Влакът от Скопие за София ще тръгне през 2027 г.

Влакът от Скопие за София ще тръгне през 2027 г. ...

......... беше обявен търг и се очаква изграждането да започне догодина. "През тези няколко години, тъй като това е стратегически проект за коридор номер 8, ние от наша страна ще бъдем максимално посветени, надявам се да няма проблем и от страна на България", коментира министърът на транспорта и съобщенията Горан Сугарески.


От 17 декември започва продажбата на новите електронни винетки за

От 17 декември започва продажбата на новите електронни винетки за ...

......... не бъдат автомобилистите спирани и проверявани излишно от новата ТОЛ полиция, напомнят от Съюза на българските автомобилисти (СБА). Ако изберат да не заверяват електронно винетката си обаче, шофьорите задължително трябва да оставят хартиения стикер върху предното стъкло на колата до датата на неговата валидност, каквото задължение има и към момента.


Шофьорите, които ще карат новите 20 елекробуса в София са

Шофьорите, които ще карат новите 20 елекробуса в София са ...

......... газ, а други 60 са вече в София. Пуснатите днес в движение 20 електробуса ще могат да зареждат на изградените 10 единични и пет двойни зарядни станции.  На тържествената церемония присъстваха председателят на СОС Елен Герджиков, зам.-председателя Николай Стойнев и председателя на общинската комисия по транспорт Екатерина Йорданова, пише Столицата.бг


БДЖ започва предварителна продажба на билети за коледните и новогодишните

БДЖ започва предварителна продажба на билети за коледните и новогодишните ...

......... билети за правостоящи, само след като клиентите са се съгласили на това. Във влаковете със задължителна резервация на места ще бъдат допускани до 20 правостоящи във вагоните с купета и до 10 - във вагоните без купета.  За празниците от БДЖ осигуряват и допълнителни влакове за основните направления в страната.  


ЦГМ въвежда частични промени в маршрута на автобусни линии №

ЦГМ въвежда частични промени в маршрута на автобусни линии № ...

......... БЧК”, двупосочно.   Ще бъдат разкрити спирки:   с код 2800 “Село Долни Лозен” на ул. “Половраг” на 30.00 метра след отклонението за крайната станция в посока Школа БЧК;   с код 2801 “Село Долни Лозен” на ул. “Половраг” на 30.00 метра след отклонението за крайната станция в посока София.


Тежка катастрофа на Подбалканския път отне живота на жена, а

Тежка катастрофа на Подбалканския път отне живота на жена, а ...

......... По първоначална информация при челен сблъсък между два леки автомобила една жена е загинала на място, а 7 души са пострадали, от които 2 деца. Веднага към мястото са насочени екипи на Пътна полиция, пожарната и Спешна помощ. Пътят временно е ограничен за движение, има организиран обходен маршрут. Обстоятелствата за тежката катастрофа се изясняват.Катастрофа стана в района на Пловдив. Автобус на градския транспорт се

Катастрофа стана в района на Пловдив. Автобус на градския транспорт се ...

......... на Пловдив. Автобус на градския транспорт се е ударил челно в лек автомобил, съобщава Нова ТВ. В болница са откарани двама души - мъж и жена, които са пътували в лекия автомобил. Според предварителната информация в автобуса не е имало пътници, а само шофьор и кондуктор, които не са пострадали.  


Трима младежи загинаха при пътен инцидент между селата Ветрен и

Трима младежи загинаха при пътен инцидент между селата Ветрен и ...

......... информация инцидентът е предизвикан от неправоспособен водач на лек автомобил Бе Ем Ве, с който са пътували петимата младежи. Те са се ударили в крайпътно дърво с голяма скорост. Автомобилът е смазан до неузнаваемост. До рано сутринта продължи огледа на мястото на произшествието, за да се изяснят причините за него.


Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ организира откриване на градската железница

Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ организира откриване на градската железница ...

......... продължи да настоява пътят за развитие да е към интегриран обществен транспорт в услуга на хората от столицата и региона. Затова и канят на официалното откриване на новата придобивка – на 9 декември (неделя) от 13.15ч на гарата в Банкя, където заедно да посрещнем първия обеден влак на градската железница.


От утре (9 декември) влиза в сила новият график за

От утре (9 декември) влиза в сила новият график за ...

......... информация за новия график за движение на влаковете клиентите на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД могат да получат от служителите на гишета "Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 0700 10 200 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството: www.bdz.bg.


С влизането в сила на новото разписание на влаковете на

С влизането в сила на новото разписание на влаковете на ...

......... за пътуващите до София от съседните общини, когато въздухът в столицата е замърсен. В искането посочват, че всички жп линии в София и околността са електрифицирани, като по този начин железниците могат да служат като крайградско метро, а пътниците да оставят личните си автомобили на паркингите до гарите.    Относно предстоящото пътувани за Коледа, когато традиционно трафикът е интензивен,

Относно предстоящото пътувани за Коледа, когато традиционно трафикът е интензивен, ...

......... дни, ще бъде спряно движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по всички магистрали и най-натоварените пътни направления. Ограничението ще бъде от 16:00 ч. до 20:00 ч. на 21 декември - последният работен ден преди празниците, както и в последния почивен ден - 26 декември, от 14:00 до 20:00 ч.


Много по-бързото въвеждане на мярката „зелен билет“ в дните с

Много по-бързото въвеждане на мярката „зелен билет“ в дните с ...

......... г. в София дните с превишаване на нормите са били 171. През 2016 г. в резултат на предприети мерки те са 71.    „Има резултат от това, което се прави, но очакванията са за още и още, и ако може нито един ден такъв (с превишени норми)“, каза Лорита Радева. 


Възстановено е движението в изпреварващата лента при км 176 на

Възстановено е движението в изпреварващата лента при км 176 на ...

......... при км 176 на магистрала "Тракия", в посока Бургас, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Трафикът временно се извършваше в една лента поради ПТП с тежкотоварен камион. Рано сутринта там се обърна ТИР, който запречи част от платното. Трафикът не бе спиран, но се регулираше от служители на Пътна полиция.  


Заради обявеното военно положение в Украйна, препоръките на Министерството на

Заради обявеното военно положение в Украйна, препоръките на Министерството на ...

......... БГНЕС. В зависимост от нормализирането обстановката в Украйна ще се определи дали планираните полети след 16 декември ще могат да бъдат изпълнявани. За актуална информация и съдействие относно вече закупени самолетни билети може да се обърнете към Центъра за обслужване на клиенти на [email protected] и на +359 2 402 0400.


Временно е ограничено движението в изпреварващата лента при км 176 на АМ

Временно е ограничено движението в изпреварващата лента при км 176 на АМ "Тракия" ...

......... Временно е ограничено движението в изпреварващата лента при км 176 на АМ "Тракия" в посока Бургас поради обърнат ТИР. Трафикът се осъществява в активната лента и се контролира от Пътна полиция. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.Към момента движението на влаковете в страната се извършва в

Към момента движението на влаковете в страната се извършва в ...

......... условия е възможно възникването на принудителни престои и натрупване на закъснения при движението на влаковете. Актуална информация за движението на влаковете клиентите на „БДЖ–Пътнически превози” ЕООД могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.  


„БДЖ–Пътнически превози” ЕООД ще компенсира всички свои клиенти, които са

„БДЖ–Пътнически превози” ЕООД ще компенсира всички свои клиенти, които са ...

......... избран маршрут на пътуване с влак в страната. Клиентите на „БДЖ–Пътнически превози” ЕООД могат да получат своята компенсация в срок до три месеца на билетните каси във всяка една гара в страната, като предоставят билета си от пътуването с бързия влак № 3623 от София за Бургас на 28.11.2018 г.


Близо 900 машини почистваха републиканските пътища през изминалата нощ. Настилките са

Близо 900 машини почистваха републиканските пътища през изминалата нощ. Настилките са ...

......... останали шофьори. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


След среща с превозвачи и евродепутати, министърът на транспорта Росен

След среща с превозвачи и евродепутати, министърът на транспорта Росен ...

......... След среща с превозвачи и евродепутати, министърът на транспорта Росен Желязков обяви, че България остава против промените в пакета „Мобилност“ 1, който би засегнал българския транспортен бранш.


В заключителен етап се намира договор, който позволява модернизирането на

В заключителен етап се намира договор, който позволява модернизирането на ...

......... руския завод. Става дума за най-старите влакове от 1991 г.. Така ще продължат да обслужват нашето метро още 20 години. В дните на Москва в България бе съобщено, че руският Метрополитен предлага станция в Москва на носи името София, а една от новите метростанции в нашата столица се казва Москва.


През 2014-2015 г. Европейската комисия чрез своя лаборатория провери изградените

През 2014-2015 г. Европейската комисия чрез своя лаборатория провери изградените ...

......... на неизрядните шофьори ще им бъде дадена възможност да платят компенсаторна такса, а ако не го направят следващите стъпки са глоба и недопускане до технически преглед на автомобила. Инж. Атанаов съобщи още, че заради по-добрия контрол приходите от винетки сега са с 26 млн. лв. повече от миналата година.  


Автомобилите, които са засечени без винетки, няма да може да

Автомобилите, които са засечени без винетки, няма да може да ...

......... Глобата за автомобил без винетка ще бъде 300 лв. Шофьорите обаче вече ще имат възможността да заплатят наложената им санкция още при констатиране на нарушението, в брой или с карта. За да бъде приложена мярката, във всеки автомобил на КАТ трябва да бъде инсталиран ПОС терминал за плащане с карта. 


Tрети ден продължава ремонтът на жп-линията на изхода на Кресненското

Tрети ден продължава ремонтът на жп-линията на изхода на Кресненското ...

......... възстановим движението на влаковете”, каза пред БГНЕС инж. Бисер Минчев-главен ревизор по безопасността на НКЖИ. Двадесетина работници с железни вили в ръце ще оформят насипа под релсите, и ако всичко върви по план, довечера, или 72 часа след най-голямата поразия през последните 20 години, влаковете отново ще тръгнат през дефилето.


Днес и утре от 9:00 ч. до 16:00 ч. движението

Днес и утре от 9:00 ч. до 16:00 ч. движението ...

......... Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Шофьорите, на които утре им предстои пътуване, да тръгват с

Шофьорите, на които утре им предстои пътуване, да тръгват с ...

......... актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47

До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 ...

......... в областите Русе и Разград. Прогнозната стойност е 16 993 753 лв. без ДДС. С изпълнението на проектите ще бъдат подобрени технико – експлоатационните характеристики на пътя, ще се осигури оптимална скорост на пътуването и ще се повиши безопасността на движение. Срокът за изпълнение на строителните работи е десет месеца.


10 лв. ще струва електронната уикенд винетка за леките автомобили,

10 лв. ще струва електронната уикенд винетка за леките автомобили, ...

......... шофьорите, които не заплащат дължимите пътни такси. Предвидена е и възможност шофьорите на превозни средства с чуждестранна регистрация да могат да плащат уикенд винетката и компенсаторните такси и в евро. Предложенията за изменения и допълнения в Тарифата за таксите, които се събират от Агенция „Пътна инфраструктура” може да видите ТУК.  


В Деня за по-чист въздух служителите на Столична община, заедно

В Деня за по-чист въздух служителите на Столична община, заедно ...

......... изработени от тях материали на тема: "Чистият въздух зависи от всеки един от нас". Инициативата на Столична община се провежда с подкрепата на посолството на Великобритания в България. Идеята за отбелязване на Ден за по-чист въздух идва именно от Великобритания, където този ден се отбелязва всяка година в различни градове.


Ремонтът през Владая по пътя между София и Перник трябва

Ремонтът през Владая по пътя между София и Перник трябва ...

......... Агенция „Пътна инфраструктура”, предаде Нова ТВ. Трафикът в района на Владая ще се осъществява двупосочно в две от три ленти заради ремонт на тротоара на моста над река Владайска. Алтернативният обходен маршрут е през магистрала „Люлин”. Шофьорите на леки автомобили могат да ползват и третокласния път Суходол- Мало Бучино- Перник.


Нови санкции за шофьорите, свързани с винетките. Ако караме без

Нови санкции за шофьорите, свързани с винетките. Ако караме без ...

......... автомобилът ни няма да може да излезе от страната. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, предаде Нова телевизия. Новият вид винетки влизат в сила от 1 януари 2019 г. Освен Пътна полиция, право да ни санкционират на пътя заради липсата на винетка ще имат и от АПИ.


След въвеждането на електронната винетка за леките автомобили и тол

След въвеждането на електронната винетка за леките автомобили и тол ...

......... обнародван в „Държавен вестник“, могат да се въвеждат такси за ползване. Такава възможност има и в момента – плащат се такси например за моста над река Дунав в посока Русе – Гюргево, уточняват от министерството.  Допълнителни такси няма да се начисляват за пътищата, за които ще се плаща тол такса.


В столицата са увеличени зоните, от които може да се

В столицата са увеличени зоните, от които може да се ...

......... зареждане. Също така екоколите са освободени от такси за паркиране в “зелена” и “синя” зона. От фирмата дават бонуси – еGO точки според изминатите километри, с натрупването им се получава безплатно шофиране. Автомобилите могат да се наемат и през мобилно приложение, независимо дали ви трябва да цял ден или няколко часа.


Евродепутатите подкрепиха промените в правилата от 2009 г., като по този начин се

Евродепутатите подкрепиха промените в правилата от 2009 г., като по този начин се ...

......... крайградски железопътни услуги. Следващи стъпки Евродепутатите приеха позицията на Парламента относно преразглеждането на правата на пътниците, използващи железопътен транспорт, с 533 гласа „за“, срещу 37 гласа „против“ и 47 „въздържал се“. Преговорите за окончателния текст на законодателното предложение могат да започнат, след като Съветът на ЕС приема своята позиция.  


В Областна администрация днес се проведе среща на областния управител

В Областна администрация днес се проведе среща на областния управител ...

......... Бузлуджа да бъде затворен с масивни метални прегради за целия зимен сезон. Мярката ще се вземе с цел да се избегнат инциденти като този през миналата година, когато младежи – любители на силните усещания, не се съобразиха със забраната за движение по този път и затънаха с кола в преспите.


Подписани са договорите за изработването на технически проекти при предстоящите

Подписани са договорите за изработването на технически проекти при предстоящите ...

......... проучвания и представянето на технически доклад с проектно предложение за ремонтно- възстановителни работи. Целта е да се предвидят всички нужни мерки и дейности, които трябва да се изпълнят на двата тунела, в съответствие с изискванията на Наредбата за технически правила и норми за проектиране на пътни тунели.      


Пристигането на зимата у нас вече има и първите индикации

Пристигането на зимата у нас вече има и първите индикации ...

......... Пристигането на зимата у нас вече има и първите индикации по пътищата. Заради влошени метеорологични условия е налице първото за сезона частично затваряне на планински проход. Става въпрос за Троянския. Там от тази сутрин е забранено движението на камиони над 12 тона, съобщиха от АПИ.


Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав ...

......... връзка към трансевропейски коридор „Ориент/Източно Средиземноморски”. Модернизацията на пътния участък ще подобри трансграничната връзка между България и Сърбия и завършеността на магистралната мрежа по направлението запад-изток на българска територия. С изграждането на отсечката ще се намали времето за пътуване и ще се осигурят удобни и безопасни условия за движение.  


От днес всички автомобили трябва да се движат с гуми подходящи

От днес всички автомобили трябва да се движат с гуми подходящи ...

......... този месец Пътна полиция започна акция “Зима”, а от днес е третият й етап. До края на ноермври започват засилени проверки по пътищата за това дали се спазва законът.  Ако гумите ни не отговарят на изискванията глобата е 50 лева. Също така е забранено шофирането с гуми с шипове.  


Ако автомобилът не отговаря на минималните норми за отделени газове,

Ако автомобилът не отговаря на минималните норми за отделени газове, ...

......... определени маршрути за изпити да се дават на кандидат-шофьора от онлайн система на произволен принцип, за да не знае изпитващият откъде ще мине. Режимът на учебните центрове вече няма да е разрешителен, а регистрационен. Ще се правят проверки на място – както на самия учебен център, така и на автомобилите.


От 00:00 ч. снощи до 15 ноември, движението в посока

От 00:00 ч. снощи до 15 ноември, движението в посока ...

......... участък от път II-18 Софийски околовръстен път, в района на пътния възел край ТЕЦ „Люлин“, ще бъде само в изпреварващата лента. Трафикът в активната и средната лента за движение в отсечка, с дължина от около 800 метра, ще бъде ограничен поради гаранционно обслужване на фуга на съоръжението при км 1+446.


Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнители

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнители ...

......... Варна. Индикативната стойност е 11 152 371 лв. без ДДС. Проектите ще кандидатстват за финансиране от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., при спестен финансов ресурс по програмата. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 10 месеца. Кандидатите могат да подават офертите си до 17:30 ч. на 20 декември 2018 г.


До неделя се предвижда да завърши обновяването на хоризонталната маркировката

До неделя се предвижда да завърши обновяването на хоризонталната маркировката ...

......... души, каквато е и община Своге, Агенция „Пътна инфраструктура“ отговаря за поддържането на платното за движение - т. е. от бордюр до бордюр. Отговорност на конкретната община са тротоарите, подземните съоръжения, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване извън платното за движение на републиканските пътища в населените места.


От тази есен унгарската нискотарифна компания Wizz Air и ирландската

От тази есен унгарската нискотарифна компания Wizz Air и ирландската ...

......... които да са български юридически лица, практически нашата юрисдикция не би могла да се разпростре върху тях, ако се установят нелоялни търговски практики. Посредством Европейския потребителски център обаче КЗП може да сигнализира в държавата, в която е базирана съответната компания и тамошните контролни органи да инициират производство за нелоялни практики.


Метрото ще се движи между станция „Васил Левски“ и станция

Метрото ще се движи между станция „Васил Левски“ и станция ...

......... премине в събота и неделя, когато има по-малко натоварване на метрото. Тя от няколко дни се подготвя за тръгването“. Строителните дейности няма да се усещат на повърхността. Това е единствена точка по трасето, на която има подобно преминаване и Братоев се надява спирането да е единствено в дейността на метрото.


"Предстои полагането на последния износващ пласт асфалт, работа по уличното ...

......... Направени са основните работи за новото улично осветление: шахти, фундаменти, тръбна мрежа и предстои поставянето на стълбовете. Приключва и работата по тротоарите на бул. “Арсеналски“, изправят се част от стълбовете на контактно-кабелната мрежа. Извършват се довършителни работи по ул. “Феникс“ в кв. “Овча купел“ и ул. “Хемус“ в район „Слатина“.


"Доставени са първите 9 от новите метровлакове. Над 80% от ...

......... автоматизация и висока безопасност на движението. Оборудването с асинхронни двигатели с рекуперация на енергията при движение позволява икономия на енергия с около 28%. С цел безопасност между пероните и влака по станциите ще има перонни врати с височина 1,56 м, които се отварят автоматично с отварянето на вратите на влака.


По българските пътища от днес започва традиционната акция „Зима“ на

По българските пътища от днес започва традиционната акция „Зима“ на ...

......... т. 1 от ЗДвП) -Провери и поддържай чисти, видими, регулирани и в изправност фаровете, стоповете, габаритите, мигачите (чл. 100, ал. 4, т. 2 от ЗДвП) -Провери оборудването на 3- или 4-колесното МПС за обезопасителен триъгълник, аптечка, пожарогасител, светлоотразителна жилетка (чл. 139, ал. 2, т. 1 – 4 от ЗДвП)  


Ремонтите на виадуктите по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ продължават и

Ремонтите на виадуктите по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ продължават и ...

......... подчерта, че констатациите на организацията са субективни, тъй като поставянето на знаци не е самоцел и не се решава само от пътната агенция. Знаците се поставят, съгласувано с органите на МВР, респективно пътна полиция и представител на този институт е оглавявал доскоро структура, която е съгласувала поставянето на пътните знаци.


Разширението на „Зелената зона” в още 4 столичния района вече

Разширението на „Зелената зона” в още 4 столичния района вече ...

......... между булевардите "Джеймс Баучер" и "Никола Вапцаров"; в район "Красно село" - "Иван Гешов", "Пенчо Славейков", "Ген. Тотлебен" и "Георги Софийски"; в район "Вързаждане" - "Константин Величков", "Сливница", "Александър Стамболийски" и улиците "Димитър Петков" и "Опълченска", в "Оборище" - "Христо и Евлоги Георгиеви", "Ситняково", "Данаил Николаев" и ул. "Черковна".  


Кметът на София Йорданка Фандъкова ще направи инспекция на проекта за

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще направи инспекция на проекта за ...

......... Кметът на София Йорданка Фандъкова ще направи инспекция на проекта за разширение на третия лъч на метрото. Изграждането му ще затрудни движението през уикенда. Тогава ще бъде спряно движението на влаковете между метростанциите ”Сердика” и „Стадион „Васил Левски”. В участъка ще бъде организирана заместваща автобусна линия. 


Хиляди хора от Хасково и околните населени места остават без

Хиляди хора от Хасково и околните населени места остават без ...

......... заради промяна в транспортната схема, пише ТОП новините. От автобусната фирма спират да изпълняват всички маршрути, които включват близо 30 населени места. Те настояват за оставката на кмета на Хасково. В тяхна подкрепа и други фирми ще спрат автобусите си, включително и част от линиите до другите градове в областта.


Ясна е цената на бъдещата уикенд винетка, която ще бъде

Ясна е цената на бъдещата уикенд винетка, която ще бъде ...

......... край Своге, където стана тежка автобусна катастрофа, тя поясни, че тече одит на целия път, все още не е готов докладът, когато стане, ще бъде оповестен. По думите ѝ гаранцията на този път изтича в края на тази година. Министърът изрази увереност, че виновните за тежкия инцидент ще бъдат намерени.


Столичен градски транспорт се сдоби с първите си 20 електрически

Столичен градски транспорт се сдоби с първите си 20 електрически ...

......... електрически автобуси ще имат минимум 70 места и няма да се различава от нормалните автобуси освен, че ще се задвижва от електрически двигател, който не изхвърля никакви вредни емисии. На таблото на електробусите ще се вижда капацитетът на батерията, а батериите ще се зареждат в трите гаража на столичния градскитранспорт.


Нощтните влакове, които ще пътуват на 27 срещу 28 октомври

Нощтните влакове, които ще пътуват на 27 срещу 28 октомври ...

......... – Варна, Мездра – София и др.  На 28 октомври в 04:00 сутринта местим стрелките на часовниците с един час назад и преминаваме към зимно часово време, което е стандартното астрономическо време. На 9 декември влиза в сила новото разписание на БДЖ, което ще е валидно до 14 декември 2019 година.


Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер до 2 076

Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер до 2 076 ...

......... и разрешителни“ към него се осигурява възможност за ефективно управление на смесената система за таксуване на различните категории пътни превозни средства на база време и на база изминато разстояние и спазване на изискванията за оперативна съвместимост със системите на доставчиците на услуга за електронно събиране на такса за изминато разстояние.


По високопланинските проходи през следващото денонощие се очаква влошаване на

По високопланинските проходи през следващото денонощие се очаква влошаване на ...

......... В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг. Директорите на пътните управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.


Над 2 300 души работят на летище „София“, става ясно

Над 2 300 души работят на летище „София“, става ясно ...

......... на служители е взаимното съгласие, като така постовете си са напуснали 87 души. 52-ма пък са пенсионираните служители, а 12 са освободени поради изтичане на срока им за изпитване. Дисциплинарно освободени са 4-ма души, а други 4 са починали. 5-ма служители са освободени поради липсва на необходимото образование и квалификация.


От вторник - 23 октомври, започва ремонт на път I-1

От вторник - 23 октомври, започва ремонт на път I-1 ...

......... планове на 22 октомври, тъй като продължава монтажът на анкери и мрежи на свлачището при 9-ти километър. Очаква се предвидените аварийно-възстановителни дейности да завършат до 26 октомври. Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но извършваните ремонтни дейности са необходими за безопасността на движението при предстоящата зима.


В Пловдив започват мащабни ремонти, предаде Нова тв. Следващата година

В Пловдив започват мащабни ремонти, предаде Нова тв. Следващата година ...

......... на града, който да поема трафика, който Околовръстният път не може да поеме. Трябва да работим и за Околовръстен пръстен, който да е многолентов, а не във вида, в който е в момента", добави още Тотев. Очаква се в новите пътни връзки да бъдат инвестирани 45 000 000 лв. европейски средства.


За поредно неудобство за шофьорите в София съобщи Нова тв.

За поредно неудобство за шофьорите в София съобщи Нова тв. ...

......... Нова тв. Ремонтът на Северната скоростна тангента ще приключи чак в четвъртък следващата седмица, вместо днес. Това потвърди регионалният министър Петя Аврамова. Причина за забавянето било по-бавното съхнене на фугите, които се поправят. Дефектите се отстраняват от възложителя за негова сметка, тъй като обектът все още е в гаранция.  


Трафикът в София може да намалее с въвежданото на повече

Трафикът в София може да намалее с въвежданото на повече ...

......... в София може да намалее с въвежданото на повече и по-скъпи платени зони за паркиране. Около това мнение се обединиха експерти, които взеха участие в кръгла маса на тема "Възможности за решаване на проблема с паркирането и гариранено”, организирана от Съюза на архитектите в България в четвъртък вечерта, пише "Монитор".


Смяната на летни със зимни гуми трябва да бъде извършена преди

Смяната на летни със зимни гуми трябва да бъде извършена преди ...

......... за управление и използване на автомобилни гуми, които са със шипове по пътищата от републиканската пътна мрежа", заяви Ботьо Гиргинов - КАТ-Пътна полиция. От полицията могат да наложат глоби и за фарове и габарити, които не светят, както и за неработещи чистачки и липса на течност за измиване на стъклото.


Кораб на русенска компания заседна край Свищов, а екипажът е

Кораб на русенска компания заседна край Свищов, а екипажът е ...

......... до 13 см под условната кота нула. От „Морска администрация” препоръчват на капитаните да не надценяват възможностите си. За разлика от Горен Дунав, където почти всички кораби са спрели, в българо-румънския участък има корабоплаване, въпреки че някои от собствениците на кораби предпочитат да изчакат на стоянка покачването нивото на реката.


От 12.00 часа до 14.00 часа ще бъде спряно движението

От 12.00 часа до 14.00 часа ще бъде спряно движението ...

......... инфраструктура“. Ограничението е по искане на „Пътна полиция“ - Шумен и Окръжна прокуратура - Шумен за извършването на следствен експеримент при км 23 в близост до кръстовището за Смядово - път III-7302 Смядово - Велики Преслав. Алтернативните маршрути на път II-73 Шумен - Карнобат са проходите „Айтоски“, „Републиката“ и „Котленски“.


Първите 20 електробуса за градския транспорт в София пристигнаха на

Първите 20 електробуса за градския транспорт в София пристигнаха на ...

......... последните години тествахме няколко различни технологии по различни линии в София. "Вчера в гаража в "Дружба” пристигнаха и първите 17 от 60-те нови автобуса на природен газ, които доставяме. До края на годината ще доставим още 22 автобуса на природен газ, а догодина още 60 съчленени", припомни още столичният кмет.


След зимата започва ремонт на трамвайните трасета по бул.

След зимата започва ремонт на трамвайните трасета по бул."Цар Борис ...

......... Това обяви заместник-кметът Евгени Крусев, предаде БНР. Той коментира поисканата му оставка от Политическа група 5 в Столичния общински съвет: "Всеки има право да дава каквито прецени предложения. Нашата основна цел е да продължим да работим в екип, заедно с всички колеги, така че да успеем да си реализираме проекта". 


  Преди обяд е постъпил сигнал за инцидент в района

  Преди обяд е постъпил сигнал за инцидент в района ...

......... първоначалните данни, лек автомобил е ударил кола на поддържаща фирма, обозначена с конуси. Един човек е откаран за преглед в болница, съобщиха от МВР. Трафикът в участъка е силно затруднен. Пътни полицаи подпомагат движението, което към момента се осъществява само в аварийната лента. Водачите да шофират с повишено внимание.  


Утре (7-и октомври) „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД организира атракционнo пътуванe по

Утре (7-и октомври) „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД организира атракционнo пътуванe по ...

......... см. Салонът може да се разделя на два салона по 18 места (всеки с по 3 големи и 3 мaлки маси). Вагонът разполага с усилвател за магнетофон и радио, два телевизора и място за киномашина и екран. Има и офис, едно служебно купе с 2 легла едно над друго.  


  От 15:00 ч. днес движението от км 3 до

  От 15:00 ч. днес движението от км 3 до ...

......... обособени две ленти в посока Калотина. Извършва се гаранционен ремонт на дилатационни фуги на ж.п естакада над гара Илиянци при 3-ти км и на моста над река Владайска при 6-ти км. При възникване на пътни инциденти или тапи движението ще се пренасочва по Северната дъга на Софийския околовръстен път.