Европейският съюз може да наложи правила, с които да се

Европейският съюз може да наложи правила, с които да се ...

......... в случаите, в които възникват проблеми с компании, които злоупотребяват с данните. Технологичните гиганти, някога смятани за двигатели на икономическия растеж и източник на иновации, се оказаха под обстрел от двете страни на океана заради твърденията, че злоупотребяват с влиянието си и не успяват за защитят данните на своите потребители.


Българската IoT компания „Алтерко Роботикс“ спечели престижната награда Best of

Българската IoT компания „Алтерко Роботикс“ спечели престижната награда Best of ...

......... се занимава с разработка на иновативни IoT решения и продукти. Засега основните направления на развитие са две – умни устройства за локализиране от серията MyKi, какъвто е  детският часовник MyKi, и системи за автоматизация на дома. Компанията има амбициите да разширява продуктовата си гама с нови и иновативни разработки.   


Американският технологичен стартъп Uber Technologies Inc. освобождава 435 служители, второто

Американският технологичен стартъп Uber Technologies Inc. освобождава 435 служители, второто ...

......... Така например в понеделник компанията очерта плановете да наеме 2000 души в Чикаго през следващите три години, които да работят на Uber Freight, услуга за свързване на камиони с пратки. Компанията възприема товарните автомобили като зона на потенциален растеж, тъй като ръста на приходите от споделени пътувания се забавя.  


Мексико води преговори за разширяване на данъка върху продажбите над

Мексико води преговори за разширяване на данъка върху продажбите над ...

......... гарантира, че няма да има пропуски. Бързият растеж на дигиталните платформи в Мексико наложи задължително постигане на съгласие относно данъчната структура, каза Херера, като отбеляза, че секторът представлява около 5% от икономиката. „Ще видим колко пари може да се внесат допълнително, ще бъдат няколко милиарда песо“, каза още тя.  


SoftBank, най-големият външен акционер на WeWork, призовава компанията за наемане

SoftBank, най-големият външен акционер на WeWork, призовава компанията за наемане ...

......... съосновател Адам Нойман например върна плащане от 5,9 милиона долара, което инвестиционното му дружество е получило от компанията за правата да използва запазената марка дума „we”. We Company  обяви също така през миналата седмица, че ще добави жена в своя изцяло мъжки Борд на директорите, след като завърши листването си.


Нови ядове за Google. Във Вашингтон в понеделник коалиция от

Нови ядове за Google. Във Вашингтон в понеделник коалиция от ...

......... на 2019 г. и 2020 г. Не на последно място той се аргументира и с разследването срещу Microsoft в края на 90-те и 2000-те години. Компанията години наред бе заета с отбраната си, а също бе публично считана за измамник. Но днес Microsoft отново е най-ценната борсова компания в света.WeWork има проблеми с привличането на инвеститори. Преди планираното IPO

WeWork има проблеми с привличането на инвеститори. Преди планираното IPO ...

......... от мъже и няма за цел да впечатлява с разнообразие. Ако всичко върви по план, роудшоуто може да започне още през следващата седмица, съобщи Bloomberg в сряда. JP Morgan Chase и Goldman Sachs са водещи поематели. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Една от най-големите платформа за електронна поща в света изпитва

Една от най-големите платформа за електронна поща в света изпитва ...

......... хакерска атака застрашава сериозно реномето на компанията. От 2015 г. насам Yahoo! е част от Verizon Communications Inc., като сумата, която конгломератът плаща за основния ѝ интернет бизнес, възлиза на 4,83 млрд. долара по данни на The New York Times. Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Google на Alphabet и нейната видео стрийминг услуга YouTube ще

Google на Alphabet и нейната видео стрийминг услуга YouTube ще ...

......... малки деца реклами, за да продължат да генерират рекламни приходи“, коментира още Джеймс. В допълнение към паричната глоба, предложеното споразумение изисква компанията да се въздържа от бъдещо нарушаване на закона и да уведомява собствениците на канали за задължението им да получат съгласие от родителите, преди да събират информация за децата.


Българският мобилен оператор А1 реализира поредния си проект в сферата

Българският мобилен оператор А1 реализира поредния си проект в сферата ...

......... предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.  


Британската финтех компания Revolut възнамерява да назначи нови 400 души

Британската финтех компания Revolut възнамерява да назначи нови 400 души ...

......... Последната експанзия на Revolut се случва, докато компанията търси финансиране за голям инвестиционен кръг. Компанията, която беше оценена на 1,7 милиарда долара при последното си събиране на средства през миналата година, заяви, че има за цел да събере до 500 милиона долара при по-висока оценка преди края на 2019 г.Технологиите от години са неразделна част от развитието на бизнеса.

Технологиите от години са неразделна част от развитието на бизнеса. ...

......... Кибер Технологии е компания, която предоставя модерни продукти и услуги в сектора на финансовите услуги и създава мащабируем бизнес за своите партньори и клиенти. Взимайки предвид всички тези забележителни определения на техните продукти, които посочихме, може да се прогнозира, че СЕПА Кибер Технологии ще бъде следващият лидер на дигиталния пазар.


Мнозина фирмени служители познават този момент – когато IT служител

Мнозина фирмени служители познават този момент – когато IT служител ...

......... за софтуерни разработчици, които също са публични компании. За Teamviewer работят 800 души по целия свят, в бъдеще компанията възнамерява да се разшири особено в Азия и очаква допълнителен растеж благодарение на дигиталната технология „Интернет на нещата". Надзорните банки за дебюта на фондовата борса са Goldman Sachs и Morgan Stanley.


Google може да се сблъска с още регулаторни проблеми в

Google може да се сблъска с още регулаторни проблеми в ...

......... по своята същност действия не могат да осигурят еднакво третиране на онлайн услугите за набиране на кадри в страницата с резултатите на Google”, посочват фирмите. Има шанс те да обмислят възможността за издаването на временна мярка, която да разпореди на Google да спре антиконкурентните си дейности, докато регулаторът разследва въпроса.


Акциите на Match Group Inc. се изстреляха с близо 18%

Акциите на Match Group Inc. се изстреляха с близо 18% ...

......... за първи път обяви навлизането си на пазара на онлайн запознанства през миналата година, което доведе до свиване на цената на акциите на Match с 22% за ден, въпреки че по-късно тя се възстанови. Към края на вторник акциите на Match са с ръст от 92% за последните 12 месеца.


Американският развлекателен концерн Walt Disney Co. оцени своя янов пакет

Американският развлекателен концерн Walt Disney Co. оцени своя янов пакет ...

......... резултат от своя страна донесоха студията на Disney. Хитът  „Отмъстителите: Краят“ се превърна във филма с най-високи приходи в боксофиса. Също и „Цар Лъв“, „Аладин", „Капитан Марвел" и „Играта на играчките 4" генерираха високи печалби. По-късно през годината в кината се очакват "Frozen2" и "Star Wars: The Rise of Skywalker".Главният изпълнителен директор на Amazon.com Inc Джеф Безос е продал

Главният изпълнителен директор на Amazon.com Inc Джеф Безос е продал ...

......... заяви, че планира да продава акции на стойност около 1 милиард долара всяка година, за да финансира своята ракетна компания Blue Origin. Макензи Безос, бившата съпруга на Безос, която в момента притежава дял на Amazon на стойност над 37 милиарда долара, сега е вторият по големина акционер в интернет компанията.


Собственикът на WeWork - страртъпа за отдаване под наем на

Собственикът на WeWork - страртъпа за отдаване под наем на ...

......... пътувания  Lyft Inc. изненада инвеститорите и банкерите, когато акциите ѝ се сринаха с около 20% през първите няколко седмици от търговията тази пролет. След разочароващия дебют на Lyft, неговият конкурент Uber съкрати целевата си стойност преди IPO. И Lyft, и Uber в момента се търгуват под техните IPO цени.  


Etsy отчете приходи за второто тримесечие, които не изпълниха прогнозите

Etsy отчете приходи за второто тримесечие, които не изпълниха прогнозите ...

......... млн. долара за придобиването на Reverb Holdings, онлайн магазин за използвани и нови музикални стоки. С това Etsy иска да увеличи потребителската си база. Придобиването ще я насочи към пазарен сегмент, в който тя не е позиционирана. Очаква се сделката да бъде приключена през четвъртото тримесечие на 2019 г.  


Pinterest отчете по-високи приходи от очакваното за второто тримесечие. В

Pinterest отчете по-високи приходи от очакваното за второто тримесечие. В ...

......... за това, като дава на потребителите възможност да правят съдържанието си в платформата недостъпно за широката публика. През май Pinterest обясни, че се радва на значителен растеж в страни като Великобритания и Канада. Сега компанията се фокусира върху експанзия в Европа, след като навлезе на шест нови пазара тази година.


Теленор, в партньорство със Стоун Компютърс АД, предлага услугата Киберсигурност,

Теленор, в партньорство със Стоун Компютърс АД, предлага услугата Киберсигурност, ...

......... страна на потребителя. В зависимост от мрежовата инфраструктура на клиента, цената на услугата е 500 лв. на месец без ДДС за ползване на услугата с устройство Blue CPE, покриващо свързаност до 100 Mbps и 700 лв. на месец без ДДС с устройство Red CPE, покриващо свързаност до 500 Mbps.  


Американският онлайн гигант Amazon настоява компаниите да направят опаковките си

Американският онлайн гигант Amazon настоява компаниите да направят опаковките си ...

......... системи за съхранение и доставка, като тези, които не се справят с изискванията, не намират място на сайта ѝ. Фирмите за потребителски продукти посочват обаче, че на практика нямат особен избор, освен този да се съобразят с критериите на Amazon, тъй като само така могат да стигнат до повече клиенти.


Байжу Равеендран официално влиза в ексклузивния клуб на индийските милиардери

Байжу Равеендран официално влиза в ексклузивния клуб на индийските милиардери ...

......... за мобилен достъп до мрежата. Пазарът на онлайн обучение в страната се очаква да се удвои до 5.7 млрд. долара през 2020 г., според данни на държавната фондация India Brand Equity. Какви са финансовите резултати на компанията на Байжу вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


„След хакерската атака в НАП безспорно има повод за тревога.

„След хакерската атака в НАП безспорно има повод за тревога. ...

......... срещу НАП на практика се явява един доста добър бизнес, тъй като дава много възможности за рекет в различни посоки. Такава информация може да бъде използвана както за политически, така и за икономически цели", допълни гостът в студиото на Ганиела Ангелова. Вижте повече във видеото!гледано: 55   Още видео0 гласа


Критичната маса, от която има нужда, за да се превърнеш

Критичната маса, от която има нужда, за да се превърнеш ...

......... на държавата. Общественият контрол, изтощителните и отнемащи време законодателни процедури пречат на бизнес ентусиастите. В резултат на това получаваме репресивна толерантност, както го формулира Хърбърт Маркюз. Представена от вулгарни капиталисти като Доналд Тръмп. Антидемократична система за разлагане в духа на егоцентричните игри на властта в стила на Петер Тийл.  


Американската технологична компания Alphabet Inc. представи приходи за второто тримесечие,

Американската технологична компания Alphabet Inc. представи приходи за второто тримесечие, ...

......... се очаква да нараснат до края на годината, когато Google ще популяризира своите продукти за зимните празници. През второто тримесечие нетната печалба на компанията достига 9,95 млрд. долара, или 14,21 долара за акция. Това е повече от регистрираните година по-рано 8,27 млрд. долара нетна печалба, или 11,75 долара за акция.


Amazon.com Inc не можа да отговори на очакванията за печалбата

Amazon.com Inc не можа да отговори на очакванията за печалбата ...

......... операции за други компании, отбелязва приходи от 8,4% през второто тримесечие – 37% повече спрямо година по-рано. В същото време в четвъртък Google отчете удвояване на приходите си от облака до 2 млрд. долара спрямо края на 2017 г. По-късно очаквайте и отчета на компанията майка на Google – Alphabet.


Министърът на финансите на САЩ Стивън Манучин разкритикува остро Amazon,

Министърът на финансите на САЩ Стивън Манучин разкритикува остро Amazon, ...

......... разработи модел, при който малкият бизнес може да продължи да се конкурира с тях”, каза той. Манучин намери по-меки думи за Google. Американският президент Доналд Тръмп обяви разследване на обвиненията доколко операторът на търсачката работи с китайското правителство. „Google е американска компания, която иска да помогне на САЩ", каза Манучин.


Онлайн платежната услуга Paypal понижи прогнозата си за приходите за

Онлайн платежната услуга Paypal понижи прогнозата си за приходите за ...

......... анализаторите. Коригираната печалба на акция се покачи с 47% до 0,86 долара. Бившата дъщерна компания на интернет аукционната къща Ebay обработва онлайн плащания от края на 90-те години. PayPal отдавна се възползва от нарастващата търговия в интернет. Цената на акциите се повиши с повече от 40% през тази година.  


Китайският технологичен концерн Huawei Technologies Co. е помагал през последните

Китайският технологичен концерн Huawei Technologies Co. е помагал през последните ...

......... с друг. Huawei вече е в черния списък на юридическите лица на правителството на САЩ, което ѝ забранява да осъществява бизнес с американски компании. Ако новите твърдения срещу Huawei във връзки със Северна Корея бъдат доказани, това би могло да доведе до още по-големи проблеми и наказания за компанията.  


Представяте ли си чатбот да стане „служител“ на месеца? Но

Представяте ли си чатбот да стане „служител“ на месеца? Но ...

......... същевременно по-високи резултати за бизнеса и по-висок общ процент на удовлетвореност сред клиентите. А колкото повече всички ние взаимодействаме с подобни програми, които разполагат с изкуствен интелект, толкова по-бързо ще се утвърди позицията им като фактор, революционизираш клиентското обслужване. Фактор, който според експерти и обикновени потребители, вече е в ход.


Американската технологична компания Google се съгласи да плати 11 млн.

Американската технологична компания Google се съгласи да плати 11 млн. ...

......... демонстрират необходимата за съответната позиция техническа компетентност, въпреки че интервюиращите са установили, че са достатъчно „Googly” и подходящи за компанията. Концернът пояснява, че все още отрича умишлената дискриминация на Филекс или на някой от другите ищци поради тяхната възраст. Google твърди още, че има силни политики срещу дискриминацията, включително възрастовата.


Tinder се присъедини към нарастващото въстание срещу таксите на магазините

Tinder се присъедини към нарастващото въстание срещу таксите на магазините ...

......... да предизвика ефекта на доминото. „Tinder е сравнително малък и няма да има огромно въздействие, но проблемът е дали ще повлече и други и дали тази тенденция няма да попадне и при приложенията за игри“, казва анализаторът. „Ще видим много други компании, които потенциално се опитват да експериментират с това“.


На фона на мащабната хакерска атака срещу българската приходна агенция

На фона на мащабната хакерска атака срещу българската приходна агенция ...

......... до фондовата борса през май Equifax заяви, че е заделила 690 млн. долара за покриване на разходи, свързани с разследвания и съдебни дела. Главният изпълнителен директор Марк Бегор заяви пред анализаторите, че в процес на подготовка е споразумение, което ще покрие „много от важните проблеми, пред които е изправена компанията". 


Разписанието на българския жп превозвач БДЖ вече е видимо и

Разписанието на българския жп превозвач БДЖ вече е видимо и ...

......... офлайн маршрути и зависят от зададената начална и крайна точка, обект или гара. Припомняме, че в началото на май навигационната услуга пусна актуализация за потребителите си в България, с която вече прави достъпна и възможността за навигация с използване на градския транспорт за София. По-късно бяха добавени и други градове. 


Комуникационният регулатор в Русия Роскомнадзор глоби Google 700 хил. рубли (11

Комуникационният регулатор в Русия Роскомнадзор глоби Google 700 хил. рубли (11 ...

......... 500 хил. рубли за отказ да се свърже с този регистъра. Припомняме, че Москва въведе по-сериозни интернет закони, след като западните държави наложиха санкции срещу Русия във връзка с анексирането на Крим.  Роскомнадзор е уведомила Google, че възнамерява да я глоби за неспазване на закона, още през май тази година. 


Комисията за защита на личните данни ще започне производство в

Комисията за защита на личните данни ще започне производство в ...

......... Bloomberg TV Bulgaria Георги Янков от "ТАД Груп", работодателя на младежа, коментира подробно темата.  През вчерашния ден пък премиерът Бойко Борисов определи задържания мъж като „вълшебник“ с „уникален мозък и невероятни способности“. Според министър-председателя случаят показвал, че подготовката на учениците в страната по компютърни умения е на световно ниво.  


Ветеранът при компютрите IBM отново трябваше да приеме сериозно поражение

Ветеранът при компютрите IBM отново трябваше да приеме сериозно поражение ...

......... на инвеститорите, но приходите ѝ спадат отновоIBM придобива Red Hat за 33,4 млрд. долара2 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар

Инвеститорите очакваха неприятни изненади, но със сигурност не и такава

Инвеститорите очакваха неприятни изненади, но със сигурност не и такава ...

......... ние сме свободни от реклама. И това е дълбоко вкоренено в нашата марка“, каза той. Винаги е по-добре да се занимаваш с удовлетвореността на клиентите, отколкото да се стремиш към рекламни долари, смята той. Това, най-малкото, ще успокои лоялните и изнервените от постоянните реклами в тв ефира клиенти на Netflix.


Американската компания за софтуер за киберсигурност McAfee LLC планира да

Американската компания за софтуер за киберсигурност McAfee LLC планира да ...

......... г. и по-късно се премества в Белиз. МакАфи  стана известен през 2012 г., след като избяга в Гватемала, за да избегне полицейско разследване във връзка с предполагаемото убийство на съседа му. МакАфи, който поддържаше своята невинност, в крайна сметка беше депортиран в САЩ, а Белиз отказа да поиска екстрадицията му.


Британската авиокомпания British Airways беше глобена със 189 млн. лири

Британската авиокомпания British Airways беше глобена със 189 млн. лири ...

......... защитим позицията на авиокомпанията твърдо, включително да отправим всички необходими жалби", отбеляза той. Предполага се, че престъпниците може да са откраднали данни, включващи банкови сметки на клиенти, имейл адреси и информация за плащане с карти - включително номера, срок на годност и в някои случаи техните персонални кодове за достъп.


Възможността да се насочва рекламата въз основа на демографски черти,

Възможността да се насочва рекламата въз основа на демографски черти, ...

......... реклами са неподходящо използване на лични данни, а по-възрастните американци особено много не желаят да получават насочени реклами. Респондентите на възраст от 18 до 24 години са малко по-отворени към насочваните реклами, като 41% поясняват, че насочените реклами са удобен начин да видят интересни продукти.Още графики можете да откриете тук.


„Алтерко“ АД сключи споразумение за покупко-продажба на акции и дялове

„Алтерко“ АД сключи споразумение за покупко-продажба на акции и дялове ...

......... капитализация възлиза на около 31 млн. лева, е доставчик на мобилни услуги, опериращ на пазарите в Европа, Азия и Америка. За компанията работят над 90 служители в офисите й в България, Румъния, Македония, Сърбия, Косово, Унгария, Германия, Сингапур, Малайзия и САЩ. Investor.bg първи писа за първичното публично предлагане през март 2016 г.


В края на 2017 г. американската технологична компания Microsoft инвестира

В края на 2017 г. американската технологична компания Microsoft инвестира ...

......... в стартъпа за софтуера Confluent чрез придобиването на LinkedIn за 27 милиарда долара през 2016 г., а стойността на тази инвестиция се е увеличила драстично.По-рано тази седмица съоснователят на Microsoft Бил Гейтс заяви, че закупуването на част от Facebook преди социалната медийна компания да стане публична е било „суперуспешна инвестиция“.


От днес в България има още по-лесен начин за ползване

От днес в България има още по-лесен начин за ползване ...

......... се, парола на даденото устройство. Apple Pay първоначално стартира в Съединените щати през октомври 2014 г. и оттогава се разшири до десетки страни и територии. Услугата може да се използва навсякъде, където безконтактните плащания се приемат със съвместим iPhone или Apple Watch, както и от избрани приложения и уебсайтове.  


Китай координира своя подход към 5G и някои успехи вече

Китай координира своя подход към 5G и някои успехи вече ...

......... е изложен на протекционистични заплахи“, коментира Милена Виденова, управител на „Кофас България“. „За страната ни има значение предимно какво ще договори Европейският съюз в тази насока...“, добавя още тя, цитирана в прессъобщение на организацията.  Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 34   Още видео0 гласа


Онлайн услугата за разплащания Paypal възнамерява да предприеме сериозни съкращения

Онлайн услугата за разплащания Paypal възнамерява да предприеме сериозни съкращения ...

......... Deutschland GmbH в Драйлинден, малко извън Берлин, през последните седмици вече са предприети мерки за преструктуриране. Тъй като там след разделянето на Paypal от eBay през 2015 г. вече няма работнически съвет, синдикатът преговаря с компанията само за планираното намаляване на бройките във Вилмерсдорф. От Paypal засега не коментират темата.


Парадът от първични публични предлагания от Силициевата долина през тази

Парадът от първични публични предлагания от Силициевата долина през тази ...

......... плащащите клиенти се е увеличил с 49% през годината. Slack също наблюдава голям растеж сред най-високо платените  клиенти - тези, които плащат над 100 000 долара годишно. Броят на клиентите в тази група се е увеличил почти двойно през годината в сравнение с фискалната 2018 г., става ясно от проспекта.


Въпреки че светът е отправил поглед към Хонконг през последната

Въпреки че светът е отправил поглед към Хонконг през последната ...

......... през седмицата. Ако Вашингтон мисли, че „изиграването на картата с Хонконг може да принуди Китай да направи компромис в преговорите със САЩ, по-добре да помисли отново“, предупреждава вестникът. „Бунтовете в Хонконг само ще засилят позицията на Пекин срещу Вашингтон“, допълва изданието. Китайската комунистическа партия контролира потока от информация към обществото.


На 15 и 16 юни от 19:30 часа в технологичното

На 15 и 16 юни от 19:30 часа в технологичното ...

......... в обработване на информация. Според Дейвис медицинските лица трябва да имат повече възможност да изразяват емпатия и да комуникират с пациентите си – нещо, което един компютър не може да свърши. Двете части на разговора гледайте тази събота и неделя от 19:30 часа в UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.  


Основателят на чат приложението Telegram Павел Дуров заяви, че е

Основателят на чат приложението Telegram Павел Дуров заяви, че е ...

......... интернет свободите. През 2017 г. той каза, че услугата ще бъде регистрирана в руския комуникационен регулатор, след като беше заплашена с вътрешна забрана в страната. Дуров не е отговорил веднага на запитванията за коментар по темата, свързана с Хонконг. Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!


Китай започна нова кампания за налагане на онлайн цензура, като

Китай започна нова кампания за налагане на онлайн цензура, като ...

......... финансови новини wallstreetcn.com каза в понеделник, че е спряло своя уебсайт и мобилно приложение по искане на властите, но не даде подробности какви правила може да е нарушило. Напоследък бяха спрени също така различни профили в социалните медии, включително такива, които публикуват деликатни в политическо отношение материали и финансови новини.БТА


Американският конкурент на германската софтуерна компания със силен бизнес и

Американският конкурент на германската софтуерна компания със силен бизнес и ...

......... над 33%, а тази на Salesforce се понижи с повече от 5 на сто. Базираната в Сан Франциско Salesforce очаква сделката да намали коригираната печалба на акция с между 37 до 39 цента до диапазона между 2,51 и 2,53 долара на акция. Очаква се сделката да приключи през третото тримесечие.


Конкурентната среда на плащанията в Европа е в период на

Конкурентната среда на плащанията в Европа е в период на ...

......... за да предостави на потребителите и търговците на дребно избор, който не се ограничава само до установените и традиционни участници.  Фактите говорят, че това е налице.Статията е изготвена по проучване на Oxera, финансирано от Mastercard.Рейндър Ван Дийк, Партньор в OXERA Consulting LLP и Джоузеф Бел, Директор в OXERA Consulting LLP


В днешно време информацията е един от най-ценните ресурси. Ето

В днешно време информацията е един от най-ценните ресурси. Ето ...

......... специална подготовка на персонала. Въпреки множеството възможности, които предлагат доставчиците на решения за киберсигурност, човешкият фактор продължава да бъде неизменна част от процеса по защита на информацията, тъй като именно хората са тези, които контролират и анализират действията на машините, и съответно имат ключова роля за предотвратяването на киберпрестъпленията.  


Онлайн видео платформата YouTube увеличава усилията си да премахне проблемното

Онлайн видео платформата YouTube увеличава усилията си да премахне проблемното ...

......... включва изобилия от проблемно съдържание. В продължение на години YouTube, както и социалните мрежи, като Facebook и Twitter, се опитват да пренебрегнат задачата да преглеждат съдържанието, оправдавайки се, че ръчното премахване, което е прекалено бавно. Но нарастващото обществено недоволство ги принуждава все повече да действат.гледано: 50   Още видео0 гласа


Американското правителство се подготвя да започне разследване срещу Amazon, Apple,

Американското правителство се подготвя да започне разследване срещу Amazon, Apple, ...

......... WhatsApp и има над 1,5 млрд. потребители дневно, има огромно влияние в много държави. Тя е критикувана за това, че позволява разпространението на фалшиви новини в платформата си. Google е изправена пред обвинения, че нейната онлайн търсачка отвежда потребителите до собствените ѝ продукти, оставяйки на заден план тези на конкурентите.


Американското министерство на правосъдието планира антитръстово разследване на Google, пише

Американското министерство на правосъдието планира антитръстово разследване на Google, пише ...

......... поставят на преден план демократите. Сенатор Елизабет Уорън, която през декември обяви, че през 2020 г. ще се кандидатира за президент, все повече настоява за разделянето на технологични компании като Google.  Министерството на отбраната не е коментирало разследването си. Google не е отговорила веднага на запитванията за коментар по въпроса.


Alibaba Group Holding Ltd. обмисля да набере 20 млрд. долара

Alibaba Group Holding Ltd. обмисля да набере 20 млрд. долара ...

......... затруднява да поддържа растежа, тъй като световната икономика номер 2 се забавя, и води също така скъпа война на субсидии с конкурента за доставка на храна и пътувания Meituan. Листването в Хонконг може да отклони пари от инвеститори от конкуренти като Meituan и оператора на WeChat Tencent Holdings Ltd.  


Първият служител на американската компания за споделено пътуване Uber Technologies

Първият служител на американската компания за споделено пътуване Uber Technologies ...

......... първичното публично предлагане. В проспекта Uber заяви, че е купила повече от 1,1 милиона акции от Грейвс. След IPO той притежава 1,9% от Uber, според проспекта. Грейвс сега е основател и главен изпълнителен директор на инвестиционния фонд Saltwater Capital, който инвестира в компании като Calm и Equator Coffees & Teas.


Китайският интернет гигант Baidu отчете загуба за първи път, откакто

Китайският интернет гигант Baidu отчете загуба за първи път, откакто ...

......... да оглави комбинираното звено, посочва председателят Робин Ли в писмо до служителите, изпратено след обявяването на резултатите. Бордът е одобрил нова програма за обратно изкупуване на акции на стойност 1 млрд. долара. Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 31   Още видео0 гласа    


Девет месеца след влизането в сила на GDPR по силата

Девет месеца след влизането в сила на GDPR по силата ...

......... уведомяване от администраторите за накърняване на защитата на личните данни. 52% от тези случаи вече са закрити, а 1% от казусите са били оспорвани преди това пред национални съдилища.  Какви са заключенията и какви случаи имаме в България - вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria! 


Pinterest прогнозира приходи, които в голяма степен отговориха на очакваното

Pinterest прогнозира приходи, които в голяма степен отговориха на очакваното ...

......... обяви компанията. Нетната загуба се е свила до 41,4 млн. долара през тримесечието, завършило на 31 март, от 52,7 млн. година по-рано. Като се изключат някои елементи, компанията е загубила 32 цента на акция. Общите приходи са нараснали над 54% до 201,9 млн. долара, надминавайки прогнозата за 200,6 млн. долара.


След като компаниите за споделено пътуване Uber и Lyft са

След като компаниите за споделено пътуване Uber и Lyft са ...

......... коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Предизвикателството пред Uber и Lyft са шофьоритеTencent отчете рекордна печалба за тримесечиетоЩе инвестира ли PMI в производствена фабрика в БългарияНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИTencent отчете рекордна печалба за тримесечиетоЩе инвестира ли PMI в производствена фабрика в България

Walt Disney придобива дела на Comcast от една трета в

Walt Disney придобива дела на Comcast от една трета в ...

......... продължи да лицензира предавания на NBC към Hulu до 2024 г., с опцията да изтегли съдържанието след три години. Това може да е ключова клауза за бъдещето на Hulu, която се роди като съвместно предприятие между телевизионни мрежи и изгради публика благодарение на предавания на NBC, ABC и Fox.  


Акциите на Lyft Inc. се сринаха с близо 11% в

Акциите на Lyft Inc. се сринаха с близо 11% в ...

......... които реагираха на отчета на Lyft. „Ние вярваме, че Lyft ще бъде както катализатор, така и бенефициент от растежа на автономните технологии през следващите 10 години“, пише анализаторът на Piper Jaffray Майкъл Олсън в бележка до клиентите, запазвайки своята оценка за „надценена“ компания и целева цена от 7 долара8.  


Lyft Inc. отбеляза силен ръст в първия си тримесечен отчет

Lyft Inc. отбеляза силен ръст в първия си тримесечен отчет ...

......... приходите през второто тримесечие на миналата година, когато и двете компании повишиха цените си. През второто тримесечие Lyft реализира приходи от поне 800 млн. долара, което е ръст от около 60% спрямо предходната година. Приходите за годината възлязоха на 3,3 милиарда долара. И двете суми са над очакванията на анализаторите.


Легендарният американски инвеститор Уорън Бъфет заяви наскоро, че е подценявал

Легендарният американски инвеститор Уорън Бъфет заяви наскоро, че е подценявал ...

......... акции на Apple и Amazon, когато не бяха най-евтини. Amazon приключи в четвъртък сесията на ниво от 1900,82 долара, а Apple се търгуваше при цена 209,15 долара. Все пак Berkshire приключи 2018 г. на плюс от инвестициите си в Apple, оценени на повече от разходите за закупуване на акциите.  


Картовата услуга на Google - Google Maps пусна актуализация за

Картовата услуга на Google - Google Maps пусна актуализация за ...

......... няколко удобни превозни средства, ще ви навигира как да стигнете пеш до най-близката спирка и допълнителни напътствия – например кога идва следващото превозно средство, на какъв интервал пътува и през кои спирки ще мине. Актуализацията включва и подобрено меню "За вас", което предоставя специализирана информация спрямо интересите на конкретния потребител. 


Американската технологична компания Uber Technologies Inc. намери първия си официален

Американската технологична компания Uber Technologies Inc. намери първия си официален ...

......... През следващата седмица Uber планира да събере до 9 млрд. долара, в процес, който се очаква да бъде най-голямото първично публично предлагане за тази година. Базираната в Сан Франциско компания предлага 180 милиона акции на стойност от 44 до 50 долара, според регулаторните документи от миналата седмица, припомня Bloomberg.