Тежка катастрофа с участието на джип предизвика огромни задръствания на

Тежка катастрофа с участието на джип предизвика огромни задръствания на ...

......... задръствания на автомагистрала „Тракия“, предаде репортер на БГНЕС. От изхода на Пловдив до село Цалапица в посока София се е образувала километрична опашка в две колони. Пътна полиция и КАТ отстраняват катастрофиралия джип, чието предница е буквално смачкана, и регулират движението. По неофициална информация няма тежко пострадали при инцидента.  


Графичната визия на новите локомотиви Siemens Smartron вече е избрана

Графичната визия на новите локомотиви Siemens Smartron вече е избрана ...

......... първия локомотив ще бъде осъществена до края на месец февруари 2021 г., като всичките десет локомотива ще бъдат в депата на националния железопътен превозвач до края на месец май 2021 г., но след проведени разговори с производителите се очаква първите локомотиви да пристигнат в България още през януари.    


Законът забранява провеждането на демонстрации в обхвата на републиканските пътища,

Законът забранява провеждането на демонстрации в обхвата на републиканските пътища, ...

......... София преминават през „Петрохан“, а трафикът за Видин е през Искърското дефиле - път II-16. Всичко това е направено, за да намалим риска от тежки инциденти, подчерта Терзийски. Той посочи, че целта е до края на 2021 г. модернизираният участък от скоростния път Мездра - Ботевград да е готов.  


10 души са загинали и един е тежко ранен при

10 души са загинали и един е тежко ранен при ...

......... до тези инциденти. Затова такива места се контролират ежедневно“, обясни Крушарски. Той призова водачите да сядат зад волана отпочинали, защото през летните месеци високите температури водят до умора във водачите и отвличане на вниманието им, както и да не предприемат рискови маневри и да спазват дистанция с останалите превозни средства.


Към 10:50 часа в района на 160-161-я километър на магистрала

Към 10:50 часа в района на 160-161-я километър на магистрала ...

......... 160-161-я километър на магистрала "Тракия" , посока Бургас е катастрофирал ТИР, който се е наклонил към разделителната мантинела и усложнява движението в крайната лява лента. По първоначални данни, при инцидента няма пострадали и не са засегнати други автомобили. Екипи на Пътна полиция са на мястото на произшествието. Униформените регулират движението.


Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) има готовност да започне наложителният ремонт

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) има готовност да започне наложителният ремонт ...

......... автомобил, за да може да „разбере тежкото и окаяно състояние“ на пътната настилка, която създава и опасност за преминаващите от там. От своя страна Аврамова отговори, че ремонтът има осигурено финансиране, но няма как да започне едновременно в двете посоки, защото трябва да бъде осигурена пропусквателната способност през този участък. Четирима души пострадаха при катастрофа на главен път Е-70. Около

Четирима души пострадаха при катастрофа на главен път Е-70. Около ...

......... в ОАИЛ с временна опасност за живота. Водачката на автомобила е настанена в Хирургично отделение на МБАЛ-Разград с охлузни рани по ръцете. 59-годишният шофьор на камиона от Добрич е тестван за употреба на алкохол – пробата е отрицателна. По случая се води досъдебно производство по чл.343, ал.1, Б от НК.


От 12:00 ч. днес на граничния пункт

От 12:00 ч. днес на граничния пункт "Дунав мост" е ...

......... 700 сигнала, което ясно говори, че системата не работи. Предали сме му достатъчно доказателства в писмен вид, които показват всички тези неизправности и ние продължаваме да настояваме за връщане на винетната система", каза организаторът на протеста Мариета Иванова и поясни, че събитието няма нищо общо с политическата обстановка в страната.


Пътната инфраструктура при 160-тия км на АМ “Тракия” категорично не

Пътната инфраструктура при 160-тия км на АМ “Тракия” категорично не ...

......... осигури по-бързо възстановяване на транспортния бранш и товарните превози. Той подчерта, че в минали години забрана за движение на тежкотоварни автомобили в неделя в конкретния участък при 160-ти км е имало по направлението Бургас – София, а товарният автомобил, причинил катастрофата, се е движил в посока София – Бургас.  


    Мантинелата не е причина за катастрофата на магистрала

    Мантинелата не е причина за катастрофата на магистрала ...

......... на тежкотоварния трафик през летния сезон. Имахме подготвена заповед за ограничаване на движението на тирове през почивните дни в летния сезон. Въведените от Европейската комисия т.нар. „зелени“ коридори заради разпространението на COVID-19, каквато е и АМ „Тракия“, възпрепятстват въвеждането на каквито и да е ограничения по тях, коментира Георги Терзийски.


Утре – 14 юли, от 11:00 часа, ще бъде извършен

Утре – 14 юли, от 11:00 часа, ще бъде извършен ...

......... и представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и на Института по пътища и мостове. Поканени са и представители на браншовите организации по пътна безопасност – Българската браншова асоциация „Пътна безопасност“, Европейския център за транспортни политики, Българско обединение на шофьорите, Института за пътна безопасност, Българска браншова камара „Пътища“.Камион се обърна на магистрала „Тракия“ и блокира движението в

Камион се обърна на магистрала „Тракия“ и блокира движението в ...

......... в двете посоки е силно затруднено. Въведен е обходен маршрут в посока София: п.в. “Оризово” – Плодовитово – Поповица – път I-8 – Садово – път II-56 – п.в. “Войводино”. В посока Бургас движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.


Вчера в пленарната зала на Европейския парламент бяха гласувани предложенията

Вчера в пленарната зала на Европейския парламент бяха гласувани предложенията ...

......... не съществуват. Българският представител смята, че приемането на пакет „Мобилност“ ще доведе до заграбване на бизнеса от страна на турските превозвачи, тъй като към момента не става ясно как този пакет ще се прилага за тежкотоварни камиони и техните водачи, които не са регистрирани на територията на ЕС.    


Изключително интензивен е трафикът на ГКПП “Кулата”, съобщиха от Гранична

Изключително интензивен е трафикът на ГКПП “Кулата”, съобщиха от Гранична ...

......... чакащи за влизане в Гърция леки автомобили е към 10 километра. Голяма част от тях са граждани на трети стани. На ГКПП “Промахон” гръцките здравни власти извършват засилени проверки на влизащите. От Главна дирекция „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите да използват и граничните пунктове “Капитан Петко войвода”, “Ивайловград” и “Маказа”.


След два дни напрежение и километрични задръствания на пункта „Кулата“

След два дни напрежение и километрични задръствания на пункта „Кулата“ ...

......... ден от седмицата трафикът рязко да се увеличи. На „Кулата“ има засилено полицейско присъствие и засега добра организация на движението. Към момента всички пунктове по българско-гръцката граница работят, с изключение на този при Златоград, който е затворен от началото на епидемията. И днес продължава свободното пропускане на автомобили през пункта „Маказа“. 


Инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ в ГДНП съобщи,

Инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ в ГДНП съобщи, ...

......... съответните обходни маршрути. Инспектор Ботев предостави обобщени данни от приключилите две операции през периода  18 - 25 юни и 25 юни - 1 юли с акцент поведението на пешеходците, управлението на двуколесни и триколесни ППС от непълнолетни и от неправоспособни водачи, контрол за управление на МПС след употреба на алкохол/наркотици.На граничен пункт

На граничен пункт "Кулата" сутринта се образува километрична опашка от ...

......... на месец август. Тези, които нямат код, при влизане в Гърция ще бъдат глобявани с 500 евро. Хората, които откажат да им бъде направен PCR тест на границата, няма да бъдат допускани в страната. На българския граничен пункт "Кулата" работят всички гишета - 5 на вход и 5 на изход.


През 2018 г. 23 339 души са загинали в пътно-транспортни произшествия

През 2018 г. 23 339 души са загинали в пътно-транспортни произшествия ...

......... Хърватия и Латвия (по 87) и Полша (75). Статистическата служба посочва, че в България са най-много жертвите на инциденти с пътнически автомобили в ЕС за 2018 г. – 48 на 1 млн. души население. В Румъния е най-голям броят на жертвите сред пешеходците – 35 на 1 млн. население.   


И днес може да се влиза в Гърция през граничен

И днес може да се влиза в Гърция през граничен ...

......... до премиера Кириакос Мицотакис, с което настояват за спешни мерки "Маказа " да бъде отворен за туристите. Вчера стана ясно и че Министерството на транспорта на Гърция въведе ограничение за броя на пътниците в автомобилите - в кола с до 7 места могат да пътуват 3-ма души и шофьорът.  


От днес се слага край на тътренето по отсечката на

От днес се слага край на тътренето по отсечката на ...

......... 15-ти км /322 м/, при 17-ти км /322 м/, при 18-ти км /242 м/, и при 20-ти км /404 м/, приключва обновяването на съоръженията, които не бяха ремонтирани от построяването им. Заедно с виадуктите са обновени и 11 км от платното за София между съоръженията. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи.


От днес влизането в Гърция от България ще е възможно

От днес влизането в Гърция от България ще е възможно ...

......... си пункт "Ексохи" за леки автомобили. През границата могат да преминават само тежкотоварни камиони и сезонни работници срещу представен документ, че са такива. Останалите пунктове "Кулата", "Ивайловград" и "Капитан Петко Войвода" все още пропускат туристи. "Кулата" остава единственият сигурен пункт, през който могат да преминат туристи за южната ни съседка.  


На 1 юли сутринта се пуска движението по ремонтираните 5

На 1 юли сутринта се пуска движението по ремонтираните 5 ...

......... при 17-ти км /322 м/, при 18-ти км /242 м/, и при 20-ти км /404 м/, приключва обновяването на съоръженията, които не бяха ремонтирани от построяването им. Заедно с виадуктите са обновени и 11 км от платното за София между съоръженията. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи.


Отново интензивен трафик на границите с Турция и с Румъния

Отново интензивен трафик на границите с Турция и с Румъния ...

......... е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП Златарево и ГКПП Станке Лисичково. Чуждите граждани могат да преминат без карантина през територията на Р Северна Македония за 5 часа, като на границата се попълва декларация за транзит, която на изход се предава на граничните власти.


Таксиметровите автомобили трябва да бъдат не по-стари от 15 години,

Таксиметровите автомобили трябва да бъдат не по-стари от 15 години, ...

......... но само в алеи и паркови зони. На водачите на електрически тротинетки се забранява да се движат по пътища и улици, на които максимално разрешената скорост за движение е над 50 км в час. Те няма да могат да развиват и скорост по-висока от 25 километра в час.    


  Няма законови основания за удължаване на периода на валидност

  Няма законови основания за удължаване на периода на валидност ...

......... 60 календарни дни след сключване на договор с избрания изпълнител. Инвестиционният процес предвижда да бъде проведен Експертен технико-икономически съвет, да бъде приета разработката, да бъде съгласувано проектното предложение с Министерството на околната среда и водите и Министерството на здравеопазването. Стойността на шумозащитното съоръжение ще стане ясна след изработване на проекта.


Агенция „Пътна инфраструктура“ откри обществената поръчка за избор на изпълнител

Агенция „Пътна инфраструктура“ откри обществената поръчка за избор на изпълнител ...

......... и да се подобри  отводняването. Бъдещият изпълнител ще трябва да извърши геодезически измервания, да представи ситуационно и нивелетно решение на бъдещото трасето, идейни проекти за новите съоръжения, конструктивно обследване на съществуващите съоръжения с проектно решение за извършване на необходимите ремонтно-възстановителни работи, извършване на инженерно-геоложки проучвания и изготвяне на проект.  


Утре – 16 юни, между 16:00 ч. и 18:00 ч.,

Утре – 16 юни, между 16:00 ч. и 18:00 ч., ...

......... тона. За избягване на риска от проблеми с покупката на е-винетка за леки коли и на маршрутна карта за камиони и автобуси по време на предвидените актуализации, препоръчваме на шофьорите внимателно да планират пътуването си по републиканската пътна мрежа и да купят своевременно електронната си винетка или маршрутна карта.  


През последната седмица беше разпространена информация от “Пътна полиция” за

През последната седмица беше разпространена информация от “Пътна полиция” за ...

......... дължимата глоба”. Правото на гранична полиция да Ви връчва документи за налагане на административни санкции е във връзка с чл. 165, Ал. 2 т. 2 от ЗДвП: “имат право да изземат и задържат документи по т. 1, както и да отнемат табелите с регистрационен номер в допустимите от закона случаи;”.


Започва ремонтът на 6 км от платното за Варна на

Започва ремонтът на 6 км от платното за Варна на ...

......... платното за София. Предвижда се цялостно обновяване на пътната настилка и на хоризонталната маркировка. Срокът за изпълнение на ремонта е до края на юни т.г. Необходимо е шофьорите да карат разумно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението.    


От 14 юни /неделя/ се ограничава движението по Южната дъга

От 14 юни /неделя/ се ограничава движението по Южната дъга ...

......... директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.  


62-годишна жена от Лозница загина при тежка катастрофа. Сигналът за

62-годишна жена от Лозница загина при тежка катастрофа. Сигналът за ...

......... лентата за насрещно движение и удря "Фолксваген Поло", с който пътуват две жени. На място е загинала пътничката във "Фолксваген"-а, 69-годишната водачка от Лозница е в критично състояние. Водачът на "Фиат"-а има една година стаж като шофьор. Той и жената-водач са откарани в болница. Към момента се изяснява състоянието им. 


Комисията по транспорт на Eвропейския парламент отхвърли всички български предложения

Комисията по транспорт на Eвропейския парламент отхвърли всички български предложения ...

......... един пакет, който сам по себе си е рестриктивен, в комбинация с една толкова тежка ситуация. Спекулативно е да се каже какви ще са резултатите, но със сигурност няма да са позитивни”, смята Николай Рашев от „Съюзът на международните превозвачи”. За да бъде приет пакет „мобилност” са необходими 353 гласа.


От утре - 10 юни, се спира движението по участък

От утре - 10 юни, се спира движението по участък ...

......... ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“. С изпълнението му транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.  


До средата на юли се очаква да бъде подписан договорът

До средата на юли се очаква да бъде подписан договорът ...

......... вървят, защото са на 50 години. „По най-бързият начин да се обнови железницата, за да могат хората да използват най-доброто. Поели сме този ангажимент и го изпълняваме“, заяви той и добави, че чак тогава може да призове хората да слязат от автомобилите си и да се качат на влака.   


За отпадане на регламентите в пакет Мобилност, свързани със задължителното

За отпадане на регламентите в пакет Мобилност, свързани със задължителното ...

......... транспортни компании не само у нас, но и в други европейски държави, обяснява още Йордан Арабаджиев . “Затова ние и колегите ни от много държави, се надяваме евродепутатите да преоценят разумно ситуацията, да преразгледат тези спорни текстове и да вземат решение, съобразено с европейските ценности, принципи и приоритети”, допълни той.


Правителството одобри доклад с мерки за подпомагане на въздушния транспорт.

Правителството одобри доклад с мерки за подпомагане на въздушния транспорт. ...

......... от операторите на летищата в Шарлероа и Лиеж, Белгия. Мярката е селективна, поради което условие за нейното въвеждане е одобряването от службите на Европейската комисия. Всяка една от предложените мерки в доклада ще бъде приведена в изпълнение след спазване на необходимите национални процедури, както и тези на ниво Европейска комисия.


И днес километрични опашки от ТИР-ове се извиха на пътя

И днес километрични опашки от ТИР-ове се извиха на пътя ...

......... е много приятно. Гоним срокове, доставки. Пътувам за Италия, корабът го изтървам, чакам следващия", коментира тираджия пред БНТ. Друг негов колега допълни, че гърците ги задържат. Родните гранични власти твърдят на свой ред, че работят на пълни обороти, като общо 9 гранични полицая са на линия за обработката на документацията.


Договореният с превозвачите тримесечен период за анализ на приходите от

Договореният с превозвачите тримесечен период за анализ на приходите от ...

......... да се преразгледат показателите за качество, да се запази социалната поносимост на цената на ВиК услугите, но да се промени структурата им, както и да се осигурява целево финансиране на отрасъла чрез държавния бюджет, за да не се повишават драстично цените и да не се надвишава прага на социалната поносимост.


Бързият влак № 2602 от Варна за София престоява на

Бързият влак № 2602 от Варна за София престоява на ...

......... призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или задействана звукова и светлинна сигнализация, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.


  От утре – 28 май, се ограничава движението в

  От утре – 28 май, се ограничава движението в ...

......... ремонтни дейности на горното и долното строене на съоръжението. Беше премахната изцяло старата настилка на платното за Варна, ремонтирани са стълбове, греди, ригели и лагери. Пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ще работи мобилизирано, за да може при благоприятни метеорологични условия ремонтните дейности в посока София да приключат до края на тази година.


От 8:30 часа днес на ГКПП „Стрезимировци“ и ГКПП „Олтоманци“

От 8:30 часа днес на ГКПП „Стрезимировци“ и ГКПП „Олтоманци“ ...

......... от ГД “Гранична полиция”, предаде БГНЕС. Вчера на ГКПП „Калотина“, ГКПП „Връшка чука“ и ГКПП „Брегово“ от сръбска страна бяха отменени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на Република Сърбия с леки автомобили, микробуси и автобуси. Трафикът на товарни автомобили на трите пункта е нормален.  


Три самолета за Съединените щати, организирани от правителството на САЩ,

Три самолета за Съединените щати, организирани от правителството на САЩ, ...

......... в София продължава да оценява високо ангажимента на правителството на България да не затваря Летище София за международни полети. Полетите, организирани от правителството на САЩ, използват възможността за престой в София за презареждане. Тези полети носят приходи за Летище “София” и допринасят за устойчивостта на българската икономика, заявяват от посолството.


От 08:05 ч. е възстановено движението на влаковете през гара

От 08:05 ч. е възстановено движението на влаковете през гара ...

......... техника и др. На място са аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура” за освобождаване на жп линията от дерайлиралите вагони и започване на възстановителни дейности по разрушения железен път. Националният борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт ще разследва причините за инцидента.


От утре, 15 май, ще бъде възстановено движението по бул.

От утре, 15 май, ще бъде възстановено движението по бул. ...

......... На 13 май е положен и последния износоустойчив пласт асфалтова настилка, а днес ще бъде направена и пътната маркировка. Предвижда се пътното платно на бул. “България“ в посока център, в участъка от бул. “Гоце Делчев“ до бул. “Тодор Каблешков“, да бъде ремонтирано през август 2020 г., когато трафикът е обичайно по-слаб.  


До края на август движението по 8-километров участък от път

До края на август движението по 8-километров участък от път ...

......... км. Движението ще се осъществява двупосочно в свободното платно. Скоростта се ограничава до 50 км/ч. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ –api.bg, както и по всяко време на денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.


Държавата няма да компенсира собствениците на винетни стикери, които заради

Държавата няма да компенсира собствениците на винетни стикери, които заради ...

......... За сравнение за същия период на миналата година са продадени над 130 хиляди годишни винетки, над 15 хиляди месечни, 2 463 тримесечни, близо 91 хиляди седмични, и близо 30 хиляди уикенд винетки. Министерството на регионалното развитие и благоустройството би трябвало да има водеща роля при обсъждането на компенсациите, завършва Горанов.


Световната карантина нанася непоправим удар върху най-динамичния в последното минало

Световната карантина нанася непоправим удар върху най-динамичния в последното минало ...

......... Балеарските острови и Каталуния. Напротив, във Венеция се обсъждат планове за преход към „разумен туризъм“ - например чрез въвеждане на квоти за броя на гостите на ден. Така или иначе, никой не се съмнява, че пазарът на пътувания, след като всичко приключи, вече няма да е същият. Превод: В. Сергеев


От 00:00 часа на 6 май преустановяват дейността си контролно-пропускателните

От 00:00 часа на 6 май преустановяват дейността си контролно-пропускателните ...

......... часа на 6 май преустановяват дейността си контролно-пропускателните пунктове, организирани от Министерството на вътрешните работи, на входно-изходните пътища на областните центрове. Това нарежда министърът на здравеопазването Кирил Ананиев със своя заповед, издадена днес. Със същата заповед се отменят и по-строгите мерки за влизане и излизане от гр. София.    


  През 2024 г. ще пътуваме по автомагистрала „Хемус“ от

  През 2024 г. ще пътуваме по автомагистрала „Хемус“ от ...

......... големите строителни компании, то в санирането участват малки и средни, регионални компании, които бързо осигуряват заетост на населението по места. По отношение на искането на строителния бранш да може да се работи между 14 и 16 часа Нанков посочи, че промяната трябва да бъде подложена задължително на обществено обсъждане.  


Обществената поръчка за проектирне и строителство предвижда изграждането на участък

Обществената поръчка за проектирне и строителство предвижда изграждането на участък ...

......... Свиленград (Маказа) и Оряхово – Севлиево – Шипка – Стара Загора – Свиленград (Маказа). Предвижда се проектът „Проектиране и строителство на обект: „Обход на гр. Габрово от км 20+124,50 до км 30+673,48, включително тунел под връх Шипка“ да бъде предложен за финансиране от бъдещата Оперативна програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 г.


През светлата част от деня утре движението в тунел

През светлата част от деня утре движението в тунел "Траянови ...

......... и съоръженията на автомагистралата.Проектът се съфинансира от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура". Стойността на договора за строителство е 7 261 000 лв. без ДДС. договорът за строителния надзор е за 88 980 лв. без ДДС. Срокът за разработването и внедряването на системата по договор е 30 юни 2022 г.


Половин час след 9 часа, продължава пропускането на автомобили на

Половин час след 9 часа, продължава пропускането на автомобили на ...

......... 7.00 до 8.00 са изминали около половин километър. Колоната с автомобили спира още при Горна Малина. По-рано директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов поискаха спешна среща с премиера Бойко Борисов за удължаване на часовете за преминаване на работещи през КПП-тата на София. 


На втория ден от Великден - Светли понеделник, се очакват

На втория ден от Великден - Светли понеделник, се очакват ...

......... четирите почивни дни, се очаква софиянци да опитат да се приберат. С огромни опашки, нерви и скандали премина първият етап от голямото прибиране на контролно-пропускателните пунктове вчера. Лична карта, служебна бележка и декларация обаче се оказаха недостатъчни за голяма част от хората, които искаха да влязат в столицата.    


Движението на влаковете, които заминават от Централна гара София, вече

Движението на влаковете, които заминават от Централна гара София, вече ...

......... движението на влаковете клиентите на БДЖ могат да получат от официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), на билетните каси, гишетата „Информация” и на националния информационен телефон 0700 10 200. БДЖ призовава своите клиенти да бъдат отговорни за своето здраве и здравето на другите и да предприемат пътуване само при неотложна необходимост!


Влакове, които пътуват в посока Централна гара София или заминават

Влакове, които пътуват в посока Централна гара София или заминават ...

......... и попълнени декларации с основание за своето пътуване, тъй като подлежат на проверка преди да бъдат допуснати до влака. При недоказана необходимост, пътниците ще бъдат пренасочвани към влакове в посока, начална за тяхното пътуване. Движението на влаковете във всички останали гари ще се осъществява без промяна в тяхното разписание.  


Wizz Air уведомява своите пътници, че отменя днешните полети между

Wizz Air уведомява своите пътници, че отменя днешните полети между ...

......... основен приоритет на Wizz Air. Wizz Air се извинява, ако решението ѝ е причинило неудобство на българските пътници, които са имали желание да се върнат у дома в България, и на тези пътници, които планираха да използват полетите на авиокомпанията, за да пътуват или да се върнат в Обединеното кралство.


На интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“ - www.api.bg, е публикувана

На интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“ - www.api.bg, е публикувана ...

......... всякакви проверки и здравни прегледи на транспортните работници, не бива да надвишава 15 минути по вътрешните сухопътни граници. Граничните преходи на „зелени коридори“ трябва да бъдат отворени за всички товарни автомобили, превозващи всякакъв тип стоки. Линк към интерактивна карта на Зелените коридори, преминаващи по републиканската пътна мрежа: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1qgNxLgtqOlX91d6ee7KpnTdaebSObKGB&ll=42.765209838839766%2C25.3155508180796&z=8      


Спокойна е обстановката по граничните ни пунктове, трафикът на автомобили

Спокойна е обстановката по граничните ни пунктове, трафикът на автомобили ...

......... български товарни автомобили.   РДГП Бургас: Във връзка със създалата се епидемиологична обстановка до второ нареждане е отменено посещението на моторен ферибот „Героите на Севастопол“ в Пристанище Варна. Повече информация за ограничения при пътуване в чужбина може да се получи от МВнР:https://www.mfa.bg/bg/customnews/main/24736 и телефони +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56;


От 6 април (понеделник) се ограничава движението в платното за

От 6 април (понеделник) се ограничава движението в платното за ...

......... от тогава не е основно ремонтиран. През миналата година бяха извършени ремонтни дейности на горното и долното строене на съоръжението. Беше премахната изцяло старата настилка на платното за Варна, ремонтирани са стълбове, греди, ригели и лагери. През 2020 г. започва обновяването на платното за София - горно и долно строене.


Днес – 3 април, след 17 ч. ще бъде възстановено

Днес – 3 април, след 17 ч. ще бъде възстановено ...

......... повишено внимание и да спазват пътната сигнализация, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.


Близо 400 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж.

Близо 400 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. ...

......... Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Осем държави поискаха от Европейския съюз да подкрепи фирмите за

Осем държави поискаха от Европейския съюз да подкрепи фирмите за ...

......... на границите, което води до натрупване на камиони и време за чакане повече от 24 часа, за да се пресекат някои от вътрешните граници на блока. Изпълнителната власт на ЕС призова държавите да въведат „зелени маршрути“, за да не могат свежата продукция и медицинските материали да стават част от задръствания. 


220 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Без

220 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Без ...

......... Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която

Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която ...

......... Към момента на пункта работят шестима служители, изпратени са още двама за обработването на документите, но се забавя, тъй като всеки шофьор, които идва в България подпълва бланката от РЗИ, за да бъде карантиран. Смятам, че проблемът ще бъде решен в най-скоро време, допълни още главен комисар Кичиков.    


Временно ограниченията за движение на тежкотоварните превозни средства се преустановяват,

Временно ограниченията за движение на тежкотоварните превозни средства се преустановяват, ...

......... не са засегнати от ограниченията на извънредното положение. И тези, които се придвижват от малки населени места към областните центрове, за да купуват лекарства и храни, и те също могат да пътуват и сега. Ограничено е единствено правото да се пътува с цел туризъм, което е инцидентно, каза проф. Асенов.


Зоната за платено паркиране няма да работи до 12 април

Зоната за платено паркиране няма да работи до 12 април ...

......... да помогне за процеса на социалната дистанция, а от всеки от нас зависи паркоместата да се използват отговорно. ЦГМ ще предложи за всички живущите в зоната, които имат винетни стикери, срокът им да бъде удължен с 1 месец. Призоваваме всички да спазват ограниченията, защото само заедно можем да се справим.Нека си помогнем взаимно!


Временният буферен паркинг на бившето летище „Узунджово“ вече работи, съобщиха

Временният буферен паркинг на бившето летище „Узунджово“ вече работи, съобщиха ...

......... обработени на граничнопропускателният пункт, чакащите на буферния паркинг тежкотоварни автомобили се пропускат поетапно, съпроводени от полицейски патрули, поясни гл. комисар Кичиков. Работата по обработката на терена продължава. Вече са монтирани осветителни тела, химически тоалетни и водоноски за нуждите на шофьорите. На паркинга има непрекъсната охрана, ще бъде осигурен и кетъринг.


Километрична е опашката от автомобили, бусове и камиони на изхода

Километрична е опашката от автомобили, бусове и камиони на изхода ...

......... маски, докато колегите им на вход са с предпазни средства. Униформените връщат обратно в София водачите, които не могат да докажат повода за пътуването си, както и не проверяват ТИР-овете. Стана ясно още, че желаещите да излязат от столицата са доста повече от тези, които искат да влязат в София. 


Влаковете в страната ще продължат да се движат без промяна

Влаковете в страната ще продължат да се движат без промяна ...

......... постоянен адрес или дом. Националният железопътен превозвач не носи отговорност за клиентите, които не могат да докажат необходимостта на пътуването си. Актуална информация за движението на влаковете клиентите на БДЖ могат да получат от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg) и на националния информационен телефон 0700 10 200.


Контрольорите в градския транспорт започват от днес да продават билети

Контрольорите в градския транспорт започват от днес да продават билети ...

......... 30 лева и да съставят актове до изтичане на необходимостта от извънредни мерки. Те задължително ще са с маски, ръкавици и очила. “Пазете тях! Пазете и себе си! Молим пътниците за отговорност и солидарност за изпълнение на мерките, спазване на реда и закона в тази ситуация”, призовават от ЦГМ.