен пряк конкурент. Очаква се компанията да представи своя финансов отчет в сряда.  


Акциите на Amazon.com Inc. поевтиняха, след като гигантът в електронна

Акциите на Amazon.com Inc. поевтиняха, след като гигантът в електронна ...

......... на нови устройства и автоматизирането на задачите, които обикновено се извършват от хората, са само част от нещата, за които Amazon харчи парите си. Безос, най-богатият човек в света и най-големият акционер в Amazon, обяви по-рано този месец, че се развежда с Макензи, с която са женени от 25 години.


В търсенето на нови пазари американският технологичен концерн Amazon вероятно

В търсенето на нови пазари американският технологичен концерн Amazon вероятно ...

......... следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Amazon се насочва към Близкия ИзтокБългария се е преборила със Сърбия и Хърватска за офиса на Световната банкаEbay надмина очакванията на анализаторитеНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИБългария се е преборила със Сърби


До последния възможен момент България се е конкурирала с две

До последния възможен момент България се е конкурирала с две ...

......... предоставя и които са с висока добавена стойност.   Негативните фактори за конкурентността на страната ни са свързани, от една страна, с увеличаването на разходите за труд, както и с наличието на добре обучени служители. Въпреки това според Кръстев новите инвестиции, макар и в по-малък размер, са с по-висока добавена стойност. Добри новини за Ebay: онлайн търговската платформа надмина очакванията на

Добри новини за Ebay: онлайн търговската платформа надмина очакванията на ...

......... цента на дял при доходност от около 1,7%, започвайки през март. В допълнение компанията обяви, че ще увеличи програмата си за обратно изкупуване на акции за 2019 г. с 4 млрд. долара. Ускорената възвръщаемост на капитала беше изрично предписана за eBay от Elliott като част от плана си „Enhancing eBay“.


Без раници на училище; улесняване на пазаруването на хранителни продукти

Без раници на училище; улесняване на пазаруването на хранителни продукти ...

......... юнив международно състезание в Любляна, Словения, и има възможността да спечели стипендии в Watson University, Колорадо. Методиката на обучение на “Тийноватор” е разработена на базата на успешни практики от Станфордския университет. Програма се прилага в девет държави на три континента, а България е част от нея от учебната 2018-2019 г.


Част от нашата работа е да опознаем културата и стратегическите

Част от нашата работа е да опознаем културата и стратегическите ...

......... телекоми и големи логистични и комунални компании. Сред множеството им международни награди са Growth Strategy of the Year на European Business Awards, Employer of the Year на Stevie Awards и класирането им като една от най-динамичните компании в Централна и Източна Европа в класацията на Deloitte Technology Fast 50.  


За да изгради голяма линия от ексклузивни продукти на своя

За да изгради голяма линия от ексклузивни продукти на своя ...

......... и могат да привлекат потребителите, защото те не могат да открият въпросните марки другаде. Но разработката на нов бранд и оформянето на продукти отнема време. Като позволява на други компании да поемат основната работа, Amazon успява по-бързо да предлага нови марки и да намали разходите си, допълват източниците си.  


Американската технологична компания Microsoft заяви, че достъпът до нейната търсачка

Американската технологична компания Microsoft заяви, че достъпът до нейната търсачка ...

......... но компанията все още очаква да научи повече подробности за последното развитие на ситуацията. Спирането на услугата се случва в деликатен момент за американските компании, които оперират в Китай, тъй като търговските отношения между Пекин и Вашингтон остават обтегнати. Американските технологични компании се смятат за особено уязвими на китайските действия.


 YouTube Kids стартира на български език, обявиха днес от Google.

 YouTube Kids стартира на български език, обявиха днес от Google. ...

......... всички функции, които са свързани с него, включително споделянето, харесванията и други. Google твърди, че гарантира, че цялото съдържание е подходящо за цялото семейство. Въпреки това има опция за докладване на видеоклипове, която цели приложението да бъде подобрявано. YouTube Kids на български е налично в Google Play и App Store. 


Търсачката на Microsoft – Bing, е била блокирана в Китай,

Търсачката на Microsoft – Bing, е била блокирана в Китай, ...

......... и неправилното използване на технологията, която предизвика сериозни опасения сред групи, защитаващи гражданските права, заради възможностите за следене и нарушаване на неприкосновеността на личния живот. На Световния икономически форум в Давос Надела коментира, че Microsoft следва принципи за изграждането на тази технология, така че да не се злоупотребява с нея. 


Китайският регулатор на киберпространството обяви днес, че е изтрил над

Китайският регулатор на киберпространството обяви днес, че е изтрил над ...

......... Дзинпин - усилия, които бяха засилени от 2016 г. насам, тъй като управляващата Комунистическа партия се опитва да се справи с бума на дисидентите в социалните мрежи.  През ноември регулаторът спря 9800 медийни акаунта в социални новини заради нарушения, включващи политически проблемна информация и фалшифициране на историята на Комунистическата партия. 


Американският онлайн търговец eBay трябва да покаже растеж или да

Американският онлайн търговец eBay трябва да покаже растеж или да ...

......... през тримесечието, завършило на 30 септември. Като „активистки инвеститор“ Elliott е известен с това, че купува дялове в различни компании и се намесва активно в мениджмънта, за да предизвика по-висока възвръщаемост. В Германия хедж фондът наскоро предизвика сензация с влизането си в Thyssenkrupp, производителя на оборудване Gea Group и Bayer. 


Законодателите в Европа са склонни да проверят доколко важна за

Законодателите в Европа са склонни да проверят доколко важна за ...

......... да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Google обмисля изтеглянето на Google News от ЕвропаКакво ще донесе 2019 г. за развитието на изкуствения интелект?

50 млн. долара привлече американската IT компания AtScale, кoято успешно

50 млн. долара привлече американската IT компания AtScale, кoято успешно ...

......... да намерят време, за да разгледат София. “Неоползотворените данни са пропиляна възможност. Чрез партньорството си с нас компаниите могат да превърнат нестабилните запаси от данни в конкурентно предимство”, категоричен е изпълнителният директор на Morgan Stanley Бурак Аличи.Очаквайте интервюта с американските мениджъри на в технологичното предаване UpDate на Bloomberg TV Bulgaria. 


Airbnb Inc. е водила разговори за придобиване на хотелския резервационен

Airbnb Inc. е водила разговори за придобиване на хотелския резервационен ...

......... изчака по-дълго от някои от останалите технологични компании. Основана през 2008 г., Airbnb има повече от 5 милиона обяви за места за престой в повече от 81 000 града и 191 страни. Компанията твърди, че нейните домакини са спечелили повече от 40 млрд. долара от услугата, откакто тя е стартирала.


NBCUniversal на Comcast ще пусне медийна стрийминг услуга в началото

NBCUniversal на Comcast ще пусне медийна стрийминг услуга в началото ...

......... така планира да предлага новини на живо и спортни предавания на живо от други мрежи, което може да е в нейна полза през 2020 г., когато ще излъчва Олимпийските игри, твърди източник. Новото подразделение ще бъде ръководено от Бони Хамър, който в момента е председател на NBCUniversal Cable Entertainment Group. 


„Алианц Банк България“ стартира проект за цялостна дигитална трансформация, която

„Алианц Банк България“ стартира проект за цялостна дигитална трансформация, която ...

......... офиси са базирани в Австралия, Египет, Гана, Индия, Кения, Мексико, САЩ и Филипините. Сред клиентите на компанията са Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, седем от десетте най-големи микрофинансиращи мрежи в света, International Finance Corporation (IFC), Asia Development Bank, Bank South Pacific, Asia Confederation of Credit Unions (ACCU) и др.  


Директори на Alphabet са съдени от акционери за одобряването на

Директори на Alphabet са съдени от акционери за одобряването на ...

......... тормоз. Разкритията за Рубин обаче намериха отзвук в технологичния гигант. През ноември стотици служители на Google излязоха на протест заради подхода на компанията по отношение на сексуалното насилие, като поискаха мениджмънта да промени някои от политиките. Делата на акционерите са първите критики, които те отправят директно към борда на Alphabet. 


Главният изпълнителен директор на американския технологичен стартъп Uber Technologies Inc.

Главният изпълнителен директор на американския технологичен стартъп Uber Technologies Inc. ...

......... по-късно през тази година в рамките на едно от най-големите първични публични предлагания в САЩ в историята. Флоутът би оценил лидера в сектора на между 76 млрд. долара - оценката, която бе получена при последното частно финансиране, и 120 млрд. долара – най-високата стойност, дадена от банкерите от Wall Street.


Хакери разпространиха конфиденциална информация на стотици германски политици и журналисти,

Хакери разпространиха конфиденциална информация на стотици германски политици и журналисти, ...

......... съобщено от местната медия RBB. Публикуваната информация засяга представители на всички парламентарно представени партии в страната с изключение на крайно дясната формация „Алтернатива за Германия“, пише RBB. Германскота разузнавателно бюро все още не е излязло с официална позиция по случая. Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Американската технологична компания Google е прехвърлила 19,9 млрд. евро (22,7

Американската технологична компания Google е прехвърлила 19,9 млрд. евро (22,7 ...

......... извън САЩ, на Google Ireland Holdings, филиал със седалище на Бермудските острови, където компаниите не плащат данък върху приходите си. Данъчната стратегия, известна като "Двоен ирландско-холандски сандвич", е законна и позволява на Google, чиято компания майка е Alphabet, да избягва данъци върху приходите в САЩ, както и налози в Европа. 


Служителите в най-големия център на американския технологичен концерн Amazon в

Служителите в най-големия център на американския технологичен концерн Amazon в ...

......... подаръци. Служителите на Amazon в Германия и Полша също стачкуваха, настоявайки за по-добри условия на труд. Работещите за Amazon в Германия и Испания стачкуваха преди два месеца на Черния петък, когато започва коледното празнично пазаруване, но Amazon обяви, че тези протести не са повлияли на доставките за клиентите на компанията. 


Видео стрийминг платформата Netflix премахна епизод от комедийното шоу „Patriot

Видео стрийминг платформата Netflix премахна епизод от комедийното шоу „Patriot ...

......... няколко молби да спазваме закона“, посочва говорител на Netflix според публикация в Hollywood Reporter. В епизода Саудитска Арабия е критикувана и за участието ѝ във войната в Йемен и е описвана като автократична. The New York Times писа, че епизодът все още е наличен в Саудитска Арабия, но в YouTube.


Очаква се Netflix да обяви в близките няколко дни, че

Очаква се Netflix да обяви в близките няколко дни, че ...

......... базиран в Лос Анджелис с фокус върху производствените финанси. Уелс е базиран в Северна Калифорния. Activision посочва в документите към регулаторите, че има намерение да отстрани Нюман „по причина, която не е свързана с финансовите отчети на компанията или разкрития, свързани с процедурите“. Тя твърди, че Нюмън ще получи компенсация. 


Американският търговски концерн Amazon.com Inc. се похвали с рекорден празничен

Американският търговски концерн Amazon.com Inc. се похвали с рекорден празничен ...

......... Alexa не реагира, а на молба за показване на рецепта за пуйка, дава крайно незадоволителния отговор: „Съжалявам, сега имам проблеми с разбирането ви“, съобщава The Guardian. А само седмица преди Коледа редица онлайн магазини на Amazon в Северна Америка и Европа са разпродали всички модели от задвижвани с Alexa устройства.


Акциите на Tencent Holdings Ltd. поскъпнаха с около 4,2% в

Акциите на Tencent Holdings Ltd. поскъпнаха с около 4,2% в ...

......... публикуване ще предоставим на обществеността повече съвместими и висококачествени културни произведения". Замразяването на одобрения за игрите в Китай потопи акциите на Tencent през тази година и изтри милиарди долари от пазарната стойност на компанията. Акциите на фирмата, листнати в Хонконг, изгубиха около 23% от стойността си през тази година.  


Притежаваната от Facebook услуга за съобщения в реално време WhatsApp

Притежаваната от Facebook услуга за съобщения в реално време WhatsApp ...

......... това съдържание", заяви говорителят. Дружеството отговаря и на молби от правоприлагащите органи и докладва за злоупотреби на американския Национален център за изчезнали и експлоатирани деца. Само в рамките на последните 10 дни WhatsApp е забранил около 130 000 акаунта за нарушаване на правилата ѝ срещу сексуалното малтретиране на деца.   


Хакери, работещи от името на Министерството на държавната сигурност на

Хакери, работещи от името на Министерството на държавната сигурност на ...

......... засегнали компании в широк кръг индустрии, включително доставчици на авточасти, производители на лабораторни инструменти, банковия и финансовия сектор, телекомуникациите, информационните технологии, медицинското оборудване, биотехнологиите, фармацевтиката, минното дело, проучването на нефт и газ, космическите изследвания и авиобранша. Сред пострадалите страни освен САЩ са още Бразилия, Германия, Индия, Япония, ОАЕ и Великобритания.  


Хакери са изтеглили номера на социални осигуровки и друга лична

Хакери са изтеглили номера на социални осигуровки и друга лична ...

......... в сайта Spaceref.com, като НАСА потвърди нейната автентичност. „Нито една от мисиите на НАСА не е засегната“, посочват от космическата агенция. НАСА все още няма информация колко точно служители са били засегнати от хакерската атака, коментира говорителят на американската агенция Карън Нортън. Подробности вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Европейският съюз (ЕС) разследва “потенциално изтичане на чувствителна информация” след

Европейският съюз (ЕС) разследва “потенциално изтичане на чувствителна информация” след ...

......... York Times хакерите, които са разбили мрежата Area 1, са го направили чрез фишинг кампания, насочена към дипломати в Кипър, които са предоставили достъп до паролите си до бази данни на ЕС в замяна. Говорителка на Кипър в Брюксел не е отговорила веднага на запитванията за коментар по въпроса.  


Storytel - една от водещите европейски стрийминг платформи за дигитално

Storytel - една от водещите европейски стрийминг платформи за дигитално ...

......... 15 пазара: Швеция, Норвегия, Дания, Холандия, Финландия, Русия, Полша, Исландия, Турция, Италия, Испания, Индия, Обединените арабски емирства, Мексико, а сега и България. Приложението на Storytel е в Google Play и АppStore. Можете да опитате услугата безплатно за 14 дни и да се абонирате за неограничен достъп за 9.99 лева/ месец.


В началото на декември 2018 година финансовата дивизия на Сирма

В началото на декември 2018 година финансовата дивизия на Сирма ...

......... са насочени към финансовия сегмент. През първите девет месеца на 2018 г. сегмент „Финанси“ на Сирма Груп постига най-големия ръст на приходите за периода – от 4,6 милиона лева през първото деветмесечие на 2018 г. до 7,2 милиона сега, или ръст от 57%. СБК е водещото дружество в сегмента „Финанси“.


гледано: 36   Още видео0 гласа Идеята за софтуерната програма

гледано: 36   Още видео0 гласа Идеята за софтуерната програма ...

......... стартъп среда е “мързелива”. “При търсенето на финансиране трябва да се вложи изключително много. Хората у нас обаче очакват лесни резултати. Все пак имаме много знаещи хора, но те са предимно ученици и студенти. Нямаме средата за милионери и милиардери в България, тя общо взето е негативна”.Цялото интервю вижте във видеото


Хакери са откраднали данни от уебсайта на Министерството на външните

Хакери са откраднали данни от уебсайта на Министерството на външните ...

......... не включва чувствителни финансови данни или такива, които е вероятно да разкрият дестинации“. Уебсайтът Ariane, който казва на пътуващите колко сигурни са различните дестинации, беше създаден през 2010 г., за да дава по-подробна информация на френските граждани, които пътуват зад граница. Не е установено веднага от коя страна са хакерите. 


Световното първенство по футбол и името на българската компания за

Световното първенство по футбол и името на българската компания за ...

......... Оскари Лунно затъмнение Сватбата на принц ХариФилми 50 нюанса освободени Venom Лили рибката Дъвка за балончета Бохемска рапсодияТВ сериали Сега и завинаги Скъпи наследници Полицаите от края на града Семейни тайни Искрите на отмъщениетоИнституции авто изпит апи пътна обстановка нап справки Комисия за защита на личните данни Агенция по лекарствата


Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай заяви пред панел

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай заяви пред панел ...

......... че търсачката се е опитала да помогне на хората да се регистрират за вота или да намерят секция за гласуване, но отхвърли твърденията, че компанията е платила за превоза на гласоподаватели от латиноамерикански произход до избирателните секции в някои градове. „Не се ангажираме с партийни дейности“, каза Пичай пред панела.


Американският технологичен концерн Google иска да се върне в Китай

Американският технологичен концерн Google иска да се върне в Китай ...

......... и други облачни активи на местния партньор Beijing Sinnet Technology Co. Ходът се придържаше към законите, въведени през тази година, които налагат съхраняването на данни в страната и засилват държавния контрол върху движението на информация. Той отразява и подобни действия на Microsoft и нейния местен партньор 21Vianet Group Inc.  


Бургас, София и Габрово са с най-висок индекс за дигитално

Бургас, София и Габрово са с най-висок индекс за дигитално ...

......... липсват възможности за директно обсъждане, смятат от Института. Тази година анализаторите са въвели и нов компонент - проследяване на финансовата отчетност на общините онлайн. Общини като София и Варна са подобрили прозрачността на своите отчети, Габрово също е сред общините, които са прозрачни и имат пълен набор от финансова информация.


В състезанието коя компания за споделени пътувания първа ще излезе

В състезанието коя компания за споделени пътувания първа ще излезе ...

......... Gifford. Съоснована от Лоуган Грийн и Джон Зимър, Lyft води битка с Uber за шофьори и клиенти в САЩ. Макар че Uber се разрасна глобално, Lyft се фокусира върху местния си пазар. И двете компании харчат сериозно за отстъпки за клиентите и бонуси за шофьорите.гледано: 99   Още видео0 гласа


Доставчикът на медийни услуги и данни Thomson Reuters възнамерява да

Доставчикът на медийни услуги и данни Thomson Reuters възнамерява да ...

......... през 2008 г. след сливането на американската информационна компания Thomson и агенция Reuters. Канадската фамилия Томсън контролира над 63% от акциите на Thomson Reuters чрез компанията Woodbridge. Доставчикът на новини и данни има пазарна стойност от около 31 млрд. долара, а акциите му се търгуват на борсите в Ню Йорк и Торонто.


Музикалната услуга Tencent Music Entertainment стартира в понеделник дългоочакваното си

Музикалната услуга Tencent Music Entertainment стартира в понеделник дългоочакваното си ...

......... същия период на 2017 г. За сравнение, Spotify обяви нетна загуба от 520 млн. долара за първите девет месеца на годината. Компанията ще оцени IPO-то си на 4 декември, а търговията с акциите ще стартира на 12 декември. Още технологични новини вижте във видео материала!гледано: 52   Още видео0 гласа


Европейската централна банка (ЕЦБ) пуска днес системата за плащания в

Европейската централна банка (ЕЦБ) пуска днес системата за плащания в ...

......... разреши този проблем, предлагайки единно, трансгранично решение, което ще може да се използва през смартфони, настолни компютри, терминали за плащания в магазините. Системата първоначално ще бъде отворена за всяко лице, банка или компания в еврозоната, но в бъдеще може да се разшири и до други страни и валути, допълва БТА.


215 общини от България (81% от всички 265 местни администрации)

215 общини от България (81% от всички 265 местни администрации) ...

......... оставащите две години от инициативата. Бюджетът на програмата до 2020 г. е 120 млн. евро. В конкурса от 7 до 9 ноември 2018 г., са участвали общо 13 198 общини от Европейския съюз, като 4 000 от тях са изпратили своите кандидатури още в първите 10 секунди след обявеното начало.


Онлайн видео платформата YouTube планира да направи всичките си оригинални

Онлайн видео платформата YouTube планира да направи всичките си оригинални ...

......... които искат да се асоциират със специално съдържание. Ходът също така дава по-голяма гъвкавост на компанията в маркетинга на програмите ѝ. Някои бъдещи продукции или съдържание, заснето „зад кулисите“, може да остане ексклузивно само за абонатите, твърди източник, запознат с въпроса. YouTube Premium струва около 12 долара месечно в САЩ.


Служители на Google призовават компанията да спре Project Dragonfly –

Служители на Google призовават компанията да спре Project Dragonfly – ...

......... могат или не могат да правят онлайн, като добавиха в черен списък уебсайтове и блокираха достъпа до информация за някои исторически събития. Освен това властите започнаха да изискват хората да се регистрират в онлайн форуми с истинските си имена. Говорител на Google не е открит веднага за коментар по въпроса. 


Киберпонеделникът е напът да отбележи рекордни продажби от 7,9 млрд.

Киберпонеделникът е напът да отбележи рекордни продажби от 7,9 млрд. ...

......... млрд. долара, основавайки се на продажбите през платежната система на Mastercard и оценка за други форми на плащане като кеш и с чекове. Прогнозите за САЩ все пак бледнеят в сравнение с Деня на самотните сърца на Alibaba, когато по-рано този месец китайският гигант продаде стоки за 30,7 млрд. долара.


Русия планира да наложи сериозни глоби на технологичните фирми, които

Русия планира да наложи сериозни глоби на технологичните фирми, които ...

......... Telegram Павел Дуров са отговорили на запитванията. Един от източниците, който е разкрил пред Ройтерс за предложенията, работи в руска технологична фирма. Друг е от чуждестранна технологична компания, а трети - от лобистка група на индустрията. Всички те са пожелали да останат анонимни, защото нямат право да говорят пред медиите.


Идеята да отидат до физически магазини и да общуват с

Идеята да отидат до физически магазини и да общуват с ...

......... е от Черния петък? Краткият отговор според Thrilist  е "не". Намаленията, които са достъпни единствено във физическите магазини, са точка в полза на Черния петък. Не трябва обаче да се забравя, че потребителят се подлага на физическа опасност и не е сигурно дали ще направи покупка сделката, обобщава онлайн изданието.  


Купувачите в САЩ не се притесняваха да извадят смартфоните си,

Купувачите в САЩ не се притесняваха да извадят смартфоните си, ...

......... по-добро потребителско изживяване и оптимизация за мобилните устройства", казва Тейлър Шрайнер, директор на Adobe Digital Insights. Националната федерация на търговците на дребно предвижда ръстът на продажбите по празниците - в магазините и онлайн бъде по-висок от средния за последните пет години от 3,9%. Тя очаква ръст от 4,3% до 4,8%.


Чаканият дълго от всички търговци, а и от мнозина потребители

Чаканият дълго от всички търговци, а и от мнозина потребители ...

......... Джеф Безос, най-богатият човек в света, често е обект на критики от страна на служителите си, но и от медии - заради някои свои бизнес практики. Въпреки това Amazon е най-желаното място за работа в САЩ. Базираната в Сиатъл фирма измества Google от традиционната класация на професионалната социална мрежа LinkedIn.


Американската технологична компания Google ще разработи нови правила в Европа

Американската технологична компания Google ще разработи нови правила в Европа ...

......... на политическите реклами на Стария континент. В четвъртък Google обяви, че ще изисква от рекламодателите да подават заявление и съответно да получат потвърждение преди да могат да плащат за политическа реклама. Facebook също каза, че стартира подобен процес в Европа. Вижте продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Председателят на Alphabet Джон Хенеси твърди, че не е сигурен

Председателят на Alphabet Джон Хенеси твърди, че не е сигурен ...

......... от Пекин. Пичай определи тези усилия като експериментални, но те предизвикаха истинска буря вътре и извън компанията. Хенеси, който е бивш президент на Станфордския университет и автор на книгата „Leading Matters”, твърди, че Лари Пейдж „наистина прави каквото поиска“ и „се опитва да играе роля на човек, насърчаващ иновациите“.  


Американският технологичен концерн Apple Inc подписа многогодишна сделка с A24,

Американският технологичен концерн Apple Inc подписа многогодишна сделка с A24, ...

......... за заглавия като Breaking Bad, Better Call Saul и The Crown, се присъединиха към Apple, за да ръководят всички аспекти на видео съдържанието. Двамата са едни от най-талантливите телевизионни мениджъри в света и имат ключов принос към златния век на телевизията. Те бяха служители на Sony от 2005 г.  


120 контейнера в „спалнята“ на българската столица – ЖК „Люлин“,

120 контейнера в „спалнята“ на българската столица – ЖК „Люлин“, ...

......... Strawberry Energy.  Мария Габриел обяви началото на мрежите StartupEurope за Централна и Източна Европа и за Западните Балкани. Членовете на тези партньорства от 14 страни ще поемат ангажимент да улеснят връзките между стартъпите в региона, да засилят образованието по предприемачество, за да създадат синергии, и да увеличат наличието на финансиране. 


Българската компания 15toGO е спечелила второто място в първата надпревара

Българската компания 15toGO е спечелила второто място в първата надпревара ...

......... Това означава, че ако потребителят е сред първите 15 пътешественици, направили резервация за дадена оферта, той би могъл да получи паричен бонус при постигането на повече от 15 резервации за същата оферта. Така за първите, закупили дадено преживяване, ще съществува възможността да платят по-малко, а дори и да пътуват безплатно. 


„Сирма Груп“ обяви първите 9 месеца на 2018 г. като

„Сирма Груп“ обяви първите 9 месеца на 2018 г. като ...

......... Увеличението на капитала ще се използва за инвестиране в разработката на платформата SENPAI, увеличаване на капацитета за маркетинг и продажби, навлизане на нови пазари (включително  чрез придобивания на компании) и достигане на приходи от 100 млн. евро през 2022 г., както и за осъществяване IPO на голяма световна борса.  


В рамките на най-голямото шопинг събитие в Китай и през

В рамките на най-голямото шопинг събитие в Китай и през ...

......... Важна е и по-широката картина. Анализаторите възприемат представянето на Alibaba като показател за състоянието на китайската икономика, задвижвана от потреблението. Слаби резултати от "Деня на самотните сърца" могат да сигнализират за загуба на доверие в развитието на икономиката на Китай, която попадна под натиска на търговските войни и дълговото бреме.