12-14 стотинки на километър за камиона над 12 тона с

12-14 стотинки на километър за камиона над 12 тона с ...

......... превозвачите до март догодина, когато започва търговската експлоатация на тол ситемата. Времето между 16 август и Нова година ще служи на Националното тол управление и на превозвачите, за да преценят дали това е най-удачната тарифа. След това тя ще влезе в сила с акт на Министерския съвет", заяви още той.


След въвеждането на тол системата у нас глобите за претоварени

След въвеждането на тол системата у нас глобите за претоварени ...

......... Агенция “Пътна инфраструктура”. С Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” интеграцията е обвързана с проверка от тяхна страна на влезли в сила, но неплатени глоби (наказателни постановления). От гледна точка на правоприлагането и контрола за платени пътни такси интеграцията с Агенция “Митници” вече е готова. Митническите служители правоприлагат на граничните контролнопропускателни пунктове.


Утре от 9:00 ч. до 15:00 ч. ще бъде спряно

Утре от 9:00 ч. до 15:00 ч. ще бъде спряно ...

......... тунел „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“. Съоръжението е с дължина 775 м и е в експлоатация от 1984 г. Сега тръбата е с модерни системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват безопасност на пътуването и възможност за бърза реакция при инцидент.


Започва проект „Подобряване на безопасността по пътищата на ЕС“. В

Започва проект „Подобряване на безопасността по пътищата на ЕС“. В ...

......... на пътя. Участие във форума взеха заместник- министрите на транспорта и регионалното развитие и благоустройство Ангел Попов и Валентин Йовев, Бойко Рановски – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация, Малина Крумова – председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата и други представители на ангажираните по проблема институции.


Стартира рехабилитацията на над 12 км от път III-109, свързващ

Стартира рехабилитацията на над 12 км от път III-109, свързващ ...

......... Общата стойност на проекта BG16RFOP001-7.001-0025-C02 Лот 25 Път ІІІ-109 „І-1 - Мелник“ от км 0+528 до км 12+815 с обща дължина 12.287 км, в област Благоевград“ е 9 196 732.00 лв., от които 85% - 7 817 222.20 лв. европейско финансиране, а 15% - 1 379 509.80 лв. национално съфинасиране.


Ремонтът на бул.

Ремонтът на бул."България" в участъка между булевардите "Черни връх" и ...

......... Ремонтът на бул."България" в участъка между булевардите "Черни връх" и "Гешов" започва днес, съобщават от Столичната община. Ремонтът ще тече на етапи, като първият е от 30 юни до 4 юли. За този период има забрана за движение по южното платно от бул."България" от "Витоша" до "Пенчо Славейков".Пътуванията на български граждани в чужбина през май 2019 г.

Пътуванията на български граждани в чужбина през май 2019 г. ...

......... 2019 г. са реализирали гражданите от: Румъния - 264.0 хил., Гърция - 103.6 хил., Турция - 99.0 хил., Германия - 68.5 хил., Сърбия - 55.3 хил., Република Северна Македония - 43.0 хил., Обединеното кралство - 33.0 хил., Украйна - 32.2 хил., Руската федерация - 28.3 хил., Полша - 22.0 хиляди.


Ктастрофа с микробус, превозващ деца, е станала на пътя между

Ктастрофа с микробус, превозващ деца, е станала на пътя между ...

......... и техния придружител /всички от Червен  бряг/, не е спазил предимство и се е ударил в лека кола. Незабавно към мястото са насочени екипи на пътна полиция и спешна помощ. Направена е организация всички да бъдат превозени до болницата в Ловеч за преглед. Изясняват се обстоятелствата за възникването на инцидента.


Интензивен е трафикът на българо-румънската граница на ГКПП

Интензивен е трафикът на българо-румънската граница на ГКПП "Дунав мост-Русе" ...

......... Причината е предимно в отиващите на почивка в Гърция българи, за които това отдавна е традиция, но и румънци, които от няколко години все по-често прекарват летните си отпуски в южната ни съседка. В същото време на българо-сръбската граница, българо-македонската, българо-турската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


Временно движението в тунел

Временно движението в тунел "Витиня" на магистрала “Хемус“ е затруднено ...

......... 10:00 часа. По първоначални данни в тунела в посока Варна са се ударили два автомобила, пострадали са двама. Движението временно е спряно. На място има полицейски екипи, които отклоняват движението на моторни превозни средства.За пътуващите към София - през Ботевград. От Пътна полиция препоръчват на водачите да използват обходни маршрути.


От 10 юни /понеделник/ започва ремонт на пътните връзки на

От 10 юни /понеделник/ започва ремонт на пътните връзки на ...

......... Пазарджик-Пловдив - кръгово кръстовище - с. Цалапица. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация. Ремонтните дейности се финансират от бюджета на АПИ по програмата за текущ ремонт. Предвидените средства за обновяване на пътните връзки на п. в. „Цалапица“ са около 400 хил. лв. с ДДС.Заради очаквания засилен трафик към морето през летния сезон ще

Заради очаквания засилен трафик към морето през летния сезон ще ...

......... пътния възел, който е в близост до скоростното трасе и осигурява връзката с останалата пътна мрежа, а те е невъзможно да бъдат оградени. Той призова гражданите да сигнализират своевременно, а стопаните на животни да бъдат много по-отговорни, тъй като оставянето на животни край пътя без надзор застрашава пътуването на всички.


По повод Международния ден на детето БДЖ и тази година

По повод Международния ден на детето БДЖ и тази година ...

......... карти „Дете” и „Учащ”. Запазените места за всички категории влакове и спалните места се заплащат. Децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител. БДЖ поздравява своите най-малки пътници с предстоящия празник – Международния ден на детето, и им пожелава щастливо детство, усмивки и весели игри през лятната ваканция!


Поради планирани актуализации и поддръжка на системата за електронни винетки

Поради планирани актуализации и поддръжка на системата за електронни винетки ...

......... Поради планирани актуализации и поддръжка на системата за електронни винетки от 17 до 19 часа на 29 май 2019 г. услугите за купуване на електронни винетки няма да бъдат достъпни. От АПИ препоръчват на шофьорите които планират пътуване, да купят електронна винетка преди този период, за да избегнат санкции.


Днес - 24 май, от 9 ч. до 12 ч.,

Днес - 24 май, от 9 ч. до 12 ч., ...

......... транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.  


От 14 ч. до 20 ч. днес, от 9 ч.

От 14 ч. до 20 ч. днес, от 9 ч. ...

......... транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.  Премиерът Бойко Борисов инспектира завършения участък от лот 3.1 между

Премиерът Бойко Борисов инспектира завършения участък от лот 3.1 между ...

......... по преместване и теренна консервация на археологическите ценности, както и изграждането на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата е над 1,2 млн. лв. На следващ етап, извън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и проект за цялостното му експониране и социализация.


Безплатно паркиране в центъра на София през следващите три почивни

Безплатно паркиране в центъра на София през следващите три почивни ...

......... следващите три почивни дни. От Центъра за градска мобилност отбелязват, че за столичани и гостите на града е полезно да знаят, че в празничните 24 и 25 май синята и зелената зона за паркиране няма да работят. В почивния неделен ден - 26 май, пък зоните по правило са безплатни.


Министър-председателят Бойко Борисов инспектира началото на строителните дейности по модернизацията

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира началото на строителните дейности по модернизацията ...

......... и предстои подписването на договора за строителен надзор. Строителните работа на средния участък от трасето между Драгоман и Сливница започва сега. Третият участък от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента  е с дължина 16 км и ще преминава по ново трасе. В момента се изготвя техническият проект за отсечката.  


Очаква се засилен трафик по пътищата в страната. Стотици хиляди

Очаква се засилен трафик по пътищата в страната. Стотици хиляди ...

......... камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Същата забрана ще важи и в неделя, но от 9 до 12 часа. За да се улесни трафикът днес  в участъците с ремонт на магистралите "Тракия" и "Хемус" ще има по две ленти за Бургас и Варна и една за София. 


Бих искал да успокоя всички родители, че не съществува нормативен

Бих искал да успокоя всички родители, че не съществува нормативен ...

......... който е бил на обществени консултации, явно е предизвикал страхове и опасения. "Основателни или не, за нас това е важно, че трябва да се преработи, да се успокоят страстите, да се разсеят опасенията", категоричен бе той. Социалният министър изтъкна, че това е важен документ, по който ще се търси максимално съгласие.


1 лев ще е най-голямото оскъпяване на билет за автобус

1 лев ще е най-голямото оскъпяване на билет за автобус ...

......... европейско финансиране”, обясни министърът. Тя уточни, че за пътя Видин-Ботевград в момента се избират изпълнителни. „Очаквам в близките една-две седмици да бъдат отворени и ценовите оферти, подадени за двата ЛОТ-а на участъка от Мездра до Ботевград, така че до края на годината да започнат и реални строителни дейности”, добави тя.


Новият модел на задължителната застраховка

Новият модел на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" ще наказва сериозно ...

......... Новият модел на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" ще наказва сериозно неспазващите правилата шофьори. Въвеждането на системата "бонус-малус" ще повиши полицата на джигитите на пътя до над 2000 лева.


Спряно е движението на главен път Е-79 в платното в

Спряно е движението на главен път Е-79 в платното в ...

......... бензиностанция.  Движението в посока Благоевград е спряно, заради опасност от експлозия, товарните автомобили изчакват на място, а леките коли се пренасочват при разклона за село Долно Церово по стария път през Струмско. Газ изтича и от двете страни на трейлера, на място дежурят огнеборци до изтичане съдържанието на дефектиралата бутилка. 


Отварянето на офертите в конкурса за концесията на летище София

Отварянето на офертите в конкурса за концесията на летище София ...

......... комисия ще систематизира информацията и ще я публикува на сайта на транспортното министерство в специално създадения раздел Концесии. Отварянето на офертите за летище София се прави за първи път по условията на новия Закон за концесиите. Според регламента всички заявления се четат публично, а самото заседание се предава на живо. 


От 9:30 ч. до 15:00 ч. движението в посока Варна

От 9:30 ч. до 15:00 ч. движението в посока Варна ...

......... Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


България е сред 28-те членки на ЕС, в които има

България е сред 28-те членки на ЕС, в които има ...

......... държавите-членки на ЕС, които не успеят да вървят в крак с новите технологии и с тяхното информационно и инфраструктурно обезпечаване, ще търпят значителни търговски загуби и ще са подложени на санкции както заради използването на бензинов и дизелов транспорт, така и заради недостатъчен капацитет на националните мрежи от зарядни станции.


На 6 май (понеделник) за кратки интервали от време преди

На 6 май (понеделник) за кратки интервали от време преди ...

......... съобщиха от АПИ. Обходният маршрут в посока Бургас е от пътен възел „Пловдив-Запад“ при 119-ти км на „Тракия“ по път I-8 към с. Поповица, а след това по път II-66 Поповица - Чирпан към пътен възел „Плодовитово“ при 165-ти км на магистрала „Тракия“, и обратно за пътуващите към София.  


Очаквам жп гара Подуяне да бъде част от културно-историческо наследство

Очаквам жп гара Подуяне да бъде част от културно-историческо наследство ...

......... на конструктивно укрепване и саниране на елементи на сградата. След реконструкцията железопътната гара ще предостави благоприятна, безопасна и достъпна среда за пътниците и персонала. Реконструкцията на гаров комплекс Подуяне се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г.  


Утре - 3 май, последният работен ден преди трите почивни

Утре - 3 май, последният работен ден преди трите почивни ...

......... денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2019 г. в приложения линк - http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-rpm-na-mps-nad-12-t-za-oficialni-praznici-prez-2019-g/


Стачката, която остави на земята стотици самолети на Скандинавските авиолинии,

Стачката, която остави на земята стотици самолети на Скандинавските авиолинии, ...

......... тези страни. Това съобщиха от Български пощи. Пощенските оператори в Швеция, Норвегия и Дания уведомяват, че във връзка с отменените стотици полети през времето на стачните действия на пилотите от скандинавската авикомпания SAS, се очакват забавяния в обработката и доставката на всички пратки, се казва в съобщението на нашите пощи.


От 9:30 до 15:00 ч. движението в тунел

От 9:30 до 15:00 ч. движението в тунел "Правешки ханове" ...

......... ч. движението в тунел "Правешки ханове" в посока Варна на магистрала "Хемус" ще се осъществява само в изпреварващата лента. За това предупредиха от АПИ. Временната организация е заради ремонтни дейности на осветителната система. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация, призовават от Агенцията.


Интензивен е трафикът по Е-79 между Симитли и Благоевград в

Интензивен е трафикът по Е-79 между Симитли и Благоевград в ...

......... я ползват. Тези места са обозначени и със съответните знаци за това. Полицейски екипи регулират и движението в района на тунел „Ечемишка" на автомагистрала „Хемус", като постъпателно преди тунела се пускат и спират моторните превозни средства. Целта е да не се допусне пътен инцидент в трите тунела на магистралата.  


За съжаление и тези празнични дни не минаха без пътни

За съжаление и тези празнични дни не минаха без пътни ...

......... които нарушават забраната за движение в аварийната лента. Те са около десет“, подчерта главен инспектор Георгиев и припомни, че глобата за това нарушение е 1000 лв.,а шофьорската книжка се отнема за 3 месеца. Най-голямо натоварване се очаква на входно-изходните артерии на София и другите големи градове, както и на автомагистралите. 


След вчерашния кошмарен ден по граничните ни пунктове днес обстановката

След вчерашния кошмарен ден по граничните ни пунктове днес обстановката ...

......... ГКПП-та имаше опашки на излизане от страната. Изключение правеха граничните пунктове с Румъния и особено при Русе, където съседите масово влизаха у нас. Следобед ситуацията с ГКПП-тата към Турция стана кошмарна, след като електронната система на съседите блокира и по границите се образуваха огромни опашки от коли, камиони и автобуси.


Утре - 29 април, последният почивен ден за Великден,от 14

Утре - 29 април, последният почивен ден за Великден,от 14 ...

......... от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2019 г. в приложения линк:http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-rpm-na-mps-nad-12-t-za-oficialni-praznici-prez-2019-g/  


Тапа от автомобили се образува по обяд днес на главен

Тапа от автомобили се образува по обяд днес на главен ...

......... от еднопосочно с две ленти, преминава в двупосочно с една. След това пък, до пътен възел „Симитли“, където една част от трафика поема към Банско, следват четири ограничения на скоростта от 60 км./час. Трафикът започна да спира малко след 11 часа, над 100 000 автомобила се изнасят за Великденските празници.


  По информация на турските гранични власти, потвърдена и от

  По информация на турските гранични власти, потвърдена и от ...

......... непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на: Телефон: 0090 284 214 06 17 Дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140 Дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164


Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със ...

......... аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, отбелязват от АПИ. От Агенцията допълват, че в участъка от км 4 до км 20 на магистрала „Тракия” в посока Пловдив има интензивен трафик.


Засилен трафик се наблюдава по почти всичките ни гранични пунктове.

Засилен трафик се наблюдава по почти всичките ни гранични пунктове. ...

......... 10:00 ч. днес на българо-сръбската граница трафикът е интензивен на изход за леки и товарни автомобили. Същото положение се наблюдава също на българо-гръцката и българо-турската граница.На българо-румънската трафикът също е интензивен, но на вход за леки и товарни автомобили. На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


Втори ден на голямото пътуване. След вчера вечерта, днес отново

Втори ден на голямото пътуване. След вчера вечерта, днес отново ...

......... се очаква да е голямото прибиране. В събота пък под лупа ще се гледат районите около църквите. В участъците с ремонт по магистралите са осигурени 2 ленти за напускащите големите градове. А в неделя – акцентът ще е върху шофьорите. Полицията ще следи за неправоспособни водачи или употребили алкохол.  


Българското правителство е уверено, че автомагистрала

Българското правителство е уверено, че автомагистрала "Струма" ще бъде завършена ...

......... ще се нуждае от изграждането на две ленти в посока София, разширявайки по този начин сегашния път, изправящи и подсилващи насипи, както и изграждане на необходимата екологична инфраструктура за земноводни, влечуги и бозайници. Тя включва изграждането на най-дългия тунел, построен някога в България - тунел "Железница". Още четете на iNews.bg


Manchester Airports Group (MAG), най-голямата британска летищна група, подаде оферта

Manchester Airports Group (MAG), най-голямата британска летищна група, подаде оферта ...

......... планове на пресконференция в София през месец октомври 2018 г.Предложението на англо-китайския консорциум към българското правителство съдържа сериозни планове за развитие и реконструкция на съществуващите терминали на летището, както и дизайни за напълно нов Терминал 3, който в завършен вид ще превърне софийското летище в напълно отговарящо за водеща европейска столица.


Въвежда се временна организация на движението за провеждането на фермерски фестивал в

Въвежда се временна организация на движението за провеждането на фермерски фестивал в ...

......... на североизточната дъга на пл. "Св. Александър Невски” между ул. "Дунав” и ул. "Оборище”;- на ул. "Оборище” между бул. "Васил Левски” и пл. "Св. Александър Невски”. От 08.00 до 19.00 часа се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Оборище” между бул. "Васил Левски” и пл. "Св. Александър Невски”.


Тежка катастрофа с четири жертви стана снощи в Пловдивско. Поредната ужасяваща

Тежка катастрофа с четири жертви стана снощи в Пловдивско. Поредната ужасяваща ...

......... години, всички от Кърджалийска област. 20-годишният водач на „БМВ”-то е настанен в болница, медицинска помощ е оказана и на 17 годишния му спътник. На двамата е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотични вещества. Причините и обстоятелствата около тежкия инцидент се разследват в рамките на досъдебно производство.  


От днес движението от 14-ти до 23-ти километър на магистрала

От днес движението от 14-ти до 23-ти километър на магистрала ...

......... ремонтът на платното за София. За улеснение на трафика от 13 ч. всеки петък до 17 ч. в събота има две ленти в посока Пловдив и една за София. От 17 ч. всяка събота до 10 ч. в понеделник ще има две ленти за София и една лента за Пловдив.


Имайки предвид трансграничния характер на укриването на данъци и на

Имайки предвид трансграничния характер на укриването на данъци и на ...

......... ще се превърне в задължителен и в конкретно определени срокове. В заключение Емил Радев заяви, че всички тези промени са нужни не само в името на европейската сигурност, но и с оглед проследяването потока на мръсни пари, тяхното спиране и евентуално изземване в полза на държавата и съответно на данъкоплатците.


С настъпването на пролетта идва и време за старт на

С настъпването на пролетта идва и време за старт на ...

......... или създаването на лъжеусещане, че всичко е наред. За предотвратяване на рискови пътувания потърси съдействие от  органите на реда („Пътна полиция”), като се обадиш незабавно на телефон 112. ЗАТОВА: •Търси съдействие от всички компетентни държавни и местни органи и организации! •На телефон 112 подай сигнал за предотвратяване на пътни инциденти!


Предстоящите протестни действия срещу приемане на Мобилен пакет I от

Предстоящите протестни действия срещу приемане на Мобилен пакет I от ...

......... отхвърлен в транспортната комисия“, посочи Борисов. Премиерът е категоричен, че решението за пакета „Мобилност“ трябва да се вземе от следващия състав на Европейския парламент. Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни посочи, че е предложил отлагане на разглеждането на пакета „Мобилност“, но социалистите и либералите в ЕП са гласували против.  


През април завършва реконструкцията на платното на пътя Русе -

През април завършва реконструкцията на платното на пътя Русе - ...

......... Е-винетки в момента се продават от над 8200 точки и всеки може да купи както предпочита и му е най-удобно. On-line чрез интернет страниците bgtoll.bg, vinetki.bg и А1.bg, мобилното приложение, чрез терминалите за самотаксуване или в брой на гише от областните пътни управления, бензиностанции, офисите на Български пощи и др.


Близо 7 млрд. лв. ще се инвестират в пътната инфраструктура

Близо 7 млрд. лв. ще се инвестират в пътната инфраструктура ...

......... представи и останалите приоритетни пътни проекти Видин - Ботевград, обходния път на Габрово и тунела под Шипка. Терзийски пожела на организаторите срещата да стане традиционна и през следващите години в Русе да се представя напредъкът при изпълнението не само на пътните проекти, но и привлечените нови инвестиции в региона.  


С пълно мнозинство общинските съветници в София приеха доклада на

С пълно мнозинство общинските съветници в София приеха доклада на ...

......... увеличение на заплатите - веднъж с 10% от 1 февруари и реално сега допълнителното увеличение. Ако погледнем това допълнително увеличение, в автотранспорта означава около 17% увеличение на заплатите на водачите. Заплатите са важни, но не са единственият стимул. Много важно е да имаме и по-добри условия за работа“    


Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи в сутрешния блок на

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи в сутрешния блок на ...

......... Столична община. Причината за увеличението беше формулирана така от кмета: "Имаме проблем с недостига на шофьори и ватмани в градския транспорт. Той води до доста сериозни часове извънреден труд, което е недопустимо, защото означава повече рискове и за пътниците." Днес общинските съветници ще гласъвут въпросното увеличение на възнагражденията от 1 април.


Търговци отчитат сериозен ръст на вноса на стари дизелови коли

Търговци отчитат сериозен ръст на вноса на стари дизелови коли ...

......... битовото отопление, който е най-големият причинител на наднормени нива, основно на фини прахови частици. Автомобилният транспорт е замърсител в най-големите градове на страната. По думите на Михайлов при нас има една съществена разлика от Западна Европа - това са високите нива на азотни оксиди, които има в редица западноевропейски градове.


До 17 ч. днес ще е ограничено е движението в

До 17 ч. днес ще е ограничено е движението в ...

......... лента, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“. Поради ремонтни работи е ограничено движението в двете ленти при км 262, също в посока Бургас. До 13:00 ч. трафикът ще се пренасочва в аварийната лента. Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и съобразена скорост като спазват стриктно поставената сигнализация, предупреждава АПИ.


Маршрутите на автобусни линии № 69 и № 70 се

Маршрутите на автобусни линии № 69 и № 70 се ...

......... ул. „Леге“. От 15.00 до 19.00 часа на ул. „Съборна“ между ул. „Леге“ и ул. „Цар Калоян“. От 08.00 до 11.00 часа да се забрани влизането на пътни превозни средства за максимум от 3 /три/ до 5 /пет/ минути за заснемане на кадър през кръстовището на ул. „Съборна“ и ул. „Леге“.


Минути преди 10:00 часа днес е получен сигнал за пътнотранспортно

Минути преди 10:00 часа днес е получен сигнал за пътнотранспортно ...

......... Минути преди 10:00 часа днес е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на Околовръстен път, разклона за с. Казичене. На място е установен самокатастрофирал лек автомобил. По първоначални данни са загинали водачът и спътничката му. Екипи на полицията и пожарната работят на мястото на инцидента.


Вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че информацията, която е изпратил в

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че информацията, която е изпратил в ...

......... тя би могла да има процесуална стойност, затова не считам за уместно да я коментирам. Мен не ме притесни информацията, която получих, а и сигнали от подобен тип ние получаваме много. Примерно преди настъпването на местни избори обичайният брой сигнали, които се получават, се удвоява или се утроява", заяви вицепремиерът.


„От 2021 г спираме да местим стрелките на часовника. Мнозинството

„От 2021 г спираме да местим стрелките на часовника. Мнозинството ...

......... гражданите казаха „Стоп“ на местенето на стрелките. „Ясно е, че ако преди време аргументите за въвеждането на зимно и лятно часово време са били най-вече заради икономии на електроенергия, то днес тези икономии са незначителни, взимайки предвид технологиите на всички електроуреди за намаляване на консумацията на енергия.“, добави българският евродепутат


Колони от автомобили се образуваха на магистрала

Колони от автомобили се образуваха на магистрала "Хемус” непосредствено преди ...

......... тунела Витиня в посока София в следобедните часове, предаде репортер на bTV. Шофьорите се оплакват, че губят около половин час, докато излязат от задръстването. Движението не е напълно блокирало, но има струпване на много коли. Повечето от  тях се връщат в столицата след края на почивните дни около 3 март.


Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe

Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe ...

......... по първокласния път. Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовище "Драгичево". По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Струма" (в участъка с предишно наименование АМ "Люлин").


На 3 март транзитното движение през Шипка ще се пренасочва

На 3 март транзитното движение през Шипка ще се пренасочва ...

......... еднопосочно движение на автомобилите от град Казанлък до връх Шипка; - от 13.00 часа до 18.00 часа автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Казанлък. Алтернативен маршрут за връзка между Северна и Южна България е Троянският проход, през който е разрешено преминаването на превозни средства до 12 тона.


Променят разписанието на влаковете по жп линията между Пловдив и

Променят разписанието на влаковете по жп линията между Пловдив и ...

......... ще се движат ежедневно без промяна в разписанието ! За допълнителна информация може да се допитвате на телефона на Гара Панагюрище GSM 0884810497 или на телефона обявен за информация на сайта на БДЖ ПП. Моля споделяте за да достигне настоящата информация до повече хора ! Началник гара Панагюрище: Георги Георгиев"


Заради почивните дни КАТ въведе специални мерки за контрол на

Заради почивните дни КАТ въведе специални мерки за контрол на ...

......... на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Засиленото движение по пътищата започна още в петък - в края на последния работен ден. Обичайно – в посока Гърция по главен път Е-79, както и по магистралите „Тракия” и „Хемус”. На пост по пътищата са и новите тол патрули.


Днес - 1 март, последният работен ден преди Националния празник

Днес - 1 март, последният работен ден преди Националния празник ...

......... денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2019 г. в приложения линк - http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-rpm-na-mps-nad-12-t-za-oficialni-praznici-prez-2019-g/


От МВР създават специална организация за подпомагане на движението по

От МВР създават специална организация за подпомагане на движението по ...

......... двете посоки, ще има допълнителна организация на движението. Затруднения на 3-ти март се очакват в центъра на София, както и около паметника на връх Шипка. Подробна информация за организацията на движението гражданите могат да намерят в сайтове на Столична община, както и на общините Стара Загора и Габрово.    


През май-юни ще започне полагането на асфалта в участъка между

През май-юни ще започне полагането на асфалта в участъка между ...

......... АПИ съобщи, че се работи по подготовката и на останалите отсечки. Техническото проектиране на участъци 4, 5 и 6 ще бъде изпълнено през 2019 г. Целта е цялостното изграждане на АМ „Хемус“ в участъка от Боаза до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново да приключи до 2024 г.


От днес на граничните контролно-пропускателни пунктове на водачите на товарни

От днес на граничните контролно-пропускателни пунктове на водачите на товарни ...

......... и фарси. В тях са посочени всички официални празници у нас, за които е въведена временна забрана за движение на товарни автомобили. Посочени са също и часовете на забраната. В брошурата е указана и санкцията за водача и мярката, която се прилага към моторното превозно средство при неспазване.    


За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на

За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на ...

......... до 18:00 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово. От 5:30 ч. до 13:00 ч. се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Казанлък до връх Шипка; - От 13:00 ч. до 18:00 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Казанлък.    


Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски ...

......... покупка на електронна винетка кеш има в ОПУ-Ловеч, както и във всички останали областни пътни управления. Винетка може да бъде купена чрез плащане в брой и на 3000 каси на „Български пощи“ ЕАД, в 2300 каси на „Изи пей“, в бензиностанциите ОМВ и Лукойл, в офисите на мобилния оператор А1.