92-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата

...
92-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата
Коментари Харесай

92-годишна жена оказа съдействие с 11 000 лева на полицейски служители

92-годишна жена е станала жертва на телефонна машинация със сумата от 11 000 лева Това оповестиха от ОДМВР - Търговище.

На 8 октомври 2018 година към 11.00 часа в град Попово незнаен причинител чрез позвъняване на стационарен телефон под претекст за нужда да бъде оказано подпомагане на полицейски чиновници, осъществяващи интервенция по задържането на причинители на телефонни измами, е въвел в подвеждане 92-годишна жена от същия град, и е лишил от владението ѝ сумата от 11 000 лева По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 209, алинея 1 от Наказателния кодекс.

От ОД Министерство на вътрешните работи - Търговище още веднъж припомнят на жителите, че не съществува процедура полицията да желае парични суми от жителите за осъществяване на служебните си задания. От дирекцията приканват хората да не се поддават на провокации за даване на парични средства по отношение на провеждаща се полицейска интервенция за задържане на причинители на закононарушения, защото полицейските органи в никакъв случай не търсят подпомагане от жителите по този метод.

Хората от региона ни би трябвало да знаят, че в случай че на телефона си получат позвъняване от чужд, който твърди, че е полицейски чиновник, и ги помоли за подпомагане във връзка със задържането на незаконна група, като за задачата е належащо „ единствено “ да предадат наличните си спестявания и златни украшения, то по отношение на тях се прави опит за машинация. При приемането на сходно позвъняване е належащо те неотложно да потърсят контакт с околните си и да алармират на тел. 112 или в най-близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи, и под никакъв претекст да не дават пари и полезности на непознати, припомнят от Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР