98,5 млн. лв. са заработили хотелите във Варненска област през

...
98,5 млн. лв. са заработили хотелите във Варненска област през
Коментари Харесай

Хотелите във Варненско заработили 98,5 млн. лв. през август

98,5 млн. лева са проработили хотелите във Варненска област през пиковия август, оповестиха от Териториалното статистическо бюро. Приходите от нощувки са с 6,1 млн. лева над регистрираните през същия месец на 2017 година С близо 2% повече са записаните 1,545 млн. нощувки, а отседналите край Варна летовници са се нараснали с 6,9% до 280 800 души.

Всеки пети екскурзиант е бил българин, като множеството нашенци са отсядали в нискокатегорийни бази за 4-5 дни. Сред чужденците най-многолюдни са били румънците, германците и поляците. Те са почивали приблизително по 6 дни, най-вече в хотели с 4 и 5 звезди.

Най-дълга почивка са си разрешавали немците, които са водачи по брой нощувки, следвани от северните ни съседи и поляците. На четвърто място по брой нощувки се подреждат руснаците, сочат данните на ТСБ. Въпреки множеството туристи и доходи оттова регистрират лек спад от 0,4% в общата претовареност на легловата база по отношение на предишния сезон, който е засегнал главно местата за настаняване с категория 1 и 2 звезди.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР