Стар лаптоп с шест работещи опасни компютърни вируси бе представен

Стар лаптоп с шест работещи опасни компютърни вируси бе представен ...

......... на електрическите мрежи и на обществената инфраструктура. Те могат да нанесат съществени вреди“.Използван е лаптоп модел NC10-14GB от 2008 година с 10,2-инчов дисплей, заразен с вирусите ILOVEYOU, MyDoom, SoBig, DarkTequila, BlackEnergy и WannaCry.Лаптопът вече е изложен в аукцион, а неговата първоначална цена е $1,2 милиона. Търговете започват на 27 май.


През 1671 година астрономът Джовани Касини изучавайки Сатурн с помощта

През 1671 година астрономът Джовани Касини изучавайки Сатурн с помощта ...

......... няма никъде на друго място в Слънчевата система. След 300 години тайната на Япет – твърде необичайният спътник на Сатурн, бе разгадана.Но сега остават още две: огромният хребет около екватора на Япет и необичайната орбита на този спътник на Сатурн. Напълно е възможно Япет да ни изненада с още нещо.


Според информация на Би Би Си, така дълго очакваната криптовалута

Според информация на Би Би Си, така дълго очакваната криптовалута ...

......... потребители, и регулаторите искат да следят отблизо пускането на монетата. По-рано този месец, американският сенат и банковия комитет написаха открито писмо до господин Зукърбърг с въпроси относно начина, по който ще функционира валутата, какви защити ще бъдат осигурени на потребителите и как ще бъде защитавана информацията“, припомня Би Би Си.


Минисериалът „Чернобил“ на HBO изведнъж върна призрака на взривилата се

Минисериалът „Чернобил“ на HBO изведнъж върна призрака на взривилата се ...

......... всички герои са истински, всичко което се показва на екрана е било истина. Показан е героизмът на хората, които не позволяват топящото се ядро на ядрения реактор за отрови Европа и да загинат десетки милиони.Филмът е изключително въздействащ и правдив, като пред него „Игра на тронове“ изглежда като една комедия.


Компаниите обединяват усилия за разширяване на портфолио от услугиHeleCloud и

Компаниите обединяват усилия за разширяване на портфолио от услугиHeleCloud и ...

......... облак“, коментира Марк Куук, заместник-председател на Getronics групата.Внедряването на облачни услуги се разраства бързо сред бизнеса в Европа, но съответните умения за реализиране на проектите са недостатъчни. Екипът на HeleCloud притежава необходимите знания, умения и опит в областта на облачните услуги, с които подпомага клиентите си при реализиране на проектите. 


Джулиан Асанж бе арестуван в Лондон на 11-ти април. Малко

Джулиан Асанж бе арестуван в Лондон на 11-ти април. Малко ...

......... съда и намери убежище в посолството на Еквадор в Лондон, където остана 7 години. Сега той излежава присъдата от 50 седмици затвор.Британските власти дадоха писмено обещание на посолството на Еквадор, че няма да екстрадират Асанж в САЩ. Но това могат да направят властите на Швеция, които възобновиха делото за изнасилване.През изминалата седмица правителството на САЩ предприе крайни и безпрецедентни

През изминалата седмица правителството на САЩ предприе крайни и безпрецедентни ...

......... считат, че Китай се подготвя за дълго противопоставяне. Китайските медии тръбят, че търговската война се води от алчност и невежество, а Китай трябва да се сражава, за да защити своите легитимни права и интереси.Huawei от своя страна заяви, че още тази година може да мигрира към собствената си операционна система.


Тази сутрин космическата компания на Илън Мъск успешно изстреля ракетата

Тази сутрин космическата компания на Илън Мъск успешно изстреля ракетата ...

......... на ракетата.Successful deployment of 60 Starlink satellites confirmed! pic.twitter.com/eYrLocCiws— SpaceX (@SpaceX) May 24, 2019Към днешен ден повторното изстрелване на Falcon 9 струва около $50 милиона. Освен първата степен и топлинния щит, предстои и втората степен също да се използва многократно, а това може десетки пъти да намали цената на изстрелването.


Кошмарът за градските власти в американския град Балтимор продължава с

Кошмарът за градските власти в американския град Балтимор продължава с ...

......... ситуацията беше инцидента, свързан с голям град като Атланта от миналата година, когато неизвестна страна нанесе огромни щети на градските системи. Градските власти избраха да не плащат искания по това време откуп от $50 000 и избраха да извървят трудния път, който в крайна сметка им струваше $17 000 000.


Днес чешката компания Skoda официално представи своя първи серийно произвеждан

Днес чешката компания Skoda официално представи своя първи серийно произвеждан ...

......... се зарежда от 0 до 80% за 4 часа и 8 минути при консумирана мощност 7,2 KW или за 12 часа и 37 минути при консумирана мощност 2,4 KW.1 от 3 Продажбите на чешкия електромобил Skoda Citigo-e iV ще започнат в началото на 2020 година. Цените ще бъдат обявени по-късно.


Преди няколко дни ръководителят на Huawei Ричард Ю каза, че

Преди няколко дни ръководителят на Huawei Ричард Ю каза, че ...

......... използва магазина за приложения App Gallery, който компанията представи през 2018 година. Приложението за работа с този магазин ще бъде предварително инсталирано и ще работи заедно с Google Play.Очевидно е, че мобилната ОС на Huawei ще трябва да бъде съвместима с всички приложения за Android, но засега няма никакви подробности.Финансовата година за Lenovo приключи на 31-ви март през тази

Финансовата година за Lenovo приключи на 31-ви март през тази ...

......... финансова година ще изплати дивиденти в размер на 2,64 американски цента на акция или 20,5 хонконгски цента на акция.Във финансовия отчет се казва още, че компанията Lenovo е най-големият производител на персонални компютри в света с пазарен дял от 23,4% и най-голям ръст сред петте водещи производители – 9,5% годишно.


Основателят на Huawei тези дни заяви, че компанията отдавна се

Основателят на Huawei тези дни заяви, че компанията отдавна се ...

......... пет хиляди години възход и падение каква битка не би издържал китайският народ?“.Само за няколко дни това видео събра над три милиона коментара.Експертите от Московския център Карнеги изразяват надежда, че търговската война между САЩ и Китай няма да нанесе вреда на световната икономика, но е ясно, че всички ще загубят.


Действията на американското правителство по отношение на Huawei доведоха до

Действията на американското правителство по отношение на Huawei доведоха до ...

......... на корпорацията от Редмънд осигурява работата и на електронния облак Huawei Cloud, който явно също ще пострада от американските търговски санкции.За Huawei това не е особено голям пазар, понеже компанията излезе на него преди около две години, но имаше намерение след 3-4 години да заеме челните места в облачния бизнес.


WhatsApp, популярният безплатен кросплатформен месинджър, ще позволи на потребителите си

WhatsApp, популярният безплатен кросплатформен месинджър, ще позволи на потребителите си ...

......... към момента има над 1.5 милиарда използващи го. По-рано тази година Facebook анонсира плановете си за своя собствена криптовалута, която се очаква да се появи по-късно през 2019. Това обаче ще е криптовалута от типа на „стейбълкойн“ (обвързана с официалния курс на fiat парите) и неизвестните около нея са доста.


Независимата изследователка с никнейм SandboxEscaper публикува работещ експлойт за най-новата

Независимата изследователка с никнейм SandboxEscaper публикува работещ експлойт за най-новата ...

......... изтеклата една година това е вече петият експлойт на SandboxEscaper. Тя заяви, че е открила още три 0-day уязвимости с повишаване на правата и още една за напускане пределите на виртуалната среда (пясъчника). Тези уязвимости се продават при цена 60 000 всяка от тях, като валутата засега не е обявена.Уеб порталът 9to5Google цитира BBC и съобщи, че британският разработчик

Уеб порталът 9to5Google цитира BBC и съобщи, че британският разработчик ...

......... по-късно тази година, няма да бъдат засегнати от това внезапно прекратяване на бизнес отношенията. Но следващата версия на този чип ще трябва да бъде изцяло преработена, понеже няма да я има поддръжката на ARM и няма да могат да се използват технологиите, а навярно и процесорните инструкции на британската компания.


SpaceX подаде заявка до американските регулаторни органи за изстрелването на

SpaceX подаде заявка до американските регулаторни органи за изстрелването на ...

......... използва за тестове на синхронната работа на няколко от новите ракетни двигатели.Първият Starship с полезен товар на борда трябва да се отправи към Червената планета през 2022 година. След две години към Марс могат да се отправят първите хора. Starship може да транспортира 100 души плюс 150 тона полезен товар.


Microsoft официално стартира разпространяването на големия ъпдейт Windows 10 May

Microsoft официално стартира разпространяването на големия ъпдейт Windows 10 May ...

......... Enterprise и Education)Start менюто вече работи в отделен процес и с него може да се работи, дори и при срив на систематаРезервират се 7 GB за обновявания и за временни файловеWindows 10 May 2019 Update не може да се инсталира на компютърни устройства с по-малко от 32 GB дисково пространство


Google съобщи, че наскоро е открита грешка, заради която паролите

Google съобщи, че наскоро е открита грешка, заради която паролите ...

......... обикновен текст, те никога не са излизали в уеб пространството, а са били записани в сървърите на Google, достъпът до които съвсем не е лесен. Не се уточнява колко точно пароли се налага да бъдат обновени.Към днешен ден проблемът е напълно отстранен, а Google поднесе извиненията си на своите клиенти.


Компанията Mozilla представи нова версия на своя браузър Firefox със

Компанията Mozilla представи нова версия на своя браузър Firefox със ...

......... скоростта на работа, увеличена е безопасността и конфиденциалността на Firefox. Потребителите могат да блокират цифровите пръстови отпечатъци и скриптовете за добив на криптовалута. Подобрен е и режимът за поверително сърфиране. В този режим сега е възможно запомнянето на пароли и избора на разширения, които да бъдат изключени в поверителните раздели.


Поредната жертва сред американските компании, паднала след поредния рунд от

Поредната жертва сред американските компании, паднала след поредния рунд от ...

......... огромното търсене на тези електромобили и временно да спре да се занимава с роботехника, застраховане и други странични дейности на компанията.Докато Tesla трябва да решава новите възникнали проблеми, германският автомобилен гигант Volkswagen няма никакви трудности нито с финансирането, нито с компонентите, а сега за него е свободен и китайския пазар.


На 20-ти май излезе последната серия на тоталния хит –

На 20-ти май излезе последната серия на тоталния хит – ...

......... да излъчва филма „Игра на тронове“ поради търговския спор със САЩ.Ядосаните фенове, които не можаха да гледат финалната сцена на „Игра на тронове“ не са чак толкова голям проблем, като например наложените санкции. Но случилото се показва, по какъв начин търговската война може директно да оказва влияние на обикновените потребители.


Писателят Джеймс Власос разсъждава по какъв начин гласовите виртуални помощници

Писателят Джеймс Власос разсъждава по какъв начин гласовите виртуални помощници ...

......... които потребителят може да избере най-подходящия. Но гласовият помощник винаги дава само един отговор. Писателят предупреждава, че с подобна власт човечеството досега не се е сблъсквало.Интересно е, че основателят на Amazon Джеф Безос се фокусира изключително много на гласовото взаимодействие. Върху Alexa в неговата компания работят около 10 000 специалисти.


Направените в Китай дронове биха могли да изпращат важни и

Направените в Китай дронове биха могли да изпращат важни и ...

......... инфраструктурата на страната. Като се има предвид задълбочаващата се търговска война между САЩ и Китай, както и на въведените търговски ограничения срещу Huawei, CNN не изключва следващата жертва на конфликта да стане DJI. Да напомним, че през 2017 година бе въведена забрана за използването на китайски дронове от американските военни.


До края на годината в Толиати, Ставрополски район, започва серийното

До края на годината в Толиати, Ставрополски район, започва серийното ...

......... серийното производство на ZETTA започна през 2018 година. Сега се изграждат халетата и се поставя оборудването върху производствените площадки на Толиати“ – съобщават руските медии.Предполага се, че цената на електрическия автомобил ZETTA ще започва от 450 000 рубли (около $7000). Планирано е производството на до 15 000 електромобила ZETTA годишно.


По време на Build, Microsoft показа тийзър на Edge за

По време на Build, Microsoft показа тийзър на Edge за ...

......... С помощта на TouchBar е възможно преминаване от един раздел към друг, превъртане на видеото и т.н.Разработчиците споделят, че съвсем скоро ще излезе Dev версията, но нищо не се казва за първата бета или за финалната версия. Новият Edge работи на всички Mac компютри с macOS 10.12 Sierra или по-нова.


Американското правителство временно смекчи търговските ограничения срещу Huawei, въведени миналата

Американското правителство временно смекчи търговските ограничения срещу Huawei, въведени миналата ...

......... Huawei е най-големият в света производител на телекомуникационно оборудване, смартфони и друга електроника. През първото тримесечие на тази година доходите на китайския технологичен гигант достигнаха $27 милиона, а продажбите на смартфони – 59 милиона броя. По продажби Huawei изпревари Apple и вече е на второ място в света след Samsung.


Преди две години, светът стана свидетел на една от най-големите

Преди две години, светът стана свидетел на една от най-големите ...

......... в тази посока. „Този експлойт и всички кибератаки, които произтекоха от него досега, подчертава важността на навременното обновяване. Още повече, това валидира нуждата от надежно многослойно решение за сигурност, което може да направи повече от това просто да спре зловредния товар, като защитата срещу основополагащия му механизъм“, пишат от ESET.


Бъгът се дължи на неправилната работа на функцията за възстановяване

Бъгът се дължи на неправилната работа на функцията за възстановяване ...

......... възстановяване драйвери, преди да възстанови техните предишни версии. Поради несъвпадението на версиите на драйверите с номерата на версиите в системния регистър, Windows 10 се срива и не може да зареди.За всички, които са се сблъскали с този проблем, Microsoft предлага специална инструкция, в която всичко е описано стъпка по стъпка.


CNBC съобщи, че Google в продължение на вече много години

CNBC съобщи, че Google в продължение на вече много години ...

......... обещава да не продава личната информация на рекламодателите, освен ако самият потребител не е помолил за това.Но това е факт – по неясни причини Google събира информацията от Gmail за извършените покупки и я натрупва в специалната уеб страница „Покупки„. По всичко личи, че твърде малко хора знаят за това.


Миналата година Huawei закупи компоненти общо за около $70 милиарда.

Миналата година Huawei закупи компоненти общо за около $70 милиарда. ...

......... черния списък е неоснователно. Жън Чжънфей каза още, че американските санкции ще окажат ограничено влияние на бизнеса на Huawei и не могат да попречат на неговото развитие в дългосрочна перспектива.Основателят на Huawei отбеляза, че компанията ще продължи да разработва собствени чипове, за да намали влиянието на американските технологии и оборудване.


Министерството на вътрешните работи и безопасността на Южна Корея обяви,

Министерството на вътрешните работи и безопасността на Южна Корея обяви, ...

......... различния софтуер, досега използван в средата на ОС Windows. Правителството на Южна Корея счита, че миграцията към операционна система с отворен код съществено ще намали разходите на държавата, необходими за обслужването на съответната инфраструктура. Освен това, по този начин ще се избегне зависимостта от използването на само една операционна система.


TeamViewer, компанията зад популярния софтуер за отдалечена компютърна помощ, е

TeamViewer, компанията зад популярния софтуер за отдалечена компютърна помощ, е ...

......... атаките, и посредством методите на разследването не намериха доказателство за кражба на клиентска информация или други чувствителни данни – че са засегнати компютърните системи на потребителите ни или че изходния код на TeamViewer е бил манипулиран, откраднат или компрометиран по какъвто и да е друг начин“, завършва изявлението на компанията.


Както вече разбрахме, Google отне лиценза на Huawei за използването

Както вече разбрахме, Google отне лиценза на Huawei за използването ...

......... пазарните анализатори, запасите ще стигнат за около 3 месеца. Това време е достатъчно, за да се прецени, дали блокирането е временно или перманентно, и да се състави съответната стратегия. Засега Microsoft не коментира бъдещите отношения с Huawei, но вероятни и софтуерният гигант ще трябва да спре бизнеса си с Huawei.


Въпреки че Apple засега успява да избегне последствията от търговските

Въпреки че Apple засега успява да избегне последствията от търговските ...

......... го позволи. Това не е първият бойкот срещу Apple. През месец декември някои китайски компании заплашиха своите работници и служители с уволнение, ако използват iPhone. В същото време на служителите, които се отказват от смартфоните на Apple, работодателите предлагаха изгодни субсидии за закупуване смартфоните на Huawei. Търговските войни усложниха ситуацията.


През месец май частните криптовалутни инвеститори и блокчейн гиковете очаровано

През месец май частните криптовалутни инвеститори и блокчейн гиковете очаровано ...

......... от активите ще покрият 100% от целия портфейл.Струва си и внимателно да се следят трендовете на дигитализация на активите. В тази сфера се очаква да се появи компания, която да предложи съвсем нова финтех идея и ще е приятно и печелившо да се участва в нейния ръст. По материали на Forbes


Германското издание Handelsblatt съобщи, че Volkswagen е променил производствените си

Германското издание Handelsblatt съобщи, че Volkswagen е променил производствените си ...

......... изкопаеми, подходящи за някои компоненти на електромобилите. Но Skoda се отказа да изгражда каквото и да било в Украйна и се очаква Volkswagen да изгради фабриките си в Чехия, Словакия, България, Полша и другите страни от Източна Европа, в които инвестиционната привлекателност и спазването на законите са на по-високо ниво.


Tesla подготвя мащабно съкращение на разходите. Илън Мъск заедно с

Tesla подготвя мащабно съкращение на разходите. Илън Мъск заедно с ...

......... тримесечие. Компанията има резерв от $2,2 милиарда, но тези средства може да се окажат недостатъчни.В същото време конкурентите на Tesla са готови да се борят за пазара на електромобили. Така например германският автомобилен гигант Volkswagen няма никакви проблеми с парите, нито с доставката на компоненти за своя потенциален хит ID.3.


Още малко и някои потребители ще започнат да вярват, че

Още малко и някои потребители ще започнат да вярват, че ...

......... да си запазват точен час за зареждане на електромобила.Юристите на Google заявиха, че платформата Android Auto е създадена с идея за по-добра безопасност, която да доведе до минимум всички възможни фактори, които биха могли да отвлекат вниманието на водача.Разследването на антимонополните органи трябва да приключи на 30 май 2020 година.


Важен е преходът от индустрии, зависещи от хората към индустрии,

Важен е преходът от индустрии, зависещи от хората към индустрии, ...

......... да научат онези неща, които биха им позволили да се конкурират с машините или трябва да се опитат да се превърнат в хора, способни да създават машини“.В рамките на форума за четвърти път ще бъдат връчени и българските технологични Оскари – наградите за иновации, технологии и аутсорсинг за 2019 година.


Грешката е свързана с добавянето на .gov.uk в списъка с

Грешката е свързана с добавянето на .gov.uk в списъка с ...

......... 10 версия 1703), KB4494440 (Windows 10 версия 1607), KB4494440 (Windows Server 2016).Специалистите на Microsoft работят върху отстраняването на проблема.HSTS (HTTP Strict Transport Security) е механизъм, форсирано активиращ защитена връзка чрез HTTPS протокола. Тази политика за информационна безопасност дава възможност веднага да се осъществи обезопасена връзка, вместо използването на HTTP протокола.


Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп включи китайския технологичен

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп включи китайския технологичен ...

......... твърде силното желание за икономии днес поставя страната в зависимо положение. Днес Amazon, Facebook, Google и другите големи американски компании започнаха прокарват през океана собствени кабели, за да намалят зависимостта си от Китай. Но за да бъдат заменени всички китайски кабели с американски, ще са необходими години и трилиони долари.


Системите за автоматизирано проектиране (CAD) дават възможност за създаване, модифициране,

Системите за автоматизирано проектиране (CAD) дават възможност за създаване, модифициране, ...

......... на командата:sudo apt install qcad Разгледахме 10-те най-популярни CAD аналози за Linux към средата на 2019 година. Ако възнамерявате да се занимавате професионално или с лични цели с CAD системи, то този списък с програми може да ви помогне. Ако знаете още някоя от подобен род, споделете, за да умножим познанието.


Tesla започна безжичното разпространяване на ново обновяване на фърмуера на

Tesla започна безжичното разпространяване на ново обновяване на фърмуера на ...

......... на територията на Китай – единият в Шанхай, а другият – в Хонконг. И двата електрически автомобила са били паркирани в платен паркинг. Огънят е засегнал само няколко модула с акумулаторни батерии, като почти целият акумулаторен блок е останал здрав. И двата инцидента подробно се разследват от експертите на Tesla.


Да се разговаря на чужд език става малко по-лесно благодарение

Да се разговаря на чужд език става малко по-лесно благодарение ...

......... се използва за съхраняване на тембъра и динамиката на говорещия, но за чуждия език. Преведената реч все още звучи доста роботизирано, но много ефективно предава основните особености на гласа на говорещия. В страницата на Google Research в GitHub са дадени примери на използването на новата система за директен превод Translatotron.


Компанията NVIDIA публикува своя отчет за поредното финансово тримесечие, като

Компанията NVIDIA публикува своя отчет за поредното финансово тримесечие, като ...

......... събира информация от различните криптовалутни пазари, показа цена на първата криптовалута $7273,74 при спад от 9,18%.Счита се, че ръстът на биткойна се дължи на търговската война между САЩ и Китай. Основната криптовалута поскъпна точни когато Тръмп обяви новите мита за китайските стоки, а Китай съобщи, че ще предприеме аналогични мерки.


Компаниите Sony и Microsoft приключват тази седмица с твърде неочаквано

Компаниите Sony и Microsoft приключват тази седмица с твърде неочаквано ...

......... елементи на изкуствен интелект и при полупроводниковата продукция. Предвижда се разработването на нови интелигентни решение на базата на Azure AI за сензорите на Sony и използване на най-новите платформи и инструменти на изкуствения интелект на Microsoft в потребителските продукти на Sony за осигуряване на интуитивно понятен и удобен потребителски интерфейс.


Китайските учени представиха резултатите от първичния анализ на пробите, взети

Китайските учени представиха резултатите от първичния анализ на пробите, взети ...

......... като например желязо и манган, а може би и някои други. Но досега мантията на Луната си остава недостъпна за изследване.На 3-януари тази година китайската сонда Чанъе-4 кацна в кратера фон Карман, който се намира в басейна Ейткен. Това е първият апарат, извършил меко кацане на обратната страна на Луната.


Смарт стаята е на пл. Света Неделя до събота и

Смарт стаята е на пл. Света Неделя до събота и ...

......... поколение умни жилища и инвестиции, каквито им предлагаме с FOHAR. Горедеем се с жилищния проект FOHAR, тъй като той доказва иновативното мислене, на Europroperty и се отличава с тeхнологично устойчиви и иновативни решения за модерните градски хора.”, сподели Христо Чепишев за мястото на FOHAR в портфолиото от инвестиции на Europroperty.


SpaceX сподели някои подробности за своята програма Starlink и съобщи

SpaceX сподели някои подробности за своята програма Starlink и съобщи ...

......... на САЩ. С 24 изстрелвания могат да се обхване по-голямата част от населението на планетата. 30 изстрелвания на ракетата ще са достатъчни за цялата Земя.През месец декември миналата година в ниска околоземна орбита бе изведен китайския сателит Hongyun-1, който е първият от 156-те космически апарата от китайския проект, конкуриращ Starlink.


Google стартира новия уеб портал „Пътувания„,в който са обединени всички

Google стартира новия уеб портал „Пътувания„,в който са обединени всички ...

......... (www.google.com/travel), може да се следи прогреса на пътешествието с помощта на мобилно приложение.В опцията Разглеждане се предлагат пътеводител, Интересни предложения и Планиране на пътуване.В раздела Полети е възможно да се избере колко души ще пътуват, откъде и накъде да бъде полетът, класата, авиокомпанията, цените, разписанията, летищата за връзка и т.н.


Китай забрани достъпа до онлайн енциклопедията Уикипедия на всички езици.

Китай забрани достъпа до онлайн енциклопедията Уикипедия на всички езици. ...

......... и Google.През месец април 2017 година Уикипедия бе забранена и в Турция, понеже според властите, ресурсът е част от информационната кампания за очерняне на страната на международната арена.Китайската цензура е известна със своята твърдост. Според рейтинга на Freedom House, Китай има най-ниско ниво на свободата в интернет, в глобален мащаб.


За потребителите, инсталирали пачовете за Spectre Variant 2, защитата Retpoline

За потребителите, инсталирали пачовете за Spectre Variant 2, защитата Retpoline ...

......... Spectre Variant 2 са инсталирани по подразбиране за Client SKUОбновяванията Spectre Variant 2 са инсталирани по подразбиране на Server SKUИнсталирани са обновяванията, добавящи съответните промени в микрокода и фърмуеритеПри използването на технологията Retpoline, потребителите с по-стари компютри с инсталирани пачове за Spectre Variant 2 няма да имат проблеми с производителността.


Министерството на търговията включи китайският технологичен гигант Huawei и още

Министерството на търговията включи китайският технологичен гигант Huawei и още ...

......... търговията бе наредено да забранява сделките, които създават неприемлив риск за националната безопасност на САЩ. Конкретни държави в указа не се споменават, но се счита, че той има за цел да спре най-вече китайските компании, по-точно Huawei и ZTE. Huawei заяви, че това решение ще навреди и на американските потребители.


Светът изглежда шокиран от това, че WhatsApp превърна всеки смартфон

Светът изглежда шокиран от това, че WhatsApp превърна всеки смартфон ...

......... харесал Telegram, разказва на своите приятели. И ако всеки един убеди трима свои приятели да премахнат WhatsApp и да започнат да използват Telegram, то Telegram ще стане по-популярен от WhatsApp.Всичката алчност и лицемерие ще свършат. Ще започне ера на свобода и неприкосновен личен живот. Тази ера е по-близо, отколкото изглежда.


Преди няколко часа тестерите на операционната система Windows 10 получиха

Преди няколко часа тестерите на операционната система Windows 10 получиха ...

......... 10 ще бъде включена обновена версия на Paint с нови възможности за улеснена навигация. Тези нововъведения са предназначени предимно за хората с физически ограничения, които трудно работят с компютърната мишка.С бутоните за стрелки може да управлява курсора, с интервала се избира инструмента, а Ctrl със стрелките извършва скрол на изображението.


Дали заради последните излъчвания на Бионсе на живо, или заради

Дали заради последните излъчвания на Бионсе на живо, или заради ...

......... City, и много други. YouTube Premium е безплатен за период от един месец, срещу 10.99 лв. на месец след това или 16.99 лв. на месец със “Семеен план”. Може да свалите YouTube Music от Play Store и App Store от днес и е достъпен на music.youtube.com.YouTube Premium е наличен на youtube.com/premium.


Основателят на китайския технологичен гигант Huawei обеща да затвори компанията,

Основателят на китайския технологичен гигант Huawei обеща да затвори компанията, ...

......... Reuters, очаква се американският президент Доналд Тръмп да подпише указ, забраняващ на американските производители да използват оборудване, което е заплаха за националната сигурност. Указът явно ще важи и за Huawei.Властите на Великобритания обмислят отлагане на разгръщането на 5G мрежата в страната, ако бъдат наложени ограничения в използването техниката на Huawei.


Преди сто години, през месец май 1919 година, британският астроном

Преди сто години, през месец май 1919 година, британският астроном ...

......... физикът теоретик Питър Клоуз от Мейнския университет в Ирландия, направи повторни измервания и подробен статистически анализ с помощта на мощните компютри на университета. Резултатите на Едингтън се оказаха верни.По този начин, фотографските плаки от 1919 година обявиха началото на един нов век, в който цари теорията на относителността на Айнщайн.


15 май 2019-а е датата, която ще запомним с окончателното

15 май 2019-а е датата, която ще запомним с окончателното ...

......... които ще променят прилаганите от тях цени за частни клиенти, следва да информират своите клиенти за това обстоятелство, като публикуват информация на страниците си в интернет и в магазините от търговската мрежа, както и по друг подходящ начин. Приложимите цени следва да се посочват в сключваните индивидуални договори с потребители.


Българската софтуерна компания „Перси“ ООД предостави четири сървъра, които обслужват

Българската софтуерна компания „Перси“ ООД предостави четири сървъра, които обслужват ...

......... сигурност. Това е резултат от значителен напредък в дизайна на входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии. Системите позволяват гъвкав подход при проектирането на конфигурации, подходящи за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект.


Google обяви, че съвсем скоро в мобилните устройства, работещи по

Google обяви, че съвсем скоро в мобилните устройства, работещи по ...

......... се появят и в главната страница на Google за мобилни устройства. Интернет гигантът допълва, че планира да започне да показва Showcase Shopping рекламите в своите онлайн услуги, първоначално в Google Images, YouTube и в новинарската си емисия. Очаква се по-късно реклами да се появят и в останалите услуги на компанията.


Виртуалната галерия на популярната българска художничка Йоанна Викторова – Drawly

Виртуалната галерия на популярната българска художничка Йоанна Викторова – Drawly ...

......... 15 юни на „Г.С.Раковски“ 182 в столицата.В изложителите се включва и най-голямата компания за захарни изделия у нас – „Престиж-96“, които имат няколко AR продукта.Организатор на събитието е Press Start – водещата агенция за игри и високи технологии в България, а основни медийни партньори са сп. „Мениджър“, Kaldata.com и Arx.bg.


С помощта на тази уязвимост във WhatsApp хакерите могат да

С помощта на тази уязвимост във WhatsApp хакерите могат да ...

......... модифицира, за да се скрие тази дейност.CVE-2019-3568 засяга версиите WhatsApp за Android (до версия 2.19.134), WhatsApp Business за Android (до 2.19.44), iOS (до 2.19.51), WhatsApp Business за iOS (до 2.19.51), WindowsPhone (до 2.18.348) и WhatsApp за Tizen (до 2.18.15).Уязвимостта е използвана за инсталирането на шпионската програма Pegasus. Компанията води разследване.


Средствата ще бъдат изразходвани в две направления: тежката ракета SLS

Средствата ще бъдат изразходвани в две направления: тежката ракета SLS ...

......... да се използват SpaceX на Илън Мъск и Blue Origin на Джеф Безос. Разбира се, новото финансиране не отменя полетите на двете частни компании.Първото изстрелване на SLS е планирано за 2020 година и може би съвсем скоро ще разберем защо така изведнъж всички се опитват максимално най-бързо да достигнат Луната.


Агенцията за нови военни технологии DARPA възнамерява съвсем скоро да

Агенцията за нови военни технологии DARPA възнамерява съвсем скоро да ...

......... се, не е изключено новият ИИ да се използва и в стандартните бойни самолети.Според експертите, обучаването на новия изкуствен интелект няма да е сложно. При въздушния бой действат ограничен брой фактори, които е необходимо да бъдат отчетени. Това са правила, базирани на аеродинамиката и на характеристиките на самите бойни самолети.


.td_uid_42_5cda91c987211_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cda91c987211_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Върховният съд на САЩ реши, че

.td_uid_42_5cda91c987211_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cda91c987211_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Върховният съд на САЩ реши, че ...

......... Apple загуби някои от тях, ще трябва да намали 30 процентната комисионна за приложенията на разработчиците и да плаща обезщетения. Аналитиците са на мнение, че има само три неща, които биха намалили апетита на Apple: конкуренцията, съдебните искове и контрола от страна на регулаторните органи. .td_uid_43_5cda91c9875f1_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cda91c9875f1_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}


.td_uid_42_5cda722aa3ef8_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cda722aa3ef8_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Amazon вероятно е готов да съкрати

.td_uid_42_5cda722aa3ef8_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cda722aa3ef8_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Amazon вероятно е готов да съкрати ...

......... работата на конвейера е толкова досадна и изтощителна, че хората не издържат дълго. По този начин Amazon постепенно ще ги замени с роботи, които могат да работят с бързо темпо 24 часа в денонощието. Очаква се изцяло роботизирани складове да се появят след 10 години. .td_uid_43_5cda722aa4286_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cda722aa4286_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}


.td_uid_42_5cda65392dcc1_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cda65392dcc1_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}През нощта срещу 14-ти май, основната

.td_uid_42_5cda65392dcc1_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cda65392dcc1_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}През нощта срещу 14-ти май, основната ...

......... достигна $238 милиарда.В сутрешните часове CoinDesk показва, че цената на биткойна е на ниво 8 011,76 при ръст 13,41%.Засега не се знае на какво точно се дължи непрекъснатия ръст на биткойна. Преобладава мнението, че основната причина е задълбочаващата се търговска война между САЩ и Китай. .td_uid_43_5cda65392df24_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cda65392df24_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}