96 нуждаещи се деца и възрастни с тежки физически и

...
96 нуждаещи се деца и възрастни с тежки физически и
Коментари Харесай

Социален проект за 500 000 лв. промени живота на 96 нуждаещи се жители на район „Източен“ в Пловдив

96 нуждаещи се деца и възрастни с тежки физически и ментални увреждания от регион „ Източен ” в Пловдив бяха подкрепени по план „ Независим живот ”. В продължение на две години потребителите получаваха здравни грижи от здравна сестра, здравна рехабилитация, психическа поддръжка. 32  трайно безработни лица пък получиха трудова претовареност, стана ясно на заключителната конференция по плана на стойност 499 945.31 лева по процедура  на непосредствено даване на безплатна финансова, която се реализира с финансовата поддръжка на оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” и е съфинансирана от Европейския обществен фонд на Европейски Съюз.
 presk_iztochen_project_2  presk_iztochen_project_5  presk_iztochen_project_7  presk_iztochen_project_6  presk_iztochen_project_1
„ Това е вторият обществен план, който изпълняваме сполучливо. Той е ориентиран към наши съграждани от уязвими групи, самотни възрастни хора, които получиха обществен и персонален помощник, профилирани грижи от здравна сестра, рехабилитатор и психолог. Много от потребителите на плана излязоха от домовете си за първи път от години насам “, съобщи кметът на регион „ Източен “ Николай Чунчуков, който акцентира ролята на общественото включване. За задачата по плана бе закупен профилиран бус с рампа за трудноподвижните консуматори на услугите. „ Освен грижа за здравето, хората получаваха опцията да посетят културна демонстрация и да поддържат връзка “, изясни още районният кмет на „ Източен ”. Николай Чунчуков съобщи ангажираността на неговия екип към обществените потребности на жителите на региона.

Координаторът на плана Стефка Симеонова даде съответни образци за позитивния му резултат и за изменени човешки ориси. Тя добави, че устойчивостта на плана ще бъде поета от „ Социалния патронаж “, както и че се чака мнение от Агенцията по обществено подкрепяне. На заключителната конференция участваха общинският консултант и повторен олимпийски първенец по кану-каяк Николай Бухалов, представители на Община Пловдив и районните администрации, сътрудници и доста посетители.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР