93,6 кг хероин, разпределен в 184 пакета, са задържани на

...
93,6 кг хероин, разпределен в 184 пакета, са задържани на
Коментари Харесай

94 кг хероин задържаха на Дунав мост

93,6 кг хероин, разпределен в 184 пакета, са арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост, стана ясно по време на брифинг с присъединяване на Георги Костов, шеф на Агенция „ Митници “, заместител основния прокурор Иван Гешев, прокурора от Окръжна прокуратура Русе Андрей Ангелов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Задържана е голяма пратка наркотични субстанции, анонсира Иван Гешев, който благодари на митническите и други служби, които са взели участие в задържането.

Около 9,20 часа сутринта на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе идва произлязъл към Западна Европа товарен автомобил. Вследствие разбор на риска и при щателна митническа инспекция на чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ товарният автомобил е тестван и в двоен под на товарното помещение са открити 184 пакета с бежово прахообразно вещество с общо тегло 93,6 кг, за което полеви наркотест е посочил хероин. Става дума за хероин с висока непорочност. Шофьорът, 56-годишен български жител, е арестуван за 72 часа и следва да му бъде поискана непрекъсната мярка задържане под стража.

Предвиденото за този тип закононарушение е отнемане от независимост от 15 до 20 години и санкция в размер от 100 000 до 300 000 лв., посочи пред медиите наблюдаващият прокурор Андрей Ангелов от Окръжна прокуратура Русе и добави, че по първични оценки цената на наркотичното вещество е над 3,6 млн. лв..

Проверката е осъществена от умел митнически чиновник с над 25 години стаж. Той е видял разминаване в морфологията на транспортното средство и е забелязал, че подът от страната на шасито е преработван.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР