След като сутринта ви съобщихме, че вече има задържан за

След като сутринта ви съобщихме, че вече има задържан за ...

......... НАП, като деянието представлява немаловажен случай и е извършено срещу информационна система, която е част от критичната инфраструктура, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от пет до осем години и глоба до десет хиляди лева.Софийска градска прокуратура е разпоредила задържането на К. Б. за срок до 72 часа. 


„Тайният“ стартъп Neuralink на Илън Мъск, работещ върху съвместната работа

„Тайният“ стартъп Neuralink на Илън Мъск, работещ върху съвместната работа ...

......... започнала да тества своите технологии и на примати, но по време на презентацията нищо не бе казано за провеждането на подобни експерименти.Още следващата година Neuralink възнамерява да започне клиничните изпитания на хора. Преди това компанията трябва да получи специалното разрешение на управлението за контрол на продуктите и лекарствата на САЩ.


Софтуерният гигант продължава да развива своя браузър Edge, базиран на

Софтуерният гигант продължава да развива своя браузър Edge, базиран на ...

......... включително интегрираното в браузъра търсене на хора, отварянето на специален нов раздел за бизнеса, в който има препратки към Office 365 и безопасна синхронизация на данните. Режимът на съвместимост с Internet Explorer се появи за първи път в началото на месец юни в Chromium Edge версия 76.0.182.0 в канала Canary.


Цената на първата криптовалута стремително тръгна надолу веднага след дебатите

Цената на първата криптовалута стремително тръгна надолу веднага след дебатите ...

......... изтичането на потребителски данни с появата на Libra. Той не можа да каже и защо Libra вместо в САЩ е регистрирана в Швейцария.Уеб порталът CoinDesk, извършващ непрекъснат мониторинг на цените на всички криптовалути в момента показва, че 1 BTC се търгува за $9 532,96, което означава сериозен спад от -10,85%.


Тайните военни обекти, секретното оръжие и опити винаги са били

Тайните военни обекти, секретното оръжие и опити винаги са били ...

......... Eldridge върши това от началото на 1944 до месец май 1945 година.През 1951 година корабът е предаден на военноморските сили на Гърция, които сменят неговото име на Leon. Корабът активно се използва до 1992 година, след което е нарязан за скраб. Към днешен ден Филаделфийският експеримент се счита за мистификация.


„Имаме заподозрян за хакерските атаки. Той беше задържан вчера следобед.

„Имаме заподозрян за хакерските атаки. Той беше задържан вчера следобед. ...

......... руски гражданин, женен за българка, както се твърди в писмата до медиите. „МВР разполага с огромен ресурс, със специалист – психолози, IT-специалисти, разполагаме с опитните служители на „Киберпрестъпност”, всички възможности са мобилизирани. Разследването продължава”, заяви Колев.Според разследващите мотивът за извършването на атаката може да е хакерът да докаже възможностите си.След като вчера станахме свидетели на най-голямото изтичане на лични

След като вчера станахме свидетели на най-голямото изтичане на лични ...

......... Министърът предупреди, че всички български граждани, които използват тази информация и я обявяват публично ще бъдат преследвани от закона, защото тя остава защитена.Министърът завърши с това, че няма да подаде оставка, защото това би бил лош сигнал към всички, че могат да се постигат оставки с осъществяването на хакерски атаки.


Burger King предлага бургери с „кюфте“ на растителна основа. Съставките

Burger King предлага бургери с „кюфте“ на растителна основа. Съставките ...

......... на постните бургери е толкова близък до този на месните, че няма осезаема разлика.Любопитните клиенти могат да сканират кутията на сандвича си, за да разберат истината. Burger King от своя страна ще събира информацията, за да проведе информационна кампания за това колко хора са познали правилно и колко са сбъркали.


В Шотландия са инсталирани голям брой вятърни електроцентрали. Оказа се,

В Шотландия са инсталирани голям брой вятърни електроцентрали. Оказа се, ...

......... електрическа енергия. За ефективното използване на вятърни турбини, а и на слънчеви електроцентрали са необходими специфични природни условия.За по-ефективно използване енергията на вятъра са необходими системи за нейното съхранение. Шотландия вече започна проект по изграждането на огромна акумулаторна станция, която ще може да съхранява енергията получена от 214 вятърни турбини.


Президентът Тръмп обяви, че администрацията му ще разследва потенциални връзки

Президентът Тръмп обяви, че администрацията му ще разследва потенциални връзки ...

......... на Тръмп, и по-специално работата му по отношение на Китай. Според него това е голямо постижение на президента и администрацията му. Определя 25-процентното мито за стоки от Китай като дъно, а не като таван. Призовава за разследване на системите за студентско кредитиране и премахването на данъчните облекчения за елитни университети.


Въпреки че през последните няколко дни цената на биткойна спадна,

Въпреки че през последните няколко дни цената на биткойна спадна, ...

......... в основната криптовалута.В настоящият момент уеб сайтът CoinDesk, извършващ непрекъснат мониторинг на всички криптовалути, показва, че биткойнът се търгува при цена $10 491,30. Това е ръст от 2,77% в рамките на последното денонощие. В края на миналата седмица курсът на биткойна падна с почти 10%, но сега отново бележи ръст.Processed with VSCO with al5 presetВарна се сдоби с първата

Processed with VSCO with al5 presetВарна се сдоби с първата ...

......... знаят, че при покупка на биткойн машината е настроена да изисква минимална сума за закупуване от 50 лева, а за други валути минималната стойност е 10 лева. До края на годината Блокчейн Тех планират пускането на още две нови устройства в страната, както и онлайн борса за търговия на криптовалути.


Хакер от Русия, но женен за българка, твърди, че е

Хакер от Русия, но женен за българка, твърди, че е ...

......... от Министерството на финансите”, предупреждава неизвестният мъж.По-рано във вторник вътрешният министър Младен Маринов и финансовият му колега Владислав Горанов обявиха, че единствената следа от Русия при атаката е руският домейн, от който бяха изпратени първите имейли. Въпреки това Маринов допусна възможността пробивът да е осъществен заради сделката за американските изтребители F-16.


На 7 юли тази година AMD започна продажбите на своите

На 7 юли тази година AMD започна продажбите на своите ...

......... с още 17%. Всички с интерес наблюдават постиженията на AMD и всички събития, свързани с компанията, внимателно се следят.Пълният финансов отчет на AMD за второто тримесечие на 2019 година трябва да излезе на 24 юли. Компанията прогнозира доход в размер от $1,47 до $1,57 милиарда, а Уолстрийт очаква $1,52 милиарда.


Какво е Wi-Fi 6? Казано накратко, това е следващото поколение

Какво е Wi-Fi 6? Казано накратко, това е следващото поколение ...

......... на батерията, защото това малко ще намали разхода на енергия.Когато съберем всичко досега – по-бързи Wi-Fi скорости, много по-добра производителност в пренаселени безжични среди и подобрения в ефективността на батерията – има доста неща, които ще можем да очакваме с нетърпение за следващото поколение на Wi-Fi стандарта – Wi-Fi 6.


Експертът по информационна безопасност Лаксман Мутия (Laxman Muthiyah) съобщи за

Експертът по информационна безопасност Лаксман Мутия (Laxman Muthiyah) съобщи за ...

......... поглед това е сложна задача, но тя е съвсем лесна за изпълнение, ако се използват облачните услуги на Amazon или Google. Експертът заяви, че цената на тази услуга за използването на електронен облак е $150.Мутия демонстрира и експлойт за тази уязвимост. За тази информация компанията плати на експерта $30 000.Повечето от специалистите по информационни технологии считат, че непрекъснатите кибератаки

Повечето от специалистите по информационни технологии считат, че непрекъснатите кибератаки ...

......... (45%) и човешкия фактор.Всички анкетирани IT специалисти подчертават липсата на дори и базови навици за информационна зашита на по-голямата част от персонала, което значително усложнява проследяването на инцидентите и оценката на риска. Две трети от запитаните съобщават за твърде ниските бюджети за IT персонала и за закупуването на нови технологии.


Изпитанията на намаленото копие на междупланетния кораб Starship бяха обявени

Изпитанията на намаленото копие на междупланетния кораб Starship бяха обявени ...

......... по-голямо количество метан. Ако устойчивостта се окаже недостатъчна, полетният тест може да бъде отложен. Досега тестовите полети бяха отлагани за няколко седмици, понеже бяха открити проблеми в предишната версия на ракетния двигател.През следващите месеци SpaceX планира да издигне Starhopper на височина 500 метра, а след това и на 5 километра.


Базата с над милион граждани е с размер 11 GB

Базата с над милион граждани е с размер 11 GB ...

......... GB. Какво представляват данните?В тях има основно записи на имена и ЕГН, но в не малка част от папките има записи с доходите и осигурителните вноски на хората. Интересно е, че част от записите са доста стари – на над 10 години, но им и актуални – от юни месец


Business Insider съобщи, че екип учени от австралийския университет Флиндърс

Business Insider съобщи, че екип учени от австралийския университет Флиндърс ...

......... към днешен ден алтернативи. Съвсем скоро учените възнамеряват да потвърдят ефективността на новата ваксина чрез клинични тестове на хора.Авторите на изследването и на научната работа подчертават, че използването на тази нова технология може да икономиса стотици милиони долари и да намали времето за разработване на нови лекарства с няколко десетилетия.


Symantec разкри, че изследователите на фирмата са открили уязвимост в

Symantec разкри, че изследователите на фирмата са открили уязвимост в ...

......... по въпроса.От Symantec съветват потребителите да се предпазят, като ограничат възможностите на приложенията да запазват файлове. При WhatsApp това става от Settings/Chats/Media Visibility, а при Telegram от Settings/Chat Settings/Save to Gallery.Още примери и подробности за това как се случва атаката, може да видите в блог публикацията на Symantec – ТУК.


В момента по света се говорят около 6500-7000 различни езици.

В момента по света се говорят около 6500-7000 различни езици. ...

......... всичко, което човечеството познава до този момент.Следващата стъпка за учените ще е да опитат дешифрирането на Linear A – древногръцкият език, който никой не е успял да разгадае.Повече информация за настоящия проект може да откриете в публикувания труд „Neural Decipherment via Minimum-Cost Flow: from Ugaritic to Linear B“ като натиснете ТУК.


И Huawei, и редица фирми от САЩ, изпитаха икономически затруднения

И Huawei, и редица фирми от САЩ, изпитаха икономически затруднения ...

......... страна. Ограниченията са незаслужени.“, казва говорител на Huawei пред Ройтерс.Забраните не засягат само Huawei и щатските компании. Засегната е цялата търговска верига. Производител на чипове от Кардиф отчита, че случващото се ще му коства между £15-35 милиона.По-големите производители на чипове директно се опитват да лобират в Търговското министерство на Щатите.


Наложената на Facebook глоба в размер на $5 млрд., от

Наложената на Facebook глоба в размер на $5 млрд., от ...

......... ще изисква от компанията да документира всяко решение по отношение на личните данни преди да започне предлагането на нови продукти. Ще трябва да надзирава от близо поведението на приложенията от трети лица. Хора от управлението на Фейсбук, включително Марк Зукърбърг, ще трябва да удостоверяват, че компанията защитава личната информация адекватно.


На 19 юли специалистите на китайското национално космическо управление (CNSA)

На 19 юли специалистите на китайското национално космическо управление (CNSA) ...

......... месец – на 18 октомври, пилотиранията кораб Шънчжоу-11 транспортира до Тянгун-2 двама тайконавти. Станцията бе обитаема в продължение на 30 дни, след което екипажът благополучно се завърна на Земята.Новите технологии, тествани и усъвършенствани в рамките на тази мисия ще бъдат използвани в изграждането на бъдещата модулна орбитална станция на Китай.


Facebook се превърна в синоним на нарушаване на неприкосновеността на

Facebook се превърна в синоним на нарушаване на неприкосновеността на ...

......... пример се отнася до фалшивите новини. Изтегляш мем от някакъв акаунт, за който е известно, че разпространява пропаганда или омраза и Facebook те отбелязва като човек, който вярва в тази пропаганда и може да продаде тези данни на политическите партии.Аналитиците отбелязваха, че Facebook използва тези трасиращи кодове от 2016 година.


По неизвестни засега причини европейската система за сателитна навигация Галилео

По неизвестни засега причини европейската система за сателитна навигация Галилео ...

......... време. Вместо от Галилео, мобилните устройства започнаха да получават информация от американската система GPS, от руската ГЛОНАСС и от китайската Beidou.Причините за инцидента не са известни. BBC съобщи, че проблемът може да е предизвикан от срива в работата на италианската Precise Timing Facility (PTF), която е ключов момент от Галилео.


В края на миналата седмица Microsoft постигна важен резултат в

В края на миналата седмица Microsoft постигна важен резултат в ...

......... победи. Според Гейтс, тази недалновидност от негова страна е струвала на Microsoft около $400 милиарда. Но въпреки, че софтуерният гигант не успя да се изяви в областта на мобилните операционни системи, той постига същите успехи, като неговите конкуренти – мобилните версии на Microsoft Office заемат значителен дял от този пазар.


Когато малките предприятия, някои обществени организации и други компании с

Когато малките предприятия, някои обществени организации и други компании с ...

......... Access е далече, но да се работи са тази програма е възможно – тя е достатъчно стабилна.Програмата nuBuilder Forte се разпространява под GPLv3.0 лиценза и може да бъде изтеглена от Github. Имате ли свой любим инструмент с отворен код за работа с база данни? Споделете в коментарите, за да умножим познанието.


Паролата за Wi-Fi мрежата обикновено се въвежда само веднъж и

Паролата за Wi-Fi мрежата обикновено се въвежда само веднъж и ...

......... то е съставено от няколко думи. Ще излезе следната информация:Тук полето Key Content съдържа необходимия ключ.Има много други начини да се разбере тази парола, но тук не е необходимо да се инсталира допълнителен софтуер и може да се разбере паролата за Wi-Fi мрежата, дори и когато няма връзка с нея.


Huawei Watch GT бе пуснат на пазар по-рано тази година.

Huawei Watch GT бе пуснат на пазар по-рано тази година. ...

......... за създаване на дизайн на екрана за Huawei Watch GT. Неговото име е “Dial Master” и то е по-интуитивно. Можем да качваме компоненти, да ги поставяме на желаните позиции, да добавяме допълнителни екстри. Приложението след това ни дава нужния за инсталацията файл. Повече информация може да намерите тук (на китайски).


Британският финтех Revolut стартира новата функционалност „Donations“, която позволява на

Британският финтех Revolut стартира новата функционалност „Donations“, която позволява на ...

......... Затова сме развълнувани да си партнираме с Revolut, защото заедно можем да променим към по-добро живота на LGBT хората. Радваме се, че потребителите на Revolut могат да се възползват от съвременно финансово решение, което улеснява процеса по дарения на средства“, сподели Анна Шепърд, мениджър по набиране на средства в ILGA-Europe.


Организирани са над 40 обучения в 66 населени места в

Организирани са над 40 обучения в 66 населени места в ...

......... портфолио, съобразно изискванията на Държавния образователен стандарт и се запознават с елементите на ученическото портфолио.Обученията са безплатни, тъй като се провеждат в рамките на проекта Smart Classroom, който е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България и се изпълнява съвместно с фондация Образование 5.0 и Infinno.


Турция възнамерява да направи сериозни инвестиции в блокчейн технологиите и

Турция възнамерява да направи сериозни инвестиции в блокчейн технологиите и ...

......... предложената криптовалута, които са известни, но страната обмисля идеята за национален дигитален актив или т.нар. Turkcoin поне от началото на 2018. Според материали от тогава, идеята принадлежи на законодателят Ахмет Кенан Танрикюлю, заместник-председател на Партията на националистическото действие и бивш министър на индустрията на Турция“, пише Дениъл Кун от CoinDesk.


Huawei отдавна работи върху своя собствена операционна система, но засега

Huawei отдавна работи върху своя собствена операционна система, но засега ...

......... към днешен ден информация, новата ОС на Huawei ще е съвместима с различни видове компютърни устройства, включително смартфони, таблети, компютри, електроника за носене, смарт колонки, автомобилни табла и други. За Китай новата платформа трябва да е готова още тази година, а международната версия се очаква към средата на 2020 година.


Оригиналът е на Шарън Флитман (Sharon Flitman)По всичко личи, че

Оригиналът е на Шарън Флитман (Sharon Flitman)По всичко личи, че ...

......... записана на друго устройство, а не в смартфона. И Facebook няма да се обновява на всеки 3 минути.Спомнете си, съвсем наскоро живеехме именно по този начин. И бяхме добре.А днес, единственият въпрос, на който трябва да си отговорим е, какво ценим повече – нашето удобство или конфиденциалността.Вие сте на ход.


Днес следобед от космодрума Байконур бе изстреляна ракетата носител Протон-М,

Днес следобед от космодрума Байконур бе изстреляна ракетата носител Протон-М, ...

......... черни дупки, галактични струпвания, изстиващи неутронни звезди и други космически обекти. Обсерваторията е проектирана за 6,5 годишна работа, като през първите 4 години ще се извършва сканиране на звездното небе, а през следващите 2,5 години ще се извършват точкови наблюдения на различни обекти във Вселената по заявки на научната общност.


Ryzen 3000 процесорите получиха много внимание след премиерата си. Третото

Ryzen 3000 процесорите получиха много внимание след премиерата си. Третото ...

......... сме направили поправка в BIOS, която решава проблема с пускането на някои Linux дистрибуции и Destiny 2 на Ryzen 3000 процесорите. Обновеният BIOS е предоставен на нашите партньори за техните дънни платки. Очакваме клиентите да имат достъп до него в рамките на дни.“, гласи изявление на AMD, цитирано от betanews.com


От кратко съобщение, публикувано на сайта на Комисията за защита

От кратко съобщение, публикувано на сайта на Комисията за защита ...

......... като Озон ентъртейнмънт няма физически магазини, разчита само на онлайн продажбите, докато пък при Пулсар приходите през последните години са сравнително консистентни и не се наблюдават високи темпове на растеж.Двете страни предпочитат да не коментират преди КЗК да се произнесе дали сделката ще бъде одобрена, която традиционно отнема няколко месеца.


Словашката компания за информационна сигурност ESET обикновено присъства на страниците

Словашката компания за информационна сигурност ESET обикновено присъства на страниците ...

......... на брака и плодовитостта. Макар и заглавието на SME „Търпението на ИДИЛ се изчерпва и съди Блаха“ да предполага, че главорезите от терористичната група „Ислямска държава“ най-накрая да са се обърнали към мирен път за разрешаване на конфликтите, то това си е просто грешка в превода“, заключават от The Register.


Глобата е приблизително 9% от приходите на Facebook за 2018

Глобата е приблизително 9% от приходите на Facebook за 2018 ...

......... въведе подходящи предпазни мерки, за да гарантира, че неприкосновеността на личния живот и данните на потребителите са защитени. Именно това кара политиците да приканят и за различни законодателни промени, след които за подобни случаи Facebook и компании от този калибър ще отговарят не само пред комисията  но и пред съда.


Това лято мъжката част от населението получи своето мечтано мобилно

Това лято мъжката част от населението получи своето мечтано мобилно ...

......... и вируси. Схемата, която мошениците използват в YouTube е популярна и от други случаи – кратко видео, което трябва да покаже, че това в действителност е реална версия на DeepNude, заглавие на видеото обикновено с големи букви и активно използване на удивителни и линк за сваляне в описанието към клипа.


Facebook най-накрая сложи край на чакането и разкри своята валута

Facebook най-накрая сложи край на чакането и разкри своята валута ...

......... звънтящия звук на монетите, това е звука от умирането на демокрацията. Това е звука от смъртта на независимостта. Това е звука от загиването на личната свобода и вие, в този момент правите някого богат, докато в същото време убивате всички онези неща, които имат стойност в свободните общества“, обяснява Антонопулос.


Amazon работят по нов продукт от серията Echo, който да

Amazon работят по нов продукт от серията Echo, който да ...

......... колелца и ще може да бъде контролиран чрез Alexa. Компанията е имала намерение да представи Vesta още тази година, но по някаква причина това не се е случило. Amazon обаче са впрегнали инженерните си възможности, привличайки през годината инженери от други отдели в компанията, за да подпомогнат напредъка по Vesta.


Миналата седмица разбрахме, че добивът на криптовалута отново носи съвсем

Миналата седмица разбрахме, че добивът на криптовалута отново носи съвсем ...

......... домашна ферма с осем видеокарти. Да напомним отново, че всичко това се отнася за средата на 2019 година.От началото на годината до днешен ден криптовалутният пазар уверено расте и това е възможно да се използва. Като цяло – да, при днешните курсове на криптовалутите техният добив е полезен и печеливш.


Корпорацията IBM официално обяви затварянето на сделката за закупуването на

Корпорацията IBM официално обяви затварянето на сделката за закупуването на ...

......... електронни облаци. От това клиентът няма особено голяма полза – той трябва да има истинско мултиоблачно решение“.Идеята е много добра: новата система на IBM ще може да работи с всички платформи едновременно, включително и с Amazon Web Services и Microsoft Azure, без да се налага да инвестира в собствен хардуер.


Доказателства за това, че Apple може да планира да замени

Доказателства за това, че Apple може да планира да замени ...

......... модифицира дизайните преди да стигнат до завършения продукт. Може също така да реши да се откаже от тях. Ще повярваме, че MacBook клавиатурите са се върнали към предишната им слава, когато получим възможността сами да ги поизтормозим. Дотогава, тези заявления ни дават надежда, че поне компанията знае за тези недостатъци.


Сгъваемите електрически скутери и велосипеди са много удобни и практични,

Сгъваемите електрически скутери и велосипеди са много удобни и практични, ...

......... е проектиран и се регулира за потребители с височина от 150 до 195 см.Предлагат се четири варианта за смяна на скоростите, като навсякъде се използва електромотор на Bosch. Най-евтиният модел Active Line Plus с 400 Wh батерия струва $3470. По-скъпият вариант HSD S+ има акумулаторна батерия с капацитет 500 Wh.


Миналата сряда на 10 юли, над четвърти енергоблок на атомната

Миналата сряда на 10 юли, над четвърти енергоблок на атомната ...

......... Според спецификациите, новата конструкция трябва да издържи минимум 100 години.Едновременно с това президентът на Украйна Владимир Зеленский обяви за частичното сваляне на забраната за посещаването на чернобилската зона. Ще бъдат прокарани нови туристически маршрути, включително и по вода. Ще бъдат построени нови контролно пропускателни пунктове, а старите ще бъдат модернизирани.


Ако обичате самолети, но никога не сте карали нито един,

Ако обичате самолети, но никога не сте карали нито един, ...

......... (макар че едва ли ще са много евтини сами по себе си).1 от 3 Собствениците на хотела не желаят да споделят на какви хардуер и софтуер функционира симулаторът. Обявата за стаята обаче се появи малко след анонса на Microsoft за ново попълнение в поредицата Flight Simulator след пет години пауза.


Тениските на Cross & Freckle, наскоро дебютирала модна фирма от

Тениските на Cross & Freckle, наскоро дебютирала модна фирма от ...

......... научи компютър да проектира рокли. Миналата година артистът Роби Барат пък представи цяла колекция за модната къща Balenciaga, проектирана от изкуствен интелект. Резултатът тогава не беше перфектен, но доказва, че компютрите също могат да се научат на изкуство… и в един момент сигурно да бъдат по-добри артисти и от нас.


Оригиналът на статията е на Джеймс Бауман (James Bowman)Много много

Оригиналът на статията е на Джеймс Бауман (James Bowman)Много много ...

......... EFM8 (базиран на 8051), който използвах в предишните си проекти. Сега той вече с лекота извършва тези изчисления, точно както тази библиотека за 6502. Аз нямах нужда от чак толкова кратък и оптимизиран код, но сега всичко работи бързо, много по-бързо от аналогичната библиотека Keil. Отличният код никога не умира!


Брилянтната разработка на автопилота на Tesla автомобилите кара другите фирми

Брилянтната разработка на автопилота на Tesla автомобилите кара другите фирми ...

......... XMotors е проектирала превозните си средства според откритите ни патенти и прозрачно е имитирала дизайна, технологията и дори нашия бизнес модел.“Разбира се, XMotors отрича да е замесена в действията на служителите си. Според директора Хе Ксиаопенг, делото е „съмнително“ и между Tesla и китайската компанията „тече естествен поток от талант“.


Освен конференцията, която ще се проведе на 21-ви ноември в

Освен конференцията, която ще се проведе на 21-ви ноември в ...

......... https://www.exceldays.itraining.bg/about-masterclass/А билети, които до 20 септември са на специална Early Bird цена се продават тук: https://sabitie.bg/event/konferentsii-i-seminari/BULGARIA-EXCEL-DAYS-2019.812„Bulgaria Excel Days 2019 – Excel in Business, Data Analysis and Visualisation, PowerBI Solutions, Financial Modelling, VBA Best Practices“ се организира от ITraining  с любезното съдействие на Microsoft България. Kaldata e Excellent Медиен партньор на събитието.


В началото на тази седмица Mozilla окончателно отказа на DarkMatter

В началото на тази седмица Mozilla окончателно отказа на DarkMatter ...

......... някакъв списък“.С други думи, може и да няма доказателства за вина, но и ние съвсем не сме съдилище. Презумпцията за невиновност тук не важи.На 12 юни излезе ново журналистическо разследване на DarkMatter, този път на изданието The Intercept. Навярно това бе последната капка и сега решението е вече е взето.


Създателите на популярния браузър Pale Moon съобщиха за открит от

Създателите на популярния браузър Pale Moon съобщиха за открит от ...

......... на декември 2017. В резултат от нея, всички изпълними файлове на Pale Moon преди версия 27.6.2 са били инфектирани. Изпълнимите файлове на друг браузър, разработван от Pale Moon, Basilisk. Потребителите, които са сваляли и инсталирали архивни версии на браузъра биват посъветвани да сканират системите си за наличието на зловреден код.


В края на месец август тази година Пентагонът ще даде

В края на месец август тази година Пентагонът ще даде ...

......... военна поръчка. Компанията дори заведе съдебно дело, като заяви, че договорът е бил специално подготвен, за да може да спечели Amazon. На този етап отпадна и IBM.На крайния етап останаха Amazon и Microsoft, като софтуерният гигант има немалки шансове за победа, понеже работи по редица проекти съвместно с американските военни.


Мобилната операционна система Android отдавна доминира на пазара и стабилно

Мобилната операционна система Android отдавна доминира на пазара и стабилно ...

......... да направи всичко, за да спре търговските ограничения към Huawei, наложени от администрацията на САЩ. Но е възможно вече да е станало твърде късно за това.И още, Аналитиците на Stategy Analytics прогнозират за 2020 година 5% ръст на пазара на смартфони. Очаква се мобилните телефони да достигнат 4 милиарда броя.


Редица медии днес припомнят случка от преди две години, когато

Редица медии днес припомнят случка от преди две години, когато ...

......... посока, когато бутонът бил натиснат. Както се шегуват някои колеги журналисти – „Я към Илиянци, я към Китай“. Въпреки нелепата случка столичните пътни полицаи са се зарекли пак да съберат пари и да купят нов дрон. Този път обаче първата им работа щяла да бъде да въведат координатите на „дома“


Днес, сряда, 10 юли 2019 година цената на първата криптовалута

Днес, сряда, 10 юли 2019 година цената на първата криптовалута ...

......... и редица финансови анализатори прогнозираха, че най-късно до края на седмицата неговата цена ще превиши $13 хиляди.Доминирането на биткойна на криптовалутните борси показва, че повечето инвеститори предпочита да купуват основната криптовалута за дълъг срок, а не за спекулативни цели, включително и за за последващо закупуване на относително по-евтините алтернативни криптовалути.


Очаква се новите приложения да бъдат пуснати до няколко седмициFacebook

Очаква се новите приложения да бъдат пуснати до няколко седмициFacebook ...

......... да позволят на потребителите да влизат чрез профилите си от социалната мрежа.Условията за ползване на услугите и политиката за съхранение на данните на Facebook ще важат за приложенията, издадени от екипа на NPE. Компанията също така ще пусне „допълнителни условия“ за екипа през следващите седмици преди стартирането на новите приложения.


В следващите години се очаква да изпратим хора, които да

В следващите години се очаква да изпратим хора, които да ...

......... костта.Това са едва първите стъпки към изграждането на надеждна технология, която да лекува хората в космоса. Един космически кораб не може да носи повече от това. Още повече, че се изискват и специално оборудване и пространство, за да могат астронавтите да извършват 3D-принтирането. Това допълнително би затруднило пренасянето до Марс.


По данни на РосБизнесКонсалтинг Huawei от няколко месеца води преговори

По данни на РосБизнесКонсалтинг Huawei от няколко месеца води преговори ...

......... бизнеса си.Huawei се опитва да постигне договореност и с Базалт СПО, разработчикът на операционната система Алт. Китайската компания възнамерява да използва тази ОС вместо Linux и Windows в своите компютри, лаптопи и сървъри. Huawei възнамерява да лицензира операционната система Алт за продажбата на своите компютърни устройства в Русия и Азия.


Новата дигитална криптовалута Libra и портфейлът Calibra са новата иновация

Новата дигитална криптовалута Libra и портфейлът Calibra са новата иновация ...

......... Facebook, която ще бъде пусната на Libra блокчейн, наблюдаван от водещ швейцарски консорциум начело с Mastercard, PayPal, eBay, Coinbase и други организации. Валутата ще се съхранява посредством Calibra, електронният портфейл, поддържан от дъщерна компания на Facebook. Криптовалутата е в етап на разработка и се очаква да дебютира през 2020-та година.


Facebook, като един от световните лидери в разработването на технологии

Facebook, като един от световните лидери в разработването на технологии ...

......... и Instagram са напълно уверени, че могат да се справят с този проблем. Засега не е известно колко от 1200-те служители на Instagram и от около 37 700-те служители на Facebook работят върху този проект. Шапирa счита, че през следващите една-две години ще бъде постигнат невероятен успех в това направление.


Malwarebytes, компанията зад популярната серия за антивирусна защита със същото

Malwarebytes, компанията зад популярната серия за антивирусна защита със същото ...

......... налагал строги рестрикции в това отношение. Това, което е нужно да направят засегнатите от промяната във лицензионната политика да създадат профил в сайта на компанията, ако нямат такъв и да деактивират ръчно лиценза на машината, която не ползват, възползвайки се от лиценза, за който са платили на тяхната активна система.


Едно от големите преимущества на облачните услуги е лесното споделяне

Едно от големите преимущества на облачните услуги е лесното споделяне ...

......... от нас файл е отворен или получен. Dropbox се е поучила от успеха на Showcase функцията, която предоставя такава информация, и освен това ви позволява да маркирате споделените си файлове с лого и брандове.Dropbox Transfer е достъпна в затворена бета, за която можете да се запишете в списъка на чакащите.


Услугите с етикет „HBO“ са много на брой – можете

Услугите с етикет „HBO“ са много на брой – можете ...

......... за HBO Max. Услугата ще включва съдържание от всяка компания на WarnerMedia: Warner Bros., New Line, DC Entertainment, CNN, TNT, TBS, truTV, The CW, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth, Looney Tunes и много други. HBO Max се очаква да стартира през пролетта на следващата година.


Специалистът, програмист и фен на стара, но интересна изчислителна техника

Специалистът, програмист и фен на стара, но интересна изчислителна техника ...

......... а през изтеклото денонощие – с около 2%.По-точно, уеб сайтът CoinDesk, който извършва непрекъснат мониторинг на курсовете криптовалутите в различните борси показва, че към настоящия момент цената на основната криптовалута е на ниво $12 951,07 с ръст за изтеклото денонощие 1,83%. Положителният тренд в ръста на цената на биткойна продължава.


В началото на лятото руският учен Денис Ребриков от Руския

В началото на лятото руският учен Денис Ребриков от Руския ...

......... съвсем отчаяни случаи, при които генното редактиране е единственият шанс за спасението на живота.От друга страна, появиха се активисти, които считат, че глухотата не е болест, която трябва да бъде лекувана и предотвратявана. Това е просто друга култура и опитите за връщане слуха на тези хора е „геноцид срещу малцинството“.