92 глоби от 5000 лв и 65 протокола с предупреждения

...
92 глоби от 5000 лв и 65 протокола с предупреждения
Коментари Харесай

Глобиха с по 5 хил. лева 92-ма пловдивчани за забранени разходки

92 санкции от 5000 лева и 65 протокола с предизвестия са наложили единствено за през днешния ден чиновниците на ОДМВР-Пловдив поради неспазване на ограниченията против епидемията от ковид. Това заяви кметът Здравко Димитров след конферентна връзка с шефът на ОДМВР ст. комисар Йордан Рогачев.

Санкциите са наложени по признатият предходната седмица Закон за изключителното състояние.

В екипите, които наблюдават за използването на противоепидемиологичните ограничения на територията на Пловдив вземат участие Общинска полиция, Оперативна програма „ Общинска защита “ и Пловдивския общински инспекторат.

Най-много сигнали за нарушавания има от кварталите с етническо население, само че и в останалите има доста глобени жители.

Според Закона за изключителното състояние, който наруши или не извърши въведени с акт на министъра на опазването на здравето или шеф на районна здравна ревизия противоепидемични ограничения се санкционира с санкция в размер на 5000 лева.

Когато нарушаването е осъществено от едноличен търговец или юридическо лице, се постанова имуществена глоба в размер на 15 000 лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР