Близо 400 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж.

Близо 400 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. ...

......... Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Осем държави поискаха от Европейския съюз да подкрепи фирмите за

Осем държави поискаха от Европейския съюз да подкрепи фирмите за ...

......... на границите, което води до натрупване на камиони и време за чакане повече от 24 часа, за да се пресекат някои от вътрешните граници на блока. Изпълнителната власт на ЕС призова държавите да въведат „зелени маршрути“, за да не могат свежата продукция и медицинските материали да стават част от задръствания. 


220 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Без

220 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Без ...

......... Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която

Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която ...

......... Към момента на пункта работят шестима служители, изпратени са още двама за обработването на документите, но се забавя, тъй като всеки шофьор, които идва в България подпълва бланката от РЗИ, за да бъде карантиран. Смятам, че проблемът ще бъде решен в най-скоро време, допълни още главен комисар Кичиков.    


Временно ограниченията за движение на тежкотоварните превозни средства се преустановяват,

Временно ограниченията за движение на тежкотоварните превозни средства се преустановяват, ...

......... не са засегнати от ограниченията на извънредното положение. И тези, които се придвижват от малки населени места към областните центрове, за да купуват лекарства и храни, и те също могат да пътуват и сега. Ограничено е единствено правото да се пътува с цел туризъм, което е инцидентно, каза проф. Асенов.


Зоната за платено паркиране няма да работи до 12 април

Зоната за платено паркиране няма да работи до 12 април ...

......... да помогне за процеса на социалната дистанция, а от всеки от нас зависи паркоместата да се използват отговорно. ЦГМ ще предложи за всички живущите в зоната, които имат винетни стикери, срокът им да бъде удължен с 1 месец. Призоваваме всички да спазват ограниченията, защото само заедно можем да се справим.Нека си помогнем взаимно!Временният буферен паркинг на бившето летище „Узунджово“ вече работи, съобщиха

Временният буферен паркинг на бившето летище „Узунджово“ вече работи, съобщиха ...

......... обработени на граничнопропускателният пункт, чакащите на буферния паркинг тежкотоварни автомобили се пропускат поетапно, съпроводени от полицейски патрули, поясни гл. комисар Кичиков. Работата по обработката на терена продължава. Вече са монтирани осветителни тела, химически тоалетни и водоноски за нуждите на шофьорите. На паркинга има непрекъсната охрана, ще бъде осигурен и кетъринг.


Километрична е опашката от автомобили, бусове и камиони на изхода

Километрична е опашката от автомобили, бусове и камиони на изхода ...

......... маски, докато колегите им на вход са с предпазни средства. Униформените връщат обратно в София водачите, които не могат да докажат повода за пътуването си, както и не проверяват ТИР-овете. Стана ясно още, че желаещите да излязат от столицата са доста повече от тези, които искат да влязат в София. 


Влаковете в страната ще продължат да се движат без промяна

Влаковете в страната ще продължат да се движат без промяна ...

......... постоянен адрес или дом. Националният железопътен превозвач не носи отговорност за клиентите, които не могат да докажат необходимостта на пътуването си. Актуална информация за движението на влаковете клиентите на БДЖ могат да получат от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg) и на националния информационен телефон 0700 10 200.


Контрольорите в градския транспорт започват от днес да продават билети

Контрольорите в градския транспорт започват от днес да продават билети ...

......... 30 лева и да съставят актове до изтичане на необходимостта от извънредни мерки. Те задължително ще са с маски, ръкавици и очила. “Пазете тях! Пазете и себе си! Молим пътниците за отговорност и солидарност за изпълнение на мерките, спазване на реда и закона в тази ситуация”, призовават от ЦГМ.  


Авиопревозвачът Wizz Air обяви днес, че в резултат на наложените

Авиопревозвачът Wizz Air обяви днес, че в резултат на наложените ...

......... своите резервации чрез туристически агенции, включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си. Wizz Air искрено се извинява на клиентите за причиненото неудобство в резултат на отменените полети, но безопасността и благополучието на пътниците и екипажа остават приоритет номер 1 за авиокомпанията.Временно се спира таксуването в

Временно се спира таксуването в "синята зона” в някои от ...

......... работи и "зелена” зона. От днес до 29 март в София, Пловдив, Бургас и Плевен паркирането ще е безплатно. Целта е при нужда хората да използват личните си коли, за да се намалят контактите в градския транспорт. При струпване на много автомобили решението може да се преразгледа, съобщават от общините.


Силно притеснителен сигнал от служители на БДЖ бе изпратен до

Силно притеснителен сигнал от служители на БДЖ бе изпратен до ...

......... от пътниците". Подобни сигнали трябва да са червена лампичка за отговорните фактори, не само в БДЖ, а в Националния щаб з аборба с COVID-19. Безотговорни действия могат да имат катастрофални последици, нужна е моментална реакция. ТУК МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ РАЗЛИЧНИ КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА НА ХОРА, КОИТО РАБОТЯТ В БДЖ  


Първите 25 български тира, блокирани на италианско-словенската граница при ГКПП

Първите 25 български тира, блокирани на италианско-словенската граница при ГКПП ...

......... от Министерството на външните работи. Българското правителство и задграничните ни представителства в Белград, Загреб, Любляна и Милано работят в постоянна координация за безпрепятственото завръщане на нашите сънародници. Това е първият конвой с български тирове, в следващите часове се очаква да бъдат извозени тежкотоварни камиони и от ГКПП Сежана – Фернети.


БДЖ предприе незабавни действия по изолиране на подвижния състав от

БДЖ предприе незабавни действия по изолиране на подвижния състав от ...

......... Националният железопътен превозвач препоръчва на своите клиенти да спазват висока лична хигиена като често третират ръцете си с мокри кърпи и дезифектантни разтвори след осъществен допир с предмети на обществени места, да наблюдават здравословното си състояние и да не предприемат пътуване при съществуващи здравословни проблеми или забелязани симптоми на дискомфорт.


Метрото в столицата ще продължи да работи следващата седмица, защото

Метрото в столицата ще продължи да работи следващата седмица, защото ...

......... превозва по 300 000 пътници. Предприетите превантивни действия на властите са от изключително значение, защото то е едно от местата, където има струпване на граждани. А част от мерките на властите са насочени към това да се предотвратят всякакви струпвания на големи маси, те да бъдат ограничени, докато трае пандемията.Посолството ни в Белград ще окаже съдействие на десетки блокирани

Посолството ни в Белград ще окаже съдействие на десетки блокирани ...

......... територията й. Тези страни допълват досегашния списък, състоящ се от Италия, Иран и Румъния, както и от отделни градове и провинции на Китай и  Южна Корея. В близките часове  се очаква да бъде отворен коридор за транзитно преминаващи товарни автомобили от Италия към Турция през Словения, Хърватия, Сърбия и България.


 Германският водещ превозвач Lufthansa в петък заяви, че ще отмени

 Германският водещ превозвач Lufthansa в петък заяви, че ще отмени ...

......... Други авиокомпании в петък също обявиха, че ще зависят от държавната помощ. British Airways съобщи на персонала, че оцеляването й е застрашено, докато нискотарифният превозвач Norwegian Air Shuttle предупреди за евентуалния си крах без допълнителна държавна помощ. Вестник Handelsblatt по-рано съобщи, че авиокомпанията ще поиска петиция за държавна помощ./ Ройтерс


10 597 маршрутни карти са купени за нуждите на тол

10 597 маршрутни карти са купени за нуждите на тол ...

......... В първите дни от старта на системата, контролът за платени тол такси ще се осъществява на терен чрез 105-те мобилни екипана Националното тол управление. Инспекторите ще помагат на шофьорите като ги насочват към най-близкото място, от което да се снабдят с маршрутна карта - на пътя това са големите бензиностанции.


След дълги преговори и отлагане, толсистемата вече работи.Тежкотоварните автомобили над

След дълги преговори и отлагане, толсистемата вече работи.Тежкотоварните автомобили над ...

......... маршрутни карти или джипиес-тракери. Работата на толсистемата в първите часове след старта й се осъществява гладко и без проблеми. Първата маршрутна карта е закупена в 2 ч тази нощ - 3 часа преди обявения официален старт в 5 сутринта. Обстановката на граничните пунктове с Гърция и Турция е спокойна.  


От днес влиза в сила тол таксуването за движение по

От днес влиза в сила тол таксуването за движение по ...

......... размер на 70 лева, за камионите между 3.5 и 12 тона – 125 лева, а за тежкотоварните над 12 тона – 175 лева. Ако обаче това не се случи и фишът бъде изпратен по пощата, санкцията за леки автомобили скача на 300 лева, а за товарни стига до 1800 лева.


От 05:00 ч. на 1 март пътните превозни средства над

От 05:00 ч. на 1 март пътните превозни средства над ...

......... първите дни от старта на системата, контролът за платени тол такси ще се осъществява на терен чрез 105-те мобилни екипа на Националното тол управление. Инспекторите ще помагат на шофьорите като ги насочват към най-близкото място, от което да се снабдят с маршрутна карта - на пътя това са големите бензиностанции.


Камерите на тол системата, които се намират на републикански пътища

Камерите на тол системата, които се намират на републикански пътища ...

......... В случай че община, в която има населено място с рамка на тол системата между знаците Д11 и Д12 (за начало и край на населеното място), вземе решение за преместване на табелите, така че камерите да попаднат извън него, информацията от устройствата ще служи за контрол и правоприлагане за е-винетка.


Турски автобус прегази и уби на пътя Бургас-Созопол двама души.

Турски автобус прегази и уби на пътя Бургас-Созопол двама души. ...

......... Созопол е затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел „Юг“ - к-с „Меден рудник“ – с. Твърдица - Маринка – кв. Крайморие“ – Созопол. Предстои извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието, като до тогава пътя Бургас – Созопол в района на местопроизшествието ще остане затворен.


Огромна опашка от товарни автомобили се е образувала на ГКПП

Огромна опашка от товарни автомобили се е образувала на ГКПП ...

......... от 4 ч. сутринта има задръстване. От МВР съобщиха, че късно снощи е установен технически проблем в мрежовата система на МВР, който вече е отстранен. От Агенция Митници обаче категорично опровергаха слуховете за технически срив. Те разкриха, че ремонт на пътя е причината за затрудненията, а системата им работи нормално.


Новата тол система не е готова да започне на 1

Новата тол система не е готова да започне на 1 ...

......... Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи призова държавата да въведе системата с всичките и дефекти, да не се политизират проблемите и да не се окаже, че ще превозвачите са спънали нейния старт. Олег Асенов обеща утре, до края на деня, да има ясна визия как ще стартира тол системата. 


ТОЛ системата няма да стартира на 1 март, както бе

ТОЛ системата няма да стартира на 1 март, както бе ...

......... Германия. България е изведена в макроикономическата рамка сред най-добрите в Европа. На фона на днешната новина, че сме финансово и икономически по-дисциплинирани от Германия, вместо това да си говорим, ме занимават с 2 лева, с 5 лева. Или се оправяте, или не тръгва ТОЛ системата“, коментира изнервеният премиер Бойко Борисов.


От 1-ви март до 29-и юли ще бъдe изцяло прекъснато

От 1-ви март до 29-и юли ще бъдe изцяло прекъснато ...

......... разписанията на влаковете, които преминават в този участък. Промените в разписанието на влаковете, както и разписанието на автобусите в участъците, където композициите ще бъдат заменени с автобуси, е качено в електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg), както и е разпространено в гарите и спирките по маршрута на влаковете.


Министерският съвет на Република България прие решение за определяне наличие

Министерският съвет на Република България прие решение за определяне наличие ...

......... самолети F-16 Block 70, изпълнявани по програмата за чуждестранни военни продажби на САЩ (FMS). Превозът на отбранителните продукти, свързани с изпълнението тези договори, ще бъде организиран чрез Агенцията на НАТО по поддръжка и придобиване (NSPA), която и в момента осигурява услуги за транспорт по програма FMS за държавите-членки на НАТО.


Днес – 1 февруари, е последната възможност за покупка на

Днес – 1 февруари, е последната възможност за покупка на ...

......... да се наредят с банков превод. За леките коли с обща технически допустима максимална маса до 3,5 тона остават валидни електронните винетки. Цените са непроменени – годишна винетка за 97 лв., тримесечна за 54 лв., месечна за 30 лв., седмична за 15 лв. и уикенд винетка за 10 лв.  


Некачествен антифриз продават в търговската мрежа, предупреждават производители от Русе.

Некачествен антифриз продават в търговската мрежа, предупреждават производители от Русе. ...

......... да се следи цвета на антифриза."Да видите дали антифризът ви е помътнял, сменил си е цвета. Това води де факто до корозия на двигателната система, прегряване на автомобила, течове и оставане на пътя", каза още Веселин Венков. Производителите съветват да купуваме антифриз само от магазини, които притежават сертификат за качество.


От 22 януари ще бъде възстановена възможността електронна винетка да

От 22 януари ще бъде възстановена възможността електронна винетка да ...

......... пътна такса – чрез маршрутна карта. Тя ще може да се купи до 7 дни предварително от регистрирани потребители (регистрацията е чрез електронна поща през платформата за купуване на маршрутна карта) или два дни предварително – от нерегистрирани потребители (за днешния или до 23:59 часа на утрешния ден).    


Във връзка с изграждане на портални рамки и на основание

Във връзка с изграждане на портални рамки и на основание ...

......... Нови хан/ - главен път 1-6. Главен път 1-8 при връзката с пътя Елешница - Нови хан ще бъде затворен в посока София. Затворена ще бъде и връзката на ул. „Верила“ от с. Равно поле с АМ „Тракия“. Движението на тежкотоварните автомобили през посочения часови интервал ще бъде спряно.  


Правителството ще удовлетвори исканията на превозвачите и ТОЛ системата ще

Правителството ще удовлетвори исканията на превозвачите и ТОЛ системата ще ...

......... с по-ниски тарифи. В обхвата на ТОЛ системата ще влизат само автомагистралите и първокласните пътища, а второкласните ще отпаднат.Това стана ясно след среща на протестиращите превозвачи с премиера Бойко Борисов, която продължи 3 часа.Превозвачите обявиха, че планираният протест за 13 януеари се отлага, след като са били постигнати тези договорености.


  Платената пътна мрежа, която ще ползват собствениците на тежкотоварни

  Платената пътна мрежа, която ще ползват собствениците на тежкотоварни ...

......... максимално поскъпване на основните хранителни стоки е в рамките на 1-2% или до 2 ст. за кг/л при брашното, хляба, прясното и киселото мляко. Повишението на цените на автобусните билети, при положение, че превозвачите прехвърлят изцяло разходите си върху крайните потребители, би трябвало да е между 5 и 96 ст.


„Аерофлот” оглави годишната класация за най-пунктуална авиокомпания в света за 2019 година, а

„Аерофлот” оглави годишната класация за най-пунктуална авиокомпания в света за 2019 година, а ...

......... New Zealand и EVA Air сред двадесетте най-безопасни компании са още превозвачи като Etihad, Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, Alaska Airlines, Cathay Pacific Airways, Virgin Australia, Hawaiian Airlines, Virgin Atlantic Airlines, TAP Portugal, SAS, Royal Jordanian, Swiss, Finnair, Lufthansa, Aer Lingus и KLM. Също така сайтът представя и Топ 10 на най-безопасните нискотарифни авиокомапии. Това са Air Arabia, Flybe, Frontier, HK Express, IndiGo, JetBlue, Volaris, Vueling, WestJet и Wizz, пише iNews.


След дългите отпуски и ваканции около коледните и новогодишните празници

След дългите отпуски и ваканции около коледните и новогодишните празници ...

......... от МВР напомнят, че глобата за шофирaне в аварийната лента е 1000 лева при първо нарушение и отнемане на шофьорската книжка за три месеца. Особено тежко се очертава преминаването през граничните пунктове. Заради очаквания обилен снеговалеж, Гърция забранява преминаването на автомобили с тегло над тон и половина през пунктове "Кулата".


За интензивен трафик по граничните пунктове с Гърция и с

За интензивен трафик по граничните пунктове с Гърция и с ...

......... Гърция и с Румъния съобщават от МВР, предаде БНР. Засилено е движението на леки автомобили на изход от страната през пункта “Кулата”. Също в посока изход е интензивен трафикът и през двата моста над река Дунав. На граничните пунктове със Сърбия, със Северна Македония и с Турция движението е нормално.


Поради очакваното влошаване на метеорологичната обстановка (обилен снеговалеж), по решение

Поради очакваното влошаване на метеорологичната обстановка (обилен снеговалеж), по решение ...

......... Поради очакваното влошаване на метеорологичната обстановка (обилен снеговалеж), по решение на гръцките власти от 6:00 часа утре се въвеждат някои ограничения по общите ни гранични пунктове, съобщава БНТ. Няма да се пропускат автомобили с товароносимост над 1,5 т през ГКПП "Кулата"-"Промахон", ГКПП "Илинден"-"Ексохи" и ГКПП "Капитан Петко Войвода"-"Орменион".


В първия ден на Новата година изтича валидността на 14

В първия ден на Новата година изтича валидността на 14 ...

......... е 300 лева, а за тежкотоварните автомобили над 3,5 тона е 1800 лв. Ако нарушителят плати компенсаторната такса при установяване на нарушението или в срок от 14 дни от съставяне на акта за установяване на административно нарушение, то той се освобождава от административно-наказателна отговорност и не му се налага глоба.


Пилотите и стюардесите на авиокомпания „Джърмануингс” (Germanwings) започват ефективна стачка

Пилотите и стюардесите на авиокомпания „Джърмануингс” (Germanwings) започват ефективна стачка ...

......... се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected] . МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo ).


Германският синдикат Уфо призова към стачка кабинния персонал на нискотарифната

Германският синдикат Уфо призова към стачка кабинния персонал на нискотарифната ...

......... от продължаващ с месеци спор с ръководството на "Луфтханза" и дъщерните й компании за условията на труд. Трудовият спор вече доведе от предупредителна стачка в четири подразделения на "Луфтханза" и двудневна стачка в компанията майка. През ноември около 1500 полета бяха отменени, като това засегна около 200 хиляди пътници.  


На 31 декември 2019 г. на  площад „Княз Александър I“

На 31 декември 2019 г. на  площад „Княз Александър I“ ...

......... ул. „Дякон Игнатий“. На 31 декември 2019 г., след 15:00 ч. ще бъде забранено преминаването на МПС по бул. „Цар Освободител“. Движението ще бъде възстановено след 06:00 ч. на 01 януари 2020 г. Паркингът ще може да се използва след 23:00 ч. на 01 януари 2020 г.      


Засилен трафик се очаква днес в страната. В последния от

Засилен трафик се очаква днес в страната. В последния от ...

......... и най-натоварените пътища. В пиковите часове е възможно по-бавно придвижване в тунел Витиня на магистрала „Хемус”, където има ремонт. Шофьорите да карат разумно и да не използват аварийните ленти по автомагистралните. За улеснение на трафика през Владая през светлата част от денонощието ще има две ленти за влизащите в София.


Временна забрана за паркиране и престой на пътни превозни средства

Временна забрана за паркиране и престой на пътни превозни средства ...

......... улици. Забрани за престой и паркиране се въвеждат и заради благотворителния спектакъл "Българската Коледа". Те влизат в сила от 12 часа на обяд и се отнасят за региона около Народния театър "Иван Вазов". Влизането на съседните улици ще бъде забранено от 19 часа или час преди началото на спектакъла.  Столична община въвежда днес безплатни буферни паркинги за всички, които

Столична община въвежда днес безплатни буферни паркинги за всички, които ...

......... следят в реално време измерваните стойности на фините прахови частици, както и прогнозите за следващите дни. На специално мобилно приложение SofiAir, което може да се свали и използва на телефони с Android и iOS операционни системи, гражданите могат да получат информация за предприетите мерки при повишена концентрация на фини прахови частици.


Министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че има нужда от нов

Министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че има нужда от нов ...

......... да вървим към промяна в поведението на водачите", коментира той и допълни, че дискусиите по темата с пътния травматизъм трябва да са в постоянния фокус на обществото.Според министър Маринов, българското общество е свикнало някой да го контролира и когато сметне, че е без контрол мотивацията за спазване на закона намаля


Втора поредна вечер в София се случва кола да удари

Втора поредна вечер в София се случва кола да удари ...

......... пресичали булеварда в участък, обозначен със светофарна уредба. Пострадалите момичета незабавно са откарани за оказване на медицинска помощ, но на път към  болницата едното дете е починало. Автомобилът и шофьорът са на място. Движението временно е спряно. На мястото на инцидента са патрули на Пътна полиция.  Предприети са процесуално-следствени действия.


Сигнали за няколко верижни катастрофи на магистрала „Тракия“ в района

Сигнали за няколко верижни катастрофи на магистрала „Тракия“ в района ...

......... извършвало само в едната лента. Пътни полицаи са регулирали трафика на място.На “Цариградско шосе”, в района на „Църна маца“, е станал пътен инцидент тази сутрин малко след 9:00 часа. Няма пострадали, нанесени са само материални щети.Пътна полиция апелира водачите да шофират особено внимателно и да се съобразяват с пътната обстановка.


Ако варненец си хареса кола, продавана от бургазлия и се

Ако варненец си хареса кола, продавана от бургазлия и се ...

......... Няма промяна по отношение задължението за новият собственик да подаде документи в Пътна полиция за издаване на ново свидетелство за регистрация на ППС, в което да бъдат вписани името и постоянният му адрес. Не се очаква измененията в Наредбата да доведат до затруднения в работата на органите на реда.  


Шофьорите да се движат с повишено внимание по републиканските пътища,

Шофьорите да се движат с повишено внимание по републиканските пътища, ...

......... на Долна Диканя. Шофьорите изчакват на място. Временно е ограничено движението по пътя София - Самоков в района на Златна рибка в двете посоки заради катастрофа. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщават още от АПИ. Всички машини са в пълна мобилизация за почистване и обработване на пътните настилки.  


Днес – 27 ноември, между 16:00 ч. и 19:00 ч.

Днес – 27 ноември, между 16:00 ч. и 19:00 ч. ...

......... е да възникнат частични забавяния и прекъсвания, които биха могли да затруднят продажбите на електронни винетки. За избягване на риска от проблеми с покупката на е-винетка по време на планираните актуализации препоръчваме на шофьорите внимателно да планират пътуването си по републиканската пътна мрежа и да купят електронната си винетка своевременно.


Автобусните превозвачи готвят протест заради неизпълнени обещания от държавата и

Автобусните превозвачи готвят протест заради неизпълнени обещания от държавата и ...

......... при тези такси услугите на превозвачите ще поскъпнат със 7%. "Притесненията на автобусните превозвачи са важни за нас. В момента сме в режим на обществени консултации", обясни проф. Олег Асенов от УС на Агенция "Пътна инфраструктура". Той каза, че се надява да се намери решение, приемливо и за двете страни.


Верижна катастрофа между 5 леки автомобила е станала около 12:30

Верижна катастрофа между 5 леки автомобила е станала около 12:30 ...

......... Верижна катастрофа между 5 леки автомобила е станала около 12:30 ч днес на пътя Казанлък – Стара Загора в района на с. Змеево, предадоха „Фокус“ и БНТ. Една жена е пострадала леко при инцидента. Пътят е бил затворен за кратко с обходен маршрут през село Пряпорец.  


На границата с Република Гърция на ГКПП Кулата трафикът е интензивен на вход за

На границата с Република Гърция на ГКПП Кулата трафикът е интензивен на вход за ...

......... всички гранични контролно-пропускателни пунктове.  От 08:00 часа днес, поради технически причини ферибота на ГКПП Никопол не работи, използвайте алтернативни маршрути. А от 09:00ч. до 13:00ч. на ГКПП Кардам-Негру вода, поради извършване на ремонтни дейности, е спряно електрозахранването и преустановено извършването на гранични проверки. Препоръчва се използването на алтернативни маршрути.  


Започна третият етап от Акция

Започна третият етап от Акция "Зима". Той е с акцент ...

......... на „Пътна полиция“ ще следят за подготвеността на автомобилите за движение в зимни условия. Основно внимание  ще се обръща за изправността на скъклопочистващата и осветителната системи, както и дали е изпълнено условието гумите да са подходящи за зимни условия или с дълбочина на протектора не по-малка от 4 мм.  


Катастрофа блокира Северна тангента в столицата. Ударили са се камион

Катастрофа блокира Северна тангента в столицата. Ударили са се камион ...

......... Катастрофа блокира Северна тангента в столицата. Ударили са се камион и лек автомобил, което предизвика огромно задръстване тази сутрин. Няма загинали. Временно е ограничено движението при 14-я км в посока Варна, за обходен маршрут се използва Околовръстния път на София.


ДЗЗД „АПП ЛОТ 3.2.1“ е определен за изпълнител на  13.2

ДЗЗД „АПП ЛОТ 3.2.1“ е определен за изпълнител на  13.2 ...

......... в посока София. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство. Проектът за изграждане на участъка от магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле се планира да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“.


Огромни колони от тежкотоварни камиони чакат с часове на граничния

Огромни колони от тежкотоварни камиони чакат с часове на граничния ...

......... Огромни колони от тежкотоварни камиони чакат с часове на граничния пункт "Дунав мост" край Русе. Опашката е над 10 км и достига до съседния град Мартен. Причината е срив в системата на митниците за измерване на товарни автомобили. Повечето от камионите чакат над половин денонощие.


В Бургас ще се возят ан 56 нови електрически автобуса.

В Бургас ще се возят ан 56 нови електрически автобуса. ...

......... шума и вибрациите в околната среда. Един от основните резултати от реализацията на проекта е свързан с повишаване на енергийната ефективност и спестяване на енергия. Новите превозни средства ще допринесат за повишаването качеството на услугите, както и атрактивността на градския транспорт сред жителите и гостите на община Бургас.    


От 28 октомври, понеделник, се възстановява движението по маршрутите на

От 28 октомври, понеделник, се възстановява движението по маршрутите на ...

......... „Цар Борис ІІІ“ и ул. „Житница“, затворено повече от три години заради изграждането на третата линия на метрото. Заради строителство на кръстовището на две нива се въвеждат промени в посоката на движение на улици в карето между булевардите „Цар Борис ІІІ“ и „Гоце Делчев“ и улиците  "Дойран" и "Пирински проход".


По повод провеждането на избори за общински съветници и кметове

По повод провеждането на избори за общински съветници и кметове ...

......... районните избирателни комисии в ЦИК, поетапно ще се ограничава движението по бул."Цар Освободител" между улица " Раковски" и бул."Княз Дондуков". От 7 часа утре до краая на предаване на изборните документи ще се забрани престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул."Княз Александър I" между "Московска" и "Цар Освободител".


  Предстоящата смяна на часовото време, в нощта срещу неделя,

  Предстоящата смяна на часовото време, в нощта срещу неделя, ...

......... ще престои в гара Велинград; Пътническият влак № 30151 от Карнобат за Варна ще престои в гара Лозарево; Крайградският пътнически влак № 20200 от Мездра за София ще престои в гара Лакатник. Подробна информация за разписанията на влаковете клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат на телефон 0700 10 200.


Продължава черната серия от катастрофи у нас. Общо 29 са

Продължава черната серия от катастрофи у нас. Общо 29 са ...

......... пътищата": Водачите трябва да са много по-концентрирани и внимателни“, казва Рапчев. По негово мнение в момента се прави наистина много. Правят се областни комисии за безопасност на движението, които предприемат действия за подобряване на сигурността. Според него санкциите са превантирвна мярка и не трябва да се увеличават глобите, а събираемостта.


След временно наложената мярка, от днес (19 октомври), поетапно се

След временно наложената мярка, от днес (19 октомври), поетапно се ...

......... Карлово в 17:00 ч. и пристига в Зимница в 20:40 ч. В момента са в ход процедури за осигуряването на изправен подвижен състав, които включват ремонт и модернизация, както и се подготвят процедури за доставка на нови и под наем локомотиви с цел да бъде покрит в краткосрочен план недостига.


По повод годишнината от завършването на Линия 1 на софийското

По повод годишнината от завършването на Линия 1 на софийското ...

......... останат в резерв. Строителството на първия етап от изграждането на 3-тата линия на метрото предстои да завърши до края на тази година. Етапът включва трасето от булевард "Вл. Вазов", площад "Орлов мост", НДК до квартал "Красно село". Следващите два етап от линията са планирани да се построят до 2024 година.


До месец ще започне нова процедура по концесия на летище Пловдив,

До месец ще започне нова процедура по концесия на летище Пловдив, ...

......... защото делото е нарочено на 10 декември във ВКС. Съдебният спор е  между Министерството на регионалното развитие и фирма „Летище Пловдив“ АД, в чийто капитал е апортиран перонът още през 1995 г. Министър Росен Желязков беше в Пловдив за откриването на изложението "Булколекто" и изложбата "Пловдив Фила 2019" в Панаира.


Движението при км 15 на магистрала

Движението при км 15 на магистрала "Хемус" в посока Варна е ...

......... Движението при км 15 на магистрала "Хемус" в посока Варна е възстановено, съобщиха от АПИ. То бе сериозно затруднено за около час и половина. На мястото се бе обърнала цистерна, която препречваше движението и автомобилите трябваше да преминават само през едната лента. Това предизвика сериозни задръствания по магистралата.  


Временно движението при км 15 на магистрала

Временно движението при км 15 на магистрала "Хемус" в посока Варна се ...

......... необходимо да карат със съобразена скорост и повишено внимание, като спазват указанията на "Пътна полиция". ​Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.