Търговските войни се възобновяват на нов фронт – технологичния. А

Търговските войни се възобновяват на нов фронт – технологичния. А ...

......... долара, а относно развитието на петролния пазар Райков очаква ценовите нива до края на годината да се движат в диапазона окоол 40-45 долара за барел при американския суров петрол и сорта Брент.Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "Светът е бизнес" вижте тук.


България и Гърция могат да бъдат локомотивът на Северна Македония

България и Гърция могат да бъдат локомотивът на Северна Македония ...

......... сътрудничество". По думите на Николай Кръстев страната винаги е била мултиетническа по своя характер през последните 100-120 г. По отношение на стандарта там той отбеляза, че средната заплата е около 400 евро.Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "Светът е бизнес" гледайте тук.


Китайската технологична компания  Huawei Technologies Co. стана номер едно на

Китайската технологична компания  Huawei Technologies Co. стана номер едно на ...

......... флагмански телефони. Неувяхващата мощ на Huawei в Китай показва, че външният натиск все още не представлява екзистенциална заплаха за неговия потребителски бизнес - поне не на родния пазар.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 71   Още видео0 гласа P { margin-bottom: 0.08in }


гледано: 12   Още видео0 гласа  Икономическите мерки на правителството

гледано: 12   Още видео0 гласа  Икономическите мерки на правителството ...

......... изпъква киселинността за сметка на сладостта.Какви са предимствата на „зеленото кафе“? Как се развива конкуренцията на пазара при Cold Brew напитките? Каква е амбицията на компанията да влезе в хипермаркетите? Оценяват ли клиентите здравословните напитки?Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.


Американският технологичен концерн Apple възнамерява да стане въглеродно неутрален както

Американският технологичен концерн Apple възнамерява да стане въглеродно неутрален както ...

......... енергия. Apple планира да намали въглеродните емисии със 75% в рамките на десетилетието и ще разработи „иновативни решения за отстраняване на въглерод“ за останалите 25% от своя отпечатък.  Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 50   Още видео0 гласа P { margin-bottom: 0.08in }


България има фискално пространство, за да може във времена на

България има фискално пространство, за да може във времена на ...

......... Пеканов у нас трябва да увеличим добавената стойност и да насърчаваме инвестициите в дигитализация. Според икономиста може да се очаква дефлация, но същевременно той все пак изрази надежда това да не се случи.Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.В момента има бум на производството на електрически велосипеди у

В момента има бум на производството на електрически велосипеди у ...

......... 1000 велосипеда годишно, като планът е капацитетът да се увеличи до 20-30 хиляди през следващите години. "В Европа пък се продават около 3 милиона велосипеда на година", добави Бонев.Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.Видеа с всички гости на рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” гледайте тук. 


Вече сме изхарчили 650 млн. евро за втората тръба на

Вече сме изхарчили 650 млн. евро за втората тръба на ...

......... газовите доставки", допълни той. Гостът отбеляза, че Европа преди тези два газопровода има възможност за доставяне на 650 млрд. кубически метра газ, а на година ползва максимум 400-450 млрд. куб. м.  Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "Светът е бизнес" вижте тук.


България ще тръгне в посока заместване на въглищата с биомаса

България ще тръгне в посока заместване на въглищата с биомаса ...

......... на енергия се върна на нормалните нива, но в Европа това няма да се случи скоро. Старият континент гони всеки един голям енергоемък производител, тъй като енергията е много скъпа", поясни гостът.Вижте целия разговор във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "Светът е бизнес" вижте тук.


Средата за киберсигурност се влошава рязко през последните няколко месеца

Средата за киберсигурност се влошава рязко през последните няколко месеца ...

......... процесът е двустранен и че е нужно гражданите да ползват електронните услуги винаги, когато могат, за да подпомогнат процеса.  Какъв е капацитетът за цифровизация на ниво държава и бизнес у нас?Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. Всички видеа с гости на предаването “Клуб Investor” вижте тук.  


Коронавирусът е една безпрецедентна трагедия, но и е един от

Коронавирусът е една безпрецедентна трагедия, но и е един от ...

......... работим тясно с клиентите си, но не само – с правителствата и регулаторите също. Защото регулаторите са тези, които трябва да гарантират лесното преминаване на данните на бизнеса в облака по напълно сигурен начин”. Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. Всички гости на предаването “Update” вижте тук. Намерението на 16 големи европейски банки от пет държави да

Намерението на 16 големи европейски банки от пет държави да ...

......... трансфер на стойност помежду си, без да се налага да ползват банкова услуга в общоустановения смисъл. В този смисъл е възможно търговските банки да бъдат прескочени, те вече се чувстват застрашени".Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. Всички гости на предаването "Светът е бизнес" вижте тук.


Все повече и повече инвеститорите ще наблягат на устойчивостта в

Все повече и повече инвеститорите ще наблягат на устойчивостта в ...

......... в производството, се избират от малки семейни предприятия в Италия, които са сертифицирани, стана ясно още от разговора. За своите опаковки Bogdar също избира рециклирани материали. Повече за устойчивата мода гледайте във видео материала на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.  Всички видеа от рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” гледайте тук. 


гледано: 4   Още видео0 гласа В България вече има

гледано: 4   Още видео0 гласа В България вече има ...

......... тя трябва да е в пъти по-стойностна, за да се оправдае поетият риск. Това е моделът, който Фондът на фондовете прокарва", обясни Макс Гурвиц и отбеляза, че обикновено фокусът е насочен към дигитални продукти.Можете да видите целия разговор на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.  


Потребителите в социалните мрежи трябва да заложат на критичното си

Потребителите в социалните мрежи трябва да заложат на критичното си ...

......... могат да бъдат ограничени, въпросът е обаче в каква форма да бъдат поднесени. Тях трябва да ги има и хората да преценяват сами за себе си дали искат да ги виждат", смята Запорожанов. Целия разговор вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. Всички гости на предаването Bloomberg TV интервю вижте тук.


За Великобритания предстоящите ѝ преговори със САЩ за търговски споразумения

За Великобритания предстоящите ѝ преговори със САЩ за търговски споразумения ...

......... и проводник на американските интереси. Най-губещите от кризата и напускането на Великобритания от Съюза по думите на госта ще бъдат британските фермери и фирмите, които имат взаимоотношения с ЕС .Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. Всички гости на предаването "Bloomberg TV Bulgaria Интервю" вижте тук.Малките инвеститори имат интерес към високотехнологичните компании, но по-големи като

Малките инвеститори имат интерес към високотехнологичните компании, но по-големи като ...

......... ще продължи, защото когато имаше притеснения на пазарите за втора вълна от коронавируса и имаше краткосрочен спад, то след обявяването на старта на програмата на Фед пазарите се възстановиха“, обясни Даниел Дончев.Още по темата очаквайте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.  


От началото на седмицата оптимизмът витае на капиталовите пазари, въпреки

От началото на седмицата оптимизмът витае на капиталовите пазари, въпреки ...

......... но все пак имаме ръст в сравнение с април”, обясни той.Какво показват данните за еврозоната? На какво се дължи лекия спад в цената на петрола?  Как влияе намесата на централните банки върху дълговия пазар?Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.


Цените на петрола се стабилизират след споразумението за удължаване на

Цените на петрола се стабилизират след споразумението за удължаване на ...

......... необходимост и за ежедневието”, допълни той. Според Фезелов ситуацията в Китай напомня на затишие пред буря. “Предстоят президентски избори в САЩ, войната между Китай и Америка продължава”, посочи той.Целия разговор вижте във видео материала на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. Видеа с всички гости на предаването “Клуб Investor” гледайте тук. 


В интерес на България ще е, ако американският президент Доналд

В интерес на България ще е, ако американският президент Доналд ...

......... Той отбеляза, че жителите искат да видят намесата на държавата, което в бъдеще може да доведе до сблъсък между капитализма и левите идеи.Керемедчиев коментира и споровете между Гърция и Турция в Средиземно море. Според него засега печеливша е гръцката дипломация.Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Фондът Innovation Capital е структуриран като дружество, което управлява два

Фондът Innovation Capital е структуриран като дружество, което управлява два ...

......... 20-минутни индивидуални срещи.  “Те също ще бъдат селектирани през нашето сито и ще бъдат поканени на индивидуална среща, на която ще преценим дали са подходящи за акселерационната ни програма”. Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.  Видеа с всички гости на предаването “UpDate” може да гледате тук. 


Основна роля за въвеждането на производството по стабилизация на фирмите

Основна роля за въвеждането на производството по стабилизация на фирмите ...

......... поясни Манова. Пламена Момчева допълни, че молбите се отхвърлят, защото търговците не предоставят цялата информация, която се изисква по закон и съдът няма как да се произнесе по молбата.Какви са особеностите на производството по стабилизация?Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.


Фестивалите у нас могат да се превърнат в устойчив туристически

Фестивалите у нас могат да се превърнат в устойчив туристически ...

......... че трябва да има стъпки тя да стане по-привлекателна, като визира най-вече класическите музиканти.Как коронавирусът удари фестивалите? Има ли проблеми при финансирането? Какво е бъдещето на фестивалите в България? Как иновациите влияят на качеството на спектаклите? Какви проекти ще се развият?Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


За стабилност на петролните пазари надали може да се говори.

За стабилност на петролните пазари надали може да се говори. ...

......... производители, тъй като последни проучвания сочат, че за тях е необходима цена на петрола от около 50 долара за барел. Ваньов не очаква да има необходимост от допълнителни съкращения на производството през юли или август заради признаците на икономическо възстановяване. Повече може да проследите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Предизборната борба в САЩ започна с необичайни средства. Изборите ще

Предизборната борба в САЩ започна с необичайни средства. Изборите ще ...

......... на д-р Здравко Попов заплахата на Тръмп, че ще изпрати армията да реши проблем с размириците, е вид управленческа реакция от безсилие да се овладае спонтанността с рутинни средства. Цялото виедо с разговора може да видите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria. Всички гости на предаването "Светът е бизнес" вижте тук.


Платформата Scoolcode, която е на школата за програмиране Logiscool, расте заедно с

Платформата Scoolcode, която е на школата за програмиране Logiscool, расте заедно с ...

......... мин. те завършват една програма, имат една готова игра. Имат усещането за успех, защото са завършили нещо, с което могат да се похвалят. Всеки път правим различна игра, с различни герои, декори, сцени”, смята Янкова.  Цялото интервю вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.  Видеа с всички гости на предаването “UpDate” може да гледате тук. 


Икономическите реформи във Франция имат за цел да ускорят възстановяването,

Икономическите реформи във Франция имат за цел да ускорят възстановяването, ...

......... обясни ученият. Според него ще има сътресения, свързани с големите предприятия във Франция. Проф. Димитър Веселинов е убеден, че френското правителство ще се справи, защото взема  адекватни мерки.Повече по темата за възстановяването на френската икономика вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.Всичко гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.  


Инфлуенсър маркетингът и въобще Instagram в следващите години ще се

Инфлуенсър маркетингът и въобще Instagram в следващите години ще се ...

......... същества, които водят своя живот, могат да бъдат понякога много положителни герои в обществото, но като всяко друго живо човешко същество в даден момент и техният имидж може да се промени", разкри тънкости за хората, които имат силно влияние в социалните мрежи.Вижте цялата рубрика във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.


гледано: 68   Още видео0 гласа Разходите за заплати и

гледано: 68   Още видео0 гласа Разходите за заплати и ...

......... обясни, че студентите по балет засега ще се обучават онлайн, кандидат-студентите също ще се явяват онлайн на изпити. "Тази година изпитът им е доста облекчен, ще могат сами да се подготвят вкъщи", уточни тя.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.


Най-страшната нагласа е търсене на оцеляването. Голяма част от компаниите

Най-страшната нагласа е търсене на оцеляването. Голяма част от компаниите ...

......... ви послужи като инструмент за превземане на нови пазари. Не мислете само за оцеляване, а и за развитие”, добави той.    Какво представлява стратегията “син океан”? Как Централна Азия се справя с пандемията? Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "Светът е бизнес" вижте тук.  


Текущата ситуация на пазара у нас може да бъде използвана

Текущата ситуация на пазара у нас може да бъде използвана ...

......... консистентно. „Дейта центровете ще бъдат стабилна инвестиция и за енергийния сектор в бъдеще. Много енергия ще се усвоява от дигиталната индустрия, не само от промишлеността", очаква главният изпълнителен директор на Американската търговска камара.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "Светът е бизнес" вижте тук.


Ситуацията в Хонконг ще е катализатор за отношенията между САЩ

Ситуацията в Хонконг ще е катализатор за отношенията между САЩ ...

......... началото на пандемията”, посочи той. Митренцев обаче добави, че за момента очакванията са второто тримесечие да е изключително тежко за икономиката. “Тепърва ще наблюдаваме възстановяване от последиците от вируса”, отбеляза той.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.  


Инфраструктурните проекти са една от бъдещите сфери на сътрудничество между

Инфраструктурните проекти са една от бъдещите сфери на сътрудничество между ...

......... думите му японският пазар е твърде наситен, предлагането е огромно и за да има една фирма успех, тя трябва да положи доста усилия и да предложи високо качество.Още по темата за икономиката на Япония очаквайте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.  


гледано: 95   Още видео0 гласа Необходима е оптимизация на

гледано: 95   Още видео0 гласа Необходима е оптимизация на ...

......... е под необходимия минимум, за да може тя да се саморазвива. “Каквато и инфраструктура да се стои, ако там няма хора, няма как да има позитивно развитие”, изтъкна експертът.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria. Видеа с всички гости на предаването “В развитие” може да гледатетук.  


Китайският технологичен гигант Tencent Holdings ще инвестира 500 млрд. юана

Китайският технологичен гигант Tencent Holdings ще инвестира 500 млрд. юана ...

......... Ltd с дял 46,4%, показват данни на изследователската компания Canalys. Alibaba заяви през миналия месец, че ще инвестира 200 млрд. юана в облачната си инфраструктура в идните три години. Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 19   Още видео0 гласа P { margin-bottom: 0.08in }


Американският долар е привлекателен, защото икономиката на САЩ е една

Американският долар е привлекателен, защото икономиката на САЩ е една ...

......... “Туристическият сектор не заема толкова голям дял в БВП на страните. В общи линии това, че хората не харчат долари за пътувания, няма да засегне силно щатската валута и да направи например еврото по-силно, защото този проблем го има и при еврото”, отбеляза Шуманов.Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук. 


Туристическият сектор се подготвя доста усърдно за летния сезон. В

Туристическият сектор се подготвя доста усърдно за летния сезон. В ...

......... много места вече има безплатни шезлонги и чадъри.  „На плажовете спазването на дистанция ще бъде основен приоритет. Очакваме да има голямо разстояние между хората на плажовете, а шезлонгите да се дезинфенкцират детайлно след всеки един гост. Основата на всичко е хората да чувстват сигурност“.  Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.


Тенденциите в хотелиерския бизнес през този сезон са чистота и безопасността на клиентите.

Тенденциите в хотелиерския бизнес през този сезон са чистота и безопасността на клиентите. ...

......... ще спечелят. Ще има станции за дезинфекциране. Няма да се ползват врати, дръжки. Приоритет ще е безконтактното отваряне на врати в помещенията. Почти всичко ще се автоматизира". По думите ѝ навлизането на новите технологии ще доведе до редуциране на персонала, но качеството на услугата ще се подобри. Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.


Група от евродепутати изпратиха писмо до председателя на ЕK Урсула фон дер Лайен

Група от евродепутати изпратиха писмо до председателя на ЕK Урсула фон дер Лайен ...

......... зоните, в които хората се хранят, за да може да бъде извършена дезинфекция при смяна на посетителите и да се спазва необходимата дистанция". Пенкова заяви, че препоръките в писмото, което бе подкрепено от представители на 10 държави, са да се прави постоянна дезинфекция в заведенията. Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.


В Китай имаше пълна блокада на мегаполиси, за да се

В Китай имаше пълна блокада на мегаполиси, за да се ...

......... изработването на механизми за регионално сътрудничество. Кандиларов прогнозира и допълнително повишаване на напрежението между САЩ и Китай, което по думите му няма да е полезно нито за световната икономика, нито за световния ред.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "Светът е бизнес" вижте тук.


Планът на германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел

Планът на германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел ...

......... в които ще бъдат насочени средствата от Фонда. По думите му заемите ще бъдат отпускани за комбинация от краткосрочни и средносрочни цели на ЕС и съобразно приоритетите на всяка една държава членка.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "В развитие" може да видите тук.


Японската икономика беше в стагнация още преди коронавируса. През последното

Японската икономика беше в стагнация още преди коронавируса. През последното ...

......... Страната на изгряващото слънце има много голям дълг от близо 250% спрямо БВП на страната. Проф. Стефанов обясни, че за предстоящата рецесия съдействат и други фактори, сред които е резкият спад на туризма от Китай.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.


Обемът на касовите плащания спада, а този на онлайн разплащанията

Обемът на касовите плащания спада, а този на онлайн разплащанията ...

......... разплащания се развива бавно в България, но той е необратим. Ясно е, че след определен брой години електронните плащания ще са преобладаващи. Колко години ще минат, докато това стане факт - за различните държави това е различно, допълни той. Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria   


Азиатските индекси записаха преобладаващи ръстове в сряда на фона на

Азиатските индекси записаха преобладаващи ръстове в сряда на фона на ...

......... започна през декември, позволи на фабриките да отворят отново. Франция, Испания и други европейски правителства предприемат подобни стъпки. Германия продължава с облекчаването на ограниченията, като от другата седмица ще позволи отварянето на училищата и детските градини. Вижте още за азиатските пазари във видеото на Bloombergгледано: 39   Още видео0 гласа


Гражданите и бизнесът трудно се ориентират какви са техните задължения

Гражданите и бизнесът трудно се ориентират какви са техните задължения ...

......... месеца. Забраната за запори върху трудови възнаграждения и пенсии ще продължи 2 месеца след извънредното положение", уточни адвокатът. Гостът подчерта, че мярката "60 на 40" ще бъде удължена, но трябва да се направят изменения в постановлението. Целия разговор с Христо Копаранов можете да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria


Кризата създава големи възможности за споделените работни пространства. Все повече

Кризата създава големи възможности за споделените работни пространства. Все повече ...

......... работят от вкъщи“, коментира той. „Нашите клиенти разработват софтуер, сайтове, дизайн, ангажирани са в дигиталната икономика", посочи Терзиев. По думите му положителното в случая е, че те не са били толкова засегнати от кризата с пандемията. Целия разговор с Методи Терзиев можете да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria


Към момента нашата система на здравеопазване, въпреки пандемията, успява да

Към момента нашата система на здравеопазване, въпреки пандемията, успява да ...

......... си изпълни социалната роля и остави разплащането за лечението на пандемията в ръцете на осигуряващите се лица”, коментира още Шарков.    Според него размиването на тези граници води до последващи проблеми.   Още от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. Всички гости на предаването "Светът е бизнес" може да видите тук.


Доста мрачни облаци са се събрали над авиационни сектор. Поне

Доста мрачни облаци са се събрали над авиационни сектор. Поне ...

......... последните данни на Международната асоциация по въздушен транспорт (IATA) загубите в сектора ще надхвърлят 350 млрд. долара. - В него са заети на 2,9 млн. души, а към момента са освободени близо 1 млн. души."Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.


Фокусът на индустриите е за запазването на здравето на хората,

Фокусът на индустриите е за запазването на здравето на хората, ...

......... включително и интервютата за работа, което предполага компютърна грамотност", посочи старши консултантът в международната фирма CIKAAR. Тя е убедена, че сега е моментът човек да работи върху подобряване на имиджа си в социалното пространство.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.  


Ако мярката 60/40 достигне поне толкова хора, колкото са новорегистрираните

Ако мярката 60/40 достигне поне толкова хора, колкото са новорегистрираните ...

......... Икономистът подчерта, че освен дебат за отваряне на икономиката ни трябва да отворим и дискусия за това колко време трябва да продължим да работим при по-строги мерки.Защо фокусът у нас ще е върху промишлеността, кои сектори ще са най-засегнати от коронавируса и други теми вижте във видео материала.    Животът все повече налага, че транспортът е един и е

Животът все повече налага, че транспортът е един и е ...

......... и подходящ за разстояние до 1000 км. "При над 1000 километра трябва да се използва железопътният транспорт", заяви той. "Трябва да има съчетание между различните видове транспорт. Ползите от интегрирания транспорт с участие на железници и воден транспорт са екологични". Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Най-силният ефект от пандемията е създаденото чувство на несигурност за

Най-силният ефект от пандемията е създаденото чувство на несигурност за ...

......... и с 19-20 хил. продажби годишно". Томов отбеляза, че неяснотите остават и повечето хора не са склонни да рискуват с покупка на автомобил в този момент. "Плановете на почти всички производители са до началото на май да възобновят производството си".Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


България отчита спад в криминалната активност от 20-25% през миналия

България отчита спад в криминалната активност от 20-25% през миналия ...

......... работна ръка заради това, че Западна Европа ѝ я отнема, водена от демографските си дефицити. Експертът смята, че ако западноевропейските икономики започнат да се отварят, и ние ще последваме техния пример, което донякъде се налага, за да предпазим икономиката си.Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Очаква се в началото на 2021 г. пазарите да са

Очаква се в началото на 2021 г. пазарите да са ...

......... зелената политика за момента трябва да мине на заден план". "Очаква се драстично намаление в потреблението на петрол от 9 млн. барела дневно до края на годината", посочи Фезелов. Анализаторът поясни, че всички основни валути в момента са добре позиционирани. Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Големият проблем на България е липсата на активно, трудоспособно население.

Големият проблем на България е липсата на активно, трудоспособно население. ...

......... демография, на първо място трябва да говорим за образование, което да е адекватно на съвременния свят, на технологиите и на нуждите на пазара на труда”, каза още той.  Кои са добрите примери в областта на образованието в България?  Вижте във видеото с целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Политици и глобални лидери предприемат извънредни мерки за намаляване на

Политици и глобални лидери предприемат извънредни мерки за намаляване на ...

......... за справяне с кризата и собствените пакети със стимули  - гледайте  в „Световната финансова мощ срещу коронавируса“ – на 17 април, от  21:30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria. Повторенията на документалния филм ще се излъчат на 18 април от 19:00 часа, както и в понеделник, 19 април, от 17:00 часа


Настоящите понижения на международните борси ще са временни, като на

Настоящите понижения на международните борси ще са временни, като на ...

......... преди обяд в сряда до 1,26 паунда за долар. Според Митренцев това се дължи на възможностите да се отложи крайният срок за Brexit, което би намалило натиска върху британската валута.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Материали с всички гости на предаването “В развитие” може да гледате тук.


Коронакризата е камбана, която удари силно и възвести края на

Коронакризата е камбана, която удари силно и възвести края на ...

......... евро, за който се споразумяха финансовите министри на еврозоната. Според него сумата изглежда голяма, но тя не е адекватна на истинския размер на последиците от блокадата заради коронавируса. “Това не е окончателното решение, ще има още промени”, прогнозира Събев.Вижте целия разговор с икономиста във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Преди две седмици с мои приятели в рамките на два

Преди две седмици с мои приятели в рамките на два ...

......... на наличностите в болниците", разказа Радков. Основателят на Капачки за бъдеще сподели още, че компанията за доставки „Еконт“ се ангажира да транспортира предпазните средства безвъзмездно. Той изтъкна, че някои фирми искат да дарят 500 литра дезинфектант за болници в страната. Още от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.


Проучване на Българска Е-комерс Асоциация в интервала 13 март-30 март

Проучване на Българска Е-комерс Асоциация в интервала 13 март-30 март ...

......... председателят на Българска Е-комерс Асоциация. По думите на Найденова по-голяма част от доставките вече се заплащат онлайн. „Засега куриерите работят на пълни обороти. Компаниите с ръст в продажбите въвеждат допълнителен режим на смени, за да обработят всички поръчки", уточни тя.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.  


При технологичните компании има голям ръст на облачните приложения и

При технологичните компании има голям ръст на облачните приложения и ...

......... захранвани с голямо количество специализирана медицинска литература за различни пациенти и случаи, предишни пандемии с коронавирус, като например SARS преди няколко години. Идеята е да се намери по-ефективно лечение като алгоритъм, както и за потенциално намиране на ваксина”, обясни Арнаудов.  Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Трендът в гейминг индустрията засега определено е положителен. Виждаме сериозен

Трендът в гейминг индустрията засега определено е положителен. Виждаме сериозен ...

......... стреми да помогне на хората в кризата. "Даряват се маски. Големи компании даряват големи суми пари", каза той. Студио мениджърът на Gameloft Bulgaria разкри, че в неговата фирма в момента цялата работа протича от вкъщи и хората дори са по-продуктивни.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.  


Търсенето на маски е огромно и ние също го усещаме

Търсенето на маски е огромно и ние също го усещаме ...

......... нещо е по-скъпо е това, че няма наличности“, посочи дизайнерът. По думите му в момента не може да се говори за тенденции при маските, защото хората са наплашени и търсят просто начин за превенция и липсват предпочитания за цветовете на маските.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


За финтех индустрията е рано да се каже какво ще

За финтех индустрията е рано да се каже какво ще ...

......... темпове, което ще е адекватно на поведението на хората и бизнеса.  Божилов очаква, че хората ще станат по-внимателни и пестеливи заради кризата с коронавируса. Какво прави Paysafe България за търговците в малки и средни предприятия? В кои области са най-големите потребители?Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


През първото тримесечие има сериозни спадове на всички пазари. Средно

През първото тримесечие има сериозни спадове на всички пазари. Средно ...

......... търговия волатилността е нормална. Той посочи, че инвеститорите обаче вече търгуват факти, а не спекулации. “Новини за разговори или прогнози не дават такова отражение на пазарите, каквото имаха преди пандемията. Пазарът вече не е толкова уязвим, що се отнася спекулации”.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.  


Със Закона за мерките и действията при извънредно положение се

Със Закона за мерките и действията при извънредно положение се ...

......... договор е основание за неотложност и трябва да се преценява конкретния случай. По думите му в случай, че строител изпадне в невъзможност да сключи договор при същите условия след изтичането на извънредното положение би могло да се счита като неотложност.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.  


Ако кризата с коронавируса продължи и целият пролетен сезон със

Ако кризата с коронавируса продължи и целият пролетен сезон със ...

......... По думите му много от компаниите в бранша няма да се възползват от схемата 60/40, а по-скоро ще разчитат на помощ, свързана с облекчаване на осигуровките.  “Основната ни цел е да съхраним персонала”, посочи Калоян Тодоров за трудната ситуация заради коронавируса. Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Пандемията показва, че въпреки своята икономическа сила Европа е позволила

Пандемията показва, че въпреки своята икономическа сила Европа е позволила ...

......... ресурс за подкрепа на икономиката. Има решение, с което Германия ще излезе на дефицит с над 100 млрд. евро. Добрите дни за повечето икономики са свършили. В момента трябва ясно да определим колко лоши ще бъдат тези дни", каза експертът.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.  


Пандемията от коронавирус ще промени световната спортна индустрия. Това прогнозира

Пандемията от коронавирус ще промени световната спортна индустрия. Това прогнозира ...

......... форум. Това става чрез лотариен принцип. Ако имаш късмет, успяваш да се наредиш на опашка за закупуване. Продадени са над 5 милиона билета. Организаторите заявиха, че хората, които са си закупили, ще получат специално внимание, доколкото е възможно", информира Веселин Коларов.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.