99 процента от българското население ползва водоснабдителни мрежи, съобщи заместник-министърът

...
99 процента от българското население ползва водоснабдителни мрежи, съобщи заместник-министърът
Коментари Харесай

Оптимизирането на битово-питейното водоснабдяване във фокуса на конкурса Екообщина

99 % от българското население употребява водоснабдителни мрежи, заяви заместник-министърът на околната среда Николай Кънчев на семинар за състезанието " Екообщина ":
" За 46% от повърхностните водни тела са реализирани цели за положително екологично положение, а във връзка с тяхното химическо положение - за 34%. "
В проектите за ръководство на водите е заложено до 2021 година от 72 до 95% от повърхностните води, съгласно района, в който се намират, да дават отговор на критериите за положително положение, заяви още Кънчев. 
Във Френския институт се организира първият семинар, който е част от състезанието ЕКООБЩИНА на тематика „ Оптимизиране на битово-питейното водоснабдяване и стабилно ръководство на отпадъчните води “. Целта на състезанието " Екообщина " е да оцени положителните практики в българските общини, само че и да подтиква локалните управляващи да работят дружно за одобряване на по-устойчив модел на ръководство. 
Като представител на метрополия Лион Жан-Пол Колен обясни механизма, по който локалната власт е избрала да ръководи ВиК системата си - публично ръководство на процеса за филтриране на отпадъчните води и партньорство с частна компания за ръководството на водоснабдяването с питейна вода. Той разяснява, че всяка община би трябвало да избере най-подходящия за нея модел, съгласно потребностите на популацията, както и опциите и умеенето на администрацията да се оправя с ръководството на тази услуга. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР