96-годишен ветеран от Втората световна война стана най-възрастния абсолвент на

...
96-годишен ветеран от Втората световна война стана най-възрастния абсолвент на
Коментари Харесай

Най-възрастният студент: 96-годишен италианец завърши университет

96-годишен деец от Втората международна война стана най-възрастния абитуриент на Италия, откакто се дипломира от университета в град Палермо предходната седмица.

Със специфична гала Джузепе Патерно публично приключи история и философия дружно със своите сътрудници, с които има почти 70 години възрастова разлика, съобщи „ Ройтерс “.

В живота си той е минал през доста тествания – от израстването в оскъдно сицилианско семейство преди Голямата меланхолия, през войната, до обществената изолираност поради пандемията от новия ковид, като постоянно е носил със себе си любовта към книгите, само че по този начин и не получил опцията да учи. „ Казах си „ в този момент или в никакъв случай “ и през 2017-а взех решение да аплайвам “, споделя той. „ Разбирах, че е малко късно, само че си помислих „ да забележим дали мога да го направя “, споделя Патерно.

По време на следването си студентът деец пишел есетата си на пишеща машина, подарена от майка му през 1984 година, когато се отдръпнал от работата си в италианската железница. Изпитвал усложнения с провеждането на виртуални лекции по време на изключителното състояние поради COVID-19, само че не може да съпостави инфекцията с всичко друго, които е претърпял. „ Това единствено ни прави по-силни... Не ни изплаши толкоз доста “, споделя той.

Писането и четенето са нещата, на които абитуриентът счита да се отдаде в бъдеще. „ Искам да прегледам всички текстове, над които не съм имал опция да задълбоча. Това е задачата ми “, сподели още Патерно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР