97-годишната Стоянка Мутафова е била преместена от Правителствена болница във

...
97-годишната Стоянка Мутафова е била преместена от Правителствена болница във
Коментари Харесай

Закараха и Стояна спешно във Военна болница

97-годишната Стоянка Мутафова е била преместена от Правителствена болница във ВМА във вторник вечерта, оповестява Lupa.bg. Въпреки че е в доста тежко положение, 97-годишната легенда е била превозена във Военна болница по гледище на щерка й Мария Грубешлиева-Муки.

Комедийната икона е преборила сепсиса, поради който в средата на октомври бе призната по неотложност в Университетска болница „ Лозенец ”. Според източник на " Лупа " за промяната на лечебните заведения е съдействал персонално шефът на Военномедицинска академия генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.

" Да, преместихме мама във ВМА по персонални аргументи. Благодарна съм на докторите от болница " Лозенец ", само че имах проблем в връзката с тях. А и Стоянка от години е пациент на Военна болница, там се усеща добре ", съобщи пред Lupa.bg Муки. Според нея майка й се възвръща, само че мъчно и към момента е рано да се вършат заключения, че е нормализирана.

По подигравка на ориста във ВМА е и Стефан Данаилов. Информаторът в бяла престилка изясни, че двамата именити артисти даже са в прилежащи стаи.

След като бе призната в болница, се оказа, че Мутафова имa ceпcиc - гнoйнa инфeкция нa oргaнизмa, кoйтo зaceгнaл и жлъчкaтa. Нaлoжилo ce aктриcaтa дa бъдe вкaрaнa зa oпeрaция и дa ce oтcтрaни жлъчкaтa.

Иcтинcкo мeдицинcкo чудo e, чe Cтoянкa издържaлa oпeрaциятa и уcпялa дa ce cъбуди cлeд упoйкaтa. Овладяването на сепсиса се cлучвa мнoгo рядкo и cмъртнocттa oт тoвa зaбoлявaнe e изключитeлнo виcoкa.

„ Не може да се каже, че е доста добре, на фона на положението й отпреди дни има прочут напредък, само че е рано да се радваме ”, призна нашият източник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР