912 екзабайта е сумарният доставен обем през миналата годинаПроизводителите доставят

...
912 екзабайта е сумарният доставен обем през миналата годинаПроизводителите доставят
Коментари Харесай

Повече продадени HDD и SSD, но за по-малко пари

912 екзабайта е сумарният доставен размер през предходната година

Производителите доставят повече HDD и SSD устройства на пазара, само че приходите понижават, поради по-ниските цени (източник: CC0 Public Domain)

Търсенето на устройства за предпазване на данни – твърди дискове (HDD) и полупроводникови дискове (SSD) – бележи нов връх през предходната година, вследствие на разширението на центровете за данни и стабилизирането в продажбите на районен съд.

Сумарният размер на SSD и HDD, доставен на пазара през 2018 година, възлиза на 912 екзабайта, което е с 21,4% повече по отношение на миналата година, съгласно нов отчет на анализаторската компания TrendFocus.

В същото време обаче сумарните доходи на производителите на сторидж са намалели – до 46,38 милиарда $, заради стремителното рухване на цените на устройствата за предпазване, отбелязва отчетът.
още по тематиката
През актуалната година търсенето на потребителски HDD ще бъде лимитирано от възходящите темпове на внедряване на SSD, което пък е обусловено от спада в цените на NAND флаш паметите.

От друга страна, чака се по-слабото търсене на HDD с висока пропускателна дарба за облачни услуги да завърши към средата на годината, а увеличените доставки на твърди дискове с размер 14TB да способстват идната вълна на напредък.

Поевтиняването на NAND флаш паметите ще подтиква търсенето на SSD, изключително на пазара за потребителски устройства. Стъпките, подхванати от производителите на NAND за ограничение на доставките, ще доведат до уравновесяване на растежа в предлагането и търсенето в края на годината.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР