97-годишният принц Филип, съпруг на британската кралица Елизабет Втора, остана

...
97-годишният принц Филип, съпруг на британската кралица Елизабет Втора, остана
Коментари Харесай

Принц Филип се обърна с колата си

97-годишният принц Филип, брачен партньор на английската кралица Елизабет Втора, остана незасегнат след автомобилна злополука наоколо до двореца Сандрингам хаус в източната част на Англия, съобщи Ройтерс.

Инцидентът се е случил в миг, когато принцът излизал с мощен Рейндж Ровър от непряк път, с цел да се качи на основния, оповестява Би Би Си.

Алкохолна проба е била направена на принца.

Британската полиция заяви, че определянето на централизация на алкохол в кръвта е наложителна процедура при пътно-транспортни катастрофи. 97-годишният принц обаче не е използвал алкохол, открила инспекцията, а дрегерът е дал негативно свидетелствуване.

Свидетели на злополуката с принц Филип описват, че той е бил в схващане, не е имал никакви пострадвания, само че бил доста уплашен. Двете дами в другата кола са получили охлузни и прорезни рани и са били откарани в болница, откъдето след обзор са освободени за домашно лекуване.

Кралската двойка прекарва по-голямата част от зимата в резиденцията в Норфолк, Югоизточна Англия.

През 2017 година принц Филип, прочут със своето искрено държане и неприлични смешки, публично се отдръпна от публичните си отговорности в качеството си на представител на английската монархия. За последните съвсем 70 години той е взел участие в 22 200 мероприятия, произнесъл е 5496 речи и е бил патрон или член на 785 организации.

Роден като принц на Гърция и Дания, той се дами за принцеса Елизабет на 20 ноември 1947 година в Уестминстърското абатство в Лондон.

На златната годишнина от сватбата си през 1997 година, тя сподели за него: „ Той просто е бил моята мощ и остана през всичките тези години “.

Съпругът на кралицата ще навърши 98 години на 10 юни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР