Технологичният концерн Netflix е успял през последните три месеца на

Технологичният концерн Netflix е успял през последните три месеца на ...

......... Видал. Филмът се намираше в постпродукция и трябваше да се излъчи през тази година.  Скандалът се отрази зле и на други компании в Холивуд. Imperative Entertainment LLC похарчи 10 млн. долара, за да ремиксира „Всички пари на света“ с нов актьор на мястото на звездата до този момент Спейси.  


Американският технологичен концерн Amazon.com Inc ще отвори магазина си за

Американският технологичен концерн Amazon.com Inc ще отвори магазина си за ...

......... е таксуван. Ако купувачът върне даден продукт обратно на рафта, Amazon го премахва от неговата виртуална количка. Голяма част от магазина е позната за купувачите с изключение на процеса на плащане. Amazon, известен с динамичното ценообразуване онлайн, е отпечатал табелки с цени, както правят традиционните магазини за търговия на дребно.


Google отвори трети офис в Китай, без да вдига много

Google отвори трети офис в Китай, без да вдига много ...

......... се комуникира и работи с тях по-добре. Освен експерти в продажбите Google наема инженери в Китай, които работят по нейните глобални продукти. Всичко това е част от усилията ѝ да привлича таланти по целия свят. Тя се насочва по-сериозно към хардуера, а Шънджън е хъб, фокусиран именно в тази сфера.


Google прави втори опит в рамките на по-малко от година

Google прави втори опит в рамките на по-малко от година ...

......... миналата седмица YouTube прекрати всякакви търговски взаимоотношения с него след скандал заради това, че той показа във видео жертва на самоубийство. Директорите на YouTube твърдят, че ще „насрочат разговори с нашите създатели в следващите месеци“, за да се види „какво друго може да се направи за справяне с това предизвикателство“. 


Американският интернет гигант Google разширява мрежата си от подводни кабели,

Американският интернет гигант Google разширява мрежата си от подводни кабели, ...

......... Инженерите на компанията разчитат, че тези проекти ще подобрят резултатите при търсенето, преместването на видео файлове и ще служат на клиентите на облачни услуги, които работят в различни точки на света. За целта Google работи с други компании, включително с местни телекомуникационни оператори и Facebook, за изграждането на подводните кабели.


През миналата година стана пределно ясно, че YouTube има проблем

През миналата година стана пределно ясно, че YouTube има проблем ...

......... източник на Bloomberg Google ще използва както хора за модератори, така и изкуствен интелект, за да засича видеа, които може да са неподходящи за реклама. По думите на говорител на Google компанията е създала препоръчаните акаунти, така че потребителите лесно да достигат до най-харесваното съдържание.гледано: 20   Още видео0 гласаАмериканският концерн за споделени пътувания Uber Technologies Inc се съгласи

Американският концерн за споделени пътувания Uber Technologies Inc се съгласи ...

......... подлежат на арбитраж. Съгласно предишно споразумение Uber трябва да плати повече от 80 млн. долара на около 96 хил. шофьори в Ню Йорк, след като дружеството призна през май 2017 г., че по невнимание е имало недостатъчно добре платени шофьори в продължение на две и половина години, показват съдебни книжа.


Без съмнение търговията на дребно на Amazon постигна забележителна 2017 г.,

Без съмнение търговията на дребно на Amazon постигна забележителна 2017 г., ...

......... веднага на исканията на коментар от CNBC по представените данни. Според One Click Retail към края на декември продажбите от собствените марки на Amazon са възлизали на 450 млн. долара за 2017 г., като по-голямата част от тях са дошли от AmazonBasics, която продава продукти като батерии и компютърни кабели.


Онлайн търговецът Amazon.com обяви, че през 2017 г. е продал

Онлайн търговецът Amazon.com обяви, че през 2017 г. е продал ...

......... все повече абонати всяка година. Компанията обяви, че е продала над 1 млрд. бройки по света през Prime само в рамките на коледния сезон през 2016 г. Amazon Prime, която навлезе в страни като Мексико, Холандия, Люксембург и Сингапур през миналата година, вече присъства в 16 страни по света.  


Мобилен браузър, рядко използван на запад, изпревари Chrome на Google

Мобилен браузър, рядко използван на запад, изпревари Chrome на Google ...

......... Филипините и Виетнам според StatCounter. UC Browser, познат с оранжевото си лого, е пуснат през 2004 г. Chrome беше пуснат за персонални компютри през 2008 г. Говорител на Google е отказал да коментира въпроса. Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 73   Още видео0 гласа


Безкрайните скандали през тази година задържаха бързия възход на компанията

Безкрайните скандали през тази година задържаха бързия възход на компанията ...

......... оценка от около 68 млрд. долара, което е отстъпка и успокоение за съществуващите акционери на Uber, които се притесняват, че сделка с акции при по-ниски цени в търговото предложение може да подкопае стойността на оставащите им залози. SoftBank ще плати общо 7,7 млрд. долара за 15-процентния дял и вложенията си.Huawei Technologies, третият по големина производител на смартфони в света,

Huawei Technologies, третият по големина производител на смартфони в света, ...

......... ясно, че шестима висши мениджъри, сред които и главният разработчик на Huawei P6, са предавали информация на конкурентните компании LeEco и Coolpad. През 2014 г. вътрешна инспекция разкри 116 служители, които са нарушили нейните антикорупционни политики. Тогава на компанията бяха върнати 47,5 млн. евро под формата на получени по-рано подкупи.


Видео стриймингът става все по-популярен в САЩ, като американците засилено

Видео стриймингът става все по-популярен в САЩ, като американците засилено ...

......... през тази година.В същото време все повече хора прекъсват абсолютно абонаментите си за традиционна телевизия (19%) или поне ги ограничават (27%). Така ако 61 на сто от американците са били абонирани за телевизия през 2015 г., то две години по-късно този дял е паднал едва до 45%.Още графики вижте тук


От IBM определено виждат големи възможности в квантовите компютри. За

От IBM определено виждат големи възможности в квантовите компютри. За ...

......... резултат от над 1,7 милиона експеримента, проведени от над 60 000 потребителя. „Нашите партньори не виждат това като някаква прищявка, това е нещо, което след време ще е перманентният ландшафт в компютърните технологии. Това са хората, които вярват в технологията и които искат да скочат първи в басейна“, обобщава Джил.


Американският мобилен оператор AT&T възнамерява да увеличи значително инвестициите си

Американският мобилен оператор AT&T възнамерява да увеличи значително инвестициите си ...

......... влезе в съдебната зала. Всъщност двете компании възнамеряваха да финализират сделката до 22 април 2017 г., но едва ли срокът ще бъде спазен. Процесът е важен и от политическа гледна точка, защото самият Тръмп често критикува новинарския флагман на Time Warner – CNN, и се изказа публично срещу това сливане.  


Didi Chuxing, най-голямото китайско приложение за споделени пътувания, набра 4

Didi Chuxing, най-голямото китайско приложение за споделени пътувания, набра 4 ...

......... на нови мрежи за обслужване на превозни средства, ползващи алтернативно задвижване", допълва компанията. Сред инвеститорите в компанията са SoftBank Group Corp. и Mubadala Capital от Абу Даби, съобщава Wall Street Journal, като цитира анонимни източници, запознати с въпроса. Финансирането увеличава паричните резерви на стартъпа до 12 млрд. долара, пояснява вестникът.Международната компания за IT услуги Endava планира да увеличи повече

Международната компания за IT услуги Endava планира да увеличи повече ...

......... медийния сектор, дистрибуторските мрежи и туризма. Тя разполага с мрежа от офиси в САЩ (с основен център в Силициевата долина) и Европа (Лондон, Франкфурт, Амстердам и др.) с над 3 700 специалисти. Стратегическите центрове на Endava за разработка на софтуерни решения са в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия.  


През юни Google разкри, че браузърът ѝ Chrome ще спре

През юни Google разкри, че браузърът ѝ Chrome ще спре ...

......... след като нарушението бъде премахнато“, посочват от компанията. Планът е неотговарящите на изискванията реклами да бъдат с проблемен статут в Ad Experience Report в продължение на над 30 дни. Инструментът Ad Experience Report предоставя скрийншотове и видеа на досадни реклами, за да помогне на уебсайтовете да открият и оправят проблемите.


Съдът на Европейския съюз (ЕС) постанови в сряда, че Uber

Съдът на Европейския съюз (ЕС) постанови в сряда, че Uber ...

......... може всеки да получи надеждно пътуване с помощта на един бутон". Няколко държави от ЕС, сред които Франция, блокираха приложението UberPop без да уведомят европейските власти. Критиците и конкурентите на Uber обвиняват компанията, че услугата се опитва да избегне регулациите, като се представя за дигитална, а не транспортна услуга.  


Google и Facebook ще трябва да приемат цензурата в Китай

Google и Facebook ще трябва да приемат цензурата в Китай ...

......... нов закон за националната киберсигурност, който изисква чужестранните компании да съхраняват данни на нейната територия и да дават достъп до данни във връзка с разследвания. По думите на Си властите в Китай не възприемат киберпространството като нещо неуправлявано. Вместо това “трябва да администрираме или управляваме интернет според закона”, коментира той.


Американската администрация смята, че Северна Корея носи „пряка отговорност“ за

Американската администрация смята, че Северна Корея носи „пряка отговорност“ за ...

......... пробив в онлайн сигурността. Според Вашингтон режимът в КНДР е отговорен за хакването на Sony Pictures, което разкри детайли около корпоративните финанси на компанията, както и лична кореспонденция на ръководството ѝ. Атаката стана факт, след като около 300 кина прожектираха комедия, разказваща за убийството на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. 


Руската софтуерна група Kaspersky Lab подава съдебен иск в САЩ

Руската софтуерна група Kaspersky Lab подава съдебен иск в САЩ ...

......... се превръща в един от водещите световни доставчици на антивирусна защита. Днес тя разполага с 36 офиса в 30 държави, три от които са в САЩ - в Уобърн, щата Масачузетс, в Белвю, щата Вашингтон, и федералната централа в Арлингтън.  В България софтуерът се разпространява от официалния дилър Dossev&Co LTD.


Европейският съюз (ЕС) е целял „възпиращ ефект“ спрямо Google и

Европейският съюз (ЕС) е целял „възпиращ ефект“ спрямо Google и ...

......... защита, както нарежда ЕК, за да гарантира еднакво третиране на конкурентите“, казва компанията в изявление. „Сътрудничихме изцяло на Европейската комисия по време на седемте години разследване“, пише още в изявлението. „Продължаваме да твърдим, че иновациите ни в онлайн пазаруването са добри за потребителите, търговците на дребно и конкуренцията като цяло“.


До 2020 г. с навлизането на все повече смартфони дигиталният

До 2020 г. с навлизането на все повече смартфони дигиталният ...

......... Южна Европа, където манталитетът е различен. „Тук има известно недоверие и невидима бариера и първият път клиентите искат да опитат нови услуги с помощта на банков консултант“, каза той.Изминали издания на UpDate гледайте тук.Следете UpDate и във Facebook.Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 73   Още видео0 гласа


В продължение на години американският технологичен концерн Uber тайно е

В продължение на години американският технологичен концерн Uber тайно е ...

......... компанията да избягват служителите по реда в редица държави. Компанията също така е изправена пред разследване за евентуално нарушаване на Закона за чуждестранните корупционни практики за даване на подкупи извън страната – нещо, което Джейкъбс също разкрива в писмото си. Чрез адвоката си Травис Каланик е отказал да коментира темата. 


Базираният в Австралия оператор на облачни услуги Aconex е получил

Базираният в Австралия оператор на облачни услуги Aconex е получил ...

......... Oracle каза в изявление, че сделката се очаква да приключи през първата половина на 2018 г. Предложената трансакция е една от двете големи американско-австралийски технологични сделки, обявени в понеделник, след като по-рано австралийският оператор на центрове за данни Metronode получи оферта от 1,04 млрд. долара от американската компания Equinix Inc.


Севернокорейските държавни медии съобщиха в края на миналата седмица, че

Севернокорейските държавни медии съобщиха в края на миналата седмица, че ...

......... смартфони 24 часа в денонощието, пише Wall Street Journal. „Няма друга страна, която толкова успешно да монополизира и контролира интернет като Северна Корея", казва Кан- Шин-Сам, експерт по технологичните усилия на Северна Корея и съръководител на International Solidarity for Freedom of Information в Северна Корея, пред Wall Street Journal.  


Въпреки огромната опозиция от Конгреса, от технически експерти, различни организации

Въпреки огромната опозиция от Конгреса, от технически експерти, различни организации ...

......... голяма степен се основава на икономически анализ и на законови съображения. Комисар О'Райли коментира, че заповедта от 2015 г., която е била създадена от администрацията на Барак Обама, се е занимавала предимно с теоретични заплахи.  Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria! гледано: 24   Още видео0 гласа


Американският технологичен концерн Google обявява резултатите от „2017 г. на

Американският технологичен концерн Google обявява резултатите от „2017 г. на ...

......... 10.   Сезонът на черешитеНай-търсени имена на риалити формати: 1.      VIP Brother 2.      Гласът на България 3.      Черешката на тортата 4.      Смени жената 5.      Като две капки водаНай-търсени песни: 1.      Шушана 2.      Despacito 3.      Мотел (Азис) 4.      Shape of you 5.      Гълъбо А ето и най-търсените термини в глобален аспект!

Над 6000 човека се очаква да присъстват на Webit и

Над 6000 човека се очаква да присъстват на Webit и ...

......... competences; Education) ·     Киберсигурност (Cybersecurity – geopolitics and defence) ·     Европа с хоризонт 2030 - 2050  (Europe in 2030-2050) ·     Стартиращи компании и инвеститори; предприемачеството в ЕС (startups/scaleups/investors and boosting entrepreneurship in EU) ·     Жените в бизнеса и политиката (Empowering Women in Business and Politics)Investor.bg е медиен партньор на събитието!


Потребителите на Netflix са прекарали много време в гледане на

Потребителите на Netflix са прекарали много време в гледане на ...

......... в 130 нови страни. В допълнение към тези данни Netflix обяви и по-забавни статистики за 2017 г., включително, че има акаунт, който е стриймвал „Карибски пирати: Проклятието на черната перла“ всеки ден в продължение на 365 дни. Друг потребител пък е гледал без прекъсване „Shameless”, докато е бил на Антарктика.


Didi Chuxing, китайският гигант в сферата на споделените пътувания, планира

Didi Chuxing, китайският гигант в сферата на споделените пътувания, планира ...

......... ако могат да намерят начин да достигнат до "небанковите" потребители, докато се занимават с опасенията на регулаторите за приемането на пари в брой, казва Енрике Гарсия, докторант в университета CIDE в Мексико, който е публикувал изследване за присъствието на Uber в страната. „Пазарът все още не е пренаситен“, смята той. 


20-годишен мъж от Флорида е бил отговорен за големия пробив

20-годишен мъж от Флорида е бил отговорен за големия пробив ...

......... на Uber подадоха заявления за напускане. Единият от тях - началникът по физическата сигурност Джеф Джоунс, по-късно е казал пред служители, че е щял да напусне така или иначе.  Друг от тримата - старши инженерът по сигурността Притхви Раи, по-късно се е съгласил да остане в компанията на нова позиция.


Обвиненията, че Google заплаща по-малко на своите служители от женски

Обвиненията, че Google заплаща по-малко на своите служители от женски ...

......... Google плаща на жените в Калифорния по-малко, отколкото на мъжете, които изпълняват подобна дейност, и им дава по-малко възможности за повишение в нарушение на щатските закони. Google отхвърля обвинението и пояснява, че решенията ѝ за служителите се правят от комисии за наемане и повишения и е гарантирано, че няма нарушения. 


Рядко срещан публичен спор в технологичната индустрия ескалира във вторник,

Рядко срещан публичен спор в технологичната индустрия ескалира във вторник, ...

......... които добави компанията, са били в нарушение на условията за използване и във вторник Google отново премахна услугата. Fire TV ще загуби достъп до приложението на YouTube на 1 януари, пояснява Google. Amazon продава това устройство по-отдавна, отколкото Echo Show, което значи, че сега повече клиенти може да са засегнати.  


Най-големият американски конкурент на Uber – Lyft, увеличава отново своя

Най-големият американски конкурент на Uber – Lyft, увеличава отново своя ...

......... и Lyft приема пари в брой, когато те са на масата. Uber от своя страна се готви да поеме поне 1 млрд. долара под формата на нови инвестиции от японския конгломерат SoftBank. SoftBank заплаши, че ще инвестира в Lyft, ако не бъде в състояние да затвори инвестицията си в Uber.


Amazon започна тихомълком дейност в Австралия във вторник, което може сериозно

Amazon започна тихомълком дейност в Австралия във вторник, което може сериозно ...

......... харчат по-малко онлайн, отколкото американците или европейците, но разходите им там нарастват, докато eBay и големите местни търговци на електроника насърчават националния пазар. Според анализаторската компания Roy Morgan над 8,7 милиона австралийци са купили един или повече продукти по интернет, за който и да е четиримесечен период през миналата година.  


Искането на Uber за обжалване на решението за правата на

Искането на Uber за обжалване на решението за правата на ...

......... график и местоработата си. Koмпaниятa ce бopи и дa зaпaзи лицeнзa cи зa британската столица, cлeд ĸaтo мecтният peгyлaтop заяви, че няма да го поднови. Зaбpaнaтa тpябвaшe дa влeзe в cилa от 30 ceптeмвpи, нo Ubеr oбжaлвa решението и вce oщe paбoти там до излизането на окончателно съдебно решение.  


Китай няма да затвори вратите си за глобалния интернет, но

Китай няма да затвори вратите си за глобалния интернет, но ...

......... компании, опериращи в страната, да съхраняват данните за местните си контакти и да ги предоставят на контролните органи.  "Гугъл", "Фейсбук", "Туитър" и повечето големи западни новинарски сайтове са недостъпни в Китай. Въпреки това организаторите на конференцията са поканили за участие шефове от "Епъл", "Гугъл", "Алибаба груп" "Тенсънт" и Байду".(БТА)  


Годината е повече от кошмарна за Uber, като само в

Годината е повече от кошмарна за Uber, като само в ...

......... процес на набиране на инвестиции, за да ускорят бизнеса си. Конкурентът на Uber набра допълнително финансиране през миналата седмица в размер на 500 млн. долара. Кръгът за набиране на средства е воден от CapitalG на американския гигант Alphabet, и е допълнение към кръга за 1 млрд. долара, обявен през октомври.


Шервин Пишевар, виден рисков капиталист от Силициевата долина, е обвинен

Шервин Пишевар, виден рисков капиталист от Силициевата долина, е обвинен ...

......... че успешно e оспорвил иска на Пишевар във Върховния съд. Независимо от това правните действия на Пишевар оказват влияние. Някои от жените, които са споделили за лошо поведение на Пишевар пред Bloomberg, първоначално са се съгласили да бъдат идентифицирани по име. След съдебното дело обаче са пожелали да останат анонимни.  


Американският технологичен концерн Google нелегално е събрал личните данни на

Американският технологичен концерн Google нелегално е събрал личните данни на ...

......... личната информация ще бъдат подложени на все по-затягащи се проверки, коментира FT. Освен това новите разпоредби, които влизат в сила през следващата година в ЕС, включват провизии за всеки, чиито данни са били използвани за злоупотреби, за да могат групите за защита на потребителите да предявяват искове от тяхно име.


Магнатите, които седят зад акциите на FANG (Facebook, Amazon, Netflix,

Магнатите, които седят зад акциите на FANG (Facebook, Amazon, Netflix, ...

......... на индекса, който следи Facebook, Amazon, Netflix и Google, е най-високият от 21 месеца насам, размерът на изгубените пари надвишава всеки друг рекорд. Оценен приблизително на 60 млрд. долара, спадът в общата пазарна стойност на тези компании затъмнява всяко подобно поевтиняване, откакто Facebook стана публична компания, изчислява агенцията. 

DНL, която е дъщерна компания на германската Dеutѕсhе Роѕt АG,

DНL, която е дъщерна компания на германската Dеutѕсhе Роѕt АG, ...

......... се превръща в „потенциален убиец на сделките“, защото купувачите от бранша са фокусирани върху оперативните разходи на миля. Въпреки това Tesla и други производители, като Daimler AG, Navistar International Corp и партньорът ѝ Volkswagen AG, инвестират в електрически модели в залог, който може да преобрази пазара през следващото десетилетие.  


Американската услуга за споделено пътуване Uber Technologies Inc. увеличава нетната

Американската услуга за споделено пътуване Uber Technologies Inc. увеличава нетната ...

......... долара, ако сделката се осъществи. Смесената оценка в общата сделка ще бъде 54 млрд. долара, твърди източник. Консорциумът от купувачи има на разположение около четири седмици, за да привлече достатъчно инвеститори при текущата цена на акциите или да предложи по-висока цена. Цялата процедура следва да завърши до края на февруари.


Главният изпълнителният директор и основател на Tumblr, който създаде блог

Главният изпълнителният директор и основател на Tumblr, който създаде блог ...

......... след това. От компанията направиха изявление, в което посочват, че главният оперативен директор Джеф Д’Онофрио ще поеме управлението на Tumblr. В бележка до колегите си от Tumblr Карп заяви, че е взел решението след месеци на обмисляне на личните му амбиции и той продължава да вярва в бъдещето на Tumblr. 


Японският конгломерат SoftBank Group Corp. и група инвеститори се опитват

Японският конгломерат SoftBank Group Corp. и група инвеститори се опитват ...

......... роботиката, полупроводниците и спътниците. SoftBank вече има дял от китайския Didi Chuxing, индийската Ola и Grab от Югоизточна Азия, три от най-големите компании за споделено пътуване в света след Uber. Една евентуална сделка на SoftBank с Uber може да доведе до редица сливания и концентрации сред конкурентите ѝ в света. 


Американската търсачка Google не е променила своя алгоритъм за търсене,

Американската търсачка Google не е променила своя алгоритъм за търсене, ...

......... компанията. Говорител на Google потвърди, че писмото е изпратено от компанията, но не предостави допълнителни коментари. Руското правителство финансира "Спутник" и Russia Today, а американските разузнавателни агенции заявиха, че и двата уебсайта разпространяват дезинформация и са публикували отрицателни материали за Хилари Клинтън по време на президентската кампания през 2016 г.


Продажбите в рамките на т. нар. киберпонеделник (понеделник след Деня

Продажбите в рамките на т. нар. киберпонеделник (понеделник след Деня ...

......... киберпонеделника силен, така че те са склонни да пазят оферти и инвентар специално за този ден. Но тъй като нарастващите тълпи влизат в онлайн магазините и по време на дългата почивка през уикенда, много от изложените за киберпонеделника стоки се изкупуват преди този ден, казва Тамара Гафни, анализатор в Adobe.


Ежегодното шопинг събитие eMAG Black Friday e реализирало 1,630 визити

Ежегодното шопинг събитие eMAG Black Friday e реализирало 1,630 визити ...

......... черен петък е Suzuki Vitara, 1.4, 4WD, за 47 999 лв. Най-популярните категории са били малки домашни ел. уреди, телевизори и големи ел. уреди и такива за дом, обзавеждане и декорация. Как протече Черният петък в САЩ вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 32   Още видео0 гласа


Уебсайтът за съхранение и споделяне на изображения Imgur се оказа

Уебсайтът за съхранение и споделяне на изображения Imgur се оказа ...

......... Засягането на 1,7 млн. потребителски акаунта не е толкова огромен пробив спрямо наскоро разкритите. Мащабните атаки срещу Yahoo през 2013 и 2014 г. са довели до компрометиране на данните на 3 млрд. акаунта. Миналата седмица Uber разкри хакерска атака, която е засегнала личните данни на 57 млн. потребители и шофьори.


Американската услуга за споделено пътуване Uber и руската интернет компания

Американската услуга за споделено пътуване Uber и руската интернет компания ...

......... супервот на ранните инвеститори, които им дават множество гласове на акция, както и разширяване на членовете на борда с шестима до 17 директори. SoftBank ще получи две от новите места. Като част от тези мерки Uber също определи краен срок до 2019 г. за осъществяване на първичното си публично предлагане.


Джеф Безос е най-новият милиардер с над 100 млрд. долара

Джеф Безос е най-новият милиардер с над 100 млрд. долара ...

......... най-голямото му дарение от създаването на фондацията Bill and Melinda Gates през 2000 г. Oxfam прогнозира, че светът ще има своя първи трилионер в рамките на 25 години, тъй като богатството на свръхбогатите в света расте експоненциално. Точно сега Безос изглежда като най-вероятният кандидат за достигане на тази граница.  


Иран предлага най-евтиния в света широколентов интернет със средна цена

Иран предлага най-евтиния в света широколентов интернет със средна цена ...

......... интернет, са от този регион. Освен Буркина Фасо изключително високи са цените в Намибия – над 430 долара, Зимбабве (170 долара) и Мали (164 долара), с което се оказва сред 10-те страни с най-високи такси за интернет. Повече за различните цени в света разгледайте с интерактивната картаДруги графики разгледайте тук


Сутрешният наплив от купувачи в САЩ не е много голям

Сутрешният наплив от купувачи в САЩ не е много голям ...

......... колкото са били желаещите и миналата година, предаде AP. В Мисури и Алабама насилие разтърси иначе умереното начало на американския сезон на зимното пазаруване, допълва Ройтерс. Един човек пострада сериозно след стрелба на паркинга на Columbia Mall в Колумбия, Мисури. Още не се знае дали злополуката е случайна или умишлена.


Lidl, Mars, HP, Deutsche Bank, Sky и BT спряха рекламите

Lidl, Mars, HP, Deutsche Bank, Sky и BT спряха рекламите ...

......... разчита на алгоритми, за да открива неподходящо съдържание в сайта. Освен това насърчава потребителите да сигнализират за видеа или поведение, което нарушава правилата. Въпреки това най-големият сайт за видео споделяне в света продължава да е обект на неспирни критики за провала си в свалянето на опасно съдържание, включително и екстремистко.


Ежегодната кампания „Черен петък“ в България стартира още в полунощ,

Ежегодната кампания „Черен петък“ в България стартира още в полунощ, ...

......... хора, които са прекарали уикенда в сърфиране на сайтовете на магазините. Търговците на дребно в редица страни - от Бразилия до Франция, също започнаха да предлагат изгодни сделки за "Черния петък". А сега явлението е почти глобално. Вижте и гостуването на Стефана Здравкова, директор на eMAG.bg, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.


Американските потребители са похарчили повече от 1,52 млрд. долара онлайн

Американските потребители са похарчили повече от 1,52 млрд. долара онлайн ...

......... и 16%, като най-добрите сделки онлайн са във вечерта на Деня на благодарността. Броят на потребителите, които пазаруват през смартфоните си, е скочил, като вече представлява 46% от трафика на сайтовете за търговия, докато трафикът от настолни компютри и лаптопи се е свил съответно с 11 и 6 на сто.  


Гигантът в онлайн търговията Amazon е изправен пред тежък Черен

Гигантът в онлайн търговията Amazon е изправен пред тежък Черен ...

......... спор за възнагражденията и условията. "Най-големият онлайн търговец на дребно в света иска да постигне рекордни продажби на този ден, но служителите трябва да се представят рекордно не само в този ден, за да може всичко да въври, както Амазон иска", коментира Щефани Нутценбергер, член на борда на Ферди. (БТА)


В една година, за която си мислихме, че не може

В една година, за която си мислихме, че не може ...

......... трябвало да напуснат компанията незабавно след задълбочено разследване. Както показва инфографиката, Uber в никакъв случай не е единствената компания, която е станала жертва на кражба на данни през последните няколко години. Но очевидната липса на прозрачност още веднъж поставя компанията и нейния бивш лидерски екип в лоша светлина.

В Китай двa товарни самолета от типа Boeing 747 бяха

В Китай двa товарни самолета от типа Boeing 747 бяха ...

......... нов собственик. Taobao е доминиращата платформа за частни продажби в Китай и контролира 90% от пазара. Според агенция Xinhua почти всички китайски съдилища са се регистрирали там от създаването на онлайн портала през 2012 г. За пръв път обаче такива скъпи предмети, като товарни самолети, са продадени на търг.  


Докато британските потребители започват да страдат от ефектите от Brexit,

Докато британските потребители започват да страдат от ефектите от Brexit, ...

......... Удължаването на периода около Черния петък се простира и извън Великобритания. Zalando увеличи в Белгия периода за намаления в рамките на тази седмица, който ще доведе до по-големи намаления в петък. В Германия компанията за потребителска електроника Saturn провежда „Черна седмица“, която започна в събота и ще продължи до петък.


Apple е премахнала стотици приложения от своя онлайн магазин в

Apple е премахнала стотици приложения от своя онлайн магазин в ...

......... на годината по искане на китайското правителството. Apple твърди, че е „повдигнала въпрос за законовото основание на запитванията“, но ѝ е било казано, че засегнатите оператори на VPN нарушават китайския закон за киберсигурност. Бройката е двойно по-голяма от премахнатите приложения от App Store в рамките на предходната година, обяви компанията. 


Фонд мениджърите изразяват силно противоречиви възгледи за Snap Inc по

Фонд мениджърите изразяват силно противоречиви възгледи за Snap Inc по ...

......... документ, известен като 13f. Други инвеститори следят за тези данни като насоки за тенденциите на борсата. Но да се разчита само на тези документи за развитие на инвестиционна стратегия е донякъде рисково, защото разкритията не са пълни, отчитат отминал период и се публикуват 45 дни след края на всяко тримесечие. 


Адвокатите на Uber отново ще имат сериозна работа. В нова

Адвокатите на Uber отново ще имат сериозна работа. В нова ...

......... Alphabet за автономни коли, както и да се пребори с няколко федерални проверки за практиките на компанията за неприкосновеност на личния живот. Справянето с тези правни проблеми и свиването на финансовите загуби ще станат все по-наложителни, тъй като компанията се готви да стане публична през следващите 18 до 36 месеца.


Mozilla се радва на засилено медийно внимание през последните часове.

Mozilla се радва на засилено медийно внимание през последните часове. ...

......... взаимоотношения също са необичайни предвид факта колко често Google е в противоречие с мисията на Mozilla да гарантира на хората избор при онлайн дейността им. Google поддържа строг контрол върху своята мобилна операционна система Android и нейните многобройни свързани услуги като Google Maps, Gmail, YouTube, Google Music и Google Docs.


Правителствата по света драматично засилват усилията си да манипулират информацията

Правителствата по света драматично засилват усилията си да манипулират информацията ...

......... гражданите да изберат лидерите си на база фактологични новини и истински дебати. Манипулирането на съдържанието е допринесло за упадъка на интернет свободата за седма поредна година включително с прекъсвания на мобилни интернет услуги и ръст на физическите и техническите атаки срещу защитници на човешките права и независими медии.

В понеделник е засечено масово разпространение на електронно писмо (СПАМ/вирус)

В понеделник е засечено масово разпространение на електронно писмо (СПАМ/вирус) ...

......... следното заглавие: Покана за плащане на просрочено задължение/за доброволно изпълнение. Подобни атаки са все по-често срещано явление. Те злоупотребяват с имената на световни лидери като PayPal, Google, Amazon, Netflix, eBay, Apple. В България хакерска атака бе направена преди по-малко от месец от името на Националната агенция за приходите (НАП).  


Бордът на директорите на американския стартъп Uber Technologies Inc е

Бордът на директорите на американския стартъп Uber Technologies Inc е ...

......... пусне рекламна кампания в печатни медии, информирайки инвеститорите за покупката на акции. SoftBank ще предложи цена, при която ще купува акции, а ако няма достатъчно купувачи, тя може да предложи по-висока цена или да се откаже. Компанията заплаши, че ще инвестира в конкурента Lyft, ако не сключи сделка с Uber.


Китайският онлайн търговец Alibaba отбелязва подобаващо Денят на самотните сърца

Китайският онлайн търговец Alibaba отбелязва подобаващо Денят на самотните сърца ...

......... от основателите на Alibaba Джоузеф Цай. "В Деня на самотните сърза пазаруването е спорт, развлечение", посочи той, цитиран от Ройтерс. В Китай има над 300 млн. потребители от средната класа, отчете още Цай. Доходите в страната се увеличават и те търсят по-добро качество на стоките и по-добър стандарт на живота.