В Бургас ще се возят ан 56 нови електрически автобуса.

В Бургас ще се возят ан 56 нови електрически автобуса. ...

......... шума и вибрациите в околната среда. Един от основните резултати от реализацията на проекта е свързан с повишаване на енергийната ефективност и спестяване на енергия. Новите превозни средства ще допринесат за повишаването качеството на услугите, както и атрактивността на градския транспорт сред жителите и гостите на община Бургас.    


От 28 октомври, понеделник, се възстановява движението по маршрутите на

От 28 октомври, понеделник, се възстановява движението по маршрутите на ...

......... „Цар Борис ІІІ“ и ул. „Житница“, затворено повече от три години заради изграждането на третата линия на метрото. Заради строителство на кръстовището на две нива се въвеждат промени в посоката на движение на улици в карето между булевардите „Цар Борис ІІІ“ и „Гоце Делчев“ и улиците  "Дойран" и "Пирински проход".


По повод провеждането на избори за общински съветници и кметове

По повод провеждането на избори за общински съветници и кметове ...

......... районните избирателни комисии в ЦИК, поетапно ще се ограничава движението по бул."Цар Освободител" между улица " Раковски" и бул."Княз Дондуков". От 7 часа утре до краая на предаване на изборните документи ще се забрани престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул."Княз Александър I" между "Московска" и "Цар Освободител".


  Предстоящата смяна на часовото време, в нощта срещу неделя,

  Предстоящата смяна на часовото време, в нощта срещу неделя, ...

......... ще престои в гара Велинград; Пътническият влак № 30151 от Карнобат за Варна ще престои в гара Лозарево; Крайградският пътнически влак № 20200 от Мездра за София ще престои в гара Лакатник. Подробна информация за разписанията на влаковете клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат на телефон 0700 10 200.


Продължава черната серия от катастрофи у нас. Общо 29 са

Продължава черната серия от катастрофи у нас. Общо 29 са ...

......... пътищата": Водачите трябва да са много по-концентрирани и внимателни“, казва Рапчев. По негово мнение в момента се прави наистина много. Правят се областни комисии за безопасност на движението, които предприемат действия за подобряване на сигурността. Според него санкциите са превантирвна мярка и не трябва да се увеличават глобите, а събираемостта.


След временно наложената мярка, от днес (19 октомври), поетапно се

След временно наложената мярка, от днес (19 октомври), поетапно се ...

......... Карлово в 17:00 ч. и пристига в Зимница в 20:40 ч. В момента са в ход процедури за осигуряването на изправен подвижен състав, които включват ремонт и модернизация, както и се подготвят процедури за доставка на нови и под наем локомотиви с цел да бъде покрит в краткосрочен план недостига.По повод годишнината от завършването на Линия 1 на софийското

По повод годишнината от завършването на Линия 1 на софийското ...

......... останат в резерв. Строителството на първия етап от изграждането на 3-тата линия на метрото предстои да завърши до края на тази година. Етапът включва трасето от булевард "Вл. Вазов", площад "Орлов мост", НДК до квартал "Красно село". Следващите два етап от линията са планирани да се построят до 2024 година.


До месец ще започне нова процедура по концесия на летище Пловдив,

До месец ще започне нова процедура по концесия на летище Пловдив, ...

......... защото делото е нарочено на 10 декември във ВКС. Съдебният спор е  между Министерството на регионалното развитие и фирма „Летище Пловдив“ АД, в чийто капитал е апортиран перонът още през 1995 г. Министър Росен Желязков беше в Пловдив за откриването на изложението "Булколекто" и изложбата "Пловдив Фила 2019" в Панаира.


Движението при км 15 на магистрала

Движението при км 15 на магистрала "Хемус" в посока Варна е ...

......... Движението при км 15 на магистрала "Хемус" в посока Варна е възстановено, съобщиха от АПИ. То бе сериозно затруднено за около час и половина. На мястото се бе обърнала цистерна, която препречваше движението и автомобилите трябваше да преминават само през едната лента. Това предизвика сериозни задръствания по магистралата.  


Временно движението при км 15 на магистрала

Временно движението при км 15 на магистрала "Хемус" в посока Варна се ...

......... необходимо да карат със съобразена скорост и повишено внимание, като спазват указанията на "Пътна полиция". ​Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


От началото на тази седмица бяха спрени 14 пътнически влака,

От началото на тази седмица бяха спрени 14 пътнически влака, ...

......... мярка да повишим изпълнението на предварително обявеното разписание на останалите влакове. Да намалим закъсненията и аварийните инциденти. Опитваме да създадем по-добра организация за предстоящия зимен сезон", каза още инж. Георгиев. Срокът за извършване на ремонтите е едномесечен. Предварителният план е до 20 октомври ситуацията с влаковете да се нормализира.  Интензивен трафик и засилени проверки по пътищата по повод трите

Интензивен трафик и засилени проверки по пътищата по повод трите ...

......... дължи на добрата организация за празничните дни и работата на десетте гишета на граничния пункт. В готовност са да се включат на място са и полицаи с мобилни устройства. От сутринта движението по главен път Е-79 и АМ "Струма" е интензивно, а пикът на завръщането се очаква в понеделник.  


Втори влак за днес преседя дълго на гара заради проблем

Втори влак за днес преседя дълго на гара заради проблем ...

......... без възможност за отчитане на неговата скорост. Локомотивът е преминал през подемен ремонт в локомотивно депо на БДЖ и е в редовна експлоатация от месец юни. В конкретния случай скоростомера не е обект на извършения подемен ремонт. Екипът на БДЖ поднася извинения на своите клиенти за причиненото им неудобство.  


Голямото пътуване, започнало вчера, продължава и днес. Интензивен е трафикът

Голямото пътуване, започнало вчера, продължава и днес. Интензивен е трафикът ...

......... деня заради нивото на река Дунав. Препоръката на полицаите е пътниците да си предвидят достатъчно време, да си подготвят документите и да са готови за очакваните струпвания на граничните пунктове. На 23 септември на входа за София ще има засилено полицейско присъствие. Ще има проверки за колани по автобусите.   


Бързият влак № 8651 от София за Варна престоя 175

Бързият влак № 8651 от София за Варна престоя 175 ...

......... проектната им скорост е 160 км/ч. Влаковете по тези направления ще бъдат композирани с нови вагони, като процедурата за тяхното закупуване ще бъде обявена по същото време. С оглед на стандартните изисквания към локомотивите и вагоните, първата доставка по двете поръчки се очаква в рамките на следващата година.    


„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД ще осигури близо 8000 допълнителни

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД ще осигури близо 8000 допълнителни ...

......... билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството. Клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през почивните дни от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната или на националния информационен телефон 0700 10 200.  Министерството на вътрешните работи е готово с нов проект на

Министерството на вътрешните работи е готово с нов проект на ...

......... да карат само във велоалеи или в най-дясната част на пътя ако няма такива. Освен това ще е забранено те да карат по пътища с ограничение на скоростта над 50 км/ч. Максималната скорост за движение на тротинетките ще бъде 25 км/ч. По-големите видове тротинетки ще подлежат и на регистрация.  


Днес – 20 септември, последният работен ден преди трите почивни

Днес – 20 септември, последният работен ден преди трите почивни ...

......... денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2019 г. в приложения линк - http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-rpm-na-mps-nad-12-t-za-oficialni-praznici-prez-2019-g/  


Задръстване на границата с Турция има и днес, предаде БГНЕС.

Задръстване на границата с Турция има и днес, предаде БГНЕС. ...

......... пункт с южната ни съседка беше над 15 км. Очаква се колоните от камиони на „Капитан Андреево” да продължат няколко месеца. А причината за по-бавното преминаване на пункта са ремонтни дейности от турска страна. Същевременно от „Гранична полиция” уверяват, че са направили всичко възможно да няма проблеми за леките коли.


Новите портални рамки на ТОЛ системата ще следят и за

Новите портални рамки на ТОЛ системата ще следят и за ...

......... този номер за 24 часа напред е "бял автобус", т.е. разрешено му е преминаването. Тогава рамката отхвърля регистрацията и директно пропуска ППС-то", поясни проф. Асенов. Така тол патрулите, разположени по пътното платно, ще имат значително по-малка роля, а основният контрол ще бъда благодарение на автоматизираната система на контролните портални рамки.


От 10.00 ч. до 15.30 ч. движението в тунел „Траянови

От 10.00 ч. до 15.30 ч. движението в тунел „Траянови ...

......... се осъществява в една лента. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Поради ремонт на пожаро-известителната система и светофарната уредба на съоръжението ще бъде ограничено преминаването в активната лента, а трафикът ще се пренасочва в изпреварващата. Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.


Проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна

Проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна ...

......... купуването на маршрутни карти от четирите канала, по които АПИ ще ги предлага – терминал за самообслужване, сайта www.bgtoll.bg , мобилното приложение и от гише. По заявка се организират работни срещи и обучения с представители на браншовите организации. В Камарата на автобусните превозвачи членуват 34 транспортни фирми с около 2 400 автобуса.


Разработен е регламент за движението на електрическите тротинетки, който вече

Разработен е регламент за движението на електрическите тротинетки, който вече ...

......... градове. В тази връзка регламентирането на основни правила за безопасност са изключително важно да се случат в максимално кратки срокове. Цялото предложение за законова регламентация на движението на електрическите тротинетки е публикувано на сайта на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, като всеки може да даде коментари по текстовете.


Във връзка с началото на учебната година в училищата и

Във връзка с началото на учебната година в училищата и ...

......... заведения, БДЖ предлага унифициран формуляр за заявка за групово пътуване. Този формуляр, както и пълното съдържание на регламента за организиране на групови пътувания, са публикувани на официалната интернет страница на дружеството ( www.bdz.bg ). Мениджърският екип на националния железопътен превозвач пожелава на всички ученици и студенти успешна учебна година!  


Микробус се преобърна на платното на магистрала „Тракия“ малко преди

Микробус се преобърна на платното на магистрала „Тракия“ малко преди ...

......... возилото е препречило изпреварващата и част от активната лента на магистралата, поради което автомобилите са заобикаляли катастрофата през аварийната лента. По-късно от МВР съобщиха, че при катастрофата няма пострадали, а самата тя е станала към 11:20 ч. Микробусът е бил изтеглен от платното и движението в участъка е било нормализирано.


Днес е последният петъчен ден за сезона, в който се

Днес е последният петъчен ден за сезона, в който се ...

......... посока от Бургас до София. По магистрала "Струма" в събота от 10 ч. до 14 ч. само в посока от пътен възел „Даскалово“ до гранично контролно пропускателен пункт „Кулата“. По автомагистрала "Марица" ограничението е в неделя от 16 ч. до 20 ч. само в посока от Свиленград до магистрала „Тракия“.


Преди началото на учебната година започват засилени проверки за техническото

Преди началото на учебната година започват засилени проверки за техническото ...

......... началото на учебната година започват засилени проверки за техническото състояние на училищните автобуси във Варненска област, съобщава БНТ. Целта е превозвачите и шофьорите да обърнат внимание на специализираните превозни средства и готовността им да превозват учениците. Идеята на проверките е да се гарантира безопасно превозване на децата до класната стая.


С до 419 327 906 лева от приходите от смесената

С до 419 327 906 лева от приходите от смесената ...

......... на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ до 2022 г. С построяването на моста „Нова Европа“ (Дунав мост 2), свързващ градовете Видин (в България) и Калафат (в Румъния), това направление през страната ни се използва по-интензивно като най-къс маршрут между Западна и Централна Европа и Бяло море.  


Академия BULATSA започна есенната кампания за набиране на кандидати за

Академия BULATSA започна есенната кампания за набиране на кандидати за ...

......... всички кандидати ще получават месечна стипендия. Желаещите да се запознаят с дейността на BULATSA ще могат да се включат в Дните на Отворени врати, които ще се проведат на 30 септември, 7 и 21 октомври, като за целта се регистрират в сайта на BULATSA - https://www.bulatsa.com/stani-rkovoditel-poleti/dni-na-otvoreni-vrati-v-bulatsa-2019-2/registracia        


Електронната система за събиране на пътни такси допуска прехвърляне на

Електронната система за събиране на пътни такси допуска прехвърляне на ...

......... е 300 лева, а за тежкотоварните автомобили над 3,5 тона е 1800 лв. Ако нарушителят плати компенсаторната такса при установяване на нарушението или в срок от 14 дни от съставяне на акта за установяване на административно нарушение, то той се освобождава от административнонаказателна отговорност и не му се налага глоба.


Във връзка с разрешени протестни шествия, предвидени за днес, от

Във връзка с разрешени протестни шествия, предвидени за днес, от ...

......... „Ал.  Батенберг“. Към 18:00 часа – района на Съдебната палата, като шествието ще се движи по маршрута бул. „Витоша“ – бул. „Патриарх Евтимий“ – бул. „Васил Левски“ – Народното събрание. Към 18:30 часа – в района на бул. „Цариградско шосе“ и кръстовищата с улиците „Павел Красов“ и „Димитър Пешев“.  


От 10:00 ч. до 15:30 ч. днес се ограничава движението

От 10:00 ч. до 15:30 ч. днес се ограничава движението ...

......... движението в активната лента в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ в посока Бургас. Причината е в ремонт на противопожарната система. Трафикът ще се осъществява в изпреварващата лента. Агенция „Пътна инфраструктура“ съветва шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно пътната сигнализация, както и правилата за безопасност и движение по пътищата.


Утре - 8 септември, от 14:00 ч. до 20:00 ч.

Утре - 8 септември, от 14:00 ч. до 20:00 ч. ...

......... от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2019 г. в приложения линк - http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-rpm-na-mps-nad-12-t-za-oficialni-praznici-prez-2019-g/


За интензивен трафик по повечето ни гранични пунктове съобщават от

За интензивен трафик по повечето ни гранични пунктове съобщават от ...

......... пътуващите да използват обходните маршрути през ГКПП Илинден, ГКПП Златоград и ГКПП Ивайловград.На границата с Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово има изключително интензивен трафикна изход за товарни автомобили.На границата с Румъния трафикът също е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП Дунав мост- Русе. Единствено с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 


Голямото пътуване за празника продължава и днес. Трафикът в цялата

Голямото пътуване за празника продължава и днес. Трафикът в цялата ...

......... непрекъсната работа на всички трасета. Целта е да се избегне безпричинното изчакване и да се извършват по-бързи проверки ”, заяви Росен Терзиев, зам.-началник на ГПУ-Момчилград. БДЖ пуска допълнителни 6 600 места във влаковете. Ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на някои композиции, които пътуват по основните направления в страната. 


В празничния ден ще е ограничено движението на превозни средства

В празничния ден ще е ограничено движението на превозни средства ...

......... Бургас заради ремонти. Остават ограниченията на магистрала "Струма" заради щетите от пожара в депо за отпадъци при виадукта на 62-ри километър. Остава затоврено платното в посока Кулата, като движението се пренасочва в насрещнато платно. Превозните средства над 12 тона и автобусите се отбиват по обходен маршрут между Долна Диканя и Бобошево.


От  20 ч. на 2 септември до 6 ч.  на

От  20 ч. на 2 септември до 6 ч.  на ...

......... – София. Отбиването ще е при 35-ти км, а връщането на магистралата ще става при 30-ти км,  при пътнa връзка "Витинска река“. Движението в посока Варна в тунел "Витиня"  ще се осъществява в една лента. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира  шофьорите да карат със съобразена скорост и да спазват пътните  знаци.


Около 02:20 ч. тази нощ при преминаване в участъка между

Около 02:20 ч. тази нощ при преминаване в участъка между ...

......... момент не е съществувала предпоставка за застрашаване безопасността на пътниците и персонала във влака. Няма нанесени сериозни щети по локомотива. В пътническата композиция са пътували 80 души, които са продължили пътуването след осигуряване на друг локомотив от гара Карнобат. БДЖ поднася извинение на своите клиенти за причиненото им неудобство.  


При закъснение, отменени рейсове или премаршутиране пътуващите с автобус на

При закъснение, отменени рейсове или премаршутиране пътуващите с автобус на ...

......... „Ако не получат това, което считат, че им се полага, нека не оставят въпроса неразрешен, да бъдат активни, да не се отказват. Има и извънсъдебни механизми за решаване на потребителски спорове – в България функционират помирителни комисии, има и съдебна администрация, до която се стига на следващ етап”, препоръча Арсенов.


ГД “Гранична полиция“ уведомява пътуващите през граничните контрол-пропускателни пунктове  с

ГД “Гранична полиция“ уведомява пътуващите през граничните контрол-пропускателни пунктове  с ...

......... малолетни и непълнолетни – необходимите придружителни документи за удостоверяване съгласието на отсъстващия родител /и за пътуване на детето в чужбина. От ГДГП препоръчват и алтернативни маршрути за премиване – през граничните пунктове Малко Търново и  Лесово на границата с Турция и Връшка чука и Стрезимировци на границата със Сърбия.  


Завърши рехабилитацията на 20,8 км от път II-81 Бучин проход

Завърши рехабилитацията на 20,8 км от път II-81 Бучин проход ...

......... стойност на проекта BG16RFOP001-7.001-0010 Лот 3 „Път ІІ-81 Бучин проход – Берковица от км 30+400 до км 51+235, с обща дължина 20,835 км, област София“ е 12 546 470 лв. с ДДС. Финансирането от Европейския съюз е 10 664 499,50 лв. с ДДС. Националното съфинансиране е 1 881 970,50 лв. с ДДС.


От гражданската организация Спаси София днес, за пореден път, поискаха

От гражданската организация Спаси София днес, за пореден път, поискаха ...

......... да бъде ускорена, защото по трасето вече има бус ленти, но корекция в разписанието не е направена. В резултат, автобусите се влачат по празни бус ленти, което е неразбираемо и недопустимо. Пътниците страдат заради некомпетентността и незаинтересоваността на управляващите градския транспорт в София”, коментира и Гергин Борисов от Спаси София.


От 9:30 ч. до 15:30 ч. днес движението по магистрала

От 9:30 ч. до 15:30 ч. днес движението по магистрала ...

......... 9:30 ч. до 15:30 ч. днес движението по магистрала "Хемус" в тунел "Топли дол" в посока София ще се осъществява в една лента, съобщиха от АПИ. Причината е в ремонтни дейности на осветителните тела в съоръжението. Ще се ограничи движението в активната лента, като то ще се извършва в изпреварващата.


Близо 10 километра достигна опашката от камиони, чакащи да преминат

Близо 10 километра достигна опашката от камиони, чакащи да преминат ...

......... на датчици за радиоактивност на румънска територия, заради което поетапно се затваря по едно от трасетата за движение, предаде БНТ. Поставянето им е по европейска директива и ще продължи около два месеца, обясниха от дружеството, което стопанисва съоръжението. Шофьорите са недоволни, че това става във времето, когато трафикът е най-засилен.


Утре - 23 август, в 8:30 ч. председателят на Управителния

Утре - 23 август, в 8:30 ч. председателят на Управителния ...

......... който директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната трябва да представят на УС на АПИ доклади за извършените от тях обходи на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут. Обобщените резултати от проверките ще бъдат представени в началото на следващата седмица.


В София стартира първата частна услуга за споделено ползване на

В София стартира първата частна услуга за споделено ползване на ...

......... в града, се е повишил, като към момента той е малко под 2%. Пилотно проучване на “Визия за София” и “Зелена София” на нагласите на мениджъри и служители в големи компании в София показа, че пътуващите с велосипед до и от работното място, най-често изминават между 3 и 4 км.


Днес няма да се движат пътнически влак „Родопи” № 16103

Днес няма да се движат пътнически влак „Родопи” № 16103 ...

......... на своите клиенти, които са планирали пътуване с тези влакове на същата дата. По отношение на изчакващите за ремонт локомотиви има уверение от страна на доставчика на необходимите части, че ще са налични в края на този месец, след което машините ще бъдат ремонтирани и готови за експлоатация.    


Засилени мерки за сигурност има на летищата в София, Пловдив,

Засилени мерки за сигурност има на летищата в София, Пловдив, ...

......... е била същата – сигналите са били до летища и медии. Във връзка с получените сигнали от отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП са извършени проверки и е установено, че за изпращане на заплашителните съобщения са използвани анонимизиращи интернет ресурси и услуги на доставчици на електронни съобщения извън територията на България.   


Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) вписа в регистъра четвърти национален доставчик

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) вписа в регистъра четвърти национален доставчик ...

......... лицата, които са вписани в регистъра, могат да подадат заявление за извършване на тази дейност. Процедурата за кандидатстване е отворена и всяко лице, което отговаря на условията, може да подаде заявление. Процедурата и изискванията са еднакви за всички кандидати, желаещи да предоставят услуги и да бъдат национален доставчик на такива.


Възстановено е движението по главния път между Сливен и Ямбол,

Възстановено е движението по главния път между Сливен и Ямбол, ...

......... Крушаре, които са недоволни от мерките срещу африканската чума по свинете. Блокадата продължи повече от две седмици. Хората протестираха срещу начина, по който държавата се бори срещу разпространението на заразата по домашните животни. Те отказваха да умъртвяват прасетата в семейните си стопанства, за които е нямало доказателства, че са болни. 


"Най-ранният срок за пускане на движението в платното в посока ...

......... сигнали: "Ако проверката установи необходимост от почистване, ние го почистваме. Имаме договори с пътноподдържащи фирми, вътре е включено и почистване на републиканските пътища. Това не е хубаво да се случва, защото са разходи за Държавния бюджет, а в същото време някои си използват части от държавната територия по неправилен начин".


820 милиона лева без ДДС ще даде държавата за купуване

820 милиона лева без ДДС ще даде държавата за купуване ...

......... ще даде срок на трите фирми участници за изправяне на офертите, тъй като и трите фирми имат въпроси, които трябва да им бъдат зададени. Ако всичко върви нормално до края на годината трябва да имаме сключен договор с една от трите фирми, които са участвали в конкурса, добави още вицепремиерът.
България е на дъното в европейската класация по възраст на

България е на дъното в европейската класация по възраст на ...

......... нови коли не можем да си позволим, защото са много скъпи ремонтите. Естествено всеки плаща данък, уж да са ни поддържани пътищата, асфалтирани, но това почти винаги не се случва и затова предпочитат да се кара стара кола, защото са по-евтини ремонтите и да не се чупи толкова", казаха граждани.


За първите 6 месеца на годината 757 водачи са предизвикали

За първите 6 месеца на годината 757 водачи са предизвикали ...

......... година. Въпреки намаляването на негативната статистика, постигнатите резултати не са достатъчни, докато хора продължават да загиват по пътищата. Затова институциите инициират допълнителни мерки за превенция и призовават хората да карат внимателно, да тръгват отпочинали на път, да обезопасят себе си и децата в колата и да спазват ограниченията на скоростта.


Стартира рехабилитацията на 27,2 км от третокласния път III-866 Смолян

Стартира рехабилитацията на 27,2 км от третокласния път III-866 Смолян ...

......... до км 50+484.86, с обща дължина 27.217 км, Област Смолян“ е 29 105 256,80 лв с ДДС. Финансирането от Европейския съюз е 85% - 21 191 168,53 лв. с ДДС. Националното съфинансиране е 15% - 3 739 617,98 лв. с ДДС, собственият принос е 4 174 470,29 лв. с ДДС.


Във връзка с планирана подмяна на далекопроводи, ОДМВР- София информира

Във връзка с планирана подмяна на далекопроводи, ОДМВР- София информира ...

......... средства, че днес- 30 юли, за времето от 9 до 16 часа, в района на 52 км на автомагистрала "Хемус" – между Правец и тунел "Правешки ханове", движението и в двете посоки ще бъде спирано пет пъти за около 5 минути. Екипи на Пътна полиция ще регулират движението в участъка.


Възстановена е продажбата на месечни електронни винетки за пътни превозни

Възстановена е продажбата на месечни електронни винетки за пътни превозни ...

......... на пътни такси на база изминато разстояние – тол, се отлага за не по-късно от 1 март 2020 г. и съответно се възстановяват месечните винетки за товарните превозни средства. До въвеждането на тол системата тежкотоварните автомобили ще ползват републиканската пътна мрежа със заплащане на винетка – месечна, седмична или дневна.


От 7:30 ч. до 19:00 ч. днес отново се ограничава

От 7:30 ч. до 19:00 ч. днес отново се ограничава ...

......... 150 на „Тракия“ по път Шишманци - Раковски. През април т.г. бяха ремонтирани общо 5 бр. пътни връзки на пътен възел „Пловдив Изток“. На съоръжението поетапно се ремонтират останалите 3 пътни връзки /София-Пловдив, Бургас-Раковски и Раковски-Бургас/. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация.


Пътуванията и екскурзиите в съседна Сърбия вече ще ни струват

Пътуванията и екскурзиите в съседна Сърбия вече ще ни струват ...

......... е, че от днес там влизат в сила нови цени за преминаване по магистралите в Сърбия. Увеличението на пътните такси е с 12 на сто и беше обявено преди няколко месеца, припомня Нова телевизия. Така за участъка Белград – Ниш леките автомобил ще плащат 900 динара, вместо 800 както досега.


Между 17:00 ч. и 23:00 ч. довечера са планирани дейности

Между 17:00 ч. и 23:00 ч. довечера са планирани дейности ...

......... риска от проблеми с покупката на е-винетка по време на планираните актуализации от АПИ препоръчват на водачите внимателно да планират пътуването си по републиканската пътна мрежа и да купят електронната си винетка своевременно. Планираното внедряване на софтуерните актуализации е част от подготовката за въвеждане в експлоатация на тол системата.  


Днес към 15:10 часа е подаден сигнал за тежък пътен

Днес към 15:10 часа е подаден сигнал за тежък пътен ...

......... пътен инцидент между ТИР и три леки автомобила, станал в район на Драгоман. Към мястото веднага са насочени полицейски екипи. Според първоначалната информация от катастрофата е починал водачът на камиона. Започнал е оглед на местопроизшествието. Пътят Драгоман-Калотина е временно затворен за движение на моторни превозни средства и в двете посоки.


Между 17:00 ч. и 23:00 ч. в понеделник, 29 юли

Между 17:00 ч. и 23:00 ч. в понеделник, 29 юли ...

......... За избягване на риска от проблеми с покупката на е-винетка по време на планираните актуализации препоръчваме на водачите внимателно да планират пътуването си по републиканската пътна мрежа и да купят електронната си винетка своевременно. Планираното внедряване на софтуерните актуализации е част от подготовката за въвеждане в експлоатация на тол системата.


12-14 стотинки на километър за камиона над 12 тона с

12-14 стотинки на километър за камиона над 12 тона с ...

......... превозвачите до март догодина, когато започва търговската експлоатация на тол ситемата. Времето между 16 август и Нова година ще служи на Националното тол управление и на превозвачите, за да преценят дали това е най-удачната тарифа. След това тя ще влезе в сила с акт на Министерския съвет", заяви още той.


След въвеждането на тол системата у нас глобите за претоварени

След въвеждането на тол системата у нас глобите за претоварени ...

......... Агенция “Пътна инфраструктура”. С Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” интеграцията е обвързана с проверка от тяхна страна на влезли в сила, но неплатени глоби (наказателни постановления). От гледна точка на правоприлагането и контрола за платени пътни такси интеграцията с Агенция “Митници” вече е готова. Митническите служители правоприлагат на граничните контролнопропускателни пунктове.


Утре от 9:00 ч. до 15:00 ч. ще бъде спряно

Утре от 9:00 ч. до 15:00 ч. ще бъде спряно ...

......... тунел „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“. Съоръжението е с дължина 775 м и е в експлоатация от 1984 г. Сега тръбата е с модерни системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват безопасност на пътуването и възможност за бърза реакция при инцидент.


Започва проект „Подобряване на безопасността по пътищата на ЕС“. В

Започва проект „Подобряване на безопасността по пътищата на ЕС“. В ...

......... на пътя. Участие във форума взеха заместник- министрите на транспорта и регионалното развитие и благоустройство Ангел Попов и Валентин Йовев, Бойко Рановски – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация, Малина Крумова – председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата и други представители на ангажираните по проблема институции.


Стартира рехабилитацията на над 12 км от път III-109, свързващ

Стартира рехабилитацията на над 12 км от път III-109, свързващ ...

......... Общата стойност на проекта BG16RFOP001-7.001-0025-C02 Лот 25 Път ІІІ-109 „І-1 - Мелник“ от км 0+528 до км 12+815 с обща дължина 12.287 км, в област Благоевград“ е 9 196 732.00 лв., от които 85% - 7 817 222.20 лв. европейско финансиране, а 15% - 1 379 509.80 лв. национално съфинасиране.


Ремонтът на бул.

Ремонтът на бул."България" в участъка между булевардите "Черни връх" и ...

......... Ремонтът на бул."България" в участъка между булевардите "Черни връх" и "Гешов" започва днес, съобщават от Столичната община. Ремонтът ще тече на етапи, като първият е от 30 юни до 4 юли. За този период има забрана за движение по южното платно от бул."България" от "Витоша" до "Пенчо Славейков".