Коледните празници вече са съвсем близо и всички търсят и

Коледните празници вече са съвсем близо и всички търсят и ...

......... преди да е станало твърде късно.Напомняме, че първоначално е необходимо да изтеглите софтуера от официалните сървъри на Microsoft, да го инсталирате и след това да го активирате с получения продуктов ключ.Линковете за изтегляне са следните: Windows 10 Pro, Microsoft Office 2016 Professional Plus и Microsoft Office 2019 Professional Plus. Платено съобщение


Днес всеки обича да записва клипове с помощта на своите

Днес всеки обича да записва клипове с помощта на своите ...

......... в MP4 формат, което става само за 5 минути.Основните акценти на VideoProc са следните:Работа с 4K UHD (Ultra-high definition) видеаОбработване на клипове с много голям размер, заснето от HD рекордери, особено клипове с висок битрейт на видео кодекаОбработване на записи с голяма динамичност – спортни събития и други подобни Платено съобщение


Вчера Microsoft съобщи, че възнамерява да представи нова Windows 95

Вчера Microsoft съобщи, че възнамерява да представи нова Windows 95 ...

......... ще започне да се изявява и в модата.И още, пуловерът не се продава. Microsoft го подарява на своите фенове и за да си опитате шанса за получаването на това нещо, трябва да кликнете тук и да изпратите на екипа на Microsoft много убедително послание, за да получите Windows 98 пуловера.


23 декември ще бъде вторият по сила ден за пазаруване

23 декември ще бъде вторият по сила ден за пазаруване ...

......... покупка на телевизори, бяла техника и смартфони, които са сред най-предпочитаните коледни подаръци.От началото на годината е възможно кандидатстването и одобрението за стоков кредит изцяло онлайн, като клиентът потвърждава договора си с един клик. Всичко това скъсява времето за доставка на стоката на клиента с от 3 до 5 дни.


Стандартната зарядна система на Tesla зарежда акумулаторния блок до 80%

Стандартната зарядна система на Tesla зарежда акумулаторния блок до 80% ...

......... самата станция. За да бъде процесът на зареждане безопасен, Porsche използва специална система за охлаждане, която запазва температурния режим на клетките на акумулаторните батерии, Освен това, охлаждат се и електрическите проводници.Ръководството на Porsche заяви, че към 2020 година инвестициите в разработването на технологии за електромобилите ще достигне 6 милиарда евро.


Коста Рика получава цялата си електрическа енергия от възобновяеми източници.

Коста Рика получава цялата си електрическа енергия от възобновяеми източници. ...

......... са само за енергийния сектор. В транспортната сфера и в отоплението се използват въглеводороди.Ето защо президентът Карлос Алварадо постави важна цел пред държавата: цялостен отказ от изкопаемо гориво, с което Коста Рика ще стане първата безвъглеродна държава. През 2021 година Коста Рика възнамерява да забрани използването на дизел и бензин.Британският финтех стартъп Revolut вече официално е банка. Както редица

Британският финтех стартъп Revolut вече официално е банка. Както редица ...

......... клиентите си, съдържаща определена сума в криптовалута, избрана от клиента.Към днешен ден, банкови сметки в Revolut си откриват от 8 до 10 хиляди души дневно. Месечните трансакции на дигиталната банка достигат $4 милиарда месечно.Revolut не се харесва на традиционните банки, понеже е в състояние сериозно да разтърси европейския банков сектор.


Китайските медии съобщиха, че на 12 декември тази година китайската

Китайските медии съобщиха, че на 12 декември тази година китайската ...

......... на системата Земя-Луна. Тя се намира зад Луната, на правата линия, съединяваща двете тела. Ще бъде тестван и навигационния сензор, който гарантира кацането на станцията в предварително зададения регион.След тези процедури центърът за управление ще избере най-подходящото време за осъществяване на мекото кацане на Чанъе-4 на обратната страна на Луната.


Най-новото Rewind видео на YouTube, което обобщава „клиповете, музиката и

Най-новото Rewind видео на YouTube, което обобщава „клиповете, музиката и ...

......... че във видеото намира място и Ninja, който дори не е създател на оригинално съдържание в YouTube, а просто стриймър от Twitch. Така е съвсем ясно, че висшите шефове на YouTube имат различна представа за това, което е забележително за тях, и това, което е забележително за зрителите, подкрепящи платформата. 


Докато автомобилната промишленост колективно се електрифицира, Aston Martin плува срещу

Докато автомобилната промишленост колективно се електрифицира, Aston Martin плува срещу ...

......... на автомобила. Двигателят е разработен от специалистите на Cosworth Engineering, считани за легенди в света на „Формула-1“.Ars Technica съобщи, че при 10 000 оборота в минута мощността на двигателя е 1000 конски сили. Въртящият момент е 740 Nm, което изглежда твърде скромно, но при стартирането ще се използват електрически двигатели.


Компанията Opera представи първият браузър с поддръжката на Web 3

Компанията Opera представи първият браузър с поддръжката на Web 3 ...

......... криптовалутите, блокчейна и разпределените системи, които съществено разширяват възможностите на съвременния интернет.За извършване на трансакции чрез Web 3 е необходимо да бъде инсталирана новата Opera и да се закупи Ethereum. След като криптовалутата бъде поставена в портфейла на Opera, потребителите получават достъп до редица Web 3 приложения в Dapp store.По време на тестовете, ракетният двигател RS-25 аварира. Той е

По време на тестовете, ракетният двигател RS-25 аварира. Той е ...

......... работата на ракетния двигател, в самата му основа се появи пламък и тестовете бяха спрени, като преди спирането бяха регистрирани силни вибрации.Засега NASA не съобщава причините за случилото се и не уточнява, къде е възникнала аварията – в самия двигател или в системата за подаване на гориво към тестовия стенд.


Властите на Венецуела започнаха да прехвърлят пенсиите на жителите на

Властите на Венецуела започнаха да прехвърлят пенсиите на жителите на ...

......... Венецуела бе невижданите 1,3 милиона процента. Но сега се забавя. Reuters съобщи, че през месец септември тя е била 148%, а през ноември – 144%. А миналият месец президентът на страната увеличи минималната работна заплата със 150% и сега МРЗ е 4,5 хиляди боливара или около $10 на черния пазар.


Космонавтите Сергей Прокопиев и Олег Кононенко успешно извършиха операцията по

Космонавтите Сергей Прокопиев и Олег Кононенко успешно извършиха операцията по ...

......... смола. Кононенко и Прокопиев направиха снимки и събраха част от това веществото, след което се завърнаха в МКС. Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин официално ги поздрави с успешното извършване на задача с безпрецедентна сложност.Събраните образци ще бъдат доставени на Земята на 20 декември, когато предишният екипаж се завърне на Земята.


Потребител на Reddit разкри, че операционната система Windows 10 продължава

Потребител на Reddit разкри, че операционната система Windows 10 продължава ...

......... и от Send my activity history to Microsoft. Деактивирането на тази настройка води до други усложнения. Вече не се виждат всичките 30 дни в хронологията, спират работа и някои други функции.В същия програмен прозорец е възможно да се изчисти цялата история на активността. Тази информация не може да се възстанови.


Интелигентните обувки може да звучат като скорошна иновация, но всъщност

Интелигентните обувки може да звучат като скорошна иновация, но всъщност ...

......... се очаква масово производство на обувката и този път. Но пък ограничените количества са гаранция за ексклузивността на продукта, така че неговата стойност със сигурност ще расте занапред.На 13 декември Puma ще пусне на пазара само 86 чифта чрез своя уебсайт и в избрани магазини в Берлин, Лондон и Токио.Истанбулска конвенция, GDPR, shkolo и Световното първенство по футбол са

Истанбулска конвенция, GDPR, shkolo и Световното първенство по футбол са ...

......... Дъвка за балончета Бохемска рапсодия ТВ сериалиСега и завинаги Скъпи наследници Полицаите от края на града Семейни тайни Искрите на отмъщениетоИнституцииавто изпит апи пътна обстановка нап справки Комисия за защита на личните данни Агенция по лекарствата  За да разгледате как е изглеждала 2018 година в други държави по света, моля посетете:https://trends.google.com/trends/yis/2018/GLOBAL/


По време на изслушване в Конгреса на САЩ, ръководителят на

По време на изслушване в Конгреса на САЩ, ръководителят на ...

......... тайнственият проект Dragonfly се появи през месец август тази година, след което служителите на Google протестираха срещу създаването на цензурирана интернет търсачка за Китай. Тогава ръководителят на Google каза, че подобна търсеща система би имала успех в Китай. Но китайските медии съобщиха, че едва ли Google ще получи подобно разрешение.


Експертите на британския Институт за автомобилната промишленост (IMI) направиха проучване,

Експертите на британския Институт за автомобилната промишленост (IMI) направиха проучване, ...

......... бъдат обучени достатъчен на брой специалисти за обслужване и поддръжка на електромобилите. В САЩ се забелязва друга тенденция. Автомобилните механици много активно се съпротивляват не само на електромобилите, а и на обучението за тяхното обслужване. Причината е, че те просто се страхуват, че електромобилите ще сложат край на тяхната професия.


Миналата седмица Microsoft съобщи, че няма да предлага нови версии

Миналата седмица Microsoft съобщи, че няма да предлага нови версии ...

......... с временните файлове и те заемаха твърде много дисково пространство.Оправен е бъгът със зеления екран на смъртта с грешката System Service ExceptionНовата версия на Windows 10 вече е достъпна за компютрите с TPM чиповете Nuvoton с фърмуер 1.3.0.1. Досега обновяването за тези компютри се блокираше, понеже бъгът сриваше Windows Hello


Служителят на Агенцията за национална сигурност Роб Джойс обяви на

Служителят на Агенцията за национална сигурност Роб Джойс обяви на ...

......... че той е част от китайска разузнавателна операция.Китай по традиция отрече каквито и да е опити за хакерство, а говорителят на китайското Министерство на външните работи Жен Шуан заяви пред Ню Йорк, че „Китай твърдо се противопоставя на всички форми на кибератаки и експлоатиране на уязвимости в съответствие със закона“.


Тази година, Microsoft направи своето бизнес чат приложение Teams безплатно,

Тази година, Microsoft направи своето бизнес чат приложение Teams безплатно, ...

......... Spiceworks посочва, че възходът на Teams най-вероятно се дължи на това, че приложението е безплатна добавка за Office 365, основният пакет за бизнес продуктивност на Microsoft.Skype for Business, безспорният лидер в своеобразната класация, бива използван от цели 44% от организациите. Преди две години, делът му се е равнявал на 36%.


Руската картографска услуга Яндекс.Карти помогна на специалистите да разкрият координатите

Руската картографска услуга Яндекс.Карти помогна на специалистите да разкрият координатите ...

......... Инджирлик, където се счита, че САЩ съхранява ядрено оръжие. Не са разкрити руски военни бази.Специалистът счита, че замъглените области са се появили в резултат от молбите на турските и израелските военни. Според Корда, този метод за скриване трудно може да бъде наречен удачен, понеже само привлича вниманието към военните обекти.


Тази най-нова функция следи разходите на автомобила ви и ви

Тази най-нова функция следи разходите на автомобила ви и ви ...

......... градина или пазарувате за уикенда“, обясни Кайда.Fuelio, част от водещия доставчик на навигационни продукти Sygic, позволява на шофьорите да следят разхода на гориво и други разходи, като разходи за сервизи, автомивки или паркинг, по много гъвкав и лесен за потребителя начин. Предлага се безплатно на 45 езика в Google Play.


Роскомнадзор глоби Google с 500 000 рубли (7 548 щатски

Роскомнадзор глоби Google с 500 000 рубли (7 548 щатски ...

......... 500 – $10 600). През 2016 година Федералната антимонополна служба на Русия глоби Google с 438 милиона рубли. Причината бе нарушаване на пазарната конкуренция на пазара на мобилните приложения. След това интернет гигантът получи още една глоба, но вече за един милион рубли за неспазване на препоръките относно Android приложенията.


Sony и Rhapsody подготвят специална онлайн услуга с много високо

Sony и Rhapsody подготвят специална онлайн услуга с много високо ...

......... да се намери любимия изпълнител или сингъл в Mora Qualitas. В същото време, качеството на звука е дори по-добро от някои CD. Първоначално Mora Qualitas ще може да се слуша само с компютри, а сега се подготвят и съответните мобилни приложения. Новата услуга ще бъде предложена и в други държави.


Дигиталният продукт е разработен от група български ентусиасти, за да

Дигиталният продукт е разработен от група български ентусиасти, за да ...

......... от всеки един от нас по отделно и сме убедени, че има какво да променим във всекидневието си, за да се ограничи замърсяването с парникови газове. Мисия „Емисия“ е приносът ни и се надяваме да се превърне в кауза за повече хора по света“, споделят от Oblik Studio и BetaPeak.


През цялата космическа история на космическите полети хората са създали

През цялата космическа история на космическите полети хората са създали ...

......... Ангара-А5 през 2014 година бе удачен и разработването на тази ракета продължава с пълни сили. А през 2027 година трябва да бъде представена подобрената версия Ангара-А5B. Тя ще може да изведе в земна орбита вече немалките 38 тона, а в лунна – 10 тона, без осезателно увеличаване цената на изстрелването.


14  отбора показаха как можем да използваме данните, събрани от

14  отбора показаха как можем да използваме данните, събрани от ...

......... проекти на участниците в хакатона ще бъдат представени на сайта на инициативата за дългосрочно развитие на София https://vizia.sofia.bg/, а екип Визия ще продължи контакт с участниците, за да подпомага бъдещото развитие на проектите им. Повече снимки и видеа от Хакатона можете да разгледате във Facebook страницата на Визия за София.


Около 37 процента от специалистите по високи технологии смятат, че

Около 37 процента от специалистите по високи технологии смятат, че ...

......... в изследването заявяват, че са загрижени, че хората биха могли да жертват своята независимост, правото на личен живот и власт над избора поради „възприеманите предимства“, които трябва да бъдат придобити с изкуственият интелект. Те се притесняват, че AI ще остане склонен към грешки, пристрастия и фалшива логика или погрешни предположения.


Преходът на Edge към енджина на Chromium е безпрецедентно събитие.

Преходът на Edge към енджина на Chromium е безпрецедентно събитие. ...

......... Chrome, Microsoft планира новият Edge да работи на всички устройства на Microsoft. Може би ще има версии и за HoloLens и Xbox One. Що се отнася до PWA (Progressive Web Apps), то те ще продължат да използват EdgeHTML и Chakra, но как точно ще стане това, засега не е известно.


В Google+ бе фиксирано още едно изтичане на данни и

В Google+ бе фиксирано още едно изтичане на данни и ...

......... бе открита от специалистите на Google в рамките на стандартната процедура по тестване и профилактика. Засега няма никакви доказателства, че данните на потребителите са компрометирани. Но Google започна да уведомява потребителите за възможни проблеми.Google+ ще продължи да се използва, но само като корпоративен продукт за компаниите, абонирани за G Suite.


Регулаторните органи на ЕС вече проучиха мобилната платежна услуга на

Регулаторните органи на ЕС вече проучиха мобилната платежна услуга на ...

......... направила предварителен преглед на проблема преди известно време.„На пръв поглед, не можахме да видим, че Apple е доминираща. Това не изключва в бъдеще да имаме втори преглед. Очевидно, ако имахме официални оплаквания, ще вземем това много сериозно, защото целият платежен пазар е много важен за общия ни пазар“, казва тя.


Илън Мъск съобщи, че обучава автопилота на своите електрически автомобили

Илън Мъск съобщи, че обучава автопилота на своите електрически автомобили ...

......... се придвижва от един град към друг, водачът трябва да е готов във всеки един момент да поеме контрола.Да си припомним, че наскоро Tesla достигна производството на 1000 електромобила дневно. Днес изданието Electrek съобщи, че Мъск ще купува старите автомобилни заводи на GM, в които ще инсталира своите поточни линии.


По време на представянето на новия си Snapdragon процесор, Qualcomm

По време на представянето на новия си Snapdragon процесор, Qualcomm ...

......... именно такъв лесен начин за представяне на хрумването пред широка публика, особено ако то е придружено с някои интересни и полезни софтуерни екстри.Ако е така, този необичаен хибрид няма да е прецедент. Преди време видяхме Dell Januss, което беше друго устройство с ARM процесор и два свързани Windows 10 таблета.


В последно време Huawei и ZTE биват забърквани доста често

В последно време Huawei и ZTE биват забърквани доста често ...

......... външно министерство Жен Шуан вече изрази сериозна загриженост относно ситуацията с Huawei и ZTE. Акциите на ZTE в Шенжен наскоро се свиха с 5.7% веднага след арестуването на главния финансов директор на Huawei. В същото време, Huawei не участва на борсата, но нещата и там изглеждат доста сериозни като цяло.


Миналата седмица космическият апарат InSight на NASA осъществи меко кацане

Миналата седмица космическият апарат InSight на NASA осъществи меко кацане ...

......... марсианския вятър. В публикуваните от NASA видеозаписи се чуват как под напора на вятъра леко трептят слънчевите панели. Според регистрираните данни, през изминалия ден скоростта на вятъра на Марс е от пет до седем метра в секунда.Нормално работят и двата малки сателита CubeSat, които транслират данните от Марс към Земята.


Компанията First Light Fusion заедно със специалистите от Управлението на

Компанията First Light Fusion заедно със специалистите от Управлението на ...

......... на синтеза„.Изданието The Engineer допълва, че ръководството на компанията счита, че съвместната работа с UKAEA е ключов момент в създаването на контролирана термоядрена реакция.Резултат от тяхната съвместна работа е инсталацията Machine 3, ключов елемент на бъдещия реактор. Именно това е устройството за създаването на високотемпературна плазма с цена $4,5 милиона.


Ракетата бе изстреляна на 7 декември в 2:00 часа местно

Ракетата бе изстреляна на 7 декември в 2:00 часа местно ...

......... че разрешението за втората мисия е дадено след като китайските специалисти са се убедили, че сателитът-ретранслатор работи стабилно.Лунният роувър е дълъг 1,5 метра, широк 1 метър и има шест колела. Луноходът е оборудван с няколко камери, спектрометри, различни устройства за изучаване на лунната повърхност и за осъществяване на научни експерименти.


Излезе новата версия на системата за управление на съдържанието (Content

Излезе новата версия на системата за управление на съдържанието (Content ...

......... оптимална работа с новия блоков редактор.Като цяло, Gutenberg и WordPress 5.0 са голяма стъпка напред в развитието на WordPress. Няма иновации без риск и неудобства, особено при толкова голяма потребителска база. Очаква се през следващите седмици да излязат няколко неголеми допълнителни ъпдейти, които ще отстранят забелязаните недостатъци в новата CMS.


В публикувания наскоро отчет за 2017 година Роскосмос посочи причините

В публикувания наскоро отчет за 2017 година Роскосмос посочи причините ...

......... инвестиционната банка Morgan Stanley съветват всички инвеститори да влагат финанси в космическите компании, понеже през 2019 година се очаква рязък ръст на цената на акциите на тези компании. Според експертите на банката, фаворитите в тази област са SpaceX на Илън Мъск и Blue Origin на основателя на Amazon Джеф Безос.


Microsoft официално съобщи, че от следващата година фирменият браузър Edge

Microsoft официално съобщи, че от следващата година фирменият браузър Edge ...

......... Mozilla съвместно с Qualcomm портва браузъра Firedox за компютри с ARM процесори.Около Microsoft и Chromium все още има много неизвестни. Не се знае дали Microsoft ще се съгласи Chrome да бъде публикуван в магазина за приложения за Windows 10. Засега Microsoft Store е отворен само за браузъри с EdgeHTML енджина.


Литиево-йонното хранилище на енергия, построено от Tesla, неотдавна навърши една

Литиево-йонното хранилище на енергия, построено от Tesla, неотдавна навърши една ...

......... от мощността на „голямата батерия“, а останалите 39 MWh са оставени за непредвидени ситуации.Хранилището на енергия на Tesla изцяло замени газовите електроцентрали, осигуряващи студения резерв на Австралия. Освен това, при екстрено спиране на тока батерията на Tesla реагира мигновено. Докато газовите турбини имат нужда от доста време за да стартират.


Компанията Qualcomm съобщи, че съвместно с Mozilla работи върху оптимизацията

Компанията Qualcomm съобщи, че съвместно с Mozilla работи върху оптимизацията ...

......... и стабилно. Но засега няма информация за натоварването на процесорните ядра, не са правени и синтетични тестове. Известно е, че всеки раздел на ARM Firefox работи в отделен процес и осемте ядра на новия Snapdragon 8cx са напълно достатъчни за комфортна работа с много сайтове и много едновременно отворени раздели.


Екипът на Linux Mint обяви новата версия Linux Mint 19.1

Екипът на Linux Mint обяви новата версия Linux Mint 19.1 ...

......... повтарящите се записи на хранилищата. Linux ядротоНовата Linux Mint 19.1 Tessa използва Linux Kernel 4.15.0-20 Новата версия може да бъде пробвана още сега. Достатъчно е да се изтегли от уебсайта на Linux Mint и да се инсталира. Да не забравяме, че това е бета и все още не всичко е дооправено.


Неотдавна се появи неофициална информация, че Microsoft разработва нов уеб

Неотдавна се появи неофициална информация, че Microsoft разработва нов уеб ...

......... важен момент е, че Microsoft ще предложи новия браузър и за предишните версии на своята операционна система. И още, Edge ще може да се инсталира не само в ОС Windows 7 и 8, но и в macOS.Първите бета тестове на Edge с Chromium са обявени за началото на 2019 година.


Превод на 24-core CPU and I can’t move my mouseВсичко започна,

Превод на 24-core CPU and I can’t move my mouseВсичко започна, ...

......... малката червена линия в долния десен ъгъл? Това е нагледна демонстрация на закона на Амдал, когато 98% от ресурсите на машината престояват почти две секунди, понеже процедурата по завършване на процесите използва само един поток и не може да ги спре. А аз не мога да помръдна курсора на мишката.


SpaceX изстреля вчера към Международната Космическа Станция ракетата Falcon 9

SpaceX изстреля вчера към Международната Космическа Станция ракетата Falcon 9 ...

......... до брега на Кейп Канаверал. Бустерът няма особени повреди и до края продължи да изпраща телеметричните и други данни.Малко по-късно Илън Мъск каза, че причината Falcon да пропусне целта е счупването на едната от аеродинамичните контролни повърхности. Мъск сподели, че ще започне да дублира системата за управление полета на ракетата.


Популярният уебсайт 9to5Google съобщи, че Google възнамерява съвсем скоро са

Популярният уебсайт 9to5Google съобщи, че Google възнамерява съвсем скоро са ...

......... докосване на сензорния екран, като самостоятелно предлага свои варианти на отговорите, получени от контекста на съобщението. Тази функция се нарича Smart Reply.Неотдавна се появи информация, че Google възнамерява да затвори и месинджъра Hangouts, като вместо него потребителите ще могат да използват Hangouts Meet и Hangouts Chat, проектирани за корпоративния сегмент.


Разработчикът Джи Ци (Jie Qi) сподели своята интересна история за

Разработчикът Джи Ци (Jie Qi) сподели своята интересна история за ...

......... всичко това пред ATAP. Ефект има: Google предлага да впишат нейното име в патента. Но тя отказва, понеже върху интерактивните книги е работил цял екип, а и патентът ще си остане на Google.Само след две седмици ръководителят на ATAP е освободен. А преди няколко дни регистрацията на патента бе отказана.


Компания с името Not Impossible Labs представи технология, която ще

Компания с името Not Impossible Labs представи технология, която ще ...

......... синхрон с музикалната мелодия.Насочена първоначално единствено към глухи фенове на музиката, от концепцията може да се възползва всеки, като дава изцяло нова представа за особоеностите на музикалната композиция посредством физическо усещане. Сред музикантите, проявили вече интерес към идеята на компанията се открояват имената на Лейди Гага, Ханс Цимер и Pharell.


Атаките продължават.Wordfence, компания, която е собственост на Defiant и създатели

Атаките продължават.Wordfence, компания, която е собственост на Defiant и създатели ...

......... използват специализирани плъгини или друг метод за блокиране на речникови атаки към XML-RPC услугата. Именно към нея, обясняват специалистите, понеже опитите за нерегламентирано вписване не са насочени логин панела, а към автентикационния механизъм на WP XML-RPC, и смяната на URL адреса на администраторския панел, в този случай няма да помогне.


Най-много са оплакванията от Великобритания, Франция, Полша и Унгария.Сривът на

Най-много са оплакванията от Великобритания, Франция, Полша и Унгария.Сривът на ...

......... сайтът не се зарежда.Жалбите от работата на Instagram са по-малко, но географията на засегнатите държави е по-обширна. Освен Великобритания, Франция, Полша и Унгария, най-много сривове бяха засечени и в САЩ, Япония, Русия и Италия.Съвсем наскоро също имаше тотален срив в работата на Facebook, когато много потребители виждаха единствено съобщението Service Unavailable


С навлизането на мощни инструменти за структуриране и анализ на

С навлизането на мощни инструменти за структуриране и анализ на ...

......... потребител се е вписал и търси в поверителен режим, ние не извършваме каквато и да е персонализация, която да се базира на историята ви, докато сте вписани, която на свой ред може да контролирате и достигнете на myaccount.google.com“, заявява в имейл до Adweek представител на Google на въпрос относно проучването.


Google от днес започна разпространението на новата версия на своя

Google от днес започна разпространението на новата версия на своя ...

......... за трансакциите, скрити предупреждения и други подобни уловки.Блокиране на API на синтезатора на речтаChrome 71 започва да блокира автоматичното възпроизвеждане на аудиото от уеб сайтовете, използващи API синтезатора на човешка реч. Тези API понякога се използват от недобросъвестни рекламодатели.Обновяването вече е изпратено до всички потребители със стабилна версия на Chrome.


През 2026 година германският концерн ще представи своето последно поколение

През 2026 година германският концерн ще представи своето последно поколение ...

......... в разработването и производството на електромобили.Плановете на Volkswagen съвпадат с вижданията на европейските експерти. Неотдавна аналитиците на европейската Федерация на автомобилния транспорт заявиха, че продажбите на автомобили с ДВГ трябва да бъдат прекратени през 2035 година. Някои държави, включително Германия, Испания и Франция избраха 2040 година за отказ от ДВГ.


На 5 декември в 20:26 часа е планирано изстрелването на

На 5 декември в 20:26 часа е планирано изстрелването на ...

......... 30 минути специалистите на космическата компания на Илън Мъск ще разясняват подробностите на космическата мисия.Отново в YouTube канала на SpaceX бе публикуван клип, в който експертите на NASA подробно обясняват аспектите на мисията и особеностите на апаратурата, която се намира в товарния космически кораб, както и как ще протече полетът.


През следващите няколко години се очаква Amazon да стане най-бързо

През следващите няколко години се очаква Amazon да стане най-бързо ...

......... фактори с лекота може да се разбере какво е здравето на човека и какви са неговите медицински потребности. През последните години Amazon проявява явен интерес към здравеопазването и медицината. Тази година търговският гигант закупи онлайн аптеката PillPack, а наскоро съвместно с JPMorgan и Berkshire Hathaway започна разработването на корпоративна клиника.


Производителят на висококачествени аудиопродукти Bose представиха Fire, очила за добавена

Производителят на висококачествени аудиопродукти Bose представиха Fire, очила за добавена ...

......... AR Experiences ще бъде представена тази пролет по време на SXSW.Първоначално, очилата ще се предлагат в два варианта: по-голям, наречен Alto, и по-малък, наречен Rondo, като цената и на двата модела ще са с цена от $199 и ще са достъпни за закупувани от магазините на Bose и от Bose.com.


Никой вече не си спомня производствените проблеми на Tesla с

Никой вече не си спомня производствените проблеми на Tesla с ...

......... се състои през месец март 2019 година и със сигурност ще започнем по-често да чуваме за този електромобил.И още, да напомним, че Tesla подготвя и масовото производство на нов Roadster, електрическия товарен автомобил Semi и електрическия пикап Tesla Pickup, който Мъск обеща да започне да произвежда веднага след Model Y.


Лидерът на пазара на аудиокниги в Северна Европа ще стартира

Лидерът на пазара на аудиокниги в Северна Европа ще стартира ...

......... духовни закона на йога” от Дипак Чопра, ”За човека, болестта и още нещо” на Златимир Коларов и много други. Записите на книгите са направени с участието на талантливи български актьори като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Стефан Младенов, Стефан Иванов, Никола Стефанов, Илиана Коджабашева, Звезделин Минков, Петър Мелтев и много други.


Кандидатстването е до 25 януари. За да се подготвят за

Кандидатстването е до 25 януари. За да се подготвят за ...

......... по 5 часа седмично за самоподготовка – гледат видеата и решават задачите, които сме подбрали, и след това посещават работилниците ни – участниците гарантирано ще изградят базови познания по програмиране и ще се подготвят за входния изпит в Telerik Academy Alpha“, коментира Михаил Вълков, директор „Технологично обучение“ в Телерик Академия.


Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ-София отбелязва 30 години от

Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ-София отбелязва 30 години от ...

......... Сотиров, председател на УС на Асоциация на завършилите ТУЕСТеодор Панайотов, съосновател на CoursedotГеорги Брашнаров, изпълнителен директор, Немечек БългарияИван Михайлов, управител, Вистеон Електроникс БългарияИван Русев, ръководител екип, ExperianРуси Русев, Research & Development Director, VMwareИван Житиянов, изпълнителен директор, Телелинк Бизнес СървисисВалентин Деведжиев, съосновател на Смартком България АДЗдравко Николов, Managing Director, Equinix Bulgaria


Уязвимостта SplitSpectre е по-лесна за използване от оригиналната Spectre.Експертите на

Уязвимостта SplitSpectre е по-лесна за използване от оригиналната Spectre.Експертите на ...

......... месеца излезе информация за седем нови подобни атаки, засягащи процесорите на AMD, ARM и Intel. Две от тях са варианти на Meltdown, а останалите пет са версии на Spectre. Експертите са успели да осъществят успешно да възпроизведат и седемте нови атаки през браузъра, използван по подразбиран в различните операционни системи.


Преди година Microsoft обяви своята инициатива Rural Airband, в рамките

Преди година Microsoft обяви своята инициатива Rural Airband, в рамките ...

......... за осигуряване на интернет достъп в отдалечени райони с гъстота на населението между 2 и 200 души на квадратен километър.Първоначалният анонс на Airband всъщност бе посрещнат на нож именно от ТВ компаниите, които възроптаха, че „захаросаните планове на Microsoft подвеждат хората и заплашват да ги оставят без жизненоважен ТВ достъп“.


В своя сайт за техническа поддръжка Microsoft съобщи на потребителите,

В своя сайт за техническа поддръжка Microsoft съобщи на потребителите, ...

......... Microsoft да бъде по-прозрачен с потребителите относно новите версии на Windows 10 и навреме да ги информира за проблеми и открити бъгове. Проблемите и неизправностите са нещо неизбежно. Главното е потребителите да бъдат навреме уведомени и да се предотвратява разпространението на обновяването на компютрите, с които може да създаде конфликти.


Специалистите от университета в Токио от няколко години създават роботи,

Специалистите от университета в Токио от няколко години създават роботи, ...

......... Можем да видим, че човекоподобният робот има нужда от доста време за да спре, въпреки че пешеходецът се движи много бавно.Това е една интересна идея за използване на съвременните технологии и алгоритми с елементи на изкуствен интелект. Навярно след десетина година хуманоидните роботи от подобен тип масово да се разпространят.


Популярният уеб сайт Petri съобщи, че корпорацията Microsoft работи върху

Популярният уеб сайт Petri съобщи, че корпорацията Microsoft работи върху ...

......... и показва, че Microsoft в перспектива е готов да се откаже от продукта, с който се асоциира в очите на масовия потребител.Microsoft и по-рано правеше опити за създаването на опростена и лека операционна система. Но Windows RT се провали, а устройствата с Windows 10 S така и не станаха популярни.


Краят на настоящата година беше белязан от разкритието, че близо

Краят на настоящата година беше белязан от разкритието, че близо ...

......... Marriot са подвели акционерите си относно сигурността на системите, съхраняващи клиентските данни и не са успели да разкрият пробив, проведен още през 2014. По-рано тази седмица пък, американски сенатор заяви, че Marriot са длъжни да издадат нови паспорти на засегнатите в пробива, чиито номера на личните документи са били откраднати.


Космическият кораб Союз МС-11 успешно се скачи с Международната Космическа

Космическият кораб Союз МС-11 успешно се скачи с Международната Космическа ...

......... Тогава ракетата Союз-ФГ не можа да изведе в орбита космическия кораб Союз МС-10 с новия екипаж за Международната Космическа Станция. Астронавтите успяха да катапултират и да се приземят със спасителната капсула. Причината за тази авария се оказа неизправен сензор, който трябваше да определи точното време на отделяне на първата степен.