97 участъка от общо 250 речни корита в София са

...
97 участъка от общо 250 речни корита в София са
Коментари Харесай

Фандъкова се похвали със значително количество почистени речни корита

97 сектора от общо 250 речни корита в София са почистени до този миг. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира почистването на река Слатинска в кв. " Сухата река ", съобщи БГНЕС.
Фандъкова сподели, че речните корита се почистват планово и спешно за да не се позволява завиряване и наводнения преди настъпването на зимния сезон.
" Над 1.5 млн. лв. е заделила тази година столичната община от бюджета си за поддържането на речните корита. До края на сезона ще почистим още 6 сектора. Кандидатствали сме още веднъж в междуведомствената комисия за почистването на към 60 сектора, само че всяка година заделяме средства от бюджета на общината, с цел да осигурим проводимостта на реките. Също по този начин следим и равнищата на общинските язовири. Почистването на оттоците е обвързване на почистващите компании ", изясни Фандъкова.
Тя акцентира, че е построена система за мониторинг на речните равнища и посочи, че в 23 сектора са сложени сензори, което им разрешава да реагират бързо, даже и при спешна обстановка.
Кметът сподели, че е огромен проблем, че хората не престават да изхвърлят отпадъците в реките и деретата, с което основават предпоставки за наводнения. Фандъкова акцентира, че отговорността за положението на речните корита в София е на всички – и на общинските управляващи, и на жителите, и прикани да не работим против нас, а всички дружно да се включат в предварителната защита против наводнения. Тя прикани хората да не изхвърлят отпадъците си в реките. В отговор на въпрос на БГНЕС дали не може да се ускори контролът върху нерегламентираното изхвърляне на боклуци в реките и да се постановат наказания, столичният кмет съобщи, че това не може да се случи, тъй като общината няма опция да усили числеността на инспекторите, нито да сложи видеонаблюдение по протежението на реките в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР