Да се занимаваш с видео карти в Nvidia, след което

Да се занимаваш с видео карти в Nvidia, след което ...

......... Microsoft и Sony. Рейфийлд има 30 години опит в индустрията, като ключов период от кариерата му е времето, прекарано в Nvidia като движеща сила зад чиповете Tegra.GPU бизнесът е изключително важен за AMD и помага на компанията да се отличи от Intel, с която водят битка на пазара на процесорите.


Криптовалутите продължават да демонстрират неразбираем за финансистите спад в курса.

Криптовалутите продължават да демонстрират неразбираем за финансистите спад в курса. ...

......... това той отново набра височина, но много инвеститори изтръпнаха.Към момента на публикацията биткойнът се стабилизира на $10 596 и неговият лек ръст продължава.Едновременно с биткойна се наблюдава спад в курса на всички основни криптовалути. Основната причина за спада е, че на практика всички държави предприеха сериозни мерки срещу цифровите пари.


Бордът на директорите на компанията Tesla създаде нова дългосрочна програма

Бордът на директорите на компанията Tesla създаде нова дългосрочна програма ...

......... таблицата по-долу. Гласуването на новата система за възнаграждаване на Илън Мъск е обявено за февруари месец. Мъск не е участвал в разработването на тази система.Към 23 февруари 2018 година пазарната капитализация на Tesla е малко над $59 милиарда, а през последните 12 месеца акциите на компанията нараснаха с над 40%.


Поради много голямото търсене на литиевойонни батерии от страна на

Поради много голямото търсене на литиевойонни батерии от страна на ...

......... гражданска война. Новите технологии дават възможност за използване на никел вместо кобалт в производството на катодите. Но без литий не може.Не е за учудване, че акциите на минните компании бързо скочиха нагоре. Пазарните аналитици считат, че Австралия ще промени ситуацията с лития и цените отново ще започнат да слизат надолу.


Facebook изобрети нова единица за измерване на времето – флик

Facebook изобрети нова единица за измерване на времето – флик ...

......... 11 760 000 флика. Това са обикновени числа без десетична точка, които могат лесно да се събират и изваждат, без никакви грижи за десетични дроби, съвсем като при работата с наносекунди. Фликовете са удобни при всякаква кадрова честота – 24, 25, 30, 48, 50, 60, 90, 100 и 120 херца.


Тези дни в Сиатъл отвори врати първият робомагазин на Amazon,

Тези дни в Сиатъл отвори врати първият робомагазин на Amazon, ...

......... не е регистрирана нито една грешка в работата на компютърната система.Опашката се изви около цялата сграда, където се намира автоматизираният магазин, а снощи даже стана още по-голяма. Но всички посетили новия магазин на Amazon споделят, че в самия магазин наистина няма никакви опашки, а обслужването става безкасово и съвсем лесно.Блокчейн бе регулацията на сделката за закупуването и доставката от

Блокчейн бе регулацията на сделката за закупуването и доставката от ...

......... като от процеса изцяло се изключват хартиените документи, куриерите и юристите. Засега пълноценно използване на подобни платформи няма. Налични са множество пилотни проекти и смели прогнози, но мащабно развитие не се наблюдава. Може би засега световната икономика няма нужда от блокчейн и е достатъчно да се модернизират сега съществуващите инструменти.


В Русия, потребител на Windows 10 се поинтересува в официалния

В Русия, потребител на Windows 10 се поинтересува в официалния ...

......... начин, изключването на автоматичното обновяване категорично е забранено, а всички, които не се съобразяват с лицензионното споразумение, ще нарушат два руски закона едновременно. Единственият начин за отказване от обновяванията е неизползването на Windows 10.Няма коментари за законодателствата на други държави, а днес всички отговори на злополучния въпрос вече са изтрити.


Във века на цифровите технологии хората се стремят да направят

Във века на цифровите технологии хората се стремят да направят ...

......... време. Възможно е изобразяването на всякаква информация по желание на собственика – например логотипа на харесвания футболен отбори и други подобни. Новите регистрационни номера реагират на специалната информация на пътната полиция и на тях могат да се показват съобщения, че автомобилът е откраднат, че се търси опасен престъпник и други.


Северният флот на военноморските сили на Народоосвободителната армия на Китай

Северният флот на военноморските сили на Народоосвободителната армия на Китай ...

......... през 1990-те години. Asia Times съобщи, че тези летателни апарати са конвертирани в нови самолети за радиоелектронна война.През месец март миналата година министерството на отбраната на Китай прие на въоръжение новия изтребител J-20. По този начин Китай стана втората страна в света след САЩ, разполагаща с изтребители от пето поколение.


Intel предложи включване на серия пачове в Linux ядрото за

Intel предложи включване на серия пачове в Linux ядрото за ...

......... рестартиране на системите с процесори Broadwell и Haswell след инсталирането на новия микрокод. Сега е подготвен нов вариант на обновения микрокод, който се тества сред OEM производителите. След приключването на тестовете, пачът на предишното обновяване ще бъде публикуван. Дотогава не се препоръчва инсталирането на излязлото преди седмица обновяване на микрокода.След Джон Траволта, още една холивудска звезда заяви, че ще

След Джон Траволта, още една холивудска звезда заяви, че ще ...

......... се отнася до самият филм, в него Кейдж се захваща да разследва правителствена агенция, която експулсира хора, считани за непродуктивни към колония с името Нов рай. Той се опитва да спаси млада жена (в ролята Сара Линд) и нейното дете, както и да стигне до пълната мистерия, обвила въпросната агенция.


Специалистите от Акронския университет изследват възможността за създаването на блокчейн

Специалистите от Акронския университет изследват възможността за създаването на блокчейн ...

......... управлението на сателитите да става с помощта на специално разработеният за тези цели изкуствен интелект и технологиите на разпределения регистър. Специалистите са уверени, че този подход ще бъде много по-ефективен от всичко използвано към днешен ден. Заделените от NASA $330 милиона навярно ще спомогнат за осъществяването на този грандиозен проект.


Nissan възнамерява да стане сериозен конкурент на Tesla на пазара

Nissan възнамерява да стане сериозен конкурент на Tesla на пазара ...

......... започват съвсем скоро. Най-евтиният комплект от шест слънчеви панела струва $5383 (монтажът е включен в цената). Цената заедно с акумулаторния блок е $10 589. Предвидени са отстъпки. По този начин Nissan се опитва да предложи по-евтино решение от слънчевия покрив на Tesla и очевидно ще се опита да завзема пазара.


Гаф на компания, доставяща оборудване за индустриални системи, може да

Гаф на компания, доставяща оборудване за индустриални системи, може да ...

......... всичко е наред. Trisis (другото име, с което е известен Triton – б.а.) разрушава индустриалните системи, но заедно с това и поема контрол над информацията, която се подава от тях навън, което кара операторите да вярват, че всичко е наред“, споделя пред SC Media UK Джош Мейфилд, директор на FireMon.


Британски изобретатели създадоха иновационна технология за управление клапаните на двигателите

Британски изобретатели създадоха иновационна технология за управление клапаните на двигателите ...

......... най-важните процеси и досега се управляваше по аналогов път„. Новата технология е особено подходяща за хибридните автомобили. С новата технология ДВГ е значително по-малък и освобождава много място.Тестовете на системата с двулитров 4-цилиндров двигател Ingenium на Jaguar Land Rover показаха 7,5% икономия на гориво и 20% намаление на вредните емисии.Когато филмът „Специален доклад“ (Minority Report) излезе преди 16 години,

Когато филмът „Специален доклад“ (Minority Report) излезе преди 16 години, ...

......... им бива преценявана от алгоритъм. Миналата година, обвиняем в САЩ реши да оспори дадената му от COMPAS продължителност на присъдата. Той се позовава на американската конституция и на това, че системата не е официално одобрена технология за валидиране на риска. Искането му за преразглеждане на случая му е било отхвърлено.


Днес правителството на Южна Корея заяви, че от тази година

Днес правителството на Южна Корея заяви, че от тази година ...

......... от Южна Корея спряха неговия ръст и сега биткойнът се търгува при около $11300 и доста се колебае. По подобен начин се държат и другите криптовалути. Допълнение. Преди публикуването на материала биткойнът спадна още и към настоящия момент се търгува при $10 745. Спадът е непрекъснат и се очертава тренд.


Статичните тестове на ракетните двигатели на Falcon Heavy с едновременното

Статичните тестове на ракетните двигатели на Falcon Heavy с едновременното ...

......... МКС през следващите две седмици. Тези излизания ще се състоят независимо от спиране работата на федералните агенции. Конкретно за Falcon Heavy, Илън Мъск е планирал изстрелване на Falcon 9 на 30 януари. Това ще бъде повторно изстрелване на вече използвана ракета. В орбита трябва да бъде изведен телекомуникационния сателит SES-16/GovSat-1.


Разкриването на Spectre и Meltdown са истински кошмар за специалисти,

Разкриването на Spectre и Meltdown са истински кошмар за специалисти, ...

......... Linux, като да речем CentOS може също да станат жертва на подобни проблеми и може би ще се наложи и при тях връщане към предишното положение. Red Hat препоръчва на тези, които искат да разберат дали имат въпросния фърмуерен ъпдейт, да посетят Red Hat Customer Portal Lab за повече информация.


Китайските регулаторни органи заявиха, че ще изкоренят финансовите пирамиди, базирани

Китайските регулаторни органи заявиха, че ще изкоренят финансовите пирамиди, базирани ...

......... криптовалути.Документът не е обявен официално, а SCMP публикува вътрешна заповед до една от търговските банки, но е адресиран до всички банки. Крайният срок за вземане на тези мерки е 20 януари. Централната банка заяви, че няма да допусне каквото и да е изтичане на капитал по вина на криптовалутните инвеститори.


Генералният директор на Google Сундар Пичай обяви изкуствения интелект за

Генералният директор на Google Сундар Пичай обяви изкуствения интелект за ...

......... широките маси. Хората трябва да имат достъп до курсове, които могат да изучат за кратко време. „Не бива да приемаме образованието за старт на кариерата. Образованието трябва да е постоянен, лесен и естествен процес. За тази цел са необходими леки, опростени и достъпни курсове и обучаващи програми“ – каза Пичай.


Бизнесменът заведе съдебно дело срещу новозеландските и американските власти.Ким Дотком

Бизнесменът заведе съдебно дело срещу новозеландските и американските власти.Ким Дотком ...

......... Миналия месец той подаде молба до Върховния съд на Нова Зеландия с искане от американските и новозеландските власти на компенсация за нанесения ущърб. Според съдебния иск, обискът е извършен по недействителна заповед, за което полицията е премълчала. А окръжният съд е нямал достатъчно причини да реши екстрадиране за извършените престъпления.


След едногодишна подготовка, първият роботизиран магазин Amazon Go, в който

След едногодишна подготовка, първият роботизиран магазин Amazon Go, в който ...

......... от сметката. Засега Джеф Безос тества новите технологии в отделен робомагазин. Но ако започне да ги използва във веригата магазини Whole Foods, която неотдавна закупи за $13,7 милиарда, стотици хиляди касиери ще останат без работа. Но Amazon твърди, че ще са му необходими хора за друга работа в роботизираните магазини.


Интересна и поучителна история бе публикувана тези дни. В пълна

Интересна и поучителна история бе публикувана тези дни. В пълна ...

......... възможност да се узнаят размерите и формата на космическите апарати, както и тяхното разглеждане с недостъпно за любителите качество. Така например, лазерният далекомер на руската система „Сажен-Т“ определя параметрите на орбитата на сателитите с точност до 2 сантиметра. Но тези данни са засекретени и никой не ги публикува в уеб-пространството.


Консорциумът Alliance for Open Media, в който участват Google, Mozilla

Консорциумът Alliance for Open Media, в който участват Google, Mozilla ...

......... Nvidia и ARM, и хардуерна поддръжка на компресията ще има.Двойното превъзходство пред JPEG е добре, а AV1 предлага още и:Качествена компресия на логотипи, текстове и диаграми, където JPEG е ужасенКомпресия без загуби, която запазва всички пикселиHDR за ярките и тъмните тоновеФорматът в момента се усъвършенства за използване при реални фотографии


След няколко отложени старта, на 21 януари успешно бе изстреляна

След няколко отложени старта, на 21 януари успешно бе изстреляна ...

......... се състоя на 25 май и бе неудачно. Земното оборудване не бе настроено добре и се изгуби телеметрията.Но сега всичко е наред и компанията започна активно да публикува снимки на тестовете на втората степен на Electron.Публикувани са и снимките на ракетните двигатели.Да пожелаем успех на новия доставчик на космически услуги.


Ако търсите най-добрия уеб-браузър в началото на 2018 година, може

Ако търсите най-добрия уеб-браузър в началото на 2018 година, може ...

......... вграден мениджър на пароли и възможност за синхронизиране с други устройства чрез електронен облак. Но най-важното му достойнство е много бързата работа. Най-разпространени са браузърите Chrome или Firefox, но си струва да опитате Vivaldi или някой друг не толкова разпространен браузър, за да се запознаете с нови интересни функции и възможности.


Китайският квантов сателит бе изведен в орбита преди две години.

Китайският квантов сателит бе изведен в орбита преди две години. ...

......... обмена на информацията за всяка една от наземните станции. При обмена на данните сателитът е междинно звено, което извършва необходимите логически преобразувания на данните в съответствие със секретния ключ. Излъчено е 4,43 KB изображение на китайски философ с и 4,9 KB снимка на германски физик. Скоростта е около 80 KB/s.


Учени от Станфордския университет представиха MURA – база данни, съдържаща

Учени от Станфордския университет представиха MURA – база данни, съдържаща ...

......... участващите в експеримента лекари. Базата данни е публикувана с отворен достъп в сайта на Станфордския университет и може свободно да се използва за създаване на нови алгоритми и обучение на други невронни мрежи.Научната работа с описанието на базата данни и алгоритъма на работа на невронната мрежа, е публикувана в arXiv.


Международният валутен фонд е обезпокоен от прекалената волатилност на биткойна,

Международният валутен фонд е обезпокоен от прекалената волатилност на биткойна, ...

......... готови Германия и Франция, като и двете държави възнамеряват да инициират обсъждането по време на G20 в Аржентина. В края на миналата година Кристин Лагард, която е начело на МВФ заяви, че появата на криптовалутата е признак за глобални промени на финансовия пазар, които вече не могат да бъдат игнорирани.


Слуховете че Google скоро ще представи още една операционна система,

Слуховете че Google скоро ще представи още една операционна система, ...

......... на смартфони, така и на лаптопи и таблети. На външен вид тя изглежда като нещо средно между десктоп ОС и операционната система Android.Работата върху Fuchsia продължава от две години. Не се знае кога ще бъде завършен проектът, но Google няма за къде да бърза, понеже Android владее 80% от пазара.


NASA съобщи за успешните тестове на компактния ядрен реактор, който

NASA съобщи за успешните тестове на компактния ядрен реактор, който ...

......... резултати съвпадат с моделираните. Представител на NASA съобщи, че цялостните тестове с включен на пълна мощност реактор ще започнат в средата или края на месец март тази година. Досега се използваха предимно ректори със скъпия 238Pu, които генерират около 100 W. Това подтикна специалистите да търсят по-мощни и по-евтини решения.


Последните две години бяха рекордни по отношение на изтеклите потребителски

Последните две години бяха рекордни по отношение на изтеклите потребителски ...

......... това. Имена и пароли бяха публикувани в интернет, данните вкарани в хакерските речници на програмите за разбиване на пароли. Тези, които междувременно са си били променили паролата няма от какво да се страхуват. И разбира се, не използвайте една и съща парола на няколко сайта и проявявайте благоразумие в Интернет.


Стометровата кула за пречистване на въздуха в Сиан се счита

Стометровата кула за пречистване на въздуха в Сиан се счита ...

......... около кулата са изградени станции за мониторинг на въздуха, които показаха 15% намаляване на замърсяването. Това са временни резултати, понеже експериментът продължава. Подробният отчет трябва да излезе през месец март.Ако експериментът се окаже успешен, подобни кули за пречистване на въздуха ще бъдат изградени на няколко места и в различни градове.


Броят активни възли в основната мрежа на биткойна, поддържащи Lightning

Броят активни възли в основната мрежа на биткойна, поддържащи Lightning ...

......... криптовалута.Трето, използването на Lightning Network ще позволи размерът на блока да си остане същият. Размерът на блока бе причината за появата на форкове на биткойна, Сега този проблем може да бъде елиминиран, което е важно за Bitcoin обществото.Освен това, Lightning Network дава перспектива пред обмена на различни криптовалути без борси.


След рекордните 238 заявки, Amazon най-сетне се спря на градовете,

След рекордните 238 заявки, Amazon най-сетне се спря на градовете, ...

......... той пък е един от най-важните за щата.Друго интересно заключение от финалните номинации е това, че почти всички локации са по източното крайбрежие на САЩ.За новата си централа Amazon ще вложи най-малко 5 милиарда долара и ще разкрие 50 000 работни места. Решението ще бъде взето до края на годината.


Миналата година ЕС реши, че Apple трябва да начисли на

Миналата година ЕС реши, че Apple трябва да начисли на ...

......... забавяне. През месец август 2016 година представителите на европейския антимонополен орган заявиха, че Ирландия незаконно е предоставила огромни данъчни отстъпки на Apple и задължи корпорацията да заплати тези финансови средства. През 2014 година Apple е платила само 0,005% от дължимите данъци и сега трябва да изплати на Ирландия $15,9 милиарда.


Всички отдавна свикнаха с биометричните сензори в мобилните устройства, но

Всички отдавна свикнаха с биометричните сензори в мобилните устройства, но ...

......... в картата се захранва от терминала. Първите подобни банкови карти ще се дават на служителите и клиентите на компаниите Mountain America Credit Union и Bank of Cyprus.Представителите на Visa споделят, че системата работи изящно, бързо и надеждно. Интегрирането на скенер за пръстови отпечатъци е получило над 50% одобрение сред анкетираните.


След като изгради репутацията си благодарение на работа с по

След като изгради репутацията си благодарение на работа с по ...

......... на Уит Смит Bright струва на компанията 90 милиона долара. За да финансира по-голямо комерсиално съдържание, Amazon вероятно ще намали мащаба, но няма да се откаже напълно от по-малки проекти. Въпреки това, компанията наскоро обяви, че е отменила три комедийни сериала: One Mississippi, I Love Dick и Jean-Claude Van Johnson.


Всичко започна, когато действащият президент на САЩ Доналд Тръмп по

Всичко започна, когато действащият президент на САЩ Доналд Тръмп по ...

......... милиарда в икономиката на САЩ ще се състои в инвестиции в организиране на производството и за развитието на App Store. От тази сума $75 милиарда са предназначени за разработването на нови технологии и нови устройства, $10 милиарда ще бъдат използва за построяването на нови дата центрове, работещи от възобновяеми източници.


Канадската стартираща компания Electra Meccanica създаде миниатюрен градски автомобил с

Канадската стартираща компания Electra Meccanica създаде миниатюрен градски автомобил с ...

......... едва 600 килограма. Използва се електромотор с мощност 61 киловата, който ускорява автомобила от 0 до 100 километра в час само за 8 секунди. Едва ли електрическият Solo е подходящ за пътешествия, но е много удобен за градски условия – икономичен, маневрен, малък и с нулева емисия на вредни вещества.


IBM и Maersk, датксият логистичен и транспортен конгломерат Maersk анонсираха

IBM и Maersk, датксият логистичен и транспортен конгломерат Maersk анонсираха ...

......... трилиона годишно. Блокчейн проектът може да осигури до 10% от намаляване на разходите или $180 милиарда годишно. Това не е единствения сходен проект, който Big Blue ръководи. Компанията има сключена договореност за блокчейн платформа с корабната компания, базирана в Сингапур Pacific International Lines Pte Ltd. и пристанищния оператор PSA International.


Още в началото на януари Microsoft по-рано обикновеното представи кумулативно

Още в началото на януари Microsoft по-рано обикновеното представи кумулативно ...

......... януари 2018 година.Не е по-добра ситуацията и с процесорите на Intel. След инсталирането на ъпдейта, потребителите започнаха да се оплакват от случайни рестартирания на компютрите. Подготвя се нов ъпдейт, този път съвместно с Intel. Производителите и разработчиците имаха половин година да направят тези ъпдейти, но не ги направиха както трябва.


AI изчисленията биват прегръщани все по-топло от компании от всякакъв

AI изчисленията биват прегръщани все по-топло от компании от всякакъв ...

......... да обработва. Освен това, той трябва да осигури ключови думи за всяко от изображенията, така че да бъдат създадени съответните асоциации. Оттук нататък, единственото, което трябва да направи потребителят е да натисне един бутон и системата сама ще направи нужните изчисления. Целият процес по оптимизация не изисква вкарването на код.


Oracle е поредната компания, издала обновление за своите продукти за

Oracle е поредната компания, издала обновление за своите продукти за ...

......... на Barkly, които извеждат собствено проучване, при което половината от анкетираните компании са споделили, че по-малко от една четвърт от управляваните от тях машини са били обновени с пачовете за уязвимостите. Сред част от причините се посочва проблемите, които се създават при налагането на пачовете за Windows и антивирусните програми.


В Глобалната мрежа се появи фотография, на която един от

В Глобалната мрежа се появи фотография, на която един от ...

......... монитор може да се види напомняне, че е необходимо да се излезе от акаунта.Според представителите на ведомството, паролата е истинска и е предназначена за вътрешно използване на система, която вече не е активна. Въпреки че тези компютри не са свързани със системата за оповестяване, снимката предизвика редица въпроси относно кибербезопасността.


Измина доста време от месец декември, когато курсът на криптовалутата

Измина доста време от месец декември, когато курсът на криптовалутата ...

......... различни варианти за блокиране на онлайн платформите за добив на криптовалута.Ситуацията с твърде нарасналата популярност на криптовалутите ще бъде обсъдена от държавните лица по време на срещата G20 в Аржентина, което също добавя опасения на пазара.От друга страна, по-едрите търговци считат, че сега е най-подходящото време за закупуване на биткойни.


Властите на Барселона обявиха своите планове за отказ от използването

Властите на Барселона обявиха своите планове за отказ от използването ...

......... предвижда се подготовката на специалисти, които да обслужват системите. През 2013 година подобно решение взе Мюнхен, като всичко завърши с епичен провал. Използването на Linux се оказа наистина евтино, но членовете на съвета по-късно решиха, че Windows е по-подходяща и гласуваха 90 милиона евро за обратния преход от Linux към Windows.


Тази година на Apple явно не и върви. Към всички

Тази година на Apple явно не и върви. Към всички ...

......... но и при изпращача. И двете устройства започват да бавят и замръзват. Стотици потребители на Reddit провериха новия метод и потвърдиха, че работи. Бъгът се проверява единствено в iMessage и за оживяване на устройството е достатъчно да се натисне бутонът Home или да се направи съответния жест в iPhone X.


Днес цената на биткойна в редица борси падна под психологическото

Днес цената на биткойна в редица борси падна под психологическото ...

......... майнърите. Друга възможна причина за този ефект е разочарованието на малките инвеститори, които очакват нови ръстове в цената на биткойна. Хората, които купуваха биткойни през декември и началото на януари очакваха да спечелят, без да се досещат, че за стабилен ръст може да се говори след половин или една година.


Разделът “Watch” на Facebook вече няма да бъде изпълнен само

Разделът “Watch” на Facebook вече няма да бъде изпълнен само ...

......... Thirtysomething.На този етап няма информация кога ще приключат снимките на продукцията. Щом е готова, обаче, тя ще внесе доза свежест в предлаганото от Facebook съдържание. Макар социалната мрежа да не се конкурира пряко с Amazon или Netflix, очевидно се надява да достигне поне качеството и жанровото разнообразие на техните програми.


Mozilla реши да оспори в съда решението на Федералната комисия

Mozilla реши да оспори в съда решението на Федералната комисия ...

......... до влошаване качеството на достъпа до едни сайтове, за сметка на увеличения приоритет на други сайтове. Ще се усложни представянето на нови онлайн услуги, понеже те още от самото начало ще бъдат ощетени от провайдърите, които ще предоставят по-добър трафик на компаниите, заплатили на провайдъра за повишаването на техния приоритет.


Изследовател по компютърна сигурност се е натъкнал на пореден вариант

Изследовател по компютърна сигурност се е натъкнал на пореден вариант ...

......... което е потвърдено и от италианския CERT екип.Това е втори ботнет на основата на Mirai, чиито изходен код вече беше публикуван в открит вид в Интернет. В края на миналата година, специалисти се натъкнаха на Satori, който успява да инфектира повече от 280 000 устройства за период от 12 часа.


Доклад на компания за информационна сигурност предава за инцидент, при

Доклад на компания за информационна сигурност предава за инцидент, при ...

......... не е единственото разширение, показващо подобно поведение. Основните характеристики на това разширение се споделят и от три други популярни добавки за Chrome: Nyoogle – Custom Logo for Google, Lite Bookmarks и Stickies – Chrome’s Post-it Notes.ICEBERG са уведомили Google, холандските и американски CERT екипи, както и потребители на въпросните разширения.


Холдингът „Руски космически системи“ по случай 45 годишнината от мисията

Холдингът „Руски космически системи“ по случай 45 годишнината от мисията ...

......... начин е осигурено определянето координатите на „Луноход-2“ с много висока точност.На 503-я сеанс е фиксирано повишаване температурата на апарата до 43-47 градуса по Целзий и този сеанс е последният.През 1973 година „Луноход-2“ успя да измине 42 километра, предаде на Земята 86 панорамни снимки, както и 80 кадъра, заснети с телеобектив.


Автентичен суичър на H&M с противоречив надпис достигна рекордна сума

Автентичен суичър на H&M с противоречив надпис достигна рекордна сума ...

......... е ясно дали сиучърът е продаден или eBay е блокирала офертата, тъй като представител на компанията обяви, че е взето такова решение. Разбира се, този опит за цензура остана безплоден, след като малко по-късно се появиха още оферти. Други предприемчиви продавачи пък предлагат да отпечатат надписа върху всякакви видове облекло.


Генералният директор на Tesla заяви, че със следващото обновяване на

Генералният директор на Tesla заяви, че със следващото обновяване на ...

......... на волана и да подаде гласова команда. Досега, броят на тези команди бе ограничен – да се позвъни, да се избере маршрут, да се включи музиката и да се избере какво да се слуша. Но в Model 3, където всичко е доста спартанско, гласовото управление на електромобила става важен елемент.


IBM обмисля преструктурирането на отделите си „Глобални технологични услуги“ (Global

IBM обмисля преструктурирането на отделите си „Глобални технологични услуги“ (Global ...

......... с това, че „IBM разполага с най-умелите, новаторски настроени, мотивирани от резултатите специалисти в областта на информационните технологии и бизнес консултирането. Според слухове обаче, Big Blue планира сериозна чистка в GTS, като 30 000 ще бъдат преназначени на нови служби, а 10 000 от тях може да загубят работата си.


Двете основни криптовалути продължават да поевтиняват. Само за един ден,

Двете основни криптовалути продължават да поевтиняват. Само за един ден, ...

......... и спадове. Да не забравяме, че на 17 декември основната криптовалута прехвърли психологическата граница от $20 000. Допълнение: малко преди публикацията, курсът на всички криптовалути започна да се срива още по-бързо. В момента 1 BTC се търгува при цена $11 730, а през последните 10 минути се забелязва леко покачване.


Началото на тази година не се оказа добро за компютърната

Началото на тази година не се оказа добро за компютърната ...

......... много стабилна. За инсталирането на програмите все още се използва Pacman, но с хубав графичен интерфейс. За много потребители, именно Manjaro е най-добрата Linux дистрибуция. Това са най-добрите Linux дистрибуции в началото на 2018 година според статистиките на Distrowatch и друга информация. Ако ползвате нещо друго, споделете, за да умножим информацията.


Journal of Money Economics публикува изследване, което показва, че бързото

Journal of Money Economics публикува изследване, което показва, че бързото ...

......... пазари са съвсем млади и малки, и подлежат на подобни ценови манипулации.Курсът на биткойна може да бъде манипулиран и поради високата концентрация на цифрови монети в ръцете на съвсем малък брой богати потребители. Credit Suisse наскоро публикува информация, че 90% от всички биткойни се намират в 4% от криптовалутните портфейли.


BlackBerry анонсира нова услуга на име Jarvis, която трябва да

BlackBerry анонсира нова услуга на име Jarvis, която трябва да ...

......... опит в автомобилния бизнес, след като през 2010 г. купиха QNX Software Systems. В резултат, Unix-овидната операционна система QNX започна да се използва в автомобилен софтуер, както и в умни домашни уреди.Jarvis ще се предлага по модела software-as-a-service и ще се плаща според обема код, който клиентите искат да сканират.


Дългото време на автономна работа е едно от основните достойнства

Дългото време на автономна работа е едно от основните достойнства ...

......... с чип на Intel, значи ще работи и на Snapdragon 835. Към днешен ден само HP, Asus и Lenovo представиха компютри с чипа Snapdragon 835 и ОС Windows 10 за ARM процесори. Останалите производители не се присъединиха и навярно ще се включат, когато се появи второто поколение на тези устройства.


На изложението 2018 Detroit Motor Show, отделът Samsung SDI демонстрира

На изложението 2018 Detroit Motor Show, отделът Samsung SDI демонстрира ...

......... клетка, която е с 20% по-малка от сега съществуващите решения, даваща възможност за увеличаване вътрешното пространство на купето.И накрая, Samsung SDI демонстрира нови модули, отговарящи на стандарта за цилиндрични батерии 21700. Тези батерии са с диаметър 21 мм, височина 70 мм и 50% по-голям капацитет от батериите по стандарта 18650.


След новите закони на китайското правителство се очертават сериозни проблеми

След новите закони на китайското правителство се очертават сериозни проблеми ...

......... по регистрация на нови филиали и в САЩ, Сингапур и Израел, а днес компанията обяви, че възнамерява да построи дата център в канадската провинция Квебек. Китайците вече започнаха деловите преговори с местните власти и енергийните компании. Квебек е благоприятен за Bitmain с евтината си електроенергия, хладния климат и либералното законодателство.


Влезе в сила европейска директива, чрез която отпадат всички такси

Влезе в сила европейска директива, чрез която отпадат всички такси ...

......... за по-голямата полза в някои случаи да има законодателство на европейско ниво, отколкото на национално ниво, а други аспекти, които третира директивата за платежните услуги, са даването на правна сигурност и рамка за всички иновативни компании, използващи финансови технологии, които вече могат да се конкурират с банките на равни начала.


Уикипедия е добре известна енциклопедия, която е универсална и най-разпространената

Уикипедия е добре известна енциклопедия, която е универсална и най-разпространената ...

......... Сенгер. Трябва да се отбележи, че тази енциклопедия не е първоизточник. Така, че ако в нея се посочва някакъв факт, то тогава трябва да има и линк към действащ източник. В противен случаи, статията няма да се допуска до публикуване.Към този момент, в Уикипедия има повече от един милион статии.


Такава прогноза представи анализаторската компания Gartner в доклада „Прогнози за 2018: персонални

Такава прогноза представи анализаторската компания Gartner в доклада „Прогнози за 2018: персонални ...

......... сърдечната дейност.Още едно предимство от разпространението на ИИ-системите — това е изчезването на паролите. Към 2022 година, биометричните данни, машинното обучение и анализите на поведението ще сведат използването на числови и писмени комбинации до минимум. За идентифициране на потребителите в 90% от случаите ще се прилагат алтернативни методи, смятат експертите на Gartner.


Извършен е добивът на 80% от всичките възможни биткойни. Общият

Извършен е добивът на 80% от всичките възможни биткойни. Общият ...

......... пазар преди около 8 часа бе $707,54 милиарда, като делът на биткойна е приблизително 33%. Капитализацията на биткойна е около $240 милиарда.Днес властите на Южна Корея официално заявиха, че слуховете за забраната на основната криптовалута в страната не са верни и в близко бъдеще не се предвижда забрана на криптовалутата.