Alibaba Group Holding Ltd. е генерирала 268 млрд. юана (38,3

Alibaba Group Holding Ltd. е генерирала 268 млрд. юана (38,3 ...

......... отпечатък, който оставя заради очакваните изпратени близо 1 млрд. пратки само в рамките на деня. Тази година логистичното подразделение Cainiao е организирало центрове за рециклиране на опаковки на близо 75 000 места. Компанията също така обеща да работи съвместно с куриерските компании за събиране на кашони и опаковки от доставените продукти.


Китайският онлайн търговец Alibaba Group Holding заяви, че приходите от

Китайският онлайн търговец Alibaba Group Holding заяви, че приходите от ...

......... за минута и осем секунди, а за първите осем часа – 158,31 млрд. юана (22,6 млрд. долара), или с 25% повече спрямо същото време миналата година. По думите на компанията тя очаква над 500 млн. потребители да направят покупки тази година, или със 100 млн. души повече спрямо 2018 г.


Baidu отчете по-високи от очакваното приходи и печалба за третото

Baidu отчете по-високи от очакваното приходи и печалба за третото ...

......... елементи, Baidu е спечелила 12,61 юана на американска депозитарна разписка, което се оказа над прогнозите на анализаторите за 7,88 юана. Подобно на други китайски интернет компании Baidu се бори със затягането на регулацията, докато икономиката на страната се забавя Тези проблеми в момента натежават на приходите на Baid, обясни Ли.SoftBank Group Corp. заяви, че ще придобие мажоритарен дял в


SoftBank Group Corp. заяви, че ще придобие мажоритарен дял в ...

......... чрез своя Vision Fund, който включва външни инвеститори. 
 По време на разговор с някои от тези инвеститори тази седмица Сон се е извинил за инвестицията в WeWork, като е добавил, че е вложил твърде много вяра в Нойман, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.  


Илон Мъск изглежда успя да публикува първия си туит, използвайки

Илон Мъск изглежда успя да публикува първия си туит, използвайки ...

......... бяха успешно разположени през май на височина 440 км над Земята. Това е най-големият брой сателити, които SpaceX е пускала наведнъж. Първоначално компанията обяви намерението си да пусне 12 хил. сателита – бройка, която след това увеличи до впечатляващите 42 хил. Само 60 от тях в момента са в орбита.


Руско звено за кибершпионаж е хакнало ирански хакери, за да

Руско звено за кибершпионаж е хакнало ирански хакери, за да ...

......... е отговорил на запитването за коментар пред Financial Times. Руското правителство упорито отрича да стои зад опити за хакерски атаки срещу други страни. Президентът Владимир Путин заяви по-рано тази година в интервю за вестника, че обвиненията, че Москва стои зад намесата в американските президентски избори през 2016 г. е „мит“.Уязвимостите в свързаните устройства за интернет на нещата са скочили

Уязвимостите в свързаните устройства за интернет на нещата са скочили ...

......... бизнеса и потребителите трябва да се мисли, когато се поставят основите на мрежите, на различните видове технологии, коментира Томас Якимавичуис, директор Политика и регулации в GSMA Europe.  “Сигурността не може да се имплементира със задна дата, затова трябва да мислим за нея, когато създаваме 5G мрежите”, обясни той.     


Технологичната компания IBM отново се наложи да представи слаби резултати

Технологичната компания IBM отново се наложи да представи слаби резултати ...

......... комбинация“. Red Hat постави начало на бизнеса си преди 25 години със собствена версия на операционната система с отворен код Linux, използван главно на сървърни компютри. Днес по-голямата част от приходите идва от софтуерния пакет и услуги Red Hat Enterprise Linux и други технологии, често използвани в центровете за данни.


Това беше може би най-очакваният тримесечен отчет в историята на

Това беше може би най-очакваният тримесечен отчет в историята на ...

......... редовната телевизионна и сателитна телевизия, клиентите могат да имат достъп до почти всички популярни онлайн услуги, включително Netflix и скоро Apple TV +. Въпросът ще бъде как Roku ще успее да предаде на инвеститорите, че създателят на съдържание и дистрибуторът няма да станат излишни в новия свят на стрийминг акулите. 


Управлението на онлайн репутацията използва комбинация от тактики за връзки

Управлението на онлайн репутацията използва комбинация от тактики за връзки ...

......... не вижда, или с изпълнен SERP с роботизирано, лошо написано съдържание. В днешно време с все по-голямото развитие на изкуствения интелект търсещите машини все повече „предпочитат“ смислено и полезно за потребителите съдържание, което да има и самостоятелна стойност, освен основната си функция, помагаща за подобряването на онлайн репутацията на даден бранд. 


Банкерите на WeWork насочват инвеститорите към проект, което би бил

Банкерите на WeWork насочват инвеститорите към проект, което би бил ...

......... на SoftBank, възложи през миналия месец на главния оперативен директор Марсело Клауър, бивш главен изпълнителен директор на Sprint Corp., разчистването на WeWork, съобщиха хора, запознати с въпроса. Ролята на Клауър  все още не е определена, но източници твърдят, че ще търси начини за намаляване на разходите и увеличаване на приходите.Японският концерн Ricoh, който предлага решения за дигитализиране на бизнеса

Японският концерн Ricoh, който предлага решения за дигитализиране на бизнеса ...

......... се похвали и с рекордно ниското ниво на текучество в компанията, което дори през последните изключително динамични години във високо конкурентния ИТ сектор остава под 8%. Близо половината от служителите са в компанията вече над 5 години, а има и такива, които работят в "Немечек България" от самото ѝ създаване. 


Над 100 000 души в България са изявили интерес към

Над 100 000 души в България са изявили интерес към ...

......... инструменти за бюджетиране, спестявания и обмен на криптовалути. Към днешна дата Revolut е събрала приблизително 340 млн. долара инвестиции от известни фирми за рисков капитал, включително Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital и DST Global. Бързоразвиващият се финтех в момента отваря над 20 000 нови текущи сметки всеки ден.  


Американският президент Доналд Тръмп се присъедини към платформата на Amazon

Американският президент Доналд Тръмп се присъедини към платформата на Amazon ...

......... на представителите от Демократическата партия, също се присъединиха към платформата по-рано тази година. Тръмп е активен потребител на Twitter, където има над 65 млн. последователи, които следят отблизо публикациите му за новите мита, налагани в рамките на търговската война между Съединените щати и Китай, както и за други политически решения.


Uber стартира ново приложение в петък в Чикаго, което ще

Uber стартира ново приложение в петък в Чикаго, което ще ...

......... заплащането, изискванията за умения и дрескода за потенциални работни задачи. Компанията заяви, че новата платформа също ще помогне на фирмите „да намалят главоболието при планирането, сезонните промени във времето и да наемат персонал при неочаквано търсене“. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Американската платформа за разплащания PayPal е първата чуждестранна компания, която навлиза

Американската платформа за разплащания PayPal е първата чуждестранна компания, която навлиза ...

......... години да проникнат във втората по големина икономика в света и да достигнат до нарастващата средна класа и обичащите да харчат потребители. Още в началото на 2018 г. Пекин обяви, че ще отвори китайския пазар за чуждестранни цифрови платежни услуги, за да насърчи конкуренцията в банкирането на дребно.    Пионери на индустрията за рисков капитал в България преди повече

Пионери на индустрията за рисков капитал в България преди повече ...

......... цел споделено пътуване), БУЛПРОС (една от най-големите ИТ компания в България) и Exatel (българска компания, доставчик на интернет услуги в Индия). Екипът на NV3 ще си партнира с предприемачи-визионери, създаващи нови технологии  и бизнес модели със световно приложение. Фонд мениджърът вече работи по избора и осъществяването на първите инвестиции.  


Разбира се, трябва да има няколко правила. Но 2 страници

Разбира се, трябва да има няколко правила. Но 2 страници ...

......... проблема със задръстванията в градовете. Но те могат да бъдат градивен елемент на новата концепция за мобилността - или пък да се окажат погрешен път и задънена улица. Тепърва ще стане ясно. Но нека поне пробваме! p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Бързо растящият интернет сектор е генерирал 2,1 трилиона долара за

Бързо растящият интернет сектор е генерирал 2,1 трилиона долара за ...

......... във всеки сектор на икономиката“ и пояснява, че новият анализ по-точно отчита икономическото въздействие на интернет. Проучването на BEA отчита, че служителите, работещи в дигиталната икономика на САЩ, са спечелили 132 213 долара средно през 2017 г., в сравнение с 68 506 долара на работник за общата икономика в САЩ.  


За феновете на футбола и професионалния тенис мистериозният профил в

За феновете на футбола и професионалния тенис мистериозният профил в ...

......... и 15 долара. Акаунтите публикуват на индонезийски, арабски, португалски и други езици и обикновено започват кариерата си с туитове за музика, корейски музикални банди, спорт и лайфстайл теми, преди рязко да сменят посоката и да започнат да бълват пропаганда на китайски език.Целия анализ четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Мобилното приложение за споделено пътуване BlaBlaCar обяви плановете си за

Мобилното приложение за споделено пътуване BlaBlaCar обяви плановете си за ...

......... шофьорите, които приемат пари в брой от пътниците. Порталите за организиране на споделени пътувания като BlaBlaCar, BeepCar и „Яндекс.Попутка“ може да бъдат не само глобени, но и блокирани за различни нарушения. От своя страна, те са длъжни да обменят данни за водачите с регулатора и да блокират акаунти на нарушители.


Германският доставчик на софтуер TeamViewer осъществи най-голямото IPO за годината в

Германският доставчик на софтуер TeamViewer осъществи най-голямото IPO за годината в ...

......... пазарните условия са трудни - прави нашия финансов профил привлекателен за инвеститорите“, каза той в интервю миналия месец. Goldman Sachs Group Inc. и Morgan Stanley организират IPO-то заедно с Bank of America Corp., Barclays Plc и RBC Capital Markets. Lilja & Co. действа като независим съветник на Permira и TeamViewer.


В продължение на дълго време Netflix бе звездата на фондовата

В продължение на дълго време Netflix бе звездата на фондовата ...

......... 28 поддържат препоръка за покупка на акциите, девет препоръчват задържане на акциите, докато едва двама препоръчват продажба, показват данни на FactSet. През миналата седмица Piper Jaffray препоръчва закупуването на акциите, докато Credit Suisse наскоро похвали положителните данни от изтеглянията на приложението и звездното меню с оригинално съдържание, излизащо от Netflix. 


Ръководителят на Amazon не губи време за празни приказки, а

Ръководителят на Amazon не губи време за празни приказки, а ...

......... Тръмп Дейвид Пекер в изнудване заради интимни снимки. А освен това правителството на САЩ и Конгресът искат да регулират по-силно пазарната сила на технологични гиганти като Amazon, Google и Facebook. В бъдеще ще има достатъчно причини за конфликти. Със своя залог за климата Безос отново се разграничи силно от Тръмп.


Европейският съюз може да наложи правила, с които да се

Европейският съюз може да наложи правила, с които да се ...

......... в случаите, в които възникват проблеми с компании, които злоупотребяват с данните. Технологичните гиганти, някога смятани за двигатели на икономическия растеж и източник на иновации, се оказаха под обстрел от двете страни на океана заради твърденията, че злоупотребяват с влиянието си и не успяват за защитят данните на своите потребители.


Българската IoT компания „Алтерко Роботикс“ спечели престижната награда Best of

Българската IoT компания „Алтерко Роботикс“ спечели престижната награда Best of ...

......... се занимава с разработка на иновативни IoT решения и продукти. Засега основните направления на развитие са две – умни устройства за локализиране от серията MyKi, какъвто е  детският часовник MyKi, и системи за автоматизация на дома. Компанията има амбициите да разширява продуктовата си гама с нови и иновативни разработки.   


Американският технологичен стартъп Uber Technologies Inc. освобождава 435 служители, второто

Американският технологичен стартъп Uber Technologies Inc. освобождава 435 служители, второто ...

......... Така например в понеделник компанията очерта плановете да наеме 2000 души в Чикаго през следващите три години, които да работят на Uber Freight, услуга за свързване на камиони с пратки. Компанията възприема товарните автомобили като зона на потенциален растеж, тъй като ръста на приходите от споделени пътувания се забавя.  


Мексико води преговори за разширяване на данъка върху продажбите над

Мексико води преговори за разширяване на данъка върху продажбите над ...

......... гарантира, че няма да има пропуски. Бързият растеж на дигиталните платформи в Мексико наложи задължително постигане на съгласие относно данъчната структура, каза Херера, като отбеляза, че секторът представлява около 5% от икономиката. „Ще видим колко пари може да се внесат допълнително, ще бъдат няколко милиарда песо“, каза още тя.  


SoftBank, най-големият външен акционер на WeWork, призовава компанията за наемане

SoftBank, най-големият външен акционер на WeWork, призовава компанията за наемане ...

......... съосновател Адам Нойман например върна плащане от 5,9 милиона долара, което инвестиционното му дружество е получило от компанията за правата да използва запазената марка дума „we”. We Company  обяви също така през миналата седмица, че ще добави жена в своя изцяло мъжки Борд на директорите, след като завърши листването си.


Нови ядове за Google. Във Вашингтон в понеделник коалиция от

Нови ядове за Google. Във Вашингтон в понеделник коалиция от ...

......... на 2019 г. и 2020 г. Не на последно място той се аргументира и с разследването срещу Microsoft в края на 90-те и 2000-те години. Компанията години наред бе заета с отбраната си, а също бе публично считана за измамник. Но днес Microsoft отново е най-ценната борсова компания в света.


WeWork има проблеми с привличането на инвеститори. Преди планираното IPO

WeWork има проблеми с привличането на инвеститори. Преди планираното IPO ...

......... от мъже и няма за цел да впечатлява с разнообразие. Ако всичко върви по план, роудшоуто може да започне още през следващата седмица, съобщи Bloomberg в сряда. JP Morgan Chase и Goldman Sachs са водещи поематели. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Една от най-големите платформа за електронна поща в света изпитва

Една от най-големите платформа за електронна поща в света изпитва ...

......... хакерска атака застрашава сериозно реномето на компанията. От 2015 г. насам Yahoo! е част от Verizon Communications Inc., като сумата, която конгломератът плаща за основния ѝ интернет бизнес, възлиза на 4,83 млрд. долара по данни на The New York Times. Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Google на Alphabet и нейната видео стрийминг услуга YouTube ще

Google на Alphabet и нейната видео стрийминг услуга YouTube ще ...

......... малки деца реклами, за да продължат да генерират рекламни приходи“, коментира още Джеймс. В допълнение към паричната глоба, предложеното споразумение изисква компанията да се въздържа от бъдещо нарушаване на закона и да уведомява собствениците на канали за задължението им да получат съгласие от родителите, преди да събират информация за децата.


Българският мобилен оператор А1 реализира поредния си проект в сферата

Българският мобилен оператор А1 реализира поредния си проект в сферата ...

......... предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.  


Британската финтех компания Revolut възнамерява да назначи нови 400 души

Британската финтех компания Revolut възнамерява да назначи нови 400 души ...

......... Последната експанзия на Revolut се случва, докато компанията търси финансиране за голям инвестиционен кръг. Компанията, която беше оценена на 1,7 милиарда долара при последното си събиране на средства през миналата година, заяви, че има за цел да събере до 500 милиона долара при по-висока оценка преди края на 2019 г.


Технологиите от години са неразделна част от развитието на бизнеса.

Технологиите от години са неразделна част от развитието на бизнеса. ...

......... Кибер Технологии е компания, която предоставя модерни продукти и услуги в сектора на финансовите услуги и създава мащабируем бизнес за своите партньори и клиенти. Взимайки предвид всички тези забележителни определения на техните продукти, които посочихме, може да се прогнозира, че СЕПА Кибер Технологии ще бъде следващият лидер на дигиталния пазар.


Мнозина фирмени служители познават този момент – когато IT служител

Мнозина фирмени служители познават този момент – когато IT служител ...

......... за софтуерни разработчици, които също са публични компании. За Teamviewer работят 800 души по целия свят, в бъдеще компанията възнамерява да се разшири особено в Азия и очаква допълнителен растеж благодарение на дигиталната технология „Интернет на нещата". Надзорните банки за дебюта на фондовата борса са Goldman Sachs и Morgan Stanley.


Google може да се сблъска с още регулаторни проблеми в

Google може да се сблъска с още регулаторни проблеми в ...

......... по своята същност действия не могат да осигурят еднакво третиране на онлайн услугите за набиране на кадри в страницата с резултатите на Google”, посочват фирмите. Има шанс те да обмислят възможността за издаването на временна мярка, която да разпореди на Google да спре антиконкурентните си дейности, докато регулаторът разследва въпроса.


Акциите на Match Group Inc. се изстреляха с близо 18%

Акциите на Match Group Inc. се изстреляха с близо 18% ...

......... за първи път обяви навлизането си на пазара на онлайн запознанства през миналата година, което доведе до свиване на цената на акциите на Match с 22% за ден, въпреки че по-късно тя се възстанови. Към края на вторник акциите на Match са с ръст от 92% за последните 12 месеца.


Американският развлекателен концерн Walt Disney Co. оцени своя янов пакет

Американският развлекателен концерн Walt Disney Co. оцени своя янов пакет ...

......... резултат от своя страна донесоха студията на Disney. Хитът  „Отмъстителите: Краят“ се превърна във филма с най-високи приходи в боксофиса. Също и „Цар Лъв“, „Аладин", „Капитан Марвел" и „Играта на играчките 4" генерираха високи печалби. По-късно през годината в кината се очакват "Frozen2" и "Star Wars: The Rise of Skywalker".


Главният изпълнителен директор на Amazon.com Inc Джеф Безос е продал

Главният изпълнителен директор на Amazon.com Inc Джеф Безос е продал ...

......... заяви, че планира да продава акции на стойност около 1 милиард долара всяка година, за да финансира своята ракетна компания Blue Origin. Макензи Безос, бившата съпруга на Безос, която в момента притежава дял на Amazon на стойност над 37 милиарда долара, сега е вторият по големина акционер в интернет компанията.


Собственикът на WeWork - страртъпа за отдаване под наем на

Собственикът на WeWork - страртъпа за отдаване под наем на ...

......... пътувания  Lyft Inc. изненада инвеститорите и банкерите, когато акциите ѝ се сринаха с около 20% през първите няколко седмици от търговията тази пролет. След разочароващия дебют на Lyft, неговият конкурент Uber съкрати целевата си стойност преди IPO. И Lyft, и Uber в момента се търгуват под техните IPO цени.  


Etsy отчете приходи за второто тримесечие, които не изпълниха прогнозите

Etsy отчете приходи за второто тримесечие, които не изпълниха прогнозите ...

......... млн. долара за придобиването на Reverb Holdings, онлайн магазин за използвани и нови музикални стоки. С това Etsy иска да увеличи потребителската си база. Придобиването ще я насочи към пазарен сегмент, в който тя не е позиционирана. Очаква се сделката да бъде приключена през четвъртото тримесечие на 2019 г.  


Pinterest отчете по-високи приходи от очакваното за второто тримесечие. В

Pinterest отчете по-високи приходи от очакваното за второто тримесечие. В ...

......... за това, като дава на потребителите възможност да правят съдържанието си в платформата недостъпно за широката публика. През май Pinterest обясни, че се радва на значителен растеж в страни като Великобритания и Канада. Сега компанията се фокусира върху експанзия в Европа, след като навлезе на шест нови пазара тази година.


Теленор, в партньорство със Стоун Компютърс АД, предлага услугата Киберсигурност,

Теленор, в партньорство със Стоун Компютърс АД, предлага услугата Киберсигурност, ...

......... страна на потребителя. В зависимост от мрежовата инфраструктура на клиента, цената на услугата е 500 лв. на месец без ДДС за ползване на услугата с устройство Blue CPE, покриващо свързаност до 100 Mbps и 700 лв. на месец без ДДС с устройство Red CPE, покриващо свързаност до 500 Mbps.  


Американският онлайн гигант Amazon настоява компаниите да направят опаковките си

Американският онлайн гигант Amazon настоява компаниите да направят опаковките си ...

......... системи за съхранение и доставка, като тези, които не се справят с изискванията, не намират място на сайта ѝ. Фирмите за потребителски продукти посочват обаче, че на практика нямат особен избор, освен този да се съобразят с критериите на Amazon, тъй като само така могат да стигнат до повече клиенти.


Байжу Равеендран официално влиза в ексклузивния клуб на индийските милиардери

Байжу Равеендран официално влиза в ексклузивния клуб на индийските милиардери ...

......... за мобилен достъп до мрежата. Пазарът на онлайн обучение в страната се очаква да се удвои до 5.7 млрд. долара през 2020 г., според данни на държавната фондация India Brand Equity. Какви са финансовите резултати на компанията на Байжу вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


„След хакерската атака в НАП безспорно има повод за тревога.

„След хакерската атака в НАП безспорно има повод за тревога. ...

......... срещу НАП на практика се явява един доста добър бизнес, тъй като дава много възможности за рекет в различни посоки. Такава информация може да бъде използвана както за политически, така и за икономически цели", допълни гостът в студиото на Ганиела Ангелова. Вижте повече във видеото!гледано: 55   Още видео0 гласа


Критичната маса, от която има нужда, за да се превърнеш

Критичната маса, от която има нужда, за да се превърнеш ...

......... на държавата. Общественият контрол, изтощителните и отнемащи време законодателни процедури пречат на бизнес ентусиастите. В резултат на това получаваме репресивна толерантност, както го формулира Хърбърт Маркюз. Представена от вулгарни капиталисти като Доналд Тръмп. Антидемократична система за разлагане в духа на егоцентричните игри на властта в стила на Петер Тийл.  


Американската технологична компания Alphabet Inc. представи приходи за второто тримесечие,

Американската технологична компания Alphabet Inc. представи приходи за второто тримесечие, ...

......... се очаква да нараснат до края на годината, когато Google ще популяризира своите продукти за зимните празници. През второто тримесечие нетната печалба на компанията достига 9,95 млрд. долара, или 14,21 долара за акция. Това е повече от регистрираните година по-рано 8,27 млрд. долара нетна печалба, или 11,75 долара за акция.


Amazon.com Inc не можа да отговори на очакванията за печалбата

Amazon.com Inc не можа да отговори на очакванията за печалбата ...

......... операции за други компании, отбелязва приходи от 8,4% през второто тримесечие – 37% повече спрямо година по-рано. В същото време в четвъртък Google отчете удвояване на приходите си от облака до 2 млрд. долара спрямо края на 2017 г. По-късно очаквайте и отчета на компанията майка на Google – Alphabet.


Министърът на финансите на САЩ Стивън Манучин разкритикува остро Amazon,

Министърът на финансите на САЩ Стивън Манучин разкритикува остро Amazon, ...

......... разработи модел, при който малкият бизнес може да продължи да се конкурира с тях”, каза той. Манучин намери по-меки думи за Google. Американският президент Доналд Тръмп обяви разследване на обвиненията доколко операторът на търсачката работи с китайското правителство. „Google е американска компания, която иска да помогне на САЩ", каза Манучин.


Онлайн платежната услуга Paypal понижи прогнозата си за приходите за

Онлайн платежната услуга Paypal понижи прогнозата си за приходите за ...

......... анализаторите. Коригираната печалба на акция се покачи с 47% до 0,86 долара. Бившата дъщерна компания на интернет аукционната къща Ebay обработва онлайн плащания от края на 90-те години. PayPal отдавна се възползва от нарастващата търговия в интернет. Цената на акциите се повиши с повече от 40% през тази година.  


Китайският технологичен концерн Huawei Technologies Co. е помагал през последните

Китайският технологичен концерн Huawei Technologies Co. е помагал през последните ...

......... с друг. Huawei вече е в черния списък на юридическите лица на правителството на САЩ, което ѝ забранява да осъществява бизнес с американски компании. Ако новите твърдения срещу Huawei във връзки със Северна Корея бъдат доказани, това би могло да доведе до още по-големи проблеми и наказания за компанията.  


Представяте ли си чатбот да стане „служител“ на месеца? Но

Представяте ли си чатбот да стане „служител“ на месеца? Но ...

......... същевременно по-високи резултати за бизнеса и по-висок общ процент на удовлетвореност сред клиентите. А колкото повече всички ние взаимодействаме с подобни програми, които разполагат с изкуствен интелект, толкова по-бързо ще се утвърди позицията им като фактор, революционизираш клиентското обслужване. Фактор, който според експерти и обикновени потребители, вече е в ход.


Американската технологична компания Google се съгласи да плати 11 млн.

Американската технологична компания Google се съгласи да плати 11 млн. ...

......... демонстрират необходимата за съответната позиция техническа компетентност, въпреки че интервюиращите са установили, че са достатъчно „Googly” и подходящи за компанията. Концернът пояснява, че все още отрича умишлената дискриминация на Филекс или на някой от другите ищци поради тяхната възраст. Google твърди още, че има силни политики срещу дискриминацията, включително възрастовата.


Tinder се присъедини към нарастващото въстание срещу таксите на магазините

Tinder се присъедини към нарастващото въстание срещу таксите на магазините ...

......... да предизвика ефекта на доминото. „Tinder е сравнително малък и няма да има огромно въздействие, но проблемът е дали ще повлече и други и дали тази тенденция няма да попадне и при приложенията за игри“, казва анализаторът. „Ще видим много други компании, които потенциално се опитват да експериментират с това“.


На фона на мащабната хакерска атака срещу българската приходна агенция

На фона на мащабната хакерска атака срещу българската приходна агенция ...

......... до фондовата борса през май Equifax заяви, че е заделила 690 млн. долара за покриване на разходи, свързани с разследвания и съдебни дела. Главният изпълнителен директор Марк Бегор заяви пред анализаторите, че в процес на подготовка е споразумение, което ще покрие „много от важните проблеми, пред които е изправена компанията". 


Разписанието на българския жп превозвач БДЖ вече е видимо и

Разписанието на българския жп превозвач БДЖ вече е видимо и ...

......... офлайн маршрути и зависят от зададената начална и крайна точка, обект или гара. Припомняме, че в началото на май навигационната услуга пусна актуализация за потребителите си в България, с която вече прави достъпна и възможността за навигация с използване на градския транспорт за София. По-късно бяха добавени и други градове. 


Комуникационният регулатор в Русия Роскомнадзор глоби Google 700 хил. рубли (11

Комуникационният регулатор в Русия Роскомнадзор глоби Google 700 хил. рубли (11 ...

......... 500 хил. рубли за отказ да се свърже с този регистъра. Припомняме, че Москва въведе по-сериозни интернет закони, след като западните държави наложиха санкции срещу Русия във връзка с анексирането на Крим.  Роскомнадзор е уведомила Google, че възнамерява да я глоби за неспазване на закона, още през май тази година. 


Комисията за защита на личните данни ще започне производство в

Комисията за защита на личните данни ще започне производство в ...

......... Bloomberg TV Bulgaria Георги Янков от "ТАД Груп", работодателя на младежа, коментира подробно темата.  През вчерашния ден пък премиерът Бойко Борисов определи задържания мъж като „вълшебник“ с „уникален мозък и невероятни способности“. Според министър-председателя случаят показвал, че подготовката на учениците в страната по компютърни умения е на световно ниво.  


Ветеранът при компютрите IBM отново трябваше да приеме сериозно поражение

Ветеранът при компютрите IBM отново трябваше да приеме сериозно поражение ...

......... на инвеститорите, но приходите ѝ спадат отновоIBM придобива Red Hat за 33,4 млрд. долара2 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар

Инвеститорите очакваха неприятни изненади, но със сигурност не и такава

Инвеститорите очакваха неприятни изненади, но със сигурност не и такава ...

......... ние сме свободни от реклама. И това е дълбоко вкоренено в нашата марка“, каза той. Винаги е по-добре да се занимаваш с удовлетвореността на клиентите, отколкото да се стремиш към рекламни долари, смята той. Това, най-малкото, ще успокои лоялните и изнервените от постоянните реклами в тв ефира клиенти на Netflix.


Американската компания за софтуер за киберсигурност McAfee LLC планира да

Американската компания за софтуер за киберсигурност McAfee LLC планира да ...

......... г. и по-късно се премества в Белиз. МакАфи  стана известен през 2012 г., след като избяга в Гватемала, за да избегне полицейско разследване във връзка с предполагаемото убийство на съседа му. МакАфи, който поддържаше своята невинност, в крайна сметка беше депортиран в САЩ, а Белиз отказа да поиска екстрадицията му.


Британската авиокомпания British Airways беше глобена със 189 млн. лири

Британската авиокомпания British Airways беше глобена със 189 млн. лири ...

......... защитим позицията на авиокомпанията твърдо, включително да отправим всички необходими жалби", отбеляза той. Предполага се, че престъпниците може да са откраднали данни, включващи банкови сметки на клиенти, имейл адреси и информация за плащане с карти - включително номера, срок на годност и в някои случаи техните персонални кодове за достъп.


Възможността да се насочва рекламата въз основа на демографски черти,

Възможността да се насочва рекламата въз основа на демографски черти, ...

......... реклами са неподходящо използване на лични данни, а по-възрастните американци особено много не желаят да получават насочени реклами. Респондентите на възраст от 18 до 24 години са малко по-отворени към насочваните реклами, като 41% поясняват, че насочените реклами са удобен начин да видят интересни продукти.Още графики можете да откриете тук.


„Алтерко“ АД сключи споразумение за покупко-продажба на акции и дялове

„Алтерко“ АД сключи споразумение за покупко-продажба на акции и дялове ...

......... капитализация възлиза на около 31 млн. лева, е доставчик на мобилни услуги, опериращ на пазарите в Европа, Азия и Америка. За компанията работят над 90 служители в офисите й в България, Румъния, Македония, Сърбия, Косово, Унгария, Германия, Сингапур, Малайзия и САЩ. Investor.bg първи писа за първичното публично предлагане през март 2016 г.


В края на 2017 г. американската технологична компания Microsoft инвестира

В края на 2017 г. американската технологична компания Microsoft инвестира ...

......... в стартъпа за софтуера Confluent чрез придобиването на LinkedIn за 27 милиарда долара през 2016 г., а стойността на тази инвестиция се е увеличила драстично.По-рано тази седмица съоснователят на Microsoft Бил Гейтс заяви, че закупуването на част от Facebook преди социалната медийна компания да стане публична е било „суперуспешна инвестиция“.


От днес в България има още по-лесен начин за ползване

От днес в България има още по-лесен начин за ползване ...

......... се, парола на даденото устройство. Apple Pay първоначално стартира в Съединените щати през октомври 2014 г. и оттогава се разшири до десетки страни и територии. Услугата може да се използва навсякъде, където безконтактните плащания се приемат със съвместим iPhone или Apple Watch, както и от избрани приложения и уебсайтове.  


Китай координира своя подход към 5G и някои успехи вече

Китай координира своя подход към 5G и някои успехи вече ...

......... е изложен на протекционистични заплахи“, коментира Милена Виденова, управител на „Кофас България“. „За страната ни има значение предимно какво ще договори Европейският съюз в тази насока...“, добавя още тя, цитирана в прессъобщение на организацията.  Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 34   Още видео0 гласа