98 случая, свързани със съмнения за злоупотреба с европейски средства

...
98 случая, свързани със съмнения за злоупотреба с европейски средства
Коментари Харесай

Прокуратурата на ЕС води 98 проверки по съмнения за измами със средства от ЕС у нас

98 случая, свързани със подозрения за корист с европейски средства в България се ревизират от европрокуратурата. Това стана ясно от показания през днешния ден годишен отчет на Прокуратурата на Европейски Съюз

Вероятните вреди за бюджета на Европейски Съюз по тези сигнали са 427 милиона евро, от които 3,4 млн. евро - измами с Данък добавена стойност. Посочва се, че е повдигнато едно обвиняване.

Българските управляващи са подали 237 сигнала, институциите на Европейски Съюз - 12, а частните сигнали са 17, демонстрират данните. Общият брой на получените сигнали за нашата страна са 273 към 31 декември предходната година.

Извършени са 105 инспекции, от които 49 не престават. Една инспекция е била прекъсната поради липса на съображение за следствие. 

Припомняме, че при визитата си в България предходната седмица  европейският основен прокурор Лаура Кьовеши разгласи, че са получили рекорден брой тъжби и въз основата на това са започнали над 120 случая на следствие. Кьовеши уточни, че става въпрос за сигнали за злоупотреби с европейски средства, свързани с публични поръчки, злоупотреби със селскостопански дотации, измами в сферите на строителството и фондовете за възобновяване след covid-пандемията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР