925 души са осъдени на лишаване от свобода или доживотен

...
925 души са осъдени на лишаване от свобода или доживотен
Коментари Харесай

Прокуратурата: Над 900 са осъдените на лишаване от свобода, които не са в затвора

925 души са наказани на отнемане от независимост или пожизнен затвор, само че не са в пандиза - това демонстрират резултатите от инспекцията на прокуратурата, която основният прокурор разпореди на 18 януари.

В хода на инспекцията са арестувани 24-ма от укриващите се.

62 от укриващите са чужденци. Броят на българите, укриващи се в чужбина, обаче е голям - 700 души, или 75% от всички търсени.

Прокурорите са издали и изпратили за осъществяване 577 европейски заповеди за арест във връзка с всички, наказани на отнемане от независимост за повече от четири месеца или с наложено по-тежко наказване, за които е открито, че обитават на територията на страна членка на Европейски Съюз.

Най-висок е относителният дял на неприведените в осъществяване санкции отнемане от независимост със период до 1 година - към 40%, показват от прокуратурата.

Относителният дял на неприведените в осъществяване санкции отнемане от независимост с размер над 10 години е по-малък от 5% (43-ма укриващи се).

Трима от търсените имат наложено най-тежкото наказване съгласно българското законодателство - „ пожизнен затвор ".

Най-сериозен е броят на укрилите се, наказани за закононарушения срещу превоза - 198 лица, което е към 20% от общия брой на бегълците от правораздаването.

Сравнително висок, а и с близки стойности е и броят на наказаните за обири - 168 лица, и за закононарушения, засягащи половата цялост - 153.

След инспекцията прокуратурата заяви, че е приела няколко ограничения, включително електронен указател на търсените наказани лица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР