93-годишна жена е станала поредната жертва на телефонни измамници, които

...
93-годишна жена е станала поредната жертва на телефонни измамници, които
Коментари Харесай

Измамиха 93-годишна жена с 4000 лева, схемата е много сложна и убедителна

93-годишна жена е станала следващата жертва на телефонни измамници, които са ѝ измъкнали 4000 лв., а може би и повече. Дъщерята на пострадалата, която не сподели лицето си, описа по Нова телевизия каква е схемата, която е много по-сложна от познатите досега.

На домашния телефон на старата жена първо се обадил мъж, който се показал за служител на реда - гл. контрольор Кръстев. Той ѝ споделя стресираща история, че проверява машинация на възрастно семейство, което е потърпевшо от изнудвачи. Те сякаш били отрязали ухото на възрастен мъж, а жена му била припаднала.

Мнимият служител на реда споделя всичко това на дамата, като най-после ѝ споделя, че са намерили лист с бъдещи жертви на жестоките измамници и нейният номер е първи в него. Той първо моли, а след това заплашва 93-годишната бабичка да му даде всички пари, които има сега, с цел да помогне да се заловят измамниците.

По време на изнудването телефонните измамници държат линията отворена, с цел да не може жертвата им да потърси помощ от близки или полиция. Схемата на измамата включва даже и позвъняване на тел. 112. Той обаче е подправен вид на незабавната линия и вместо полицията там се обажда още веднъж лъжец.

Случаят е отпреди месец, описа дъщерята на излъганата жена. От полицията споделят, че случая се проверява, само че няма прогрес по разкриването на измамниците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР