През първото тримесечие има сериозни спадове на всички пазари. Средно

През първото тримесечие има сериозни спадове на всички пазари. Средно ...

......... търговия волатилността е нормална. Той посочи, че инвеститорите обаче вече търгуват факти, а не спекулации. “Новини за разговори или прогнози не дават такова отражение на пазарите, каквото имаха преди пандемията. Пазарът вече не е толкова уязвим, що се отнася спекулации”.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.  


Със Закона за мерките и действията при извънредно положение се

Със Закона за мерките и действията при извънредно положение се ...

......... договор е основание за неотложност и трябва да се преценява конкретния случай. По думите му в случай, че строител изпадне в невъзможност да сключи договор при същите условия след изтичането на извънредното положение би могло да се счита като неотложност.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.  


Ако кризата с коронавируса продължи и целият пролетен сезон със

Ако кризата с коронавируса продължи и целият пролетен сезон със ...

......... По думите му много от компаниите в бранша няма да се възползват от схемата 60/40, а по-скоро ще разчитат на помощ, свързана с облекчаване на осигуровките.  “Основната ни цел е да съхраним персонала”, посочи Калоян Тодоров за трудната ситуация заради коронавируса. Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Пандемията показва, че въпреки своята икономическа сила Европа е позволила

Пандемията показва, че въпреки своята икономическа сила Европа е позволила ...

......... ресурс за подкрепа на икономиката. Има решение, с което Германия ще излезе на дефицит с над 100 млрд. евро. Добрите дни за повечето икономики са свършили. В момента трябва ясно да определим колко лоши ще бъдат тези дни", каза експертът.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.  


Пандемията от коронавирус ще промени световната спортна индустрия. Това прогнозира

Пандемията от коронавирус ще промени световната спортна индустрия. Това прогнозира ...

......... форум. Това става чрез лотариен принцип. Ако имаш късмет, успяваш да се наредиш на опашка за закупуване. Продадени са над 5 милиона билета. Организаторите заявиха, че хората, които са си закупили, ще получат специално внимание, доколкото е възможно", информира Веселин Коларов.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Европейския съюз (ЕС) е модел на демокрация, който е уникален

Европейския съюз (ЕС) е модел на демокрация, който е уникален ...

......... погасят кредити към банките. Ще се помага на проблемните предприятия", уточни Анселмо Капороси. Според него правителството в Италия се справя добре с решаването на едни проблеми срещу разпространението на пандемията, но не и с други, които не са достатъчно сериозни.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.  Стимулите, които се предоставят на бизнеса в САЩ, са насочени

Стимулите, които се предоставят на бизнеса в САЩ, са насочени ...

......... на хората, така и на бизнеса“, препоръча вицепрезидентът на Американо-българския бизнес център. Карастоянов прогнозира, че ще има печеливши сектори и бизнеси от тази ситуация. „Ще има преструктуриране на икономиката. Крайно време беше пазарът да види леко сътресение“, убеден е той.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.  


За първи път в историята Европейско първенство по футбол беше

За първи път в историята Европейско първенство по футбол беше ...

......... г., но останалите състезания не се признават и победителите са зачеркнати от списъка с шампиони. Между септември 1939 и юни 1940 г. комплексът е бил използван за лагер на граждани от вражески страни и именно заради това не е имало турнир", завърши Коларов.Още вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.


гледано: 4   Още видео0 гласа Индустриалното производство в Китай

гледано: 4   Още видео0 гласа Индустриалното производство в Китай ...

......... толкова задлъжнели колкото държавата. 100 милиарда евро биха били получени от златото, а публичният дълг е над 2 трлн. евро. Може да се стигне до продажба, но това няма да реши проблема. Кризата ще подсили растежа на лошите вземания", коментира Арестов.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса имат много тежки

Мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса имат много тежки ...

......... на фискалните политики, включително и временно прекъсване на маастрихтските критерии, които предполагат дефицитите да са под 3%“. Той смята, че ако положението в секторите на туризма и транспорта в България продължи да се влошава, ще се наложи корекция на бюджета. Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Темата за миграционните вълни и бежанските кризи е сред основните

Темата за миграционните вълни и бежанските кризи е сред основните ...

......... на отношенията му с Турция. Тя смята, че ролята на страната е много трудна и комплексна. "Важно е ЕС и Турция да сближат и канализират отношенията си и да се отнасяме към Анкара с разбиране за деликатната ѝ позиция".Видео с целия разговор гледайте по-късно на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 15   Още видео0 гласа Паниката на финансовите пазари

гледано: 15   Още видео0 гласа Паниката на финансовите пазари ...

......... производители", смята Йорданов и обясни, че в дългосрочен план цената на петрола има таван. "Няма да видим 70-80 долара цена за барел, освен ако няма шокове на предлагането, дълго време ще се задържи на ниски нива под 50 долара", уточни той.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Би било добре да има по-висок относителен дял на индустриалния

Би било добре да има по-висок относителен дял на индустриалния ...

......... Гостът е на мнение, че обръщането ни към дълговите пазари се дължи на това, че инфлацията се ускорява, което означава, че лихвите да тръгнат нагоре. "За това е по-изгодно да се взима дълг сега при по-ниска нива", отчита той.Видео с целия разговор гледайте по-късно на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) трябва да спре

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) трябва да спре ...

......... за барел ще започнат да изглеждат близо", прогнозира експертът. "Големият проблем на пазара на петрол определено стана търсенето", изтъкна той. Пазарът на злато е доста динамичен в последните месеци, каза Борис Петров и подчерта, че 7-годишните върхове едва удържат. Видео с целия разговор гледайте по-късно на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Либерализация на газ у нас няма как да има до

Либерализация на газ у нас няма как да има до ...

......... 2019 г. намалява", допълни той. Начев отбеляза, че пазарът се тества в момента. "Цената не нефта ще гративира около 50 долара. Ако тръгне надолу, руснаците ще се съгласят да намалят добивите, в противен случай ще загубят много повече", поясни той.Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


гледано: 10   Още видео0 гласа Разпространението на коронавируса създава

гледано: 10   Още видео0 гласа Разпространението на коронавируса създава ...

......... преосмисли търговията, защото “в ситуация на криза не може да се допуска прекалена зависимост от външни доставки". Проф. Хаджиниколов смята, че е бил пренебрегнат човешкият аспект на устойчивото развитие. "Много малко внимание се отделя на превенцията на подобни епидемии", допълни той.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Датата 3 март често се разглежда русофилски и русофобски, но

Датата 3 март често се разглежда русофилски и русофобски, но ...

......... е част от огромен културно-исторически комплекс”, смята Вачкова. “Обектите у нас трябва да се обединяват, да се свързват в контекста на местната култура и традиция”. “Важно е България да има много конкретна идея как да привлича хора”, изтъкна още гостът.Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Ситуацията около коронавируса повдига загриженост за авиационните компании на Европа.

Ситуацията около коронавируса повдига загриженост за авиационните компании на Европа. ...

......... напълно изненадва пазарите. Стойков коментира и възможността за струпване на няколко сходни ситуации тази година на фона на напрежението между Анкара и Москва в Сирия. Според него обаче най-големият проблем за глобалната икономика не са нерешените въпроси, а голямата задлъжнялост. Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Едно от големите предизвикателства, свързани с изкуствения интелект, е загубата

Едно от големите предизвикателства, свързани с изкуствения интелект, е загубата ...

......... разпростре изкуствения интелект. „В екологията, науката и медицината изкуственият интелект може да даде много решения, но други сфери, в които има много човешки взаимоотношения като политическите и социално-икономическите системи трябва да останат територия, в която решенията се взимат от човека".Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Политиката за количествени улеснения на Европейската централна банка (ЕЦБ) засега

Политиката за количествени улеснения на Европейската централна банка (ЕЦБ) засега ...

......... края на март тя ще изчезне", прогнозира Кънев. По темата за пазара на сливания и придобивания у нас той отчете, че в контекста на стартъпите и иновативните предприятия развитието е добро и въпросните компании се радват на интерес от чужбина.Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Почти 100% от слушалките за хората с увреден слух са

Почти 100% от слушалките за хората с увреден слух са ...

......... на производство“. Според Тодоров предстои тепърва технологията да навлиза в индустрията. Той отбеляза, че тя, разбира се, има и своите недостатъци, включително високата себестойност на производството и необходимостта от довършителни операции, които поне за момента все още се изпълняват ръчно.Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Решение за демографската ситуация в България може да е внос

Решение за демографската ситуация в България може да е внос ...

......... значимо отражение върху раждаемостта. "Важни са тези политики, трябват и финансови стимули. Демографията е въпрос на ценности", посочи специалистът. Според нея, ако вървим към доближаване към средния стандарт на живот в европейските страни, може да се очаква съживяване в демографски план.Целия разговор гледайте по-късно на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Европейската централна банка трябва да преосмисли политиката и целите си.

Европейската централна банка трябва да преосмисли политиката и целите си. ...

......... проф. Петранов. "Методологията за изчисляване на ръста на потребителските цени в еврозоната е същата като методологията в целия ЕС и тази в България". По думите му цените на наемите се движат паралелно със заплатите. Но цените на жилищата изпреварват цените на наемите.Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 


Още по тематаБорсите изпращат най-лошата си седмица от финансовата криза

Още по тематаБорсите изпращат най-лошата си седмица от финансовата криза ...

......... на мода, когато има страхове на пазара", коментира той. "При бъдеща криза Европейската централна банка няма "куршуми", които да използва, заради отрицателните лихви. Имаме липса на потребление, не на ликвидност", анализира ситуацията директорът на BPD Индустриален фонд за недвижими имоти АДСИЦ.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Гражданското образование става достъпно за българските училища чрез проекта „КЛАС“

Гражданското образование става достъпно за българските училища чрез проекта „КЛАС“ ...

......... всяка една институция в страната. „Младите са поколението на социалните мрежи, при тях не съществуват граници, трябва да свикнат да живеят в този бързо променящ се свят, но винаги да търсят добрия източник на информация“, съветва директорът на Фондацията „Европейски институт“.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Германският борсов новак TeamViewer се стреми към по-нататъшно увеличаване на

Германският борсов новак TeamViewer се стреми към по-нататъшно увеличаване на ...

......... продажби са нараснали с 41 процента до 324,9 милиона евро. През настоящата година се очаква те да са в диапазона между 430 и 440 млн. евро, коригираната EBITDA се очаква да бъде между 240 и 250 млн. евро. Още технологични новини вижте във видеото! гледано: 40   Още видео0 гласа  


„Бързата“ мода е завладяла света, което е естествено с оглед

„Бързата“ мода е завладяла света, което е естествено с оглед ...

......... върху консуматора като такъв. „Важно е да покажем на клиента, че вместо стара дреха да бъде изхвърлена, тя може да влезе обратно в производствения цикъл“, каза Великова. Според нея консуматорите вече са все по-отворени към това да вземат отговорни решения.Целия репортаж гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Забраната за българския съдия от САЩ може да е в

Забраната за българския съдия от САЩ може да е в ...

......... за България. "Това е заради зависимостта на страната ни от конвенционални горива и остарелия ни автопарк. Великобритания предвижда да забрани продажбата на бензинови и дизелови автомобили, ние можем ли да направим това?", запита той. По думите му сега Борисов се старае да не изпадне в ситуацията като при пакета "Мобилност".


Ръстът на кредитирането у нас се дължи на ниските лихви,

Ръстът на кредитирането у нас се дължи на ниските лихви, ...

......... също е на добро ниво“. „Относителният дял на кредитите към БВП у нас не е сред най-високите в региона на Централна и Източна Европа“, посочи Калчев, като поясни, че мястото на България е накъде по средата. Според него основната причина за ръста при депозитите е огромната ликвидност в европейската икономика.


Първото, което трябва да направят потребителите, ако не искат да

Първото, което трябва да направят потребителите, ако не искат да ...

......... Америка е основен "износител" на глобализация и технология. “Но тя има вътрешен сблъсък между разбирането за национална либералност и това за глобализация. Глобализацията се превърна в клише. Понятията като нация са фикция, те навлизат несъзнателно в нашата идентичност", отбеляза Росен Йорданов.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


На този етап България не би трябвало да се притеснява

На този етап България не би трябвало да се притеснява ...

......... засегната от митата, тъй като тя не може да създаде толкова много предприятия, които да поемат функциите на китайските фабрики и да потушат необходимостта от тези стоки на фона на рекордно ниската безработица и рестриктивни мерките относно миграцията в САЩ.Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Тенденциите в банковата индустрия в ЦИЕ и у нас са

Тенденциите в банковата индустрия в ЦИЕ и у нас са ...

......... малките населени места необходимостта от клонова мрежа е важна", изтъкна още Хаджиева. По думите му ръстът на БВП, близък до средните за ЕС нива, както и сравнителното ниската безработица са причината за спада на дела на необслужваните кредити в страната.Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Темата за това как роботите ще започнат да помагат на

Темата за това как роботите ще започнат да помагат на ...

......... обаче проблемът сам идва при нас, превръщайки се в едно от най-големите предизвикателства в живота ни. За Любомир iRise е не само личен проект, но и такъв, който има шанса да помогне на още много хора по света да живеят по-пълноценно. Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Спецакцията в офисите на Васил Божков изглежда доста селективна по

Спецакцията в офисите на Васил Божков изглежда доста селективна по ...

......... решил по даден въпрос", допълни той.  "Тази селективност личи и в действията и мотивите на изпълнителната власт. Не можем да национализираме една част от хазарта, а друга да оставим да работи. Спортните залагания отново са вид хазарт", подчерта Галев.Видео с целия разговор гледайте по-късно на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Илон Мъск категорично е в категорията на успешни лидери -

Илон Мъск категорично е в категорията на успешни лидери - ...

......... предприемачите в САЩ", посочи той. Анализаторът припомни и как Мъск избегна огромните мита с фабрика в Китай. "Той си постави агресивен срок от една година, а обикновено това отнеме до три години. Tesla успя да заобиколи търговската война", каза експертът. Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Търговията с въглеродни емисии съществува вече 15 години. Българската въглищна

Търговията с въглеродни емисии съществува вече 15 години. Българската въглищна ...

......... реалната пазарна цена на електричеството у нас“. По думите на госта Западните Балкани трябва да бъдат част от Зелената сделка заради интегрираните си енергийни системи към тези на блока, както и възможностите, които могат да осигурят благодарение на потенциала си.Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Apple е помолила доставчиците си да направят 80 млн. бройки

Apple е помолила доставчиците си да направят 80 млн. бройки ...

......... да представи по-евтиния си телефон най-рано през март, обяви източник, запознат с въпроса. Работата по сглобяването му ще бъде разделена между няколко компании. Според източници това ще са Hon Hai Precision Industry, Pegatron и Wistron. Още технологични новини вижте въввидео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 40   Още видео0 гласа


Световният икономически форум в Давос се създаде като либерална парадигма

Световният икономически форум в Давос се създаде като либерална парадигма ...

......... Лавров и на министъра на отбраната Сергей Шойгу“, отбеляза Попов. Според него обявяването на двама руски дипломати в България за „персона нон грата“ и изгонването им от страната може да е свързано с индустриален шпионаж, главно в сферата на енергетиката. Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


ЕЦБ се нуждае от нови инструменти, ако иска да продължи

ЕЦБ се нуждае от нови инструменти, ако иска да продължи ...

......... тази добавена стойност, колкото би бил един бизнес при нормални лихви.  Всеки, който иска да провери кога балонът на имотите ще се спука, може да провери кога за последен път Фед предприе покачване на лихвените проценти, посочи финансовият анализатор. Видео с целия разговор гледайте по-късно на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Шведският производител на телекомуникационното оборудване Ericsson отчете по-слаб от очакваното

Шведският производител на телекомуникационното оборудване Ericsson отчете по-слаб от очакваното ...

......... е нараснала до 5,7 млрд. шведски крони (600,19 млн. долара) от 2,6 млрд. крони година по-рано, но е под отчетените 7,4 млрд. долара през предишното тримесечие. Анализаторите, анкетирани от Refinitiv, очакваха основната печалба да е 6,9 млрд. крони. Вижте още технологични новини във видео материала!гледано: 75   Още видео0 гласа


Климатичната истерия със сигурност обслужва интересите на новия зелен капитал,

Климатичната истерия със сигурност обслужва интересите на новия зелен капитал, ...

......... има нужда от нарастването на потреблението и производството". "В момента върви война за икономическия модел - наблюдаваме опит да се върне властта в ръцете на промишления капитал", казва Чанков.  Решение може да е "здравословно отдръпване от глобализацията", смята той. Целия разговор гледайте по-късно във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Вярата на обикновения човек, че с труд може да се

Вярата на обикновения човек, че с труд може да се ...

......... че тази сума представлява проблем, защото с напускането на Великобритания от Европейския съюз ще се намалят средствата от 12 млрд. евро като вноска в европейския бюджет. – Има и разногласия какъв процент от БВП да отиде за европейския и общоевропейския бюджет."Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


При достатъчно силно желание на външните играчи либийският конфликт може

При достатъчно силно желание на външните играчи либийският конфликт може ...

......... на трайни търговски връзки. "Строят инфраструктура. Почти безлихвено отпускат кредитиране за строеж на болници, язовири, пътища на места, поясни той и цитира проучване тип Евробараметър от миналата година. – 53% от гражданите на подсахарските държави имат положително отношение към китайските инвестиции."Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Корекция на имотния пазар у нас ще има само в

Корекция на имотния пазар у нас ще има само в ...

......... внимание към опазването на околната среда, на щадящото природата и градската среда създаване на сгради и тяхното последващо управление и потребление. „Отказът от хищния консуматорски подход като че ли започва да става модел за подражание и поведение“, отбеляза гостът.Видео с целия разговор гледайте по-късно на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


„Кобилдър“ е скандинавска компания, която от 20 години работи в

„Кобилдър“ е скандинавска компания, която от 20 години работи в ...

......... строителния сектор в България. „Факт е, че в България има все повече инициативи от страна на различни институции и организации. Повече се говори за навлизането на дигитализацията при строителството, отколкото се вършат някакви действия за осъществяването на този процес“, коментира експертът.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Отдавна у нас има толериране на различни болници и болнична

Отдавна у нас има толериране на различни болници и болнична ...

......... пациента в здравната система твърде късно, когато положението му вече е доста зле. Оттам нататък всички разходи са високи. Според СЗО фармацевтът е най-достъпният медицински специалист. Но в България той не е включен в нито една програма за профилактика.Още от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.    


Ситуацията в Близкия изток е движещата сила зад пазарите тази

Ситуацията в Близкия изток е движещата сила зад пазарите тази ...

......... тази година може би донякъде трябва да видим резултатите от тези промени“, посочи той. Анализаторът добави, че цената на американския долар също ще бъде във фокуса на инвеститорите на фона на множеството прогнози, че валутата ще поевтинява през 2020 г.Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Посещението на руския президент Владимир Путин, което е планирано за

Посещението на руския президент Владимир Путин, което е планирано за ...

......... и в работата със самата страна. "Вероятно е САЩ да виждат конкурент в лицето на Русия по отношение на доставките на газ", смята Стефанов. По мнението на експерта реализацията на българската част от проекта „Турски поток“ съвпада с националния интерес.Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Изминалата година беше динамична и интересна за технологичния сектор. През

Изминалата година беше динамична и интересна за технологичния сектор. През ...

......... провал за изминалата година са били сгъваемите телефони. „Всички сгъваеми телефони имаха премеждия при пускането им на пазара“, отбеляза той. По думите на госта едва след няколко години телефоните със сгъваем дисплей биха могли да се превърнат в масов продукт.Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Tова, което прави Бойко Борисов, е да легитимира пред САЩ

Tова, което прави Бойко Борисов, е да легитимира пред САЩ ...

......... оръжие. Външната политика на ЕС е обща, но не и общностна", посочи Кючуков. И допълни, че блокът не е завършил дебата дали ще се върви към по-нататъшна интеграция или както настояват редица страни националните правителства ще имат повече прерогативи.Видео с целия разговор гледайте по-късно на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Компанията Ligna Group се занимава с интериорен и продуктов дизайн.

Компанията Ligna Group се занимава с интериорен и продуктов дизайн. ...

......... през месец февруари, като за първи път тя ще бъде представена на лондонска сцена. Христова-Мъри съобщи и за преговори с американската компания Netflix. Идеята е от българска страна да се осигурява филмово съдържание за бързо развиващото се телевизионно и кино студио.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


гледано: 6   Още видео0 гласа Подписаното споразумение между Израел,

гледано: 6   Още видео0 гласа Подписаното споразумение между Израел, ...

......... стабилност", каза още Бобанац. Според нея ускоряването на подписването на споразумението е провокирано от меморандума между Турция и Либия за определяне на морска граница между тях, който нарушава изключителната икономическа зона на Гърция. Повече може да видите във видеото, а целия разговор може да проследите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Общото между гостуващите автори в седмото издание на „Софийски международен

Общото между гостуващите автори в седмото издание на „Софийски международен ...

......... субстанция, която ни мотивира.“ Според Карнечи срещите в София показват, че хората все още имат нужда от директни контакти лице в лице, да се чуват как говорят, както и да виждат присъствието на събеседника чрез неговите изражения, жестове и реакции.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.  


През последните години Китай започна да става самодостатъчна. Страната започна

През последните години Китай започна да става самодостатъчна. Страната започна ...

......... големите проблеми, свързани с притискането на китайското технологично превъзходство", е мнението на доц. Сарийски. По думите му проблемите на Китай основно са свързани с осигуряването на човешки ресурс.В разговора по Bloomberg TV Bulgaria може да чуете и коментара на доц. Сарийски за ситуацията около Brexit и перспективите пред Европейския съюз.


Търговската и монетарната политика, както и пазарът на петрол, ще

Търговската и монетарната политика, както и пазарът на петрол, ще ...

......... бъдеще. "Новата нормалност" на ниските и отрицателни лихви генерира търсене на финансови активи. Този безплатен ресурс обаче ще започне да изкривява икономиката, достигайки долния праг, където всяко следващо понижение ще създава допълнителен дисбаланс", посочи той. Целия разговор с Преслав Райков можете да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria  


Всеки един от текстовете и всяка една от песните ми

Всеки един от текстовете и всяка една от песните ми ...

......... е фокусиран върху личното музициране като процес и разпределя сам финансирането от възнагражденията си. Музикалният бизнес за него засега не е достатъчно позната територия. След песента "Северна звезда" Алек Кирев планира да издава нови композиции на всеки 3-4 месеца.Целия разговор гледайте по-късно във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Вярна на мисията си да представя различните нюанси на бизнеса,

Вярна на мисията си да представя различните нюанси на бизнеса, ...

......... с какви настроения инвеститорите посрещат 2020 г.? Най-важното от финансовите пазари през годината ще обобщи анализаторът Преслав Райков на 27 декември. На 30 декември гост на предаването ще бъде макроикономистът доц. д-р Григор Сарийски, който ще коментира рисковете пред България и ЕС в период на нулеви лихви и зомби икономика. 


От 2017 г. наблюдаваме няколко причини, поради които отпадат деца

От 2017 г. наблюдаваме няколко причини, поради които отпадат деца ...

......... Предучилищното образование има съществено значение за децата, чийто майчин език не е български“, посочи експертът. Златка Димитрова е на мнение, че е много важно бъдещите педагози да се обучат как да помагат на деца от уязвими групи в риск на отпадане.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Европа си е намерила мястото да бъде лидер на темата

Европа си е намерила мястото да бъде лидер на темата ...

......... никакъв случай няма да е в ущърб на европейската икономика. Тя ще позиционира Европа да направи икономически скок и да поведе света". Той отбеляза, че целта на Зелената сделка е да провокира останалия свят да предприеме стъпки в борбата с климатичните промени.Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 


През последната година Сирия попадна в задънена улица. В страната

През последната година Сирия попадна в задънена улица. В страната ...

......... още по-голямо разцепление. „Протестите в Алжир и Судан, където населението е от сунити, са насочени срещу персоналния авторитарен режим, срещу диктаторите“, отбеляза Владимир Чуков и обясни, че при шиитите протестите са срещу политическата система, която е конфесионализирана – изградена на привилегии.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Осигуряването на стимули като покриване на наем за една година

Осигуряването на стимули като покриване на наем за една година ...

......... по-нисък", коментира Йорданов. Според него част от българите в чужбина виждат огромен потенциал за създаване на бизнес в България, за да продадат продукт или услуга на международния пазар. "Позитивът на България е, че има 10% плосък данък и 20% фиксирано ДДС".Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


2019 е г. е пикова от гледна точка на заетостта

2019 е г. е пикова от гледна точка на заетостта ...

......... чужбина българи са интересни профили като резерв. "България изгради сериозна индустрия, която ще ни помогне да преминем през забавянето, но можем да работим върху демографските проблеми", изказаха двамата гости като прогноза за предстоящата година за пазара на труда у нас".Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


гледано: 11   Още видео0 гласа Проектът за модерен парк

гледано: 11   Още видео0 гласа Проектът за модерен парк ...

......... различни преживявания. Той уточни, че изненадите ще са свързани с различни събития. Христов напомни, че на много места в Западна Европа има подобни паркове, защото идеята е иновативна, но е и утвърден бизнес модел, който съществува на много места по света.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


САЩ планират да въведат санкции срещу проектите „Северен поток -

САЩ планират да въведат санкции срещу проектите „Северен поток - ...

......... санкциите. Според Галина Александрова проблеми може да се появят при някои от компаниите, които участват в "Северен поток - 2", защото там има участие на европейски компании. “Изграждането на "Турски поток" в България се извършва изцяло от саудитска компания", припомни тя.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Тежкото наказание срещу Русия от Световната антидопингова агенция (WADA) е

Тежкото наказание срещу Русия от Световната антидопингова агенция (WADA) е ...

......... Пьончанг през 2018 година. "Тогава 168 състезатели участваха под названието "Олимпийски спортисти от Русия””, припомни журналистът и информира, че сега страната има право да обжалва санкцията в Спортния арбитражен съд в Лозана. Според него местният парламент ще се възползва от това.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Германската медийна компания ProSiebenSat.1 откри развоен център в София. Той

Германската медийна компания ProSiebenSat.1 откри развоен център в София. Той ...

......... съдържание, където и да си, свободата да избираш самото съдържание и да можеш да дадеш обратна връзка". Двамата гости разказаха за интерактивността на телевизията в бъдеще, при която потребителят може веднага да получи обратна връзка от съдържанието, което гледа.Видео с целия разговор гледайте по-късно на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Страните от ОПЕК+ се споразумяха да съкратят добива на петрол

Страните от ОПЕК+ се споразумяха да съкратят добива на петрол ...

......... си, но САЩ увеличават все повече своето.  Към този момент производството на САЩ се равнява на над 12 млн. барела на ден“. Стефанов обясни, че към момента търговската война между САЩ и Китай оказва най-голямо влияние върху цените на петрола.Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


В някои европейски страни има фондове, които субсидират частни медии,

В някои европейски страни има фондове, които субсидират частни медии, ...

......... отчисления биха отишли в този фонд". По отношение на партийните субсидии Тихомир Безлов е съгласен, че те отслабват натиска партиите да търсят финансиране в частния и дори криминалния бизнес. Той отчита липсата на механизъм, който да отреже финансирането "на тъмно". Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Успехът идва, когато имаш фокус. Когато си онлайн търговец, един

Успехът идва, когато имаш фокус. Когато си онлайн търговец, един ...

......... мнение, че проблем за нея все още е затрудненият достъп до рисков капитал, в сравнение с Европа или САЩ. Според него българите са по-консервативни, все още не са склонни на риск, но положителната новина е, че това се променя с времето.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria. 


Заявките в рамките на търговското споразумение между САЩ и Япония,

Заявките в рамките на търговското споразумение между САЩ и Япония, ...

......... между Япония и Европейския съюз, преподавателят изтъкна, че то дава предимства на Япония в търговско-икономическите отношения с Европа, а САЩ се опитва да балансира тези отношения. "Всяко действие от американска страна ще бъде част от предстоящата предизборна битка", допълни Евгений Кандиларов.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.