96% е вероятността новата световна заплаха - китайският коронавирус, да

...
96% е вероятността новата световна заплаха - китайският коронавирус, да
Коментари Харесай

Проф. Кременски обяви кога ще има ваксина срещу коронавируса

96% е вероятността новата международна опасност - китайският ковид, да е мутирал в прилепи, след което да се е пренесъл върху хората .

Това стана ясно от думите на консултанта по геномна диагностика към Медицинския университет в София проф. Иво Кременски. В студиото на "България заран " той изрично отхвърли опцията вирусът да е публикуван от човек.

Вирусът се приспособява и към този момент може да се предава от човек на човек, а през вчерашния ден беше открит първи смъртен случай отвън Китай. Разработена ваксина към момента няма. Потвърдените смъртни случаи към този момент са над 360, а публично инфектираните са над 16 000.
"Скоростта, с която беше открит и беше осведомено публично, е невиждана. Ваксините, които до момента са направени за вируси, са правени години. Но при тези благоприятни условия, които има науката, до една година ваксина ще има. Правят се голям брой опити върху доста обекти. Пуска се, когато са сигурни, че няма риск за индивида ", изясни проф. Кременски.

Пред Bulgaria ON AIR той уточни, че самият вирус не нов и се трансформира. Става нездравословен от съвсем безопасен. Непрекъснато се появяват милиони разновидности, повече от които не са нездравословни. Но е натурален развой да се появи нездравословна разновидност, стана ясно от думите на експерта.

А нощес двамата български жители, които желаеха да изоставен китайския град Ухан поради новия короновирус, дойдоха у нас и бяха настанени във ВМА. За благополучие не са открити отклонения от нормата. Направеният им тест е негативен за новия ковид.

Според проф. Кременски това, което се прави в България, е несъмнено и дейно - постъпването в болница. Има опит, има опция, означи той.

"Вирусът се предава и дихателно, маската би трябвало да бъде подобаваща. Този вирус ще си отиде, само че генетичните заболявания ще останат ", приключи проф. Кременски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР