96 случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в

...
96 случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в
Коментари Харесай

Нова жертва на коронавируса в Сърбия, страната остава с най-ниска смъртност на Балканите

96 случая на ковид са регистрирани през последното денонощие в Сърбия. С тях общият брой на заболелите от началото на епидемията в страната доближи 11 667 души.
Един човек е умрял след заразяване през последните 24 часа. С него жертвите досега са 247, което значи, че смъртността е 2,11%. Това е и най-ниското равнище на този индикатор от всички Балкански страни. 6 931 души са оздравели, а дейните случаи в Сърбия са 4 489. Досега в страната са направени над 266 000 теста.
Сърбия последователно смекчава строгите ограничаващи ограничения, като позволи работата на кафенета и заведения за хранене, на огромна част от държавните и частните предприятия. Запазени са ограниченията за обществено разграничаване на публични места и в градския превоз, както и задължението да се носи защитна маска в държавните и комерсиалните обекти. От 1 юни в Сърбия е позволено всеобщото събиране на повече от 1 000 индивида, а страната отвори границите си за жителите на прилежащите Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония и Албания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР