93,6 кг хероин, разпределен в 184 пакета, са задържани на

...
93,6 кг хероин, разпределен в 184 пакета, са задържани на
Коментари Харесай

94 кг хероин спипаха на Дунав мост


93,6 кг хероин, разпределен в 184 пакета, са арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост през вчерашния ден – това стана ясно по време на брифинг с присъединяване на Георги Костов, шеф на Агенция „ Митници “, заместник-главният прокурор Иван Гешев, прокурор от Окръжна прокуратура Русе Андрей Ангелов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, написа БГНЕС.

Задържана е голяма пратка наркотични субстанции, анонсира Иван Гешев, който благодари на митническите и други служби, които са взели участие в задържането.

Вчера, 17.11.2019 година, към 9,20 часа сутринта, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе идва произлязъл към Западна Европа товарен автомобил. В разследване разбор на риска и при щателна митническа инспекция на чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ товарният автомобил е тестван и в двоен под на товарното помещение са открити 184 пакета с бежово прахообразно вещество, с общо тегло 93,6 кг, за които полеви наркотест е посочил, че съдържат хероин.

След осъществени процесуално-следствени дейности като обвинен по ал.4 на чл.242 от Наказателен кодекс, за контрабанда на високорисково наркотично вещество,  е привлечено лице – 56 годишен български жител. Лицето е арестувано за 72 часа и следва да му бъде поискана непрекъсната мярка задържане под стража.

Предвиденото за този тип закононарушение е отнемане от независимост от 15 до 20 години и санкция в размер от 100 000 до 300 000 лв., посочи пред медиите наблюдаващият прокурор Андрей Ангелов от Окръжна прокуратура Русе и добави, че по първични оценки цената на наркотичното вещество е над 3,6 млн. лв..

Става дума за хероин със относително висока непорочност, стана ясно още по време на брифинга.

Проверката е осъществена от умел митнически чиновник с над 25 години стаж. Той е видял разминаване в морфологията на транспортното средство и е забелязал,  че подът от страната на шасито е преработван.- изясни пред публицистите шефът на Агенция „ Митници “ Георги Костов и добави, че са положени са доста старания, с цел да бъде камуфлирано това наркотично вещество. „ На излаз трасето беше извънредно натоварено през предходната седмица, само че позитивното е, че нашите чиновници не са притъпили бдителността си, макар огромното натоварване от транспортни средства, излизащи от България “ уточни още Костов.

Още от през вчерашния ден ГДБОП работи интензивно по случая, защото евентуално се касае за интернационален трафик, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Той добави, че се  чака бъдеще развиване по следствието, защото сега към момента се организират оперативни мероприятия и процесуални следствени дейности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР