В ерата на коронавируса много от нас се трансформираха за

В ерата на коронавируса много от нас се трансформираха за ...

......... върху засегнатите отраслиПърви случай на коронавирус във Враца*3 Още по тематаAmazon ще наеме нови 100 000 служители в САЩ 2Google призова северноамериканските си служители да работят от вкъщи Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар!<


Google пусна нови данни за това как пандемията на коронавируса

Google пусна нови данни за това как пандемията на коронавируса ...

......... използва и за насока за планиране на лични пътувания. „Точността на локациите и разбирането за категоризацията на местата варира от регион в регион, така че не препоръчваме използването на тези данни за сравняване на промени между страните или между региони с различни характеристики (например селски и градски части)“, пише Google.


През последните седмици бизнес организациите са поставени пред сериозно изпитание,

През последните седмици бизнес организациите са поставени пред сериозно изпитание, ...

......... специалисти.Улесняват стартирането на нов бизнесМного стартиращи и малки компании избират още в началото да използват “облачни” решения, което улеснява дейността им и им спестява много разходи. Това им позволява още със създаването на фирмата да се възползват от висококачествени софтуерни системи, но заплащайки само за ресурса, който им е необходим.


Amazon уволни работник от склад в Стейтън Айлънд, който организира

Amazon уволни работник от склад в Стейтън Айлънд, който организира ...

......... някои съоръжения работниците казват, че основните консумативи като кърпички за дезинфекция на ръцете липсват, което ги излага на риск да хванат вируса. Работниците на склада казват, че са принудени да избират между ходенето на работа и рисковете за здравето си или оставането вкъщи и не могат да плащат сметките си.


Джеф Безос се справя добре в кризата с коронавируса. 56-годишният

Джеф Безос се справя добре в кризата с коронавируса. 56-годишният ...

......... СЗО и използва изкуствен интелект за обработка на данните за вируса. „Говорихме и за спешната необходимост от съвместни усилия за изготвяне и доставяне на много тестове за Covid 19", пише той. На много от складовите работници на Amazon обаче на първо време ще им трябват по-скоро ръкавици, маски и дезинфектанти.


Фондът за рисков капитал, Ню Вижън 3, подкрепен със средства

Фондът за рисков капитал, Ню Вижън 3, подкрепен със средства ...

......... фондовете е структурирането и управлението на финансови инструменти, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове, през програмния период 2014-2020. Дружеството управлява публичен ресурс в размер над 660 милиона евро и предлага на българския пазар широк диапазон от продукти за финансовия сектор, включително гаранции, фондове за дялово инвестиране и редица други.Правителства из Европа разчитат все повече на технологии, за да

Правителства из Европа разчитат все повече на технологии, за да ...

......... посети БрюкселЕвропейските регулатори се готвят за по-солени глоби в рамките на GDPR1Amazon уволни служители, разпространили неправомерно потребителски данниКиберсигурността – актуален проблем за европейските компании, предупреждават от ЕОС Матрикс Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар!<


Американска компания за киберсигурност обяви, че е засякла ръст на

Американска компания за киберсигурност обяви, че е засякла ръст на ...

......... частност, той и екипът му наскоро са открили нова дигитална инфраструктура, свързана с APT41, която Secureworks нарича „Bronze Atlas”. Свързването на хакерски кампании с някоя конкретна страна или организация често е несигурно, но FireEye заяви, че е „умерено уверена“, че APT41 е съставена от хора, които работят за китайското правителство.


Световната здравна организация си партнира с Facebook, Microsoft и няколко

Световната здравна организация си партнира с Facebook, Microsoft и няколко ...

......... в момента, искаме да създадем онлайн пространство, в което разработчиците могат да дават идеи, да експериментират и да създават софтуерни решения, за да помогнат за адресирането на кризата“, гласи описанието на хакатона. В света има над 375 498 случая на коронавирус и поне 16 362 жертви, сочат данни на университета „Джон Хопкинс". 


На фона на разпространението на пандемията от COVID-19 по целия

На фона на разпространението на пандемията от COVID-19 по целия ...

......... технологии, индустриален софтуер, приложения в областта на телемедицината, киберсигурност и облачни решения, платформа за електронно управление, електронни административни услуги, музеен софтуер и др. В групата работят над 400 опитни софтуерни специалисти, които са реализирали стотици успешни проекти на пет континента. P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Финтех компанията Revolut пусна финансовото си приложение и дебитна карта

Финтех компанията Revolut пусна финансовото си приложение и дебитна карта ...

......... (TCV), ранен инвеститор в компании като Facebook и Netflix, а участваха и редица съществуващи инвеститори (Ribbit Capital, DST Global, Lakestar и GP Bullhound). Последният кръг на финансиране утроява стойността на бизнеса спрямо последната оценка от април 2018 г. от 1,7 млрд. долара, като сега Revolut се оценява на 5,5 млрд. долара.Книжата на Zoom Video Communications повишиха стойността си за шеста

Книжата на Zoom Video Communications повишиха стойността си за шеста ...

......... от около 10 цента на акция – прогноза, която нарасна с 68% през последния месец, сочат данни на Bloomberg. Приходите се очаква да се повишат със 7,6 на сто. За цялата година анализаторите смятат, че Zoom ще отчете коригирана печалба от 44 цента на акция и 917 млн. долара приходи.


Видео платформата YouTube обяви, че ще намали качеството на стрийминга

Видео платформата YouTube обяви, че ще намали качеството на стрийминга ...

......... дни, което принуди Бретон да призове за отслабване на трафика, за да се предотврати срив на интернет. Във вторник тази седмица Netflix също заяви, че ще намали качеството на видеата си в Европа за 30 дни, с което ще свие трафика ѝ в европейските мрежи с около 25 на сто.


В момент, в който хората работят и учат от домовете

В момент, в който хората работят и учат от домовете ...

......... монголска правителствена мрежа. В петък американските власти предупредиха компаниите да обновяват своите Частни виртуални мрежи (VPN) и да следят за зловредни имейли, които имат за цел да дезориентират служителите. Във вторник пък Британския национален център за киберсигурност пусна документ от шест страници с насоки за компаниите, чиито служители работят дистанционно.


Китайският гигант в сферата на електронната търговия JD.com обмисля да

Китайският гигант в сферата на електронната търговия JD.com обмисля да ...

......... че очаква нетните ѝ приходи за първото тримесечие да нараснат с поне 10%, в сравнение с година по-рано. Нетните приходи за предишното тримесечие надминаха очакванията, покачвайки се с 26,6% до 170,7 млрд. юана (24,4 млрд. долара). Компанията твърди, че това се дължи на силните продажби в Деня на самотните сърца.


Американските технологични гиганти, включително Microsoft Corp, Facebook, Google и Twitter,

Американските технологични гиганти, включително Microsoft Corp, Facebook, Google и Twitter, ...

......... влиза също LinkedIn, Reddit и YouTube, заяви, че работи в координация с държавните здравни агенции по целия свят, за да споделят критични актуализации за вируса. Съединените щати наблюдават рязко увеличение на случаите на болестта с над 3500 заразени и най-малко 74  загинали, според университета "Джонс Хопкинс" и обществените здравни агенции. Американският технологичен концерн Amazon планира да наеме още 100 000

Американският технологичен концерн Amazon планира да наеме още 100 000 ...

......... на обществени места. В сряда Amazon разшири политиката си за отпуск по болест, за да включи складовите работници на непълно работно време и създаде фонд за помощ, първоначално в обем от 25 милиона долара за партньори за доставка, като шофьори и други, засегнати от огнището. P { margin-bottom: 0.08in }


Payhawk, корпоративната карта, която автоматизира управлението на всякакъв вид бизнес

Payhawk, корпоративната карта, която автоматизира управлението на всякакъв вид бизнес ...

......... с офиси в Берлин, Лос Анджелис и Шанхай. Payhawk е създадена през 2018 г. с цел да помогне на бизнеса да опрости управлението на разходи със своите корпоративни карти от ново поколение. Компанията има офиси в Берлин, Лондон и София, като към момента обслужва над 1,000 потребителя в 14 държави. 


Amazon издаде нова фирмена политика, при която всички служители на

Amazon издаде нова фирмена политика, при която всички служители на ...

......... всички необходими корекции през следващите месеци“, посочва още той. В допълнение Microsoft, Amazon и други компании в района на Сиатъл си партнират с организации с нестопанска цел и властите за създаване на фонд за помощ в отговор на епидемията. Amazon и Microsoft са заделили 1 млн. долара за този фонд.


Дъщерната на Alphabet Inc. компания Google заяви на своите служители

Дъщерната на Alphabet Inc. компания Google заяви на своите служители ...

......... но едва ли ще са последните. Освен кратко- и средносрочните ефекти за търговията и производството най-вече, случващото се може да засили една дългосрочна тенденция - намаляване на зависимостта на технологичния сектор от доставките от Китай. Ако американско-китайската търговска война не успя да свърши това, то епидемията може да го направи.


„Позволете ми накратко да яхулна това ...“ или „Yahoo трябва

„Позволете ми накратко да яхулна това ...“ или „Yahoo трябва ...

......... е пощенска услуга, за други това е каталог, други виждат в нея услугата за търсене, дискусионните платформи, предлаганото съдържание. Но Yahoo е преди всичко маркетоложко име“.
 Днес може да се поспори дори за това. Но едно е ясно - Yahoo е на четвърт век, честит рожден ден, ветеране! 
  


Българската софтуерна компания „Сирма Груп Холдинг“ представи първото по рода

Българската софтуерна компания „Сирма Груп Холдинг“ представи първото по рода ...

......... и с гарантирана съвместимост с PSD2. Решението изцяло съответства на регулаторните технически стандарти на Европейския Банков Орган (European Banking Authority). То помага на финансовите институции да създават нови източници на приходи, посредством възможностите за разрастване и разширяване на картовия бизнес и насочване към нови категории търговци, използвайки отворени API.  


Криминални лица използват притесненията за коронавируса, за да разпространяват други

Криминални лица използват притесненията за коронавируса, за да разпространяват други ...

......... говорителка на организацията в имейл. Фишингът може да бъде много ефективна тактика при кризи, свързани с общественото здраве, коментира Кесем от IBM, тъй като повечето големи компании и местни власти разчитат силно на имейл, за да комуникират политики, свързани с епидемии и плановете им за ограничаване на броя на заразените.


Глобалната платформа за електронна търговия AliExpress на китайския онлайн гигант

Глобалната платформа за електронна търговия AliExpress на китайския онлайн гигант ...

......... млн. годишно активни потребители за годината, приключила на 31 август 2019 г., според уебсайта на Alibaba. Вчера потребители се оплакваха, че поръчките им не само пристигат твърде бавно, но са били автоматично подновени, вместо да бъдат отменени и парите им да бъдат върнати. AliExpress пък обяви, че постоянно следи ситуацията.


През последните седмици Amazon.com е спряла продажбата на над 1

През последните седмици Amazon.com е спряла продажбата на над 1 ...

......... в онлайн платформата. "Няма място за ценови измами в Amazon”, коментира говорителка на компанията, позовавайки се на политиките на компанията, че продуктовата информация трябва да е точна, а Amazon премахва предложенията, които рушат потребителското доверие, включително когато цените са „значително по-високи от скорошните цени, предлагани в или извън Amazon”.  


Baidu Inc. прогнозира, че приходите ѝ могат да се сринат

Baidu Inc. прогнозира, че приходите ѝ могат да се сринат ...

......... изчезват – те просто са отложени", каза Ли в петък. „Ако планирате да се омъжите, пак ще го направите. Ако планирате да купите кола, пак ще купите кола. Ако смятате да станете по-красив, все пак ще отидете на козметичен хирург. Този вид търсене ще се завърне след приключването на епидемията". 


Поне засега печелившите финансови стартиращи компании са изключение, а не

Поне засега печелившите финансови стартиращи компании са изключение, а не ...

......... са много популярни сред инвеститорите, като рапъра Снуп Дог и Visa. Миналата година те инвестираха 412 милиона евро в компанията и я оцениха на пет милиарда евро. Това беше рекорд за финтех индустрията. А едва през тази седмица британската платформа Revolut набра след нов кръг от финансиране 460 млн. евро. 


Седмици, след като Uber излезе от пазара за доставка на

Седмици, след като Uber излезе от пазара за доставка на ...

......... както и на хранително-вкусовата промишленост в страната“, каза той, като добави, че компанията вече работи със стотици хиляди малки фермери по този проект. Flipkart вече е ангажирала 258 милиона долара за новото начинание. През миналия месец тя стартира пилотни доставки на пресни плодове и зеленчуци, съобщи индийският вестник Economic Times.


Google и ЕС се изправят един срещу друг в съдебната

Google и ЕС се изправят един срещу друг в съдебната ...

......... десетилетие антитръстова битка между Google и Европейската комисия. Последната обвинява компанията, че използва огромната си пазарна сила, за да смазва конкуренцията, когато потребителите търсят продукти онлайн. Google пък твърди, че основата ѝ цел винаги е била да предлага уместни резултати на потребителите, които същевременно са адекватни и за рекламодателите.  


Платформата за краткосрочно отдаване на имоти под наем Airbnb Inc.

Платформата за краткосрочно отдаване на имоти под наем Airbnb Inc. ...

......... имоти да ги отдават краткосрочно, тъй като това ще бъде свързано с общата воля на едно събрание, чиито механизми за вземане на решение не са съвсем прецизни. Те създават трудности при ежедневното управление на етажната собственост, а какво остава за извънредни случаи каквото е краткосрочното отдаване на имоти“, отбеляза Попов.


Платформата за онлайн търговия OLX вече има 2,9 млн. регистрирани

Платформата за онлайн търговия OLX вече има 2,9 млн. регистрирани ...

......... магазин, отколкото онлайн магазин“, коментира той. Той коментира и новата европейска директива за електронната търговия, която се очаква да бъде приета тази година и която ще цели справянето с нелегалното съдържание и като цяло дефинирането му.Какви са потенциалните проблеми в тази посока, очаквайте по-късно в репортажа на Bloomberg TV Bulgaria.


Може би най-впечатляващите цифри в обвинението на американското министерство на

Може би най-впечатляващите цифри в обвинението на американското министерство на ...

......... САЩ също така подозират, че китайски хакери стоят зад други случаи на кражби на данни, включително в агенцията, която управлява информация за правителствени служители, веригата хотели Marriott и застрахователната компания Anthem. Според експерти в областта на информационната сигурност китайските тайни служби могат да се възползват в значителна степен от данните. 


Компанията майка на Google – Alphabet, представи в понеделник за

Компанията майка на Google – Alphabet, представи в понеделник за ...

......... на прозрачност в своите отчети. Акциите на Alphabet поскъпнаха с 33 на сто през 2019 г. Alphabet току-що беше приет в изключителния клуб от компании с трилионна оценка. Докато растежът остава двуцифрен, едва ли може да се очаква, че концернът ще позволи да надникнем още по-дълбоко в данните му.  


ViacomCBS се подготвя да пусне абонаментна видео стрийминг услуга, която

ViacomCBS се подготвя да пусне абонаментна видео стрийминг услуга, която ...

......... на месец, пък се появи през 2015 г. През миналата година Viacom придоби Pluto TV, която предлага безплатна услуга. Сделката беше за 340 млн. долара и ще играе важна роля в новата стратегия за видео стрийминга.Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 17   Още видео0 гласа


Главният изпълнителен директор на Intercontinental Exchange Inc. Джеф Спречър прекара

Главният изпълнителен директор на Intercontinental Exchange Inc. Джеф Спречър прекара ...

......... за сделка за EBay накараха много анализатори да се почешат по главата. Потенциалното свързване няма ясна обосновка, заявиха от Piper Sandler Cos., докато от Oppenheimer & Co. изразиха почуда, когато за пръв път се появиха новини за разговорите: EBay не е „конвенционална“ M&A цел за борса, заявиха анализаторите ѝ.  


Българин е създал платформа, с която дистрибуторите на бързооботни стоки

Българин е създал платформа, с която дистрибуторите на бързооботни стоки ...

......... смятаме, че това ни лимитира. Имаме голямо поле за изява за достигане до този фрагментиран пазар", уточни Гроздев и добави, че най-добрият бизнес съвет, който е получавал, е "ако имаш добра идея, никога не инвестирай собствени средства в нея". Видео с разговора може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


SpaceX пусна нов уеб базиран инструмент за резервации за своята

SpaceX пусна нов уеб базиран инструмент за резервации за своята ...

......... Мъск публикува "Giga Texas?" и пусна анкета в социалната мрежа във вторник, използвайки съкращение за gigafactory - термин, който въведе преди години, за да опише голям завод. Към 14:00 ч. нюйоркско време в сряда 80% от приблизително 260 000 респонденти са гласували с „О, да.“ Останалите са натиснали отговор „Не“.


Кръстоносният поход на Walt Disney Co за превръщането му в

Кръстоносният поход на Walt Disney Co за превръщането му в ...

......... ръст от 1,4 милиона спрямо преди година. „Аз съм изключително горд от това, което постигнахме за сравнително кратък период от време", каза Айгър в разговора с инвеститорите. "Вече сме в състояние да издържаме не само на разрушителните сили на технологиите, но и да процъфтяваме в днешната все по-динамична медийна среда".


Google се сблъсква с още едно разследване от страна на

Google се сблъсква с още едно разследване от страна на ...

......... зададения родителски контрол на устройствата и да проследят местоположението на децата. През октомври Австралийската комисия за защита на потребителите подаде иск срещу Google, обвинявайки компанията в заблуждаване на потребителите относно начина, по който търсачката получава разрешение за достъп до тяхното местоположение.   Повече четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Главният изпълнителен директор и основател на Amazon.com Inc. Джеф Безос

Главният изпълнителен директор и основател на Amazon.com Inc. Джеф Безос ...

......... е участвал в хакване на телефона на Безос. Доклад на ООН от миналия месец посочи, че е възможно саудитският престолоналследник да е съпричастен. Твърденията се основават на анализ на консултантска фирма, наета от Безос. Рияд отхвърли категорично обвиненията, а докладът на ООН не свързва Саудитска Арабия с новината в Enquirer.


Появата на Сундар Пичай този понеделник донесе повече прозрачност за

Появата на Сундар Пичай този понеделник донесе повече прозрачност за ...

......... трябвало да има разлика зад десетичната запетая. Но за визията на Пичай за т. нар. Ambient Computing, повсеместните умни устройства, това е неуспех. И така – в началото на мандата си като лидер на целия холдинг, роденият в Индия мениджър намира редица проблемни области, които се нуждаят от неговото внимание.


Акциите на американския онлайн търговец Amazon.com Inc. поскъпнаха със 7,4%

Акциите на американския онлайн търговец Amazon.com Inc. поскъпнаха със 7,4% ...

......... Co., които отчитат по-лоши от очакваните резултати през празничния период. Продажбите на Amazon от октомври до декември нараснаха приблизително с 21% до рекордните 87,4 милиарда долара. „По средата на ноември видяхме по същество много добро празнично представяне“, каза главният финансов директор на Amazon Брайън Т. Олсавски в разговор в четвъртък.


Коледното тримесечие като цяло е добро за Amazon. Хората поръчват

Коледното тримесечие като цяло е добро за Amazon. Хората поръчват ...

......... увеличава приходите си от продажби на хранителни стоки, дори ако пазаруването в магазина е намалено. Ославски обяснява ръста на Amazon с премахването на месечната такса от 14,99 долара за услугата за доставка на хранителни стоки Amazon Fresh. „Не ни интересува много дали е на склад или се доставя“, казва той. 


Американската платформа за маркетинг в електронната търговия Yotpo придобива основания

Американската платформа за маркетинг в електронната търговия Yotpo придобива основания ...

......... не само разполагат с най-модерните инструменти за създаване на растеж и потоци, но и постоянно го надгаждат. Бяхме силно впечатлени както от техния продукт, така и от отдадеността на екипа към иновациите, бързината и удовлетвореността на клиентите - което ги прави идеални партньори за Yotpo”, се казва още в съобщението.


Главният изпълнителен директор на  Match Group Inc. Менди Гинсбърг се

Главният изпълнителен директор на  Match Group Inc. Менди Гинсбърг се ...

......... притежава приблизително 83% дял в оператора на сайт за запознанства. В рамките на сделката Match ще плати на IAC по 3 долара за акция. Освен това останалите собственици на майката на Tinder ще получат нова акция на Matchи по три долара за акция. Разходите се изчисляват на 840 млн. долара. 


ЕBay отчете спад в приходите си през последното тримесечие на

ЕBay отчете спад в приходите си през последното тримесечие на ...

......... бизнеси. През ноември eBay обяви продажбата на StubHub на швейцарската Viagogo за 4,05 милиарда долара. Скот Шенкел, по-рано главен финансов директор, е временно изпълняващ длъжността след напускането на Уениг. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } strong { font-weight: bold }


Конгресмени от САЩ призовават Google да предприеме действия срещу дезинформацията,

Конгресмени от САЩ призовават Google да предприеме действия срещу дезинформацията, ...

......... наближаването на президентските избори в Съединените щати. Кастор цитира няколко медийни публикации и обвини компанията, че насърчава разпространението на невярно съдържание за климата, докато “предоставя безплатна реклама” на онези, които стимулират вредните замърсители. Комисията даде на компанията краен срок до 7 февруари да отговори с план за адресиране на проблема.


TripAdvisor планира да съкрати 200 работни места, или 5% от

TripAdvisor планира да съкрати 200 работни места, или 5% от ...

......... твърди, че целта е общо да се съкратят между 60 и 80 млн. долара. Анализаторът на Suntrust Навед Кан заяви, че целта за съкращенията на разходите отговарят на очакванията. Акциите на TripAdvisor приключиха борсовия ден на цена от 30,56 долара в четвъртък, което е с 45% по-малко спрямо година по-рано.


TripAdvisor съкращава стотици работни места, подчертавайки необходимостта на компанията да

TripAdvisor съкращава стотици работни места, подчертавайки необходимостта на компанията да ...

......... за хотели, ресторанти и други дестинации. Онлайн търсачката също така добави към резултатите, излизащи най-отгоре на страницата при мобилното търсене, повече реклами. Това принуди много други компании, включително TripAdvisor, да купуват повече реклами от гиганта, за да поддържат онлайн трафика си.Продължението на материала четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Операторът на търсачката за оферти за настаняване Trivago бе осъден

Операторът на търсачката за оферти за настаняване Trivago бе осъден ...

......... загубиха стойност. Компанията все още се оценява на малко над 1 млрд. долара на фондовата борса, но при листването стойността ѝ бе три пъти по-висока. Във вторник книжата приключиха търговията със спад от 1,02% до 2,9 долара.  В края на 2019 г. съоснователят Ролф Шрьомгенс се оттегли от оперативния бизнес.


 Готово ли е обществото за автономни автомобили? Как ще се

 Готово ли е обществото за автономни автомобили? Как ще се ...

......... служители в браншови организации, институциите и администрацията.Събитието се осъществява с подкрепата на Allterco Robotics, Europroperty – Sofia Office Center, Национална асоциация на строителните предприемачи (НАСП). Институционални партньори: Българска стартъп асоциация, Българска фасилити мениджмънт асоциация, FIABCI. Медийни партньори: Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, Imoti.net, Градът медия груп, Kaldata.com.    


Редица анализатори на Wall Street са убедени, че американският технологичен

Редица анализатори на Wall Street са убедени, че американският технологичен ...

......... включително JPMorgan Chase & Co., Wells Fargo & Co. Плащанията ще бъдат извършени чрез свързване на информацията за кредитната карта на клиентите с ръцете им, което ще им позволява да използват дланите си, а не телефоните или картите си, на касата. Amazon е отказала коментар по темата пред Dow Jones.


Нямаше нужда да се озъртате дълго по щандовете на Consumer

Нямаше нужда да се озъртате дълго по щандовете на Consumer ...

......... най-голяма степен на свързване. Точно както тоалетната, съвместима с Alexa, не преобразува никого в умник, те също трябва да оставят интелигентната запалка за цигари или говорещата кутия за ръкавици там, където ѝ е мястото: на самотния щанд в конгресната зала в Лас Вегас. Някъде в началото на януари 2021 г. 


Работата по осигуряването на киберсигурността на една компания е процес,

Работата по осигуряването на киберсигурността на една компания е процес, ...

......... е просто данните да не бъдат споделяни. Във всеки друг случай човек се съгласява с това да даде личната си информация, доверявайки се на доставчика на конкретната услуга, но след този момент данните му са в ръцете на друг.Цялото интервю можете да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria  


Компанията майка на Google - Alphabet Inc., стана четвъртата американска

Компанията майка на Google - Alphabet Inc., стана четвъртата американска ...

......... многомилионна разсрочителна компенсация, а по-късно уволнени организаторите на протестите, самата Alphabet отдавна е в центъра на критиката. В края на месеца главният юрист Дейвид Дръмънд напусна компанията след 18 години в нея - без обезщетение. Дръмънд попадна в медийните заглавия, след като стана ясно, че е имал отношения със служители.


Американският технологичен концерн Amazon.com Inc. отвори първия си корпоративен офис

Американският технологичен концерн Amazon.com Inc. отвори първия си корпоративен офис ...

......... една пета от възлизащите на 3,17 млрд. паунда инвестиции от рискови капиталисти за първата половина на 2019 г. Новият офис е сгушен в квартал, населен с модерни барове, театри и културна история. Градската катедрала от 15-ти век е на пешеходно разстояние, както и Manchester Arena, където се провеждат редица събития. 


Американската инвестиционна банка Goldman Sachs Group Inc. е продала своя

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs Group Inc. е продала своя ...

......... към рентабилност и регулаторни предизвикателства и спорове за безопасността на пътниците и правата на шофьорите, които тежат силно над имиджа на компанията. Uber заяви, че планира да излезе на печалба на базата на Ebitda през 2021 г., а от началото на годината акциите ѝ са поскъпнали с около 18%.  


Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос започва ПР офанзива

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос започва ПР офанзива ...

......... доклад от 2018 г. на софтуерната група Nasscom и консултантската фирма Pwc India. Конкуренцията за този бързо разрастващ се сектор става все по-ожесточена, докато най-богатият човек в Азия Мукеш Амбани се подготвя да пусне JioMart - онлайн платформа за пазаруване, която директно да се бори с Amazon и Walmart.  


Доставчикът на храна Delivery Hero набра на капиталовия пазар свежи

Доставчикът на храна Delivery Hero набра на капиталовия пазар свежи ...

......... на приходите от средно 47%.  В страни с ясно изразено пазарно лидерство в дългосрочен план реалистичен според Lampe Bank е и марж на EBITDA от над 60 на сто. Ето защо банката очаква и нови консолидации в сектора в Германия и чужбина и активност в тази насока от Delivery Hero.


Американският онлайн гигант Google планира до две години да блокира

Американският онлайн гигант Google планира до две години да блокира ...

......... и не е ясно дали още по-ограничените данни за потребителите няма да окажат натиск върху цените на онлайн рекламата. Джъстин Шу, директор по инженерните въпроси на Chrome в Google, заяви, че първоначалната обратна връзка от предложенията, обявени през август, “ни дава увереност, че решенията в тази област могат да проработят”.


Българската компания Prospecto Group, една от водещите дигитални ритейл маркетинг

Българската компания Prospecto Group, една от водещите дигитални ритейл маркетинг ...

......... страни в ЦИЕ.  Компанията има повече от 30 служители в София, Будапеща и Букурещ. Фирмата на Оги Попов е една от селектираните, които преминаха пилотното издание на програмата за растеж Dare to Scale, създадена от българския офис на Endeavor в подкрепа на български предприемачи и компании с голям потенциал.      


Новата услуга за поточно предаване на видео съдържание на Disney

Новата услуга за поточно предаване на видео съдържание на Disney ...

......... веднага грабна 34% от изтеглянията през тримесечието за такива услуги, Sensor Tower отбелязва, че изтеглянията за други подобни приложения все пак са нараснали с 12,5% на тримесечна база и с 4,7% спрямо предходната година. Това може да означава, че Disney+ не канибализира други приложения на поточния пазар, а разширява пазара.


Компанията за споделени офиси WeWork, която изпитва сериозни финансови затруднения

Компанията за споделени офиси WeWork, която изпитва сериозни финансови затруднения ...

......... от WeWork, а сред инвеститорите му са Greycroft и NGP Capital. Около 85 служители на Teem ще бъдат част от придобиването, което ще доведе до нарастване на броя на служителите на iOffice на малко над 250 души, каза Питърсън. Офисът на Teem в щата Юта ще стане седалище за iOffice.


Google обнови туристическия си сайт, добавяйки нови функции, които ще

Google обнови туристическия си сайт, добавяйки нови функции, които ще ...

......... има много туристи през май, а през юли е най-скъпо. Но през септември, когато се децата се върнат на училище, времето все още е добро за посещение, а хотелите са значително по-евтини. Въпреки това платформата не работи за всички дестинации. При търсене на „Бора Бора“ например, показва само стандартните цени.


Facebook и eBay са премахнали стотици групи и акаунти, свързани

Facebook и eBay са премахнали стотици групи и акаунти, свързани ...

......... от продажбата на фалшиви отзиви“, посочва още Косчели. CMA обяви, че е открила „нови примери“ на фалшиви ревюта, предлагани в Instagram на Facebook. Регулаторът твърди, че е отнесъл въпроса до Facebook и компанията ги разследва. Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 31   Още видео0 гласа


Акциите на компаниите за киберсигурност поскъпнаха значително след убийството през

Акциите на компаниите за киберсигурност поскъпнаха значително след убийството през ...

......... с 0,6% спад за индекса S&P 500. "Значимите събития" все още могат да помогнат за оправдаване на разходите в индустрията за киберсигурност, въпреки че акциите в групата са "по-малко реакционни", отколкото преди, поясняват анализаторите на Evercore ISI Кен Таланян и Кърк Матерн в бележка до клиентите си през миналата седмица.


Твърди се, че американският технологичен концерн Amazon е получил изключително

Твърди се, че американският технологичен концерн Amazon е получил изключително ...

......... предложи 7 млрд. долара, докато общинарите от Мериленд предложиха 5 млрд. долара. Представител на компанията отказва коментар. Градските власти заявиха, че са представили най-доброто предложение, за да привлекат компанията за укрепване на градската технологична икономика. Вижте повече технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 12   Още видео0 гласа


Различни мобилни приложения предлагат изучаването на езици – истински или

Различни мобилни приложения предлагат изучаването на езици – истински или ...

......... „Трябва изцяло да модернизираме образователната система, но не мислите ли, че едното не може без другото“, казва още той. Приложенията обаче предлагат обучение на разговорно ниво, при което няма сложни граматични структури, четене на литература и изучаване на културология на съответната страна.Още новини и анализи четете в Bloomberg TV Bulgaria.


Бившият главен изпълнителен директор на HBO Ричард Плеплър ще продуцира

Бившият главен изпълнителен директор на HBO Ричард Плеплър ще продуцира ...

......... Плеплър ще срещне познати лица: той вече е работил с медия мениджъра Еди Кю, когото Apple бе наела заедно с Джейми Ерлихт и Зак ван Амбург през 2017 г. „Сериалите, които Зак и Джейми продуцираха, „Короната“ и „В обувките на сатаната“са сред тези, на които се възхищавах най-много“, казва Плеплър. 


Компанията майка на Google Alphabet вече не възнамерява да използва

Компанията майка на Google Alphabet вече не възнамерява да използва ...

......... Google в своето съобщение. Групата винаги е заявявала, че се придържа към данъчните закони във всички страни, в които работи. През 2014 г., под натиска на Европейския съюз и САЩ Ирландия реши да прекрати споразумението с Google и да сложи край на данъчните облекчения за групата през 2020 г.