Космическата компания на Илън Мъск ще извежда в космоса най-ценните

Космическата компания на Илън Мъск ще извежда в космоса най-ценните ...

......... милиона. Сателитът ще извършва мониторинг на климатичните условия от орбита на височина 1300 км. Цената на този сателит е $359 милиона.След това, през месец август 2017 година предстои извеждането в орбита на сателита TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite). TESS разполага с оборудване за търсене на екзопланети в различните звездни системи.


YouTube все още се бори с неприличните коментари под детските

YouTube все още се бори с неприличните коментари под детските ...

......... е изчистила всичко. Проверката на съдържанието на YouTube разчита на комбинация от изкуствен интелект и човешки надзор, които не винаги могат да изгладят всички недостатъци, а много нови видеоклипове сами по себе си са законни. Компанията ще се нуждае от по-агресивен мониторинг, ако очаква да избегне подобни инциденти в бъдеще.


Специалистите на компанията Check Point публикуваха информация за критична уязвимост

Специалистите на компанията Check Point публикуваха информация за критична уязвимост ...

......... става възможно да се постави файл с вредоносен код в папката за автоматично стартиране на програмите на Windows, който ще се стартира при всяко зареждане на операционната система. В края на месец януари излезе версия WinRAR 5.70 Beta 1, в която уязвимостта е премахната. Библиотеката UNACEV2.dll вече не се използва.


Популярното уеб издание The Washington Post съобщи, че президентът на

Популярното уеб издание The Washington Post съобщи, че президентът на ...

......... надпревара във въоръжаването. През месец юни миналата година Тръмп заяви, че САЩ е лидер в космоса и няма да позволи на Китай, Русия и която да било друга страна да изпревари Америка. А през месец август 2018-та година вицепрезидентът Майк Пенс официално обяви, че започва създаването на новия род войски.


Знаете, че сме 2019 г., когато обувките ви имат технически

Знаете, че сме 2019 г., когато обувките ви имат технически ...

......... неприятния проблем скоро. В същото време, той илюстрира нарастващ проблем с възхода на свързаните устройства: можете да срещнете технически проблеми с обувки и други стоки, за които в миналото не бихте се замисляли. Самостоятелно завръзващите се обувки могат да бъдат красиви, когато работят, но особено разочароващи, когато не го правят.


Всички, на които закупуването на началната конфигурация на електромобила Model 3

Всички, на които закупуването на началната конфигурация на електромобила Model 3 ...

......... са напълно настроени и масовото производство е в началото. Очевидно, вече е достигнат етапът, когато влиянието на лизинга върху финансовите резултати на Tesla вече не е критично. Навярно датата на стартирането на лизинговата програма ще бъде избрана по такъв начин, че нейното влияние върху тримесечните финансови резултати да е минимално.„Социалните мрежи няма да ни спасят от астероида, който се

„Социалните мрежи няма да ни спасят от астероида, който се ...

......... се, светът може да се справи с тази заплаха, но само при развитието на нови знания и технологии. И накрая, в моята мечта, човечеството все пак осъзнава, че социалните мрежи наистина могат да направят някои хора много богати, но няма да спасят планетата. За тази цел са необходими фундаментални открития.


САЩ се опитва да убеди своите съюзници от Евросъюза да

САЩ се опитва да убеди своите съюзници от Евросъюза да ...

......... се превърне в удар срещу САЩ. WSJ добавя, че службите на САЩ вече са уверени, че са успели да окажат необходимия натиск на своите съюзници и са привлекли на своя страна мобилните оператори на Германия, Китай и Япония.Това събитие е просто поредният епизод от търговската война между САЩ и Китай.


През следващите няколко дни в руската социална мрежа ВКонтакте ще

През следващите няколко дни в руската социална мрежа ВКонтакте ще ...

......... на над 100 милиона потребители и е очевидно, че AliExpress ще обхване по-голямата част от руснаците.Интеграцията на AliExpress в интерфейса на ВКонтакте става в рамките на подписания договор от страна на Alibaba, Mail.Ru Group, Мегафон и РФПИ през месец септември 2018 година. Договорът предвижда създаването на съвместното предприятие AliExpress Russia.


Основателят на Huawei Рен Женгфей съобщи в интервю за BBC,

Основателят на Huawei Рен Женгфей съобщи в интервю за BBC, ...

......... 5G технологиите на Huawei е сериозен риск, понеже правителството на Китай може да застави компанията да събира и подава чувствителна информация.Но преди седмица Huawei излезе с контра теза, че САЩ прави това, защото с неговото оборудване американските служби няма да могат да шпионират и подслушват потребителите, бизнеса и държавните структури.


Екипът на космическата мисия InSight от 11-ти февруари тази година

Екипът на космическата мисия InSight от 11-ти февруари тази година ...

......... ще се използва за премахването на специфичните шумове, които биха могли да окажат влияние върху показателите на сеизмографа и HP3. Едновременно с това, двата сензора извършват мониторинг на времето на Марс.Данните за вятъра и температурата на Марс са достъпни от 11-ти февруари тази година в специалната уеб страница на НАСА.Експерти от HeleCloud ще положат основите от теоретични и практични

Експерти от HeleCloud ще положат основите от теоретични и практични ...

......... интерфейси, свързани с тях. По време на семестъра ще бъдат разгледани и различни аспекти от сигурността при използване на AWS, както и моделът за разпределена отговорност.В края на курса студентите ще са придобили достатъчно знания и умения, покриващи изискването за сертификационния изпит на Амазон „AWS Certified Solution Architect – Associate”. 


Изложени са наблюденията, мненията и съветите на популярния уеб дизайнер,

Изложени са наблюденията, мненията и съветите на популярния уеб дизайнер, ...

......... да били мениджъри от подобен тип. Други считат, че вграденият в Chrome мениджър на пароли е достатъчен за всичко. Но трябва да признаем, че различните нови форми за логване в интернет сайтовете не са се появили просто така, и всеки шаблон е направен с определена цел. А вие какво мислите?


Американската агенция по храните и лекарствата издаде официално предупреждение към

Американската агенция по храните и лекарствата издаде официално предупреждение към ...

......... убедителни клинични доказателства“, че вливането на „млада“ кръв, в частност, е полезно. Така както винаги, в живота няма преки пътища – вместо да търсят рецепта за подмладяване, хората чисто и просто трябва да положат малко повече усилия, за да живеят здравословно, както и да приемат факта, че всички ние остаряваме.


GandCrab е един от най-разпространяваните криптовируси днес. Рансъмуер заплахата е

GandCrab е един от най-разпространяваните криптовируси днес. Рансъмуер заплахата е ...

......... ако сте станали жертви на рансъмуер атака, то не плащайте откуп, тъй като по този начин престъпниците биват стимулирани да продължат с действията си. Ако към момента на инфектиране няма достъпен декриптиращ инструмент, може би е добре да не изтривате данните си, а да изчакате да се появи съответно решение.


По случай своя 100-годишен юбилей френският автомобилен производител Citroen е подготвил

По случай своя 100-годишен юбилей френският автомобилен производител Citroen е подготвил ...

......... С негова помощ автомобилът може да бъде отключен, а в купето е направена специална ниша, в която да се постави мобилното устройство.Ami One Concept е разработван като електромобил за каршеринг, но сега се предвижда и лизинг.Електромобилът Ami One Concept ще бъде официално представен през месец март на автосалона в Женева.GM официално пуска на пазара компактните сгъващи се електрически колела,

GM официално пуска на пазара компактните сгъващи се електрически колела, ...

......... Merge, който потребителите могат да сгънат и преобръщат на две колела, ако искат, ще коства на купувачите между 3350 евро и 3400 евро (около 3900 долара). И двата модела вече са налични за предварителна заявка на Bike Exchange и ще започнат да се доставят през второто тримесечие на 2019 г.


Създателите на браузъра Google Chrome тестват новата функция Skip best

Създателите на браузъра Google Chrome тестват новата функция Skip best ...

......... поредица от задачи с нисък приоритет, които с времето се увеличават и консумират доста RAM. Натрупалите се в този режим задачи ще се изпълнят при изключването на браузъра. Сред задачите с нисък приоритет са телеметрията, изчистването на дисковия кеш, записа на потребителските данни на диска и обновяване компонентите на браузъра.


На 12-ти март и на 9-ти април ще излязат ъпдейти

На 12-ти март и на 9-ти април ще излязат ъпдейти ...

......... работещи под управлението на операционните системи Windows 7 SP1, Windows Server 2008 R2 SP1 и Windows Server 2008 SP2. Според тази информация, софтуерният гигант ще представи две различни обновявания за Windows 7 SP1 и Windows Server 2008 R2 SP, които ще излязат съответно на 12 март и на 9 април.


Китайските учени разработват орбитална слънчева електроцентрала, която ще генерира електрическа

Китайските учени разработват орбитална слънчева електроцентрала, която ще генерира електрическа ...

......... изгради своята космическа слънчева електроцентрала Китай трябва да реши редица проблеми. Така например, разчетите показват, че масата на електрическата централа ще бъде около 1000 тона – два и половина пъти повече от МКС. Но навярно всичко вече е подготвено, щом започва строежът на наземната станция за приемане на лазерните лъчи.


Продължаваме да разглеждаме най-популярните GUI за GNU/Linux. Вече се спряхме

Продължаваме да разглеждаме най-популярните GUI за GNU/Linux. Вече се спряхме ...

......... с помощта на смартфон. Показването на презентации е много удобно, а и използването на компютъра значително се улеснява. Зад KDE е цялото дълго минало на най-старата графична среда за Linux, като бъдещето пред нея също изглежда светло. Споделете опита и мненията си за KDE и за Plasma, за да умножим познанието.


Microsoft продължава с тясната интеграция между Windows 10 и Линукс.Още

Microsoft продължава с тясната интеграция между Windows 10 и Линукс.Още ...

......... бъдеще ще се промени.Но не, ако имате на машината си две операционни системи – Windows 10 и Ubuntu, да речем – това не значи, че ще може да достигате и оперирате с данните си в EXT4 дяла на Ubuntu. Само с тези данни, които се намират в WSL дистрибуцията ви.


Програмата на китайското правителство за пропаганда, която наскоро стана огромен

Програмата на китайското правителство за пропаганда, която наскоро стана огромен ...

......... използват своите идентификационни данни за влизане в Xuexi Qiangguo.Приложението е било изтеглено над 43.7 милиона пъти на устройства Apple и Android, откакто бе пуснато през януари, според оценките на статистическата консултантска компания Qimai, базирана в Пекин.Не е ясно дали Alibaba печели пари от приложението или кой е инициирал неговата разработка.


Вече всички разбраха, че Илън Мъск излезе от компанията OpenAI

Вече всички разбраха, че Илън Мъск излезе от компанията OpenAI ...

......... полезно. С него може да се пишат по-качествени програми за разпознаване на гласа и да се подобрят виртуалните асистенти.OpenAI бе споделила, че планира да направи дискусия с учени по повод нуждите и вредите на GPT програмата. Преди това обаче фирмата ще се сдържа от публични изяви за около половин година.


Google явно си припомни принципа Don’t be evil и се

Google явно си припомни принципа Don’t be evil и се ...

......... значително ускоряват зареждането на уеб страниците – в редица случаи над два пъти.Девлин Кронин, специалист от екипа на Google каза, че това е само временно решение. След като Manifest V3 бъде доработен, той ще бъде предложен за обсъждане, след което ще бъдат взети предвид всички забележки и искания на разработчиците.


Дългогодишен бъг в Incognito Mode на Chrome позволяваше на сайтовете

Дългогодишен бъг в Incognito Mode на Chrome позволяваше на сайтовете ...

......... бъде премахнат изцяло, което може да се случи, ако Google реши, че API не прави нищо повече от разкриване на потребителите в режим „инкогнито“. Засега това решение ще се появи първо като експериментална функция в Canary версията на Chrome 74. С малко късмет, функцията ще бъде стандартна за Chrome 76.


Експертите на Google официално заявиха, че защитата от използването на

Експертите на Google официално заявиха, че защитата от използването на ...

......... Spectre, на практика независимо от използваната в атакувания компютър процесорна фамилия.„Ние сме уверени, че спекулативните уязвимости в съвременния хардуер обезсмислят мерките за осигуряване на конфиденциалността, реализирани на ниво програмни езици. Не съществуват начини за пълноценна защита от хардуерните уязвимости с помощта на софтуерни методи“ – подчертаха експертите на интернет гиганта.


Във фокуса на конференцията „Knowledge City 2019 – градове на

Във фокуса на конференцията „Knowledge City 2019 – градове на ...

......... с подкрепата на: ABB, Mnemonica и хотел International. Институционални партньори: Sofia Investment Agency, Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС), Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА), Клъстър София Град на знанието и Камара на архитектите в България (КАБ). Медийни партньори: Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, Градът Медиа Груп.


Мащабното разследване на най-голямата в света социална мрежа продължи 18

Мащабното разследване на най-голямата в света социална мрежа продължи 18 ...

......... трите най-значими за съдбата на страната събития: референдумите за независимост на Шотландия и излизането на Британия от Евросъюза, както и на изборите от 2017 година.Независимо от козметичните промени в своята политика, Facebook продължава да поставя интересите на бизнеса и акционерите по-високо от човешките права на своите над 2 милиарда потребители.


Най-новата професионална версия на ОС Windows 10 умело съчетава силните

Най-новата професионална версия на ОС Windows 10 умело съчетава силните ...

......... лесно.Сами проверете, колко са лесни и колко бързо се изпълняват поръчките в G2deal.com. Кодовете на електронните купони важат ограничено време и не изпускайте да спестите допълнително.G2DEAL най-отговорно заявява, че всичките закупени онлайн продуктови ключове са валидни. Ако имате каквито и да било въпроси, винаги можете да изпратите имейл на [email protected]


Слуховете за закупуването на Netflix от Apple датират поне от

Слуховете за закупуването на Netflix от Apple датират поне от ...

......... се вписват идеално в дневния ред на Apple. Но само защото две части съвпадат на теория не означава, че те ще го направят на практика. Само Тим Кук знае дали Apple ще се опита да придобие Netflix. Казано накратко, нещата обикновено не са толкова прости, както ги изкарват някои анализатори.


Компанията, разработваща най-пробивните технологии в областта на изкуствения интелект, остана

Компанията, разработваща най-пробивните технологии в областта на изкуствения интелект, остана ...

......... хора. Второ, милиардерът не е съгласен с някои проекти, които OpenAI възнамерява да реализира. Мъск не съобщи повече подробности по тази тема.Но е добре известно неговото убеждение, че изследванията от този род са опасни, възможно е да доведат до техногенна катастрофа и да поставят човечеството на на нивото на маймуните.


Миналата седмица, Microsoft премахна от Store осем приложения, копаещи Monero

Миналата седмица, Microsoft премахна от Store осем приложения, копаещи Monero ...

......... във фонов режим интернет адрес, за да бъде стартиран GTM, легитимен инструмент, с който разработчиците могат да инжектират JavaScript динамично в своите програми. Всичките осем приложения делят общ ключ и се свързват към една и съща отдалечена локация, JavaScript библиотека за добив на криптовалута – версия на библиотеката на Coinhive.


Макар и да не са толкова активни на полето на

Макар и да не са толкова активни на полето на ...

......... средства. Именно последната посочена характеристика, може и да е привлякло Amazon, които търсят партньор за амбициите им в разносната търговия. Само за миналото тримесечие, Amazon са отделили девет милиарда долара за осъществяване на доставки, а наскоро от компанията се похвалиха с добавянето на нови транспортни самолети, които вече наброяват 50.


Купувайки си спортна фланелка, вие се надявате, че любимият ви

Купувайки си спортна фланелка, вие се надявате, че любимият ви ...

......... промени до 2038 г. Тогава няма да купувате такива аксесоари във фен магазина на отбора си. Гъвкавата електронна хартия вече е практическа реалност и няма да е нереално да виждаме подобно облекло в бъдеще, дори и да не може напълно да отразява променящите ви лоялност чрез новите цветове на екипа.


Идеята осъдените да носят GPS гривни не е нова, но

Идеята осъдените да носят GPS гривни не е нова, но ...

......... посочват прецизно къде са индивидите в дадена сграда. Но тази мярка явно ще е неприятна за хора, осъдени за малки провинения, които ще бъдат наблюдавани ежедневно във всяка една минута. Не че някой би проявил голяма симпатия към положението им, но определено личното им пространство може да бъде сериозно накърнено.


Социалната мрежа Reddit привлече още $300 милиона инвестиции, след което

Социалната мрежа Reddit привлече още $300 милиона инвестиции, след което ...

......... страна на китайската Tencent, понеже потребителите предположиха, че това ще стане причина за ограничаване свободата на словото. Но Reddit с гордост нарича себе си „Главната интернет страница“, като нейните потребители ценят изключително много свободата на словото.Интересно е, че Китай Reddit е блокирана, подобно на редица други големи международни онлайн услуги.


Руските специалисти завършиха тестовите изпитания на малогабаритен ядрен ракетен двигател.

Руските специалисти завършиха тестовите изпитания на малогабаритен ядрен ракетен двигател. ...

......... компютърна система за следене релефа на ландшафта. Първите изпитания на Буревестник бяха проведени миналата година на централния полигон на Русия, намиращ се в Нова Земя. Той е изграден през 1954 година и до 1990 година се използваше за изпитания на ядрени оръжия. Новата ракета може да носи боен ядрен заряд.


Компанията PullString от Сан Франциско се прочу покрай гигантите Amazon

Компанията PullString от Сан Франциско се прочу покрай гигантите Amazon ...

......... сто милиона долара. От друга страна трябва да е сравнително повече от 44 милиона (рисковия капитал на фирмата). Вече няма да е изненадващо, ако в следващите години научим за Apple алтернатива на Google Duplex функционалността на Assistant или за други нови способности на Siri, конкуриращи си с Google и Amazon.


Способността на алгоритмите с елементи на изкуствен интелект да генерират

Способността на алгоритмите с елементи на изкуствен интелект да генерират ...

......... с използването на изкуствени лица в порно съдържание, снимано без знанието на субектите. След въвеждането на технологията в бита, обществото има основание да се съмнява във всичко, което излиза в медиите. Според някои научни групи софтуерът може да се използва в създаването на материали за политическа пропаганда и злонамерени кампании.


Както стоят нещата в момента, знаем много малко за сериала

Както стоят нещата в момента, знаем много малко за сериала ...

......... Камерън, Джордж Р. Р. Мартин, Гилермо дел Торо, Джеймс Уан и Гари Гигакс, създателят на Dungeons & Dragons.Това е частта от новината, където обикновено ви казваме кога можете да стартирате стрийминга на сериала, но всичко, което можем да предложим за сега по тази тема, е сърдечна усмивка и свити рамене.


Досега мисионерите на мормоните имаха право само да използват телефонни

Досега мисионерите на мормоните имаха право само да използват телефонни ...

......... правилата: разширените комуникации трябва да помогнат на семействата да поддържат връзка и да дадат тласък на мисионерите, които се чувстват носталгично. Индиректно, това е и признание, че комуникационните технологии са се променили – има цяло поколение мисионери, които вече са израснали със смартфони и могат да предпочетат видеоповикване вместо имейл.


Макар че вероятно няма да има нови епизоди на Doctor

Макар че вероятно няма да има нови епизоди на Doctor ...

......... клипове на Горилаз.Doctor Who: The Runaway е написана от Виктория Асаре-Арчър, режисирана от Матиас Челебург и включва музика от композитора Сегун Акинола. Все още няма информация кога ще бъде премиерата и на какви платформи ще бъде достъпен епизода, но се очаква в следващите месеци да имаме повече яснота по въпроса.


Американската космическа агенция възнамерява през 2024 година да изпрати на

Американската космическа агенция възнамерява през 2024 година да изпрати на ...

......... Илън Мъск каза, че „Трябва да достигнем Луната колкото е възможно по-бързо„, но тогава медиите не обърнаха особено внимание на тези думи. Явно в естествения спътник на Земята е открито нещо ново, което си струва изразходването на толкова много ресурси. Какво може да е това, навярно ще разберем съвсем скоро.


Излезе обновяването Ubuntu 18.04.2 LTS, в което значително е подобрена

Излезе обновяването Ubuntu 18.04.2 LTS, в което значително е подобрена ...

......... и на графичния стек се използва rolling модела – предишните ядра се запазват до излизането на следващата LTS дистрибуция на Ubuntu.Прехвърлянето на инсталираните към днешен ден дистрибуции на Ubuntu могат да се прехвърлят към новите ядро и графичен стек и с помощта на следната команда:sudo apt-get install --install-recommends linux-generic-hwe-18.04 xserver-xorg-hwe-18.04


Във руската социална мрежа ВКонтакте бе открит и успешно използван

Във руската социална мрежа ВКонтакте бе открит и успешно използван ...

......... откъдето биха могли да идват скриптове и други подобни. При Facebook например, тази политика е добре настроена и там са невъзможни пробиви с използването на код, вграден в изображенията, както стана сега във ВКонтакте.Днес пресслужбата на ВКонтакте съобщи, че уязвимостта е била оправена само за 20 минути, и се извини.


Facebook е изправен пред рекордна глоба за последните си пропуски

Facebook е изправен пред рекордна глоба за последните си пропуски ...

......... разшири през последните месеци, тъй като станаха ясни повече публични пропуски по отношение на неприкосновеността на личния живот.Някои от злополуките могат да доведат до нарушение на споразумение от 2011 г. между Facebook и ФТК, което изисква компанията да получи съгласие от потребителите, преди да сподели данните им с трети страни.


Преди няколко дни се появи информация, че Apple е започнала

Преди няколко дни се появи информация, че Apple е започнала ...

......... да се вземе подобен сертификат от някой програмист. Apple блокира достъпа на няколко разработчика, но те бързо се появиха отново с други сертификати. Сега компанията работи върху система за двуфакторна автентикация за влизане в акаунта на разработчика. Засега не се знае, колко са спечелили пиратите чрез използването на този метод.


Новият мини-сериал Good Omens на Amazon се подготвя вече от

Новият мини-сериал Good Omens на Amazon се подготвя вече от ...

......... Деня на страшния съд на ръба на глобалния апокалипсис. Гаймън вече направи Lucifer за FOX и American Gods за Starz. Шоуто ще бъде от шест епизода и първоначално се очакваше още миналата година.Вместо това, сега ще го видим от 31 май като поредната сериозна инициатива на гиганта в развлекателния бизнес.


Не е ясно кога ще се появи дългоочакваният филм Breaking

Не е ясно кога ще се появи дългоочакваният филм Breaking ...

......... потвърдено, че Гилиган ще е сценарист и режисьор на филма, а продуценти ще са Марк Джонсън и Мелиса Бърнстейн. Арън Пол, който в сериала играе един от главните герои Джеси Пинкман, също отново ще влезе в ролята си. Историята ще проследи именно развитието не неговия персонаж след края на сериала.


На SECURITY EXPO 2019 от 6 до 9 март бизнесът

На SECURITY EXPO 2019 от 6 до 9 март бизнесът ...

......... с което ще се получават плащания. Ще видим и работещи решения за предотвратяване на хакерски атаки и измами за милиони. Всички те дават тласък на електронните разплащания.Станете част сигурната платформа за бизнес SECURITY EXPO. Повече за акцентите и съпътстващата програма вижте на: http://securityexpo.bg/index.php/bg/Събитието се организира с медийната подкрепа на Kaldata.com


България е сред четирите държави в света, в които програмистите

България е сред четирите държави в света, в които програмистите ...

......... началото на проекта през юли 2017 г.В базата данни на Skillotron са налице над 2600 въпроса, изготвени от софтуерни специалисти и допълвани ежедневно от самите участници. Въпросите са разделени в 21 категории и множество подкатегории и са свързани, както с програмни езици, така и с Project management и гийк тематика.


Изданията Reuters и Bloomberg едновременно съобщиха, че компаниите Amazon и

Изданията Reuters и Bloomberg едновременно съобщиха, че компаниите Amazon и ...

......... платформа с четири електродвигателя, осигуряващи пълно задвижване. Предлагат се модели с различен капацитет на акумулаторните блокове и пробег от 370 до 640 километра.Цената на електрическия кросоувър Rivian R1S започва от $72 400, а на електрическия пикап Rivian R1T — от $69 000. Продажбите са обявени за края на тази година.


Ще разгледаме най-популярните графични среди за GNU/Linux, като ще ги

Ще разгледаме най-популярните графични среди за GNU/Linux, като ще ги ...

......... паролата, от менюто на програмния прозорец за влизане в системата, трябва да изберете, коя графична среда ще използвате. Можете да работите с нея, като след рестартиране тя се запазва.Какви са вашите впечатления от Xfce? Може да знаете някакви интересни трикове или сте забелязали досаден бъг? Споделете, за да умножим познанията.


Amazon потвърди амбицията си да навлезе по-трайно в домовете и

Amazon потвърди амбицията си да навлезе по-трайно в домовете и ...

......... и сигурна безжична връзка във всяка стая. Присъединявайки се към семейството на Amazon, ние сме развълнувани, че ще се учим и ще работим в тясно сътрудничество с екип, който определя бъдещето на дома, ускорява изпълнението на нашата мисия и поднася системите на компанията ни към повече потребители по целия свят“.


Компютърните вируси и експлойти не са нещо ново в света

Компютърните вируси и експлойти не са нещо ново в света ...

......... материали и фалшив Adobe Flash Player. Интересно е, че малуерът не работи на Windows, понеже там липсват някои файлове.За да се защитите от потенциалната заплаха, най-добре е да не теглите пиратски софтуер от интернет. При съмнения, можете да инсталирате антивирусни програми на трети страни като например, Kaspersky, Avast и Bitdefender.


За едно необичайно сътрудничество научаваме тази седмица. Известното гейм студио

За едно необичайно сътрудничество научаваме тази седмица. Известното гейм студио ...

......... се на развитието на софтуера. Това позволява да бъдат адресирани бъгове на един етап, на който оправянето на грешки е значително по-евтино и отнема далеч по-малко време, отколкото при излизането на готовия продукт“, пишат Mozilla.Ubisoft вече използват активно Clever-Comit в своята работа: в Rainbow Six Siege и във For Honor.


Първоначално идеята зад Project Brillo, преименуван през 2016-та година на

Първоначално идеята зад Project Brillo, преименуван през 2016-та година на ...

......... опростени средства, като като бутон или дисплей с електронно мастило. Няма нужда от излишни кодове. Google се фокусира към функционалност, подобна на Chromecast опцията за телевизори, и тя най-вероятно ще бъде интегрирана и тествана интензивно в новата Fuchsia OS. Разработчиците могат да експериментират с Android Things например с Raspberry Pi.


Четиридесет държави, включително Евросъюза и Япония, се споразумяха да направят

Четиридесет държави, включително Евросъюза и Япония, се споразумяха да направят ...

......... година ще спаси живота на над 1000 души, които иначе биха станали жертви на ПТП.Това решение бе прието на форума на ООН, в който участваха САЩ, Китай и Индия. Но те не пожелаха да участват в дебатирането. Някои анализатори отбелязаха, че това означава липса на инициатива от страна на Тръмп.


Дори и Америка не е застрахована срещу проблеми в обществения

Дори и Америка не е застрахована срещу проблеми в обществения ...

......... каузи.Планът предвиждаше всички градове по трасето да бъдат свързвани с отсечки, позволяващи скорост над 320 км/ч. И още нещо – след тези внезапни спирачки изглежда все по-малко вероятно транспортният проект да разкрие онези над 300 000 работни места, обещани преди десетилетие, когато за пръв път се заговори за високоскоростния влак. 


Всичките големи съвременни компании за започнали своя бизнес преди много

Всичките големи съвременни компании за започнали своя бизнес преди много ...

......... социална мрежа се появява през 2004 година като малкия проект TheFacebook, в който могат да се се регистрират студентите от няколко американски университета. Зукърбърг и неговите колеги са работили върху проекта директно в своето общежитие. Днес централният офис на Facebook се намира в град Менло Парк, окръг Сан Матео, Калифорния.


В големите онлайн магазини цените на стоките услугите се определят

В големите онлайн магазини цените на стоките услугите се определят ...

......... това алгоритмите не са се опитвали да нарушават каквито и да било правила. Те просто за обучени и са изучили основите на пазара и са действали чрез пробването на различни стратегии. Учените призоваха създателите на ИИ да да обърнат внимание на този проблем и да вземат мерки за неговото предотвратяване.


Първият в историята частен лунен апарат Берешит (בְּרֵאשִׁית, Битие), създаден

Първият в историята частен лунен апарат Берешит (בְּרֵאשִׁית, Битие), създаден ...

......... охлаждане.През това време израелският космически апарат трябва да изпрати снимки и видеа от повърхността на Луната. Ще бъде измерено и магнитното поле на спътника.Ако мисията бъде успешна, Израел ще стане четвъртата държава след СССР, САЩ и Китай, която е прилунила свой космически апарат на повърхността на естествения спътник на Земята.


Породен недостатък на популярния електрически скутер бе добавен към списъка

Породен недостатък на популярния електрически скутер бе добавен към списъка ...

......... актуализират фърмуера, без необходимата идентификация. Zimperium публикува доказателство под формата на видео, което показва как приложението им сканира за скутери на Xiaomi наблизо и изключва функцията им за защита срещу кражба. Компанията вече откри подобен експлойт в Segway през 2017 г. чрез Bluetooth връзка.Zimperium вече е информирала Xiaomi за проблема.


След като изкуственият интелект показа превъзходството си в шаха, Go

След като изкуственият интелект показа превъзходството си в шаха, Go ...

......... 2. Той счита, че компютърът много добре обработва големи обеми информация и може да изгражда съответните аргументи. Но днешният ИИ не може да се справи с останалите два компонента на успешните дебати: да представя сложните аргументи в опростена и структурирана форма, както и да ги представи като важни за аудиторията.


След месеци на относително леки пакети с обновления, Microsoft отново

След месеци на относително леки пакети с обновления, Microsoft отново ...

......... уязвимости в Windows SMBv2 сървъра (CVE-2019-0630 and CVE-2019-0633). За да е успешна атаката посредством тях обаче, атакуващата страна трябва първо да се е вписала в системата.Сред другите продукти на компанията, които получават внимание са .NET Framework, SharePoint, Exchange, JET Database Engine, Office, ядрото на Windows, Visual Studio, Sharepoint и Edge.


След като през 2018 г. над 6 милиона любовни стикери

След като през 2018 г. над 6 милиона любовни стикери ...

......... намират”.Видео-сърцето е част от най-новата 10-та версия на Viber, която миналата седмица оживя за потребителите с нов дизайн, подобрено изживяване и по-висока скорост. Viber 10 е достъпен в App Store и Google Play Store.Ако искаш да научаваш първи новостите и актуализациите във Viber, последвай официалното Community на Viber за България.


Не са много приложенията в магазина Google Play, които са

Не са много приложенията в магазина Google Play, които са ...

......... 1 до 5 милиарда. Навярно това са активните браузъри, а не точния брой изтегляния. Но да си припомним, че Google Chrome достигна 1 милиард изтегляния още на 26-ти юни 2015 година и към днешен ден той със сигурност е изтеглен над три и може би дори и четири милиарда пъти..


На 11-ти февруари Илън Мъск написа в своя Twitter акаунт,

На 11-ти февруари Илън Мъск написа в своя Twitter акаунт, ...

......... и дизелов двигател с вътрешно горене.В края на своето изявление конструкторите от Енергомаш заявяват, че приветстват „първите успехи“ на своите колеги от SpaceX в областта на изграждането и производството на ракетни двигатели. Това показва, че „специалистите на SpaceX са достигнали достатъчно високо ниво на проектиране и разработка в тази област“.


От семето до рафта:  Как иновациите на IBM ще преобразят

От семето до рафта:  Как иновациите на IBM ще преобразят ...

......... на полиестер ще могат да приемат отпадъци и да ги преработват в нещо полезно. Този преход ще бъде движен от иновации като VolCat, каталитичен химичен процес, който смила определени пластмаси (наречени полиестери) в субстанция, която може отново да захранва машините за производство на пластмаси, за да се изработват нови продукти.