97 студенти от трите университета в Бургас ще получават общински

...
97 студенти от трите университета в Бургас ще получават общински
Коментари Харесай

Близо 100 студенти от бургаски университети с общински стипендии

97 студенти от трите университета в Бургас ще получават общински семестриални стипендии пред идващите 4 месеца. Това са утвърдените от общо 309 претенденти по програмата " Успешни студенти " на Община Бургас.

Рекордният брой претенденти тази година е в следствие от направените промени в програмата, които дават повече благоприятни условия на студентите да се възползват от общинските стипендии, препоръчани от кмета Димитър Николов, изясняват от общинската администрация.

Стипендии през летния учебен срок ще получават 64 учащи се в Университет " Проф. доктор Асен Златаров ", 24 са от Бургаския свободен университет и 9 от Бургаския филиал на Национална художествена академия.

Сред тях максимален е броят на студентите с отличен триумф от 6.00 от зимния учебен срок - общо 50, още 29 са постигнали отличен триумф от 5.50 до 5.99, а 15 са с доста добър триумф от 5.00 до 5.49.

Трима студенти са отличени и за своята гражданска позиция и съпричастност като доброволци в COVID- поделение към КОЦ-Бургас, откакто едно от изискванията за приемане на семестриалната стипендия, с изключение на доста добър и отличен триумф, е и присъединяване в разнообразни състезания и доброволчески действия.

И тази година най-вече от студентите, които ще бъдат подкрепени със стипендии, се образоват в Професионално направление " Медицина, публично здраве и здравни грижи " на Университет " Проф. доктор Асен Златаров " и в Професионално направление " Информатика и компютърни науки " на Бургаски свободен университет.

Целта на общинската стратегия " Успешни студенти " е задържане на младежите в града, повишение на мотивацията им за учене и развиване, подкрепяне реализацията им на пазара на труда и обезпечаване на квалифицирани фрагменти за най-търсените специалности, разясняват от Община Бургас.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР