93% от българите смятат, че нашата държава се справя добре

...
93% от българите смятат, че нашата държава се справя добре
Коментари Харесай

Първан Симеонов разкри как COVID-19 се отразява на политическата система у нас и има ли шанс ген. Мутафчийски да бъде избран за президент

93% от българите считат, че нашата страна се оправя добре с пандемията от ковид на фона на другите страни в Европа. Подкрепата за ограниченията остава висока, само че и нетърпението на хората те да се отстранен стартира да пораства. В началото имаше един адреналин и всички подкрепяха ограниченията. Сега този адреналин е понижен или по-скоро се е нормализирал и хората разискват всяка една мярка. Интересно е, че ние сме измежду първенците в световен мащаб, които са уверени, че рецесията с ковид е мощно пресилена и манипулирана. Като цяло изводите от проучването ни са, че сме мобилизирани и съблюдаваме ограниченията, само че търпението ни стартира да се изчерпва.

Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 шефът на "Галъп интернешънъл " Първан Симеонов във връзка последното социологическо изследване на организацията. "Засега опасанията на българите са степенувани по този начин - преди всичко е здравето, на второ е джоба и стопанската система, а на трето е демокрацията. Това се следи на доста места по света. Според мен може да има разбъркване при първите две места, тъй като в случай че рецесията продължи по-дълго, хората ще стартират да се тормозят от ден на ден за джоба си ", разкри Симеонов.

Експерт: Карантината е късмет за нас да излезем по-мобилизирани и солидарни

"На военачалник Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български доктор, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 му харесва да приказва и е отзивчив. Той е и доктор. Освен това той е и боен, а армията е една от институциите с най-голям рейтинг. Високата оценка и доверието в него се дължат на сегашната спешна обстановка. Трябва да забележим по какъв начин ще се оправи ген. Мутафчийски с рецесията. Много е рано да се приказва за едно негово вероятно присъединяване в изборите. Факт е, че сега има висок рейтинг, само че в този момент обстановката е друга от мирновременната. Много е значимо дали кабинетът ще успее употребява тази засилка и доверие, които получава в този момент, за идващите избори. Ако рецесията се окаже по-тежка, има срив на стопанска система и работни места, мога да предвиждам, че ще има съществени разбърквания на политическата сцена. Към момента цифрите от последното ни изследване са съвсем същите като мирновременните ", сподели още политологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР