Китайският интернет гигант Baidu отчете загуба за първи път, откакто

Китайският интернет гигант Baidu отчете загуба за първи път, откакто ...

......... да оглави комбинираното звено, посочва председателят Робин Ли в писмо до служителите, изпратено след обявяването на резултатите. Бордът е одобрил нова програма за обратно изкупуване на акции на стойност 1 млрд. долара. Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 31   Още видео0 гласа    


Девет месеца след влизането в сила на GDPR по силата

Девет месеца след влизането в сила на GDPR по силата ...

......... уведомяване от администраторите за накърняване на защитата на личните данни. 52% от тези случаи вече са закрити, а 1% от казусите са били оспорвани преди това пред национални съдилища.  Какви са заключенията и какви случаи имаме в България - вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria! 


Pinterest прогнозира приходи, които в голяма степен отговориха на очакваното

Pinterest прогнозира приходи, които в голяма степен отговориха на очакваното ...

......... обяви компанията. Нетната загуба се е свила до 41,4 млн. долара през тримесечието, завършило на 31 март, от 52,7 млн. година по-рано. Като се изключат някои елементи, компанията е загубила 32 цента на акция. Общите приходи са нараснали над 54% до 201,9 млн. долара, надминавайки прогнозата за 200,6 млн. долара.


След като компаниите за споделено пътуване Uber и Lyft са

След като компаниите за споделено пътуване Uber и Lyft са ...

......... коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Предизвикателството пред Uber и Lyft са шофьоритеTencent отчете рекордна печалба за тримесечиетоЩе инвестира ли PMI в производствена фабрика в БългарияНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИTencent отчете рекордна печалба за тримесечиетоЩе инвестира ли PMI в производствена фабрика в България

Walt Disney придобива дела на Comcast от една трета в

Walt Disney придобива дела на Comcast от една трета в ...

......... продължи да лицензира предавания на NBC към Hulu до 2024 г., с опцията да изтегли съдържанието след три години. Това може да е ключова клауза за бъдещето на Hulu, която се роди като съвместно предприятие между телевизионни мрежи и изгради публика благодарение на предавания на NBC, ABC и Fox.  


Акциите на Lyft Inc. се сринаха с близо 11% в

Акциите на Lyft Inc. се сринаха с близо 11% в ...

......... които реагираха на отчета на Lyft. „Ние вярваме, че Lyft ще бъде както катализатор, така и бенефициент от растежа на автономните технологии през следващите 10 години“, пише анализаторът на Piper Jaffray Майкъл Олсън в бележка до клиентите, запазвайки своята оценка за „надценена“ компания и целева цена от 7 долара8.  Lyft Inc. отбеляза силен ръст в първия си тримесечен отчет

Lyft Inc. отбеляза силен ръст в първия си тримесечен отчет ...

......... приходите през второто тримесечие на миналата година, когато и двете компании повишиха цените си. През второто тримесечие Lyft реализира приходи от поне 800 млн. долара, което е ръст от около 60% спрямо предходната година. Приходите за годината възлязоха на 3,3 милиарда долара. И двете суми са над очакванията на анализаторите.


Легендарният американски инвеститор Уорън Бъфет заяви наскоро, че е подценявал

Легендарният американски инвеститор Уорън Бъфет заяви наскоро, че е подценявал ...

......... акции на Apple и Amazon, когато не бяха най-евтини. Amazon приключи в четвъртък сесията на ниво от 1900,82 долара, а Apple се търгуваше при цена 209,15 долара. Все пак Berkshire приключи 2018 г. на плюс от инвестициите си в Apple, оценени на повече от разходите за закупуване на акциите.  


Картовата услуга на Google - Google Maps пусна актуализация за

Картовата услуга на Google - Google Maps пусна актуализация за ...

......... няколко удобни превозни средства, ще ви навигира как да стигнете пеш до най-близката спирка и допълнителни напътствия – например кога идва следващото превозно средство, на какъв интервал пътува и през кои спирки ще мине. Актуализацията включва и подобрено меню "За вас", което предоставя специализирана информация спрямо интересите на конкретния потребител. 


Американската технологична компания Uber Technologies Inc. намери първия си официален

Американската технологична компания Uber Technologies Inc. намери първия си официален ...

......... През следващата седмица Uber планира да събере до 9 млрд. долара, в процес, който се очаква да бъде най-голямото първично публично предлагане за тази година. Базираната в Сан Франциско компания предлага 180 милиона акции на стойност от 44 до 50 долара, според регулаторните документи от миналата седмица, припомня Bloomberg.  


WeWork Cos., най-голямата компания в света за съвместни работни пространства,

WeWork Cos., най-голямата компания в света за съвместни работни пространства, ...

......... повече от 12 млрд. долара, повечето от които са от SoftBank. Японският конгломерат промени света на технологичните стартъп компании със своя фонд от 100 млрд. долара, подкрепен от Саудитска Арабия. SoftBank е основен инвеститор в няколко от най-големите IPO-та, планирани за тази година, включително в Uber и Slack Technologies Inc.Бизнесът на търсачката е лиценз за печатане на пари на

Бизнесът на търсачката е лиценз за печатане на пари на ...

......... оригиналната идея за споделени пътувания с автономни коли Google иска също така да разпространява технологията като лиценз, включително за камиони, услуги за доставка или за лична употреба. В началото на март Waymo обяви, че ще продава своята 3D лидарна сензорна технология на универсални магазини или на компании от селскостопанския сектор.


Spotify успя да достигне 100 милиона платени абоната – първо

Spotify успя да достигне 100 милиона платени абоната – първо ...

......... зоната на загубите през първото тримесечие и очаква загуба и за цялата година. Оперативният дефицит ще бъде между 180 млн. и 340 млн. евро и по този начин малко по-нисък от прогнозирания. Очаква се приходите през 2019 г. да нараснат до диапазона между 6,35 млрд. и 6,8 млрд. евро.  


Uber Technologies се стреми към оценка от около 80 до

Uber Technologies се стреми към оценка от около 80 до ...

......... загуба през последните три години възлиза на над 10 млрд. долара. Базираната в Сан Франциско компания планира да се представи пред потенциалните инвеститори като глобална транспортна платформа, изграждайки и след това обслужвайки ново търсене на всичко – от скутери и велосипеди до товари и доставки на храна, съобщават запознатите източници.


Видео платформата на Alphabet – YouTube, е набрала добра инерция

Видео платформата на Alphabet – YouTube, е набрала добра инерция ...

......... той. „Днес в Индия виждаме, че 85% от потреблението се случва през мобилни услуги“, посочва директорът. По думите на Видясагар YouTube и Google са инвестирали значително в технологии като машинно самообучение и в хора, както и в имплементирането на инструменти и политики, които да отговорят на регулаторните стандарти в Азия.


Онлайн платформата за търговия Ebay започна финансовата година със значително

Онлайн платформата за търговия Ebay започна финансовата година със значително ...

......... 2,65 млрд. долара. Онлайн продавачът заяви, че има 180 милиона активни глобални купувачи, които харчат около 100 милиарда долара на платформата всяка година. еBay издаде дивиденти за 14 цента на акция – без промяна спрямо последното тримесечие. Компанията планира да върне около 5,5 млрд. долара на акционерите през тази година.Германската Leica Camera е поредната чуждестранна компания, която предизвика негативна

Германската Leica Camera е поредната чуждестранна компания, която предизвика негативна ...

......... Air Lines трябваше да се извиняват за отбелязването на Тибет и Тайван като отделни нации на уебсайта си, а италианската луксозна къща Dolce & Gabbana все още е блокирана от местните уебсайтове за електронна търговия, след като реклама, която се шегува с китайските потребители, стана много популярна миналия ноември.  


Google започна да предлага на потребителите на Android в Европа

Google започна да предлага на потребителите на Android в Европа ...

......... март Google обяви, че ще направи промени. „Внимателно се вслушахме в обратната връзка, която получаваме, както от Европейската комисия, така и от други“, коментира главният директор на Google по правните въпроси Кент Уокър. „В резултат на това през следващите няколко месеца ще правим допълнителни подобрения на нашите продукти в Европа“.


Когато е онлайн, човек автоматично си мисли, че е в

Когато е онлайн, човек автоматично си мисли, че е в ...

......... Проучването сочи, че много хора не си ъпдейтват автоматично приложенията, допълни тя. Най-важен в Холандия е Националният център за кибер сигурност, те се грижат за критична инфраструктура, подчерта Мери Джо де Лю. Има и партньорства между компании, отбеляза още тя. Вижте повече във видео материала!гледано: 44   Още видео0 гласа


Към декември 2018 г. в света има приблизително 1,94 милиарда

Към декември 2018 г. в света има приблизително 1,94 милиарда ...

......... сайта. В доклада се описва и подробна информация за хакването, списък с афектираните файлове и конкретни инструкции за разрешаването на проблема. По този начин SShield хваща и блокира атаки динамично, избягвайки използването на остарелия и неефективен метод чрез поддържането на база данни с хашове на вируси и зловреден код.  


Долната камара на руския парламент - Държавната дума - прие

Долната камара на руския парламент - Държавната дума - прие ...

......... заявили, че мярката е необходима за защитата на страната от кибератаки и е обусловена от агресивната според тях нова политика за кибернетична сигурност, приета миналата година в САЩ. Новият закон е предпазна мярка, в случай че САЩ или друга враждебна страна отрежат достъпа на Русия до интернет, казват още вносителите.БТА


Българската платформа за събитиен мениджмънт Evedo стартира днес IEO (първично

Българската платформа за събитиен мениджмънт Evedo стартира днес IEO (първично ...

......... върху B2B частта на Evedo. IEO на Evedo в числа: Брой на токъните: 160 000 000 EVED Брой на токъните в BitForex: 29 000 000 EVED (18% от общия брой. Всички непродадени токъни ще бъдат разрушени) В обръщение: 56 000 000 EVED (35% от общия брой) Цена: 0.0005 етера за  EVED


Водещият британски финтех стартъп Revolut започва официално дейността си в

Водещият британски финтех стартъп Revolut започва официално дейността си в ...

......... днешна дата Revolut е събрал приблизително 340 млн. долара инвестиции от известни фирми за рисков капитал, включително Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital и DST Global. Бързоразвиващият се финтех в момента отваря над 12 000 нови текущи сметки всеки ден и обработва обем от над 5,5 млрд. долара всеки месец.


Акциите на американския онлайн търговец на дребно eBay поевтиняха с

Акциите на американския онлайн търговец на дребно eBay поевтиняха с ...

......... размер на 3,4 млрд. долара за последните три години. „Корпоративният данък се основава на печалби, а не на приходи, а печалбите ни остават скромни, като се има предвид, че търговията на дребно е силно конкурентен бизнес с ниски маржове”, става ясно от изявление на Amazon.Цялото писмо на Безос четете тук!


Uber Technologies Inc. подаде заявление за първично публично предлагане, като

Uber Technologies Inc. подаде заявление за първично публично предлагане, като ...

......... на продадените акции и ги оцени на 72 долара за акция – в най-горната част на по-високия диапазон - след което трябваше да наблюдава как те поскъпнаха с 21% при първата сесия. Оттогава акциите се обезцениха до 61,01 долара за брой, поевтинявайки пазарната си стойност на 17,4 млрд. долара.  


Десетки милиони хора използват интелигентни високоговорители и техния гласов софтуер,

Десетки милиони хора използват интелигентни високоговорители и техния гласов софтуер, ...

......... „Например, ние използваме вашите команди към Alexa, за да обучаваме системите за разпознаване на реч и естествен език", се казва в раздела за въпроси и отговори на сайта на Amazon. В същото време самите потребители могат да възразят срещу по-нататъшното развитие на услугата при настройките за използването на своите записи.


Руските депутати одобриха на второ четене спорният законопроект, който има

Руските депутати одобриха на второ четене спорният законопроект, който има ...

......... да осигурят също наличие в мрежите им на "технически средства", които дават възможност за "централизиран контрол на трафика" за противодействие на евентуални заплахи. Няколко хиляди души протестираха в началото на март в Москва срещу законопроекта, който те отхвърлят като цензура и опит за изолиране на страната от останалия свят. /БТА/


„Повече данни, повече растеж“ е темата на деветото поредно издание

„Повече данни, повече растеж“ е темата на деветото поредно издание ...

......... в интернет в България. Форумът ще завърши с най-важния доклад за дигиталната индустрия у нас - AdEx Report, който дава детайлна картина за развитието на инвестициите в интернет медиите у нас. Цената на билет е 250 лева, като членовете на IAB Bulgaria ползват 50% отстъпка. Повече за събитието можете да научите тук


Днес традиционният банков бизнес е изправен пред редица предизвикателства, като

Днес традиционният банков бизнес е изправен пред редица предизвикателства, като ...

......... България. Притежава широко портфолио от технологии и висока експертиза във внедряването на комплексни решения във финансовия сектор. Заедно със своя дългогодишен партньор Dell EMC предлага компютри, сървъри, мрежи, сториджи за съхранение и анализ на данни, които са основа за успешното приложение на машинното обучение и изкуствения интелект във финансовия сектор.


Двата американски технологични гиганта Amazon.com Inc. и Microsoft Corp. са

Двата американски технологични гиганта Amazon.com Inc. и Microsoft Corp. са ...

......... с това обаче той е преговарял с Amazon за продажбата на негова собствена компания. Самият Уби по-рано е бил служител в Amazon Web Services. Т. нар. Joint Enterprise Defense Infrastructure cloud - или JEDI, трябва да служи като основно хранилище на данни за военните служби на САЩ по целия свят.


Българските компании се намират в двата крайни полюса. От едната

Българските компании се намират в двата крайни полюса. От едната ...

......... и откъде може да влезе, това са крайните устройства, крайните потребители, мобилни устройства, офис средата, център за данни, облачно базирани услуги и приложения. Всяко нещо, което е свързано с мрежата, може да бъде атакувано и ако не е защитено, е врата за уязвимост“, обясни Корчев.гледано: 69   Още видео0 гласа


Спорът за блокирането на реклами в интернет минава в следващата

Спорът за блокирането на реклами в интернет минава в следващата ...

......... Клаас-Хендрик Зьоринг, ръководител на звеното за медийни предложения на Axel Springer. В дългосрочен план това не само уврежда централната финансова основа за дигиталната журналистика, но и застрашава отворения достъп до информация за формиране на мнение в интернет. Няма да приемем и допуснем това“, се казва в становището на издателя.  


Великобритания предлага нови закони за онлайн сигурността, които ще са

Великобритания предлага нови закони за онлайн сигурността, които ще са ...

......... има отделен регулатор, който да следи за спазването на правилата. Facebook заяви, че иска да работи с правителството, за да се увери, че новите регулации ще са ефективни, с което повтори изявлението на основателя на компанията Марк Зукърбърг, който миналата седмица заяви, че е нужна единна регулация на онлайн платформите.


Европа трябва да вземе решение за дигиталния данък и да

Европа трябва да вземе решение за дигиталния данък и да ...

......... икономиката на Дания, е популярна с това, че атакува избягването на данъци и монопола на американските интернет гиганти. Тя все още не е обявила амбициите си да поеме поста на Юнкер, но ако това се случи, тя вероятно ще се нуждае от подкрепата на френския държавен глава Еманюел Макрон.  


Lyft заплашва американската инвестиционна банка Morgan Stanley, която е поемател

Lyft заплашва американската инвестиционна банка Morgan Stanley, която е поемател ...

......... си материал, за да включи част от опровержението на Morgan Stanley, но продължава да твърди, че според нейните източници финансовата институция е призовавала ранни инвеститори на Lyft няколко седмици преди роудшоуто да сключат сделки за къси продажби и да реализират така печалби независимо от курса на акциите и споразумението.  


Airbnb прави още една стъпка към хотелския пазар. Компанията съобщи

Airbnb прави още една стъпка към хотелския пазар. Компанията съобщи ...

......... начини да получи по-ексклузивни оферти за домове, хотели и апартаменти в приложението си, за да се открои от конкуренти като Booking Holdings. Стартъпът е все по-активен по отношение на придобиванията и инвестициите си, откакто Грийли и финансовият директор Дейв Стивънсън, и двамата бивши служители на Amazon, се присъединиха към компанията. 


Е, хубавите дни не продължиха дълго. На втория ден от

Е, хубавите дни не продължиха дълго. На втория ден от ...

......... и позициониране в средата на няколко по-големи промени", пише анализаторът на Guggenheim Джейк Фулър. „Всичко това са много привлекателни черти, но просто не достатъчно, за да компенсираме въпросите ни около способността на Lyft да расте както бързо, така и да достигне целевите си маржове в категорията, която е силно конкурентна".


Обвиненията звучат като холивудски трилър: за да получи интимни снимки

Обвиненията звучат като холивудски трилър: за да получи интимни снимки ...

......... депутати твърдят, че разузнаването доказва участие на принца в убийството. През февруари Безос привлече адвоката Марти Сингър, който стана известен, след като накара редица таблоиди да стоят далеч от клиентите му, да поеме случая с National Enquirer за заплахите на медията да публикува лични снимки на най-богатия в света човек.


Силното търсене на акции на Lyft Inc. вдигна стойността на

Силното търсене на акции на Lyft Inc. вдигна стойността на ...

......... и Цимър не притежават най-големите дялове в бизнеса си, те ще имат голямо влияние чрез своите акции от клас B, всяка от които има право на глас на 20 обикновени акции. Това означава, че двамата ще притежават комбинирано право на глас от около 49% в компанията, показват документите от проспекта.


За една минута могат да се случат много неща. 60

За една минута могат да се случат много неща. 60 ...

......... още 100 хил. търсения в минута, а Facebook е прибавил по-малко от 30 хил. логвания. Други платформи обаче имат по-силна минута през 2019 г. спрямо миналата година. Netflix, например, е утроил броя на хората, които гледат съдържанието му, а Instagram почти е удвоил потребителите на платформата си.Още графики вижте тук. 


Американската компания за споделени пътувания Lyft Inc бе оценена на

Американската компания за споделени пътувания Lyft Inc бе оценена на ...

......... сряда Lyft подаде заявление за увеличаване на този диапазон. Листването изпълни и ключова стратегическа цел за Lyft: да надмине по-големия конкурент Uber на пазара. Очаква се Uber публично да подаде заявление за IPO през април, давайки начало на листване, което би могло да я оцени на до 120 млрд. долара. 


Компютърен вирус е заразил сървърите на испанското министерство на отбраната

Компютърен вирус е заразил сървърите на испанското министерство на отбраната ...

......... и други мрежи с идеята да получи достъп до секретни военни технологии. Все още не е ясно кой е отговорен за киберпрестъплението, но източниците, на които се позовава испанския вестник, споделят, че вирусът е твърде сложен технически, за да е създаден от обикновени хакери. „Зад него стои държава“, посочват те.


Amazon.com Inc. намери нов начин да вземе парче от пазара

Amazon.com Inc. намери нов начин да вземе парче от пазара ...

......... казва Колин Колбърн, анализатор във Forrester Research.  „Те разгръщат тези нови преживявания бавно, за да видят дали това няма да прекъсне пазаруването и да видят дали това е нещо, което рекламодателите ще искат“, каза той. „Това създава нов формат за тях и нов начин за продажба на място на платформата“.


Германската версия на онлайн енциклопедията Wikipedia ще мине офлайн в

Германската версия на онлайн енциклопедията Wikipedia ще мине офлайн в ...

......... енциклопедията постави банери на своята страница, с които призовава посетителите да се свържат с членовете на Европейския парламент. През септември немскоезиковата Wikipedia написа на своята страница: „Сега се нуждаем от съвременни авторски права". Според собствените си изявления Wikipedia е петият по посещаемост сайт в света и седми в Германия.  


Гигантът в електронната търговия Amazon увеличава усилията си, за да

Гигантът в електронната търговия Amazon увеличава усилията си, за да ...

......... от по-малки марки по-рано този месец, според Bloomberg. Ходът е разглеждан като начин да се избутат марките на пазара за трети страни, където Amazon печели от такси за съхранение и доставка. Търговци от трети страни, които представляват повече от половината от продуктите, продавани на Amazon, не са засегнати от ограниченията. 


Американският онлайн гигант Google беше глобен 1,49 млрд. евро (1,7

Американският онлайн гигант Google беше глобен 1,49 млрд. евро (1,7 ...

......... предходните две, тъй като Google работи активно с Европейската комисия по промени в политиките на AdSence, след като ЕС обяви, че започва разследването през 2016 г. Представители на ЕС заявиха, че от 2006 г. насам Google не е давала на клиентите на AdSense да включват конкурентни търсачки в сайтовете си.  


До средата на 2019 г. се очаква всички училища у

До средата на 2019 г. се очаква всички училища у ...

......... на дигиталните умния от страна учениците не просто като потребители на електронни устройства, а и за насърчаването им да се превръщат в дигитални създатели, коментира министърът. След въвеждането на предмета „Компютърно моделиране“ в трети клас, предстои финансирането на дейности по интереси още от първи клас, допълват от МОН в съобщението.


Компанията за споделено пътуване Uber Technologies Inc планира да осъществи

Компанията за споделено пътуване Uber Technologies Inc планира да осъществи ...

......... на SoftBank и Toyota Motor Corp са част от консорциум от инвеститори, които междувременно са в преговори за инвестиране на 1 млрд. долара в звеното на Uber за автономни коли. Включването на големи инвеститори, които ще повлияят на ключов бизнес, е необичаен ход за компания, която е близо до IPO.


Apple Inc. възнамерява да активира плана си за нова видео

Apple Inc. възнамерява да активира плана си за нова видео ...

......... г. За миналата година услугите генерираха 39,7 млрд. долара. Иначе казано – впечатляващ ръст от 33%. Apple отказва коментар за плановете за предстоящото събитие.  Какъв е финансовият залог за подобна видео услуга и какво предвижда предложението за новини вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!  


Хиляди демонстранти протестираха днес в Русия срещу проектозакон за независим

Хиляди демонстранти протестираха днес в Русия срещу проектозакон за независим ...

......... Телеграм изтъкна, че проектозаконът има за цел "да изолира Русия от останалия свят", след което ще стане възможно да се блокират чуждестранни социални мрежи и чатове. Целта на закона, според Телеграм, е "тотална цензура". Текстът предстои да бъде одобрен при решаващ вот на второ четене в долната камара на парламента.


Платформата за краткосрочни наеми Airbnb Inc. е приключила успешно преговорите

Платформата за краткосрочни наеми Airbnb Inc. е приключила успешно преговорите ...

......... своите собствени сайтове. Придобиването на тясно специализирания сайт ще даде възможност на Airbnb да покаже на инвеститорите по-голям потенциал за растеж и да демонстрира, че може да се разпростре извън основния си бизнес за наемане на жилища преди листването, което компанията може да осъществи през тази или следващата година.  


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала и

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала и ...

......... страна, и КЗК от друга, носеше надежди за връщане на услугата в България. Тя беше спряна след тежък натиск от страна на таксиметровото лоби. ВАС се е позовал на решението на Съда на Европейския съюз от 20 декември 2017 г., което определи, че Uber предоставя транспортни, а не технологични услуги.


Американският интернет гигант Google ще забрани политическата реклама в платформата

Американският интернет гигант Google ще забрани политическата реклама в платформата ...

......... Google ще промени своите рекламни политики и системи, за да блокира рекламодателите от това да пускат реклами, които могат да бъдат засегнати от закона. Други услуги на Google, като резултатите от търсенето и платформи като YouTube, все пак ще бъдат достъпни в рамките на периода, в който тече кампанията.  


Една от най-голямата заплаха в областта на киберсигурността е заплахата

Една от най-голямата заплаха в областта на киберсигурността е заплахата ...

......... наблюдаваме огромен ръст на мобилния злонамерен софтуер, особено на устройства с операционна система Android – тъй като те са с голям пазарен дял", казва експертът.  Какво още казва Богдан Писмеченко, регионален мениджър на Kaspersky Lab за България, Румъния и Молдова, вижте в целия видео материал.гледано: 8   Още видео0 гласа


Amazon планира да открие десетки хранителни магазини в големи американски

Amazon планира да открие десетки хранителни магазини в големи американски ...

......... от клиентите. Според анализатори стратегията, при която големи търговци на дребно комбинират електронната търговия с физически магазини, е посоката на развитие на индустрията. „Клиентите искат да могат да пазаруват, когато им е най-удобно – във физически магазин, онлайн или комбинация от двете“, казва говорителка на Международния съвет на търговските центрове.


За втора поредна година кампанията за безопасен интернет на Теленор

За втора поредна година кампанията за безопасен интернет на Теленор ...

......... са част от PPF Group. PPF Group инвестира в множество  пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и  селско стопанство. PPF Group оперира  в Европа, Русия, Азия и Северна  Америка. Групата притежава активи  на стойност почти 38 млрд. евро (към 30 юни 2018 г.).  


Има няколко неща, които изненадват гражданите на САЩ в отношенията

Има няколко неща, които изненадват гражданите на САЩ в отношенията ...

......... за наддаване: в допълнение към щедрите данъчни кредити за групата например Далас предлагаше свободен достъп до зоопарка в града за всички служители, а Атланта предложи изключителна топ ложа за летището. А един малък град предложи да се преименува в Amazon City. Целия материал четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Десетки служители на Microsoft са подписали писмо, в което протестират

Десетки служители на Microsoft са подписали писмо, в което протестират ...

......... с имиграционните и митническите власти на САЩ, за който компанията първоначално заяви, че включва част от софтуера за изкуствен интелект. През октомври публикация в блог, за която се твърди, че е написана от служители на Microsoft, призова компанията да не отправя оферти за многомилиарден американски военен договор за облачни услуги.


AT&T и Hasbro са поредните компании, които изтеглиха рекламите си

AT&T и Hasbro са поредните компании, които изтеглиха рекламите си ...

......... на проблема. YouTube е отказала да коментира отделни рекламодатели, но в сряда посочи, че е предприела действия незабавно, като е изтрила акаунти и канали. AdWeek публикува писмо, което YouTube е пратила на рекламодателите. То включва незабавните мерки, които YouTube е взела, посочвайки, че полага усилия да защити по-младата си аудитория.


Едва 3% от населението на България не ползва мобилни телефони.

Едва 3% от населението на България не ползва мобилни телефони. ...

......... 2-3% от потребителите у нас предпочитат паралелно да ползват услугите на няколко телекома, разкри още Комитски. По думите му под 10% от населението ползва предплатени услуги. През последните години абонаментните планове се радват на възход, най-вече заради повечето възможности, които предлагат, като купуването на телефони на изплащане например.

Борислав Иванов е директор „Бизнес развитие“ на Software Group за Европа

Борислав Иванов е директор „Бизнес развитие“ на Software Group за Европа ...

......... банката, отпускането на дигитални кредити и други. При всички случаи консултираме клиентите си в посока стартиране и внедряване на технологични решения, които им дават гъвкавост, сигурност, контрол върху операциите, както и възможност за бързо стартиране и предоставяне на нови продукти, въвеждане на нови начини за обслужване на клиентите и др.


Някои съдържания на пакети, които пристигат в MyGermany, са любопитни:

Някои съдържания на пакети, които пристигат в MyGermany, са любопитни: ...

......... рискове за опериране на международния пазар. В края на годината ще бъде стартирана онлайн платформа, чрез която германските магазини ще могат да продават стоките си директно на чуждестранни клиенти. Шмалиш се надява, че търсенето на продукти ще бъде високо - дори и отвъд вибратора и резервните части за превозни средства. 


Онлайн платформите ще бъдат задължени да плащат на издателите и

Онлайн платформите ще бъдат задължени да плащат на издателите и ...

......... за ползване. Платформите също така ще трябва да премахват или блокират материали, които правоносителите са отбелязали предварително и бързо да отстраняват всяко неоторизирано съдържание, след като бъдат уведомени. "Законът ще промени фундаментално интернет какъвто го познаваме“, коментира Юлия Реда, член на Европейския парламент и представител на Пиратската партия в Германия.


Американският интернет концерн Google, част от Alphabet Inc, ще инвестира

Американският интернет концерн Google, част от Alphabet Inc, ще инвестира ...

......... му централа там не успее да се осъществи поради местната опозиция. Google също е забелязала опозиция на плановете си за разширяване в Сан Хосе, близо до централата в Маунтин Вю, но иначе не е срещнала силна местна опозиция. Още технологични новини вижте във видео материала! гледано: 42   Още видео0 гласа


Книжата на платформата за потребителски отзиви Yelp повишиха стойността си,

Книжата на платформата за потребителски отзиви Yelp повишиха стойността си, ...

......... от SQN Investors. Представител на SQN Investors е отказал да коментира финансовите резултати на Yelp.   Yelp обяви още, че ще увеличи обратното изкупуване на акции с 250 млн. долара. Преди време бордът разкри, че тя планира обратно изкупуване на акции за 250 млн. долара, а сега сумата ще бъде удвоена. 


Основателите на Lyft Inc. се готвят да запазят контрола над

Основателите на Lyft Inc. се готвят да запазят контрола над ...

......... риск за корпоративното управление и накърняване оценката на компанията. Досега обаче критикуващите решението за структурата не са направили много, за да разубедят основателите на компаниите да въведат новия клас акции. Поемателите и адвокатите твърдят, че инвеститорите продължават да настояват за достъп до бързоразвиващи се компании, което затруднява защитата на структурите.


Industry 4.0 - новата фаза в индустриалната революция, която се

Industry 4.0 - новата фаза в индустриалната революция, която се ...

......... системен интегратор в България. Притежава широко портфолио от технологии и висока експертиза във внедряването на комплексни решения в производството. Заедно със своя дългогодишен партньор Dell EMC предлага промишлени компютри, работни станции, сървъри, мрежи, сториджи за съхранение и анализ на данни, които са основа за успешното приложение на IIoT в производството.


Не е тайна, че американският технологичен гигант Google обича да

Не е тайна, че американският технологичен гигант Google обича да ...

......... различни компании. В Азия едно приложение предлага доста услуги... Много от компаниите са мобилни в Азия, тъй като има едно огромно количество потребители, които за пръв път са ползвали интернет само на мобилно устройство. На запад вече има наслагване на технологии”.Вижте повече във видео материала.гледано: 55   Още видео0 гласа


Париж съди компанията за отдаване под наем на частни жилищ

Париж съди компанията за отдаване под наем на частни жилищ ...

......... наемат временно жилище, със своите временни хазяи чрез уебсайт. Les locations touristiques illégales, qui font monter les prix des loyers et entrainent des nuisances pour les habitants : ça suffit ! J'ai décidé de mettre les sites internet devant leurs responsabilités. https://t.co/06kShNhTOa — Anne Hidalgo (@Anne_Hidalgo) 10 февруари 2019 г.


Amazon.com преосмисля установяването на част от новата си централа в

Amazon.com преосмисля установяването на част от новата си централа в ...

......... 48 хил. долара за всяко създадено работно място. Компанията-майка на Google Alphabet разкри през декември, че ще инвестира над 1 млрд. долара в нов кампус в Ню Йорк, което ще я превърне във втората голяма технологична компания, избираща финансовата столица на Америка за разширяване и създаване на хиляди работни места.