Китайският технологичен концерн Huawei Technologies Co. е помагал през последните

Китайският технологичен концерн Huawei Technologies Co. е помагал през последните ...

......... с друг. Huawei вече е в черния списък на юридическите лица на правителството на САЩ, което ѝ забранява да осъществява бизнес с американски компании. Ако новите твърдения срещу Huawei във връзки със Северна Корея бъдат доказани, това би могло да доведе до още по-големи проблеми и наказания за компанията.  


Представяте ли си чатбот да стане „служител“ на месеца? Но

Представяте ли си чатбот да стане „служител“ на месеца? Но ...

......... същевременно по-високи резултати за бизнеса и по-висок общ процент на удовлетвореност сред клиентите. А колкото повече всички ние взаимодействаме с подобни програми, които разполагат с изкуствен интелект, толкова по-бързо ще се утвърди позицията им като фактор, революционизираш клиентското обслужване. Фактор, който според експерти и обикновени потребители, вече е в ход.


Американската технологична компания Google се съгласи да плати 11 млн.

Американската технологична компания Google се съгласи да плати 11 млн. ...

......... демонстрират необходимата за съответната позиция техническа компетентност, въпреки че интервюиращите са установили, че са достатъчно „Googly” и подходящи за компанията. Концернът пояснява, че все още отрича умишлената дискриминация на Филекс или на някой от другите ищци поради тяхната възраст. Google твърди още, че има силни политики срещу дискриминацията, включително възрастовата.


Tinder се присъедини към нарастващото въстание срещу таксите на магазините

Tinder се присъедини към нарастващото въстание срещу таксите на магазините ...

......... да предизвика ефекта на доминото. „Tinder е сравнително малък и няма да има огромно въздействие, но проблемът е дали ще повлече и други и дали тази тенденция няма да попадне и при приложенията за игри“, казва анализаторът. „Ще видим много други компании, които потенциално се опитват да експериментират с това“.


На фона на мащабната хакерска атака срещу българската приходна агенция

На фона на мащабната хакерска атака срещу българската приходна агенция ...

......... до фондовата борса през май Equifax заяви, че е заделила 690 млн. долара за покриване на разходи, свързани с разследвания и съдебни дела. Главният изпълнителен директор Марк Бегор заяви пред анализаторите, че в процес на подготовка е споразумение, което ще покрие „много от важните проблеми, пред които е изправена компанията". 


Разписанието на българския жп превозвач БДЖ вече е видимо и

Разписанието на българския жп превозвач БДЖ вече е видимо и ...

......... офлайн маршрути и зависят от зададената начална и крайна точка, обект или гара. Припомняме, че в началото на май навигационната услуга пусна актуализация за потребителите си в България, с която вече прави достъпна и възможността за навигация с използване на градския транспорт за София. По-късно бяха добавени и други градове. Комуникационният регулатор в Русия Роскомнадзор глоби Google 700 хил. рубли (11

Комуникационният регулатор в Русия Роскомнадзор глоби Google 700 хил. рубли (11 ...

......... 500 хил. рубли за отказ да се свърже с този регистъра. Припомняме, че Москва въведе по-сериозни интернет закони, след като западните държави наложиха санкции срещу Русия във връзка с анексирането на Крим.  Роскомнадзор е уведомила Google, че възнамерява да я глоби за неспазване на закона, още през май тази година. 


Комисията за защита на личните данни ще започне производство в

Комисията за защита на личните данни ще започне производство в ...

......... Bloomberg TV Bulgaria Георги Янков от "ТАД Груп", работодателя на младежа, коментира подробно темата.  През вчерашния ден пък премиерът Бойко Борисов определи задържания мъж като „вълшебник“ с „уникален мозък и невероятни способности“. Според министър-председателя случаят показвал, че подготовката на учениците в страната по компютърни умения е на световно ниво.  


Ветеранът при компютрите IBM отново трябваше да приеме сериозно поражение

Ветеранът при компютрите IBM отново трябваше да приеме сериозно поражение ...

......... на инвеститорите, но приходите ѝ спадат отновоIBM придобива Red Hat за 33,4 млрд. долара2 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар

Инвеститорите очакваха неприятни изненади, но със сигурност не и такава

Инвеститорите очакваха неприятни изненади, но със сигурност не и такава ...

......... ние сме свободни от реклама. И това е дълбоко вкоренено в нашата марка“, каза той. Винаги е по-добре да се занимаваш с удовлетвореността на клиентите, отколкото да се стремиш към рекламни долари, смята той. Това, най-малкото, ще успокои лоялните и изнервените от постоянните реклами в тв ефира клиенти на Netflix.


Американската компания за софтуер за киберсигурност McAfee LLC планира да

Американската компания за софтуер за киберсигурност McAfee LLC планира да ...

......... г. и по-късно се премества в Белиз. МакАфи  стана известен през 2012 г., след като избяга в Гватемала, за да избегне полицейско разследване във връзка с предполагаемото убийство на съседа му. МакАфи, който поддържаше своята невинност, в крайна сметка беше депортиран в САЩ, а Белиз отказа да поиска екстрадицията му.Британската авиокомпания British Airways беше глобена със 189 млн. лири

Британската авиокомпания British Airways беше глобена със 189 млн. лири ...

......... защитим позицията на авиокомпанията твърдо, включително да отправим всички необходими жалби", отбеляза той. Предполага се, че престъпниците може да са откраднали данни, включващи банкови сметки на клиенти, имейл адреси и информация за плащане с карти - включително номера, срок на годност и в някои случаи техните персонални кодове за достъп.


Възможността да се насочва рекламата въз основа на демографски черти,

Възможността да се насочва рекламата въз основа на демографски черти, ...

......... реклами са неподходящо използване на лични данни, а по-възрастните американци особено много не желаят да получават насочени реклами. Респондентите на възраст от 18 до 24 години са малко по-отворени към насочваните реклами, като 41% поясняват, че насочените реклами са удобен начин да видят интересни продукти.Още графики можете да откриете тук.


„Алтерко“ АД сключи споразумение за покупко-продажба на акции и дялове

„Алтерко“ АД сключи споразумение за покупко-продажба на акции и дялове ...

......... капитализация възлиза на около 31 млн. лева, е доставчик на мобилни услуги, опериращ на пазарите в Европа, Азия и Америка. За компанията работят над 90 служители в офисите й в България, Румъния, Македония, Сърбия, Косово, Унгария, Германия, Сингапур, Малайзия и САЩ. Investor.bg първи писа за първичното публично предлагане през март 2016 г.


В края на 2017 г. американската технологична компания Microsoft инвестира

В края на 2017 г. американската технологична компания Microsoft инвестира ...

......... в стартъпа за софтуера Confluent чрез придобиването на LinkedIn за 27 милиарда долара през 2016 г., а стойността на тази инвестиция се е увеличила драстично.По-рано тази седмица съоснователят на Microsoft Бил Гейтс заяви, че закупуването на част от Facebook преди социалната медийна компания да стане публична е било „суперуспешна инвестиция“.


От днес в България има още по-лесен начин за ползване

От днес в България има още по-лесен начин за ползване ...

......... се, парола на даденото устройство. Apple Pay първоначално стартира в Съединените щати през октомври 2014 г. и оттогава се разшири до десетки страни и територии. Услугата може да се използва навсякъде, където безконтактните плащания се приемат със съвместим iPhone или Apple Watch, както и от избрани приложения и уебсайтове.  Китай координира своя подход към 5G и някои успехи вече

Китай координира своя подход към 5G и някои успехи вече ...

......... е изложен на протекционистични заплахи“, коментира Милена Виденова, управител на „Кофас България“. „За страната ни има значение предимно какво ще договори Европейският съюз в тази насока...“, добавя още тя, цитирана в прессъобщение на организацията.  Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 34   Още видео0 гласа


Онлайн услугата за разплащания Paypal възнамерява да предприеме сериозни съкращения

Онлайн услугата за разплащания Paypal възнамерява да предприеме сериозни съкращения ...

......... Deutschland GmbH в Драйлинден, малко извън Берлин, през последните седмици вече са предприети мерки за преструктуриране. Тъй като там след разделянето на Paypal от eBay през 2015 г. вече няма работнически съвет, синдикатът преговаря с компанията само за планираното намаляване на бройките във Вилмерсдорф. От Paypal засега не коментират темата.


Парадът от първични публични предлагания от Силициевата долина през тази

Парадът от първични публични предлагания от Силициевата долина през тази ...

......... плащащите клиенти се е увеличил с 49% през годината. Slack също наблюдава голям растеж сред най-високо платените  клиенти - тези, които плащат над 100 000 долара годишно. Броят на клиентите в тази група се е увеличил почти двойно през годината в сравнение с фискалната 2018 г., става ясно от проспекта.


Въпреки че светът е отправил поглед към Хонконг през последната

Въпреки че светът е отправил поглед към Хонконг през последната ...

......... през седмицата. Ако Вашингтон мисли, че „изиграването на картата с Хонконг може да принуди Китай да направи компромис в преговорите със САЩ, по-добре да помисли отново“, предупреждава вестникът. „Бунтовете в Хонконг само ще засилят позицията на Пекин срещу Вашингтон“, допълва изданието. Китайската комунистическа партия контролира потока от информация към обществото.


На 15 и 16 юни от 19:30 часа в технологичното

На 15 и 16 юни от 19:30 часа в технологичното ...

......... в обработване на информация. Според Дейвис медицинските лица трябва да имат повече възможност да изразяват емпатия и да комуникират с пациентите си – нещо, което един компютър не може да свърши. Двете части на разговора гледайте тази събота и неделя от 19:30 часа в UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.  


Основателят на чат приложението Telegram Павел Дуров заяви, че е

Основателят на чат приложението Telegram Павел Дуров заяви, че е ...

......... интернет свободите. През 2017 г. той каза, че услугата ще бъде регистрирана в руския комуникационен регулатор, след като беше заплашена с вътрешна забрана в страната. Дуров не е отговорил веднага на запитванията за коментар по темата, свързана с Хонконг. Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!


Китай започна нова кампания за налагане на онлайн цензура, като

Китай започна нова кампания за налагане на онлайн цензура, като ...

......... финансови новини wallstreetcn.com каза в понеделник, че е спряло своя уебсайт и мобилно приложение по искане на властите, но не даде подробности какви правила може да е нарушило. Напоследък бяха спрени също така различни профили в социалните медии, включително такива, които публикуват деликатни в политическо отношение материали и финансови новини.БТА


Американският конкурент на германската софтуерна компания със силен бизнес и

Американският конкурент на германската софтуерна компания със силен бизнес и ...

......... над 33%, а тази на Salesforce се понижи с повече от 5 на сто. Базираната в Сан Франциско Salesforce очаква сделката да намали коригираната печалба на акция с между 37 до 39 цента до диапазона между 2,51 и 2,53 долара на акция. Очаква се сделката да приключи през третото тримесечие.


Конкурентната среда на плащанията в Европа е в период на

Конкурентната среда на плащанията в Европа е в период на ...

......... за да предостави на потребителите и търговците на дребно избор, който не се ограничава само до установените и традиционни участници.  Фактите говорят, че това е налице.Статията е изготвена по проучване на Oxera, финансирано от Mastercard.Рейндър Ван Дийк, Партньор в OXERA Consulting LLP и Джоузеф Бел, Директор в OXERA Consulting LLP


В днешно време информацията е един от най-ценните ресурси. Ето

В днешно време информацията е един от най-ценните ресурси. Ето ...

......... специална подготовка на персонала. Въпреки множеството възможности, които предлагат доставчиците на решения за киберсигурност, човешкият фактор продължава да бъде неизменна част от процеса по защита на информацията, тъй като именно хората са тези, които контролират и анализират действията на машините, и съответно имат ключова роля за предотвратяването на киберпрестъпленията.  


Онлайн видео платформата YouTube увеличава усилията си да премахне проблемното

Онлайн видео платформата YouTube увеличава усилията си да премахне проблемното ...

......... включва изобилия от проблемно съдържание. В продължение на години YouTube, както и социалните мрежи, като Facebook и Twitter, се опитват да пренебрегнат задачата да преглеждат съдържанието, оправдавайки се, че ръчното премахване, което е прекалено бавно. Но нарастващото обществено недоволство ги принуждава все повече да действат.гледано: 50   Още видео0 гласа


Американското правителство се подготвя да започне разследване срещу Amazon, Apple,

Американското правителство се подготвя да започне разследване срещу Amazon, Apple, ...

......... WhatsApp и има над 1,5 млрд. потребители дневно, има огромно влияние в много държави. Тя е критикувана за това, че позволява разпространението на фалшиви новини в платформата си. Google е изправена пред обвинения, че нейната онлайн търсачка отвежда потребителите до собствените ѝ продукти, оставяйки на заден план тези на конкурентите.


Американското министерство на правосъдието планира антитръстово разследване на Google, пише

Американското министерство на правосъдието планира антитръстово разследване на Google, пише ...

......... поставят на преден план демократите. Сенатор Елизабет Уорън, която през декември обяви, че през 2020 г. ще се кандидатира за президент, все повече настоява за разделянето на технологични компании като Google.  Министерството на отбраната не е коментирало разследването си. Google не е отговорила веднага на запитванията за коментар по въпроса.


Alibaba Group Holding Ltd. обмисля да набере 20 млрд. долара

Alibaba Group Holding Ltd. обмисля да набере 20 млрд. долара ...

......... затруднява да поддържа растежа, тъй като световната икономика номер 2 се забавя, и води също така скъпа война на субсидии с конкурента за доставка на храна и пътувания Meituan. Листването в Хонконг може да отклони пари от инвеститори от конкуренти като Meituan и оператора на WeChat Tencent Holdings Ltd.  


Първият служител на американската компания за споделено пътуване Uber Technologies

Първият служител на американската компания за споделено пътуване Uber Technologies ...

......... първичното публично предлагане. В проспекта Uber заяви, че е купила повече от 1,1 милиона акции от Грейвс. След IPO той притежава 1,9% от Uber, според проспекта. Грейвс сега е основател и главен изпълнителен директор на инвестиционния фонд Saltwater Capital, който инвестира в компании като Calm и Equator Coffees & Teas.


Китайският интернет гигант Baidu отчете загуба за първи път, откакто

Китайският интернет гигант Baidu отчете загуба за първи път, откакто ...

......... да оглави комбинираното звено, посочва председателят Робин Ли в писмо до служителите, изпратено след обявяването на резултатите. Бордът е одобрил нова програма за обратно изкупуване на акции на стойност 1 млрд. долара. Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 31   Още видео0 гласа    


Девет месеца след влизането в сила на GDPR по силата

Девет месеца след влизането в сила на GDPR по силата ...

......... уведомяване от администраторите за накърняване на защитата на личните данни. 52% от тези случаи вече са закрити, а 1% от казусите са били оспорвани преди това пред национални съдилища.  Какви са заключенията и какви случаи имаме в България - вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria! 


Pinterest прогнозира приходи, които в голяма степен отговориха на очакваното

Pinterest прогнозира приходи, които в голяма степен отговориха на очакваното ...

......... обяви компанията. Нетната загуба се е свила до 41,4 млн. долара през тримесечието, завършило на 31 март, от 52,7 млн. година по-рано. Като се изключат някои елементи, компанията е загубила 32 цента на акция. Общите приходи са нараснали над 54% до 201,9 млн. долара, надминавайки прогнозата за 200,6 млн. долара.


След като компаниите за споделено пътуване Uber и Lyft са

След като компаниите за споделено пътуване Uber и Lyft са ...

......... коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Предизвикателството пред Uber и Lyft са шофьоритеTencent отчете рекордна печалба за тримесечиетоЩе инвестира ли PMI в производствена фабрика в БългарияНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИTencent отчете рекордна печалба за тримесечиетоЩе инвестира ли PMI в производствена фабрика в България

Walt Disney придобива дела на Comcast от една трета в

Walt Disney придобива дела на Comcast от една трета в ...

......... продължи да лицензира предавания на NBC към Hulu до 2024 г., с опцията да изтегли съдържанието след три години. Това може да е ключова клауза за бъдещето на Hulu, която се роди като съвместно предприятие между телевизионни мрежи и изгради публика благодарение на предавания на NBC, ABC и Fox.  


Акциите на Lyft Inc. се сринаха с близо 11% в

Акциите на Lyft Inc. се сринаха с близо 11% в ...

......... които реагираха на отчета на Lyft. „Ние вярваме, че Lyft ще бъде както катализатор, така и бенефициент от растежа на автономните технологии през следващите 10 години“, пише анализаторът на Piper Jaffray Майкъл Олсън в бележка до клиентите, запазвайки своята оценка за „надценена“ компания и целева цена от 7 долара8.  


Lyft Inc. отбеляза силен ръст в първия си тримесечен отчет

Lyft Inc. отбеляза силен ръст в първия си тримесечен отчет ...

......... приходите през второто тримесечие на миналата година, когато и двете компании повишиха цените си. През второто тримесечие Lyft реализира приходи от поне 800 млн. долара, което е ръст от около 60% спрямо предходната година. Приходите за годината възлязоха на 3,3 милиарда долара. И двете суми са над очакванията на анализаторите.


Легендарният американски инвеститор Уорън Бъфет заяви наскоро, че е подценявал

Легендарният американски инвеститор Уорън Бъфет заяви наскоро, че е подценявал ...

......... акции на Apple и Amazon, когато не бяха най-евтини. Amazon приключи в четвъртък сесията на ниво от 1900,82 долара, а Apple се търгуваше при цена 209,15 долара. Все пак Berkshire приключи 2018 г. на плюс от инвестициите си в Apple, оценени на повече от разходите за закупуване на акциите.  


Картовата услуга на Google - Google Maps пусна актуализация за

Картовата услуга на Google - Google Maps пусна актуализация за ...

......... няколко удобни превозни средства, ще ви навигира как да стигнете пеш до най-близката спирка и допълнителни напътствия – например кога идва следващото превозно средство, на какъв интервал пътува и през кои спирки ще мине. Актуализацията включва и подобрено меню "За вас", което предоставя специализирана информация спрямо интересите на конкретния потребител. 


Американската технологична компания Uber Technologies Inc. намери първия си официален

Американската технологична компания Uber Technologies Inc. намери първия си официален ...

......... През следващата седмица Uber планира да събере до 9 млрд. долара, в процес, който се очаква да бъде най-голямото първично публично предлагане за тази година. Базираната в Сан Франциско компания предлага 180 милиона акции на стойност от 44 до 50 долара, според регулаторните документи от миналата седмица, припомня Bloomberg.  


WeWork Cos., най-голямата компания в света за съвместни работни пространства,

WeWork Cos., най-голямата компания в света за съвместни работни пространства, ...

......... повече от 12 млрд. долара, повечето от които са от SoftBank. Японският конгломерат промени света на технологичните стартъп компании със своя фонд от 100 млрд. долара, подкрепен от Саудитска Арабия. SoftBank е основен инвеститор в няколко от най-големите IPO-та, планирани за тази година, включително в Uber и Slack Technologies Inc.


Бизнесът на търсачката е лиценз за печатане на пари на

Бизнесът на търсачката е лиценз за печатане на пари на ...

......... оригиналната идея за споделени пътувания с автономни коли Google иска също така да разпространява технологията като лиценз, включително за камиони, услуги за доставка или за лична употреба. В началото на март Waymo обяви, че ще продава своята 3D лидарна сензорна технология на универсални магазини или на компании от селскостопанския сектор.


Spotify успя да достигне 100 милиона платени абоната – първо

Spotify успя да достигне 100 милиона платени абоната – първо ...

......... зоната на загубите през първото тримесечие и очаква загуба и за цялата година. Оперативният дефицит ще бъде между 180 млн. и 340 млн. евро и по този начин малко по-нисък от прогнозирания. Очаква се приходите през 2019 г. да нараснат до диапазона между 6,35 млрд. и 6,8 млрд. евро.  


Uber Technologies се стреми към оценка от около 80 до

Uber Technologies се стреми към оценка от около 80 до ...

......... загуба през последните три години възлиза на над 10 млрд. долара. Базираната в Сан Франциско компания планира да се представи пред потенциалните инвеститори като глобална транспортна платформа, изграждайки и след това обслужвайки ново търсене на всичко – от скутери и велосипеди до товари и доставки на храна, съобщават запознатите източници.


Видео платформата на Alphabet – YouTube, е набрала добра инерция

Видео платформата на Alphabet – YouTube, е набрала добра инерция ...

......... той. „Днес в Индия виждаме, че 85% от потреблението се случва през мобилни услуги“, посочва директорът. По думите на Видясагар YouTube и Google са инвестирали значително в технологии като машинно самообучение и в хора, както и в имплементирането на инструменти и политики, които да отговорят на регулаторните стандарти в Азия.


Онлайн платформата за търговия Ebay започна финансовата година със значително

Онлайн платформата за търговия Ebay започна финансовата година със значително ...

......... 2,65 млрд. долара. Онлайн продавачът заяви, че има 180 милиона активни глобални купувачи, които харчат около 100 милиарда долара на платформата всяка година. еBay издаде дивиденти за 14 цента на акция – без промяна спрямо последното тримесечие. Компанията планира да върне около 5,5 млрд. долара на акционерите през тази година.


Германската Leica Camera е поредната чуждестранна компания, която предизвика негативна

Германската Leica Camera е поредната чуждестранна компания, която предизвика негативна ...

......... Air Lines трябваше да се извиняват за отбелязването на Тибет и Тайван като отделни нации на уебсайта си, а италианската луксозна къща Dolce & Gabbana все още е блокирана от местните уебсайтове за електронна търговия, след като реклама, която се шегува с китайските потребители, стана много популярна миналия ноември.  


Google започна да предлага на потребителите на Android в Европа

Google започна да предлага на потребителите на Android в Европа ...

......... март Google обяви, че ще направи промени. „Внимателно се вслушахме в обратната връзка, която получаваме, както от Европейската комисия, така и от други“, коментира главният директор на Google по правните въпроси Кент Уокър. „В резултат на това през следващите няколко месеца ще правим допълнителни подобрения на нашите продукти в Европа“.


Когато е онлайн, човек автоматично си мисли, че е в

Когато е онлайн, човек автоматично си мисли, че е в ...

......... Проучването сочи, че много хора не си ъпдейтват автоматично приложенията, допълни тя. Най-важен в Холандия е Националният център за кибер сигурност, те се грижат за критична инфраструктура, подчерта Мери Джо де Лю. Има и партньорства между компании, отбеляза още тя. Вижте повече във видео материала!гледано: 44   Още видео0 гласа


Към декември 2018 г. в света има приблизително 1,94 милиарда

Към декември 2018 г. в света има приблизително 1,94 милиарда ...

......... сайта. В доклада се описва и подробна информация за хакването, списък с афектираните файлове и конкретни инструкции за разрешаването на проблема. По този начин SShield хваща и блокира атаки динамично, избягвайки използването на остарелия и неефективен метод чрез поддържането на база данни с хашове на вируси и зловреден код.  


Долната камара на руския парламент - Държавната дума - прие

Долната камара на руския парламент - Държавната дума - прие ...

......... заявили, че мярката е необходима за защитата на страната от кибератаки и е обусловена от агресивната според тях нова политика за кибернетична сигурност, приета миналата година в САЩ. Новият закон е предпазна мярка, в случай че САЩ или друга враждебна страна отрежат достъпа на Русия до интернет, казват още вносителите.БТА


Българската платформа за събитиен мениджмънт Evedo стартира днес IEO (първично

Българската платформа за събитиен мениджмънт Evedo стартира днес IEO (първично ...

......... върху B2B частта на Evedo. IEO на Evedo в числа: Брой на токъните: 160 000 000 EVED Брой на токъните в BitForex: 29 000 000 EVED (18% от общия брой. Всички непродадени токъни ще бъдат разрушени) В обръщение: 56 000 000 EVED (35% от общия брой) Цена: 0.0005 етера за  EVED


Водещият британски финтех стартъп Revolut започва официално дейността си в

Водещият британски финтех стартъп Revolut започва официално дейността си в ...

......... днешна дата Revolut е събрал приблизително 340 млн. долара инвестиции от известни фирми за рисков капитал, включително Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital и DST Global. Бързоразвиващият се финтех в момента отваря над 12 000 нови текущи сметки всеки ден и обработва обем от над 5,5 млрд. долара всеки месец.


Акциите на американския онлайн търговец на дребно eBay поевтиняха с

Акциите на американския онлайн търговец на дребно eBay поевтиняха с ...

......... размер на 3,4 млрд. долара за последните три години. „Корпоративният данък се основава на печалби, а не на приходи, а печалбите ни остават скромни, като се има предвид, че търговията на дребно е силно конкурентен бизнес с ниски маржове”, става ясно от изявление на Amazon.Цялото писмо на Безос четете тук!


Uber Technologies Inc. подаде заявление за първично публично предлагане, като

Uber Technologies Inc. подаде заявление за първично публично предлагане, като ...

......... на продадените акции и ги оцени на 72 долара за акция – в най-горната част на по-високия диапазон - след което трябваше да наблюдава как те поскъпнаха с 21% при първата сесия. Оттогава акциите се обезцениха до 61,01 долара за брой, поевтинявайки пазарната си стойност на 17,4 млрд. долара.  


Десетки милиони хора използват интелигентни високоговорители и техния гласов софтуер,

Десетки милиони хора използват интелигентни високоговорители и техния гласов софтуер, ...

......... „Например, ние използваме вашите команди към Alexa, за да обучаваме системите за разпознаване на реч и естествен език", се казва в раздела за въпроси и отговори на сайта на Amazon. В същото време самите потребители могат да възразят срещу по-нататъшното развитие на услугата при настройките за използването на своите записи.


Руските депутати одобриха на второ четене спорният законопроект, който има

Руските депутати одобриха на второ четене спорният законопроект, който има ...

......... да осигурят също наличие в мрежите им на "технически средства", които дават възможност за "централизиран контрол на трафика" за противодействие на евентуални заплахи. Няколко хиляди души протестираха в началото на март в Москва срещу законопроекта, който те отхвърлят като цензура и опит за изолиране на страната от останалия свят. /БТА/


„Повече данни, повече растеж“ е темата на деветото поредно издание

„Повече данни, повече растеж“ е темата на деветото поредно издание ...

......... в интернет в България. Форумът ще завърши с най-важния доклад за дигиталната индустрия у нас - AdEx Report, който дава детайлна картина за развитието на инвестициите в интернет медиите у нас. Цената на билет е 250 лева, като членовете на IAB Bulgaria ползват 50% отстъпка. Повече за събитието можете да научите тук


Днес традиционният банков бизнес е изправен пред редица предизвикателства, като

Днес традиционният банков бизнес е изправен пред редица предизвикателства, като ...

......... България. Притежава широко портфолио от технологии и висока експертиза във внедряването на комплексни решения във финансовия сектор. Заедно със своя дългогодишен партньор Dell EMC предлага компютри, сървъри, мрежи, сториджи за съхранение и анализ на данни, които са основа за успешното приложение на машинното обучение и изкуствения интелект във финансовия сектор.


Двата американски технологични гиганта Amazon.com Inc. и Microsoft Corp. са

Двата американски технологични гиганта Amazon.com Inc. и Microsoft Corp. са ...

......... с това обаче той е преговарял с Amazon за продажбата на негова собствена компания. Самият Уби по-рано е бил служител в Amazon Web Services. Т. нар. Joint Enterprise Defense Infrastructure cloud - или JEDI, трябва да служи като основно хранилище на данни за военните служби на САЩ по целия свят.


Българските компании се намират в двата крайни полюса. От едната

Българските компании се намират в двата крайни полюса. От едната ...

......... и откъде може да влезе, това са крайните устройства, крайните потребители, мобилни устройства, офис средата, център за данни, облачно базирани услуги и приложения. Всяко нещо, което е свързано с мрежата, може да бъде атакувано и ако не е защитено, е врата за уязвимост“, обясни Корчев.гледано: 69   Още видео0 гласа


Спорът за блокирането на реклами в интернет минава в следващата

Спорът за блокирането на реклами в интернет минава в следващата ...

......... Клаас-Хендрик Зьоринг, ръководител на звеното за медийни предложения на Axel Springer. В дългосрочен план това не само уврежда централната финансова основа за дигиталната журналистика, но и застрашава отворения достъп до информация за формиране на мнение в интернет. Няма да приемем и допуснем това“, се казва в становището на издателя.  


Великобритания предлага нови закони за онлайн сигурността, които ще са

Великобритания предлага нови закони за онлайн сигурността, които ще са ...

......... има отделен регулатор, който да следи за спазването на правилата. Facebook заяви, че иска да работи с правителството, за да се увери, че новите регулации ще са ефективни, с което повтори изявлението на основателя на компанията Марк Зукърбърг, който миналата седмица заяви, че е нужна единна регулация на онлайн платформите.


Европа трябва да вземе решение за дигиталния данък и да

Европа трябва да вземе решение за дигиталния данък и да ...

......... икономиката на Дания, е популярна с това, че атакува избягването на данъци и монопола на американските интернет гиганти. Тя все още не е обявила амбициите си да поеме поста на Юнкер, но ако това се случи, тя вероятно ще се нуждае от подкрепата на френския държавен глава Еманюел Макрон.  


Lyft заплашва американската инвестиционна банка Morgan Stanley, която е поемател

Lyft заплашва американската инвестиционна банка Morgan Stanley, която е поемател ...

......... си материал, за да включи част от опровержението на Morgan Stanley, но продължава да твърди, че според нейните източници финансовата институция е призовавала ранни инвеститори на Lyft няколко седмици преди роудшоуто да сключат сделки за къси продажби и да реализират така печалби независимо от курса на акциите и споразумението.  


Airbnb прави още една стъпка към хотелския пазар. Компанията съобщи

Airbnb прави още една стъпка към хотелския пазар. Компанията съобщи ...

......... начини да получи по-ексклузивни оферти за домове, хотели и апартаменти в приложението си, за да се открои от конкуренти като Booking Holdings. Стартъпът е все по-активен по отношение на придобиванията и инвестициите си, откакто Грийли и финансовият директор Дейв Стивънсън, и двамата бивши служители на Amazon, се присъединиха към компанията. 


Е, хубавите дни не продължиха дълго. На втория ден от

Е, хубавите дни не продължиха дълго. На втория ден от ...

......... и позициониране в средата на няколко по-големи промени", пише анализаторът на Guggenheim Джейк Фулър. „Всичко това са много привлекателни черти, но просто не достатъчно, за да компенсираме въпросите ни около способността на Lyft да расте както бързо, така и да достигне целевите си маржове в категорията, която е силно конкурентна".


Обвиненията звучат като холивудски трилър: за да получи интимни снимки

Обвиненията звучат като холивудски трилър: за да получи интимни снимки ...

......... депутати твърдят, че разузнаването доказва участие на принца в убийството. През февруари Безос привлече адвоката Марти Сингър, който стана известен, след като накара редица таблоиди да стоят далеч от клиентите му, да поеме случая с National Enquirer за заплахите на медията да публикува лични снимки на най-богатия в света човек.


Силното търсене на акции на Lyft Inc. вдигна стойността на

Силното търсене на акции на Lyft Inc. вдигна стойността на ...

......... и Цимър не притежават най-големите дялове в бизнеса си, те ще имат голямо влияние чрез своите акции от клас B, всяка от които има право на глас на 20 обикновени акции. Това означава, че двамата ще притежават комбинирано право на глас от около 49% в компанията, показват документите от проспекта.