96 съдебни заседатели положиха клетва днес и с подписването на

...
96 съдебни заседатели положиха клетва днес и с подписването на
Коментари Харесай

96 нови съдебни заседатели положиха клетва при Районен съд - Варна

96 правосъдни заседатели поставиха клетва през днешния ден и с подписването на клетвения лист публично встъпиха в служба, научи Moreto.net Церемонията беше ръководена от Ерна Якова – и.ф. Председател на Районен съд – Варна, която поздрави новоизбраните заседатели и пожела ползотворна и добросъвестна работа през идващия 4-годишен мандат.

Заместник-председателят на съда и началник на Наказателно поделение Силвия Обрешкова в обобщение обясни статута и главните отговорностите на правосъдните заседатели, като акцентира: „ Трябва да имате съзнанието и отговорността, че сте равни със съдията и вашият глас в решенията по каузи има идентична тежест с този на магистратите “. Тя разясни още, че след осъществяване на наложително в началото образование за всички правосъдни заседатели, разпределението им за присъединяване в каузи ще става на правилото на инцидентния асортимент, посредством софтуер по електронен път.

Преобладаващата част от новите правосъдни заседатели са определени на тази служба за първи път, като множеството от тях са представители на община Варна, а 14 са излъчени от общините Аксаково, Аврен, Белослав и Долни Чифлик. Най-младият правосъден заседател е на 21 години, а най-възрастният - на 67 години.

Непосредствено след полагането на клетва този следобяд в Районен съд – Варна, стартира встъпителното образование на новите правосъдни заседатели, което се организира по линия на Националния институт на правораздаването. Списъкът на определените и положили клетва правосъдни заседатели – мандат 2020 – 2024 година, ще бъде оповестен на уеб страницата на Районен съд – Варна. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР