96 процента от държавните и общинските администрации използват електронен документооборот,

...
96 процента от държавните и общинските администрации използват електронен документооборот,
Коментари Харесай

Дончев: 96% от администрациите използват електронен документооборот

96 % от държавните и общинските администрации употребяват електронен документооборот, сподели в минутите за парламентарен надзор вицепремиерът Томислав Дончев. Той отговори на въпрос на народния представител Александър Ненков по отношение на осъществяване на разпореждания от подзаконовата нормативна база в региона на електронното ръководство, по отношение на електронния продан на документи в администрацията.


Електронни документи към този момент си обменят 739 администрации - 616 териториални и 123 на централно равнище. Към системата към момента не са включени няколко дребни общини и малоразмерни държавни служби, уточни Томислав Дончев. Усилията обаче не престават, тъй като е значимо да включим всички администрации, даже и дребните, сподели той. Свързаността на администрациите е единствено причина, не трябва да се позволява в единия и другия завършек на кабела да има хартия и да сканираме документите, тъй като добавената стойност е доста ниска, уточни вицепремиерът. Следващите ни стъпки са работа по централен модул за антивирусна отбрана и по модула за електронно връчване на документи на жителите, като огромната задача е електронната идентификация, сподели Дончев.

Модулът за електронно връчване разрешава на страната да поддържа връзка по сигурен метод с жителите, като той може да се употребява и от други снабдители на услуги като банки мобилни оператори. Според Дончев доникъде на 2019 година системата за електронно връчване ще е подготвена на 70 - 80 %. По думите му изцяло функционираща система на електронно държавно управление ще имаме от 2020 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР