Модният дизайнер Патрик Луи Вюитон, правнук на основателя на модната

Модният дизайнер Патрик Луи Вюитон, правнук на основателя на модната ...

......... семейната традиция, когато се присъединява към Louis Vuitton през 1973 година. Модната къща Louis Vuitton е основана от Луи Вюитон през 1854 г. във Франция. Тя е специализирана в производството на куфари и чанти, модни дрехи, парфюми и луксозни аксесоари под същата марка. Почина правнукът на основателя на Louis Vuitton


В събота православните християни отбелязват Архангелова задушница. На този ден, освен

В събота православните християни отбелязват Архангелова задушница. На този ден, освен ...

......... гробища. Заупокойни служби ще има още в Асеновград, Благоевград, Бургас, Варна, Карлово, Пловдив и Плевен. Традицията за почит към загиналите военнослужещи датира от 1924 година. Прекъсната е през 1946, за да бъде възстановена отново през 1992 до днес. Във всички големи областни градове е осигурен допълнителен транспорт до гробищните паркове.  


Приятели и почитатели се простиха с Йосиф Шамли. 47-годишният актьор

Приятели и почитатели се простиха с Йосиф Шамли. 47-годишният актьор ...

......... В последния сезон той беше част от спектаклите „Нощна пеперуда" от Пьотр Гладилин, „Наблюдателите” от Константин Илиев, „Опит за летене” от Йордан Радичков, „Калигула” от Албер Камю, „Спускане от връх Морган” от Артър Милър, „Теремин: музика, любов и шпионаж” от Петър Зеленка”, припомнят от от Съюза на артистите в България.


Тaзи нoщ ни e нaпуcнaл aктьoрът Йocиф Шaмли! Кaтo дългoгoдишeн

Тaзи нoщ ни e нaпуcнaл aктьoрът Йocиф Шaмли! Кaтo дългoгoдишeн ...

......... Cимeoн Димитрoв, Дрaмaтичнo-куклeн тeaтър „Кoнcтaнтин Вeличкoв“ – гр. Пaзaрджик в кaтeгoрия „Пoддържaщa мъжкa рoля“ и Acкeeр зa рoлятa нa Цeрa в „Ничия зeмя", aдaптaция пo eднoимeнния филм нa Дaниc Тaнoвич, в Нaрoдeн тeaтър „Ивaн Вaзoв" в кaтeгoрия „Пoддържaщa мъжкa рoля". Прeз 2003 г. cпeциaлизирa рeжиcурa в НБУ при Лeoн Дaниeл.


На 76-годишна възраст в английския град Кембридж почина бившият съветски

На 76-годишна възраст в английския град Кембридж почина бившият съветски ...

......... разобличи съветския режим за това, че използва психиатрични болници за насилствено настаняване на дисиденти. През 1976 година на летището в Цюрих властите на СССР замениха писателя с осъдения на затвор в Чили лидер на комунистическата партия на тази страна Луис Корвалан. Оттогава дисидентът се установи за постоянно в град Кембридж.


Българи и американци се простиха със сънародниците ни, загинали преди

Българи и американци се простиха със сънародниците ни, загинали преди ...

......... БТВ. Ковчегът с тялото на трета българка - съпругата на Ивайло Цветанка Георгиева, е вече в България, където близките й ще я погребат на 24 октомври. Нашите сънародници бяха разстреляни преди малко повече от седмица от техен съсед. Разследването на причините за трагедията продължава да се разследва от американските власти.Прощаваме се с големия български музикант Милчо Левиев - музикалният

Прощаваме се с големия български музикант Милчо Левиев - музикалният ...

......... смятан за един от съвременните гении на джаза. Два пъти е номиниран за "Грами". Носител е на десетки престижни награди от световни фестивали, на ордени "Стара планина" и "Св. Св. Кирил и Методий". Близки и приятели ще го изпратят в последния му път днес от 11 часа в Зала "България".


Поклонението пред Милчо Левиев (1937-2019) ще бъде в петък, 18

Поклонението пред Милчо Левиев (1937-2019) ще бъде в петък, 18 ...

......... на Международния младежки конкурс за композиция във Виена, Австрия. От 1999 г. маестро Левиев води музикални семинари в Нов български университет, които в последствие прерастват в майсторски класове, като през 2009 г. създава Фонд "Милчо Левиев & Вики Алмазиду" със средства на проф. Левиев, Вики Алмазиду и Нов български университет.


Вoдeщaтa Aлeкc Cърчaджиeвa, кoятo нeoчaквaнo зaгуби пoлoвинкaтa cи Ивaн Лacкин

Вoдeщaтa Aлeкc Cърчaджиeвa, кoятo нeoчaквaнo зaгуби пoлoвинкaтa cи Ивaн Лacкин ...

......... дeн, нaпиca зaтрoгвaщo пocлaниe в coциaлнитe мрeжи, a пoвoдът e дeвeт мeceцa oт cмърттa нa oбичaния aктьoр. "Дeвeт мeceцa, Ивaнe! Ужacявaщo e! Бeзкрaйнo мнoгo тe oбичaм", нaпиca aктриcaтa към cнимкa нa двaмaтa. Припoмнямe, чe Лacкин пoчинa нa 6 януaри тaзи гoдинa, кoгaтo нa 48-гoдишнa възрacт зaгуби биткaтa зa живoтa cи.


Почина единият от работниците, които пострадаха тежко при трудова злополука

Почина единият от работниците, които пострадаха тежко при трудова злополука ...

......... пълна подкрепа в този толкова тежък момент", съобщават от централата.Състоянието на другия пострадал при инцидента постепенно се подобрява и той вече е преместен от Реанимация в болнично отделение.Ръководството на "AES Гълъбово" изказа и своята благодарност на медицинските екипи от УМБАЛ „Стоян Киркович“ в Стара Загора за положените грижи за пострадалите.


Поклонението пред тленните останки на Любомир Левчев ще се състои

Поклонението пред тленните останки на Любомир Левчев ще се състои ...

......... Поклонението пред тленните останки на Любомир Левчев ще се състои в Централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” от 10.00 до 12.00 часа днес, 28 септември, съобщиха от библиотеката.Поклонението пред тленните останки на поета Любомир Левчев ще се

Поклонението пред тленните останки на поета Любомир Левчев ще се ...

......... е заместник-председател на НС на ОФ. По-късно е първи заместник-председател на Комитета за култура. Председател на Съюза на българските писатели от 1979 до 1988 г. Носител е на най-висшето държавно отличие в Народна република България за приноси в областта на науката, изкуствата и културата – Димитровска награда за 1972 г.


Нa 91-гoдишнa възрacт в дoмa cи в Лoc Aнжeлиc oт

Нa 91-гoдишнa възрacт в дoмa cи в Лoc Aнжeлиc oт ...

......... Ceбaй, eгипeтcки рeдaктoр нa вecтник. Прeд aмcтeрдaмcкия Хилтън e убит прeз 1991-a и хoлaндcкия нaркoбaрoн Клaac Бруинcмa. Прeз 2001-a oтнoвo тaм ce caмoубивa хoлaндcкия aктьoр Хeрмaн Брууд, cкaчaйки oт пoкривa. Нa 11 фeвруaри 2012-тa, Уитни Хюcтън e oткритa удaвeнa във вaнaтa нa cтaя 434 в рaзпoлoжeния в Бeвърли Хилc Хилтън.


На 75-годишна възраст след тежко боледуване почина Павел Бебов, предаде

На 75-годишна възраст след тежко боледуване почина Павел Бебов, предаде ...

......... и литературни творби са печатани във вестниците „Пулс”, „Работническо дело”, „Вечерни новнини”, „Кооперативно село, „ЗЕМЯ” и „Дума”. Носител е на орден „Св. Св. Кирил и Методий” – първа степен, на „Златното перо” на СБЖ. Автор на книгата „Сами срещу слънцето”. Опелото ще  бъде утре в 13.00 часа в храм "Света София".


Прощаваме се с Жорж Ганчев. В понеделник на 79-годишна възраст 

Прощаваме се с Жорж Ганчев. В понеделник на 79-годишна възраст  ...

......... В понеделник на 79-годишна възраст  един от най-колоритните ни политици, общественик и спортист. Той беше депутат и неколкократен кандидат за президент. Той се изявяваше и като актьор, музикант и писател. Една от най- известните му реплики е "Не ме гледай умно, българино!" Поклонението ще бъде днес в църквата „Света София”. 


На 79-годишна възраст почина известният общественик и политик Жорж Ганчев.

На 79-годишна възраст почина известният общественик и политик Жорж Ганчев. ...

......... На 79-годишна възраст почина известният общественик и политик Жорж Ганчев. Тъжната новина съобщи кръщелникът му Стоян Бончев във Фейсбук. Поклонението ще е в петък в църквата "Света София".След дълго боледуване на 69-годишна възраст си отиде една от

След дълго боледуване на 69-годишна възраст си отиде една от ...

......... През 1969 г. е наградена лично от президента на Италия на големия международен турнир в Авелино. Два пъти е избирана за спортист №1 на годината на Пловдив През 1985 г. в нейна чест се организира за първи път бенефисен мач между националния тим на България и сборен отбор на Европа.Тъжна вест съобщиха клубните страници на ЦСКА и Рилски спортист.

Тъжна вест съобщиха клубните страници на ЦСКА и Рилски спортист. ...

......... Тъжна вест съобщиха клубните страници на ЦСКА и Рилски спортист. На 85 години след тежко боледуване почина легендарният баскетболист и треньор на ЦСКА и националния отбор Цвятко Барчовски.


На 1-ви юли се навършва една година от кончината на

На 1-ви юли се навършва една година от кончината на ...

......... възпоменателен адрес от името на министъра на културата Боил Банов. Също така беше открита специално подготвена изложба с архивни снимки, представяща живота и дейността на проф. Божидар Димитров. Изложбата „Той живя за България” ще може да бъде разгледана в рамките на месец юли в Централно фоайе на Националния исторически музей.


47-годишен мъж почина снощи в София след като беше ударен

47-годишен мъж почина снощи в София след като беше ударен ...

......... съжаление винаги има първи път``, каза Катя Сунгарска, говорител на ЦСМП. Сунгарска заяви, че това е втори инцидент за два дни. В неделя 38-годишен мъж, който е ловил риба в язовир "Искър" също е ударен от мълния. Това е станало при изваждането на лодката на брега. Мъжът остава на място.


На 66-годишна възраст почина Никола Динев, двукратен световен и 5-кратен

На 66-годишна възраст почина Никола Динев, двукратен световен и 5-кратен ...

......... европейски шампион в класическата борба. Той бе носител на още 4 медала от големи първенства в категория тежка, както и на златния пояс "Никола Петров" за 1977 г. БФ Борба изказва съболезнования на близките и семейството му. Датата и мястото на поклонението ще бъдат обявени допълнително. Поклон пред паметта му!


Американският музикант Леон Редбоун, станал известен с това, че възкреси в

Американският музикант Леон Редбоун, станал известен с това, че възкреси в ...

......... Канада.Леон Редбоун бе като излязъл от стар мюзикхол изпълнител, който бе наричан последователно джаз, фолк и блус музикант. Той пресъздаде шоута, изнасяни от края на 19-и век до голямата депресия през 30-те години на миналия век в САЩ, и стана популярен с участието си в предаването на Джони Карсън през 80-те.


На 25 май 2019 г. почина нашият уважаван колега, учител

На 25 май 2019 г. почина нашият уважаван колега, учител ...

......... На 25 май 2019 г. почина нашият уважаван колега, учител и приятел доц. д-р Валери Марияновски. Опелото ще се извърши на 27. 05. 2019 г. от 14 часа в храм "Покров Богородичен " ( зад хотел "Родина")ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!


Американският учен Мъри Гел-Ман, който е носител на Нобелова награда за

Американският учен Мъри Гел-Ман, който е носител на Нобелова награда за ...

......... на основания от него институт Санта Фе в щата Ню Мексико. "Поднасяме най-дълбоките си съболезнования на семейството, приятелите и колегите на Гел-Ман в тези трудни времена", се казва в съобщението.Ученият е починал в дома си. Причините за смъртта му не се съобщават.Мъри Гел-Ман получи Нобелова награда за физика през 1969 г.


Алпинистът Иван Томов е загинал в Хималаите, съобщиха от фирмата-организатор

Алпинистът Иван Томов е загинал в Хималаите, съобщиха от фирмата-организатор ...

......... третият българин, изкачил осемхилядника връх Лхотце и вторият, сторил това без допълнителен кислород. Преди дни ураганни ветрове унищожиха палатката на Томов и се наложи той да продължи с екипировка назаем. Пред „Хоризонт“ той разказа, че не е успял да се излекува от кашлица, но ще рискува и ще направи опит


Голямата българска актриса Виолета Гиндева си отиде на 72 години

Голямата българска актриса Виолета Гиндева си отиде на 72 години ...

......... и колежката й голямата актриса Мария Стефанова, която подчерта, че благодарение на директора на театъра хората от по-възрастното поколение са имали щастието отново да се върнат на сцената. "Тя бе всеотдайна и предана на театъра. Влязохме в театъра млади, силни, здрави, прави. Театърът я изпрати. Отлетя", каза още Мария Стефанова. 


След продължителна битка с рака почина един от най-обичаните играчи

След продължителна битка с рака почина един от най-обичаните играчи ...

......... мача с 1 гол за КЕШ, 7 мача в КНК и 6 мача за купата на УЕФА). Има 25 мача и 2 гола за националния отбор, на който е помощник-треньор от 21 декември 2005 г. Дълги години работи в чужина като треньор, след това беше скаут и помощник-треньор в ЦСКА.


Напусна ни голямата българска актриса Виолета Гиндева. Тя си отиде

Напусна ни голямата българска актриса Виолета Гиндева. Тя си отиде ...

......... 1998. Ще запомним актрисата с ролите ѝ в "Черните ангели” и "Чичо Кръстник”, в които си партнира със Стефан Данаилов, Йосиф Сърчаджиев, Апостол Карамитев, Коста Цонев и др. От 2008 г. Виолета Гиндева преподаваше актьорско майсторство в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" с асистент Михаил Ботевски. Поклон пред светлата ѝ памет!


На 64-годишна възраст внезапно почина Николай Янкулов, администраторът на Локомотив

На 64-годишна възраст внезапно почина Николай Янкулов, администраторът на Локомотив ...

......... е бил покосен от масивен инфаркт, съобщи БГНЕС. Янкулов беше доайенът в този специфичен бранш, работил е още за Септември, Славия, Пирин, както и в столичния съвет на БФС. Поклонението ще бъде в сряда от 11:30 часа в храма "Света София", а погребението - в родния му град Сандански.   


Почина народната певица, композитор и диригент Стефка Кушлева, съобщи БГНЕС.

Почина народната певица, композитор и диригент Стефка Кушлева, съобщи БГНЕС. ...

......... Почина народната певица, композитор и диригент Стефка Кушлева, съобщи БГНЕС. Дълги години с прочутия квартет "Сестри Кушлеви" тя представяше магията на българските фолклорни песни в страната и чужбина. Поклонението ще бъде в неделя, 24 март, в църквата "Св. Седмочисленици" от 11 часа.  


Барабанистът на легендарната британска група

Барабанистът на легендарната британска група "Куин" Роджър Тейлър съобщи, че се ...

......... след напускане на състава не се знае много. Той не се впуска в музикална кариера, а се занимава с бизнес. Рождената му дата също не е упомената в историята на музикалната индустрия. Според някои данни, когато започва да свири с "Куин" през 1970 година, той е бил на 22 години.Изненадващо тази сутрин в 04.00 часа почина собственикът на най-голямата

Изненадващо тази сутрин в 04.00 часа почина собственикът на най-голямата ...

......... със знак "За принос към Министерството на отбраната" от министъра на отбраната Ангел Найденов през 2014 г. и със знак "Достойнство и чест" от министъра на отбраната Красимир Каракачанов през 2018 г.Удостоен е с титлата "Доктор хонорис кауза" на Военна академия "Георги Раковски" от 15 февруари 2017 г.Вечна му памет!


Кралят на сръбската фолк музика Шабан Шаулич ще бъде погребан

Кралят на сръбската фолк музика Шабан Шаулич ще бъде погребан ...

......... Кралят на сръбската фолк музика Шабан Шаулич ще бъде погребан в Алеята на заслужилите граждани на Новото гробище в Белград, предаде Танюг. Преди това от 11 часа в сградата на Общинския съвет на Белград ще се състои поклонение.Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич загина при тежка катастрофа в

Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич загина при тежка катастрофа в ...

......... музика Шаулич тренирал футбол. Шабан Шаулич е роден на 6 септември 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейство на Илдуза и Хусеин Шаулич. Много често се появяват публикации, в които се твърди, че Шаулич е от ромски произход. През 1969 г. издава първия си албум – "Дайте ми утеха".


След продължително боледуване на 85-годишна възраст почина Тодор Кавалджиев, вицепрезидент 1997-2002

След продължително боледуване на 85-годишна възраст почина Тодор Кавалджиев, вицепрезидент 1997-2002 ...

......... ученик е арестуван, защото се опитва да възстанови Младежкия земеделски съюз. Прекарва повече от 11 години по комунистическите лагери и затвори. През 1989 г. е един от възстановителите на БЗНС „Никола Петков“. Избран е за народен представител във Великото народно събрание, а през 1996 г. - за вицепрезидент на Петър Стоянов.


Почина 2-годишното дете, което падна вчера от третия етаж в болницата

Почина 2-годишното дете, което падна вчера от третия етаж в болницата ...

......... в родилното отделение.  Предстои да стане ясно защо детето е било доведено на свиждане в болницата в разгара на грипната епидемия в област Варна, по време на която има забрана на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ. По данни на областната дирекция на МВР досъдебното производство по случая продължава. 


Почина волейболната легенда Светослав Стойчев – баща на треньора Радостин

Почина волейболната легенда Светослав Стойчев – баща на треньора Радостин ...

......... тренира юноши. Става шампион с всички възрасти, след което тренира мъжете. Бащата на Светослав е първият национален треньор по борба и в двата стила - класически и свободен. Опелото на легендата Светослав Стойчев ще се състои на 20 януари - неделя, от 15 часа в църквата "Св. Седмочисленици" в София.


На 79-годишна възраст тази сутрин почина легендарният футболист и треньор Иван

На 79-годишна възраст тази сутрин почина легендарният футболист и треньор Иван ...

......... купата на страната - 1976 и 1979 г. Под негово ръководство Левски (София) елиминира "Аякс" за Купата на УЕФА и достига до четвъртфинал с Барселона през 1976 г., където успява да запише победа с 5:4.Бил е треньор още на Спартак (Варна), Славия (София), Локомотив (Пловдив), Хайдук (Сплит) и националния отбор на България.  


Стотици дойдоха да си кажат последно сбогом в храм „Св.

Стотици дойдоха да си кажат последно сбогом в храм „Св. ...

......... свое собствено мнение, на което е държал и се е борил. Светла му пръст", каза директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. Рашидов заяви, че Ласкин е бил един истински мъжкар. "Повечето казват, че това са скандални хора, но не е така. Той беше честен и добър човек", заяви Вежди Рашидов


Днес казваме последно сбогом на актьора Иван Ласкин, който почина

Днес казваме последно сбогом на актьора Иван Ласкин, който почина ...

......... на актьора Иван Ласкин, който почина на 48-годишна възраст. Той прекара последните 10 дни в реанимацията на ВМА с тежка чернодробна недостатъчност и нужда от трансплантация. Поклонението ще бъде днес от 12:30 в храма „Свети Седмочисленици”. Малко по-късно погребението ще се състои в Алеята на творците на Централните софийски гробища.


На 48 години почина актьорът Иван Ласкин. На 28 декември

На 48 години почина актьорът Иван Ласкин. На 28 декември ...

......... и филмов актьор от арменски произход. Играл е в десетки български игрални филми. Най-значимите му роли са от „Васко да Гама от село Рупча“ и „Хайка за вълци“. През последните години Ласкин казваше, че пише поеми и есета. Преди да ги събере в книга, на  48-годишна възраст загуби битката за живот.


През изминалата 2018 година ни напуснаха редица звезди, огрявали музикалната

През изминалата 2018 година ни напуснаха редица звезди, огрявали музикалната ...

......... е прочута със своето белканто и интерпретациите си на роли от Росини, Белини и Доницети.   На 26 ноември, на 77-годишна възраст почина една от легендите на световното кино, италианският режисьор Бернардо Бертолучи. Той е автор на шедьоври като „Последно танго в Париж”, „Открадната красота”, „Последният император”, „Мечтатели” и други.


На 93 години във вторник почина бащата на детското кино,

На 93 години във вторник почина бащата на детското кино, ...

......... Съобщи Нова тв. Тжй е създател на любими филми като "Таралежите се раждат без бодли", "С деца на море", "Куче в чекмедже". В дългогодишния си творчески път на сценарист и режисьор, той създаде и любимите на поколения зрители телевизионни сериали "Фильо и Макензен" и "Васко Да Гама от село Рупча".


Близки на 11-годишната Сара, която беше прегазена от джип, се

Близки на 11-годишната Сара, която беше прегазена от джип, се ...

......... отнема повече детски животи. Роднините на Сара направиха и мълчаливо бдение в нейна памет.   Детето почина в петък вечерта в плевенската болница. Тя беше в кома от момента на катастрофата преди 10 дни. След инцидента се стигна до напрежение и бунт сред хората от селото, защото шофьорът на джипа беше пуснат от ареста. 


Близки и приятели ще изпратят жестоко убитата телевизионна водеща Виктория

Близки и приятели ще изпратят жестоко убитата телевизионна водеща Виктория ...

......... 10.30 ч. в храма „Св. Троица” в Русе, инофрмира Нова телевизия. Очакват се и засилени мерки за сигурност в района, заради ескалиралото през последните часове напрежение. В четвъртък група мъже с мотори се появиха в ромската махала, където живее лелята на 21-годишният Северин, задържан в Германия за убийството на журналистката.


В София се организира бдение в памет на жестоко убитата

В София се организира бдение в памет на жестоко убитата ...

......... от тях!В понеделник, в 18:30, елате пред църквата "Св. Неделя" да запалим по свещ в нейна памет и да напомним, че има още живи и непримирими граждани и журналисти и ако ще действат все по този начин, бързо ще си намерят майстора!Нека скръбта ви се превърне в гняв, забравете различията!


Легендарният блус китарист Отис Ръш почина на 84-годишна възраст, съобщава

Легендарният блус китарист Отис Ръш почина на 84-годишна възраст, съобщава ...

......... расте в бедно семейство и изживява трудни моменти, които по-късно приемат форма в музиката му. Той се учи сам да свири на китарата на брат си. Тъй като е левичар Отис изгражда неповторим метод – обръща инструмента на обратно. Това го отличава от останалите музиканти и създава отличителния му стил. 


Почина легендарния вратар на Локомотив и националния отбор по футбол

Почина легендарния вратар на Локомотив и националния отбор по футбол ...

......... 1969 г. защитава и вратата на националния отбор на България. Работата му като треньор след това в Детско-юношеската школа на Локо помага за създаването и утвърждаването на футболисти като Бойчо Величков, Николай Донев, Стойчо Стоев, Георги Борисов, Явор Вълчинов, Борислав Манолков, Валери Божинов и много други. Поклон пред паметта му!


Нов вид стоножка и нов вид паяк ще носят името

Нов вид стоножка и нов вид паяк ще носят името ...

......... родопското село Белица, обясни проф. Стоев. Български арахнолози са го описали тази година и вече носи латинското наименование Harpactea petrovi. Паякът живее в почвата и под камъни. На 3 октомври няколко НПО ще организират събитие в столичния музей Земята и хората в памет на Боян Петров и природозащитните му дейности.


Почина актрисата Росица Данаилова. Актрисата си е отишла на 84 години. 

Почина актрисата Росица Данаилова. Актрисата си е отишла на 84 години.  ...

......... играе в Театъра на армията, Сатиричния и Народния театър, в различни театри в Димитровград, Добрич, Бургас и Сливен. Има участия във филми и телевизионни постановки. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ, а след това следва докторантура в Академията за театрално изкуство в Санкт Петербург. Тя е сестра на актьора Стефан Данаилов.


Почина журналистът Георги Василски. Въпреки тежката болест, до последния момент

Почина журналистът Георги Василски. Въпреки тежката болест, до последния момент ...

......... редактор на програма "Христо Ботев". Като кореспондент на БНР в Букурещ, той познаваше дълбоко бита и проблемите на българското малцинство в северната ни съседка, Бесарабия и Молдова.   През 2017 година беше номиниран за Голямата награда "Сирак Скитник"- за значим принос в развитието на Българското национално радио. Поклон пред паметта му!


На 84 години почина проф. д-р Кино Лазаров - един

На 84 години почина проф. д-р Кино Лазаров - един ...

......... практикуващите юристи. Негови научни съчинения са публикувани във Франция, Германия, Русия, Полша, Чехия и Словакия. Проф. Лазаров е участвал в създаването на множество законопроекти. Той е един от основните автори на първия и втория Закон за административното производство. Поклонението ще е на 29 август от 11ч. в църквата ,,Св. Неделя``.


Почина диригентът Стоян Кралев. Той е основател на хор „Мадригал“,

Почина диригентът Стоян Кралев. Той е основател на хор „Мадригал“, ...

......... но и на публиката, която е била най-верният ми приятел, най-добронамереният, бих казал, същевременно най-критичният. На тази публика дължа много, защото това е стимулът, който позволява на музиканта да твори, истински да твори - с отговорност и с желание". Поклонението ще бъде утре в ритуалната зала на Софийските централни гробища. 


На 01.08. 2018 г., сряда в 9.00 ч. от пристанището

На 01.08. 2018 г., сряда в 9.00 ч. от пристанището ...

......... и населените места в община Созопол. Неговото дело, посветено на Созопол е част от историята на града, която ще остане за бъдещите поколения. Предложената улица се намира в Стария град, пресечка свързваща улиците „Аполония“ и „Кирил и Методий“ и на нея се намира музея „Старинен Созопол“, т.н. бивща данъчна служба.


Опелото на проф. Божидар Димитров ще бъде днес в 10:30

Опелото на проф. Божидар Димитров ще бъде днес в 10:30 ...

......... политехнически музей -БСП; ГЕРБ -БНТ; БНБ; Съюз на Архитектите; Институт по Балканистика с център по тракология; Национална Библиотека „св. св. Кирил и Методий“; Агенция Митници; Българска православна църковна община в Истанбул; Сдружение Плиска (гр. Шумен); УНИБИТ; Съюз на тракийските дружества в България; ТВ СКАТ -Братя Диневи; Васил Божков; Цветанка Шмит


На 70-годишна възраст почина народната певица Надежда Аджова - една

На 70-годишна възраст почина народната певица Надежда Аджова - една ...

......... в програмата на Радио София. През 1963 г. печелят наградата за дует на България с песента "Мари, Румено". През 60-те и 70-те години на миналия век близначките са отдадени на народните песни. В началото на 80-те години на миналия век започват изявите им и като изпълнителки на стари градски песни.


С патриотизма, енергията и човечността си Божидар Димитров ни кара не

С патриотизма, енергията и човечността си Божидар Димитров ни кара не ...

......... траурната церемония съболезнователните адреси от председателя на парламента Цвета Караянчева, премиера Бойко Борисов, столичния кмет Йорданка Фандъкова. Петрунова отбеляза, че са получени изключително много съболезнователни адреси - от президентската администрация, министерства, политически партии, от Българската православна църква, научни и културни центрове, творчески организации, исторически музеи и общини от цялата страна.


В сряда ще бъде поклонението пред историка професор Божидар Димитров.

В сряда ще бъде поклонението пред историка професор Божидар Димитров. ...

......... състои от 10 до 16 часа в "Слънчевата зала" на Националния исторически музей. На този ден музеят няма да работи за посетители. Божидар Димитров почина в неделя вечерта на 72-годишна възраст. Професорът е бивш дългогодишен директор на Националния исторически музей, историк и автор на десетки книги, посветени на българската история.


Бизнесменът Юлиян Генов е починал в събота, съобщи Нери Терзиева

Бизнесменът Юлиян Генов е починал в събота, съобщи Нери Терзиева ...

......... как следващите умни хора на България да оцелеят. ..Сбогом, Шефе! Благодаря за уроците!, написа Нери Терзиева.  Юлиян Генов е роден през 1951 г. Той създава компанията ПроСофт през 1991 г. Преподавател в СУ и НБУ. Автор е на книгите “Бегли щрихи от моите пътувания”, “Истинският господар на савана” и "Защо толкова малко успяваме?”.


Почина Барбара Буш, съпруга на президента на САЩ (1989 –

Почина Барбара Буш, съпруга на президента на САЩ (1989 – ...

......... САЩ от 2001 до 2009 г.Нейният съпруг ръководи страната от 1989 до 1993 г. Като първа дама, нейна кауза бе насърчаването на грамотността и на четенето на книги. Тя обаче казваше, че е по-заинтересувана да се грижи за дома, отколкото да помага на съпруга си да управлява страната, припомня Ройтерс.


На 14 април на 64-годишна възраст внезапно почина журналистът Георги Вучев -

На 14 април на 64-годишна възраст внезапно почина журналистът Георги Вучев - ...

......... Военната киностудия. От 2003 г. ръководи Националния пресклуб на БТА. Автор е на десетки материали, посветени на българската армия и на българските военослужещи. Журналистическите му репортажи, отразяващи работата на българските военни мисии в Камбоджа, Афганистан и други конфликтни точки, както и документалните му филми, остават като пример на стойностна и обективна журналистика в полза на обществото.


Днес ще бъде погребан световноизвестният астрофизик Стивън Хокинг. Въпреки че

Днес ще бъде погребан световноизвестният астрофизик Стивън Хокинг. Въпреки че ...

......... допускани журналисти. Приживе Стивън Хокинг е пожелал на надгробната му плоча да бъде изписана формулата за черната дупка, по-известна като формулата на Бекенщайн-Хокинг. Стивън Хокинг, смятан за един от най-големите умове в съвремието ни, беше прикован в инвалидна количка повече от 5 десетилетия, почина на 14 март в дома си.


Световноизвестният британски астрофизик Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст. Той

Световноизвестният британски астрофизик Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст. Той ...

......... си във физиката, но и любовта на милиони хора извън университетите със своята загриженост за бъдещето на света. Въпреки влечението си към науката, Хокинг определя може би най-важното за човека в едно единствено изречение: "Това нямаше да е кой знае каква Вселена, ако в нея не живееха хората, които обичаш."


На 82 години почина Олег Табаков, актьор, театрален и кино

На 82 години почина Олег Табаков, актьор, театрален и кино ...

......... театралната школа към МХАТ от 1986 до 2000 г. Повечето от филмите с негово участие са част от руската кинокласика: "17 мига от пролетта", "Война и мир", "Д`Артанян и тримата мускетари", "Няколко дни от живота на Обломов", "Човекът от булеварда на Капуцините", "Москва не вярва на сълзи" и много други.


Поклонението пред актьора Николай Николаев - бате Николай, е днес от 11:00 ч.

Поклонението пред актьора Николай Николаев - бате Николай, е днес от 11:00 ч. ...

......... детското тв предаване "Сладкарница "Захарно петле", което - като Бате Николай - води заедно с Мариана Аламанчева. В последните години се грижи за настроението на малките пациенти на "Пирогов" като клоуна "професор Коко" от "Клиниката по смехотерапия". През 2015 г. е удостоен с най-високото отличие на Министерството на културата "Златен век" за принос в изкуството.


Почина актьорът Николай Николаев - Бате Николай, съобщиха в ефира

Почина актьорът Николай Николаев - Бате Николай, съобщиха в ефира ...

......... петле“. Заедно с актьора Марин Неделчев влизат в трупата на италианския цирк „Нандо Орфей” и правят големи турнета, като клоуни-фокусници. Учавства в Коледна програма за телевизията - „Манежа на сънищата“, с участието на Елизабет Тейлър. Николаев беше актьор в Народен театър „Иван Вазов“, а през 2002 година той се пенсионира.


На 67 години почина легендарният футболист на Левски и българския

На 67 години почина легендарният футболист на Левски и българския ...

......... Спортно-техническата комисия към Управителния съвет на Левски. През юни 2006 г. става треньор на Родопа, а мястото му в УС на Левски е заето от друг бивш играч на "сините" - Кирил Ивков. За последно Панов бе технически директор на БФС, като отговаряше за всички треньори на националните юношески отбори.