БДЖ поетапно обновява вагоните в съставите на пътническите и бързите

БДЖ поетапно обновява вагоните в съставите на пътническите и бързите ...

......... националния железопътен превозвач. В резултат на извършените ремонти до момента вече напълно обновени са 25 вагона, които са включени към композициите на влаковете по основните направления в страната. Плановете на дружеството са до края на 2019 г. след извършен ремонт да бъдат включвани в експлоатация до 15 вагона на месец.


В рамките на един месец РВД (BULATSA) ще организира три

В рамките на един месец РВД (BULATSA) ще организира три ...

......... посетят тренажора и оперативната зала, откъдето се обслужва въздушното движение. BULATSA вече стартира пролетната кампания за подбор на ръководители на полети. Кандидатите могат да подават документите си онлайн в сайта на компанията на адрес www.bulatsa.com, където са описани подробно изискванията и етапите за кандидатстване. Кампанията ще продължи до 30 април.


Общинските съветници от БСП искат пълна проверка и отчет на

Общинските съветници от БСП искат пълна проверка и отчет на ...

......... труда. Търсим отговори и от ДАИ, и от Инспекцията по труда, които са задължени да проверяват фирмите за обществен транспорт. И не на последно място - искаме отговори и от транспортните синдикати в дружествата. Защо не реагират на лошото отношение към водачите и към условията, в които те се трудят?".


Тунелът под НДК, от Петте кьошета в посока

Тунелът под НДК, от Петте кьошета в посока "Фритьоф Нансен”, ...

......... бул. "Арсеналски”, по обособеното трамвайно трасе, по бул. "Черни връх”, ул. "Проф. Фритьоф Нансен”, след това към Руски паметник, по ул. "Опълченска”, до "Люлин”. В обратна посока – сегашният маршрут на тролей 7 до Петте кьошета се запазва, след това по бул. "Прага” през тунела на НДК и до "Лозенец”.


  Агенция

  Агенция "Пътна инфраструктура" стриктно  спазва  разпоредбите и  решенията на ...

......... АПИ предприе и нужните действия за опазване на археологическите обекти през зимата. Гробницата и всички зидове са покрити с геотекстил, за да се опазят от ниските температури и валежите. Агенцията не е поемала ангажимент пред община Благоевград, нито са водени разговори за изграждането на отделен път до археологическия обект.  


Движението се осъществява само в активната лента в участъка километър

Движението се осъществява само в активната лента в участъка километър ...

......... поради премахване на растителност в средната разделителна ивица, съобщиха от АПИ. В същото време между километър 46 и километър 47 отново в посока столицата движението се осъществява само в изпреварващата лента поради ремонтни дейности на пътя. От АПИ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание, спазвайки пътната сигнализация.  Подготвят се идейни проекти за трети и четвърти етап на

Подготвят се идейни проекти за трети и четвърти етап на ...

......... метрото, казва Джоргов. Той уточнява, че отново ще трябва да се строи с тунелопробивна машина. "Гео Милев" е изключително тясна и няма как да се използва друга технология. За тези спирки също сме възложили направата на идеен проект, на базата на който да се проведе търга, коментира представителят на Метрополитен.


Една пета повече винетки са купени през първия месец на

Една пета повече винетки са купени през първия месец на ...

......... същото време. Откакто е в сила новата система в хазната са влезли над 70 милиона лева от милион електронни стикери. Над седемдесет на сто от винетките са купени за леки коли. До 16 август, когато започва работа системата за тол таксите, електронни винетки ще се изискват и за тежкотоварните автомобили.


В момента електронни винетки могат да се купят от сайта

В момента електронни винетки могат да се купят от сайта ...

......... купят от сайта www.bgtoll.bg ,мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на касите в Областните пътни управления на Агенция “Пътна инфраструктура”. Поради технически затруднения е-винетки не могат да бъдат купени чрез Националния доставчик на услуги, с който АПИ има сключен договор за разпространение. Работи се за максимално бързо отстраняване на проблема.


Съгласно Решение № 4 от 30.01.2019 г. на генералния директор

Съгласно Решение № 4 от 30.01.2019 г. на генералния директор ...

......... Проект „Проектиране и строителство за модернизация на коловозно развитие на Централна гара София и ж.п. участък Централна гара София – Волуяк за проект „2014-BG-TMC-0133-W – Развитие на железопътен възел София: железопътен участък София – Волуяк“ се финансира от Механизма за свързана Европа и съфинансира от ДП Национална Компания „Железопътна инфраструктура“.  


България е най-безопасната за шофиране балканска страна-членка на Европейския съюз.

България е най-безопасната за шофиране балканска страна-членка на Европейския съюз. ...

......... 22 нещастни случая на 10 000. Най-безопасните страни за шофиране, освен Дания, са Кипър /7,5 ПТП на 10 хиляди жители/ и Финландия /8,5/. За да се намалят рисковете от катастрофи, експертите съветват по-добре да се изучат правилата за пътно движение и да се минимизира влиянието на отвличащите фактори на пътя.Във връзка със заснемането на рекламен клип се забранява престоят

Във връзка със заснемането на рекламен клип се забранява престоят ...

......... и ул. "Авицена" - 13 /тринадесет/ паркоместа. „Център за градска мобилност” ЕАД ще осигури специализиран автомобил за принудително преместване на паркирани в нарушение автомобили, само по нареждане на отдел „Пътна полиция” при СДВР, за времето и мястото посочени по-горе, съгласно чл.171, т.5 от Закона за движението по пътищата.      


  Екипите на всички ангажирани ведомства в област Смолян  са

  Екипите на всички ангажирани ведомства в област Смолян  са ...

......... предстои пътуване да тръгват само с автомобили подготвени за движение при зимни условия. Да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като не предприемат изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегорините и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.


Обстановката в Смолянско започна бавно да се подобрява, макар бедственото

Обстановката в Смолянско започна бавно да се подобрява, макар бедственото ...

......... Малко след 13: 00 ч. бе възстановено движението по път III-864 Стойките – Пампорово. Остава обаче ограничено движението на МПС над 12 т. Леките автомобили трябва да се движат задължително с вериги. Приблизително по същото време бе възстановено и движението по път ІІІ-8681 Рудозем – Смилян, съобщиха от АПИ.  


Със 70 минути закъснение се движат сутрешните бързи влакове от

Със 70 минути закъснение се движат сутрешните бързи влакове от ...

......... товарен влак. Пътниците се извозват с автобуси от гара Сливен до гара Твърдица и обратно. Все още няма яснота дали следващите влакове за деня ще се движат със закъснение, заради ремонта на линията край Шивачево. Гражданите може да се информират за предстоящото си пътуване по линията на телефон 070010200.  


Автомагистралите

Автомагистралите "Тракия" и "Хемус" са обработени и почистени, трафикът към ...

......... при нормален трафик. Подбалканският път, в частта между Елин Пелин и прохода Гълъбец, се опесъчава. Продължава отстраняването на обледени клони, надвиснали над пътното платно, допълниха от МВР. Въпреки това трябва да се шофира с повишено внимание. В частта от прохода Гълъбец до Пирдоп има частични заледявания и вали дъжд.    Въпреки тежкия снеговалеж тази нощ пистата за излитане и кацане

Въпреки тежкия снеговалеж тази нощ пистата за излитане и кацане ...

......... 6 пъти и е пръскана с антиобледенителни вещества. Това съобщиха от столичното летище. Заради извършването на задължителните антиобледенителни процедури на всеки отделен самолет и многото полети в близък интервал от време е имало минимални закъснения при излитащите полети до 8 часа тази сутрин. В момента полетите се изпълняват по разписание.


Някой смята, че може да ми налага цензура на мен?

Някой смята, че може да ми налага цензура на мен? ...

......... работят. Ще предложа на такива да им се спират социалните помощи, ако откажат да започнат работа няколко пъти подред``, заяви още той. Каракачанов обясни, че незаконните постройки са работа на местната власт и докато тя не се заеме сериозно със случая, гетата у нас ще продължат да никнат като гъби


От утре в голяма част от търговските обекти ще могат

От утре в голяма част от търговските обекти ще могат ...

......... търговските обекти ще могат да се закупуват електронни винетки. Според зам.-министърът на регионалното развитие Радослав Николов това със сигурност ще облекчи натоварването на самите терминали. Заради създалия се хаос, вчера премиерът Бойко Борисов разпореди да бъдат уволнени двама ръководители в Агенция "Пътна инфраструктура" и един от съветниците на регионалния министър.


Гръцките гранични власти уведомяват, че пътя до Солун е проходим

Гръцките гранични власти уведомяват, че пътя до Солун е проходим ...

......... движението е интензивно на всички пунктове поради технологичен проблем от македонска страна. На българо-гръцката граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На българо-турската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На българо-румънската граница трафикът е интензивен на ГКПП Дунав мост Видин за товарни автомобили на изход.


Отпадат ограниченията за всички моторни превозни средства в прохода

Отпадат ограниченията за всички моторни превозни средства в прохода "Предел". ...

......... Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.  


Освобождаването на инж. Веселин Давидов - член на Управителния съвет

Освобождаването на инж. Веселин Давидов - член на Управителния съвет ...

......... се отстраняват, но това е нещо ново, което сега се внедрява и започва да работи. Считам, че до седмица техническите проблеми ще бъдат отстранени, каза председателят на АПИ. Той съобщи, че броят продадени електронни винетки се увеличава и досега са продадени над 71 000 броя за над 5 млн. лв.


Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до

Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до ...

......... местата за паркиране е едно от основните ни изисквания, защото прилежащите зони са строени в началото на миналия век, повечето от сградите нямат гаражи и хората, които живеят там, нямат места за паркиране. Архитектите от „Вилмот архитекти“ ще консултират по промените, а архитектите от българска страна трябва да преработят документацията.


Тази нощ в София са извършени обработки със смеси срещу

Тази нощ в София са извършени обработки със смеси срещу ...

......... и превенция” следят обстановката. В Кризисните центрове на общината са настанени 142 души, останали без дом. В тях те получават храна и подслон. Във връзка с понижението на температурите центровете ще работят денонощно. Гражданите могат да подават сигнали за хора без дом на телефон 070017310, както и на телефон 112. 


Държавата твърдо застава зад протеста на българските тежкотоварни превозвачи на

Държавата твърдо застава зад протеста на българските тежкотоварни превозвачи на ...

......... да се включват в протеста, но изцяло подкрепят колегите си. Браншът е в готовност всеки един момент да излезе на улицата, когато се наложи, заяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, която също е убедена, че промените в пакта ще доведат до срив в приходите на икономиката ни.


Електронната система за винетките има трудности и технически проблеми. До

Електронната система за винетките има трудности и технически проблеми. До ...

......... шефът на АПИ. На този етап няма и яснота колко са загубите за АПИ заради хаоса с винетките. По отношение на решението общините да решат кои пътища да поискат отпадане на винетките, от Пътната агенция заявиха, че ремонтът по поддръжката за съответния участък ще се поема от самата община.   


Близо половин метър е снежната покривка на връх Шипка в

Близо половин метър е снежната покривка на връх Шипка в ...

......... почистен, опесъчен и проходим при зимни условия.  Затруднение за придвижването са създали младежи, които са тръгнали с автомобилите си на екстремни преживявания или както се нарича - да дрифтят. Пътните полицаи призовават ентусиастите да не прибягват до подобни действия, тъй като създават опасност за себе си и за околните.  


До средата на другата седмица ще бъдат инсталирани 37 терминали

До средата на другата седмица ще бъдат инсталирани 37 терминали ...

......... за валидност на винетката след 2020 г. Даваме толеранс за шофьорите докато свикнат с новата система. Гражданите са добросъвестни и си купуват винетки, не очакваме загуби, коментира още директорът на НТУ. До края на работния ден на 3 януари са продадени близо 57 000 е-винетки за над 4 млн. лв.


Механизмът за конвертиране на хартиените винетни стикери в електронни чрез

Механизмът за конвертиране на хартиените винетни стикери в електронни чрез ...

......... – Русе”. За случаите, при които са купени повече от една винетка за един и същ автомобил за един и същи период, сумите ще бъдат възстановени. Необходимо е шофьорите да подадат заявление в Агенция “Пътна инфраструктура” в свободен текст, както и да представят доказателство за плащането, обясни Антон Антонов.  


С билет от 1 стотинка вече се возят жители на

С билет от 1 стотинка вече се возят жители на ...

......... и квартали на Търговище. С близо 1 лев по-малко е и цената на билета от Търговище до Варна – от 7,02 сега тя е вече 6,16 лв. 17 от сключените договори са с 5 годишен срок на изпълнение. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 4 360 000 лв. без ДДС.


Шофьорите, на които в следващите дни предстои пътуване е необходимо

Шофьорите, на които в следващите дни предстои пътуване е необходимо ...

......... мрежа. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Министерството на туризма направи проверка на казуса със забавено отпътуване

Министерството на туризма направи проверка на казуса със забавено отпътуване ...

......... Министерството на туризма направи проверка на казуса със забавено отпътуване на група български туристи от остров Тасос, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Групата от 52-ма души, избрали да посрещнат Нова година на гръцкия остров, са в добро състояние и са пристигнали благополучно на българо-гръцката граница.


Постепенно се засилва трафикът по пътните артерии. Полицаите са разположени

Постепенно се засилва трафикът по пътните артерии. Полицаите са разположени ...

......... инспектор Любомир Костадинов от столичната пътна полиция предупреди къде се очакват най-сериозните проблеми на  входовете на София. "Това ще бъдат Горубляне-Околовръстното, КПП-то подхода към  "Младост" и самият "Павел Красов" и "Цариградско шосе". Очакваме проблем да ни създаде и магистрала "Люлин", но най-вече в подхода от Перник към София, каза  той.


От 1 януари 2019 г. в България се въвежда електронна

От 1 януари 2019 г. в България се въвежда електронна ...

......... отново е само с дебитна или кредитна карта В случай, че водачът не плати компенсаторната такса в 14-дневен срок, влиза в сила наказателно постановление, в резултат на което нарушителите ще дължат глоба – за леките автомобили тя е 300 лева, а за тежкотоварните автомобили над 3,5 тона е 1800 лв.


Гратисен период за преминаване по Северната скоростна тангента без винетен

Гратисен период за преминаване по Северната скоростна тангента без винетен ...

......... да могат да осигурят спокойствието и сигурността на гражданите в новогодишната нощ. Ще се движи метрото, част от линиите на градския транспорт също ще се движат през цялата нощ, за да може хората да бъдат спокойни. Пожелаваме една много приятна вечер и една успешна, здрава нова година“, каза Йорданка Фандъкова.


Пътищата в по-голямата част на страната са сухи. Само по

Пътищата в по-голямата част на страната са сухи. Само по ...

......... са сухи. Само по усойните и планински райони има частично заледяване, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“, предаде бТВ. По магистрала „Хемус” движението около тунел „Витиня” е нормално. Ограничения има единствено за тежкотоварните автомобили над 12 тона. За тях в посока София има обходен маршрут по стария път за Ботевград.  


На 1 януари 2019 г., от 14 ч. до 20

На 1 януари 2019 г., от 14 ч. до 20 ...

......... от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни в приложения линк - http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-republikanskata-ptna-mrezha-na-mps-nad-12-tona-za-perioda-21122018-g-010120/    


Движението по всички ГКПП-та тази сутрин е спокойно. Това показват

Движението по всички ГКПП-та тази сутрин е спокойно. Това показват ...

......... Движението по всички ГКПП-та тази сутрин е спокойно. Това показват данните на „Гранична полиция“ към 6:00 ч. тази сутрин. На българо-сръбската, българо-македонската, българо-гръцката, българо-турската и българо-румънската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, съобщават от МВР.  


Участъкът на автомагистрала

Участъкът на автомагистрала "Тракия" между София и Пловдив е най-натоварената ...

......... 286 моторни превозни средства на денонощие. Традиционно, републиканските пътища са най-натоварени през летните месеци юли и август - от и за Черноморието. Най-слаб е трафикът през зимните месеци януари и февруари, когато метеорологичните условия не са благоприятни. В този период се наблюдава засилен трафик само от и за зимните курорти.


На българо-сръбската, българо-македонската и българо-турската граница трафикът е нормален на

На българо-сръбската, българо-македонската и българо-турската граница трафикът е нормален на ...

......... контролно-пропускателни пунктове. Това сочат данните на „Гранична полиция“ към 16:00 ч. днес. На българо-гръцката граница на ГКПП -Маказа обаче трафикът е интензивен. Същото е положението и на българо-румънската граница на ГКПП Дунав мост Русе и на ГКПП Дунав мост Видин, където на вход се наблюдава интензивен трафик на леки автомобили.


Разбрахме се за северната част на Околовръстния път на София

Разбрахме се за северната част на Околовръстния път на София ...

......... тангентата за бърза връзка между северозападните и югоизточните квартали на София. За момента, ако водач шофира автомобила си по Сверената скоростно тангента и няма винетка, той подлежи на санкция. На 2 януари догодина между общината и АПИ ще се проведе още една среща, на която въпросът отново ще бъде повдигнат. 


От тази вечер затварят за паркиране района около площад

От тази вечер затварят за паркиране района около площад "Княз ...

......... площад „Независимост" и ул. „Г.С. Раковски". -по ул. „Аксаков" между ул. „Бенковски" и ул. „Дякон Игнатий"; -по ул. „Георги Бенковски" между ул. „Аксаков" и бул. „Цар Освободител"; -по ул. „Княз Александър І" между ул. „Съборна" и пл. „Княз Александър І"; -по ул. „Леге" между ул. „Съборна" и пл. „Атанас Буров".


Винетката по Северната тангента край София остава. След среща между

Винетката по Северната тангента край София остава. След среща между ...

......... бърза връзка между двата края на София, трябва да са готови да купят винетка за колата си. Обмисля се дали да няма гратисен период, докато преговорите приключат. Доскоро от АПИ планираха за пътя до Банкя също да се плаща. АПИ и Общината обаче се споразумяха трасето да остане със свободен достъп. 


С цел намаляване на престоя в тунелите на магистрала „Хемус“

С цел намаляване на престоя в тунелите на магистрала „Хемус“ ...

......... ремонт на виадуктите. Движението се извършва двупосочно в платното посока Варна. На 33 км, в тунел „Витиня“ в посока Варна, движението отново е двупосочно. От Пътна полиция умоляват гражданите, тръгнали на път, да бъдат внимателни, толерантни и търпеливи. Водачите стриктно да спазват временната организация и указанията на органите на ред.


Интензивен трафик се очаква в края на петте почивни дни.

Интензивен трафик се очаква в края на петте почивни дни. ...

......... над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Забраната не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари. Ще има и две ленти за влизащите в София през Владая, информират още от АПИ. 


На 27 декември от 11 ч. до 13 ч. се

На 27 декември от 11 ч. до 13 ч. се ...

......... АМ „Хемус“; -Лекотоварното движение до Своге е по път II-16 Своге - София, след което се отбива по път III-164 Своге - Искрец - Бучин проход и път ІІ-81 София - Костинброд; -Локалното движение ще е на пропускателен режим от екипи на пътна полиция – Мездра при с. Ребърково.  


Днес - 26 декември, от 14:00 ч. до 20:00 ч.

Днес - 26 декември, от 14:00 ч. до 20:00 ч. ...

......... по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни в приложения линк - http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-republikanskata-ptna-mrezha-na-mps-nad-12-tona-za-perioda-21122018-g-010120/


Утре - 26 декември, от 14 ч. до 20 ч.

Утре - 26 декември, от 14 ч. до 20 ч. ...

......... транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по 2 всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


На българо-сръбската граница на ГКПП Калотина трафикът е интензивен на

На българо-сръбската граница на ГКПП Калотина трафикът е интензивен на ...

......... Калотина трафикът е интензивен на вход за леки автомобили. В същото време на българо-турската граница трафикът е интензивен на ГКПП Капитан Андреево за леки и товарни автомобили на изход. Това сочат данните на „Гранична полиция“ към 11:00 ч. днес. На останалите гранични контролно-пропускателни пунктове в страната трафикът е нормален.  


Директорът на

Директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков е катастрофирал ...

......... опасност за живота, предаде БНТ, позовавайки се на БГНЕС. След катастрофата с участието на ТИР, лекият автомобил е със сериозни материални щети. Инцидентът е станал в района на Пазарджик, на магистрала "Тракия" в посока София. В колата е имало още жена и две деца, които не са пострадали. Води се разследване.


Близо 1200 е броят на електронните табла в София, заявиха

Близо 1200 е броят на електронните табла в София, заявиха ...

......... мост” липсва информация, че от тук пътник може да се качи на метрото. Екипът ни се натъкна и на още един проблем. Той е на спирката на „Лъвов мост”, където след премахването на старите електронни табла не е възстановена настилката и в момента неравността представлява опасност за някой по-невнимателен пешеходец. 


По време на празничните дни до края на този месец

По време на празничните дни до края на този месец ...

......... София и околностите ще бъде безплатно. "Център за градска мобилност" уведомява, че на официалните празнични дни 24, 25 и 26 декември, както и на 1 януари, зоните за почасово платено паркиране "синя" и "зелена" няма да работят. Във всички останали дни важат правилата за паркиране в зоните, уточнават от ЦГМ.


Повишават се пътните такси по магистралите в Гърция от първи

Повишават се пътните такси по магистралите в Гърция от първи ...

......... места, където досегашната такса отговаря по километри на новия начин на изчисление, цената се запазва. Безплатно ще пътуват в Гърция само безработните, при условие, че те шофират автомобила. Увеличаването на тол таксите се очаква да предизвика протести от движението "няма да платим", които често блокират касите за плащане по магистралата.


И днес, 23 декември, буферните паркинги на метрото ще са

И днес, 23 декември, буферните паркинги на метрото ще са ...

......... нерегламентирано горене на отпадъци в кварталите.  Патрули на КАТ-Пътна полиция ще спират автомобили за проверка с мобилни газ-анализатори, които отчитат нивата на отработените газове. Призоваваме гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво, при възможност, да използват алтернативно отопление.  


Голямото пътуване продължава. Хиляди автомобили напуснаха столицата още в петък.

Голямото пътуване продължава. Хиляди автомобили напуснаха столицата още в петък. ...

......... часа днес ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по републиканската пътна мрежа. БДЖ е осигурило над 15 000 допълнителни места във влаковете в най-натоварените посоки - от София към Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград. Хиляди пътуващи са готови да посрещнат и автогарите и аерогарите в страната.


БДЖ-Пътнически превози

БДЖ-Пътнически превози" ЕООД ще осигури 15 400 допълнителни места за ...

......... редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството, предаде БТА. Клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат подробна информация за разписанията на влаковете от служителите на гишетата "Информация" и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната или на националния информационен телефон 0700 10 200.  


Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнители

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнители ...

......... момента по Оперативна програма „Региони в растеж“ се рехабилитират още 43 км от пътя на територията на област София. С успешното завършване на обекта ще бъде обновен целият проход „Петрохан“, тъй като отсечката на територията на област Монтана беше ремонтирана през 2015 г. по програма „Транзитни пътища V“.    


„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури 15 400 допълнителни места за

„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури 15 400 допълнителни места за ...

......... намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството. Клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат подробна информация за разписанията на влаковете от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната или на националния информационен телефон 0700 10 200.  


Засечени са първите опити за подаване на неверни данни към

Засечени са първите опити за подаване на неверни данни към ...

......... стикер е преобразуван, той трябва да остане на предното стъкло на автомобила до изтичане на неговата валидност. Всички подадени заявки за конвертиране към е-винетка ще бъдат отразени в системата своевременно, за да бъдат избегнати неудобства за шофьорите след настъпването на Новата година, когато влиза в сила новата е-винетка.    


Технологията, която се използва в A.B.S. пружината за спирачни челюсти

Технологията, която се използва в A.B.S. пружината за спирачни челюсти ...

......... в добро състояние, а ако не е – да я ремонтирате на време. Kaто направите това, ще знаете, че автомобила ви винаги ще работи по правилен начин. Същевременно, това е още един начин да със сигурност да предотвратите инциденти. Частите на спирачната система могат да бъдат закупени на AutoDoc.bg.  


През 2019 г. остават и 4-те линии на нощния градски

През 2019 г. остават и 4-те линии на нощния градски ...

......... на София. 73 389 карти за пътуване през нощта са продадени до края на месец септември. Линия 22 е най-натоварената. Тя пътува от Студентски град до Обеля. Средно на месец по нея се возят около 5 хил. души. Линията между Люлин и Младост се нарежда на воро място, пише Столица.бг


От днес пускат в продажба новите електронни винетки. Те ще

От днес пускат в продажба новите електронни винетки. Те ще ...

......... препоръчителна. Ако шофьорите  изберат да не заверяват електронно винетката си, то трябва да оставят хартиения стикер върху предното стъкло. Цените на винетките се запазват без промяна, а новост е въвеждането на уикенд винетка, която ще струва 10 лв. и ще важи от 12.00 ч. в петък до полунощ в неделя.


Въвежда се временна организация на движението за провеждане на спектакъл

Въвежда се временна организация на движението за провеждане на спектакъл "За ...

......... от пресцентъра на Столична община. От 19.00 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на пътни превозни средства в крайна дясна лента на двете пътни платна на бул. "Асен Йорданов” между бул. "Шипченски проход” и "Площад на авиацията”, без да се засягат спирките на масов градски транспорт.


Влакът от Скопие за София ще тръгне през 2027 г.

Влакът от Скопие за София ще тръгне през 2027 г. ...

......... беше обявен търг и се очаква изграждането да започне догодина. "През тези няколко години, тъй като това е стратегически проект за коридор номер 8, ние от наша страна ще бъдем максимално посветени, надявам се да няма проблем и от страна на България", коментира министърът на транспорта и съобщенията Горан Сугарески.


От 17 декември започва продажбата на новите електронни винетки за

От 17 декември започва продажбата на новите електронни винетки за ...

......... не бъдат автомобилистите спирани и проверявани излишно от новата ТОЛ полиция, напомнят от Съюза на българските автомобилисти (СБА). Ако изберат да не заверяват електронно винетката си обаче, шофьорите задължително трябва да оставят хартиения стикер върху предното стъкло на колата до датата на неговата валидност, каквото задължение има и към момента.


Шофьорите, които ще карат новите 20 елекробуса в София са

Шофьорите, които ще карат новите 20 елекробуса в София са ...

......... газ, а други 60 са вече в София. Пуснатите днес в движение 20 електробуса ще могат да зареждат на изградените 10 единични и пет двойни зарядни станции.  На тържествената церемония присъстваха председателят на СОС Елен Герджиков, зам.-председателя Николай Стойнев и председателя на общинската комисия по транспорт Екатерина Йорданова, пише Столицата.бг


БДЖ започва предварителна продажба на билети за коледните и новогодишните

БДЖ започва предварителна продажба на билети за коледните и новогодишните ...

......... билети за правостоящи, само след като клиентите са се съгласили на това. Във влаковете със задължителна резервация на места ще бъдат допускани до 20 правостоящи във вагоните с купета и до 10 - във вагоните без купета.  За празниците от БДЖ осигуряват и допълнителни влакове за основните направления в страната.  


ЦГМ въвежда частични промени в маршрута на автобусни линии №

ЦГМ въвежда частични промени в маршрута на автобусни линии № ...

......... БЧК”, двупосочно.   Ще бъдат разкрити спирки:   с код 2800 “Село Долни Лозен” на ул. “Половраг” на 30.00 метра след отклонението за крайната станция в посока Школа БЧК;   с код 2801 “Село Долни Лозен” на ул. “Половраг” на 30.00 метра след отклонението за крайната станция в посока София.


Тежка катастрофа на Подбалканския път отне живота на жена, а

Тежка катастрофа на Подбалканския път отне живота на жена, а ...

......... По първоначална информация при челен сблъсък между два леки автомобила една жена е загинала на място, а 7 души са пострадали, от които 2 деца. Веднага към мястото са насочени екипи на Пътна полиция, пожарната и Спешна помощ. Пътят временно е ограничен за движение, има организиран обходен маршрут. Обстоятелствата за тежката катастрофа се изясняват.


Катастрофа стана в района на Пловдив. Автобус на градския транспорт се

Катастрофа стана в района на Пловдив. Автобус на градския транспорт се ...

......... на Пловдив. Автобус на градския транспорт се е ударил челно в лек автомобил, съобщава Нова ТВ. В болница са откарани двама души - мъж и жена, които са пътували в лекия автомобил. Според предварителната информация в автобуса не е имало пътници, а само шофьор и кондуктор, които не са пострадали.