93% от училищата на територията на община Варна са създали

...
93% от училищата на територията на община Варна са създали
Коментари Харесай

93% от училищата на територията на община Варна готови за обучение в електронна среда

93% от учебните заведения на територията на община Варна са основали организация за осъществяване на образование в електронна среда. Класните ръководители и преподавателите по предмети към този момент са изпратили инструкции към учениците, оповестиха от дирекция " Образование и юношески действия " в Община Варна. Ползват се разнообразни принадлежности: Shkolo.bg, Office 365, Гугъл G suite for Education, Wizer.me. Родителите на дребните възпитаници са осведомени за опциите, основани са фейсбук групи, проведен е метод за консултация, употребяват се още електронни пощи, групи във вайбър. 20 учебни заведения и 38 детски градини от 2017 година имат въведени облачни платформи Гугъл G suite.

По данни на шефовете 4 % от учениците нямат достъп до интернет, а 3% не разполагат с устройства. Това са деца от фамилии, чийто родители са с невисок учебен статус или обществено слаби. В тези случаи е основана самостоятелна организация за работа, съобразена с изискванията за образование в домашна среда. Активно се включват и просветителни посредници.

Всички университети на територията на Варна са основали условия за отдалечено образование на студентите, както и благоприятни условия за онлайн кандидатстване. Издателствата и просветителни платформи като " Уча.се " демонстрират еластичност, схващане и обществена отговорност, предоставяйки образователните запаси гратис.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР